50,773 cititori

Într-o lume ideală, taximetriștii nesimțiți ar munci la câmp

Într-o lume ideală, m-aș putea plimba într-o sâmbătă noaptea, pe la ora 1.00, pe Bulevardul Basarabia și n-ar fi nicio problemă să întreb un taximetrist burtos de la Meridian “sunteți liber?”, fără că respectivul să se uite dezgustat la mine și să mă chestioneze în scârbă: “da’ unde mergi?”.

Într-o lume ideală, când ar fi auzit răspunsul meu politicos, “la Budapesta”, același taximetrist burtos de la Meridian, ar fi spus “poftiți, vă rog”. N-a fost să fie. În lumea în care trăim noi, gagiul mi-a comunicat grețos și sictirit: “nu merg”.

Într-o lume ideală, când mi-am manifestat, din nou politicos, curiozitatea dacă legea nu cumva le interzice taximetriștilor să refuze curse, mai ales când sunt staționați cu lumina verde pentru  “liber” aprinsă, același taximetrist burtos, de la Meridian, nu mi-ar fi răspuns “n-am, bă, chef, dă-i drumu’ de aici”.

Într-o lume ideală, atunci când taximetristul burtos de la Meridan mi-a spus drăgăstos “pleacă, în pula mea că te bat, să moară mama”, ar fi trebuit să zâmbesc șăgalnic și să-l invit la un ceai de ghimbir, pentru o reconciliere pașnică și absolut amiabilă, nu să răspund cu “pe cine pula mea bați tu, handicapatule?”. Gest pe care îl regret și mă căiesc. Pentru că omul chiar nu prezenta niciun handicap vizibil, iar cel la creier nu era sesizabil cu ochiul liber.

Într-o lume ideală, cele două echipaje de poliție care au asistat la toată faza, de la o distanță care le permitea să audă absolut tot, n-ar fi stat să facă biluțe de muci și ar fi intervenit încă de când taximetristul burtos de la Meridian a început să se comporte agresiv, absolut nejustificat.

Într-o lume ideală, dispecera de la Taxi Meridian nu s-ar fi pișat pe mine când am sunat și i-am comunicat indicativul șoferului agresiv și burtos care, pe lângă că a refuzat cursa, și-a manifestat și intenția de a face sex cu mine și cu mama. Lucru care n-ar fi fost cel mai rău din lume, că nu mă bag peste preferințele sexuale ale oamenilor, dar dacă la mine n-ar fi avut șanse (măcar din cauza gradului de obezitate ridicat de care suferea), știu sigur-sigur că nici mama nu prea halește pitecantropi cu creierul cât nuca.

Într-o lume ideală, taximetristul burtos de la Meridian, al cărui indicativ se află în imaginea de mai jos, ar munci în agricultură sau într-un domeniu în care nu ar avea voie sub nicio formă să interacționeze cu vreun alt reprezentant al speciei umane.

Într-o lume ideală, o companie precum Taxi Meridian, cu angajați nesimțiți și agresivi, cu mașini care arată de parcă sunt la ultima cursă înainte de casare, ar avea un faliment scurt, eficient și fără convulsii.

În lumea mea ideală, mi-am chemat un Uber și am plecat de acolo în timp ce taximetristul burtos de la Meridian încă dădea cu subsemnatul la echipajul de poliție care terminase cu biluțele de muci și acum simula “siguranță și încredere”.

Iar eu, personal, mă voi mai urca într-o mașină a celor de la Meridian doar sub amenințarea cu arma. Altfel, nu voi mai face asta nici dac-ar fi să merg pe jos o jumătate de București, noaptea pe ger de crapă pietrele și urmărit de o armată de câini turbați dornici să mă deguste la cină.

P.S. Profit de ocazie ca să vă rog să lăsați aici dacă aveți întâmplări mai “deosebite” cu taximetriști. Deși ar fi recomandat, nu e musai să fie de la Meridian. Ah, și nu țin să fie neapărat chestii negative. Băgați  și d-alea bune, dacă e cazul.

P.P.S. Sunt absolut fascinat de modul în care o grămadă de “macho” care suferă de obezitate morbidă au impresia că burta imensă și șuncile revărsate sunt un fel de mușchi care le conferă puteri înzecite și prin urmare se cred iron-man, când ei gâfâie și dacă trag o bășină mai tare.

mihai_vasilescu_taxi_meridian

243 de păreri la “Într-o lume ideală, taximetriștii nesimțiți ar munci la câmp

 1. Tu zi merci ca nu era de la taxi pelicanu…acum scriai de la SF Pantelimon 🙂 http://e-redoo.ro/dispecerele-de-la-taxi-pelicanu-sunt-de-la-tara/
  Uite, la faza cu toate mizeriile ce practica taximetria, eu cred ca de vina e iliescu si psd-ul…falimentand toate uzinle si fabricile, impingatorii aia de span au ajuns sa faca taximetrie. Sunt si oameni foarte ok printre taximetristi, dar ideea principala ramane, ca nu-i asa, lucrurile nasoale sunt mai degraba scoase in fata.
  http://www.decatorevista.ro/bucuresteanul-taxiul-cu-bomboane/
  In facultate am prestat ceva taximetri de noapte si vreau sa-ti zic ca jumatate dintre taximetristi erau ok…jumatatea cealalta…si astia se tot inmultesc.

  Comentariu beton! Thumb up 36 Thumb down 5

  • @Redoo, am dat și eu de taximetriști mișto. Sunt mai rari decât trifoiul cu patru foi.

   Comentariu beton! Thumb up 41 Thumb down 2

  • :)))) Dupa ce am terminat de citit articolul, am zis ca este cel mai beton pana am citit comentariul cu trifoiul cu patru foi. :))) Nu sunt taximetrist (Thank God ) sincer, regret prin ce ai trecut. Am trecut si eu prin ceva similar si-mi vine sa-i omor

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 3

  • Auzi ba, Redoo, tiganii astia burtosi si asudati nu au muncit in viata lor in fabricile si uzinele inchise de Iliescu! Da ce sa zici si tu! Nu mai vorbi prostii!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 9

  • Da ba, Gheo, ai dreptate… astia erau taxidermisti si pe vremea aia 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 3

  • Babaiatule, habar n-ai! Pe timpuri taxiurile apartineau de intreprinderile de transport in comun, gen ITB, iar soferii trebuiau sa fie profesionisti, nu doar cu categ.B ca acum. Mai purtau si uniforma cu insigna in piept cu numarul lui matricol! Daca ii faceai o reclamatie il zbura, in cel mai bun caz, pe autobuz, troleibuz/ tramvai daca nu ii si desfacea contractul de munca!

   Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 2

 2. Iarta-l si tu, era suferind. Doar stii ca toti taximetristii, in special cei de la meridian, au hemoroizi care stau sa pocneasca.

  Comentariu beton! Thumb up 37 Thumb down 2

  • @Alexandra, :)))))))))))))))))))))

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • Asta din cauza ca-s constipati.Ca de ar fi si ei mai light asa N-ar mai avea hemoroizi si toata lumea ar fi fericita.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 51 Thumb down 95

  • Cumva ar fi ca ospătarul / barmanul să-ți refuze comanda pe motiv că e prea ieftin ceea ce ai comandat ?
   Unui chelner /barman nu-i dai bacșiș din obligație. Îi dai pentru că ești mulțumit de serviciile oferite.
   Un taximetrist nu cred că are dreptul să refuze o cursă. Apelezi la un taxi pe o distanță scurtă din varii motive (ex medicale) nu pentru că așa vor mușchii tăi.

   Comentariu beton! Thumb up 70 Thumb down 9

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 37 Thumb down 57

  • Laura, inteleg ce vrei sa zici, dar hai sa-ti zic niste lucruri traite de mine in doi ani si un pic de taximetrie. In perioada aia, refuzurile erau si mai dese, iar agresivitatea si mai si. Zici de bani…O cursa cu taxiul pleaca de la tariful de pornire, atunci era 2 lei, acum, sincer nu mai stiu cat este. Cursa medie cu taxiul in Bucureste este putin mai mare decat ai calculat tu. Aveam colegi taximetristi ce castigau bani si altii de se plangeau tot timpul. Eu eram unul dintre cei ce reuseau sa castige din taximetrie. Dar stii cum? Nu refuzam curse, iar pe turele de noapte, eram in top trei la comenzi preluate si eram la o companie mare, cu multe masini. Principiul ala dupa care se ghidau vechii taximetristi, se’nvarte roata, iese banu’ era si este inca baza.

   Comentariu beton! Thumb up 32 Thumb down 0

  • Care 12 ore? Ce taximetrist lucrează 12 ore fără aer condiționat? Sau 12 ore, oricum. Mai mult de -5 ore nu stă nici unul pe stradă. În perioada când mergeam mai des cu taxiul, vorbeam cu ei, de la ei știu. E dream job pentru mulți, nu e chinuială. E prea accesibil domeniul, asta e problema. Adică o cursă Unirii-Rahova, la 11 noaptea, ar putea costa 7 lei cu bacșiș de 3 lei, că e amabil taximetristul sau ar putea costa 10 lei cu tarif fix, că așa vrea mușchii lu’ Gigel dă la Speed, care nici nu dă drumu’ la aparat, că e jmeker și a ieșit la făcut bani noaptea, când ies studenții la club/concert și pot ei să fraierească pe oricine.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 5

  • Dupa cum descrii situatia, as zice ca stai in Bucuresti, ca pari sa le stii pe toate. Waaaait, nu-i asa. Deci poate te abtii de la comentarii cand la tine-n oras o cursa de la un capat la altul e 6 lei. K thx bye

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 7

  • @Laura: Deci pe barman nu-l intereseaza cat costa ce ai comandat… Cateva randuri mai la vale scrii insa ca daca tragi de o apa plata cu lamaie se uita cu greata la tine, in vreme ce daca rupi masa cu scumpeturi e numai zambet.
   Pe langa fractura logica, cred ca analogia taximetrist-barman/ospatar e corecta.

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 4

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 3 Thumb down 30

  • @Laura, nu e nimic de iertat mârlanilor, ce tot spui? Dacă e “om”, sa se comporte ca atare. Și mârlani există din cauza unora ca tine. În fapt, ar trebui împușcat în cap pe loc.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 8

  • Se pot refuza clienti pe baza unor criterii; sub influența alcoolului sau substanțelor halucinogene, haine murdare, bagaje peste capacitatea portbagajului. Pt refuzul pe criteriu distanța/destinație se poate ajunge pana la suspendarea autorizației.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Gabi, da, am uitat să specific că eram beat mort, cu noroi pe haine și trăgeam dintr-un joint, în timp ce căram un geamantan de 85 de kilograme.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • @Laura, nu, nu dai bacșiș la final pentru că așa e firesc. Dai bacșiș la final pentru că ești mulțumit de cum ai fost tratat.
   Cât despte gagiul de la Meridian, well, suport greu tentativele de sex cu mama. Chiar dacă sunt numai aspirationale.

   Comentariu beton! Thumb up 38 Thumb down 6

  • @Laura, Bai, n-o fi situatia alba sau neagra, dar argumentele tale sunt de rahat si n-ai reusit decat sa scuzi niste servicii de cacat prestate de oameni de cacat si implicit sa subliniezi calitatea indoielnica a serviciilor respective.
   Mi se pare stupid sa pretinzi toleranta cand primesti servicii de rahat, in loc sa pretinzi servicii calumea pentru banii tai. Si asta in baza faptului ca toti ‘trebuie sa punem paine pe masa’. Vrei sa zici daca suntem toti oameni si avem zile de cacat, nu-i problema daca aruncam cu cacatul si in zilele altora, indiferent daca o facem sau nu in timpul serviciului (pentru care, surpraiz, suntem platiti) ? Wow.
   As vrea sa citeasca replica ta persoanele pe care le cunosc numai eu si care si-au uitat diverse prin taxiuri si au trebuit fie sa alerge dupa respectivul, fie sa se resemneze. Imi amintesc bine ca un taximetrist, gasit dupa vreo 5 strazi cu portofelul si actele in mana, a solicitat ‘multumiri’ pentru returnare. S-o fi gandit si el, ca si tine, ca e vreun viteaz si ca are dreptul la un portofel (cu bani castigati sub un aer conditionat) pentru ca el a stat toata ziua in soare spetindu-se sa gineasca clienti care voiau curse mai mari de 6 lei.
   Persoana cu pricina nu punea paine pe vreo masa, nu era om cu probleme, cu zile de cacat. A fost doar un fraier care trebuia sa ‘arate consideratie’ cand a pus piciorul in taxi pentru ca stia ca nu e de gluma cu depresia taximetristului bucurestean si a auzit ca una Laura a diagnosticat incompetenta si neomenia taximetreasca cu <>
   Hai sa-ti zic eu cum sta treaba. Daca in fisa postului tau scrie sa pui lumina rosie cand n-ai chef de prestat, pune lumina rosie. Daca vine unul care vrea cursa de 6 lei, il iei si-l duci, pentru ca esti taximetrist si asta faci daca te consideri taximetrist de calitate. Nu e slujba ta sa faci analiza psihologica a clientului si sa presupui ca si-a tocit curu’ pe marginea piscinii si de-aia nu e in stare sa mearga 3 km pe jos. Poate omu’ e anchilozat, poate nu stie ca locu’ e atat de aproape, poate trebuie sa ajunga foarte repede. Daca te-ai facut taximetrist, e clar ca nu te-ai calificat pentru un post de psiholog sau mentalist. Sa ai o zi de cacat, sa fie canicula si sa fii deshidratat nu iti da dreptul sa te comporti ca un magar, nici macar in timpul liber, d-apoi in timpul serviciului.

   Comentariu beton! Thumb up 100 Thumb down 1

  • @Gustav, absolut exact. Jos cu pălaria!

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 12 Thumb down 40

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 9 Thumb down 24

  • @I AM WE ARE, eu nu am și nu am avut vreodată pretenția să mi se spună “sărumâna conașule”. Vreau doar să-și facă meseria pe care el și-a asumat că o poate face. Atunci când ai decis să te faci taximetrist ți-ai asumat că legea nu te lasă să refuzi cererile clienților, dacă ești pe “liber” cu lumina verde aprinsă.

