8,459 cititori

Pulimea sunt eu

În ceea ce mă privește, doar Ceaușescu mai reușise performanța să mă facă să-l ascult și să nu aud ce spune. Știu că mulți dintre voi ați prins vremurile alea, deci înțelegeți exact la ce mă refer. Omu’ repeta, obsedant, aceleași chestii, încât până la urmă creierul ceda și refuza să mai compileze.

Constat, din păcate, că în zilele noastre domnul nostru Iohannis a reușit exact același lucru: pur și simplu nu mai aud ce spune. A repetat de atâtea ori aproape aceleași lucruri, a observat la nesfârșit cu atenție și îngrijorare, încât acum, dacă nu-mi propun să fac eforturi să-l înțeleg, îmi zboară cuvintele lui pe lângă urechi ca acceleratul de Iași prin halta de la Târgu Frumos.

De-aia am ramas uimit când am citit despre cum domnul președinte Iohannis a preluat discursul inamicului public numărul unu. Nu, nu m-a uimit că aproape l-a citat pe Dragnea, ar fi culmea să te mai uimească, în România, că oamenii politici mănâncă același rahat, doar cu linguri diferite. Ce m-a uimit a fost că mai există oameni care chiar ascultă și înțeleg ce zice clientul numărul unu al agențiilor de turism. Iar asta, dragii mei, chiar este o performanță.

În altă ordine de idei, dacă tot am sacrificat ziua de azi pe altarul politicii, mai voiam să vă spun o chestie la care mă tot gândesc. Sunt eu nebun sau ați obervat și voi schimbarea la față a duamnei Viorica? Doar eu constat că, de la arestarea lui Dragnea încoace, nu mai există ziua și gafa, că discursul nu mai e incoerent și că, în momentul în care a călcat-o cineva pe bătături, a și zburat de pe funcție?

La cum cunosc electoratul psd-ului și electoratul din România în general, am așa un fel de bănuială că dacă femeia asta nu arăta ca o tanti (și când zic „tanti”, știți exact la ce mă refer), dacă avea o alură de milfă, acum am fi vorbit despre un candidat la președinție cu șanse reale de a se bate, în turul doi, cu ficusul degrabă iubitor de vacanțe.

Da, știu, o să săriți să-mi spuneti că n-are cum, că în turul doi se duce Barna. Well, copii, am o veste pentru voi: la ce se întâmplă în usr în momentul de față, domnul Barna n-are cum să prindă turul doi. Iar ăsta este un lucru bun, poate așa se trezesc din beția prelungită de după alegerile europene și-și reevaluează discursul și poziția. Iar prima măsură pe care trebuie s-o ia este să-i arate machidonului cel mai machidon dintre machidoni pe unde e ușa care te scoate în stradă din sediul partidului.

Gata pentru azi. Dar n-o să închei fără să vă mai spun că aproape de fiecare dată când scriu despre vreun subiect care are legătură cu politica, apare câte un observator de internet care mă apostrofează superior: iete unde era analistul politic. No joke. Am lista de block plină de labagii înțelepți din ăștia de tastatură. Ce vreau eu să le transmit este următorul lucru: alegerile nu se câștigă și nu se pierd cu analiști politici, ci în funcție de cum te percepe pulimea, adică Gheorghe de pe stradă. Iar pulimea sunt eu.

Greșesc?

P.S. În imaginea de mai jos aveți ceea ce se numește o mwie virtuală ca la carte.

120 de păreri la “Pulimea sunt eu

 1. Mai rău ca niciodată!
  Avem o clasă politică care nu ne oferă alternative. Unii se îmbată cu apă rece, alţii vor să ne îmbete pe noi, votanţii, cu apă rece, iar ceilalţi stau în expectativă, ca să vadă în ce alianţe se bagă, poate, poate prind un oscior de ros.

  Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 6

 2. Cred ca sloganul lui Barna se vrea la nivel aspirational…. gen… :).
  A iesit intr-adevar ceva total neinspirat…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 4

  • Io mă ascundeam pe Jepii Mici dacă mi-o trăgea psd-ul așa.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 6

 3. Azi îi subiect porno 😜 hihihi. Trebuie să refac stocul dă floricele dansatoare și semințe zburătoare.
  Care pe care și cine pe cine [verb] pe/de la spate ?
  Vineri 13.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 5

  • Bine că nu e marți 13. 😀

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 6

 4. Exact la chestia cu Veorica mă gândeam, oare femeia asta doar a mimat prostia, şi de fapt e un om inteligent şi periculos?? Hmmm, chiar nu ştiu ce să cred. Dar io zic că aspectul o va ajuta mai mult să fie votată de pesedeii din mediul rural.

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 5

  • Chiar dacă s-au schimbat multe prin mediul rural de când cu Dragnea, încă au mai ramas oameni care se bucură de programul “galeata și sticla de ulei”. Așa că, foarte posibil să vedem cum Dan Barna nu o să ajungă în turul 2. Și să avem un tur cu Iohannia vs Veorica.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 6

  • @GabiI, s-ar putea să ai dreptate.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 5

  • As putea crede orice pe lumea asta, mai putin ca Vasilica e inteligenta… e aceeasi tembela de pe vremea lui Dragnea, doar ca acu si-a luat ifose de Angela Merkel altoita cu Theresa May, adica doamna de fier a politicii romanesti… Saraca… 🙁

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 11

  • @ioana, și atunci de ce nu mai avem ziua și gafa?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 5

  • @Mihai, tie privirea aia inteligenta de peste mort chiar iti pare a unui om inteligent, care a mimat prostia, intru inducere in eroare???

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 14 Thumb down 13

  • Păi nu mai e ziua și gafa pentru că girafa/hamsterul e la bulău și băieții scriu pentru VeoriK, dooh. Se aude acolo-n spateeee ? În această încăpere sunt mulți 🐘

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 11

  • @HM, merci de ajutor ! 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 7

  • In general prostii sunt periculosi!
   Inca nu pot sa o suspectez de inteligenta pe Veorica.Razbunatoare da!

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 4

 5. Greșești grav. Târgu Frumos e oraș și are gară, nu haltă!

  Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 6

  • Futu-i, știam că greșesc undeva.
   (Am râs cu zgomot).

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 5

  • @MV: Vezi, daca mergeai si tu in octombrie la moaste, nu mai era asa superficial documentat. 😂😂😂

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 5

  • @Cainele Alex, da, da, am și eu defectele mele.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 6

 6. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 9 Thumb down 27

  • Șerif, m-ai făcut să-mi recitesc textul. Am scris clar “dacă avea”.

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 6

 7. Moamă, să vezi acu ce ți-o iei de la ăi mai dăștepți politicieni de fb care iexistă de la daci incoace.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 4

 8. eu am neamuri prin alianta in mediul rural ( oarecum intelectuali de altfel) . Desi nu urmaresc politica in mod deosebit, pot sa spun ca oamenii aia sunt complet neinformati de ce se intampla la nivel macro-economic si politic. Este absolut suprinzator ce poate face propaganda cu niste oameni care nu se informeaza si inca cred ca tot ce este scris sau spus la tv este si adevarat .

