6,951 cititori

Mai ușor cu infarctul pe scări

Lucrurile stau așa: Vasi Rădulescu postează pe Facebook un material cu informații medicale false. Material care face vreo 2000 de like-uri și peste 1700 de shares. Dacă nu știți cine este Vasi Rădulescu, vă spun eu că este un medic care știe să scrie, chestie care i-a adus notorietate în mediul online.

A doua zi, Vasi Rădulescu revine cu o altă postare în care spune că totul a fost doar un experiment prin care a vrut să le arate oamenilor că nu e ok să dea share fără să verifice informațiile pe care le citesc. După care se enervează când unii îi dau unfriend/unfollow și alții îi spun că nu-i ok ce-a făcut. Iar eu vreau să-i explic lui Vasi de ce oamenii ăștia au dreptate.

Unu. Ai strâns niște zeci de mii de followeri, pe Facebook, care se află acolo pentru că de-a lungul timpului le-ai dovedit că pot avea încredere în informațiile de la tine. Tu ai o relație cu oamenii ăștia, iar majoritatea relațiilor se bazează pe încredere. Pe care ți-o arată întâi citindu-ți textele și apoi cu like și share. Iar oamenii ăștia n-au greșit dând mai departe niște informații despre un domeniu la care oricum prea puțini se pricep: era normal să le dea, doar vin de la Vasi Rădulescu. Well, ce-ai făcut tu se numește că le-ai înșelat încrederea. Știi cum e, asta se câștigă greu, dar se pierde foarte ușor, gen, e de-ajuns s-o comiți o singură dată.

Doi. Nu realizezi c-ai furnizat intenționat informații medicale false într-un mediu atât de volatil cum este Facebook-ul. Mediu în care cea de-a doua postare a ta, cea care restabilește adevărul, nu va ajunge niciodată la toți cei care au preluat inițial informațiile eronate. Ca dovadă, postarea ta fake news are peste 1900 de likes și 1700 de shares, în timp ce a doua, cea prin care spui cum stau lucrurile, n-are decât 560 de likes și 56 de shares. Ce faci cu restul de câteva mii de oameni la care nu a mai ajuns și varianta corectă? Pe ei cine-i lămurește c-a fost un experiment nefericit? Lor cine le spune că nu trebuie să înceapă să tușească ca idioții atunci când vor avea impresia că suferă un atac de cord?

Trei. Uite, ca să fie și mai clar. Imaginează-ți că ești într-o relație și te hotărăști să-i faci partenerei tale o glumiță, să faci un experiment, na, că ți-e mai familiar termenul. Postezi pe Facebook c-ai făcut sex cu alta, după care, revii a doua zi cu o postare în care explici c-ai glumit, c-a fost un experiment. Doar că, ce să vezi, postarea asta nu mai ajunge la partenera ta. Și pe lângă că nu mai ajunge la ea, nu mai ajunge nici la părinții ei, nici la mătușa de la Tecuci, nici la unchiu Titi din Germania, nici la colegele de serviciu și în general nu mai ajunge la aproape nimeni dintre toți cei care citiseră cu o zi mai înainte c-ai înșelat-o. Și nu numai că citiseră, dar mai apucaseră să bârfească și cu alții. Hai c-ai prins tabloul, că ești băiat deștept. Acum poate înțelegi că fix asta ai făcut tu cu cele două postări. Și nu, n-are nicio importanță c-ai revenit cu un later edit pe prima, știm amândoi că nu-l mai citește nici dracu’.

Știu că e greu, dar uneori e mult mai simplu să spui ”îmi pare rău, am greșit”, în loc să te duci până-n pânzele albe susținând ceva ce se vede din cosmos că nu e ok. Ți-o spune cineva care a învățat extrem de greu că n-are întotdeauna dreptate.

sursa foto

101 de păreri la “Mai ușor cu infarctul pe scări

 1. Și tu ai dreptate… 😊
  Extrem de greu? Important e că ai învățat că n-ai întotdeauna dreptate.
  Așa-i în viață, pentru a fi fericit nu trebuie să ai întotdeauna …dreptate.

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 3

  • Știi cum e cu fericirea asta…

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 2. Mda. Il urmaream pe Vasi cand aveam FB. Si am incredere in el. De aia nu stiu daca n-as fi sarit si eu cu like-ul si shate-ul ca rața la muci. Acu ce sa zic …pățăşti 😐

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 3

 3. Dacă și Steer o fi făcând același tip de experimente? Și uită să mai pună later edit?

  Comentariu beton! Thumb up 64 Thumb down 3

 4. Na, acum și ăia cu știri intenționat-false și manipu.latoare vor zice că fac experimente. Pe creierii noștri. Și-s îngerași.

  P.S. punctul ăla de la mijlocul cuvântului e pașaportul de postare fără moderare 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 1

 5. Vasile și Suzana sunt pisici? Ca să fim siguri, siguri !

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 0

  • Vezi? Nimic nu e sigur. Numai Suzana e pisică, Vasile e motan.

   Comentariu beton! Thumb up 41 Thumb down 0

  • Motan? Hmmm…. După ce l-ai lăsat fără ouă…

   Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 0

  • Păi nici Tuborgul nu-i bere. 😛

   Comentariu beton! Thumb up 32 Thumb down 0

  • @didina eu mai pot schimba ceva. Bietul animăluț nu. 😐

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • Să facem o chetă să-i pună blogărul implanturi ?

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @HM, cui să-i pună implanturi, lui @Victor?

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Uoff didino, să îți desenez ?
   Tot cu V începe, da’i mai animalic așea …

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Cu V de la veveriță? 😜 Lu’ bietu Vasile ce naiba să-i implanteze, o sfoară cu motocei sub nas, poate?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 6. Ce draguuttttt…Bloggeri au voie sa faca expeimente cu contul lor de fb.Vloggheri au voie sa faca experimente cu contul fb.Orice roman care are cont fb poate sa scrie orice daca respecta regulile fb.NUMAI doctorii nu au voie.Nu.Se trezeste ranza de roman lovit in orgoliul lui=ti-am platit facultatea si incep parerile.Cum era cu campania:nu credeti tot ce cititi pe fb?! E buna cand nu iei tu,personal,TEAPA?!Cum e cu verificatul informatiilor din 2 surse?!FB nefiind nici carte de medicina si nici Dumnezeu.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 26 Thumb down 24

  • Boss, ești sigur c-ai înțeles ce-am scris? Mă doare în pulă cine postează și ce și unde. Eu am explicat doar unde a greșit Vasi.

   Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 4

  • MV dacă te doare-n puIă ar trebui să te vadă un doctor .. să sperăm că nu fake 😋 și să sexperimenteze o asistentă pă tine 😊

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 2

  • @Ioane, este ca nu ai softul programat pe logica? :))

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 8

 7. Eu chiar nu înțeleg tipul ăsta de experiment. Adică mi-am bătut joc de voi, dar rămânem prieteni, nu? 22

  Comentariu beton! Thumb up 33 Thumb down 2

 8. Mulți nu prea înțeleg, din păcate, care este dinamica propagării înformațiilor în social media. Se întreabă omul, într-un reply la a doua postare, “o chestie asumată curajos șterge anii grei de muncă?”. Răspunsul e da, din păcate, și mă uimește un pic naivitatea, chiar dacă vine din pasiune și din dorința de a educa publicul. Faptul că îți asumi are importanță doar pentru tine și pentru cei câțiva oameni din jurul tău, ceilalți au grijile și problemele lor. Cantitatea de informație la care suntem expuși zilnic este uriașă, nu este deloc realist să ceri publicului să disece fiecare fărâmă de informație.
  Și continuă cu: “Nu e mai bine să admitem că distribuim lejer cam orice și aveam nevoie de o zdruncinătură?”. Serios, e o surpriză că majoritatea e superficială? Sunt studii peste studii care spun că cei mai mulți citesc titlul și două-trei fraze (dacă le citesc și pe alea), apoi distribuie sau își dau cu părerea. Frustrant, e adevărat, dar lucrezi cu materialul clientului. Iei faptele A, B, C și construiești de acolo, nu faci experimente și apoi te superi.

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 3

  • Și daca faci experimente din astea povestind despre cuie sau filme, mai e cum mai e. Dar chestia asta scrisă de Vasi e mult mai mult de atât.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

  • Intră pe Facebook să vezi ce-a răspuns Vasi.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Păi dă și link, unii dintre noi mai au și alte treburi. 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Hai că mi-am sacrificat pauza de cafea și am băgat un ochi. Tare de tot. Să dai cu mucii în fasole, apoi să te plimbi cu farfuria printre mese și să îi cerți pe cei care nu vor să mănânce e dovadă de mare… înțelepciune. 😂

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 1

 9. Când eşti medic şi ai o activitate bogată în mediul online, când multă lume cunoaşte şi apreciază ‘Leapşa de sănătate’, cea mai rapidă cale spre infarct de imagine este să postezi o aiureală copiată nu ştiu de unde pentru a demonstra, chipurile, că trebuie să fim foarte atenţi la fake news. Acum, probabil cu o respiraţie şi puţină tuse repetată zilnic pe facebook wall, i se va şterge în timp gafa. Însă, undeva prin lume, unii oameni stau liniştiţi că au citit ei la un medic că infarctul nu e chiar dracu gol. Că dacă tuşeşti în primele 10 secunde ritmic, inima ta va scoate limba perfidului atac de cord, care va fugi cu coada între picioare.

  Acestea fiind spune, cine vrea să joace leapşa? Cu ce-o fi, joc sa fie. Cu share masiv pentru număr mare de jucători. Sau cobai ai orgoliilor.

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 1

  • Ia vezi ce i-am răspuns @didinei. Al doilea răspuns.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Am citit zilele trecute. El e convins că are dreptate. Nu vede lucrurile în ansamblu.
   De altfel, ultimul meu paragraf de mai sus exprimă sugestiv acest aspect.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • Acum văd că era vorba despre răspunsul lui la acest articol al tău. Citit şi asta. Nu mă miră. Nici nu va înţelege.

   Justificările lui sunt încâlcite.
   Că nu era articolul lui – bun, nu era, dar dacă tu îi dai share fără să îţi spui părerea pe loc, ce te aştepţi să facă oamenii care au încredere in ce informaţii oferi tu?
   Că a scris ‘experiment’ la final; am văzut… un cuvânt aruncat la final din care nu se înţelege care ar fi acel experiment. Poate chiar tuşitul ăla a fost un experiment reuşit…
   Că a dat apoi dezminţire şi a explicat ce a vrut să facă. O fi dat, dar postarea aia imbecilă hălăduieşte nestingherită pe mii de wall-uri de facebook şi o doare în cot de dezminţirea lui. Şi sunt mii de oameni care habar nu au că totul a fost o farsă ca să vadă el cât de proşti şi creduli sunt oamenii.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

 10. Nu te joci cu astfel de informații.
  Nu e ca și cum azi îți spun că esti prost și mâine-ți spun că am glumit.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

 11. Mie mi s a parut ok experimentul lui, pt ca daca urmaresc pe cineva pe Fb, cand citesc postari o fac pana la finalul acestora, niciodata nu distribui ceva ce nu citesc eu si o fac asumat….but 🙂
  Greseala lui Vasi a fost ca nu a scris disclaimerul la imceputul postarii, pt ca oamenii nu citesc pana la final un text lung, in acest context.
  *parerea mea 😊

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 8

 12. Nu știam despre întâmplarea asta. Ceea ce mă face să cred că cei care au citit prima lui postare cu informații false au mai multe șanse să afle adevărul pe blogul tău decât din a doua postare a lui.
  Perfect de acord că dacă medicul mi-a câștigat încrederea nu mă mai apuc să verific fiecare informație pe care mi-o dă. Experimentul lui era mort din fașă din punctul meu de vedere.
  Dar…..toți (sau aproape) învățăm din greșeli.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

 13. Vasi zice ca a dat copy paste unei postari virale a unui medic stomatolog, care era plina si de greseli gramaticale. In bula mea, spre exemplu, nu am vazut acea postare, semn ca oamenii pe care ii urmaresc au un dram de creier in cap. Il urmaream si citeam in schimb pe el, ca aveam incredere in ce scria. Eu una ma simt dezamagita de acest experiment si oarecum certata pentru ca nu am apucat sa citesc toate postarile lui si nu am citit nici ultima lui carte, pe care chiar intentionam sa o cumpar.
  Si cum zici, e tare trist ca nu-si asuma ca a chiar dat-o in bara cu experimentul asta, sustine in continuare ca era un rau necesar pe care si-l asuma.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 14. Tipul este arogant, și așteptam de ceva vreme sa și-o ia. Nu este o greșeală, eu nu il mai urmăresc de ceva vreme, din cauza modului in care alege sa isi transmită cunoștințele. Tu esti elegant, dar la faza pe care a facut-o, nu imi vine in minte decat: hai sictir!

  Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 5

 15. Cred ca m-au iritat mai multe dintre postarile mnealui, si cred ca i-am si scris la un moment dat(pana cand m-am hotarat sa il sterg din lista pt ca ma enerva cu stiinta lui). Din cauza acestui tip de abordare ajung oamenii sa nu mai aiba incredere in informatiile corecte. Cum poti tu doctor sa lansezi niste acuzatii in online fata de anumite specializari acreditate nu numai in Romania ci in intreaga lume spunand ca sunt niste fake-uri? Faci aceste acuzatii nesustinute de studii sau cercetari, le pui la zid doar pt ca stii sa scrii frumos, sau doar pt ca asta e parerea ta. Iar oamenii care te citesc te cred. Si apoi il cred si pe altu care spune vehement ca vaccinurile cauzeaza autism. Iar apoi tu medic te miri ca oamenii nu mai au incredere in vaccinuri, desi nenea cu vaccinurile a facut exact ce faci tu, a insamantat neincredere .Articolul de astazi imi confirma parerea mea despre acest nene care se joaca cu mintile celor care nu stiu sa se apere de gunoiul aruncat in spatiul virtual.

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 8

 16. Kapo,pe mine mă interesează deloc spre deloc fenomenul pentru că si deoarece:
  1.Ploile astea mi-au salvat recoltele la mare fix.Tuturor de fapt.Pentru mine astea sunt drame.Să nu ai hamos de băgat în gură si apa de turnat,tot în gură.
  2.Nu dau șpagi la doctori degeaba ca să îmi bat capul cu bloguri de gen.Ma informez de la ala caruia ii dau plicu.De aia faci box cu un meșter si nu înveți de pe youtube,bloguri sau formuri.

  Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 3

  • Bă…să știi că exact la asta mă gândesc când îi aud pe colegi că se plâng de ploaie. Mai vrem și recolte nu doar vreme de plajă.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • Să se plouă… să se facă porcile 🐖

   Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 0

  • @Anouk,am cunoscut destule cazuri in care seceta sau alte fenomene meteo au făcut diferența între un an în care au avut destule de pus pe masă si unul plin de privațiuni.Si de aici un lanț întreg de nenorociri.
   Diferența de a avea nutret să treci o vacă peste iarnă sau a fi nevoit să o tai,să o vinzi pe trei lei că nu ai cu ce să o hrănești înseamnă pentru multe familii nu numai foamea ci si bani pe care nu îi mai iau pe lactatele pe care le vând.Astea sunt drame.Si altele asemenea.

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 0

 17. Am văzut ce a comentat pe Fb. Explicația lui îmi demonstrează că e un pic idiot. Păi, dacă tot ai vrut să vezi dacă cititorii tăi sunt proști sau nu, și pun sau nu botul la fake-uri fără să verifice, nu îi blochezi p-ăia care au făcut-o? Fiindcă e clar că sunt proști și nu te merită.
  Ce nu înțelege el este că, atunci când ai o anumită reputație și credibilitate, nu te apuci se experimente d-astea.
  Dacă postează mâine CR7 că el, pentru a fi atât de bun, fumează 2 pachete de țigări pe zi și bea juma’ de vodcă la fiecare masă, câți, din cei enșpe milioane de followeri, o să zică “hai, bă, că faci mișto” ?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

  • Omul pur și simplu nu înțelege. M-am lămurit complet. Ceea ce mă miră, ca prost nu e. Sau așa credeam eu.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 3

 18. Foarte corect tot ce ai scris. Si eu am dat share la prima postare si daca nu citeam aici despre dezmintire, probabil chiar incepeam sa tusesc ca proasta daca m-ar fi durut in piept.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

 19. Ai dreptate, Mihai.
  Îți spun cum am văzut eu *experimentul doctorului: știam de ani buni treaba cu tușitul că ar salva omul de la infarct, culmea, tot de la medici. Nu știu de unde erau ăia informați, dar o răspândeau pacienților fără nicio jenă (am lucrat 3 ani cu medici de toate felurile). Citind treaba asta și la el, eu am crezut-o, sincer, pentru că, fix cum spui tu, el a adunat acolo oamenii tocmai prin postarea informațiilor reale, verificate și are o oarecare credibilitate fiind medic, în rândul celor care nu cred în conspirații.
  Cuvântul “experiment” de la final, eu l-am interpretat tocmai invers decât şi-a propus el: că dorește să verifice câtă lume distribuie o postare serioasă care ar putea salva viața cuiva, nu câţi nu pun la îndoială sfaturile unui cardiolog… tocmai despre inimă. Era, ce-i drept, scrisă parcă în alt stil față de postările lui obișnuite, că-l citesc de ceva vreme, ba i-am comandat şi prima carte, mai mult din respect pentru demersurile lui, decât pentru că n-am ce citi, ca dovadă că nici nu am ajuns la ea într-un an şi ceva.
  Să vină apoi cu ifose de atotștiutor și autosuficient mi s-a părut nepotrivit. A lovit, ca Radio Guerrilla, în propriul auditoriu.
  “Cearta” cu Mîndruţă ai văzut-o?

