Știți voi momentele alea în care rămâi în cap cu o piesă auzită la radio sau mai știu io pe unde? Și oricât te-ai chinui, nu poți să scapi de ea, ba mai mult, te mai și trezești cântând-o, deși nu ai nici cea mai vagă intenție să faci asta. Și, mai ales, deși abilitățile tale vocale nu te-ar recomanda pentru așa ceva.

Well, fix asta am pățit luni seară. Eram înca la birou, ascultam emisiunea lui Stanca (ne obligă să-l ascultăm, a doua zi ne întreabă prin sondaj si, dacă nu știm răspunsul, ne taie din salarii), când într-una dintre pauze a fost piesa aia “you’re gorgeous”. O știți, nu? Trebuie s-o știți, toată lumea o știe. Și gata, practic s-a terminat, din momentul ăla orice-aș fi făcut, melodia se rotea în loop la mine-n cap. Evident, o și cântam cu voce tare ca să fie treaba treabă. Partea bună e că într-un târziu am adormit. Cum naiba să nu adormi când cineva îți cântă atât de mișto. Chiar dacă cineva ăla ești tu. Nfine, detalii.

Dar dimineață, când m-am trezit, cine credeți voi c-a revenit cu forțe proaspete? Mai bine zis CE credeți c-a revenit? Exact, melodia vieții. Practic, vibra dușul de la “you’re gorgeous” cântat cu un entuziasm demn de o cauză mai bună.

După care, circa patrușcinci de minute mai târziu, eram la coadă la mega. Scrolam lejer în telefon când m-am trezit fredonând încetișor:

Because you’re gorgeous,

I’d do anything for you

Because you’re gorgeous,

………

Well, aici pentru că nu-mi aduceam aminte nici mort ce urmează, am băgat un lălăit. Da’ nici nu m-am descurajat, am reluat refrenul cu speranța secretă că a doua oară îmi iese versul de undeva din meandrele cortexului:

Because you’re gorgeous,

I’d do anything for you

Because you’re gorgeous,

…………..

Pauză… Tot pe lalala a trebuit să finalizez. Groaznic, nu vă doresc așa ceva. Să nu-ți aduci aminte cuvintele, de la ceva ce vrei să cânți, e mai rău decât sexu’ fără finalizare.

Dar probabil subconștientul meu și-a spus că a treia oară precis e cu noroc, pentru că, senin, am luat-o de la capăt:

Because you’re gorgeous,

I’d do anything for you

Because you’re gorgeous,

Moment în care n-am mai apucat nici sa lălăi, nici să-mi forțez în vreun fel creierul întru aducerea aminte a liniștitoarelor cuvinte, pentru că din spatele meu s-a auzit:

I know you’ll get me through.

După care tipul a început să râdă. Și eu. Și-am râs amândoi până când am ajuns la casă.

Ce voiam de fapt să spun, chestiile de genul ăsta mă fac sa mă gândesc că poate totuși mai avem o șansă. Noi, ca nație, zic. Și să zâmbesc ca prostul câte o zi întreagă.