15,918 cititori

Nu uitați că de astăzi începe noua regulă a Facebook-ului!

Am tot văzut la diverși cetățeni de ambe sexe postarea de mai jos. Inițial am râs bine de tot, dar după ce mi-a apărut a treizecișiopta oară pe wall, m-am oprit din râs și-am zis să le fac un pustiu de bine.

Despre asta vorbesc:

Nu uitați că de azi începe noua regulă a Facebook-ului, în care acesta poate folosi fotografiile sau comentariile ca fiind in domeniu public. Nu uita că termenul limită de azi! Acest accept implicit poate fi folosit în cazuri judiciare împotriva ta. Tot ce ai postat este făcut public de azi, chiar și mesajele și fotografiile care au fost eliminate.

Eu nu dau si nu voi da, explicit sau implicit, nici Facebook-ului, nici unei terte parti și nici oricărei entități asociate cu Facebook, direct sau indirect, permisiunea de a utiliza fotografiile mele, informațiile, mesajele sau publicațiile mele, fie din trecut, din prezent sau din viitor.

Cu această declarație, informez Facebook-ul că este strict interzis de a dezvălui, copia, distribui sau de a lua orice altă acțiune împotriva mea pe baza acestui profil și/sau a conținutului său sau a publicatiilor mele, comentariilor mele sau a redistribuirilor mele. Acest profil conține informatii private si confidentiale. Încălcarea intimității poate fi pedepsită prin lege (UCC 1-308-1 1 gen 308-103) și legislatia aplicabila si valabila a sistemului legislativ si judiciar român.

Notă: Facebook este acum o entitate publică. Toți membrii pot să posteze o notă ca asta, pentru protectia personala. Dacă preferați, puteți copia și lipi această versiune. Dacă nu publicați o declarație de acest fel cel puțin o dată, veți permite în mod tacit utilizarea fotografiilor, precum și informațiile conținute în actualizările stării profilului. Nu-l împărtăși/distribui, ci foloseste in schimb metoda copy/paste (copiere și lipire).

O s-o găsiți la o grămadă de cetățeni care au impresia că dacă au postat caraghioslâcul ăsta le-au pus în vedere celor de la Facebook că cu informațile lor confidențiale și private nu se joacă nimeni. Deșteaptă treabă, nu? Și toate astea fără să aibă un minimum de curiozitate să caute despre ce este vorba. Pentru că la un simplu search pe google ar fi găsit că este un hoax care circulă încă din 2015.

Iar dacă le era lene să caute, puteau să apeleze măcar la bun simț. Care le-ar fi spus că nu poți să pretinzi dreptul la informații private și confidențiale de la rețeaua care-ți pune la dispoziție o platformă care pare publică, dar este cât se poate de privată. Că nu scrii într-un jurnal pe care-l ții sub pernă și i-ai prins p-ăia de la Facebook cotrobăindu-ți prin el. Știți, poate nu vă vine să credeți, dar Facebook este totuși un business care vrea să facă, și face, foarte mulți bani. Nu-ți pune Zuckerberg la dispoziție o platformă, pentru mentenanța căreia cheltuie milioane de dolari lunar, doar așa ca ești tu simpatic. Iar prețul pe care-l plătești sunt tocmai datele alea pe care l-ai somat să nu le folosească.

Dacă nu mă credeți pe cuvânt, puneți mâna și citiți politica de utilizare a datelor. Da, da, aia cu care ai bifat că ești de acord în secunda în care ți-ai făcut contul de Facebook. O să constați cu stupoare că nimic din ce postezi tu nu este nici privat, nici confidențial. Practic, Facebook îți spune negru pe alb că are acces la absolut tot ce faci tu în rețea. Și mi se pare absolut normal, ești la ei în grădină, joci după cum îți cântă. Nu-ți convine, nu mai posta nimic, nu mai utiliza în niciun fel platforma sau șterge-ți contul. Atât de simplu.

Mno, ne plângem de fake news și de modul în care se viralizează (tocmai pentru că oamenii nu se informează), dar, în același timp, punem botul la tot felul de mizerii de genul ăsta, fără să avem măcar un minimum de curiozitate să le verificăm.

sursa foto

52 de păreri la “Nu uitați că de astăzi începe noua regulă a Facebook-ului!