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 7

 9. Dar voi mai ascultați politicienii???? Nu există frânghie și săpun suficient, că stâlpi de iluminat avem la câți gândesc eu c-ar trebui spânzurați!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 6

 10. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 14 Thumb down 24

 11. romanul este nascut analist.

  Inca in burta la mamica lui el se pricepe sa analizeze orice, politica, fotbal , femei, masini, economie, tenis. Alege un domeniu si el se va pricepe. Analiza asta romaneasca are cel putin doua caracteristici. Prima ar fi ca nu presupune sa fi informat si este chiar de dorit sa nu stii nimic despre subiect ( NOta pt analisti : nu uita, cunostintele anterioare ar putea sa iti influenteze judecata ). A doua ar fi ca numai concluzia ta este buna, toate celelalte sunt false. Daca trebuie poti te si injuri cu ceilalti dar nu cumva sa cedezi. Fa-i in fel si chip , comunisti, labagii, tampiti, corupti, nestiutori, retardati ( functie de context) dar nu ceda si nu accepta nimic de la ei. ( nota pentru analist : tu si numai tu stapanesti cunoasterea si daca trebuie poti sa recurgi la mijloace fizice sa afirmi asta, desi in general cele verbale sunt suficiente). Uite si o a treiacaracteristica: nu conteaza atat de mult ce zici atata timp cat parte din concluzie este ca toti ceilalti sunt tampiti.

  pe moment ma duc sa analizez cafeaua si ce mai am de lucru astazi, dar ma intorc si gasesc ceva si pe net de analizat 🙂 bafta si voua

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 13 Thumb down 7

  • Poate că ai dreptate, poate ești mai bine informat. Dar oare chiar numai ”românul” se comportă așa? Concluzia ar fi că celelalte nații sunt așa, un fel de legume. Nu judecă, nu analizează, nu compară, nu se contrazic oamenii între ei, nu-și impune fiecare punctul de vedere la un moment dat într-un domeniu sau altul, nu se ceartă nimeni cu nimeni, nu nimic!
   Lapte și miere curg în venele celorlalți, un zen desăvârșit îi îmbrățișează pe toți, așa-i? Numai românul… 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 8

  • Kitty- alta proastă impregnată de discurs politic de la televizor! ,,Investitori” străini vin de 30 de ani, dar la ce folos că ăștia duc mălaiul afară, nu-l investesc in tara pentru crearea de locuri de munca, plătind impozite in Romania. Și cine ar trebui sa facă asta?! Politicienii care sa dezvolte capitalism românesc, nu? Ce s-au întâmplat cu capitaliștii români? Au fost băgați în pușcării de către zeița dreptății, kovesi, la ordinele lui…johanis! Singurul care ar mai fi făcut ceva pentru Romania era Dragnea, degrabă pus la răcoare de către capitaliștii străini, deoarece voia să trăiască romanii ceva mai bine, iar nu multinaționalele! Ce vreți sa va spună PNL, usr, pro, plus?! Că au în program sa dea și mai multe avantaje străinilor în detrimentul românilor? Nu o pot face, cA s-ar sinucide politic! Veți plânge voi după PSD, mai vorbim!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 8

 12. Neata,

  Voiam să scriu ceva inteligent dar sunt pe ceai de ghimbir într-o semi-raceală, așa că nu o să fiu chiar coerentă…..sunt dezamăgită de oamenii vechi/noi din politică. Că aia vechi nu se învață minte și aștia noi parcă au pierdut-o în momentul când au intrat în politica.
  Unu nu deschide gura să zică ceva real de economie, de cum în anul ce va veni dacă nu se micșoreaza instant cheltulielile bugetare o sa ne ducem cu toții pe copcă, într-o datorie externă ce se tot măreste până o sa ne amanetăm si cămasă de pe noi.
  Unu, in paștele mamelor lor, nu are un plan concret cum să atragă investitori străini, cum să facă să nu moară orașele din țară, să producem ceva mai mult decăt consumăm.
  Unu nu vorbește de imposibilitatea de a acoperi pensiile din altceva decât împrumuturi externe sau obligațiuni de stat.
  Unu nu vorbește ce *ula mamelor lor se întâmplă cu bugetul astă, fata morgana, care cum apare cum dispare, dar care în urma lui nu lasa decât vacanțe plătite prin țări străine ale unor neica nimeni.
  Unu nu vorbește concret de sănătatea noastră ce s-a dus pe copca si nu există o sansă la revigorare în nici un viitor apropiat.
  Unu nu vorbește de schimbare atitudinii romănilor, că de la noi începe treaba, dar nimeni nu mai vrea să-și asume responsabilitatea pentru muncă.
  …etc. Nu au un plan. Nu au nimic. Pur și simplu vorbe aruncate la voia întâmplarii, dar ceva concret pe cifre si planuri, cu scheme logice să priceapă toată lumea care-i viitorul nu există.
  Toate căcaturile se arunca pe scară ierarhică, mai jos și mai jos….și ăla de mai jos nu are, nu stie sau nu vrea sa facă nimic, în principiu că nu e treaba lui.
  Așa că despre ce vorbim noi aici??! Viitorul nu prea e luminat, tunelul ălă e din ce în ce mai lung și lumina din ce în ce mai departe, oamenii care aveau ceva vână în ei au obosit, iar cu restul….să fim serioși.
  Săptamana asta am avut o discuție referitoare la viitorul pe glia strămoșească cu un coleg și am intrat amandoi în depresie.

  Comentariu beton! Thumb up 36 Thumb down 5

 13. Sincer, pentru mine Viorica este “saraca cu duhu”. Poate nu este un om rau, dar este un om prost.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 6

 14. Bine, bine, si eu cu cine votez?!

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 5

 15. De 30 de ani asist la lipsa imaginației în ceea ce privește un slogan electoral. Am citit, pe rând dar nu neapărat în ordinea asta, texte inepte ca: pentru voi, cu voi, în voi, între și printre voi.

  Din punctul meu de vedere, ce trăim acum, este cea mai gravă formă de bullying. Bullying-ul nu presupune existența unui conflict bazat pe o problemă reală, ci pe dorința unor persoane de a-și câștiga puterea și autoritatea, punându-i pe alții într-o lumină proastă. Adică pe noi: pulimea și pixdimea.

  Uitați-va la ponta. Cel mai recent exemplu. Pică după drama de la Colectiv și acum face aliantă cu tăriceanu. Va fi iar la guvernare. Tăriceanu care la suprafață se împotrivește pds-ului, dar în interior fac afaceri.

  Iar omul ăsta de ne e președinte, măi oameni buni, e din alt film. “Trebuie”, “nu admit” și “românii merită”?? Mă, să-l oprească cineva că deja a căzut în penibil. Dacă n-are PR să mă anunțe. Că-l ajut eu la mesaje de transmis. Mă ajută și vocabularul.

