Ați văzut cu toții știrea cu taximetristul care a refuzat să ia o fetiță cu autism, pe motiv că „nu duce handicapați cu mașina”, da?

Well, pe când făceam research să văd ce și cum s-a-ntâmplat, am dat și peste varianta șoferului. Variantă care, să vezi ce, contrazice absolut toate știrile despre cazul ăsta. Omul afirmă că n-ar fi avut cum să zică niciodată așa ceva, că are și el o persoană cu dizabilități în familie, deci știe foarte bine despre ce e vorba.

Mno, știți care e problema? Că mie, în calitate de client, sau de simplu cetățean, mi se rupe lupa de varianta șoferului chiar dacă e adevărată. De ce? Păi e simplu.

Când tu (și când zic „tu”, mă refer atât la taximetriști, cât și la firmele de taximetrie) ani de zile n-ai făcut nimic să-ți repari imaginea în ochii consumatorului, de ce te-aș crede când ai nevoie?

Când ești regele neîncoronat al șoselelor și respecți regulile de circulație doar când ai tu chef, când linia de tramvai e bandă de urgență pentru tine și depășitul coloanei e un fel de hobby, când îți faci un obicei din „bosulică, n-am să-ți dau rest, că e prima cursă”, când tu te „retragi” dacă n-are mușchiu’ tău chef de fața unui client, când vara nu dai drumul la aer condiționat în zilele săptămânii care se termină în „i” și nici în weekenduri, când vorbești „pă cască” toată cursa și te doare fix în dos de ăia din mașină, când stai la volan ca un jupân și te uiți la fraieri cum se chinuie să-și bage bagajele la tine în portbagaj, când „maimuța” nu e doar un animal pe care poți să-l vezi la grădina zoologică, când cad tabelele de pe mașina ta, când mă obligi să ascult manele sau radio ZU, când eu sun la dispecerat la Meridian (hmm, ce coicidență, fix aceeași companie) să le spun că un taximetrist de la ei s-a pișat cu boltă pe mine și tanti care-mi răspunde la telefon îmi râde-n nas și-mi spune că n-are ce să-i facă, well, în condițiile astea, pe cine ai vrea să creadă lumea și, mai ales, de ce s-o facă?

Chestia asta se numește într-un singur fel: CREDIBILITATE. Pe care tu ți-ai distrus-o, sistematic și temeinic, atâta amar de vreme, iar acum vrei să te creadă lumea când țipi că vine lupu’? N-ai cum, boss, pur și simplu nu ai cum.

Ce voiam să mai spun, încă e bine. Stați să vedeți cum va arăta pesiajul taximetriei bucureștene dacă trece proiectul ordonanței de urgență care interzice uber și taxify.

sursa foto