9,386 cititori

Noii iobagi

Nu cred c-a existat să-mi parchez mașina pe undeva prin zone de blocuri din București și să nu-mi găsesc ștergătoarele de parbriz ridicate. Iar eu nu parchez niciodată pe locuri de parcare pe care cetățenii rezidenți le plătesc la primărie. Sau, mă rog, o mai parchez, dar doar dacă rămân câteva minute prin zonă și nu plec de lângă ea. În rest o las în locurile unde știu sigur că e la liber. Ți-ai găsit, e la liber doar teoretic, în practică locul ăla de parcare mai mult ca sigur „aparține” unui cetățean care l-a primit cadou de la mă-sa în ziua în care și-a cumpărat mașina. El, nu mă-sa. Iar dacă nu l-a primit cadou, s-a împroprietărit cu de la sine putere, pe sistemul „e al meu, că stau în blocul ăsta de zece ani”.

Mă întreb de unde până unde are românul simțul ăsta al proprietății atât de dezvoltat pentru chestii care nu-i aparțin. Duceți-vă pe lângă orice bloc din București și lăsați mașina parcată câteva ore. Dacă se poate, mai spre seară așa, când se întoarce românul de la muncă. Vă dau în scris că se va găsi cineva să sară cu gura și să vă explice că ăla e locul LUI și că să faci bine să-ți iei rabla de acolo.

Iar dacă, din întâmplare, îi răspunzi ceva de dulce, în scurt timp va începe jihadul. Toți ceilalți din bloc, chiar și dușmanii de moarte ai ăluia care-și urlă dreptul la proprietate, chiar și curva de la doi sau nesimțitul ăla de la patru care s-a dat odată la nevastă-sa, toți, fără excepție, vor vrea să te vadă mort. Și nu neapărat pentru că i-ai luat ăluia locul, că li se rupe de el, ci pentru că, doamne apără și păzește, la o adică ai putea să le ocupi și LOR locurile. Ale LOR, mă-nțelegeți?

Sunt foarte curios ce se va întâmpla când vom avea parcometre, ca în tarile cu apă caldă. Pentru că, din punctul meu de vedere, cam asta ar fi soluția pentru „proprietarii” ăștia de locuri de parcare moștenite din moși-strămoși. Când vor găsi pe locul LOR o mașină care are în parbriz un tichet de parcare plătită, brusc vor conștientiza că ăla nu e locul LOR de parcare, ci al ălora care încasează banii.

Eu, dacă aș candida la primăria Bucureștiului, nu mi-aș bate capul cu niciun program de dezvoltare al capitalei, aș anunța un singur lucru: că le dau dreptul să parcheze, pe viață, tuturor ăstora care s-au împroprietărit singuri. Știți, cum se proceda pe vremuri cu iobagii, îi legau de glie. După care aș câștiga alegerile fluierând și nu le-aș mai da nimic, dimpotrivă aș băga parcometre peste tot. Că, na, și iobagii își mai luau țepe.

Și mai cred că tot parcometrele sunt soluția și pentru rablele care zac peste tot prin București. La ora asta cred că există, pe teritoriul capitalei, măcar câteva mii de mașini nemișcate din loc de ani de zile. Mașini pe care nu se înghesuie să le ia nimeni de pe străzile sau trotuarele unde au fost abandonate. Și pe bună dreptate, pentru că de ce să te agiți să faci ceva cu o mașină pe care n-o mai folosești sau cu una care e nefuncțională, câtă vreme ai la dispoziție un ditamai spațiul de parcare pe termen lung și foarte lung. Moca, evident. Păi nu stau mașinile alea bine unde stau? Că doar nu cer de mâncare.

Well, să vezi ce repede vor găsi soluția să-și ia rablele și să le ducă la fier vechi în ziua când vor primi prima amendă pentru parcare neplătită. Iar dacă n-o vor găsi după prima amendă, cu siguranță vor face ceva după a doua, după a treia sau după a cinșpea. Că, de, nu e ușor când ajungi la ANAF să-ți rezolvi vreo treabă și te trezești că-ți spune tanti de la ghișeu: „Nu pot să vă dau certificatul fiscal până nu vă plătiți cele nouășpe amenzi pentru parcare neplătite”.