  Trei lucruri le-am cerut în piață de 30 de ani: sănătate, educație și infrastructură. Ce morții mamii lor o fi fost atât de greu?

  Comentariu beton! Thumb up 52 Thumb down 6

  • lipsa de educatie? Glumesc…. sau ….nuuu .ii doare la basca.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 5

  • @Claudia, și lipsa sănătătii: nu sunt sănatoși la cap.😜

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 5

  • Cel putin aia cu “pentru o Romanie normala” arata cu subiect si predicat unde suntem..

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 4

  • @Alexandru, exact!
   După atâta amar de vreme, tu vii cu “normal” în slogan?!?! Normal, măi? Păi până acum trebuia să fim sătui de normalitate.
   Iar ăla cu “fericirea” :))) jur că m-a pierdut definitiv.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 5

 16. Să înțeleg că îl preferi pe Ceaușescu președinte? 😀
  Mihai, eu de la tine și de la blogul aista vreau să aflu cu cine să votez!
  Eu cred că dna Dăncilă este o femeie deșteaptă în esență. Celebrele ei gafe erau pe fond de timiditate, de neadaptare la rolul politic și la lumea politică în general. Acum s-a obișnuit, a scăpat de trac și de dac, este o femeie liberă . Nu aveți idee ce pot face dar mai ales ce/cine pot fi femeile libere!!!!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 19 Thumb down 20

  • GMT, deșteaptă nu e, ci doar inteligentă. Și nici liberă (doar eliberată de Dragnea) și cine o sfătuiește/ajută/consiliază acum ține cont de structura ei umană astfel încât să nu intre în conflict major cu sine. Și mai cred că nu e un om rău, sau măcar nu cred că vrea să facă rău. Dar asta este mult, mult prea puțin pentru a fi prim-ministru. Sau președinte.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 16 Thumb down 10

  • Anduța, comentariul meu a fost ironic și văd că cititorii acestui glob pardon blog m-au taxat. Bine au făcut!
   Cred e cum zici tu…

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

  • @Anduta, are inteligenta unei sipci din gard….

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 8

  • GMT, cei care taxează cu roșu fără să explice și de ce, din punctul meu de vedere nu fac deloc bine. Dar al doilea verde să știi că e de la mine.
   PS Eu n-am perceput comentariul tău drept ironie, ci cumva în linie cu al meu de mai sus, dar dus mai la extrem așa. 😀

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 6

  • Ioana, eu cred că are o inteligență medie. Ca a mea (sper) și a multora dintre români. Pe măsuratelea, dacă vrei. Deși s-ar putea ca cei care râd cel mai tare de ”prostia” ei să aibă niște surprize tare neplăcute în ceea ce-i privește.
   PS când zici ”inteligență”, tu te referi la cea cognitivă sau la cea emoțională?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 8

  • Să mă bag și eu in seamă…

   @GMT,
   De fapt alea nu erau ‘gafe’, ci pur şi simplu cuvinte simple rostite greşit. Femeia nu ştie să vorbească corect limba română la nivel de cuvinte de bază. Eu nu o consider deşteaptă, ci doar cumva abilă. Nu ştiu cine o îndrumă acum sau cine îi scrie comunicatele, dar recunosc că o face mai bine decât precedenta persoană. Tactica ei de acum este reglajul (mai fin sau mai grosolan) la corazón. Joacă cartea omului care nu atacă, doar reacționează la provocări. Şi nu răspunde cu aceeaşi monedă, ci se dă după băţul muiat în miere şi emoţii pozitive, care atrage mai multe muşte. Gen: ‘cutărescu m-a atacat personal, eu nu o să lovesc la fel, sub centură, eu mă lupt în idei, nu mă cobor la mahalagisme’. Bineînţeles că atunci când o calcă cineva pe bătături foloseşte fără ezitare bisturiul din dotare (graţie funcţiei pe care o ocupă), extirpând total cutezanţa sau neobrăzarea. Bătăturile şi le păstrează…pe post de capcane pentru viitorii trădătorii.
   Eu cred că Viorica a fost impresionată în copilărie de imaginea Elenei Ceauşescu. Cum zâmbea ea tâmp de la tribună şi cum strângea sau ridica şoimi ai patriei în braţe – ‘Mamă pentru copiii României, mamă între mame’ (sună cunoscut? tocmai s-a repetat anul acesta la Mamaia, în odele pentru Dancila). Aşa că, plină de nostalgie, dar şi de determinare, Viorica calcă pe urmele mentorului său şi visează să o şi depăşească. Iar linia dintre o CODOI şi un ucenic vrăjitor scăpat de sub control e la resuscitare, abia mai pâlpâie.

   Comentariu beton! Thumb up 32 Thumb down 7

  • Anduța, ce îmi place foarte mult la blogul ăsta: este corect cu evaluarea comentariilor! Dacă la un articol strălucești comentând- sau impresionezi, atingi o coardă sensibilă, vorba ta ajunge la suflet- se vede prin mânuțele verzi. Dacă în altă zi aberezi, iară se vede, prin cele roșii.
   Azi mă duc la colț să plâng. 🙂
   Am citit mai jos comentariul lui Solandi: excelent!

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • Solandi, chapeau! Bingo cu dna Ceaușescu! Nu știam de cine îmi amintește dna Dăncilă! Sigur a admirat-o și o copie…cu succes aș zice eu.
   În legătură cu rostirea greșită a cuvintelor simple…nu ți-aș dori să mă auzi vorbind românește când merg în România! Ai zice că sunt o toantă. NU, nu am uitat limba română doar că pe fond emoțional limba mi se împleticește în gură.
   Vorbirea este foarte complexă dacă aprofundezi subiectul. Trebuie înțeles exact de ce face gafe femeia asta. Cred că știe să vorbească dar i se întâmplă ceva înlăuntru. Zic și eu…

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • @GMT,
   Nu compara vorbirea ta cu a V.Dăncilă!
   – nu tu ești demnitar de stat, ci ea
   – n-are scuza traiului în afara țării, decât în escapadele U.E. unde nu cred că a vorbit altă limbă decât româna, aia stâlcită pe care o știe

   Nu e deșteaptă, e perfidă. Ea nu a ajuns atât de sus prin competențe profesionale, ci pe cale politică – iar în politică nu te întreabă nimeni (dar nimeni!!) ce știi să faci, ci cât și cum știi să furi, să păcălești, să mânărești și să minți pu.limea.