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 3

  • Sau măcar să vorbeasca civilizat.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • lume spune ca esti prost crescuta si de-aia ti se pare normala atitudinea taximetristului.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Imi pare rau ca vad comentariul tau asa de tarziu dar pisi lasa-ma sa iti spun ceva, cand grasul ala iti refuza cursa pana la Medlife tu fiind cu copilul bolnav in brate, tot om trebuie sa il consider sau animal jegos ( scuzele mele ca jignesc animalele) ?????? Sper sa dai de unul cu aparatul manevrat ca sa iti treaca… majoritatea sunt recidivisti si legea MEREU nu tine cu consumatorul…

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

 4. Da-le tag celor de la meridian la postare sa vada si ei cu cine s-au pus. Am mai vazut faze de genul asta si dupa ce aparea o postare negativa si vedeau ca e foarte sharuita interveneau si isi cereau scuze public si bla bla…

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @Radu, man, nu e vorba despre “cu cine s-au pus”, că eu am vrut să iau taxiul ca orice om normal. Nu scria pe fruntea mea că sunt blogger.
   Și, da, le-am dat tag.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 4 Thumb down 12

  • @Bengy, oaaaau, m-ai prins. Mă doare în pulă care e indicativul, nici nu veau să știu, am alte idealuri în viață. Am fotografiat ceva după ce știam că poate fi identifiact maimuțoiul. Capisci?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 6

 5. Cum să lucreze în agricultura? Ca ce? Îngraşământ?

  Comentariu beton! Thumb up 101 Thumb down 1

  • @upprann, ce uom rău ești. Ahahahahahaaaaaaa…

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • De ce, Mihai? La fotosinteza nu cred ca s-ar pricepe.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • @upprann, dar sa dea cu sapa pe o parcelă cred că ar putea face.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • Mihai, datul cu sapa implica folosirea mai multor muschi in acelasi timp, coordonarea bratelor cu a membrelor inferioare su putim mai mult efort decat a sta in cur si a volani o masina.
   Ei s-au facut taximetristi sa evite efortul… In plus, la sapa nu poti fluiera dupa pustoaice.

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 2

  • @upprann, nu prea am mai avut ce să-ți răspuns, m-ai închis.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • In plus daca e la fel de meserias la sapa cum e ca taximetrist iti poate distruge culturile ca sapa taie nu fute.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 6. Imi amintesc o faza mai veche. Nu aveam prea multe parale pe atunci. (Nu ca acuma ne-am fi umplut de bani.) Concediu. Plecam la mare. Cu trenul. Singurul tren accelerat, la doua noaptea. Cu ce dracu’ sa ajungi la ora aia in gara decât cu taxiul?! Era pe vremea cand tăiau si spânzurau la tarife. Întreb din timp, era dupa amiaza, cat ajunge o cursa pana la gara. Nu de alta, sa nu am surprize. Raspuns1: “la ce ora?” Zic, la noapte, la unu. Raspuns2: ” da’ nu stau la ora aia!!!” Si acuma radem cand ne amintim.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

 7. Unirea. Seara, in jurul orei 20:00. Cautam un cadou cu disperare, cadou pe care nu il gaseam si pace buna. M-am gandit ca n-ar fi rau sa dau o tura si prin Mall Vitan, doar eram aproape. Statia de taxi in fata mea, 3 taxiuri in asteptare. Primul: nu se clinteste decat daca ii platesc triplu cursa, a doilea nu merge in zona si al treilea zice da, dar cu o conditie: sa o iau si pe duduia care sprijinea chioscul de flori, ca si ea merge in aceeasi zona. Zic OK, ca n-aveam prea mult timp. Duduia, cu tot cu tigara aprinsa si cu miros de transpiratie intepator la purtator se arunca pe bancheta din spate si incepe sa urle in telefon. Se certa cu iubitu’, cred. Asa a tinut-o tot drumul, adica 5-7 minute. La coborare, nenea taximetristu’ a zis: 20 lei. Ma gandesc ca e cam mult, dar asta e…Scot 10 lei, asteptand ca si duduia sa faca la fel. Taximetristu’ cu ochii cat cepele zice: n-ai inteles; 20 lei tu si 20 de lei ea. Bineinteles ca ii spun ca n-o sa vada asa ceva si… blocheaza usile. Ii zic ceva de sechestrare de persoane, plangeri, reclamatii, etc. si-mi raspunde senin ca se p…a pe ele de reclamatii, ca e masina lui, nu a firmei, ca face ce vrea, e proprietar si daca nu-mi place, sa merg cu transportul in comun. N-am inteles niciodata tactica asta cu injuraturile, dar am inteles ca nu-i poti cere unuia in slapi si maieu perforat mai mult. Mda, ce sa zic…dintr-un punct de vedere omu’ avea dreptate: mai bine cu metroul; infinit mai bine 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 34 Thumb down 0

  • @Mirela, frumos, frumos de tot. Not!

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 8. dar se mai plimba cineva cu taxiul atat timp cat exista Uber??? nu am mai mers de 2 ani cu cutiile alea galbene, urat mirositoare, pline de tigani si cu manele in blana. Prefer sa platesc 3,4 lei in plus dar sa ajung civilizat acasa la orice ora si indiferent de distanta. Folositi Uber daca aveti nevoie de conditii.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 20 Thumb down 15

  • @Ionut, era ora 1 noaptea și Uber-ul are prostul obicei să nu fie la botul calului.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • aseara era, la 01.30. StarbucksUnirea – Huedin (Berceni), 16.31 ron cu WW Passat, Judas Priest in difuzoare si probabil 10 minute pina acasa :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 9. Ai mei, 5 la numar, nu erau nici jegosi, nici colorati, nici burtosi dar tot i-am lovit. Un mic carambol, cu un BMW de 2 tone, lovindu-le din spate. Condus de mine, na! M-am racorit cu 100 lei amenda. Au ramas sa se certe intre ei pentru ca nu au tinut distanta regulamentara unul fata de altul. Eu am avut treaba cu asigurarea doar cu cel din fata mea. Si, gata! Cam o jumatate de an nu i-am mai injurat ca incurca circulatia.

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 4

  • @Gabriel, my hero! 😀

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

 10. Dar nu e vorba doar de Meridian, la absolut toate companiile se intampla aceeasi poveste. Merg destul de des cu taxiul si cand prind cate unul sa ma duca ii multumesc Celui de sus. Aproape nimeni nu foloseste aparatul de taxare si cer cu nonsalanta 20-30 lei pe cursa indiferent de destinatie. Daca protestezi, replica invariabila este “Ce, vrei sa mergi pe gratis?”

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

  • @Costinescu, sunt convins, dar eu am scris despre ce mi s-a întâmplat, na.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

 11. am impresie ca lumea o ia ușor-usor razna… taximetria este unul din servicii. ai ales sa faci asta, nu te-a obligat nimeni sa iei colacul în brațe. sau na. … poate PSD-UL 🙂 dar de ce morții matii de taximetrist vrei sa faci mizerii ? De ce nu poți sa accepți ca sunt și curse de 2 km și de 20 km ? și sa le iei pe toate, sa îți faci treaba pe care ai ales sa o faci și poate asa mai prinzi și un client fidel, pe lângă faptul ca participi și tu, cu serviciul tău, la o lume mai normala. aici nu e vorba de sclav și boier. e vorba de client și prestator de servicii. ce dracu aveți??
  ah, și încă ceva: eu pana acum nu am văzut taximetristul ala care sa nu se plângă sau pe ala care sa fi realizat ceva notabil din jobul asta. și atunci, de ce te chinui sa faci căcaturi??! când rezultanta tot aia e ?! De prost și îngust la minte ?!…

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 6

  • @E, exaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaact!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

  • Buna,

   Legat de taximetristi care fac ceva, exista unul. Cel putin unul de care stiu eu. Se numeste taxiul cu bomboane (tot meridian).

   Are si pagina de facebook si este fix ceea ce sugereaza numele. Un taxi in care nu numai ca este pornit aparatul si platesti cursa cat face dar primesti si bomboane.

   In rest sunt absolut de acord cu voi legat de problemele cu aceasta meserie.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 2 Thumb down 21

  • @David, de fiecare dată când mă înjură un analfabet o iau ca pe o realizare personală. Mulțumesc!

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 1

 12. Prima chestie care imi vine in minte este ca majoritatea soferilor de taxi sunt tigani (daca vreti sa verificati mergeti in fata magazinului Unirea si numarati). Este o meserie care merge cu trandaveala, cu shmenul si shmechereala (multi se ocupa si cu plasarea curvelor si prafurilor). In afara de faptul ca sunt tigani prefera sa: se imbrace in maiou, vara cu prosop pe ceafa groasa, lanturi de haur la gat (pe deasupra maioului), sparge seminte in masina, mananca salam in timp ce-l asculta pe nenea cu acelasi nume, fumeaza cand vrea burta lui si intradevar! se uita in sictir indiferent de traseu sau de suma pe care i-o dai cand cobori!. Am un respect pentru pensionari, cei care prefera sa se faca utili decat sa consume medicamente (desi in trafic imi vine sa le sparg stopurile!). Insa ultima experienta cu un taxi (imi pare rau pentru ca nu mai tin minte firma dar cred ca era Taxi 2000) a fost cand am avut nevoie sa plec noaptea la aeroport si eram in intarziere. A mers omuletul ala precum nasosul ala din filmul “Taxi”. Cand am coborat aveam vertij. In concluzie, nu merg cu taxiul decat in cazuri extreme si de forta majora. Si atunci ma asez in spate si ma fac mititel, nu vreau sa stranesc discutiii despre cine stie ce subiecte si sa intru in contradictoriu cu un nene care tine viata mea in maini. In ceea ce te priveste @Mihai, eu cred ca suferi de blestemul taximetristilor. Imi aduc aminte de o oglinda care a fugit de la locul ei si a trebuit sa dai cu subsemnatul pe la sectie. 😀

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @Georgian, și eu prefer Uber-ul, dar era ora 1 noaptea, taxiul era chiar în fața mea, nu mai aveam chef să aștept.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 13. Mult mai nociv este judecata Laurei, decat comportamentul grobian al individului.Pe urangutan il poti reeduca, cat despre ea…crede ca-I suficient.

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 4

 14. Pe mine unul de la Taxi Leone m-a dat jos doar pentru ca mi-am permis sa ii atrag atentia, frumos, ca ocoleste prea mult. M-a dat jos si m-a injurat.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @DOINA, uau, există o firmă de taxi care se numește Taxi Leone? Tare!!!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Exista si foarte bine, din pacate.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 15. Eu m-am învățat cu Uber (adresa pe GPS, fără “dă-mi mărunt că n-am rest” și alte alea).

  Ultima dată am chemat taxi din motive de memorie: am schimbat telefonul și nu mai știam parola de la aplicație. Am chemat taxi că mă grăbeam. Mă urc în mașină, zic adresa regulamentar, vine întrebarea standard: “Pă unde vine asta?”. Ii zic omului că “pă la Victoriei”. Se revelează brusc și urmează întrebarea standard 2: “Pă unde vreț să o luăm?” (Evident, cu cele 2 variante de traseu: aia relativ normală și aia de vizitare a mai multor cartiere, că e fain să faci saitsiing la prânz fără AC)

  Ajungem la pasaj la Victoriei și vine întrebarea 3: “Acu’ pe unde? Că nu știu unde e”. Cum nici eu nu știam exact, întreb timid de GPS – că poate știe el. Omul pufăie, scoate un telefon din buzunar, mi-l întinde peste umăr și zice “Bagă tu adresa.” Mă conformez ca un client civilizat și i-l întind înapoi. Îl ia, dar se oprește cu mâna în aer la jumatea distantei. Se întoarce la mine și zice: “Sper că ai băgat și număru’, da? Că n-am chef să umblu aiurea”.

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 0

  • @Alina, am râs cu zgomot. Ahahahahahaaaaaaaaa…

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Mi se intampla asta f des…. pentru ca nu stiu numele strazilor prin Buc, toti taximetristii isi dau seama ca nu sunt de pe acolo si incep cu tipicul “pe unde sa o luam?”.

   Trebuie sa precizez ca am stat in Buc aprox. 9 ani, timp in care am avut masina si inevitabil am invatat “traseele”, asa ca raspunsul meu e cat se poate de agasant pentru ei, si anume,
   In momentul in care aud intrebarea ma transform intr-o soacra cicalitoare:

   “- Incadreaza-te pe banda dreapta !
   – La a doua facem stanga!
   – Nu te-ai incadrat bine la semaforul asta.
   – Trebuia sa semnalizezi cand schimbi banda.
   – Vezi ca urmeaza o strada plina de gropi, las-o mai incet.
   – Schimba te rog postul de radio… samd!

   Chiar au fost cativa care au continuat cu acel tipic “si acum ?”, dar majoritatea au renuntat si au mers direct la destinatie profitand de tacerea mea :))

   Ultimul a fost tare nervos pentru ca i-am propus sa conduc eu, daca el nu stie drumul :))) Dar in prostia lui, pentru a-mi demonstra mie ca el de fapt nu e prost, m-a dus la desrinatii fara alte intrebari capcana :)))

   M-am distrat copios sa-l vad cum o ia pe drumuri laturalnice (pt a evita intersectiile aglomerate) pentru a-mi demonstra ca stie strazile mai bine ca mine, chiar daca el a inceput cu “pe unde sa o luam? Ca nujt exact unde vine…” :)))

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 2 Thumb down 17

 16. Eu am evitat sa circul cu taxiul, pana anul trecut, nu cred ca am fost de 5 ori (singura)… iata-ma, anul trecut detașată la Buzău si la Craiova, pai cu ce poți circula? In ambele cazuri (foarte mulțumită, cu toate ca distantele erau scurte, dar vremea nu prea îmi ținea partea), ma tot întrebam de ce in București evit, cu toate ca am cativa prieteni a caror meserie este, ajunsa in București, am aflat… Majoritatea sunt vai de capul lor, habar n-au culorile si nu m-ar mira sa duca lipsa si de permis, nu doar de licențe si bineinteles, întotdeauna, tre’ sa arate ce șmecheri sunt ei la volan!

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • @Cristina, eu aveam doar umila pretenție sa mă ducă acasă si sa vorbească civilizat. La volan putea să-l imite și pe Senna, nu mă interesa.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 17. Merg cu taxiul de cel putin 4-5 ori pe saptamana. Din fericire de cele mai multe ori reusesc sa gasesc taxi pe comanda. Evit cat pot sa iau din strada tocmai pt a nu imi spune suma direct si cu sictir maxim. Cred ca am vreo 5 ani de mers continuu cu taxi, dar am avut f putine incidente. Singurele de care-mi aduc aminte acum sunt: 1. Plecam de la Piata Romana acum 2 ani in ianuarie si nu a vrut unul sa ma ia pana la Stefan cel Mare si apoi pana pe Basarabia cu mai putin de 40 lei. I-am mascarit si am plecat cu metroul pana la Stefan cel Mare unde a binevoit un batranel sa ma ia.
  2. Faceam cursa Basarabia-Lacul Tei de 2 ori/zi si stiam exact cat face indiferent de ora sau ruta. Am luat taxi din fata Nationa Arena si pana in spatele circului si mi-a luat cat dadeam eu cu tot cu spaga din fata blocului pana in fata curtii. De atunci evit maxim sa iau din strada.
  Cat despre ce a zis Laura mai sus, mie nu mi-e jena sa vad pe aparat 6 lei, asta inseamna cam 4km pe care nu vreau sa-i fac pe jos sau sa fac 30 min cu RATB-ul. Cel mai mult merg cu cei de la Speed Taxi, am bafta ca la comenzi sa nu vina cu manele la maxim si seminte intre buze.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @pisicutta, iar cursa mea până la Budapesta era de vreo 15 lei, deci iese din discuție că ar fi fost prea scurtă.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 18. poza, filmat, reclamatie la firma, reclamatie pe net. Sunt atatea firme alternative incat or sa sufere la final.
  Si eu tot de speed taxi sunt multumita, si le cer masina fara fumatori/fumat in interior .

