Am tot vrut să scriu despre asta, după ce-au căzut Facebook și Instagram acum câteva zile, dar pentru că c-au tot apărut alte chestii n-am mai avut când. Uite c-am găsit acum timp.

Știu o grămadă de bloggeri pe care-i citeam și care și-au lăsat blogurile în paragină atrași de mirajul validării rapide pe care le-o oferă Facebook-ul. Well, poate că recenta cădere a rețelei a transmis un semnal destul de clar despre ce s-ar putea întâmpla dacă se supără nen-tu Zuckerberg și scoate jucăria din priză.

Și poate că nu e nevoie nici măcar să se supere Zuck, poate o să ajungem să trăim vremurile în care pur și simplu ne va fi interzis Facebook-ul (iar la cum se prezintă lucrurile în România, nu știu zău ce să zic). Oricare dintre motive ar fi, rezultatul este același: practic ai muncit și-ai creat o grămadă de content, pentru o platformă care nu-ți aparține, degeaba.

Cât despre influensărițele de instagram, numai în sufletul lor să nu fi fost când au văzut că se duce ulii de suflet toată chiloțăreala lor trudită din greu și că în câteva secunde nu mai sunt modele. Well, pățăști.

Ce voiam de fapt să spun, dacă pentru instagram nu există soluție, puneți fetelor chiloți la greu și dac-o fi să pice șandramaua, aia e, o să vă găsiți voi ceva de lucru în sectorul agrar, pe cei care au renunțat la bloguri ca să genereze content moca pe Facebook, content pe care odată pus acolo nu-l mai pot controla, jur că nu-i înțeleg. Da, știu, nu e ușor cu blogăritul, dar măcar știi că tot ce faci, faci pentru tine, nu pentru o rețea care poată să dispară în secunda doi, după cum bine s-a observat săptămâna trecută, miercuri seară.

Părerea mea.

În altă ordine de idei, să presupunem ca de mâine dimineață nu mai există cele trei rețele sociale, Facebook, Instagram și Whatsapp, cum v-ar afecta asta viața?

sursa foto