   Iar asta se vede cu ochiul liber, nu-ți trebuie diplomă de analist (invocată subtil mai sus de @Razvan) 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 6

 17. Dăncilă a rămas la fel, cei din spatele ei s-au schimbat. După intrarea țărănului de Teleorman în pușcărie, guvernarea psd și Dăncilă s-au transformat. E ca diferența între o grupare mafiotă condusă de niște tipi bine, distinși și pedanți (gen Gus Fring din “Breaking Bad”, pentru cine a văzut serialul) și o grupare de bătăuși violenți și jegoși, conduși de cămătarul din cartier. Scopul e același, metodele și imaginea sunt diferite. D-aia Dăncilă pare altfel. Nu e. Dantura stricată și ciorapii albi la pantofi negri din spatele ei au fost înlocuite cu porțelan pus la Viena și outfit după ultima modă. Atât.
  Și da, ca imagine, actuala Dăncilă a început să câștige destul de mult, fiindcă românul nu are cultură politică și economică (care se obțin în zeci de ani), are memorie scurtă și e iubitor de circ.
  Îmi pare rău de Barna și de usrplus. Se pare că, într-adevăr, nu oricine este făcut pentru politică. Ăia de acolo reușesc să-și dea cu tesla-n cwaie din ce în ce mai des, iar faptul că toată lumea e cu ochii pe ei și are așteptări mari de la ei nu îi ajută deloc.
  Eu o să iau alegerile astea prezidențiale mai la mișto așea. O să votez Barna în primul tur și adversarul ficusului în turul 2. Chiar dacă va fi Veorika sau Șicâțiormaififost. Dacă e circ, măcar să fie circ până la capăt.

  Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 8

  • Veorica preşedinte!!! 😛

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 9

  • Uite de aia n-am avut niciodata incredere in USR, intotdeauna i-am banuit ca nu sunt altceva decat mostenitorii nerabdatori ai electoratului PSD. Dupa cum vad si electoratul lor de baza face ce face si isi gaseste scuze sa voteze un candidat PSD in lipsa unuia USR.
   Ciudat cat de previzibil reuseste ideologia sa modeleze pana la urma procesul de gandire si afinitatile.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 11

  • @ventidius, de ce, în lipsa unui candidat USR în turul 2, ar trebui să votez contra candidatului psd? Pentru că răul cel mai mic? Nu, mulțumesc frumos.
   Cred în ceea ce fac cei de la usrplus, chiar dacă au derapaje. Dar nu cred în pnl și Klaus, nu cred nici în restul jigodiilor care au fost deja la putere, sub diferite denumiri și sigle. Eu, în 2012, ieșeam în stradă împotriva lu’ alde Boc, Orban, Blaga. Câțiva ani mai târziu ieșeam împotriva psd-ului. Pentru mine sunt la fel. Împotriva usrplus încă nu am ieșit în stradă.
   Mă surprinde naivitatea unora care cred că gașca lui Orban e în opoziție. Nu, pentru mine tot ce nu este usrplus este egal cu psd. Iar ficusul a fost cea mai mare dezamăgire, pentru că a fost prima oară când am votat pentru cineva, nu împotriva altcuiva. Și dacă îmi vii cu ce rol are președintele, ce are voie sau nu să facă, atunci pun și eu întrebarea de om simplu: dacă nu prea i se permite (legal, constituțional) să facă nimic, de ce contează cum îl cheamă sau de unde e?
   Ipotetic, utopic chiar, să ne gândim la o majoritate parlamentară și administrativ-teritorială usrplus. Și Dăncilă președinte. Și să ne gândim că această majoritate masivă ar face treabă deosebită în țară, lucrurile s-ar mișca extraordinar de bine, am scoate capul din mocirlă, ar curge lapte și miere. Ar împiedica Dăncilă asta? Dacă da, înseamnă că Klaus a fost un zero barat care nu a meritat și nu merită votul meu, fiindcă nu a avut tupeul și interesul să se opună dezastrului actual. Dacă nu, înseamnă că ne-am îndrepta în direcția bună și nici un președinte, oricât de ostil și tâmpit ar fi, nu ar putea opri asta.
   Miza nu e la circul ăsta cu prezidențialele. Poate ieși oricine, putem vota pe oricine. Miza e la anu’. Acolo vedem dacă trecem mai departe sau mai dăm o tură.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 5

  • @Ionut
   Nu iti cer sa votezi cu Iohanis sau cu PNL. Nu le fac campanie. Nu iti cer sa votezi cu raul mai mic sau cu cel mare. Poti vota sau nu din partea mea, mi-e indiferent. Nu sunt fanul PNL/Iohannis si nu am fost niciodata. Nu am iertat blatul USL. Am votat data trecuta in sila cu Iohanis, doar in turul doi. Cu inima stransa, ezitand pana in ultimul moment daca sa ma duc la vot sau nu. Neavand nici o iluzie, doar presimtiri rele. Fata de asteptarile mele de atunci Iohanis s-a comportat decent. Presedintele – Ficus era proiectia cea mai optimista. In concluzie, daca va trebui sa il votez in turul doi, o voi face fara strangerea de inima de atunci.
   Oricum, nu mi-am pus niciodata problema sa votez cu un candidat PSD, nici macar atunci cand Iliescu a candidat impotriva lui Vadim. Am preferat sa nu votez. Nici nu am iestit in strada atunci cand am stiut ca organizatorul sau beneficiarul din umbra era PSD. Pentru mine, voi aia care ati manifestat in 2012 chiar ati fost „ciumpalaci”, regretul meu atunci(nu ca mi-am schimbat parerea) era ca jandarmii nu au sters pe jos cu voi.
   Dar astea sunt opiniile mele despre PSD. Nu incerc sa le impun altora. Departe de mine de a-ti interzice sa votezi cu cine vrei, inclusiv cu PSD daca poftesti. Nu nu sunt adeptul lipsirii de vot a votantilor PSD. PSD insa e un caz inchis pentru mine. In discutie sunt USR si sustinatorii sai. Pe care asa cum am spus, i-am banuit mereu de afinitate cu PSD. De fapt, mereu am crezut ca USR dincolo de fatada agreabila, e de fapt partidul ciumpalacilor din 2012, cei care regretau asemeni lui Alinei Mungiu ca PSD nu e un pic mai frecventabil ca sa poata fi votat si de stangistii de rit occidental. Care, dezamagiti de faptul ca PSD nu se reformeaza, in sensul ca ii tot duce cu vorba cand e vorba de preluarea agendei progresiste, s-au gandit sa il inlociuiasca cu un partid nou, sperand ca acesta va reusi candva sa ii preia la un moment dat electoratul si locul pe esicherul politicii romanesti.
   Nu vad rostul de a discuta SF-uri cu USR partid majoritar si Dancila presedinte.Nu cred ca Dancila poate fi alesa, mai degraba soparla de Diaconu, ceea ce pentru mine e acelasi lucru. Doar daca USR se gandeste sa sprijine candidatul PSD pe fata, dar nu cred ca are tupeul. Ideea ca USR sau orice alt partid va castiga majoritatea singur pentru mine e curata fantezie. In lipsa unei majoritati clare a unui partid rolul presedintelui e important, chiar daca nu are puteri depline. Poate ca nu conteaza atat de mult cat de bun si minunat este, important e sa nu fie o persoana malefica.
   Daca coabiteaza cu un partid majoritar ostil poate ca rolul sau e mai sublimat, merge si un ficus. Dar daca avem un PSD majoritar care domina parlamentul si controleaza si presedintia atunci se schimba mult lucrurile. Nici nu vreau sa imi imaginez, mi-a ajuns epoca Nastase.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 7

