Anul Domnului 2014

Goran Bregovici și Florin Salam anunță că vor susține, împreună, un concert extraordinar la Sala Palatului.

Toți ipsterii (da, fără „h”, că nu-l merită), toți iubitorii de artă și frumos ai acestei nații au avut, practic, orgasm multiplu la auzul acestei vești extraordinare. Vai, dar ce idee, vai dar Bregovici ăsta, se vede dragă că e geniu, numai el putea să facă așa ceva. Dar și Salam al nostru, ce voce, ce prezență fabuloasă, n-o avea el școală, dar nici nu mai contează. Și-au ținut-o așa, langa, până n-am mai suportat să aud cuvântul „salam” nici măcar la megaimaj.

Anul Domnului 2019

Pe scena unde se acordau Premiile Gopo se cântă manele. Dar nu se cântă așa pentru c-a cerut lumea dedicații în sală, ci pentru că Dan Bursuc joacă într-unul dintre filmele premiate la festival (premiul pentru cel mai bun actor într-un rol principal): „Soldații. Poveste din Ferentari”. Dan Bursuc? Ferentari? Prindeți legătura, da? Pare plauzibil să fie măcar un iz ușor de manele în această combinație, nu?

Ce-au făcut apostolii culturii, iubitorii de artă și de frumos ai acestui neam? Vai, dragă, manele la Gopo, cum e posibil așa ceva? Dar unde o să ajungem? Nu, că așa nu se mai poate, ne batem joc de cultura sfântă a acestui neam. Păi de-aia am murit noi la revoluție, ca să acultăm acum manele la Gopo? Ce să mai povestim, sare indignarea din tastele iubitorilor de frumos, mai ceva decât sare carasul în Deltă în zilele noroase.

Well, dubla măsură o să ne omoare, vă spun. Și în timp ce-o să crăpăm naibii, de la atâtea arfe și rășini, o să declarăm scârbiți:

– Dar, mvai, dragă, Moartea a venit îmbracată în negru, nu știe că nu se mai poartă din 2017?