 1. Numai stiri false! Asera, de exemplu, scria ca a murit Valentin Ceausescu, fiul cel mare al lui Nicolae Ceausescu! O mizerie!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

 2. Stii MM-ul ala din Toy Story cu ” Idiots, idiots everywhere” Asta trebuia sa pui la poza de articol, nu fata lui Zuke 😎

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • M-am gândit la ăla. Dar l-am preferat pe zuck cu fața asta expresivă care spune tot.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

 3. Ce de secrete au oamenii! Atât de multe și importante, încât dau pe-afară, în online, fix pe FB

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 2

  • Da, da, exact. Asta neîmpiedicându-i să posteze și când merg la budă.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 2

 4. Mihai, ce ne-am face dacă nu ar mai fi proşti pe pământ? Cu cine ne-am mai compara noi ăştia care ne credem deştepţi? Şi de cine am mai râde?
  Printre proşti mai sunt şi din aceia care înţeleg că e un fake chestia asta cu regula dar îşi spun :”şi dacă o fi adevărat?”. Şi dau mai departe pentru ca nu-i costă nimic. Iar cei din listele lor le urmează exemplul.
  E plin internetul de ştiri false, am pus şi eu botul la câteva, am dat gherlă şi am devenit mai circumspect cu ele.
  Dă-i dracu pe proşti, oricum nu-i destupi la minte. Mai bine vorbim despre alte chestii, de ex despre ultimul spectacol al lui Dide, despre coptul vinetelor şi al ardeilor pentru pus la conge, despre femeile care bagă coacerea, despre pisicile lor, maşinile cu care s-ar da, etc. Sunt o grămadă de subiecte în care proştii se pierd.
  La dracu, mi-e cald deja şi o iau iar pe arătură!

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 2

  • Ultimul spectacol al lui Dide? Nu cunosc. Detalii?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • S-a legat cu ceva lanţuri pe un acoperiş sau ce dracu era, gândind că-l saltă jandarmii şi pune de un show dar se pare că de data asta nu l-au mai băgat în seamă. Am văzut o poză cu el legat aşa dar nu mai ştiu unde. Încerc să o găsesc.
   Parcă era o maimuţă.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • L-am găsit, lanţ gros, legat de picioare pe platforma cu care a mers în piaţă. Imagine luată de B1tv. O trimit pe mes.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 5. Spre mândria mea, am văzut chestia share-uită doar de o singură persoană de la mine din listă. N-a avut niciodată o inteligență sclipitoare, dimpotrivă chiar, dar avea/are țâțe mari. Eu zic că se iartă, nu?
  În rest, ce să zic? Încă din zorii apariției internetului la noi, când stăteam noaptea târziu cu un prieten auto-denumit sugestiv „Apocaliptu’” și deconectam niște amărâți de chinezi de la Starcraft doar așa, ca amuzament (Apocaliptu’ era un guru al virușilor, troienilor și altor lighioane de acest gen), am realizat că nimic din ce este pe internet nu poate fi considerat „privat”. Întotdeauna va exista un Apocalipt care să aibă acces la datele tale, legal, ilegal, nu contează. Vrei „privacy”? Te întorci frumos vreo douăjcinci de ani înapoi în timp și poate acolo găsești ceva de genul, sau renunți la chestiile cu ecran luminat și o arzi primitiv prin munți.

  Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 1

  • Exaaaaaaact. Te deconectezi frumușel de la net și o arzi pe privacy intens.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

 6. La naiba ! Deci o sa apara pozele alea secrete cu mine in cucul gol si o sa fiu asaltat de o liota de doamne si domnisoare care doresc sa ma violeze ? Gata, am fugit sa imi iau taser si spray paralizant, caine am. Vă rog pastrati randul, e destul pentru toate!
  Mare ti-e gradina !

  Comentariu beton! Thumb up 37 Thumb down 2

  • Să știi că dacă te ajută, poți să le lași si aici. Despre poze, zic.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 3

  • @Marius, da, da….poți pune pozele aici că sunt în loc sigur. Nu le vede și nu le folosește nimeni fără acordul tău!

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 3

  • Lasă-ne și adresa ta, eventual și-un program de funcționare. Ce naiba să facem cu pozele?

   Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 2

  • stai, ma, ca-s de cand era bebelus, intins pe cuvertura cea buna din dormitor!

   Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 2

  • Nu vă legați de cuvertura omului că intrați la viol și tâlhărie 😜
   Aia ar mai lipsi … să îi pângăriți și carpeta cu Cerbul și ciutele la izvor ( un fel de Răpirea din Serai, da’ pentru ardeleni😉)

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 1

  • @Mariuse, ce zâmbet cuceritor, ce trup, ce postură, ce să mai..

   Pies: zi-mi că nu ești vreun non-stop, că aș vrea când ajung în față să fie închis. :))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 3

  • Lasaț’, lasaț’, o să fie cu card de fidelitate pt unii.
   De fapt pt unele :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 7. Eu nu înțeleg altceva.
  Dacă pe fb pui pozelele alea în care ai ieșit cel mai bine, vacanțele tale în locurile cele mai mișto, petrecerile tale cele mai reușite, de ce să nu le folosească? Lasă dom’le să vadă și alții ce viață misto ai. Poate se mai trezesc vreo câțiva și zic: mă, dar eu chiar nu pot?

  Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 2

  • Sau se găsesc alţii să spună “uite şefu ce de bani are ăsta, îl călcăm?”-ANAF sau un grup de oameni de “bine”!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • Se numește viată galmuroasă, da?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • Pai nu va suparaț’, puneti pozele alea si dati-ne si noua preteneala daia pe facebook, sa ne clatim okii.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 8. Păi și nu au dreptate oamenii? Prostia asta cu biznisurile care vor să scoată profit trebuie să înceteze, cine nu poate s-aducă bani de-acasă pentru salarii, taxe și dezvoltarea firmei să se ducă la sapă. Iar regulile de utilizare trebuie să fie votate de gura lumii.
  Ei, mama mă-sii de treabă, s-au găsit ăștia să-și bage nasul în pozele mele. Jos labele de pe tocănița mea!

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • Oooo, avem tocăniță! Particip ! Dau like la schimb !

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • @didino, unde mai pui că tu mai postezi și prăjituri. Te-au terminat, ce să mai.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • @Ananas, primesc like-uri dacă ai de dat, dar să fie murate și ușor picante, să meargă la salată. La ce păruială e pe ele, în online, sigur au un conținut caloric ridicat și țin de foame. 😜

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • @Vasilescule, bine că mi-ai amintit. De când cu plimbările și cu concediile astea n-am mai apucat să fac și eu o prăjitură ceva. Cu ciocolată e bine sau să fie cu fructe? 😄

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • ,,@didino, unde mai pui că tu mai postezi și prăjituri”
   Aoleu, ce te-a ars, duamna @didina.Nu ma pricep la genuri dar asta ori a fost ironie , ori umor negru.Muhahhaha.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • Domnu’ @Marius M, dezavuez astfel de vorbe la adresa eforturilor mele culinare. Vă rog să vă ajustați atitudinea față de mine, altfel mă văd nevoită să vă aplic o corecție cu tigaia. Vă mulțumesc anticipat pentru înțelegere și pentru cooperare.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

 9. Io n-am fb că nu-s adeptul pozelor. Mi-e suficient whatsapp.
  @didina: dacă tocănița-i cu carne de porc, mă-nscriu și io. 😜

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

 10. Asta cu fakebuci e precum căsătoria, nu știi ce semnezi și nici în ce te bagi. Da’, totuși, parcă presimți ceva 😜

  Comentariu beton! Thumb up 57 Thumb down 2

  • Ahahahahahaaaaaaaaaaaa.
   Acest comentariu.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

 11. Valabil și pentru generalii americani și medicii din Kabul? Cine nu știe despre cine și ce este vorba să ridice două degete, ok!?
  O altă chestie amuzantă pe fb: întrebarea “pot să distribui?”. Păi dacă ai buton distribuitor, sigur că o poți face!

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • Io ridic 2 degete. Arătătorul și mijlociul. Simultan și paralel, să nu existe dubii.

   Chiar nu știu despre ce e vorba.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Vai, Laura! Chiar nu știi? Îți explic. Sunt mulți indivizi sau chiar individe aș zice sau grupuri de…Nume scoase din burtă și poză de profil cu ditamai generalul, mereu american. Mai nou există medicii din Kabul. Cer prietenia femeilor și încep să le facă curte. De obicei le cer adresa mail ca acolo să scrie adevărate epistole de dragoste. Eu am fost curioasă și am intrat în joc. Te asigur că sunt scriitori desăvârșiți. La un moment dat al corespondenței generalul american sau medicul din Kabul îți scrie că este în misiune secretă undeva într-o țară unde e război. Înainte de asta, totuși, te asigură că ești femeia vieții lui și că toată averea , căci e foarte bogat, va fi și a ta. Revenind la misiunea secretă, este undeva unde nu poate primi ori trimite bani așa că te roagă pe tine, marea dragoste, unica dragoste să rezolvi financiar o anumită problemă ivită. Si-ți dă o adresă. Te rog să mă crezi că sunt femei singure sau care nu au auzit în viața lor un te iubesc sau care visează un general…care trimit bani. Este o mare afacere internațională asta și câștigă enorm. Eu îî reclam imediat la adminii fb dar dacă am timp îmi bat puțin joc de ei, de ele. În scrisorile de dragoste eu simt mână de femeie. Pe bune, sunt scrisori minunate. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 0

  • Aha, mersi.
   Curiozitate: dacă sunt visul umed al vreunui combatant din ăsta și dacă îi mărturisesc că n-am bani, nu-mi trimite el mie?