 18. Absolut de acord cu tine ,Mihai toata politica romaneasca a devenit un fel de zgomot de fond ,auzim dar nu mai ascultam ca nu avem ce ,probabil vom incerca ca si pana acum sa ne vedem de vietile noastre ptr ca nu ai cu cine ,frate ,nu ai cu cine si apropo de pulimea care suntem noi …..atat de sictiriti de eterna intrebare io cu cine votez ca iar o sa avem surpriza neprezentarii la vot.Diaspora nu s a inghesuit sa se inscrie la alegerile prezidentiale poate si ptr ca intelege mai bine ca miza importanta este la
  alegerile parlamentare si nu un Barna sau un Iohannis pe post de decoratiuni de craciun

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 7

 19. De fiecare dată când au loc alegeri, mergem la vot cu gândul că o să ne fie bine și nouă. Numai că, de fiecare dată, treaba se termină bine pentru ei. Am crezut ca USR o sa facă treaba și la nivel de ţară, nu doar prin București. În afara faptului ca îl susţin pe Vlad Voiculescu pentru Primaria Generală a Capitalei, nu mai am niciun motiv de speranţă din partea lor. Și cât m-am bucurat atunci când au apărut pe scena politică…păcat că au venit tot felul de oameni și în partidul ăsta…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 5

 20. Aceleasi prostii pe care le spunea Ceausescu in ’89 le spunea si in ’70. Mare parte din prostiile pe care le spunea Ceausescu le spunea si Che Ghevara la timpul lui, cu acelasi limbaj de lemn. Am deschis de curand, din intamplare, un blog al unuia provenit din Volta Superioara dedicat lui Thomas Sankara, cel care a schimbat numele tarii in Burkina Faso(tara celor incoruptibili) cu prilejul campaniei sale anticoruptie. Citate din Che amestecate comunism, anticoruptie, ecologism la gramada, folosind acelasi limbaj. Si o garamada de comentatori francezi entuziasti manuitori ai aceluiasi tip de limbaj de lemn.
  Cat despre faptul ca Iohannis sustine idei pe care le-a sustinut si Dragnea in trecut, nu cred ca are relevanta. O ideee e buna sau proasta pentru ca asa este ea, nu pentru ca o sustine sau nu Dragnea, Stalin sau Obama. Evident insa ca retoric folosim astfel de argumente, o fac si eu din belsug.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 12 Thumb down 7

  • Da, da, eu subliniam doar că mai există oameni care au răbdare să ascule ce spune ficusul prezidențial.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 5

  • Dupa ce a fost ales, multi i-au cumparat pana si cartea, aia cu pasii, ba chiar au fost entuziasmati. Nu imi inchipui ce putea sa scrie acolo atat de diferit. Se spune ca frumusetea e in ochii privitorului. La fel cred ca e si cu Iohannis sau cu Barna. Depinde de cat de dispus sau de interesat esti sa inchizi ochii.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 6

 21. Mihai,o ușoară completare la articolul tău, dacă-mi permiți! La capitolul anticorupție! Dacă neamțu’ are pata cu casele, Barna cu diverse fonduri, Veo nu prea a fost arătată cu degetul de presă! Ceva imi spune mie ca o să le facă zile grele in campanie celor doi candidați!

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 4

  • Din contră , Vio are un copil adoptat, ceea ce este un mare atuu pentru majoritatea românilor, arată empatie și sentimente materne! Fata de ceilalți contracandidați, fara copii, preocupați doar de ciolan! Votez viorica dancila!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 4

 22. Chiar că nu mai ai răbdare să-l asculţi pe mutul săsesc, a zis fix ca Dragnea, doar că o atacat clanul lui Livache pentru măsurile anti-economie:

  „…Nu este moral – şi, cu siguranţă, pentru mulţi este chiar foarte enervant – dacă o mare companie încearcă să externalizeze profiturile.
  Dar, pe de altă parte, dacă ne uităm la comportamentul statului, vorbind generic, în ultimii ani, ce să creadă conducerea unei companii?
  Dacă de azi pe mâine se schimbă regula, dacă de azi pe mâine apare o măsură de tipul ordonanţei 114, dacă de azi pe mâine se schimbă fundamental modul de impozitare sau felul în care care se percepe cotizaţia unui angajat pentru contribuţia socială.
  Este posibil ca liderii acelei companii să considere că, din păcate, România nu mai este un teren sigur şi atunci apar astfel de tendinţe şi iată că ne întoarcem la povestea pe care încerc să o spun de când am ajuns preşedinte.
  Dacă vrem ca România să fie o ţară prosperă, sigură, care consideră echitatea socială o valoare de bază, atunci şi politica statului să fie o politică înţeleaptă pentru toţi din România, să fie o politică care creează un cadru stabil, sigur, predictibil şi atunci toate celelalte lucruri pot fi uşor-uşor implementate.
  Această ţopăială economico-financiară de care am avut, din păcate, parte, în ultimii ani, duce şi la astfel de excese…„

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 4

 23. Dăncilă Președinte!

  Faceți un mare efort exercițiu de imaginație și veți vedea cum se va lua la trântă cu UE când nu-i convine ceva. 😀
  Si să vedeți apoi coaliție cu Ursula von der Leyen.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 2 Thumb down 5

 24. Se câștigă cu firme gen Cambridge Analitică.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 5

 25. In imaginea alaturata s-au pish@t pe ei.
  Moama in ce fel =))))

  Iar cu Veo nu stiu ce sa zic. Am observat ca s- dus din prostia emanata in public dar parsivitatea si rautatea inca este acolo, chiar daca nu mai vdm ziua=gafa. Femeia e Parsiva!

  Si da, noi estem pulimea!!!

  Si da, fac uz de semnul asta !

  Atat am avut de zis.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 6

 26. Urmaresc cu mare curiozitate „traseul” pe care Romania il are pentru a deveni ceea ce ne dorim cu totii! Daca oamenii de sus nu si-ar mai umple atat de mult buzunarele proprii, s-ar simti o diferenta considerabila!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 4

  • Ei nu si umplu din pacate DOAR buzunarele proprii, le umplu si pe ale multor categorii socio-profesionale – mai mult sau mai putin meritorii – care sa la asigure bazin electoral… inglodand tara asta in niste datorii uriase, pe care le vom lasa mostenire copiilor nostri..