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

 20. N-am fb și în general mi se fâlfâie de fenomenul social media, însă pe individ îl știu de pe net, te mai lovești de el prin ziare. Așa se face că sunt la curent cu toată tărășenia care mi se pare nițel mai complexă decât o vede domnia sa.
  Păi dacă tu alegi sa ieși la lumină, să oferi sfaturi și sa-ți dai cu părerea pe unde apuci și esti lăsat, înseamnă că ești măcar puțin dornic de oareșce notorietate, altfel ședeai blând, pitulat în cabinet, și-ți vedeai de EKG-urile tale. Și trudești tu așa cu abnegație să-ți asiguri o listă consistentă de followeri si like-uitori (sau cum naiba să le zic), iar apoi vii cu o postare în care practic îi faci tâmpiți pe toți și-i iei de urechi că te ascultă. După care îți “asumi” (urăsc cuvântul ăsta, prin definiție nația asta nu-și asumă absolut nimic!) scuipații care urmează.
  Iete de-aia nu-mi plac mie doctorii, piedestalul pe care se urcă sau sunt urcați, disprețul și superioritatea lor, aerele astea de semizei! Și când te gândesti câți dintre ei și-au cumpărat studiile, apoi diplomele și titlurile cu bani, brânză, miei sau benzină…

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 2

 21. Pe mine m-a dezamăgit postarea lui. Îl urmăresc pe FB și mi-a câștigat încrederea cu postările lui pe teme medicale. Normal că am distribuit postarea lui inițială pentru că am avut încredere din experiența anterioară. Am vagi cunoștințe medicale legate de infarct și nu am realizat că e fake.
  Acum oscilez între a nu-l mai urmări și verificarea informațiilor pe viitor. Dar cum, dacă eu nu am cunoștințe medicale.
  Pentru că scopul era să ne informeze corect.
  Pe mine m-a pierdut în experiment.Și probabil pe mulți alții.

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

 22. Plz help, am şi eu nevoie de un sfat medical. Aseară am beut fo’ doo beri şi le-am stins mai târziu cu nişte lapte. Acuma, nu ştiu ce naiba am că mă cam borfăie la burtă şi parcă ceva se zvârcoleşte pe acolo. Ce ziceţi, dacă tuşesc brusc de vreo 2-3 ori îmi trece ?

  Comentariu beton! Thumb up 39 Thumb down 1

  • Ai greșit blogu’ băiatu’ meuuu 😊
   Pă tradițional așea … freacă menta-n continuare, doar că n-o freca prea tare 😋
   Vrei și sfaturi medicinale a la Oliviera ?

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • Am răs cu muci, jur. Se uită lumea din birou la mine și nu înțelege nimeni ce am. :)))))))))))))))

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • Trece, trece. Prin budigăi…

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 0

  • Nu-ti trece, dar sigur iese

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 23. Hai să vă spun. Soțul meu a făcut, la sfârșitul anului trecut, un infarct. Insidios, tăcut, nu cu strângeri mari de piept și maxilar. Doar așa, relativ ușor, îl durea pieptul. Rezultatul? Bătut soțul la cap că trebuie vizită la doctor. “Bine, toată ziua vrei să mă duc la doctor…..” Într-un final, adică după două zile de “Nu știu ce am, mă cam deranjează în piept, dar eu sunt sănătos tun.”, a mers. Urgență medicală etc. Final: 2 stenturi, ca să nu cânte popa prea curând, că îmi vreau soțul mulți ani pe lângă mine și copil. Mai trebuie încă două. Dar medicul a spus să așteptăm puțin, să vedem cum reacționează la acestea. Bine, mulțumim.
  Eu mai citesc la dl. Vasi. Dacă scria prostia de experiment atunci și eu nu bănuiam dorința lui de testare a vigilenței feisbuciste, îl credeam în disperarea mea? DA, CU TOATĂ FIINȚA MEA DE SOȚIE IUBITOARE. E medic, eu eram disperată.El știe ce privire are copilul care află că tata a făcut infarct și poate, poate….? Atunci am văzut-o pe fata mea pierdută și am înțeles că mă reflecta pe mine.
  Nu ai voie să faci astfel de experimente pe net cu sănătatea omului. Nu mi-aș fi iertat niciodată dacă aș fi făcut ce a recomandat el în “glumă” și ar fi fost mai grav cu soțul meu.
  Pentru cei care ar avea de spus ceva de genul “Păi citeai până la capăt și vedeai *experiment și chemai salvarea.”, le spun că în sitiațiile alea nu citești tot mesajul, crezi ce e scris înainte. CĂ UN MEDIC A SCRIS ASTA.
  Slavă Domnului că mai suntem și circumspecți și cu spirit critic.

  Comentariu beton! Thumb up 42 Thumb down 0

 24. Exact asta am gandit si eu la experimentul dl Vasi Radulescu, sunt total de acord cu tine. Ma bucur ca ai scris, sper sa te si citească. Si sa si realizeze ca asa este

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

 25. Petrica si lupul.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 26. Circula pe fb zilele trecute o postare a unei idioate care avea un copil de câțiva ani, parcă 3 ani, bolnav, și îi dăduse timp de 5 zile nuș’ ce ulei. Și copilul în continuare nu se putea ține pe picioare. Apare o altă idioată care-i răspunde: dacă pică din picioare după 5 zile de tratament, nu știu ce să zic. Poate ar trebui să-i dai mai mult. Dar fă cum vrei, nu mă bag…

  Aici suntem cu știința. Totul se tratează pe fb. Pe de altă parte, Vasi a scris aici ceva și s-a împrăștiat informația. Dar sunt copii care mor în spitale ca Sanador pentru că medicul o arde în morții mă-sii pe somn în timpul gărzii.

  Ca să inchei, inainte să fac infarct, ăsta e nivelul la care suntem. Ne jucăm cu oamenii pentru că ne credem dumnezei. Uităm că unii chiar sunt proști cu duhu’.

  Pe mama care are două stenturi la inimă cu siguranța n-o voi pune să tușească. O să sun în plm la salvare.

  Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 0

 27. Sheriff, esti sigur ca nu ti-a adaugat altcineva ultima fraza la articol?! Cam asa…

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 28. trebuia sa puna toata informatia intr-un singur post…incepea cu fake si continua cu mesajul 2; in felul asta propagarea informatiei era de bun augur si nu avea loc nicio confuzie, nici chiar cei care citesc primele randuri si atat nu faceau rau daca distribuiau

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • nu, nu cu mesajul fake. că ambele erau lungi. nu mulți ar fi ajuns până la final. începi cu ăla bun și termini cu ăla prost dacă chiar vrei să faci o treabă cum trebuie.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 29. Exact!! Chiar daca dl. doctor a venit ulterior cu explicatii si justificari dupa ce a facut acel “experiment”, eu m-am simtit dezamagita pentru ce a facut si i–am dat unfollow. Faza e ca ii acuza pe cei care au dat share postarii, ca de ce nu s-au documentat, de ce au crezut ce a scris el..Pai e ca si cum ma duc la doctorul meu de familie, imi da o reteta pentru gripa si eu intru pe net sa verific daca sunt bune medicamentele prescrise..Daca nici in doctori (fara diplome false) nu trebuie sa ne incredem, atunci in cine? Sunt perfect de acord cu ce ai scris.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • Unfollow am dat si eu. Cum vine asta, sa verific recomandarile medicului cardiolog in ceea ce priveste sfaturile oferite in caz de infarct??? Unde? Pe Google??? Pfff…

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

 30. unde să verificăm frate, informația aia? la vecina care-i coafeză? pe internet, la Olivica? la medicul de familie care are coadă până afară? la medicul specialist care are programări până la vară? la urgență, unde vin toți bătuții, înjunghiații, accidentații și toți bebelușii cu 40 febră?
  e medic, în plm, eu sunt orice, dar nu medic/asistent/farmacist. ultima oară am avut treabă cu d-astea la anatomia de-a xi-a, 2 ore pe săptămână. dacă-mi arată el în manualul de anatomie cum e cu infactul eu mănânc manualul ăla.
  dacă nici ce zice un medic nu pot să iau de bun, ce plm să mai iau de bun?!
  în acest caz eu am văzut doar rectificarea, dar știam din trecut postarea la care se referea. mi se pare o imensă măgărie s-o fi postat el (sau orice alt medic cardiolog) de bună, cu titlul de ”experiment”.

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 0

 31. Ceea ce nu pare să priceapă dl. doctor e că nu toată lumea care a citit textul este unul dintre următorii lui constanți. Asta înseamnă că nu avea de unde să-i recunoască „stilul” (văd că îi tot dă cu „hai, frate, n-ai văzut că nu-i scris în stilul meu?” Nu, n-am văzut, că eu una habar n-am care-i „stilul” tău. Știu că ești medic și am presupus în naivitatea mea că dacă postezi o chestie, e pe bune, nu că faci experimente pe oameni.)
  Altă chestie. Nu toată lumea trăiește 24/7 în online, nu toată lumea urmărește 1000 de bloggeri, medici, influenceri, vedete și pseudo-vedete ca să știe cine ce scrie și să-și amintească că textul cutare a mai fost distribuit acum X ani de nu știu cine. Pe bune acum?

  Am citit postarea lui originală distribuită de cineva din lista mea. Eu nu-l urmăresc direct, dar am auzit de el și am mai citit ocazional postări, tot așa distribuite de alții și mi-a lăsat o impresie de om profi care știe ce vorbește. De aceea, nu mi-a trecut prin cap să-i pun la îndoială postarea, dar nici n-am distribuit-o. Mai mult, scrollam facebookul și citeam una alta ca să mă relaxez, nu-mi scriam lucrarea de diplomă ca să mă apuc să verific din nșpe mii de surse. Una e să te duci la un doctor la cabinet cu o problemă reală pentru care eventual să ceri o a doua opinie și alta e să te apuci să faci verificări și studii de caz pe tot ce citești pe facebook. WTF… Chiar nu vede diferența?

  Până la ora asta, am dat câteva ture pe facebook și nici urmă de a doua postare, nu a distribuit-o nimeni din lista mea destul de redusă, de altfel. Dacă nu citeam blogul ăsta, habar n-aveam de tot scandalul.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • Există o postare pe bune despre infarct și are peste 3000 de shares pe toate paginile. Păcat că emoția „trădării” depășește rolul mesajului inițial: grijă la informație. O citim cu atenție și nu dăm share la orice bazaconie.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 12

  • O fi existând, nu zic nu, dar la mine nu a ajuns pentru că nu te urmăresc direct. Lucru pe care l-am scris de vreo 3 ori mai sus. Nu am cum să văd tot ce postează o persoană dacă nu-i dau Follow. Văd doar ce distribuie alții. Și la fel ca mine mai sunt și alții. Experimentele ca să fie realiste se fac pe populații bine delimitate, ca să te asiguri că ambele mesaje vor ajunge fix la aceeași oameni. Altfel, mulți au primit bucăți de experiment.
   Apoi asta cu „erau atât de multe elemente fantasmagorice”. Da, poate. PENTRU UN OM CU PREGĂTIRE MEDICALĂ de ani de studiu și de experiență. Pentru muritorul de rând, nu. Omul de rând nu are cum să vadă de la poștă inadvertențe într-un text medical. Și-apoi mai și râzi de oameni că nu s-au prins. Asta mi se pare cel mai urât.

   Între timp am aflat că postarea a ajuns la mine de la soțul meu care o văzuse și el la cineva. Și-l întreb acum 2 minute: „Auzi, ai văzut scandalul de azi cu Vasi Rădulescu și postările lui?” Îmi zice că nu. Nu doar că nu a ajuns a doua postare la el, dar nu a ajuns nici articolul de față al lui Mihai (și el freacă Facebookul mai mult decât mine). Reacția lui: „Serios? Nu era pe bune? Acum nici în el, care e medic, nu putem avea încredere? Nu-s destule Olivii și alți sonați care răspândesc informații false, acum și medicii adevărați fac asta? În cine să mai ai încredere?”

   Ești medic. Din fericire încă mai există oameni care au mai multă încredere în medici decât în Doterra sau NMG. Nu-ți bate joc de lucrul ăsta.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

 32. Tot răul spre bine. Observ cu plăcere apariţia unui nou hastag #STOPbazaconii (semnat V.) şi puternic semnalizat cu semne mari şi roşii de exclamare. La un articol obscur despre exagerările curative ale unui ulei.