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @o femeie, am sunat la Meridian și dispecera mi-a închis telefonul.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 19. Toți taximetriștii cu care am mers s-au nimerit simpatici. Poate o dată sau de două ori în viața am dat peste niște ursuzi țâfnoşi. Dar în topul simpaticilor e un nene căruia i-am spus “va rog, daca se poate, mai repede, că întârzii la cununie”. N-am mai apucat să precizez că nu la a mea, că a început un raliu de am chiar am crezut că murim amândoi. Nu s-a uitat. Slalom printre mașini, spații verzi, trotuare, culoarea la semafor sau interdicții, nimic nu a contat pentru el. Eram mută, nici nu mai puteam să cobor. Când mi-am revenit m-a pufnit râsul, mi-am imaginat ca ăla s-a gândit: fuck, la ce față are asta, e o ocazie unica și nesperata pentru ea, let’s!

  Comentariu beton! Thumb up 44 Thumb down 1

  • @Corina, :)))))))))))))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Am rupt și florile, așa de tare le-am strâns în mână. Nu înțelegeam de stau așa, dupa ce le-am dat mi-am dat seama că trebuia să le arunc.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

 20. Mda, mie mi-a zis unul – tot Meridian comandat de pe StarTaxi – când i-am spus că vreau sa merg la Global City Business Park in Pipera ” dar de ce n-ați mentionat ca vreți afară din București ???” Ca să avem subiect de conversație acum, d-aia. Asa că Uber! Dacă vrei povești frumoase cu taxiul iți spun, dar din Viena ?

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • @LillysBoutique, a naibii Pipera e afară din bucurești acum. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • Dupa cunostintele mele generale Pipera este in judetul Ilfov nu in Bucuresti , deci cine este incult.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @David, ai facut planul azi și acum o freci pe net?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

  • Nu pot sa cred ca ai spus asa ceva….cum sa fie Pipera afara din Bucuresti? Nu cred ca ai venit de mult in Bucuresti si nici nu ai cam circulat cu metroul.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • Meridian nu are star taxi.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Corect! Era Mondial… Pt mine sunt toti taximetristi si nu conteaza firma ci omul. Acesta chiar parea ok pana a inceput sa vorbeasca!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 21. Chem intr-o zi un taxi sa ajung cu fiu-miu la antrenament la Polivalenta. Vine un tigan. Desigur. La un moment dat, o suna pe una si din discutie imi dau seama ca e amanata lui. O tot certa ca e barbata-sau acasa de cate ori vrea el sa mearga la ea. Si a inceput s-o-njure. Ca sa fie atent la trafic, a pus telefonul pe difuzor. Si ii spune aleia printre altele “sa-ti dau muie, fa”. Copilul, care are doua palnii in loc de urechi, ma intreaba: mama, ce e aia muie? Raspund: ce o sa-i dau eu lu’ ăsta la sfarsitul cursei. Copilul: adica bacsis? Raspund: Da.
  I-am explicat ulterior diferenta dintre cele doua cuvinte, cand l-a o terasa m-a intrebat, in gura mare, daca ii dau ospatarului “muie”.

  Comentariu beton! Thumb up 64 Thumb down 3

  • Al naibii piticu’ tau, ce memorie a avut! 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @VictorR, are urechi de elefant. Si memorie tot de elefant :)))

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

  • @Elena, doamne, cât am râs. :))))))))))))

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 22. Am renuntat la taxi de mai bine de 1 an exact din acelasi motiv ca si tine. Sper ca cei de la Uber sa ia o amploare si mai mare si sa ii vedem in genunchi si in chinuri pe toti taximetristii care corespund descrierii tale (cu cei care isi fac traba ok, foarte putini, nu am nimic). Am si eu o poveste asemanatoare. Am luat un taxi de la aparatori pana in comuna Berceni, pe aparat 17 lei, ii dau 25. Omul, de meserie tzepar si de etnie dubioasa, ma ameninta ca nu ma dau jos din masina daca nu ii mai dau minim 10 lei spaga! Whaaat? Ne luam la cearta noapte la 2:00 in fata casei, se lasa cu amenintari de spart geamuri si venit cu sata lui de melteni iar eu ….da, i-am dat cei 10 lei in plus (de care m-a jefuit). Am vrut sa sun la politie, dar din pacate sotia era in majoritatea timpului singura acasa, cu un copil mic si am vrut sa evit un scandal cu o satra de tigani in aceste momente. De atunci, niciodata Taxi.ATENTIE!!!, daca stati la casa, nu opriti niciodata cu taxiul in fata casei astfel incat melteanul sa stie unde stati. Eu acum folosesc Uber, dar nici cu ei nu mai opresc nici macar pe strada unde stau(mai bine mai merg pe jos 5 minute…).

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

  • @Andrei, ai făcut foarte bine. Nu aveai cum să riști așa ceva pentru 10 lei. Doar ca eu i-as fi luat numărul de la mașină și l-aș mai fi căutat.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 23. AFI Palace. Lucram in acea perioada in zona. Tarziu, intuneric. Cateva taxiuri aliniate in zona bilei. Aleg unu’ la intamplare si dau sa deschid usa din spate. N-avea maner, implicit n-avea usa (in spate). De oboseala nici nu-mi dau seama ca astfel de masini nu am vazut sa presteze servicii de taximetrie. Ma uit pe bord, un afis mare: 1.39 Lei. Imi zic ca-i bine, macar are tarif la vedere. “Unde mergeti?” “Pache Protopopescu”, zic. Si pornim. Dupa cateva minute, o frana, afisul cade, dau sa-l ridic, imi zice sa-l las acolo ca nu-i bai, il ia el de jos la destinatie. In zona Casei Poporului primeste un telefon de la un amic. Aud doar ce zice soferul. Cam asa ceva: “Da, ma, vin, te ajut… stai nitel, ca am pe cineva in masina… o las aici pe colt si vin. Salut!” Apoi, catre mine: “Nu pot sa va duc mai departe a intervenit ceva.Trebuie sa coborati”. “Poftim??? Si eu ce fac? In zona asta nu-i nicio masina, lasati-ma la o statie de taxiuri.” :Nu-i treaba mea, descucati-va!” Negociez cu el sa ma lase in statie la Unirea, pe partea cu KFC (iar Unirea!). Zice: “40!” “Cum sa fie omule, 40 de lei? Nu ai simtul ridicolului?”.”Atat e tariful, ce, n-auzi bine?” Dau sa deschid usa, reusesc, ii dau 20 lei, insa ma prinde de mana si ma trage inapoi. Imi flutura un afis pe care scria 3.5 lei (tiparit cu alte caractere fata de cel intrezarit pe bord). Norocul meu s-a numit acea statie in care a oprit pentru ca era lume multa; cativa dintre cei care asteptau autobuzul auzind tambalaul au venit spre masina si m-au ajutat sa ies cu bine. Injuraturi, scuipaturi, bagat, scos… De la urmatorul taximetrist (nu ma invat minte ;)) am inteles ca NU EXISTA TAXIURI CU 2 USI. Ceva ciudat mi s-a parut mie, insa nu suficient incat sa nu ma urc.

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Mirela, și n-ai făcut poză la număr, o reclamație, nimic?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Nu am fost pe faza si mi-a parut rau ca n-am avut telefonul in mana sa-i fac o poza. Dar nu pt reclamatie, ci asa, pentru arhiva personala…Caci reclamatiile la politie… poate iti povestesc cum e cand ti se fura geanta din birou, stii de catre cine, il duci la politie si politistul se uita la tine cu ochi mari si rotunzi: “I-ati prins asupra faptului?” Pai daca-I prindeam mai veneam cu el la matale??? Nu-i dadeam vreo doua genti dupa ceafa? Mai ales ca gentoiul continea 2 bucati carti suficient de groase, abia cumparate si evident necitite. Motiv de suparare suplimentara, pe langa acte, chei, bani si alte alea.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 24. 7 dimineata ( cam tarziu…sau devreme nici nu stiu) intr-o sambata. Intrucat frecventez cluburile latino, salsa…am intrecut masura cu dansul in noaptea respectiva. La plecare, eu cu un coleg ne-am decis sa impartim acelasi taxi. El a coborat primul. Greseala noastra e ca petrecusem super misto si ne-am apucat noi sa povestim cum un latino-lover imi dadea mie piruete si cat de tare era tipul ala inalt…dupa ce a coborat colegul meu, politicosul de taximetrist ma intreaba ” auzi….tu esti <> iar el e pestele tau? :))” eu, fata de buna credinta…” Aa, nu…doar facem si noi dansuri, dinastea de relaxare asa”…pare ca a inteles si a decis sa ma intrebe la ce facultate sunt…cand a auzit, a ras….cine ar crede ca o animatoare face stoma’? :)) la final, replica a fost:” stai sa iti dau bonul, iti trebuie pentru decontare”

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Ana, serios? Te-a întrebat asta?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Da. Si a insistat cu asta :)) mai, mai sa imi dea si una ca nu recunosc…

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Ana, ce să le ceri? 🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 25. Doar un banc scurt: Un cetatean cam turmentat opreste un taxi:
  – Du-ma si pe mine un milimetru!
  – Hai dom’ne, nu ma lua la misto!…
  – Daca te-as fi luat la misto, ti-as fi spus “cu opriri”…

  Comentariu beton! Thumb up 30 Thumb down 1

  • @Cati, :)))))))))))))))))))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 26. Am pe cineva, feminina de felul ei, care mai tot timpul pateste ceva de genul acesta. Numai ca nu sta cu balabustele si nespalatii la discutie, se baga in masina si cere sa fie dusa unde vrea. Iar daca nu vrea, suna la dispecerat si cere sa vorbeasca cu un sef, indiferent de ora. Dupa care se baga in povesti, de ajung aia sa-i de cursa gratis pentru ca face plangere. Si se tine de plangere pina vede rezultatul. Un lucru pe care nu-l inteleg la tine este intrebarea ta catre nespalat ” esti liber ? “. Daca raspunsul este nu este pentru ca te-ai urcat in masina. Cind rar merg cu taxiul, pentru ca am boala pe nespalati, ma urc in taxi si dau comanda. Pina acum nu mi-a zis nimeni ca nu merge. Daca zicea, frigiderul era plin. Iar in trafic, nu-i iert! Am un 4×4 si ma urc cu masina pe ei. Putin violent recunosc, dar am un principiu : daca respecta regulile de circulatia, macar cit le respect eu, are respectul meu, altfel, multa muie! Fiecare isi merita atitudinea! Viata este o scoala careia nu-i poti da spaga ca sa treci clasa, iar balabustele si nespalatii astia au repetentia in sange! Intii fut in gura si dupa aia daca te dai jos sa-i spargi mecla devin limbi-n curisti si mielusei.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 4

  • @georgwes, mai uită-te prin comentarii și-o să vezi oameni care spun că eu am greșit, că “vai săracii taximetriști”.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 27. Eu zic ca ala colorat si burtos, are air bag’ la purtator……creierul este ceva acolo in cutia craniana care nu este accesat niciodata iar sinapsele sunt ruginite . Cat priveste nesimtirea lui/lor…..ei bine tot noi suntem vinovati….ca acceptam nesimtirea lor pe BANII nostri! in rest numai de bine, citesc cu placere ceea ce scrii si-ti multumesc. O zi buna!

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @Corina, mie nu-mi vine să cred că există oameni care spun că am greșit eu, că trebuia să-l las în pace. Gizăs!