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 5

  • @Rentă cumva?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 5

  • Ioana- datoriile se rezolva simplu: renationalizarea ramurilor economice strategice, energie, resurse, bănci, terenuri etc.! Apoi meritocrație in locul clientelismului, salarii mărite, politica prețurilor, agricultura locală, nu importuri alimentare, etc, caaaate sunt de făcut! Cum, ieșind de sub cizma capitalului străin!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 4

 27. Am intrat dăcât să-i spui hipstărului că e amator. Cu excepția chestiunilor care țin de muncă și a câtorva persoane dragi mie, pot ignora spusele oricui. În timp ce par atentă și interesată, mă gândesc ce combinație de arome va avea următoarea prăjitură. Sau planific următoarea vacanță.

  @Vasilescule, când îți faci curaj și vrei să intri în liga profesionistă, spui. Îți scriu un ghid. 😜

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 5

  • “@Vasilescule, când îți faci curaj și vrei să intri în liga profesionistă, spui. Îți scriu un ghid. 😜”

   @didina: când o să vrei să treci în Liga Profesionistă, să-mi spui. Acolo se ignoră absolut totul, mai puțin tu. 😀

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 6

  • @Sfinția Voastră, soțul, de exemplu, nu se ignoră din principiu. Îmi trebuie material pentru scos ochii. 😇

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 5

  • @didino, problema e că io nu-mi propun să ignor ce spune, da’ tot nu-mi iese.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 2 Thumb down 5

  • @Vasilescule, rămâne cum am stabilit. 😛

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 2 Thumb down 5

  • “@Sfinția Voastră, soțul, de exemplu, nu se ignoră din principiu. Îmi trebuie material pentru scos ochii. 😇”

   Unei Profesioniste nu-i trebuie material de ajutor. Îl fabrică din nimic.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 5

  • Agree to disagree, @Sfinte, io lucrez întotdeauna cu materialul clientului, nu aduc nimic d-acasă. Da’ putem dezbate subiectul cu altă ocazie.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 2 Thumb down 5

 28. Targu Frumos nu e halta, ci gara…in care acceleratul de Iasi chiar opreste…in rest, de acord cu Domnia-Voastra 😊

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 4

 29. Din păcate pt. noi, cititorii acestui blog, Mihai comite un fakenews, Robotten n-a atacat nici cât negru supt unghie multinaționalele, gazda noastră a citit declarația fiind setat pe modul “hipsteresc”, adică doar titlul de pe unele site-uri sau bloggeri pârâți! Dimpotrivă, a atacat guvernul și pe premier, am un nepot de 10 ani care mi-a revelat asta , eu nefiind în acel moment informată de chestiune. Băi, deci e foarte clară zicerea, mulți pupici in curul transnaționalelor, huo guvernul, n-avem predictibilitate și alte sloganuri specific-penibile. Am devenit naibii țara unde pixelul albastru valorează mai mult decât o brumă de (măcar) 4 clase primare.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 7

  • @Ada, ‘…nici cât negru supt unghie ‘? 😀

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 6

  • Hello, cică nu este moral ci enervant DACA încearcă, unde vezi tu acuzația, dar citește toată declarația să vezi cum o întoarce ca la Ploiești! Trebuia să spună: e ilegala incercarea de …bla, bla, bla! Cum spuneam, hipsterismul ăsta chiar dăunează grav națiunii!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 5

  • Are dreptate @Ada.
   Ce înţeleg eu este asta: nu este moral ca marile companii să externalizeze profiturile, DAR, din cauza comportamentului aberant al statului, care pune beţe în roate mediului privat (gen ordonanţa 114), companiile nu au de ales. Cu alte cuvinte, le scuză (pe companii) şi acuză ‘ţopăiala-economico-financiară’ a statului.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 4

  • Si ce relevanta are citatul respectiv? A zis ca nu e moral nu ca trebuie interzis.
   Si eu sunt gata sa declar sus si tare ca e imoral sa ma imbat, chiar daca chiar asta am de gand sa fac in seara asta. Sau ca nu e frumos si moral sa te doara in cot de saracii din Libia sau Burkina Faso desi pe mine fix acolo ma doare.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 4

 30. Am revenit !! Cui ii era dor de mine ??? Andreea is back 😂😂sa sparga plictiseala 🤪

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 7

  • Păi … sparge-o odată! Aştept de 2 ore şi 2 minute şi nimic.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 5

  • @Solandi păi mai așteaptă 2 secunde 😜 Așa îi zice la o bucată de veșnicie prin capitală😉

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 5

  • Poate că așteaptă mai întâi răspuns la întrebare. Ok, fie. Andreea, mie îmi era dor de tine. Go ahead now, make our day. Dar vezi că avem așteptări mari de la tine acum…

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 6

  • Așteptări cam mari, da. Peste 16 minute se fac 3 ore deja.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 5

  • Oare Andreea îi politiciancă d’aia de promite și noi, ca pulimea veritabilă, tragem nădejde ?😜

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 5

  • Dacă țin eu bine minte, Andreea e doar raw vegană. Sper insă că nu genul care la o petrecere de copii întreabă “Cine vrea ceva bun?”. Și vine apoi cu suc de pătrunjel…

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 6

  • @Andreea vrei sa te întâmpinăm si pe tine cu artificii? Ți-a dat drumul @Misu din colivie?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 4

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 2 Thumb down 17

  • Dragă, @Andreea, îți promit eu că nu rămâi pe aici. Vezi-ți de viață. Pwp.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 6

  • @Andreea,
   Oricât de vinovați am fi noi, NU ne pupa și NU rămâne pe aici. Du-te la alții mai dăștepți 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 7

  • Pfff, bine că mi-ai spus! Nu-mi găseam calea în viața asta, rătăceam pe-aici aiurea în loc să intru pe matrimoniale…
   Eh, cine mă mai ia pe mine acum? 😂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 6

  • @Laura, prea târziu. Duduia e în spam.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 6

  • Off, Mihai, am pierdut ocazia să fiu bălăcărită. N-am să-ți iert asta niciodată 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 5

  • Aia e, trebuie să trăiești cu povara asta.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 5

  • Laura, lasă că poate ai noroc și o să spargă Andreea și spamul ăla. 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 5

 31. Nu prea contează cine e președinte, conform constituției României. Președintele nu are atribuții executive, deci nu prea poate influența deciziile guvernului. Daaaaar el poate fi motor electoral petru partidul din care a venit și care îl susține în continuare. Vedeți Iohannis, Iliescu. Știu, pare forțată alăturarea lor, dar, dacă nu ieșea sasul președinte, nu cred că PNL ar fi luat scorul electoral așa de mare la alegerile trecute, parlamentare și europarlamentare deopotrivă. De aici miza majoră pentru PNL. Ei știu că, oricât i-ar scoate în față pe dl prezentator agitat TV, aka europarlamentar, și pe Ludovic Orban, oamenii îi văd, în continuare, pe membrii marcanți ai PDL-ului băsescian,-scuzați licența mai mult sau mai puțin poetică, adică Blaga, Blaga, Blaga etc. Deci nu ar avea șanse de scor mare fără Iohannis.
  În schimb, Barna e doar el. Atât. Ce are el nu mai e partid, e manea spoită à la Ardeal. Adică, noi nu suntem ca ei (adică ăia de la PSD), dar sunt bune niște fonduri folosite în toate interesele, ca să spun frumos. Și-a pierdut credibilitatea în câteva luni, cum a avut nevoie PSD de câțiva ani și de Dragnea pentru așa ceva. Iar Cioloș e ….. rizibil, nu prim-ministru.
  PSD va spăla unele “păcate” până la parlamentarele viitoare și va câștiga electoral mai mult decât am vrea noi și mai mult decât ar fi cinstit să se întâmple.
  Dar e explicabil: ceilalți nu sunt alternative viabile. Nu cred că au, cu adevărat și din convingere, pretenția că ar ști ce să facă, dacă ar putea constitui o majoritate parlamentară, cu țara asta și cu puterea. Au mai fost,- mă refer mai ales la PNL, la putere și nu au făcut nimic. Ziceai că sunt în opoziție. Parcă s-au bucurat că au pierdut ulterior puterea și nu li se mai putea cere socoteală pentru modul defectuos în care au condus.
  Noi cu cine votăm????