Nfine, nu mă luați în seamă, textul de față nu e un articol, sunt doar niște gânduri de șofer de duminică frustrat că iar și-a găsit ștergătoarele ridicate.

60 de păreri la “Noii iobagi

 1. Ce sa zic, unde m-am mutat de 2 ani, am cumparat locul de parcare ca sa nu am discutii. Cumparat cu act de vanzare cumparare, ca asa se poarta in Popesti-Leordeni. Acte in regula, si sunt indulgent cu cine parcheaza pe locul meu, pentru ca stiu situatia parcarilor din zona. Cat timp lasi un nr. de telefon, poti sa o lasi linistit acolo.

  Dar stateam undeva pe langa Bobocica in chirie. Pai nene, acolo era batalie pe locurile de parcare, si lasam eu stergatoarele ridicate la mine, sa nu le mai ridice altul…

  Comentariu beton! Thumb up 116 Thumb down 1

  • Ahahahahahahaaaa. Bună asta. :)))))

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 2

 2. Ca sa avem parcometre ca în tarile cu apa caldă… Ar trebui să avem ca și ăia apă caldă 🙁
  Bine ca eu nu îmi fac griji unde îmi parchez metroul

  Comentariu beton! Thumb up 55 Thumb down 2

 3. Aaa… pfff, nu te-ai prins tu, @Vasilescule, îți recunoaște lumea mașina pe stradă și îți ridică ștergătoarele în semn de salut, nu e că ai parcat pe moștenirea altuia. E din cauză că ești div de internet. Io zic că de la pozele cu maci ți se trage. Dacă ai fi pus în lan de lavandă ori rapiță, o găseai și spălată.

  Altfel, aș dori să știu de ce e nesimțit ăla de la patru că s-a dat la nevastă-sa, nu-i duce flori? 😛

  Comentariu beton! Thumb up 43 Thumb down 2

  • Că doar s-a dat. 😛

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

  • Da’ tu de unde ai această informație? 🙄

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • Ăăă… Hmmm…. așa credeam io.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

 4. Cu așa titlu la articol, poza se numește cumva …iobagi în fugă?

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 1

 5. Impozitul ăla pe mijloacele de transport pentru ce se plătește? Nu cumva pentru ca primăria să se ocupe și să facă drumuri și parcări? Atunci de ce trebuie să plătesc suplimentar pentru parcarea de reședință? Și dacă am o rablă cu care n-am mai circulat de zece ani dar pentru care plătesc la zi impozitul, ce treabă are primăria să vină s-o ridice?
  Nu trebuie inventate taxe noi, oricum sîntem pe primul loc în lume la numărul de taxe pe care nu le aplică nimeni cum trebuie. Dacă vrei să scapi de rable pune impozitul local de zece sau douazeci de ori mai mare la Non Euro față de Euro 6. Și doar ălora cu numere de Bulgaria pune-le tarif de parcare la reședință, dar ceva imens, să se gîndească de trei ori înainte de a face actele la Ruse.
  Soluții există, dar nimeni nu are curajul să le aplice, pentru că votul moșului care n-a mai mișcat rabla din paleolitic este mai important decît votul celui care circulă cu un Euro 3 prin centru.

  Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 19

 6. La noi în satul-urbe toți avem ștergătoarele ridicate. Când vrem să atragem atenția cuiva că a parcat anormal, i le lăsăm jos!

  Unii își usucă rufele pe ștergătoare. Alții agață sacoșele cu cumpărături sau pun fluturași cu ofertele de la non-stop sau de la credite de bănci.

  Eu îmi infig facturile în ștergătoare, ca să nu uit să le plătesc. Deja s-a făcut un teanc cât calupul de carne de la șaormării.