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Iezista. Si pun pariu pe ce vrei tu ca sunt angajati sau colaboratori sau patroni ai firmei de taxi respective.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 28. Eu merg rar cu taxiul…doar daca e neaparat nevoie si atunci prefer sa sun, sa dau comanda. Pana acum mergeam doar cu Pelicanul. Zilele trecute am mers de 2 ori cu Meridian si nu au fost probleme, dar tot asa la comanda. Experienta nasoala am avut intr-o zi cand imi era foarte foarte rau si nu am vazut ca pe usa scria 3.5 lei, astfel incat de la eroilor la grozavesti am dat 20 de lei, dar as fi dat si 100 numai sa ajung acasa, eram pe punctul de lesin. Iar o experienta frumoasa a fost cu un nene pensionar care asculta o piesa de teatru la radio cultural si cu care am putut avea o discutie interesanta, de imi doream sa ma mai ocoleasca putin :)). Aa inca o faza..programare la dentist, tramvaiul isi da duhul pe şine. Nu mai aveam foarte mult, dar deja eram in intarziere. Ma refuza 2 taximetristi, fiind distanta relativ mica. Ma salveaza un al treilea, tinerel, fara smecherii si ochi dati peste cap. I-am dat dublu. Nu din obligatie, nu pt ca as fi super bogata, ci pt ca m-a “salvat” cand aveam nevoie. In rest prefer ratb/metroul, nu fac mofturi.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @OanaM, nici eu nu fac mofturi, dar sâmbătă chiar era târziu si nu voiam decât să ajung acasă.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 29. Cum multa vreme nu am avut masina personala, am folosit destul de des taxiul. Am intalnit personaje destul de variate, as putea scrie carti intregi despre chestii patite in taxiuri sau cu taximetristi.
  Dar, ca sa nu ma intind:
  – tariful la taxi in Bucuresti este, cred, cel mai mic din tara si din Europa. Sigur, asta nu e vina clientului, dar sunt unii taximetristi oligofreni care asta cred. Muie lor!
  -tariful fiind mic, nici pretentiile nu au cum sa fie mari. Nu e normal, e doar romanesc. Putin platesti, putin primesti. Ca in toate domeniile astea care presteaza servicii, exista oameni cu bun simt, care isi fac treaba profesionist, atat cat se pricep, si lepre, mitocani, smenari. Cei din urma exista pentru ca isi permit si li se permite.
  -aproape toti taximetristii de la Pelicanul au votat cu Firea (aia care aveau buletin de Bucuresti) pentru ca li s-au promis tarife mai mari si licente mai multe. ?
  -@Laura de mai sus bate campii rau de tot. Sa”fim mai oameni”? Cum dracu’ vine asta? Hai sa nu-i mai stresam pe saracii taximetristi cu cursele noastre mici si cu pretentiile noastre de a fi transportati in conditii civilizate, iar dupa ce se comporta marlaneste, hai sa le dam si bacsis fiindca suntem oameni, nu? Pe bune? Apropos de distante mici…am locuit in Constanta si ma “plimbam” zilnic cu taxiul pana la munca. Cursa era echivalentul a 4 lei si mi se dadeau monede rest daca nu vroiam sa las nimic. (am ramas prost cand am vazut asta prima oara). Nimeni nu ma refuza. Smecherii de Bucuresti refuza ca isi permit. Si, da, @Laura, eu sunt unul din nesimtitii care se urca in taxi pentru curse de 6 lei sau mai putin. De ce? Fiindca asa vreau eu, sa am sofer la scara.? Asa “vrea” muschii mei, na! Nici eu nu refuz clientii pe motiv ca lucrarea e prea ieftina sau prea grea sau prea tembela. Iar taxiul este incadrat la transport public. Eu sunt publicul, iar individul care s-a facut taximetrist trebuie sa ma transporte. Punct. Daca vreau sa ii las ceva in plus, ii las. Daca nu, nu.
  Sa nu uitam un lucru: taximetria este una din meseriile unde se primeste bacsis, meserii pe care eu le urasc, fiindca, de multe ori, bacsisul nu se justifica. Sunt multe job-uri, platite chiar mai prost, unde nu se primeste nimic. Asa ca, hai sa nu-i mai plangem. Daca ar fi atat de nasol, nu s-ar face toti meltenii chelneri, frizeri si taximetristi.
  Am intalnit multi taximetristi ok. Am invatat sa ii “citesc” de la departare, dupa figura si sa stiu unde sa ma sui. Nu tine de firma, ci de om. Am si cativa prieteni, mai ales in zona unde locuiesc, bastinasi, la care apelez doar daca arde. Unul din ei este un negru din Congo (da, nu radeti!??) cu un nume imposibil. Mi-a zis sa ii spun Mircea.?? Vorbeste destul de pocit romaneste, dar cunoaste Bucurestiul mai bine ca mine. Niciodata nu refuza o cursa, niciodata nu cere mai mult decat e pe aparat, da restul daca nu ii specifici tu ca vrei sa ii lasi ceva si se lauda ca ii merge destul de bine.?(stiu asta fiindca au mers mai multi cunoscuti cu el, din diverse zone si pe diverse lungimi).
  @Mihai, “lumea ideala” de care zici tu nu e chiar asa departe. Trebuie doar sa treci o granita.? Sau doar sa schimbi orasul.?

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 2

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 3 Thumb down 17

  • @Ionutv, comentariul tău este dovada irefutabilă că textul meu de azi este sută la sută corect! Mulțumesc!

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

  • @Mihai, irefutabil??? Sa mor io? :))). Da-i si traducerea, ca sa nu creada ca e ceva de nefutut…

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @Elena, am vrut să scriu în paranteză.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 0 Thumb down 7

  • @Ionutv, ma abtin sa comentez. N-ai inteles nimic. Totusi, pentru cultura ta generala, daca am 5 lei in buzunar, fac ce vrea pula mea cu ei. Inclusiv sa merg “un milimetru” cu taxiul ca in bancul de mai sus, daca am chef. Ca sa-ti raspund la fel, “cand esti prost financiar”, pune dracu’ mana si munceste 12 ore pe zi ca sclavul, nu o arde lejer la umbra in masina galbena, si apoi sa te plangi ca “taximetria e greu” si clientii “nu lasa”.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 4

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 1 Thumb down 8

  • @Ionut, nu aș mai avea ce să adaug. Ai zis tot.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 30. la camp zici?! dupa ce mi l-ai descris pe mameluc cam ce crezi ca ar putea face hapciupaliticul pe camp?! poate doar sa se intinda la soare si sa-i crape burta. Si taximetristii se cred niste mici Dumnezei, ca multe alte specii aparute in ultimii 26 de ani in Romania. Ei au soseaua lor, ei au parcarea lor ei sunt cei mai cei pt ca i-a facut mamitica lor cu de toate si cu stea in frunte. Am intalnit si Oameni printre ei dar prea putini.

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Marius, exact. Am întâlnit și tipi mișto, dar sunt atât de rari că ajungi să crezi că sunt legende urbane.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Daaaaa aia cu parcarea ai nimerit-o.
   In statia de taxiuri din zona unde locuiesc au delimitat exact cat sa fie statia. Crezi ca le ajunge? Noooo. Se intind si pe restul strazii unde mai parcheaza locatarii… Si ia ghici, pe la ce ora incep meciurile? Pe la 5-6 dupa amiaza cand vine lumea acasa…
   Fiind spatiu public, ditamai bulevardul fara locuri de parcare amenajate, iese circ…
   Nu mai zici de statiile date tare de se aude pana tarziu in noapte ce urla dispecerii.. Si sunetul ala ascutit cand se incheie transmisia…
   Este unul cu masina rosie care asculta Salam pana la 23.30. Fix. In fiecare seara.
   Daca nu are cursa si sta in statie la 23.30 fix inchide Salamul. Pana atunci urla in toata strada.
   Partea buna e ca te duc la destinatie pe orice suma.
   Odata m-am urcat intr-un taxi ca ma grabeam foarte tare… Ghici ce.. Era pana in 4 lei….
   Stii ce? Nu inteleg cum e aia sa te refuze taximetristul… Ca si cum daca te duci la coafor si zici ca vrei doar sa iti retuseze bretonul, coafeza ar trebui sa iti ceara sa te si tunzi/ speli/ coafezi?????

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 31. Intr-o seară veneam de la Romexpo spre Carrefour Orhideea. Puteam să merg şi pe jos, dar deja mă dureau picioarele. Toate taxiurile care au oprit au cerut nişte sume exorbitante şi când întrebam de ce nu pun aparatul de taxat îmi spuneau că sunt particulari. Şi nu erau toţi frumos coloraţi. Încercau să mă aburească să dau o groază de bani, că tot atâta ar fi şi cu aparatul de taxat. Da, că eu m-am născut ieri. Până la urmă am găsit un tip ok şi mi-a luat cât a arătat pe aparat. Mi-a zis că e plin de ciumeţi din ăştia care îşi bat joc de oameni, la toate firmele de taxiuri.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @GabiI, despre ei vorbeam și eu.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 32. In urma cu aproximativ doua saptamani, in Bucuresti, zona Unirii, mai multe taxiuri stationate, toate pe “verde”. Ma duc la primul si il intreb daca este liber (ceea ce parea evident), la care ma intreaba unde merg. “Drumul Taberei. – Ah! nu!” Imi incerc apoi norocul cu trei domni de la D’artex care stateau toti de vorba la masina unuia dintre ei:
  “- Buna ziua! Ma duce si pe mine, va rog, cineva pana in Drumul Taberei? – Nu, domnisoara! – De ce? – E prea cald! – ? – E prea cald si suntem iesiti de azi dimineata! – Pai si atunci de ce nu plecati acasa? Preferati sa stati degeaba in loc sa luati o cursa? In masina, mai adie putin vantul si va mai aerisiti! – Mda, aveti si dumneavoastra dreptate!”
  Si cu dreptatea am ramas! Am sunat la D’artex si surprinzator am dat peste o dispecera foarte draguta. Nu cred ca a facut nimic, dar macar si-a cerut scuze in numele dansilor, mi-a cerut indicativele si mi-a spus ca ii va chema la garaj. Intr-un final am gasit un tip care m-a luat, iar la cat de dragut era ma gandeam ca are un pret de vreo 3 lei pe km, dar nu…era dragut doar pentru ca sunt si oameni draguti!

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Camelia, nu voiau pentru că nu voia mușchiu’ lor. Ce atâtea comentarii?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 33. si eu am mers o perioada cu taxiul si am dat peste fel si fel de persoane:
  – ….trebuia sa ajung inafara Timisoarei la o ferma de la km 6 .eu dimineata la 5 ametita cand am urcat i-am spus doar la km 6 ( acolo unde deobicei stau fetele care fac centura) saracul om s-a albit la fata si a inceput o predica ,,da ,domnisoara a ti luat-o pe o cale gresita , da nu e bine ce faceti ca va vede al de sus si exista si alte metode de a face bani etc…inca vreo 10 min tot asa mie ( fiind ametita de la prea putin somn nu mi-a picat fisa decat la sfarsitul cursei) cand ajunge la km 6 ( fetele era insirate de dim ) m-a intrebat unde ma lasa :D:D:D atunci mi-am datseama ce era cu predica …eu ii raspund : faceti dreapta pana la intrarea in ferma ,eu sunt medicul veterinaram venit la o cezariana 🙂 :):) saracul a incercat sa isi ceara scuze
  -dimineata pe 8 ma grabeam la facultate si urc in primul taxi ..omul pe la vreo 30 de ani foarte froarte agitat ma intreaba va grabiti ? eu ii zic un pic … si incepe nebunia ..era aglomerat a inceput sa ocoleasca masinile urca pe trotuar punea frane ,a scurtat drumulprin benzinarie , am dat cu capul de usa de vreo 2 ori degeaba i-am strigat eu din spate ca nu ma mai grabesc sa mearga mai incet era ca ala din filmul taxi in varanta romaneasca si cu logan…cand a oprit la un stop ( ca nu avea de ales veneau masini ) i-am aruncat banii pe scaunul din fata si am iesit din masina , am avut un cucui de toata frumusetea
  Cele doua de mai sus sunt primele care mi-au venit in cap ….mai am multe pe alea cu nesimtitii care se dau la tine nici nu mai pomenesc

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • @sorina, și sunt chiar drăguțe ambele întâmplări.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 34. Recomand sa schimbi ceaiul de ghimbir cu cianura ( nu stie el diferenta ) .
  Acum cativa ani am fost la un examen la CNCAN ( ministerul mediului )
  cand am iesit de la examen ma uit la ceas , 20 minute pana sa plece autocarul de Constanta . Fac semn unui taxi , opreste nenea ii spun ca vreau sa merg pana la autogara pentru Constanta ( 2.5 km ) .
  ” Eu merg la comanda , dar va iau ca este in drum ”
  Il intreb cat face si el : ” da si mata 50 lei ”
  Ba nene am spus pana la autogra nu pana la Constanta . Inainte de examen , in sens invers am dat 15 ron cu tot cu bacsisi .

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 35. Tu te-ai suparat ca n-a vrut sa iti ofere un serviciu :))))

  Ce a urmat dupa e alta poveste

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Cosmin, păi mi-l oferea mie? Sau era jobul lui? Știi tu, ăla pentru care ești plătit. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Bai mie nu mi s-a întâmplat niciodată . Și am avut și faze la modul ca l-am chemat sa ma ducă de la Sf Pantelimon pana la Cora . S-a uitat un pic ciudat dar nu a zis nimic.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Lucian, bine așa. Toate au un început. Poate tu scapi. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Sper ca nu esti din aia care chiar cred in sclavia “clientul nostru, stapanul nostru”.
   Poate omul era obisit, poate il astepta amanta in ferentari si astepta un drum in zona aia …
   E un om liber sa faca ce doreste cu timpul lui.

   Tie ti-ar fi ok sa vina unu la tine si sa-ti ceara un serviciu cand nu ai chef sa il oferi?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 1 Thumb down 7

  • @Cosmin, un serviciu legat de jobul pe care-l fac, da? Că nu l-am rugat să-mi facă masaj. Eu nu cred în “clientul nostru stăpânul nostru”. Eu cred că atunci când te-ai hotărât sa te faci taximetrist trebuie să-ti faci jobul, atât. Și gagiul ăsta era pe “liber”, cu lumina verde aprinsă, da? Ah, si mai cred ca românia este zero dpdv al serviciilor din cauza unor astfel de mentalități.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • Uau, nu stiam ca am dreptul sa aleg ce sa fac la job!! Trebuie sa am o discutie cu patronul, urgent!! Pai, cum asa? Tot timpul fac chestii pe care nu am chef sa le fac, tot timpul sunt obosit si nesimtitii aia de clienti ma streseaza cu cererile lor!! Vreau sa fiu liber, sa fac ce vreau cu timpul meu!! Taximetristii sunt, de fapt, niste nenea care iau, din cand in cand, autostopisti, daca au chef, nu? Interesant!?

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

 36. Sunt singura care a avut doar o singura data probleme cu taximetristii? Era unu’ care se credea in NFS. Curbele si franele si accelerarile puse de el, m-au facut sa zic Tatal Nostru in timpul cursei.
  Dar am prins odaqta un tip asa de dragut si frumusel si rarait pe care l-am tinut de vorba de la Studio Martin pana acasa, numai ca sa ii aud raraitul ala frumos.
  Sau cand am mers pe jos din centrul vechi pana aproape de coltea ca sa iau un taxi pentru ca nici pulea nu vroia sa ma duca acasa – Popesti Leordeni pentru ca le era lene. Nu stiam de Uber pe atunci, dar acum cand am o cursa d-asta, prefer sa deschid aplicatia de Uber si sa merg acasa linistita fara sa simt ca mor in masina respectiva.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Ecaterina, cred că ești singura, da.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • nu, nu ești singura. eu n-am avut niciodată genul ăsta de probleme.
   cel mult ocolit puțin (puțin de tot, max 2-3 lei în plus), vorbit puțin prea mult, vorbit la telefon (totuși nu-mi crea senzația de ”vreau să cobor acum”).
   sunt si astea probleme, dar nu mi s-a întamplat niciodată niciodată să-mi fie refuzată cursa pe motiv că e prea scurtă, mai ales că de la mine până la gară/autogara e max 8 lei pe ceas (iau taxi doar când am bagaj mare/greu sau când sunt cu mama care are probleme de sănătate), nu mi s-a întâmplat niciodată să fiu bruftuluită, înjurată, sechestrată sau mai știu eu ce grozăvie pt bacșișuri mici (și chiar las bacșișuri mici, rotunjit până la 5 lei sau 10 🙂 ultima oară acum fost acum vreo lună la aeroport, din păcat nu aveam lei decât pt 1,5 lei bacșiș, șoferul doar mi-a urat ”drum bun” 🙂 sau, la un moment dat eram cu maică-mea, ea plătea, nu mai vede bine și i-am zis că-i 15 lei, iar aparatul arăta 12, șoferul mi-a mulțumit mie) sau ce se mai povestește lumea pe aici.
   ba chiar toți șoferii îmi pun/iau ei bagajul în portbagaj. bine, eu am 1,5 m și arăt ca o fetiță de 11-12 ani :).

