4,705 cititori

Aici nu există corupție, suntem doar diferiți cultural

Să presupunem că te numești Viorica, ai în jur de 60 de ani, locuiești într-un oraș oarecare din România și fiu-tău, acum ajuns om în toată firea, la casa lui, o bate pe nevastă-sa zilnic. Si-ajungi la o sindrofie, la o nuntă, la un botez, la ceva, unde te vezi cu toate rudele și toți cunoscuții. Dintr-o dată, așa de nicăieri, vine la tine nesimțita aia de Mariana, soția lu’ frati-to, care nu te-a suportat niciodată, și te întreabă așa de-a dracului de față cu toată lumea:

– Am auzit că fiu-tău o mai troznește p-aia a lui când vine seara beat acasă. Mi-a zis Geta, de la doi, că mereu o vede cu vânătăi pe față și cu ochelari de soare.

Ei, cum procedezi tu, Viorica, în situația asta? Păi te uiți în ochii lu’ vipera de Mariana și-i spui cât poți tu de senin:

– Nu e adevărat, dragă, cine-a spus asta minte, Titi al meu are doar o manieră diferită să-i arate c-o iubește, e mai diferit cultural decât alții și de-aia.

Și i-ai închis gura nesimțitei ca să se învețe minte o dată pentru totdeauna.

Mno, acum extrapolând lucrurile la nivel de țară, tot cam așa a fost și cu doamna Viorica căreia i-au reproșat fetele la Bruxelles:

– Am auzit că la tine acolo e corupție multă.

Iar doamna Dăncilă s-a uitat în ochii nesimțitei care a îndrăznit s-o întrebe așa ceva și i-a spus cât a putut de senin.

– Nu e adevărat. dragă, cine spune asta minte. Noi suntem doar mai diferiți cultural decât alții, ne place mai mult să mulțumim, o avem în sânge. De-aia nu puteți înțelege voi.

Și i-a închis gura ăleia o dată pentru totdeauna.

Ce nu știe doamna Viorica e că ăia, după ce-au început să-și dea coate și să râdă, s-au gândit că n-ar fi rău să pună un Procuror Șef la Parchetul European care să vadă ce e cu plăcerea asta nebună a mulțumi și să-i mai pună stavilă, ca să n-ajungem să dăm șpagă și pentru că respirăm.

65 de păreri la “Aici nu există corupție, suntem doar diferiți cultural

 1. Ce facuși bo$$, încurcași articolele?

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Da, boss, l-am uitat programat. 🙂

  • Bun…acum pă subiect că am citit minunea. Faptul că Veorica e proastă sarmale nu poate contesta nimeni dar am așa o vagă părere că nu o ducea capul să trântească răspunsul de care vorbește Frank Engel. A, și articolul ăla prinde bine la #rezist…e cu mi-a zis mie cineva că i-a zis că aia a zis…Plm, #presaromana…
   Edit:#muiepsd
   PS. Merci H&M

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

  • Hai, mă, de parcă #rezist mai avea nevoie de articolul ăsta.

  • Hahaha..Proastă sarmale….Nu-mi revin. Io știam că se zice altfel. Hahaha…

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

 2. Ce rânjet are … i se șoptește-n cască MUlE PSD 👿

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 4

  • Poate e de placere, nu stim, ei probabil ii face placere ceea ce sugerezi ca i se spune in casca, altfel nu vad de ce ar mai sta in acea pozitie, de altfel de admirat viorica pentru calmul si stapanirea de sine la toate acuzele si toate tunurile care se indreapta spre ea

   Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 1

  • Întrebarea este: cine-i șoptește?

  • Păi io cre’că îi șoptește un privat 😎 pă persoană fizică care este …
   A ieșit Tolo la interval cu un nou caz de parandărăt 😉 ce confirmă obligativitatea dărniciei 😏

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 2

  • Eu cred ca i se sopteste doar “MUIE”!

   Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 2

 3. Zise și nea Ion (Mihai) că și el e om și trebuie să fie în trend. 🤑🤑🤑

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 5

 4. Răilor, vă legaţi de doamna Veorica care este o duamnă frumuasă şi graţiuasă şi cultă în cap.

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 2

 5. Sau a lui SOV “hai sa lăsam teatrul ieftin, partidul care câștiga alegerile vrea sa-si recupereze investiția plus profit”
  Pe de alta parte, fie si numai cu un loc, Ungaria e sub noi in privința anticorupției, in tot cazul nu prea se justica comentariul superior, amuzat si nici după ce-i primește cu brațele larg deschise pe toți udemeriști care au făcut măgarii pe la noi. Ho, nu dădea sefu’ ca nu vreau sa inflamez nu-s ce discuții interetnice. Zic ca doar de asta e posibil sa fi coborât garda.

  https://www.transparency.org/cpi2018

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 6. Eu am senzația că femeia asta e dracu` gol…jur că asta e în stare să te pună de viu la fiert și să te intrebe dacă mai trebuie sare în supă…ori asta ori singurul ei neuron e și ăla pe moarte. Dacă ar împușca-o cineva în cap ar pierde doar presiune și ar merge mai departe…un fel de terminator

  Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 1

  • Eu uneori nu-mi dau seama dacă e proastă sau diabolică. Ceea ce mă sperie.

  • sa te linistesc tizule, sunt 110% convins ca e doar proasta. Oricum, ar fi fost si o varianta mult mai nasoala ca cele expuse de tine acolo…si anume “ambele” 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

 7. Nu o cred în stare să fi spus așa ceva sau poate o fi citit de pe fițuică, cine știe. În fine, dacă-i adevărat, are dreptate. Șpaga a devenit imn național. Schimbați dirijorul, partiturile și orchestra și-o să se schimbe și cultura.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 12 Thumb down 2

  • Pai de la o vreme incoace cam poate anticipa intrebarile. Asa ca 2-3 fituici in buzunar cu raspunsurile sint de ajuns…

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • Mi-e să nu schimbăm doar instrumentele.

  • Să trecem la instrumente cu coarde sau la d’alea de suflat ? Uitați-vă ce fac ăia cu Magna Carta … ce pretenții să avem de la “supușii” români?

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 2

  • Păi viorica întâi nu-i instrument cu coarde?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 2

  • Nuuu, e cu suflantă.

 8. mie mi-a plăcut mai mult de ea când a ales să repete discursu’ lu’ dragnea și să zică #șîea: “circari! n-avem nevoie de autostrăzi, oricum noi am făcut 500 de km!” 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 2

 9. Iar a invelit marmota, “ciocolata” in staniol si a pus fundita??
  #numaimancaciocolata Vio!
  Neata @all

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 1

 10. Nu e, mă, așa. Când a zis “O avem în sânge”, se referea la su.la aia pe care le-am băgat-o în coaste sau la cuțitul care le-a ajuns la os.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 3

 11. Dincolo de faptul că sunt stupefiată de atâta tupeu, sunt impresionată de inventivitatea declarațiilor. Mi-e greu, totuși, să cred că singură a avut ideea asta.

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 2

 12. Da boss sunt diferiti cultural perfect de acord, a fi jegos inseamna sa ai o oarecare lipsa de cultura si de gandire si de principii, concepte care la hoti spagari si intarziati mintal nu au cum sa apara!

  Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 1

  • Cred c-ai mâncat un “nu” pe final. Nu au cum să NU apară. 😉

 13. Da, asta se-ntampla dacă crezi ca-n politica mai exista discuții private (aviz si USR-ului) si nu ții cont de vorba Cuvintele plecate de pe buzele tale nu mai sunt ale tale.

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 1

 14. Asta mi se pare “dacă toți suntem corupți, înseamnă că nimeni nu e corupt” a lui Adrian Severin, reinterpretată pentru export. Așadar, n-am fi corupți, ci doar foarte atenți și recunoscători, mulțumim des, uneori și în avans, să ne luăm de-o grijă.
  Aștept să-mi pice ochii și pe varianta lui VD de poveste, aș fi tare curioasă ce înțelege domnia sa prin “corupție”.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

 15. Așa ne trebuie.
  În urmă cu câțiva ani credeam că mai rău decât Ponta nu se poate. Suntem naivi, iată…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 1

  • Tare mi-e să nu zicem asta și despre Dăncila și Dragnea peste câtiva ani.