  E vorba despre pagina facebook a lui Vasi Rădulescu. Postare caldă.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Solandi, a învățat lecția, dar a uitat să spună “mulțumesc” celor care l-au tras de mânecă. Și se victimizează în continuare. “[…] Am vrut să deschid niste ochi și hop, sunt un nemernic. Mbine.” zice omul. De la “ai greșit” la “ești un nemernic” e cale foarte lungă. Tristă atitudine.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @didina, da; în ceea ce priveşte atitudinea, am aceeaşi părere ca şi tine.

   Mă refeream mai mult la faptul că – de acum încolo va semnaliza informaţiile eronate, nu va mai face teste şi glumiţe nesănătoase. Măcar atât…

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Salut. Ofer informații pe bune de vreo șase ani de zile, nu de azi. Voi continua să fac asta. Supăr pe mulți, că mă iau de terapiile halucinante, de mituri, de bazaconii. Supăr pe mulți că sunt uneori nebun cu ideile mele. E ok dacă nu mă place toată lumea. E superok. Eu merg înainte, că am multe lucruri faine de făcut. Expunerea atrage dezacord, invidie, ură, pe lângă mulțumiri și aprecieri. Dacă nu e așa, ceva nu funcționează bine. Oamenii vor comenta oricum, n-am cum să-i opresc. Am însă cum să impactez masele cu educație medicală pe bune. Iar dacă unii ignoră ce am făcut ani de zile pentru un *experiment dur care sigur că nu le-a picat bine fiind un duș atât de rece, e treaba lor. Intenția mea era să-i sensibilizez, că e jale în domeniul ăsta și se dă share la orice prostie imediat…

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 11

  • @Vasi Rădulescu, exact, educație medicală. Ar fi fost util dacă v-ați fi limitat la acest lucru și să-i lăsați pe cei care se ocupă de comunicare să-și bată capul cu experimente și măsurători în social media. Sau, măcar, să fi apelat la un specialist, așa cum pacienții ar trebui să apeleze la medici când au o problemă de sănătate. Ați făcut exact ce le reproșați celor care se tratează cu apă de ploaie, ați “experimentat” și s-a văzut ce a ieșit.

   Așa cum spuneți că ați avut bune intenții (de altfel nici nu prea am văzut acuze asupra fondului, fake news reprezintă o problemă și nimeni nu a contrazis acest lucru, ci a formei – a modului de abordare și a potențialelor efecte, mai exact), la fel ați fi putut lua sfaturile celor care v-au explicat unde ați greșit tot ca pe o mână de ajutor. În schimb, ați preferat să intrați într-un tăvălug de scuze și acuze. Și continuați, se pare. Trist.

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 2

 33. a dat-o in gard big time…

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 34. Salutare,

  Mihai a prezentat lucrurile într-un fel în articol, dar a ignorat faptul că materialul avea o atenționare jos. Ok, să zicem că mulți nu s-au prins de ea. Textul conținea elemente fantasmagorice și intenționat emoționante, cu lanț de share cerșit.

  Ok, să zicem că încrederea e oarbă. Chestiunea mea a bătut mai departe de mine, însă. Cum citim informația și cum o disociem de emoție, respectiv de persoana care o produce? E persoana infailibilă? Nu este. O luăm de-a gata și nu o mai trecem prin anumire filtre? Nu așa trebuie să ne comportăm cu informația!

  Nimeni nu a fost făcut prost. E o limitare a mediului online și oamenii pot înțelege orice, e interpretabil totul aici. Intenția mea era de atenție la informație și la share. Verifici cu o logică simplă, nu ai nevoie de cunoștințe ample de medicină.

  Mai mult, Mihai zice că postarea a făcut rău. Ea a primit update și orice share are update acolo, sus, citeț. A urmat o postare cu real news despre infarct și are deja peste 3.000 de shares! Cum naiba de postarea dentistului are 20.000? Are pentru că oferă trucuri rapide și emoție.

  Nu aveți nevoie de așa ceva, oameni buni! Trebuie să fim atenți, mai ales cu informația medicală, unde fake newsul e amplu. Da, experimentul a fost ca o nucă-n perete pentru unii, da, i-am rănit că au dat share repede, dar intenția era de deschis ochii. Și am făcut-o chiar cu prețul de a pierde din popularitate, că tot spuneți că sunt ahtiat după ea.

  În loc să ne batem în contre aici, poate facem educație medicală. Și asta presupune să fim atenți la ce citim și distribuim, să avem grijă de noi, să prevenim boli, să citim de la medici, să nu dăm share la toate dubioșeniile, să nu credem toate inepțiile.

  Mulțumesc.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 12 Thumb down 11

  • Se pierd din vedere 2 aspecte:
   – în urma experimentului, ai viralizat din nou postarea neghioabă a dentistului; chiar dacă are update, pe facebook informaţiile curg rapid şi altele le iau locul; mulţi nu au văzut acel update şi nici nu îl vor vedea; şi ghici cine nu o să-l vadă?; credulii care au dat share dar nu urmăresc non stop pagina de fb a autorului și nici nu recitesc ce au distribuit…
   – și aşa oamenii au tot mai puţină încredere în medici şi caută informaţii pe google, la olivia sau în alte bazaconii pseudo-terapeutice; acum se vor întreba de ce să mai aibă încredere dacă şi cei care le ofereau siguranţă s-au apucat să joace alba-neagra?; subestimezi timpul alocat de oameni unei anumite pagini; în fapt e vorba de un vârtej din care oamenii ciugulesc pe apucate.