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 37. Intr-o lume ideala postarea ta ar fi considerată rasista. Dar ai dreptate – rasismul e doar la alții ca ei nu înțeleg problema cu “colorații” de la noi. Deocamdată rămâi acel intelectual de geniu care a învățat creatura inferioară o lecție prin acest articol tăios.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 8

  • @N.S., prietene, dar de când folosirea lui “colorat” înseamnă rasism? Poate era roșu? Sau verde?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 38. O gloata de nesimtiti care ne au facut tara de ras, iesind in fata precum cosul in frunte chiar de la aeroport.
  Pacalind clientul, cu un apetit de neoprit de a face bani multi fara prea mult efort, uneori au fost complici la tot felul de matrapaslacuri.
  Eu vin deseori de la aeroport si niciodata nu au fost multumiti de bacsis. Ba chiar unul mi a spus ” pai veniti de la aeroport si e noapte…doar atat?” Era la comanda si ii lasasem 20%ciubuc.
  Sunt niste acrituri. Nu sunt multumiti ca le platesti cursa…de fapt nici nu conteaza asta. Conteaza ca ciubucul sa fie cat mai mare.
  Daca distanta e mai mica te refuza, chiar de ploua, chiar de ninge…pefera sa stea pe loc. Parcheaza pe unde vor in intersectii, nu respecta reguli de circulatie.
  Drept este ca au si ei pericole, dar ei se poarta urat tocmai cu persoanele inofensive.
  Pacat ca nu exista un control pentru protectia clienntilor si suntem la mana lor.
  Nu am o parere buna despre ei, dar sunt nevoita sa primesc sfidarea si comportamentul lor, caci eu nu am masina, nu am permis, iar uneori trebuie sa apelez la acest serviciu care teoretic este binevenit.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @mela, da, păi cu cine să se poate urât? Cu smardoii?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 39. Mai fratilor! Nu e treaba noastra cat castiga ei. Ei castiga tocmai pt ca noi mergem cu taxiul. Treaba lui e sa conduca masina. Nu sa ne injure. Pe mine nu au vrut sa ma ia din fata de la Unirii si am chemat politistul care statea si se hlizea cum 10 oameni se roaga de ei sa ne ia. Am facut un scandal monstru. @Laura – nu se pune problema ca trebuie sa intelegem, ca pretul e mic. Cand cineva ma injura ca ii dau de lucru si tu spui ca “trebuie sa intelegem” se pare ca nu intelegi rostul taxiului. Transport public. Si bacsis las daca vreau.

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

 40. Ala din poza nu este indicativul. Acela este numarul autorizatiei taxi. Iar pe site-ul PMB, gasesti o lista si vezi cui ii apartine autorizatia.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Andrei, detalii. Nu mă pricep. Am fotografiat ceva după care știam că poate fi identificat.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 41. O explicatie de la un sofer ok: sa stii ca multi colegi d-ai mei nu au curajul sa iasa noaptea pe traseu. D-aia noaptea, daca iei din strada, ai sanse mari sa dai peste tot felul de dubiosi. De la orice firma. Eu am familie, ies dimineata pe traseu, pe la 6-7, dar la 9 seara is acasa, sa stau si eu cu familia. Si ca mi-e mai comod asa, si ca nu vreau sa am de-a face cu tot felul de betivi si alte specimene.

  Nu-s neaparat de acord, dar e o posibila explicatie.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 42. Trebuie sa fii psihic zdravan bolnav, sa iei apararea taximetristilor… eu am patit cu unul cam asa: ajunsesem la bunica mea in oras si pana la ea era musai sa iau taxiul. M.am urcat(fix in faza asta telefonul meu mi.a alunecat din buzunar pe bancheta) si dupa o cursa potrivita am ajuns la destinatie, ca mai apoi sa inteleg de ce se grabea sa o “taie” atat de repede. Tot in aceeasi noapte pe la 3 m.am intors sa il caut pe blestemat de unde il lasasem. Se dusese “acasa” ca “avea o problema”… singura lui problema era codul de la telefonul meu care deh, doar eu il stiam. Mi l.a returnat dupa 2 ore de sunat la firma lui si blestemand. Mi l.a returnat suparat dupa ce sunasem pe tlf meu pierdut de 17 ori si mi.a spus sec, aparand de nicaieri: “ti.ai uitat tlf, l.am observat abia cand am ajuns acum aici!” L.am lasat dracu sa il ia si mi.am vazut de ale mele…
  Chestia e diferita aici unde locuiesc acum(Germania) si ma simt bine chiar daca rasismul e oarecum prezent. Aici poti merge si 10m cu taxiul… ii platesti omului 50centi si gata?… seriozitate cat cuprinde si sunt si femei destule in bransa asta. Sunt impecabili…
  Ah si sa nu uit, in cazul in care ai uitat ceva se intoarce sa iti dea lucrul de unde te.a lasat sau cauta pe loc in masina sa se asigure ca prostii uituci ca mine nu lasa ceva.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

  • @abu eu am zis ca exemplu… nu inseamna ca atat este… m.am referit strict la faptul ca ei merg si 10m daca le ceri. Pur si simplu! Calm down! :* 🙂 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Pai normal ca te duce cand stie ca pentru acea cursa vei plati procentual mai mult decat pe una mai lunga si fara sa stea la mila clientului sau sa fie nevoit sa-i aduca aminte ca trebuie sa plateasca mai mult.
   In Romania din pacate legea taximetriei e prost facuta si nu permite o pornire mai mare decat tarifull de distanta.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Da, tarif de Germania la salariu de Germania. Despre ce vorbim???

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 43. Să te refuze un taximetrist mai e cum mai e… Mi s-a întâmplat zilele trecute să mă refuze 8 taximetriști, la rând, pentru că nu voiau să meargă de la Unirii spre Șoseaua Colentina. Am sunat și la 3 companii, bineînțeles, dar fie nu mi s-a răspuns, fie am fost tratată în cel mai jalnic mod…

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 44. Cel mai bine e să îi chemi la telefon, atunci nu mai au cum să refuze comanda şi ai şi certitudinea că taxiul care vine chiar e taxi cu toate actele-n regulă, nu rechin de Ilfov. La comenzi telefonice nu prea am întâlnit hârburi cu bara legată cu sârmă şi tabla îndoită. Partea proastă e că la evenimente nu găseşti nimic (taximetriştii refuză comenzile ca să jecmănească participanţii… după un concert e ceva firesc să nu te ia niciun taxi fără minim 100 lei pentru o cursă de 8 km jumate).
  Dar şi la comandă am întâlnit uneori nişte nesimţiţi… se plângea unul de clientul dinaintea mea că nu i-a lăsat decât 8 lei la o cursă de 22 lei, deşi ,,l-am dus de la aeroport la mama naibii pe la Buciumeni, pe extern aşa trebuie să dai, măcar dublu faţă de ceas”. Nesimţitul s-a ales cu vreo 1,5 lei bacşiş de la mine (la o cursă de aproape 40 lei) doar pentru că nu aveam eu fix 38,5 lei şi probabil m-o fi înjurat şi pe mine la următoarea cursă, că doar am cerut şi bon cu ştampilă, n-a mai putut după aia să pună quartzul pe aparat.

  Uber nu mi se pare o soluţie… e la limita gri a legii, maşinile nu au asigurare pentru servicii comerciale (deci în caz de accident, dacă se dovedeşte că şoferul lua bani pe cursă, nu te despăgubeşte nimeni) şi fac ITP-ul la un an, faţă de 6 luni cât e norma pentru taxiuri. Plus că îţi dai de bună voie datele de card unei firme şi o mai şi autorizezi să tragă bani din contul tău de câte ori vrea. În plus, necesită smartphone şi conexiune la net.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Dr2005, în general știu și eu toate astea, dar sunt situații când ai taxiul la îndemână și vrei să mergi atunci cu el. Mno, se pare ca nu e după cum vrea clientul.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Să vezi mutrele taximetriştilor când vin noaptea de la aeroport şi iau 783-ul până la Piaţa Presei sau Arcul de Triumf şi taxiul de acolo… ,,da’ să ştiţi că veneam şi la aeroport şi mai mult de 50 – 60 lei nu vă costa” (deşi cursa de aeroport ar face 40 lei cu indulgenţă). Dar am deviat de la discuţie.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Mulți dintre cei de la Uber au : asigurări persoane si bagaje, SRL sau PFA, atestat de transport persoane, internet free pe masina, bombonele si pachetele de guma, asigurarea ca nici unul dintre pasageri nu va rămâne fără bani din card, si daca ești băiat bun poate primeai si un smartphone de la ei.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 45. Am păţit-o şi eu cu datul jos, dar la Pelicanul. Mai eram cu cineva şi întâi ne-a atras atenţia că am trântit uşile, după care când l-am rugat să dea muzica mai încet a tras pe dreapta şi ne-a “poftit” să coborâm din maşină. Am făcut reclamaţie şi reclamaţie a rămas că i-a durut pe toţi unde nu bate soarele niciodată. De-atunci nu am mai mers cu Pelicanul şi evit pe cât posibil să iau un taxi dacă nu e la comandă.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Oana, cum, așa ceva de la Pelicanul? Nțțț… eu credeam că acolo este o oază de bun simț și profesionalism. 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Ei, ce să vezi… surprize, surprize 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 46. Acum realizez ceva important: partea cu “intr-o lume ideala”.
  Cred ca putem accepta toti ca nu traim intr-o lume ideala, deci… nimic din cele zise nu se mai aplica. Nu?

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 3

  • @I am we are, evident că nu se aplică. Tocmai ce-am scris un text întreg despre asta și despre cum un burtos colorat de la Meridian mi-a demonstrat că nu există așa ceva.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 47. Recomand sa comandati taxi prin aplicatiile companiilor de taxi (speed taxi sau clever), exceptand orele de varf cand trebuie sa astepti un pic mai mult, in general gasesti taxi in 2 minute daca nu si mai repede.
  Odata ce ai dat comanda si a venit nu mai conteaza destinatia, scurta / lunga sau pufoasa … si din ce am observat eu sunt un pic mai grijulii cu clientii dat fiind faptul ca sunt “inregistrati” odata ce au preluat o comanda prin aplicatie, pentru ca le este frica de calificative negative si o eventuala reclamatie la dispecerul cu aplicatia ceea ce i-ar putea sanctiona cu o mica pauza in a folosi aplicatia.
  Spor, noroc si celor care stau in statie si asteapta sa platesti 30 lei pe o cursa de 10 le urez o vara calduroasa si cancerigena in masina.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Redulian, în mod normal folosesc Uber, dar acum era taxiul în fața mea și mi-am zis că de-asta stă acolo pe “liber”, pentru clienți. Well, m-am înșelat.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 48. Taximetristi de treaba si corecti sunt foarte rari, de obicei ii prinzi cand faci comanda prin aplicatie, niciodata cand ii abordezi pe strada :)) Luna trecuta, pentru prima oara in cei 10 ani de cand locuiesc in Bucuresti, am primit restul la 10 Ron, 2.50 mai exact. Am ramas blocata si eu si prietena mea, nu intelegeam ce trebuie sa facem mai departe :)) am crezut ca e o gluma, dar domnul a super insistat sa luam restul de bani, iar noi insitam sa ii pastreze. Pana la urma am acceptat, nu numai banii, ci si faptul ca exista si oameni ca el. Poate vine si schimbarea aia pe care o tot asteptam, sanse exista 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Lulu, vine, vine, doar că n-o prindem noi.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • eu sunt fericita ca mai prind si eu din cand in cand niste firimituri din aceasta schimbare :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 49. Ăstora le trebuie clienti ‘colorati’ care nici macar nu isi plătesc toata cursa. Am aflat ca exista astfel de clienti cand eram contrariată ca nu ma ia niciun taximetrist pana in rahova:))

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 50. Fiindca tot spune lumea aici ca la comanda telefonica sau prin aplicatie nu se intampla chestii, doua intamplari:
  1. dau comanda de taxi, specific si “pentru aeroport, carucior bebe pliabil”. De obicei nu dau detalii d-astea, dar, na!, m-am gandit ca eram cam in intarziere si puteam nimeri vreunul care sa faca figuri, ca rovignieta, ca…diverse. (o sa vedeti in a doua intamplare de ce am precizat asta). Vine unul in 3 minute cu o ditamai butelia de GPL in spate si alte cateva ciorcioboate. Noi eram 2 adulti+2 copii, aveam 2 trollere medii spre mare, o geanta mai mica si caruciorul care se plia. “Nu pot sa va iau cu atatea bagaje.” Mah, cum? Am zis de aeroport, am zis de carucior. Ce dracu’, avea impresia ca merg sa ma plimb cu copilul prin Otopeni, sa ne zgaim la avioane? Normal, l-am intrebat chestiile astea. A dat din umeri. El n-are loc si gata, dar parca nici nu ar fi renuntat la cursa. Daca n-am fi fost in intarziere, l-as fi bagat in origini si as fi comandat altul. Dar asa….troller+geanta in portbagaj, troller in spate, langa sotie si copii, carucior in fata la mine in brate. Aratam ca Daciile alea satesti, supra-aglomerate. I-am dat fix cat scria pe aparat, avand in vedere ca eu am fost si pe post de portbagaj.
  2. comanda prin aplicatie. De la AFI pentru Auchan Militari.(apropos, 90% din aia care stau la AFI nu cunosc notiunea de aparat de taxat si nu accepta curse decat unde au ei chef si la “tariful” stabilit de ei). Vine unul, ii zic unde vreau sa merg, bombane tot drumul ca e aglomerat, ca e in afara Bucurestiului, ca lui cine ii plateste drumul inapoi, ca n-are rovignieta, ca a uitat sa bage gaz, ca nimeni “nu lasa”. S-a plans tot drumul, de zici ca il amenintasera cu moartea sa se apuce de taximetrie. Aveam fix cat facea cursa si o hartie de 50 lei (care era cam dublul cursei, daca nu cumva mai mult decat dublu). Eu, ca baiat finut, care umbla cu mai mult de 5 lei in buzunar ?, ii dau hartia de 50 lei si ii spun cat sa pastreze (vreo 3 sau 4 lei in plus). Aaa, asa putin? Ca el n-are sa-mi dea rest, ca e prima cursa. (Cum, plm, prima cursa la 17:00 dupa-amiaza? Aaa, stai asa, ca ei nu muncesc ca restul “sclavilor”, cu orar fix si pauza de masa de 30 de minute sau 1 ora.? ) In sfarsit, i-am cerut hartia de 50 de lei inapoi, i-am zis ca nu am unde sa schimb, i-am dat fix cat scria pe aparat, inclusiv cei 30 sau 40 de bani si am coborat.
  Si acum, ca o concluzie, pentru aia care le iau apararea: sunt om cu tine daca esti om cu mine. Ba, mai mult, tu, ca persoana care ai un job ce implica si bacsis, ar trebui sa fii “mai” om cu mine decat eu cu tine. De ce? Fiindca depinzi de mine, d-aia.
  Mai tineti minte cum tremurau toti taximetristii cand a bagat primaria transportul de noapte, celebrele N-uri. Nu a fost cazul de “tremurat”, dar ar fi putut fi. Si, apropos de ce zicea individul ala mai sus, ca raspuns la comentariul meu cu meseriile care implica bacsis……daca nu ar exista chelneri, as manca acasa, daca nu ar exista taxiuri, as merge cu RATB-ul, bicicleta, metroul, masina personala sau pe jos, daca nu ar exista frizeri, m-as tunde singur cu masina sau cu ciobul. Intrebarea este, daca as face eu (CLIENTUL) toate astea si as renunta la serviciile lor (uneori destul de proaste), ei ar mai exista?
  Nu generalizez. Exista exceptii, ca peste tot.