  • Exact, credeam ca mai rau ca ponta nu este, acuma ne dam seama ca ponta era mic, copil fata de cei de acuma, insa ca de fiecare data in psd la fiecare ii vine randu, sper doar sa nu vina unul mai rau ca dragnea

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 16. Intr-unul din foarte rarele mele momente de luciditate mi a ciocănit neuronul in tărtăcuță si a zis : bă, tu esti sigur că Viorica e idioată?Nu de alta dar faptul că ea și nenea Liviu vă fac cum vrea pwla lor, vă sucesc și vă invârtesc ca la Junii Sibiului, mă face să cred că de fapt alții sunt idioții, nu ăia doi.Bă, ca să-ți dai seama că esti prost trebuie să te ducă capul..
  N-am prea înțeles eu ce a vrut să zică, că imediat s a retras într un colț, cred că l a tras curentul.

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

  • Dă să pup, @Mariuse, că inteligent ești.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 1

  • @Eleno, dacă vrei să-l pupi mai cu simț de răspundere, pot să-ți împrumut tigaia de oțel carbon. S-o simtă bine, zic. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 1

 17. Păi atunci cum să nu-ți vină boala pe una ca LCK, când o vezi cum vrea ea să distrugă așa mândrete de tradiție culturală, mama ei de boanghină?!

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 3

 18. Are dreptate și am o dovadă amplă: bacșișul.

  Bacșiș înseamnă mită. Mită înseamnă foloase necuvenite. Foloase necuvenite înseamnă (surprise!) corupție.

  Am ajuns prea târziu, poate mai încasez niște degete roșii.

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 2

 19. Ați leșinat toți? 🤔

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Nu le-a placut Viorica. 😀

  • #mitu #mita #mila ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Nu cred c-a leșinat cineva, liniștea asta e probabil doar o manieră diferită, cultural vorbind, de a nu înjura. Mai ales că-i și post&all…
   🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 1

  • Ei na, pe bune? Ce înțelept ești azi, @Vasilescule. 🤣

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 20. Știți la ce ma gândesc ? De ce n-ar figura pe buletinul de vot si un câmp cu VOT NEUTRU, dedicat acelora a căror opțiune politica nu se regăsește in oferta electorală, aceste “voturi” având doar importantă numerica ? De ce ar mai face parte din legislativul României unii care si-au declarat loialitatea pentru o provincie independenta de ea ?

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • Faianțare, dacă ne apucăm toți să spunem la ce ne gândim, blogul ăsta ar fi închis pe loc. Cu tot cu @Mihai.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Hai să facem un exercițiu apolitic …
   Eu mă gândesc la faptele săvârșite😉 fară consultarea puterii decizional-dictatoriale, dvs ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Io mă gândesc acum că nu prea a fost o idee bună să combin azi fasole cu bere.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Hmmm… io mă gândesc la o vacanță.

   @Shoric, ar fi mers ș-un pahar cu lapte la combinația aia. 😂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Ce de gânduri gastronomice … uoff.
   Io mă gândesc cine i-a corupt pe Mona, Solandi, Ionut, edelweiss, BaGheRa, ..ra, Paco, etc, ș.a.m.d…

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @ Elena,
   Hai ca n-am zis dintr-alea cu Calauzitorul (Fuehrer in Lb. germana inseamna si asta) si nici n-am afișat vreo secera si un ciocan (am înțeles ca si d-astea comuniste sunt la fel de interzise). Mi se pare doar o contradicție logica sau mai bine spus un stat cu noada in doua luntre, sa faci parte integranta a ocarmuirii unei tari, țara din care te ceri însă insistent exclus. In prima ești ca reprezentant al unor cetățeni ROMANI de etnie, nu al unei etnii. Dacă nu-i mai vezi si nu te mai vezi astfel, in clar, ca pe niște cetățeni romani, ce mai cauți intr-un for care ii reprezintă doar pe aceștia.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 21. SLUGA TOT SLUGA RAMÂNE !

  Țoapa de la Videle , Didina Găina , in sfârsit face lumină la Bruxelles ! Mama lu’ Bulă, le explică europarlamentarilor , cum stă treaba cu coruptia din România: – NU EXISTA ! – Șpaga este doar „o manieră diferită cultural de a mulțumi cuiva”
  Acelasi tupeu mizerabil l-au avut si cei şapte hăndrălai care au violat până la leşin o elevă din Vaslui: „Nu a fost viol, ci sex-surpriză“
  Cocotarea in functii inalte a leprelor, analfabetilor si a infractorilor, afecteaza grav imaginea poporului român !

  ===========ROMÂNIA, TREZESTE-TE !!!===========

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Ho băă, nu mai ţipa aşa că m-am trezit 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • Shoric, sigur nu te-ai sculat cu mâna pe ștampuIă ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.