   Facebook nu este tocmai mediul potrivit pentru astfel de experimente. Pentru că participanţii nu stau în sală până la final. Iar cei care ies devreme (mulți) rămân cu informaţii eronate. Acesta este un experiment de făcut într-un cadru închis. Şi prezentat apoi rezultatele drept învăţăminte, eventual.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

  • Să citim de la … anumiți medici…
   Ce atâtea lab oratoare ? Ce experimente ? Pă banii mei … și pă muzica mea 😊

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Sunt oameni care nu sunt atat de inteligenti, nu pot discerne, dar ei stiu ca TU esti medic si ca ai spus ca,,” .Mama mea are 70 ani , a avut cancer si lupt de ceva vreme sa ii scot din cap chestia cu bicarbonatul, apa alcalina,etc.Ideea e ca daca informatia ar fi venit de la un medic adevarat ( ca stirea ta din experiment) nici naiba nu ar fi convins-o de contrariu, pt ca eu sun inginer iar tu esti medic. La 70 de ani iti garantez ca nu vedea si cea de a doua stire a ta, nu ar fi cautat altceva . Cand primesti un tratament de la un medic, te duci pt a 2a opinie la alt medic care iti spune,,ce prost ți-a recomandat asta”? Se intampla atunci un singur lucru , neincrederea in medici/tratamente si atunci cauti niscaiva guru. Este ceea ce tu raspandesti, chiar daca intentiile tale sunt bune, nu ai ales varianta corecta. Mi-am jurat sa nu mai intru pe pagina ta pt ca acolo e pagina ta si daca nu imi place ce scrii nu am de ce sa te supar la tine acasa, pur si simplu nu deschid usa aia. Aici insa esti pe pagina lui Mihai. Tu ai venit,iar eu pot sa spun ce am pe suflet.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Stimate domn Vasi Rădulescu, habar nu aveam cine ești/sunteți până să citesc aici, eu unul cred că aveai/ați fi avut mult mai mult success dacă nota respectivă se afla în fața postării și nu la final, mai ales dacă suna așa: “ Oameni buni aveți grijă de unde vă luați informațiile de natură medicală ” demontând fiecare chestie din articol cu informații proprii. Știi/știți vorba aia românească: uneori gura bate fundul și ai/ați picat de caraulă.
   Unii dintre cei care au “citit” și au dat share ar scrie chiar “a-ți”, “a-vem” și ar avea impresia despre ei că scriu corect doar pentru că și alții din cercul lor de prieteni scriu la fel. Sunteți băiat deștept… îmi pricepeți aluzia!
   PS. Când mai mulți îți spun că ești beat te duci și te culci! – o altă vorbă românească!
   PS2. Pentru o secundă citind numele dvs am avut impreia că vă cheamă Radu Vasilescu asta ca să vedeți cum funcționează creierul uman cu asocierile…

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 35. … Da, si asta, devine ranchiunos si agresiv daca nu esti de acord cu el. In momentul in care mi-am pierdut increderea in ceea ce distribuia am plecat cu gratie de pe pagina lui, nu pt ca sunt mai desteapta decat el, ci pt ca aveam senzatia ca s-a asezat pe jiltul de zeu dar inca nu isi merita coroana. Acum am citit postarile cu pricina si ma bucur ca nu il mai urmaresc. Tatal meu a murit in urma unui infarct, aveam 15 ani cand eu i-am inchis ochii, sunt ingrozita de faptul ca stirea experiment a ajuns la oamenii care nu au capacitatea de a discerne si care nu au vazut a doua stire. Daca se va ivi ocazia, vor tusi. Si in ultimele lor clipe vor spera ca scapa, asa a spus doctorul. Cu riscul de a-mi lua din nou un pumn de dislike- uri, ma bucur ca nu il mai urmaresc. Inca am incredere in medici ca Dr Uscatu, Dr Craiu de la Spitalul virtual pt copii, Simona Tivadar,Simona Bilic. Oamenii care stiu sa ofere informatiile decent, neagresiv si pe intelesul tuturor, oameni care nu vor incerca sa lupte cu sistemul de sanatate in online. Pt ca nu in online e dusmanul.

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

  • … La capitolul medici care imi plac am uitat-o pe Dr Otilia Tiganas,o tanti Dr influencer tare simpatica, chiar atunci cand se supara pe cate unul stie sa o faca fain, si stie sa spuna unde gresesc pacientii/medicii/sistemul astfel incat te simti informat corect

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 36. Am în preajma mea la muncă 3 gagici. Una preoteasă, una moldoveancă și una cam tălâmbă. Nu prea îmi place mie că stau lângă ele, dar locul e beton, chiar lângă geam. Când se apucă să vorbească despre sănătate îmi pun căștile și ascult ce debitează nebunii pe la radio sau mă ridic și plec la țigarE.
  Le-am zis odată că ar trebui să se trateze la doctor și nu pe net dar… nu prea ai cu cine!
  PS. @Eleno știu cum e corect dar sună mai bine așa… daaaa?

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Bine, mă, nebunule:))))!
   Aveam oareșce emoții că n-ai prins-o de ieri, dar văd că esti chiar ok.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • exact asta voiam si io sa-ntreb, de cand mediul online, fb-ul mai cu seama, a devenit monitorul oficial al consultatiilor medicale in rom?
   io nu mai sunt cam de multisor pe-acolo, de aia intrebam, pt mine si nu pt un prieten.
   noi, aici, inca mai merem la consultatii in real, mai stabilim un contact vizual ceva, nici nu m-am gandit sa ma fac preten cu doctoru’ pe fb, ca, am zis ca am io nebunii mei nu-mi mai traba inca unu’.
   Cu retetele cum faceti? tot de pe pagina de fb a farmacistului sau dati share de la doctor? tot pt mine-ntreb, de fapt mai mult pt ai mei, ca sa le zic daca o sa aiba nevoie vreodata. mutzam fain.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @BaGheRa, ciudată faună ai pe lângă tine. Am încercat să asociez cumva preoteasa, moldoveanca, tălâmba, geamul şi pe tine da’ să mor io dacă am reuşit 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Shoric, o fi din cauză că berea și laptele nu-s compatibile? 😜