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • N-urile au fost bune cât au fost, după aia le-a stricat RATB rău de tot, nu te mai poţi baza pe ele. Eu stau aproape de Râul Doamnei, dar cel mai apropiat N mă duce la Piaţa Sergiu Celibidache (Moghioroş), că N122 nu mai ajunge la Unirii, acum merge în Ferentari (pentru şoferii autobazei de acolo) şi nici nu mai opreşte în staţii (deşi ar trebui… mereu văd autobuzul cu luminile stinse trecând în viteză pe Prel. Ghencea).

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 51. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 5 Thumb down 18

  • @Alexandra, îți mulțumesc pentru acest comentariu. Este un adevărat manifest pentru NU MAI FOLOSIȚI taxiurile.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • @Alexandra, sper ca nu lucrezi la vreo firma de taxiuri, fiindca tocmai ai facut mai multa reclama la Uber decat toti ceilalti (despre care zici tu ca fac reclama) prin acest comentariu. ???Aaa, da, si ai dat si o mare palma tuturor taximetristilor cinstiti, corecti, bine simtiti, care returneaza obiectele gasite si care reusesc sa-si plateasca licenta din curse de 6 lei. Felicitari!! E un comentariu genial!! Intr-o lume ideala, cand ai vrea tu sa cumperi ceva dintr-un magazin, ar fi minunat sa ti se spuna ca trebuie sa cheltuiesti minim 30 de lei pentru ca vanzatorul sa catadicseasca sa te serveasca, iar semintele 2 lei punga sa ti le dea cu 5 lei. Ca nu-i place moaca ta si el nu se deranjeaza pentru atata lucru. Si a lucrat si de noapte. ?

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

  • @Ionut, omule, mie nu-mi vine să cred ca sunt oameni care gândesc așa. Serios. Am lucrat în firmă de distribuție și se mai nimerea să apară câte un ratăcit care-și cumpara un CD. Unul singur. Iar noi făceam distribuție la nivel național. Cum ar fi fost să-l scot pe omul ăla în șuturi pe ușă? Sau să-l injur?

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

  • @Mihai, comentariile astea sunt extraordinare. Dupa 20 de ani de folosit taxiuri, aflu lucruri noi:
   -caseta verde nu inseamna “liber” ci ca taximetristul e in timpul lui liber
   -tariful de pe usa e pur orientativ
   -taximetristii care lucreaza noaptea si de sarbatori sunt niste martiri carora ar trebui sa le facem statui, nu ca neinsemnatii aia de doctori, militari, pompieri, politisti, hamali, gunoieri, bagatori la raft, paznici si altii asemenea care nu primesc bacsis pentru asa ceva si nici nu se plang atat
   -regula cu obiectul gasit care se preda la politie nu se aplica daca obiectul a fost gasit intr-un taxiu. Taximetristul are dreptul sa il pastreze, pe sistemul “ursulet de catifea….”. Ca fapt divers, eu consider asta furt.
   -foarte multi taximetristi sunt siliti, obligati, amenintati sa se ocupe cu asa ceva, impotriva vointei lor. Si d-aia sunt marlani. Ca ei ar vrea sa munceasca 12 ore ca sclavii, dar nu sunt lasati.
   -nu conteaza cum se comporta taximetristul. Clientul trebuie sa fie un model de buna crestere, sa il respecte ca pe un sef, chiar sa conduca in locul lui, daca se poate.
   Sper sa apuc ziua in care transportul in comun sa fie eficient, inclusiv pe timpul noptii. Si lumea sa il foloseasca. Si sa ii vad pe acesti “zei” si “dumnezei” ai strazii si ai volanului cum se bat pe cate vreun turist amarat. Cum am vazut in vreo doua orase europene pe care le-am vizitat cu ceva ani in urma si unde taxiul era o chestie exotica.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • Alexandra se vede ca ai “fumat’ ceva! Sa stii ca taximetristii de la UBER au caziere de circulatie, pe ultimii 5 ani, curate, judiciare, la fel, si mai au si PFA! Cum au luat tiganii atestatele profesionale, pentru care se cere o droaie de acte? Sa te “luminez eu”, pe SPAGA! Cit priveste uitatul lucrurilor, aici vina este impartita, cascatul care uita si taximetristul care gaseste! prieten care este taximetrist si intr-o dimineata de simbata a luat trei avocate bete ranga dintr-un club! Una si-a uitat telefonul, un HTCONE, scump, foarte scump! A sunat pe el pina a raspuns prietenul asta al meu si s-au inteles sa se intinleasca luni dimineata la Tribunalul Bucuresti! Stii ce a facut betivanca, a intirziat o ora si nu i-a dat nimic amicului, macar pentru timpul pierdut! De atunci s-a jurat ala ca nu mai da nimic inapoi!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 52. Pe mine m-a dat unu jos din taxiu si mi-a dat un sut in cur.
  M-am urcat in taxiu, si asteptam sa plecam, el m-a intrebat unde, eu i-am zis undeva unde cursa aproape 9lei lei si el mi-a zis ca 30 de lei. M-am certat putin cu el, pana la urma i-am zis ca ii dau 30 de lei. Cand aproape ne-am apropiat de destinatie, am scos 10 lei si i-am pus pe bord, A pus frana de aproape m-a dat cu capu de bord a tras pe dreapta si mi-a zis “Coboara bagami-as pula-n toti mortii matii de lighioana”, am coborat, pana sa cobor eu a venit el(am crezut ca vrea sa ma ajute), mi-a dat un sut in cur si mi-a zis ca daca comentez ceva ma trimite acasa pe bucati. Ala era de la “AS”.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @Danut, ahahahahaaaaaaaaaaaaaa. Lighioano!!! :))))))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Nu sunt taximetrista, sunt studenta. Stiu sa-mi aleg un taxi decent cand ma urc in el, nu ma urc la toata lumea dupa “culoare verde”. Exista aplicatii de pe care poti sa faci comenzi, sa nu te trezesti cu cine stie ce taximetrist in fata blocului. Fiecare padure are si uscaciunile ei. Nu laud si nu judec pe nimeni. Insa voi bagati toti taximetristii in aceiasi oala. Si totusi, mai sunt si vanzatori sictiriti si smenari care vor sa te fure la rest, dar asta nu ma face sa ii compar cu niste taximetristi care stau la 1 noaptea pe strada.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 4

  • @Workida, ai putea să ai dreptatea doar că nu ai. Și demonstrează asta și comentariile de aici și numărul mare de cititori ai textului. Nu mă așteptam să fie atâția. Știi de ce sunt? Pentru ca lumea are probleme cu taximetriștii și empatizeză cu ce-am scris.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

 53. Eu am o singura nedumerire, cum pana mea iau tiganii astia atestatul profesional de taximetrist? Tot eu raspund, pe spaga! Stii de ce nu te-a luat? Te-a citit ca nu dai spaga si cursa era relativ ieftina, 15-20 de lei! sa stii ca ABSOLUT toti au un fler in a recuroaste chitrele, ceva de speriat! Am prieteni taximetristi, stiu ce spun!

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • Cine a zis că au atestat? Sunt multe maşini cu tot felul de ,,licenţe” de Ilfov sau manufacturate te miri pe unde (se văd cu ochiul liber). Ăştia nu-s taximetrişti, sunt rechini, n-au lucrat legal în viaţa lor. E uşor să iei o maşină galbenă şi să pui pe ea sigla unei firme de taxi şi nişte cifre fictive.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

 54. Buna Mihai!Eu traiesc intr-o lume ideala.Lucrez numai noaptea in serviciul de taximetrie de 26 de ani,iar clientii mei sunt intampinati cu un respectuos ”sarut mana doamna/domnisoara” sau ”buna seara domnule”.E greu ca dupa ce au fost salutati respectuos ei sa continue discutia cu:”du-ma ma pula pe strada x” Oferi respect,primesti respect!Referitor la refuzul curselor,in lumea mea ideala(lucrez in Cluj) nu exista asa ceva.Cum sa refuz curse?Am lucrat si in noaptea de Revelion si am avut si curse de cinci lei.Care-i problema? Atat am cerut si atat am primit!Am incasat cinci lei pe un km.Vine rapid urmatorul client.

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 0

  • @dani, te cred și îmi scot pălăria în fața ta și a muncii tale. Nu tu și cei asemeni ție erau obiectul acestui text.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

 55. Daca credeti ca mint(nu zic ca nu avem si noi uscaturile noastre)i-as ruga pe cei care au fost in Cluj la Untold sa-si povesteasca experientele.Desi pe strada erau sute de clienti,nu cred ca cineva le-a refuzat vreo adresa,sau le-a cerut mai mult decat era indicat pe aparatul de taxat…iar faza cu nepornitul ceasului in Cluj tine de SF,nu exista asa ceva,

  De ce se intampla chestiile povestite de tine Mihai in Bucuresti si mai putin in Cluj?Nu stiu! Poate tariful prea mic…poate oamenii …
  Va doresc o zi minunata intr-o lume ideala!

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @dani, oamenii, întotdeauna oamenii.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Dani, fac pariu ca nu ai vrea sa mergi noaptea in Bucuresti! E o fauna de numa-numa!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @dani, daca nu te-ai prins din comentarii, majoritatea zic despre intamplari din Bucuresti. Taximetristii din Bucuresti (nu toti) sunt o specie aparte. Niciodata nu mi s-a intamplat ceva nasol cand am folosit taxiuri in alte orase din tara sau din afara. Nu m-a refuzat nimeni, nu am platit mai mult, nu am avut incidente, intotdeauna mi s-a dat rest.
   In Bucuresti, in schimb, un asemenea comportament, normal, e o raritate. Si, daca citesti anumite comentarii, o sa vezi de ce. Pentru ca unora anormalul li se pare normal.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 56. Tocmai am fost acasa in Sibiu si am primit baccsis de doua ori intr-o zi de la taximetristi ! Pima data a costat cursa 11, 35, am scos una de 50, mi-a dat 40 si mi-a zis exact ce le spun eu taximetristilor din Bucuresti:”Lasati asa, e bine, multumesc!”. La intrors, alt taxi, inca un baccsis ! :)) Tot in Sibiu, am facut curse de 4 lei si am primit rest cand am scos 5 lei…. In Bucuresti am avut experiente de tot felu’….De la Sala Palatului in Dr. Taberei (cursa de 15 lei) mi-a cerut 50. L-am intrebat daca e inclusa si-o muie… Altuia, care-mi tinea, scarbit, teorie cum ca el nu ia clienti pe distante mici si ca baccsisul e obligatoriu, i-am povestit ca am o placintarie si ca pretul placintelor e 3 lei/buc. pentru cetatenii normali. Pentru taximetristi, e 5 lei si nu vand decat daca cumpara minim sapte bucati. Nu toti sunt asa, evident, am mers si cu taximetristi faini….

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Marius, evident că nu sunt toți așa. Dar ceva îmi spune că procentul este mult în defavoarea “civilizaților”. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • Asa le spun si eu! Dati spaga vinzatorului de la piine? Am scris mai sus ca am prieteni taximetristi carora le spun asta mereu! Se uita la mine si noroc ca suntem prieteni buni, ca altfel…! Cind ii auzi ca muncesc ca sclavii la plan, nu toata lumea are licenta lui, ma apuca bizdicu’! Ce ii oblig eu sa se faca taximetristi? Pe de alta parte e si traba cu plata, multi nu platesc cit arata aparatul, mai ciupesc si ei ceva din cursa, un leu, doi, acolo! In cazurile astea ce ar trebui sa faca soferul? Astept raspunsuri!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • ZI sa mori tu ca iei restul de 20 bani de la paine !
   EU nu iau restul niciodata decat de la un leu in sus la paine !

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

  • @Dan Taxi, aia e, nu toți avem norocul să fim barosani care muncesc pe taxi.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 57. La mine acasa, daca ceasul arata 7,21 Ron taximetristul zice 7 Ron, daca e 7.86 zice exact 7.86, niciodata nu rotunjesc in sus. Na, orasul e mic, taxiuri putine, clienti putini. In Bucuresti daca ceasul arata 7,21 taximestristul zice fara sa clipeasca 10 Ron, e altfel cu rotunjirea. 🙂 Si asta e cazul fericit in care porneste ceasul, ca de obicei zic direct suma la urcare, fara ceas.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 58. Un domn taximetrist in statia de taxi!
  – Liber?
  – Da, unde vreti sa mergeti?
  – Dumul Taberei!
  – A, eu merg in Militari! ?
  Oare cine era clientul??!?!

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Ana, și măcar de-ar fi fost direcții opuse…

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Ana, daca ai fi zis orice altceva decat “Drumul Taberei”, nu te-as fi crezut in veci. Iti trebuie puteri paranormale ca sa gasesti taximetrist care sa mearga in Militari. “Nu merg, boss, ca e jale!” “Va duc oriunde, numai nu in Militari!”(sigur, plimba-ma prin Titan, ca de acolo o iau pe jos!!??) “Stiti cat e de aglomerat la ora asta? Mai mult stam decat mergem. Nu SE merita!” (normal, cum sa SE merite, ca doar si tariful pentru stationare e tot la misto!!?) etc.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 59. A pro pos de taximetrişti… până joia trecuta, în jur de 80% din black cab-urile din Lobdra aveau autocolante be bara din spate “Vote for Leave”. Acu’ cam 70% au “EU with a better deal”.
  ?

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 60. Să îți zic și eu una din Lisabona. Din aeroport am luat un taxi până în centru, pe aparat cursa era 20€. A mai cerut 20€ pentru bagaje!!! Engleză nu vorbea că probabil nu vroia. La întoarcere am făcut comandă pe net la taxi și am plătit fix 12€!!! …..