  În rest e bine, așteptăm iarna să dăm la lopată…sau cu lopata…

  Comentariu beton! Thumb up 39 Thumb down 1

 7. Ai o problema cu i-urile, le pui gresit: “NOI, IOBAGII”

  Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 1

  • :)))))))))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • nu are nicio problema cu i-urile , sunt pusi bine. nu se refera la „noi”, ci la noul iobag, la plural fiind „noii iobagi” 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

 8. @Mihai,
  fă și tu o investiție cu cap, lasă eșarfele și cumpără o prelată auto, vezi că sunt la Lidl, ieftine.
  Chiar dacă pare că pierzi timpul cu înfășatul, cred că satisfacția va fi pe măsură.
  Îți dai seama? Nu doar că nu mai are acces nimeni la ștergătoare, dar … cred că le cade fața când realizează că e posibil să stai mai mult decât este normal. Ca o soacră 🙂 cine e nebun să se certe cu soacra? Pleci și cu traistele pline 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 1

 9. Detest faza cu ștergătoarele ridicate, mai ales că și eu am grijă să nu parchez pe locuri marcate ca fiind plătite și mai și las mereu numărul de telefon pe parbriz. Și de fiecare dată răspund pozitiv apelului de – a muta mașina, chiar și dacă persoana care face solicitarea nu are vreun drept legal asupra acelui loc.
  Dar cel mai frustrant era când mi se întâmpla în zona de reședință, la fiecare mutare am avut de furcă cu aceste apucături ale unor vecini. La penultimul bloc în care am locuit, existau 2 locuri de parcare “la liber”, chiar lângă intrare, era bătălie pe ele, normal. Când am început sa parchez acolo, pe lângă ștergătoare ridicate, am primit bilețel in geam că locul e cumpărat și că voi suporta efecte legale dacă îl mai ocup. Am lăsat și eu un bilețel că am alte informații, am lăsat numărul de telefon și o invitație la discuție, cu prezentare de dovadă a proprietății. Nu a fost acceptată, nu am fost sunată, dar nici bilețele nu am mai găsit . Apoi am mai fost blocată de o vecină și am chemat poliția care i-a dat amendă. De atunci nu m-a mai deranjat nimeni pe acest subiect. Până la următoarea schimbare de reședință, cel puțin.

  Comentariu beton! Thumb up 33 Thumb down 2

 10. Nu stiu in alte parti cum e dar in Londra trebuie sa aplici pentru un permis de parcare. Bagi codul postal, nr masinii, trimiti asigurarea si dovada ca locuiesti acolo si iti primesti permisul online sau tiparit in functie de ce alegi.
  Insa(!) nu iti garanteaza nimeni un loc liber de parcare. Adica daca ai ghinion, e posibil sa fii nevoit sa o lasi la n strazi distanta. Si nu asta ar fi problema, dar daca depasesti zona pentru care ai platit, iti iei amenda. Ca au controlori care vin zilnic si purica strazile. Nici sistemul ala nu mi se pare complet ok, fiindca frate daca ma obligi sa iti trimit dovada de adresa, apai vreau sa stiu ca vin si pot parca in zona casei, nu sa stau sa colind cinspe strazi si sa verific daca inca se incadreaza in codul zonei.

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 3

  • De simtul proprietatii la englezi voiam sa scriu si eu…noi suntem minciuna….Sa te fereasca sfantul sa parchezi pe vreo straduta de asta in dreptul casei vreunui nebun ca te pomenesti si cu politia dupa tine.Nu am inteles deloc de ce reactioneaza asa….cineva imi spunea ca le e teama ca nu au proprietarii indeajuns spatiu ca sa bage sau scoata masina sau ma rog sa primeasca vizite de la musafiri in masina.Zilele trecute imi suna telefonul in timp ce eram pe o alee de asta si ma trag oarecum la o parte ca sa nu blochez drumul si sa si aud ce dracu vorbea ala ca era zgomot …imi iese proprietarul casei suparat tare si facandu mi semn sa circul sa nu stau in dreptul casei lui.Deci jur nici macar nu ma uitam spre casa lui. Poi frate ,daca vrei intimitate ridica ti gard ca in Romania,pune ti perdele la geam etc…Revenind la subiectul articolului habar nu aveam ca stergatoarele ridicate inseamna ca ai ocupat abuziv locul cuiva eu ii spuneam domnului sot ….la naiba iar s au jucat copiii cu stergatoarele mele.

   Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 5

  • Claudia, “s-au jucat copiii” 😀 sau, pe timp de iarnă: “Ce oameni drăguți! Mi-au ridicat ștergătoarele ca să nu înghețe pe parbriz.” Un fenomen foarte neplăcut iarna, pe care mulți îl evită ridicând ștergătoarele de la propriile mașini când le lasă parcate la temperaturi foarte mici mai multe ore. Din grijă pentru aproape, poate că unii ridică și ștergătoarele altor mașini. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

  • Londra inseamna ca nu are apa calda !:P

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 11. Nea Marin, miliardar in dolari, intra intr-o banca din New York si cere un imprumut de 5.000 de dolari.
  Functionarul ii spune ca banca cere anumite garantii pentru a-i putea da imprumutul.
  Atinci Nea Marin scoate din buzunar cheile si actele de la un Ferrari.
  – Masina e parcata afara, zice Nea Marin!
  Functionarul accepta masina ca garantie si trimite pe cineva sa o parcheze in parcarea bancii.
  Nea Marin isi ia banii si pleaca, lasandu-i pe toti cu gura cascata.
  – Cum sa lasi masina de 250.000 de dolari gaj pentru 5.000 de dolari, se intrebau toti!
  Dupa 2 saptamani se intoarce Nea Marin la banca cu cei 5.000 de dolari si plateste o dobanda de 15,41 dolari.
  Functionarul curios il intreaba:
  – Cum se poate ca un miliardar ca dumneata sa iei un imprumut de 5.000 $ la care a trebuit sa platesti si dobanda de 15,41 dolari?
  La care, Nea Marin, calm, ii raspunde:
  – Unde mai gasesti in New York loc de parcare pentru doua saptamanai, sa te coste doar 15 dolari si sa mai gasesti si masina intacta la intoarcere?

  Comentariu beton! Thumb up 55 Thumb down 1

 12. Acum vreo 10 ani , bloc nou, strada neasfaltata (8 ani am stat cu strada neasfaltata in fata blocului dar asta e alta poveste). Parcam într-o zi in fata si cand iesim din masina auzim un -alooo, aloooo- de sus. Ne striga o tanti de pe la etajul 7 ca sa ne spuna ca am parcat pe locul sotului. O uliță plină de țărână din drumul taberei care era deja luată în proprietate.

  Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 2

 13. Nu folosesc masina decat in week-end . Pentru restul exista Uber & altii, Metrorex 🙂 , STB .
  Asta doar de vreo trei ani de cand fi’miu se duce/intoarce singur de la liceu. Stau in zona Pietii Ramnicu Sarat (Dristor, Parklake etc) pe o straduta adiacenta. E cosmar cu parcarea.
  De cateva luni bune, in laterala pietii este o parcare privata. Contract, factura si 200 lei pe luna. Iesi direct in Camil Ressu spre Dristor.
  Asa am scapat de urmasii lumpenproletariatului care parcheza acolo unde ,,parca si tata”.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

 14. Mașina Doamnei e parcată în fața blocului “la liber”. Și i s-a descărcat acumulatorul (bateria). Aș fi vrut s-o ajut de la a mea, dar mașinile de lângă cea a Doamnei nu au mai fost mișcate. Așa că locul de parcare amenajat/închiriat a rămas liber.
  LA vreo săptămână de nelocuire a lui, a fost “revendicat” de altcineva. Nu i-am ridicat omului ștergătoarele, că nu văd nici un motiv.
  Când o să am nevoie de locul cela, o să-l sun, pentru că are numărul de telefon la vedere.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 15. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 2 Thumb down 12

  • Boss, tu ai înțeles că nu atinsul ștergătoarelor e problema, ci ce ți se transmite prin asta? Dacă nu, îți mai explic o dată, că pare că înțelegi mai greu.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

