5,029 cititori

Repar semnalizări gratis

Duba din fața mea pune frână brusc și face la dreapta fără să semnalizeze. Fac și eu la dreapta. Peste o vreme mai face o dreapta, după care o stânga. Tot fără să semnalizeze. Ne oprim la semafor unul în dreptul celuilalt. Cobor geamul din dreapta și-l claxonez scurt. Dă și el geamul jos și se uită întrebător la mine. Vreau să spun ceva de ironico-tăios de genul „boss, știam că doar pe bemveuri nu pun ăștia semnalizări”, dar în loc de asta zic calm:

– Vezi că nu-ți merge nicio semnalizare.

Și-i fac cu ochiul.

Îi citesc pe față că e exclus, chiar n-are cum să nu-i meargă nicio semnalizare, doar le-a verificat, ce naiba. După care se prinde. Zâmbește și el:

– Am înțeles. Mulțumesc.

Mai mergem o vreme unul în spatele celuilalt.

Acum îi funcționează toate semnalizările.

Atât.

30 de păreri la “Repar semnalizări gratis

 1. Mă așteptam la : boss, te fac o liniuță … cu elicopterul 😜

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 3

 2. Ceva.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

 3. Șofer de dubă și să nu te ia puțin la înjurături? Că esti tu ironic așa.
  Fii sincer! Cu ce erai îmbrăcat?

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 3

  • Era foarte tânăr, @Eleno, și cu număr de Bacău. Probabil îl intimida oleacă Bucureștiul.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • Păi așa trebuia să începi povestea. Știm deja că băcăuanii sunt oameni respectuoși cu cei mai în vârstă. :))

   Comentariu beton! Thumb up 55 Thumb down 4

  • Păi nu te prind io…

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 1

 4. Câteodată avem nevoie de un RESET pentru a funcționa cum trebuie, asemeni unui laptop căruia încetează a-i mai funcționa touchpadul, fără un motiv aparent.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

 5. Adică vorba ne-ironico-tăioasă mult aduce? N-aș fi crezut în veci așa ceva. 😋

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 2

  • Nici io. 😀

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • O observatie de bun simt a ta, Mihai, a intilnit un bun simt latent. Sigur, va semnaliza de acum incolo.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • Am mai povestit pe-aici de accidentul avut prin primii ani de șoferie la Bârlad, cu un nene care vrând să execute o întoarcere la un final de scuar și pe o trecere de pietoni a aplicat următoarea metodă: încadrare fără semnalizare pe banda unu, frână până aproape de oprire, după care țuști stânga pentru întoarcere, tăindu-mi brusc fața. Iar în fața polițistului care-i explica unde a greșit (că pe mine nu m-a crezut), s-a apărat cu ”da’ ea di și n-a văzut cî am apâsat di trei ori pi frână?”. Ca urmare a acestui reproș, am devenit mult mai atentă la semne și semnale ale participanților la trafic care depășesc buchia codului rutier. Și după îndelungi observări și nu puține experiențe diverse, am ajuns la concluzia că pe lângă idioți pe roți, foarte mulți sunt criminali (conștienți sau nu de asta), sau sinucigași (la fel, conștienți sau nu). Prin urmare, evit cu îndârjire conflictele în trafic, ultima oară mi s-a întâmplat acum vreo 11 ani. Cu o femeie. Urât rău, foarte urât, brrr.

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 2

  • @Anduta, siii … ai ciufulit-o?

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • Aline, am zis foarte urât, nu oribil. Contextul fiind că eu am parcat în poarta ei pentru două minute, cât să las copilul la grădiniță, ea a venit acasă între timp și m-a întâmpinat cu claxoane prelungi și nervoase. Eu mi-am cerut scuze și până să apuc să intru în mașină să eliberez locul, m-a făcut nesimțită, plusând generos cu diverse alte aprecieri jignitoare urlate privind șoferii mărcii de vehicul pe care o conduceam. Și claxoane, și urlete, și generalizări, m-am pierdut cu firea, am întrebat-o scurt dacă e cumva nefu.tută și am demarat nervoasă. După care în zilele următoare am observat că femeia era gravidă și m-am simțit ca ultimul om. Dar ușor, ușor ne-am împăcat apoi, mă rog, în sensul că am ajuns să ne salutăm și chiar să ne zâmbim de câteva ori. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 3

 6. Da’ pă șoferii de București nu-i poți anunța că le merg semnalizările? Printr-un megafon, ceva, să se audă până la mare? 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 2

 7. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 3 Thumb down 15

 8. Gata, coane, l-ai influentat si pe asta!

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 1

  • Parcă vezi că baga și un comentariu la postarea de ieri…

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

 9. Pe ăsta de Bacău l-ai aranjat dar eu sunt curios care era reacția ta dacă întâlneai unul ca ăsta: https://youtu.be/WxAm0zV7JoU

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • Ala e o cauza pierduta si trebuie sa ai mare grija daca circuli in spate la astfel de conducatori auto, pe aia nu ii poti numi soferi 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 10. Mă duceam spre Suceava și pe centura Bacăului unul cu o dubiță de la un lanț de farmacii făcea zig zag printre benzi evident fără să semnalizeze.. La un moment dat mi-a tăiat fața și i-am zis prin stație că nu îi funcționează semnalizarea stânga. A zis scuze și tot ca la tine, cât a mai mers în fața mea a folosit semnalizările. Apoi când a fost o porțiune de drum mai liber s-a tras pe dreapta și m-a lăsat să depășesc.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

 11. Am avut BMW-uri dar nu am neglijat semnalizarea decât o singură dată în toţi anii. Rulam încet pe lângăp bordură păe un bulevard cu 4 benzi. Se termina scuarul dintre benzi şi ce-mi trăzneşte mie, hai la Arad. Întorc brusc în scârţâit de gume, traversez o bandă, calc şi linia continuă şi mă văd pe partea cealaltă în scrâşnet de frâne şi înjurături cât cuprinde. M-am uitat cu coada ochiului, maşini cât cuprinde, plecaseră de la semafor iar eu, ca un nesimţit cu maşină de 252 cai, le-am tras-o.
  Norocul meu că nu s-au lovit între ei, cascadoria fiinde făcută cam la 300m de semafoare.
  Am plecat rapid mai departe dar pe drum am analizat la rece ceea ce făcusem. A fost singura dată când am lăsat ingerului păzitor semnalizarea. De atunci folosesc şi oglinzile. Toate!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 3

  • Aha, ce model de bemveu era cel cu 253 de cabaline la bord ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • #HM-BMW 735 ALPINA B11.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.