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 6

  • De ce usrplus nu e alternativă viabilă? Adică mi se pune în față o farfurie cu partide politice. Și am de ales între cei care ne tot conduc de 30 de ani și unii care încă nu au făcut-o (guvernul de 8 luni a lu’Cioloș a fost o glumă, nu se pune). De ce nu i-aș alege pe ăștia noi? Cât de nasol (mai) poate fi? Mai nasol ca acum? Ce ar putea face usrplus mai rău decât au făcut restul? Eu mor pe chestia asta: toată lumea le găsește pete negre, fără să se gândească că toți ceilalți sunt negri din cap până în picioare.
   Hai să îl luăm pe dementul ăla de Caramitru: dacă ar fi pe o foaie de vot doar el și cu Șerban Nicolae (să zicem) sau Olguța sau Nicolicea sau Blaga sau Tăriceanu, vreau un singur motiv pentru care să nu pun ștampila pe el și să pun pe unul din ceilalți.
   “Cioloș e….rizibil, nu prim-ministru.” Se ia următoarea colecție aleatoare de personaje: Năstase, Radu Vasile, Ciorbea, Grindeanu, Tudose, Boc, Dăncilă, Văcăroiu, Tăriceanu, Ponta, Stolojan, Petre Roman. Inspiră vreunul din ăștia mai multă încredere? Dacă ar fi să alegem între Cioloș și vreunul dintre ei, am renunța la Cioloș?
   Plm, sunt unii care ne fwt în cwr de 30 de ani, dar nu vrem să alegem alții care n-au avut această onoare. Dacă vor face și ei la fel! Lasă, mai bine rămânem tot cu ăștia că ne-am obișnuit și mai punem niște vaselină.
   Unicornii nu există!!!!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 8

  • ”Cioloș e ….. rizibil, nu prim-ministru.” – aș da 10 ani din viața trecută ca să îl avem pe Cioloș prim-ministru 4 ani. N-au făcut ceilalți în 4-8 ani cât a făcut el în 10 luni.
   Din punctul meu de vedere, salvarea țării ăsteia (dacă mai e posibilă) numai Cioloș o poate aduce. Și cu o echipă pe măsura lui, cu susținere politică.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 9

  • Mai precis, a facut ce? Marketing de calitate? Singura realizare notabila sunt alegerile pe care le-a organizat. Pentru care ii multumesc mult! Doar atat am asteptam de la el, sa dea o ordonanta sau doua. Nu a facut-o, sa fie sanatos. O sa-l votez la fel ca pe ficus, doar daca ajunge vreodata in al doilea tur la prezidentiale cu contracandidat PSD. Desi pe ficus il penalizez mai putin, ca nu mi-a creat false asteptari.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 3

  • @ventidius,
   Iată aici lista realizarilor lui in anul de guvernare. Și cred că e o listă bine documentată: https://cetin.ro/facut-ciolos-doar-guvernare/

   Eventual, aștept lista realizărilor celorlalți prim-miniștri în 4 ani!! 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 8

  • @Ionut
   Radu Vasile, Boc mi-au facut retrospectiv o impresie mai buna. Poate si Stolojan, desi asta era cam aceeasi mancare de peste.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 4

  • @Laura G
   Marketing am zis si eu ca a facut. Afara de asta! Pe lista aia sunt o gramada de fleacuri bine alese si coafate care insumate fac un mare zero. Nu ma indoiesc ca orice prim ministru poate selecta o lista asemanatoare.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 7

  • @ventidius,
   Io zic, totuși, să te îndoiești… plus că vorbim de 1 an cu un parlament ostil vs. 4 ani cu susținere politică la ceilalți.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 7

  • Nu am de ce sa ma indoiesc, i-am vazut pe Psd-isti procedand la fel. Nu il judec pe Ciolos pentru ce n-a putut sa faca, doar pentru ce putea sa faca. Flecurile adunate stiva nu ma impresioneaza. Nici manipularea pe care o incearca fiecare guvern cu fondurile acceste.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

  • Oricum, lasand la o parte realizarile controversate, comisia de taiat hartii si fondurile europene, despre ce parlament ostil vorbesti? Ca doar governul Ciolosi a fost votat de o majoritate parlamentara zdrobitoare, de 4 la 1, rar intalnita si asta in conditiile unui parlament dominat de PSD. Din cate stiu au votat impotriva doar Alde si adversarii lui Dragnea din PSD. Parlamentele ostile se manifesta prin motiuni de cenzura reusite. Ori eu am auzit de motiuni de cenzura impotriva lui Boc, chiar si impotriva lui Grindeanu, dar nu si de o motiune impotriva lui Ciolos. Ciolos si-a dus linistit mandatul pana la capat, desi nu ar fi rezistat nici macar o zi fara sprijinul lui Dragnea. Care Dragnea nu a ezitat o clipa sa-si rastorne si propriul guvern PSD, la prima nemultumire. Ce sa spun, halal parlament ostil. Cu privire la perioda, nu stiu la care prim ministri cu 4 ani de mandat te referi. Boc a stat trei ani, Ponta la fel. Restul cat Ciolos sau mai putin. Te referi cumva la Tariceanu? Asta vrei sa spui, ca Ciolos a fost un prim ministru mai capabil decat Tariceanu? Wow, asta da performanta! Sunt impresionat!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

 32. Corect, Ciocolos ăsta a atras 0 fonduri europene, dar a facut din SRI organ de urmarire penala!
  Si mai e agent DGSE, n-ai cum sa nu-l iubesti!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 7

  • @Ada,
   Nu știu cum să-ți spun, dar dacă SRI urmărește penal pe toți hoții, corupții, mafioții care ne conduc, n-am nicio problemă cu asta.
   Să-i urmărească și să-i pedeapsească dracului cineva, că au dus țara asta în sapă de lemn. Cine să-i urmărească, poliția? Păi îmbârligăturile de la Caracal sunt doar o picătură într-un ocean, e jale în toată țara.
   Și noi avem jene că SRI, că aia, că ailaltă… Pe bune?!!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 9