 16. Lângă blocul meu, un etnic… să zicem, din Groenlanda, și-a deschis o cramă. Un butic de vinuri proaste, nu o cramă în adevăratul sens al cuvântului.
  În fața ei e cel mai prost loc de parcare din vreo 30, ultimul în care parchează vecinii, pentru că e un ciot de stâlpișor acolo, și trebuie să pui mașina oblic, se vede ca dracu, pari prostu clasei la parcări și te poate ciupi de fund orice tolomac.
  Parchează omu’ meu acolo vreo 2 seri. A venit ultimul acasă, ghinion, oblic, prostu clasei.
  Dimineață, un individ cu vizibile tulburări cu glanda de la șaorma, în trening gri, tricou mulat (probabil pleca la sală :)) ) și lanț de aur la gât îi spune categoric să nu mai parcheze acolo, în fața Cramei lui că e… crama lui.
  Al meu, care i-ar face săpun pe toți asemenea ăstuia, mici patroni pe cașcarabeta lor și planeta din jur, care se învârte datorită lor, indiferent de culoarea pielii, îi spune frumos că nu preferă locul ăla și că parchează doar când nu mai găsește nimic seara, când vine ultimul acasă și își vede de drum.
  A doua zi mucii groși ai maimuțoiului se scurgeau pe parbriz. Bleax!
  Au mai fost discuții care sunau a amenințări și a sunat la Poliția Locala, la nr afișat în bloc, cu siguranță și încredere and shit. După interlocutori curioși de problemă, interioare greșite și așeptare, vorbește cu un om responsabil de sector, cică.
  Voia doar să știe dacă ăla are dreptul mai mult decât el să parcheze acolo sau să țină locul gol și cum să procedeze cu amenințările, flegmele și ce ar mai putea ieși din capul ăluia.
  Poliția locală i-a zis să se înțeleagă cu omu.
  “Dar, știți, tocmai că nu mă înțeleg cu domnul. E domeniu public, sunt mașini parcate acolo, nu gestionează patronul cramei trotuarul respectiv (e lat, pe o parte sunt mașini parcate perpendicular pe șosea, există loc să faci manevre și alte mașini sunt parcate perpendicular pe celălalte, nu încurcă pietonii), vreau să știu dacă greșesc eu, dacă are dreptate, dacă am voie să fac ce fac, sau ce fac dacă după flegma asta urmează o vandalizare”.
  – Haideți că mai am un telefon, zice “Siguranță și încredere”.
  Încă parcăm acolo, doar dacă e ultima variantă, norocul nostru că e mașina de serviciu, Logan din ăla vechi, primul model. Mai nou, are și o zgârietură pe toată lungimea ei.
  Asta ca să vezi că suntem mai mulți amărâți în țara patronilor pe locurile de parcare.

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 3

 17. Atunci io chiar mă consider norocos: loc de parcare plătit pe care nu-l ocupă nici dracu’. E drept că scrie numărul mașinii pe locul respectiv. 😀
  Am uitat să specific: plătesc 30€/lună.
  Aici nu se stă la discuții: plătești, ai locul tău, nu plătești, nu parchezi sau parchezi, dar iei amendă.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • ce inseamna sa si emigrezi….ai locul tau de parcare ….platit

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @claudia: În România plăteam 100 lei/an parcare de domiciliu și de câte ori îmi era ocupat locul de terțe persoane și sunam la Poliție…nu ridica nimeni receptorul ăla nenorocit.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 4

  • @claudia, sa emigrezi inseamna sa scapi de cacaturi si sa te bucuri de viata. in toata splendoarea ei…

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 18. 50 lei/an parcarea, 10 lei impozitul pe teren. Pulitia locala vina cam in 5 minute daca il ocupa careva si da amenzi fara sa stea la discutie. De fapt vin doi, unul discuta si celalalt scrie amenda.Deh, provincie.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

 19. Caz concret, la mine în sat: o persoană localnică, (de sex opus mie, nu că ar conta…) cu loc plătit, tăblița ridicată, nu mai parchează acolo de vreo 7 luni.Nici ea, nici alții. Legal, e locul ei, moral…nu știu cum e. Contractul de închiriere stipulează că locul e al tău 24/24. Dar ea s-a dus în altă parte, unde ocupă alt loc, poate necesar altcuiva. Se mai duce probabil și pe la serviciu, încă un loc ocupat.

