Am mai scris pe-aici despre cei care se autointitulează „influenceri” și nu mi-am schimbat părerea între timp. Eu, dacă aș lucra într-o agenție de PR, si-ai veni la mine să te prezinți „influencer”, ți-aș sterge în secunda doi numele din baza de date și nu te-aș contacta în veci.

Nu de alta, dar citeam ieri despre un cetățean, patron de camionetă din aia de înghețată, care, exasperat fiind de toți „influencerii” care-i cerșeau înghețată gratis, a luat decizia să dubleze prețul pentru cei care mai fac asta. Evident, în felul ăsta, omul a făcut doar un statement care s-a viralizat, că dacă din întâmplare îi calcă pragul surorile Kardashian, le mai dă el niște bani. Dar, ca principiu, îl înțeleg perfect: mai dați-vă-n plm cu influencereala voastră, că nu vă mai suport, una-două vreți înghețată moca. Când te mai gândești și că toată cerșetoareala e pentru un produs care costă doar 4 dolari, n-ai cum să nu-i dai dreptate omului.

Mno, dar dacă tot am deschis subiectul ăsta azi, ce voiam sa vă întreb, v-a influențat vreodată cineva de pe internet? Dacă da, mi-ar plăcea să lăsați aici, cu nume și prenume, cine v-a inflențat și cu ce. Gen, am văzut la zoso că si-a cumpărat topor cu două tăișuri din Practiker și-am dat fuga să-mi iau și io. Sau am văzut io la o influensăriță de instagram că mănâncă înghețată de maci cu ferigă și mi-am cumparat trei, să-mi ajungă. Sau poate v-a înfluențat cineva să vă schimbați providerul de net ori furnizorul de gaze, să cumpărați o carte, să vedeți vreun film, să votați, d-astea. Pe scurt, m-ar interesa dacă ați luat vreodată vreo decizie, influențați fiind de vreo persoană pe care o urmăriți, sau nu, pe rețelele sociale.

Vă întreb pentru că, din punctul meu de vedere, voi sunteți unul dintre cele mai reprezentative segmente pentru un sondaj de genul ăsta. Ca vârste, ca ocupații, ca localizare geografică, ca venituri, ca nivel de inteligență, ca tot.

So, hai să vedem, cine v-a influențat și cu ce?