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Noni, păi nesimțiți există peste tot.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 61. Ma uit ca prostul si incerc sa inteleg: exista oameni care intradevar ii apara. Ma, nu am nimic cu ei, decat pana in momentul in care aud “nu” ala pentru cursa ceruta. Am evitat, evit si voi evita sa merg cu taxiul. Am mers de doua ori, o data de la National Arena in Regie, si o data de la Universitate in Regie, si eram vreo 3 insi de ne-a luat si cat trebuie. Pe aparat. Dar erau ocazii de tipul: a scos steaua (parca, eu am fost la o vanzare de chestii langa) un egal si erau fericiti, sau dupa un sondaj de exitpoll de la niste alegeri, unde au fost iar multumiti si fericiti. (Am fost si eu student o data). Dar am patit-o si cu nu, de fel cand mi se zice nu, persoana catre care ma grabesc, prefer sa o sun, sa ii spun “intarzii ca nu gasesc niciun taxi, iau metroul” (si cu ratb-ul nu mi-e rusine, mai bine pe metrou) si aia e.

  Punctul 2: bacsisul. Zici ca e litera de lege data prin OUG sa dai bacsis de fiecare data si nu ceva modic, dar zdravan… Unul la mana, daca am 10 lei, ma grabesc, cursa face 10 lei, nu am frate de unde sa iti dau. Chiar nu am, fie el ce o fi pe pamant, de unde sa ii scot… Doi la mana, daca cursa face 5 lei si am 10 lei, totul depinde doar de atitudinea taximetristului sa ii dau bacsis, si sub cuvant de onoare, la ce taximetristi avem in amaratul asta de Bucuresti, daca un taximetrist se poarta frumos cu mine, si nu ma refer aici la sa stam la taclale ca cei mai buni prieteni, ci tipica conversatie:

  – Buna dimineata/ziua/seara, sunteti liber?
  – Buna , da, poftiti. (Deja la “va rog”, esti in extaz…).
  – Unde mergeti?
  – La .
  – Bine.

  Si atat, pretul la final, si salut, nici macar politicos, ma face sa zic “da ma, merita si el de o bere, ca e singurul care il gasesti asa…” Si las cei 5 lei. Ei bine, cand sictirul pune stapanire pe el, prefer sa nu dau. Am auzit injuraturi, m-am facut ca ploua, am deschis usa, am iesit, am plecat.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Alexandru, da, frate, zici că i-a obligat cineva să se facă taximetriști și noi trebuie să suportăm că au ei probleme cu tipul ăsta de job.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • @Mihai, nu am nimic cu ei, jur ca ii inteleg. Cand vad cazanele care le conduc, care mai au un pic si cad, de ti-e frica sa te urci in ele, ii inteleg. Sau pe arsitele astea la 36+ gr. iar fara AC, ii inteleg. Dar nu e vina mea, si eu am cateodata conditii precare la munca, dar nu e vina lor. D-aia zic, la un comportament frumos, vine si bacsisul.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Alexandru, care, repet, nu e obligatoriu.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 62. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 0 Thumb down 16

  • Well, acest comentariu este neprețuit. Mulţumesc și spor la plan.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • Mihai Vasilescu, este o metoda de pedepsire a taximetristilor pe care nu multi o cunosc, te rog sa o faci cunoscuta tuturor: reclamatie scrisa cu numar de inregistrare la primaria locala, iti garantez ca i se retrage atestatul de taximetrist si nu are decat sa lucreze la negru pe viitor.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Anonim, ah, e bine de știut.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Ma cac pe tine si ma si pis, ca sa fie “decit” bine! Muistule ai uitat de Apolodor!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

 63. Si mai enervant este ca politia nu zice nimic. Intr.o seara am asistat la o altercatie intre taximetristi ( tocmai ne urcasem intr.unul care sa ne duca spre casa din centrul vechi, la bariera).A sarit o huiduma de taximetrist la soferul nostru de taxi…ca nu stiu ce cursa ii furase….Politistul era fix langa ei, de aceea noi eram linistiti ca se va opri cearta si vom scapa/pleca.Numai ca nu a intervenit deloc, erau aproape de bataie si noi inspaimantati in masina.Am coborat repede din el…ce s.o fi intamplat in urma noastra…habar n.am…Atitudine de politist…sa asisti la altercatie si sa.ti fie teama sa intervii!!! Asta ne.a speriat cel mai tare. Mentionez ca era al 4.lea taximetrist care nu ne.a refuzat. Si ala a acceptat sperand ca va scapa de jungla in care se afla…

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 64. Laura “hai ca ai cititori simpatici” si-a luat-o in fata azi. Aplaudacii si umanistii au ucis-o. Domnul sa fie cu ea!

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 4

  • Se pare ca nu, poate doar pe interior. Pe-afara…strangem din dinte si facem ce trebuie pentru a ne atinge scopul. Observ ca majoritatea bloggerilor trec printr-o perioada de prostitutie…

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • @I am we are, depinde ce înțelegi prin “prostituție”. Să știi că io dau gratis muie. După cum bine poți să observi chiar la acest text.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Uite ce inteleg: bloggerii mici se prostitueaza pe bloguri consacrate luand-o in orificiul buco-anal pentru a se face cunoscuti si pentru a-si atrage cativa cititori catre blogul lor.
   Uneori este evidenta durerea lor din inimioara, durere cauzata de diferenta evidenta in opinii, fie fata de articol si directia data articolului de catre autor, fie cauzata de atacul puternic al comentatorilor sportivi. (aka “applause now!”)

   Eu imi dau seama ca dai muie gratis si chiar ma bucur pentru tine, iti doresc sa si futi gratis, chiar grupa mare. Doar n-o sa ceri bani 🙂

   Cum ar fi sa ajungi la nivelul la care sa o arzi: “fa, asculta bine pentru nu am chef sa repet: de futut nu se pune problema ca nu corespunzi si oricum sunt obosit, dar te pot lasa sa-mi sugi pula, in mod exceptional, pentru ca azi sunt generos, dar nu te gandi ce e moca, da-te-n gatu ma-tii, ca nu e revelionu. 100 de lei te costa si hai repede ca n-avem toata ziua. Pai tu ai nu stii cine sunt io? proasto.

   Ar fi frumos, nu? Ar fi beton.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

  • @I AM WE ARE, eh, cui nu i-ar placea? Da’ astea-s doar așa o teorie frumoasă și aspirațională.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 65. Sparg si eu gheata, cu 2 intamplari care mi-au ramas intiparite in memorie.

  Acu multi ani, vroiam sa ajung la gara iar la Unirii, anunta la metrou, o problema technica.Imi dau seama ca o sa dureze destul de mult pana se rezolva problema, asa ca ies la suprafata sa iau un taxi. Intreb vreo 4 taximetristi si nimeni nu vroia sa ma duca. Deja eram in intarziere si super panicata ca pierd trenul. In fata mea, opreste un taxi si nici nu le-am lasat pe alea sa iasa bine din masina, ca l-am rugat pe sofer sa ma duca la gara. Drumul a fost super aglomerat dar intr-un final am ajuns. I-am lasat pe langa bani si o sticla de vin (pe care o primisem bonus de Paste) pentru faptul ca m-a luat . Omul imi ia trolerul si alergam impreuna prin gara pana la tren. Am prins trenul la mustata.

  Eram la Dristor si ne urcam intr-un taxi si ii zic sa ne duca la Ring Grand Hotel. Pe drum, recita cu patos o poezie; ‘cursa de 5 lei, cursa de 5 lei, cursa de 5 lei’. Nu a fost prea placuta calatoria. Csf, csf, n-ai csf.

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Lavy, parfum. Ambele au fost de bun simț. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 66. Poate stia cine esti si era suparat ca ai facut-o pe mama lui grasa sau pe iubita-sa , cine stie – ne mai si asumam faptele si vorbele, nu? Zic si eu- sau poate am scrie si noi fara injurii sau fara taximetristi burtosi si alte apelative si apoi sa ne miram ca nu ne ia omul in masina. Intr-o lume mai putin ideala ia uite ce bine ca ti-a dat subiect bun de facut trafic ca despre asta e vb in propozitie, nu?Calitatea o cautam in alta parte

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

  • @Diane, îhî, cum zici tu.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 2 Thumb down 7

  • Raspunsul tau mediocru nu face decat sa confirme scopul mai sus mentionat.Dar cica e loc si pt d’astia pe fata pamantului!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

 67. Mie mi s-a intamplat sa comand, prin aplicatie , un taxi, tot de la Meridian, si cand i-am zis ca vreau la aeroport mi-a raspuns ca trebuie sa ii platesc cursa inapoi 😮 Am facut reclamatie la ei si ce crezi?Cand am solicitat sa imi fie transmis raspunsul reclamatiei mele mi s-a spus ca ma va suna cineva a 2 a zi de la biroul lor de reclamatii…birou care nu cred ca a existat sau va exista vreodata!evident ca nu am fost contactata!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Andreea, acum și tu, cine te-a pus să mergi la aeroport?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 68. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 0 Thumb down 8

 69. Haha…ce ironie…blogerul care a terminat “agricultura” dar nu lucreaza in domeniu pentru ca… “intr-o lume ideala”!

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

 70. Legea de la A la Z

  MENIU
  Art. 281 Cod penal Exercitarea fără drept a unei profesii INFRACŢIUNI PRIVITOARE LA REGIMUL STABILIT PENTRU UNELE ACTIVITĂŢI REGLEMENTATE DE LEGE
  Categorie: Vechiul Cod Penal actualizat
  Comentarii
  4
  Capitolul IV
  INFRACŢIUNI PRIVITOARE LA REGIMUL STABILIT PENTRU UNELE ACTIVITĂŢI REGLEMENTATE DE LEGE
  Art. 281

  Exercitarea fără drept a unei profesii

  Exercitarea fără drept a unei profesii sau a oricărei alte activităţi pentru care legea cere autorizaţie, ori exercitarea acestora în alte condiţii decât cele legale, dacă legea specială prevede că săvârşirea unor astfel de fapte se sancţionează potrivit legii penale, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 1 an sau cu amendă.

  Art. 2811

  Nerespectarea regimului transportului rutier public

  Efectuarea transportului rutier public fără licenţă de transport, fără licenţă de execuţie pentru vehicul sau fără licenţă de execuţie pentru traseu, după caz, ori cu licenţe cu valabilitatea expirată se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau amendă.

  Persoana care dispune efectuarea transportului rutier public în condiţiile prevăzute la alin. 1 sau consimte la efectuarea acestuia se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani ori amendă.

  Eliberarea, cu ştiinţă, a unei licenţe de transport rutier public, a unei licenţe de execuţie pentru vehicul sau a unei licenţe de execuţie pentru traseu, fără respectarea legii, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

  Cod penal actualizat prin:
  Ordonanţă de urgenţă nr. 109/2004 – pentru completarea Codului penal din 16 noiembrie 2004, Monitorul Oficial 1115/2004;

  Ordonanţă de urgenţă nr. 109/2004 – pentru completarea Codului penal din 16 noiembrie 2004, Monitorul Oficial 1115/2004;

  ← Art. 280 Cod penal Nerespectarea regimului materiilor explozive… Art. 282 Cod penal Falsificarea de monede sau de alte valori… →
  Vezi şi alte articole din aceeaşi lege:
  Art. 277 Cod penal Accidentul şi catastrofa de cale ferată INFRACŢIUNI CONTRA SIGURANŢEI CIRCULAŢIEI PE CĂILE FERATE
  Art. 278 Cod penal Punerea în mişcare a acţiunii penale INFRACŢIUNI CONTRA SIGURANŢEI CIRCULAŢIEI PE CĂILE FERATE
  Art. 279 Cod penal Nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor INFRACŢIUNI PRIVITOARE LA REGIMUL STABILIT PENTRU UNELE ACTIVITĂŢI REGLEMENTATE DE LEGE
  Art. 280 Cod penal Nerespectarea regimului materiilor explozive INFRACŢIUNI PRIVITOARE LA REGIMUL STABILIT PENTRU UNELE ACTIVITĂŢI REGLEMENTATE DE LEGE
  Art. 281 Cod penal Exercitarea fără drept a unei profesii INFRACŢIUNI PRIVITOARE LA REGIMUL STABILIT PENTRU UNELE ACTIVITĂŢI REGLEMENTATE DE LEGE
  Art. 282 Cod penal Falsificarea de monede sau de alte valori FALSIFICAREA DE MONEDE, TIMBRE SAU DE ALTE VALORI
  Art. 283 Cod penal Falsificarea de timbre, mărci sau de bilete de transport FALSIFICAREA DE MONEDE, TIMBRE SAU DE ALTE VALORI
  Art. 284 Cod penal Falsificarea de valori străine FALSIFICAREA DE MONEDE, TIMBRE SAU DE ALTE VALORI
  Art. 285 Cod penal Deţinerea de instrumente în vederea falsificării de valori FALSIFICAREA DE MONEDE, TIMBRE SAU DE ALTE VALORI
  Comentarii despre Art. 281 Cod penal Exercitarea fără drept a unei profesii INFRACŢIUNI PRIVITOARE LA REGIMUL STABILIT PENTRU UNELE ACTIVITĂŢI REGLEMENTATE DE LEGE

  Nume

  Email

  Anunţă-mă dacă apar comentarii noiComentează

  # Gabi 30-Mai-2016
  Buna seara! Am o nelămurire. As dori sa-mi dați un răspuns, se încadrează sau nu la acest articol serviciul uber.
  Răspunde

  # andrei 15-Mai-2015
  Sub incidenta art 281 intra si profesia de preot? Daca nu, de ce?
  Răspunde

  # defara 04-Februarie-2014
  Corespondența cu noul Cod Penal (Legea nr. 286/2009):
  ► Art. 348 “Exercitarea, fără drept, a unei profesii sau activităţi pentru care legea cere autorizaţie ori exercitarea acestora în alte condiţii decât cele legale, dacă legea specială prevede că săvârşirea unor astfel de fapte se sancţionează potrivit legii penale, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.”