  Am constatat că, în general, o mașină(pentru mers și la serviciu) are nevoie de vreo 2 locuri de parcare, zilnic…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

 20. Io o bag oriunde. Mașina, da?!…. În parcare.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Pfoaii … ce m-ai speriat … așa ca de Haloin

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 21. Recunosc cinstit că eu trăiesc cu un “proprietar” d-ăsta în casă. E greu, fraților, să-l convingi că nu-i al lui. Pe cuvânt, vă zic. Și de unde speram să-l fac să înțeleagă că nu e locul LUI, și că poate parca în altă parte dacă al LUI este ocupat, am ajuns să urlu eu la ăia care parchează pe locul LUI că e bine ca pe la ora 17 să plece de acolo că începe războiul. Sau mai rău, dacă văd vreo mașină parcată pe locul LUI, îl sun și-l anunț. Și el mă întreabă: are bilet în geam? Nu văd. Coboară! Asta-i o glumă?! Că nu mă prind.
  Și-atunci îl sună pe copil…

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 6

  • Ahahahahahahahahahahaha!!!
   Deci tu-i făceai zile fripte lui Vasilescu? 😀

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • Mda … e amator. Profesioniștii au cameră cu infraroșu și verificabilă de pe telefon, montată pă balcon și orientată fix pe locul de parcare.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • @Eleno, în ce zonă ziceai că stai? 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • Rahova. Ocoliți parcarea aia care e sub un copăcel, că ies la geam mai ceva ca “curva de la doi”.

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 2

  • @John, daaaaaaaa.
   Am zis s-o zic eu p-aia dreaptă😜.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • @Habare, o fi pus vreo cameră d-asta, dar eu camerele nu le văd. Ai uitat?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • @Eleno, dacă așa face pentru locul de parcare, mi-e teamă să mă gândesc cum procedează dacă se ia vreunul de nevastă-sa. Îl agață în copăcel? 🤔

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • didino ,io-s curios cum face când se ia nefastă-sa de careva. Îi ține isonul … de frică?
   Doamna Elena P, câte kile are gentuța dvs ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Gentuță, auzi la el. 🤣🤣🤣 În valiza aia de-o cară @Elena intră juma’ din magazinul Unirea.
   Da’ stai liniștit, aia e numai de ancoră, să n-o zboare vântul, n-are nevoie s-o folosească în scopuri contondente. Văzui io ce privire i-a băgat unei puștoaice enervante la coadă, la chioșc, ăleia nu-i mai crește nici părul pe picioare minim zece ani d-acu’ încolo.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

  • Profesioniștii au cameră cu infraroșu și verificabilă de pe telefon, montată pă balcon și orientată fix pe locul de parcare.
   Hmmm….

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Didino, aia cu apa :)))))).
   Eu merg pe varianta că nici la genunchi nu-i mai trebuie😂😂😂

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 22. era în februarie 2009, zona hotelului MAI bucurești, lângă secția 5 poliție, aproape de ștefan cel mare și sediu central MAI
  venisem la hotel de la academie, că eram la un master, și am parcat
  a doua zi găsesc ștergătoarele ridicate
  mi se rupe și seara o parchez tot acolo
  a treia zi găsesc pe toată lungimea mașinii, de la faruri la stopuri, o zgârietură groasă cu cheia
  mi s’a rupt, am făcut’o la reprezentanță, că aveam casco 😆
  deci concluzia e că încă de acum 10 ani erau apucăturile astea de țărani retardați și proprietarii curului
  @tata vasilescu este imposibil ca analfabeții funcțional care ți’au ridicat ștergătoarele nu ți’au și zgâriat’o, sunt SIGUR că ai găsit’o și zgâriată

  eu stau să mă întreb cum dracu rezistă locuitorii educați și cu IQ ridicat în cloaca împuțită și plină de viermi numită bucurești?
  câți bani câștigă de nu pleacă dracului în alt loc?

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 4

  • Da dar macar ți s-a rupt, ai suferit puțin. Tot tu esti mai smecher stai linistit 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 23. Ironia face că la Citröen C4 să nu poată fi ridicate ștergătoarele. Ies cumva de sub capotă. Deci mă pot astepta la semne mai grave de prietenie. În altă ordine de idei am observat că fenomenul “locul MEU de parcare” s-a extins la nivel național. Nu ne mai putem delimita Ionii din Ardeal de Miticii din București sau de Vasileii lui Ștefan cel Mare. Așadar tristețea devine mare.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