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @didina, se poate să fi rămas cu ceva sechele, nu ai văzut că nu m-a luat nimeni în serios ? băi, un sfat ceva, o indicaţie …nimic.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Pffff… ce oameni, @Shoric, hai că te ajut eu. Am citit io undeva pe net că tușitul nu ajută. Strănută o dată. Tare. Te eliberează garantat de presiune. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @shoric, nu trebuie sa tusesti. sa stranuti ar trebui. daca e o zi innorata si nu te poti uita dupa soare, cauta o sursa de lumina, daca se poate cat mai curata, lumina, de ea vorbesc. alba si rece, gen de la un tub de neon. de regula cum se fol in constructii cand se lucreaza la interioare. mno, cand ai gasit-o, aseaza-te cu fata spre rasarit, e foarte important, ca d-zeul ala a lui Tudor trebuie sa stie si el ce vrei tu sa faci….noh, ce ziceam?….
   ..asa, deci te pui cu fata spre rasarit, te dai 3 pasi inapoi, apoi te duci iarasi langa ea, pt ca trebuia sa ti-o fixezi in ochi de la bun inceput, dupa care, iara te dai inapoi. ar fi bine daca stii ceva rugaciuni, nu ajuta ele, dar macar iti folosesti memoria…dupa care, in mom cand iti intra lumina in ochi, ar trebui sa stranuti.
   bah, acuma, nu stiu dac-ajuta, dar ar fi o experienta interesanta, este?
   nu trebuie sa-mi multumesti, eventual da-mi add pe fb si maine, cand o sa distribui o postare in care zic ca totul a fost pamflet, da si tu un share ca nu-ti pica mana. noh, multzam fain

   edit: acuma am vazut ca si didina o scris de stranut, deci poate ca ai noroc man. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Elena… >:d<
   @Shoric cum frate să nu îți imaginezi? Stai o țâră că vine fratili @Habar și îți urcă un desen pe imgur.
   @Radule în ROM merge cola și două cuburi de gheață!
   @didina pune @Shoricul să strănute tare și cu ochii deschiși! Remediu garantat!

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Io am auzit că dacă strănuţi cu ochii deschişi, îţi sar ochii din cap!

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Solandi unii ar spune că spargi peretele cu ochii, dar nu avem de unde să știm până nu ne demonstrează @Shoric.
   Cu o imagine şi nişte cuvinte afli ce lucruri îi zboară unui om prin minte!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Băi, degeaba râdeţi voi da’ poate sunt bune sfaturile astea medicale de pe feisbuc venite de la specialişti că uite, ai diaree, simptomele sunt cam asemănătoare cu obturarea căilor respiratorii cu o bucată de şaorma, adică transpiraţie abudentă, ochi bulbucaţi, poziţie chircită … şi vine unu’ neştiutor care zice : stai liniştit că ştiu io metoda Heimlich. Na’, ce să faci, ghinion.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Shoric încă freci menta pă subiect ? 😋
   Io zic să se facă, să se dea și niște tipărituri cu sfaturi d’astea. Să fie de folos în cazul “dureros”.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 37. Vasi nu a gresit cu nimic, a dovedit clar printr-un experiment ca oamenii sunt niste imbecili si iau de buna orice chiftea le este servita. Ca e facebook sau orice alt mijloc de expunere al informatiei sau parerilor catre oameni, oamenii vor avea incredere orbeste in cineva odata ce le-a castigat increderea fara sa puna nimic la indoiala. Gata frate, asta e, acu am incredere in Vasi, daca Vasi spune sa-mi bag usturoi in cur ca sa scap de oxiuri acu tre sa il cred fara sa imi pun niste minime intrebari de bun simt de altfel. Ca s-a suparat ulterior e marea greseala a lui Vasi, adica boss ai vrut sa dovedesti ca prostimea musca orice le servesti si te-ai suparat cand i-ai deconspirat? Pai ori facem experimente si ne asumam rezultatul ori nu mai facem.

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • Sper că te referi la oamenii proşti şi imbecili din bula lu’ Vasi, că aicişa la noi în bulă, dacă zice Vasilescu că mâine este soare de o să ne topim, nu-l crede nimeni. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

 38. Doctoru’ lu’ pește. Un imbecil ce trebuie împușcat. Părere medicală transmisă mie de-un cardiolog pă bune, nu floc ce se dă rănit pe feisbuci.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 1 Thumb down 6

  • @John, tot pe feisbuc ţi-a transmis cardiologu’ impresia, sau pe twitter ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Shoric: i-am arătat articolul, apoi pagina de fb.
   În țări cu apă caldă, un doctor nu face „experimente” de genu’ ăsta pentru că s-ar putea trezi cu niscava procese.
   Numa’ zic ce-o spus cardiologu’.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 39. Foarte pe scurt, îi transmit stimatului domn doctor, prezent și aici pe blog cu câteva explicații kilometrice, următoarele:
  Din punctul meu de vedere v-ați comportat ca un om lipsit de compasiune. In schimb, ne-ați tratat cu mila dumneavoastră. Refuzând să fiți sensibil și empatic, ați recurs la trucuri ieftine. Ne explicați lărgit CE să facem și ce să nu facem pe interneții patriei, când important este să promovăm CUM facem să fie un mediu cât mai sigur.
  Un medic, un om caracterizat implicit cu compasiune, nu ar trebui să ne trateze cu superioritate și aroganță și mai ales cu milă.
  Ar trebui să spună simplu: nu vă jucați niciodată cu sănătatea și viață voastră. Pentru că nici eu nu mă joc și nu experimentez. Niciodată. Să fiți un exemplu de conduită în online și să nu mai faceți experimente din care să reiasă că noi, ceilalți suntem proști. Da, probabil că sunt și eu printre cei proști. Știți de ce? Pentru că sunt om și doamne ajută, încă am emoții, domnule doctor, și încă, încă, încă, mă pun mereu în pielea celui cu care interacționez. Și în naivitatea mea, îmi imaginez că nu există cineva atât de crud care să se joace cu asemenea informații.
  Mulțumesc.

  @Shoric, trece cu ulei, mon cher! De motor, pe stomacul gol 😀

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

  • Mai pe scurt, ca să parafrezez motto-ul lui Mihai : Sănătatea este mult prea serioasă ca s-o luăm în râs ? hmm, cam da, că nu apelezi la un medic să joci table cu el sau să spui bancuri dar să nu uităm că şi medicii sunt oameni. Pe feisbuc este treaba lor ce fac, eu am alte aşteptări de la ei.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.