  • Ai tot timpul impresia ca ratarea ta in viata se datoreaza unora care te fura? Te-ai saturat de vecini care te șpioneaza all the time? Simti ca telefonul ti-e ascultat non-stop de rusi&chinezi& nordkoreeni? Iti moare acumulatorul de la masina subit? Votezi, dar a doua zi incepi sa-l injuri pe respectivul ales de tine, ca stii tu de pe FB ca-i un nenorocit sadea? Ti se pare ca esti Miss Univers dar din cauza lui Putin n-ai castigat concursul? Iti banuiesti sotul de infidelitate crunta?
   Vrei sa te tratezi de toate aceste spaime? Exista un sistem si el functioneaza: cursuri mindfulness cu Valerie-Ciolos-Villemin, fiica de director executiv DGSE. Nu ezita, chiar meriti asta!
   Intre timp, dormi linistita, SRI lucreaza pentru tine!
   Dinca de fapt nu exista, si nici retelele de carne vie, prostitutie, droguri, arme. Totul e o himera, ia cu pilula albastra a lui Barna!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 10

  • Nu știu de unde ai scos textul ăsta și mă îndoiesc că toate întrebările alea îmi sunt adresate mie, personal. Dar dacă ar fi, aș răspunde la toate, fără să clipesc, ”NU!” 🙂

   P.S. Dumnezeule, ce postări înveninate am citit azi pe-aici… Mai luați o pauză, dragilor 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 8

  • Mademoiselle @Ada ce te aprinzi așa? Mă jur că în secundele ce mi-au luat să citesc ceea ce ai scris, parcă mi-o imaginam pe maică-mea când ne întâlnim și vorbim despre politică… ea din postura de simpatizant PSD căruia mai are puțin și i se sparge o venă
   PS… @Laurico ce serial îmi mai recomanzi și mie?!?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 6

  • @Alin,
   Cernobîl, Years and years, Tin Star, Manhattan, Mad Men, Good behavior

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 5

  • Joacă Ada și Andreea în serialele alea ? Sună politic.os 😜

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

  • HM,
   Da, dar sub acoperire. Nu știe, nu le vede nimeni 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 6

  • @Laura primul serial l-am văzut acum vreo câteva luni când eram pă Belgia. Într-adevăr este mișto filmul având ca subiect tragicul eveniment. Am terminat Teoria Bing Ba(la)ng, mai am un sezon de Ray Donovan și nu mai știam la ce să mă uit.
   @Habar, @Andreea mai joacă, dar de azi doar pe la nunți și pe la botezuri.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 4

 33. Remember 2014? Toata agitatia in jurul lui Johannis? Toata speranta care intre timp s-a muiat…
  Si, totusi, cum a ajuns Johannis in Bucuresti, cine l-a ,,inventat? ” Voiculescu, Tariceanu… numele astea va spun ceva???
  Same old, same old…. PSD e praf, PNL e praf, USR se scobeste in nas, ca e praf…nu ne-a mai ramas decat amaraciunea varsta in coemtariile unu blog mishto. Respect, dle Vasilescu! ptr constanta, ptr pertinenta, ptr implicare. You make some days!!!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 4

 34. În România nu există politician care să asculte pulimea și care să acționeze în interesul acesteia.
  Când se va întâmpla asta, probabil vor zbura porcii deasupra Casei Poporului, iar Parlamentul României va avea 130 de indivizi care vor acționa în interesul populației.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

 35. Dar n-o să închei fără să vă mai spun că aproape de fiecare dată când scriu despre vreun subiect care are legătură cu politica, apare câte un observator de internet care mă apostrofează superior: iete unde era analistul politic. No joke. Am lista de block plină de labagii înțelepți din ăștia de tastatură.

  Faci o excepție temporară pentru mine?

  Greșesc?

  Da. Și tu și Andrei greșiți.

  De dragul contextualizării, copy-paste ce-a spus:

  „Nu este moral – şi, cu siguranţă, pentru mulţi este chiar foarte enervant – dacă o mare companie încearcă să externalizeze profiturile. Dar, pe de altă parte, dacă ne uităm la comportamentul statului, vorbind generic, în ultimii ani, ce să creadă conducerea unei companii? Dacă de azi pe mâine se schimbă regula, dacă de azi pe mâine apare o măsură de tipul ordonanţei 114, dacă de azi pe mâine se schimbă fundamental modul de impozitare sau felul în care care se percepe cotizaţia unui angajat pentru contribuţia socială. Este posibil ca liderii acelei companii să considere că, din păcate, România nu mai este un teren sigur şi atunci apar astfel de tendinţe şi iată că ne întoarcem la povestea pe care încerc să o spun de când am ajuns preşedinte. Dacă vrem ca România să fie o ţară prosperă, sigură, care consideră echitatea socială o valoare de bază, atunci şi politica statului să fie o politică înţeleaptă pentru toţi din România, să fie o politică care creează un cadru stabil, sigur, predictibil şi atunci toate celelalte lucruri pot fi uşor-uşor implementate. Această ţopăială economico-financiară de care am avut, din păcate, parte, în ultimii ani, duce şi la astfel de excese”

  Iohannis a atenuat discursul, n-a zis nimic rău împotriva străinilor.

  N-a spus „Companiile nu trebuie să externalizeze profiturile.”; a spus „Nu este moral dacă o mare companie încearcă să externalizeze profiturile.”

  Cuvânt cheie „încearcă”. Și dacă vezi în context, tot împotriva Dăncilei a vorbit mai mult, nu că străinii să nu mai externalizeze profiturile… pardon… să încerce să externalizeze profiturile. Tot să atenueze, tot să nu deranjeze.

  N-a spus nimic.

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

  • Caragiale a descris perfect politicienii din România, indiferent ca este vorba despre cei din vremea lui ori despre cei din zilele noastre. Nu am pierdut nicio alegere din momentul în care am primit dreptul la vot (recunosc, cu singură excepţie, cea pentru definirea căsătoriei). Doar că, de la votare la votare, mă cuprinde o și mai mare lehamite de tot ceea ce urmează a se întâmpla în etapa post-vot: promisiuni neonorate, aruncatul vinei pe guvernările trecute, lipsa a nu știu ce și alte motive ca să nu se facă nimic. Indiferent de cine o să ajungă la guvernare (ăia buni sau ăia răi), scenariul va fi același din ’89 încoace. Și știu că o parte din vină îmi aparţine și mie, în calitate de cetăţean al acestei ţări. Pentru că, după ce am votat, cu simţul datoriei îndeplinite, timp de 4 sau 5 ani, nu fac decât să asist cu mâinile în sân la ceea ce se întâmplă în urma votului meu. Totul pentru ca, mai apoi, după 4-5 ani, să sper ca pot îndrepta ce am greșit la votul precedent. Un cerc al naibii de vicios…

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 3

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.