   Pies: mi-am zis că nu strică o întrebare 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

 12. facebookul meu e făcut la mișto, chiar nu’mi pasă ce face evreu cu ce am postat și cu ce date am pus
  folosesc facebookul doar pentru a mă conecta mai ușor pe unele situri și pentru a ține legătura cu câteva persoane

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

 13. Aoleu, păi ș-acum zici?
  N-am apucat să șterg pozele în care mai apar cu câte-un pahar, ceva și nici textul nu l-am copiat. O fi târziu?

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Mult prea târziu. Deja le are Zuckerberg la el în seif.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

 14. Înainte de epoca FB mi s-a spart mașina. Era parcată pe stradă, în loc public, postasem în portbagaj mai multe lucruri, printre care și pozele dintr-o frumoasă vacanță de vară, care mi-au fost furate. Noroc că filmele foto le aveam în casă și am putut să le developez din nou.
  Pe rețea am fotografii sau albume foto cu setare de privacy ”only me”, nu din motive de intimitate, ci de mai ușoară organizare, plus că-mi plac memory-urile anuale de mi le dă FB-ul. Așa că, atât timp cât nu le ia Mark la subraț și fuge cu ele, eu sunt liniștită.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

 15. 80% din utilizatorii facebook habar nu au ( si nici nu se starduiesc sa invete ) de setarile de privacy . In plus dau accept fara discernamant , il cunosc , nu-l cunosc … ce conteaza … important este sa fie la numar . Habar nu au ca exista setari diferite , ca poti pune friends in categorii diferite de accesibilitate la conținutul tau . Ca poti alege sa nu vezi toate tampeniile puse de personaje pe care din ” motive de politica familiala” nu le poti sterge din lista 🙂 .
  Ei bine , acesti non habarnisti sunt cei mai vocali cand vine vorba de privacy :)) .

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @Elena, bănuiesc că știi, totuși, că acele setări nu te protejează prea mult, nici măcar de unii utilizatori mai…skilluiți…din rețea, nu?
   Nu vorbim aici de Zuck și gașca lui, ci de simpli utilizatori care, cu puțină răbdare și cu oarece aplecare spre “săpat”, pot afla și vedea destule din profilul tău, oricât de bine l-ai proteja. 😉

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • # Ionut … sa fim seriosi … Nu-s o persoana atat de importanta incat sa merit efortul spargatorilor de conturi . Cand o sa fiu vreun VIP or vreo bogata poate . Cei de care te protejezi sunt tzatzele masculine si feminine , curiosi care iti scormonesc in cutia da de gunoi sa afle ce ai mancat …
   Am incercat sa iti reply la mesajul tau dar cineva mancase butonul de reply :D- sorry

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 16. Dar au dreptate pro… oamenii ăia. Cine ştie ce faci şi tu cu comentariile şi laicurile noastre de pe aici.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 17. Hmmm! Nu degeaba se spune ca mama prostilor e mereu gravida! 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 18. Apropo de ce zice şi @Ionuţ cu : ai intrat pe internet şi ţi-ai băgat doar o dată date private cum ar fi nume, prenume, cnp, şi ai dat accept ca o platformă să-ţi ştie locaţia şi alte alea… aia e, felicitări, eşti un număr binar în spaţiul virtual şi acolo rămâi.
  Am avut un cont de feisbuk pe care l-am dezactivat şi după vreo 3-4 ani am făcut altu, pentru că nu puteam să primesc vieţi la Candy Crush, cu altă adresă de mail, nume, plm, etc, next, next, next… şi surpriză, pe noul cont, feisbuk ştia cine erau vechii prieteni de pe contul vechi şi-mi propunea să reiau prieteniile cu cei care le datorez bani sau cu ăia care tot mă invită pe la nunţi.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

 19. Perfect in linie cu

  8. Credulul
  Identic, dar în același timp diametral opus conspiraționistului. Credulul crede orice citește pe Internet și dă share la tot. Cancer vindecat cu bicarbonat, minuni la Mânăstirea Joia, sfârșitul lumii, share la 10 prieteni să nu aibă ghinion, share la 100 ca Facebook să doneze 2 euro pentru fiecare like, share la pony toptămaș, aplauze la Mircea Badea chiar el. Se înscrie la concursuri, dă click pe orice, are computerul mereu virusat și este ultima speranță a prințului din Nigeria să-și aducă miliardele acasă.
  La fel ca și conspiraționistul, e prostul clasei, diferența e că el știe asta și nu se supără. El partikipă.

  din articolul:
  https://mirceacapatina.ro/de-ale-zilelor-noastre/11-personaje-care-insufletesc-internetul-le-recunosti/

  O buna parte din Internet traieste intr-o lume paralela cu realitatea.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.