 24. Noi avem loc de parcare amenajat, plătit, de obicei nu sunt probleme. Am avut mașina în service o vreme, așa că nu ne-a păsat cine parchează cu el. Totuși într-o sâmbătă seara am trecut prin dreptul locului și era parcată o barcă de mașină (un merțan luuung). Deci, sâmbăta când e doar al nostru, nu în orele în care e disponibil oricui (8-16 parcă). Luni ne-am adus mașina din service, barca lui pisi (mi-a zis un vecin că ar fi o pisi care stă în chirie la altă scară) era tot acolo. I-am lăsat un bilet scurt și politicos în parbriz și am parcat pe unde am putut. Marți barca era tot acolo, așa că i-am lăsat alt bilet în care i-am explicat frumos că e locul nostru, plătit și că o rog să-l elibereze în respectivul interval orar că avem nevoie de el și dacă nu, voi apela la serviciul de ridicări. Culmea, ajunsesem să mă justific pentru ceva ce era al meu. A doua zi mutase barca mai încolo, apoi a dispărut.
  Nimeni nu s-a păruit, nimeni nu s-a înjurat, nimeni nu a spart cauciucuri.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

 25. ce sa faci. Pare ca nici o primarie ( bucuresti, cluj si altele) nu are ca obiect de activitate corelarea numarului de parcari cu numarul de locuitori motorizati. Separat de toata teoria cu mobilitatea urbana in Cluj de exemplu primaria duce o adevarata cruciada pentru a desfinta numarul de parcari ( zilnic mai dispar) fara a oferi solutii . Banuiesc ca si in alte orase e la fel . Atunci este normal ca lumea duce propriul razboi mic si personal pentru un loc de parcare. Sigur ca nu te poti improprietari pe locul proprietate publica dar cumva ii inteleg in ingustimea mintii lor. Dupa mine si locurile inchiriate de la primarie ar trebui sa fie cu program de la 8 seara la 8 dimineata, in rest sa fie permis accesul altora pe ele. De multe ori mergi prin cartiere si nu gasesti locuri nemarcate. Sau macar un sistem cum am vazut in Italia cu locuri cu destinatii diferite ( albe, albastre si rosii daca tin minte). Numai sa parchezi la disperare si hop si politaiul local ( ala platit cu 8000 ron pe luna) cu amenda.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 26. Bun text.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 27. Intr-o seara am ajuns acasa si pe locul meu de parcare (al meu cu acte, proprietate privata) era parcat cineva. Eh ce sa faci, aia e, desi e marcat locul ca proprietate privata si nu a lasat vreun nr de telefon, nu m-am agitat pe tema asta, am parcat pe trotuar langa bloc “la liber”. Si cum stateam asa la ceas de seara pe balcon la o tigara vad un tip venind chinuit cu 10 plase de la mega si un pepene de vreo 7 kile intr-o mana sa intre in scara vecina. Pe cand sa intre pe usa scarii, se opreste, se intoarce, se duce la masina mea, pune jos pepene, plase, sacose, ridica stergatoarele dupa care incepe sa isi culeaga rand pe rand toate alea si pleaca. Mi s-a parut foarte amuzant, si trist in acelasi timp, cat efort a investit omul doar ca sa ridice niste stergatoare, ale unei masini pe care o vede parcata in fiecare zi pe locul ei in fata scarii lui, cu exceptia unei seri cand era evident de ce nu mai era parcata acolo si era parcata pe trotuar. Tata are aceste apucaturi, la modul ca se cearta cu orice “strain” care parcheaza pe straduta chiar daca pe el nu il afecteaza cu nimic (avand garaj) si mereu ma cert cu el dar n-ai cu cine…

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

 28. BAU!!!

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Trick or treat?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Audi… TT 😉. Trick, ofc.
   Nu-i sezonul dă cozonaci tradiționali, încă. BuHuHu😅

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • ”Paznic nou in cimitir in noaptea de Halloween.
   Un schelet se gandeste sa il sperie si ii sare in fata: BUUUU!!!
   Paznicul ramane nemiscat.
   Inca odata: BUUUU!!!
   Paznicul nimic. Exasperat, scheletul se urca pe gard vrand sa ii sara in spate paznicului.
   Acesta insa ii trage o lopata pe spinare si ii spune:
   – Radem, glumim, dar nu parasim incinta!”

   Ceva bancuri de Halloween știm și noi? Sau povești de groază? Sau ați speriat pe cineva? Eu am umblat toată ziua nemachiată.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.