  Detalii: legeaz.net/noul-cod-penal/art-348
  Răspunde

  # relu 18-Mai-2013
  ce poate sa se intample cu un medic care face ecografie fara competenta ,si pretinde bani
  Răspunde

  Coduri actualizate
  Codul Muncii
  Noul Cod Civil
  Noul Cod de Proc. Civilă
  Vechiul Cod de Proc. Civilă
  Noul Cod Penal
  Vechiul Cod Penal
  Noul Cod de Proc. Penală
  Vechiul Cod de Proc. Penală
  Codul Fiscal
  Codul de Procedură Fiscală
  Codul Silvic
  Codul Vamal
  Codul Aerian – OG 29/1997
  Codul Audiovizualului
  Constituţia României
  Legislaţie rutieră (auto) actualizatăLegislaţie rutieră
  Legislaţia munciiLegislaţia muncii
  Legislatie mediu si protectia mediuluiLegislaţie mediu
  Legislatie medicala-sanatateLegislaţie sănătate
  Legislatie medicala-sanatateLegislaţie construcţii
  Legislatie it si internetLegislaţie IT şi internet

  LEGI DE INTERES

  Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii public

  Legea nr. 1/2011 a educaţiei naţionale

  Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii

  Legea nr. 82/1991 a contabilităţii

  Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii

  Legea nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945–22 decembrie 1989

  Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale

  Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă

  JURISPRUDENŢĂ

  Ultimele speţe de drept civil:

  Instituirea curatelei. Nerespectarea condițiilor privind instituirea curatelei
  Validare de poprire. Încetarea raporturilor de muncă dintre terţ şi debitor
  Respingerea cererii ca inadmisibilă atunci când se solicită administrarea…
  Plângere contravenţională. Nulitatea relativă a procesului-verbal de…
  Obligatia de a face. Jurisprudență Proprietate privată
  Actiune in regres. Jurisprudență Cereri
  Contestatie la executare. Jurisprudență Contestaţie la executare
  Contestaţie la executare. Jurisprudență Contestaţie la executare
  Rezoluţiune contract. Jurisprudență Rezoluţiune
  Plangere contraventionala. Jurisprudență Circulaţie rutieră
  Fond funciar – constatare nulitate titlu de proprietate, lipsa calităţii…
  Plângere contravenţională. Depăşirea vitezei maxime admise
  Revendicare imobiliară. Jurisprudență Revendicare (acţiuni, bunuri, drepturi)
  Pretenţii.Îmbogăţire fără justă cauză. Jurisprudență Răspundere…
  Contestaţie la executare. Competenţa teritorială a executorului…
  Pretenţii.Cheltuieli de judecată solicitate pe cale separată.Situaţia…
  Stabilirea pensiei de întreţinere.Veniturile debitorului ce trebuie luate în…
  Radierea dreptului de proprietate.Lipsă de interes
  Confirmarea planului de reorganizare a activităţii debitorului principal….
  Plângere contravenţională. Contravenţii prev. de art.40 alin.(1) şi de…
  Modificare parţială titlu proprietate. Jurisprudență Fondul funciar
  Contencios administrativ şi fiscal. Jurisprudență
  Declinare pl. contrav.. Jurisprudență Plângeri prealabile
  Cerere în anulare. Jurisprudență Cereri
  Ordonanţă de plată. Jurisprudență Plângeri prealabile
  Ultimele speţe de drept comercial:

  Procedura insolvenţei. Calitate de creditor – calitate procesuală activă,…
  Procedura insolvenţei – intrare în faliment. Jurisprudență Faliment
  Calitatea procesuală activă a creditorului în promovarea acţiunii în anulare.
  Contestaţie tabel creanţe. Jurisprudență Faliment
  Actiune in anulare. Jurisprudență Faliment
  Plângere împotriva rezoluţiei prin care s-a dispus radierea societăţii…
  PROCEDURA INSOLVENTEI . Apel. Contestatie la tabelul preliminar de creante…
  PROCEDURA INSOLVENTEI . Contestatie în anulare. Notificarea deschiderii…
  PROCEDURA INSOLVENTEI . Recurs. Cerere de sanctionare a lichidatorului judiciar…
  Procedura insolvenţei. Jurisprudență Faliment
  Procedura insolvenţei. Jurisprudență Faliment
  Procedura insolvenţei. Jurisprudență Faliment
  Procedura insolvenţei. Jurisprudență Faliment
  Procedura insolvenţei. Jurisprudență Faliment
  Procedura insolvenţei. Jurisprudență Faliment
  Procedura insolvenţei. Jurisprudență Faliment
  Procedura insolvenţei. Jurisprudență Faliment
  Angajare răspundere în temeiul art. 138 din Legea insolvenţei . Excepţia…
  Contestaţie la raportul asupra fondurilor obţinute din lichidare şi din…
  LITIGIU CU PROFESIONIŞTI. Jurisprudență Societăţi comerciale
  Ultimele speţe de contencios administrativ:

  Deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal
  Constatarea legalitatii sesizarii instantei – evaziune fiscala
  Constatarea legalitatii sesizarii instantei – evaziune fiscala
  Declinare de competenta evaziune fiscala. Jurisprudență Evaziune fiscală
  DREPT PROCESUAL CIVIL .Corecta aplicare de catre tribunal a prevederilor art….
  CONTENCIOS ADMINISTRATIV. Recurs. Litigiu privind achizitiile publice
  CONTENCIOS ADMINISTRATIV. Recurs. Anulare hotarâre emisa de Consiliul…
  CONTENCIOS ADMINISTRATIV. Recurs. Anulare proces verbal de control emis de…
  Contencios administrativ şi fiscal. Suspendarea executării actului…
  Contencios administrativ şi fiscal. Acţiune având ca obiect anulare act…
  Contencios administrativ şi fiscal. Anulare act administrativ. Momentul de la…
  Contencios administrativ şi fiscal. Acţiune având ca obiect obligarea la…
  Comunicarea actului administrativ – fiscal în conformitate cu prevederile…
  Anulare proces – verbal întocmit de Garda Financiară. Inadmisibilitatea…
  Finanţarea legală din bugetul local al primăriei a sumelor necesare…
  Proces verbal de constatare a neregulilor şi de stabilire a creanţelor…
  Act administrativ fiscal. Elemente constitutive. Raport de control întocmit de…
  Cerere restituire dobândă fiscală aferentă taxei de poluare. Autoritate de…
  Contestație. Ridicarea autoturismului parcat neregulamentar. Cerere privind…
  Contestație. Staţionare în loc nepermis. Ridicarea autoturismului….
  Termenul de recurs împotriva soluţiei de respingere a plângerii…
  Plângere împotriva procesului-verbal de contravenţie. Cerere de restituire a…
  Admiterea în parte a plângerii contra procesului-verbal de constatare a unei…
  Plângere contravenţională. Nemotivarea hotărârii de către instanţa de…
  Neanalizarea motivelor de nelegalitate şi netemeinicie indicate în plângerea…
  Ultimele speţe de dreptul muncii:

  Raporturi de muncă. Salarizare. Jurisprudență Raporturi de muncă; Salarizare
  Desfacerea contractului de muncă. Jurisprudență Desfacerea contractului de muncă
  Drepturi băneşti. Jurisprudență Salarizare
  Contestaţie decizie de pensionare. Jurisprudență Pensii
  Salarizare. Jurisprudență Salarizare
  Tichete de masă pentru personalul sanitar din Spitalele publice
  Spor de dispozitiv acordat personalului contractual
  Contestaţie decizie de sancţionare – Descrierea abaterii disciplinare în…
  Pensii. Jurisprudență Pensii
  Conflict de muncă având ca obiect contestaţie împotriva unei decizii de…
  Litigiu de asigurări sociale având ca obiect indemnizaţiile reparatorii…
  Litigiu de asigurări sociale având ca obiect acţiune în recalculare…
  Conflict de muncă având ca obiect drepturi salariale.
  Pensie intretinere. Jurisprudență Minori; Pensii
  Eliberare adeverinţă grupă de muncă. Jurisprudență Chemare în judecată…
  Pensie comunitară. Raportul dintre normele comunitare şi Acordul dintre…
  Vârsta standard de pensionare. Determinare în raport cu data naşterii…
  Încasarea unor sume de bani cu titlu de premii în perioada efectuării…
  Pensie de serviciu. Cerere de revizuire. Condiţii.
  Vechime în magistratură. Activitatea de secretar de primărie.
  Valorificarea contribuţiile reţinute în valută şi virate în lei la fondul…
  cerere de valoare redusă, plata nedatorata, recuperare sume, data de la care…
  Aplicarea dispoziţiilor generale din Codul muncii referitoare la transferul…
  Deschidere iniţială drept de pensie . Jurisprudență Pensii
  Excepţie tardivitate decizie de sancţionare disciplinară. Nulitate decizie…
  Ultimele speţe de drept penal:

  Contestaţie privind durata procesului. Neîndeplinirea condiţiilor de…
  Verificarea legalităţii sesizării instanţei, a administrării probelor şi…
  Mărturia mincinoasă (art. 273 NCP). Jurisprudență Infracţiuni
  Lovirea. Jurisprudență Infracţiuni
  Infractiuni privind circulatia pe drumurile publice
  Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.Amânarea…
  Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de monstre biologice. Uz de fals….
  Conducerea unui vehicul fără permis de conducere.Recidivă.Executarea…
  Conducerea unui vehicul fără permis de conducere.Minor. Măsură educativă…
  Distrugere.Minor.Măsură educativă neprivativă de libertate
  Contestare recunoaştere paternitate. Jurisprudență Familie (infracţiuni şi…
  Înlocuirea sancţiunii amenzii contravenţionale. Jurisprudență Infracţiuni
  Conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care…
  Reabilitare. Jurisprudență Infracţiuni
  Reabilitare. Jurisprudență Infracţiuni
  Redeschiderea procesului penal. Jurisprudență Individualizare
  Schimbare încadrare juridică a faptelor. Achitare pentru art. 8 din Legea nr….
  Contopire. Spor obligatoriu. Jurisprudență Încheierea de şedinţă
  Legitima apărare. Jurisprudență Infracţiuni
  Abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor
  Cameră preliminară. Respingerea excepţiilor privind încălcarea dreptului…
  Cameră preliminară. Respingerea excepţiilor privind încălcarea dreptului…
  Contestaţie împotriva încheierii judecătorului de supraveghere a privării…
  Persoană vătămată vulnerabilă, victima unor violuri consecutive cu autori…
  Ucidere din culpă, sustragere de la recoltarea de probe biologice şi…
  MODELE DE ACTE

  Ultimele modele de contracte, cereri şi acţiuni:

  Model de actiune pentru micsorarea pensiei de intretinere
  Model de notificare de dare in plata conform Legii nr. 77/2016
  Model de încheiere de verificare a evidențelor succesorale notariale
  Model de acțiune pentru majorarea pensiei legale de întreținere
  Model de acțiune pt. stabilire obligație întreținere între foști soți
  Model de acțiune pt. stabilire obligație de întreținere-copil major aflat…
  Model de acțiune în stabilirea obligației de întreținere pt. minor
  Model de acțiune pt. stabilirea obligației de întreținere între soți
  Model de acțiune în stabilirea obligației de întreținere a părintelui…
  Model de cerere de divorț din cauza stării de sănătate a unui soț
  Model de acțiune de divorț după separarea în fapt a soților de cel puțin 2 ani
  Model de acțiune de divorț din culpa soților pentru motive temeinice
  Model de acord parental pentru divort notarial
  Model de acțiune de divorț prin acordul soților cu copil minor
  Model de acțiune în constatarea nulității relative a căsătoriei
  Model de acțiune în constatarea nulității absolute a căsătoriei
  Model de procură pentru eliberarea şi ridicarea paşaportului copilului minor…
  Model de declarație de luare în spațiu
  Model de cerere pentru recunoașterea capacității de exercițui anticipate
  Model de cerere pentru autorizarea căsătoriei minorului în vârstă de 16 ani
  Model de cerere de restituire a daruriri și plată despăgubiri în cazul…
  Model de cerere de restituire daruri și plată despăgubiri pentru ruperea…
  Model de cerere de restituire a darurilor primite după ruperea logodnei
  Model general de cerere de chemare în judecată conform Noului Cod Civil și…
  Model de interogatoriu pentru instanța civilă
  DICŢIONAR JURIDIC

  Ultimele definiţii din dicţionarul juridic:

  Recompensele acordate deţinuţilor din penitenciarele române
  Drepturile condamnaților la închisoare în România
  Obligațiile condamnaților în sistemul penitenciar
  Munca prestată de persoanele condamnate la închisoare
  Activităţi în penitenciar pentru reintegrarea socială a condamnaților
  Fenomene psihosociale ale mediului privativ de libertate
  Fenomene sociopsihologice ale privării de libertate
  Făptuitorul din perspectiva mediului privativ de libertate
  Umanizarea regimului penitenciar
  Probleme ivite la executarea pedepselor privative de libertate
  Folosirea cătuşelor sau a altor mijloace de imobilizare în penitenciar
  Transferarea persoanei condamnate în alt penitenciar
  Ascultarea persoanelor condamnate de autorităţile statului
  Ţinuta persoanelor condamnate deținute în penitenciar
  Cazarea persoanelor condamnate în penitenciare
  Criterii de separare a condamnaţilor deținuți în penitenciare
  Stabilirea regimului de executare a pedepsei privative de libertate
  Dosarul individual al persoanei condamnate la închisoare
  Perioada de carantină în penitenciar
  Primirea deţinutului în penitenciar – începerea executării pedepsei
  Repartizarea condamnaţilor în penitenciare
  Calculul duratei pedepselor și a măsurilor preventive privative de libertate
  Schimbarea regimului de executare a pedepsei
  Regimul deschis de detenție în penitenciar
  Regimul semideschis de detenție în penitenciar
  © 2016 LegeAZ.net – Legislaţie românească actualizată la zi, gratis !

  RSS | Atom | Facebook | Contact

  Publicitate | Cookies | Colaboratori

  Detalii: http://legeaz.net/cod-penal-actualizat-2011/art-281-cpen

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 3

 71. Eu am renunțat să mai merg cu taxi-ul de ceva vreme. Fix cum ai spus și tu, mai bine merg pe jos. Dacă excursia este cât de cât previzibilă poți încerca black cab. La bani diferența nu este foarte mare, în schimb la calitatea serviciilor nu se compară.

  PS: încă nu am avut ocazia să încerc uber

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 72. @Elena & Mihai: Sunteti voi rai, omul stie foarte bine ca irefutabil nu inseamna ceva ce nu se poate fute. Stie chiar ca inseamna ceva ce nu se poate re-fute! 😀

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 73. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 0 Thumb down 9

  • @Claudiu, da, bo$$, cum zici tu.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 74. Toti vor să scoată IF din București ca să ce???? Să rămână acei burtosi de bucureșteni să își facă viața… Rușine. Rușine. Rușine

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 75. Pingback: mihai vasilescu blog | Oare orice lucru bun se împute până la urmă?

 76. Uite o intamplare pozitiva : m-a luat taximestrist de la Gara de Nord pana in Crangasi, pe Constructorilor. Cursa de 7 lei pe aparat, aveam doar 6 lei si o hartie de 10 lei. Cand i-o intind pe cea de 10 lei, ma refuza si zice sa ii dau fix, ca nu pastreaza restul el. Raman socata, fiind obisnuita cu burtosi ca cei din articol. A luat omul cei 6 lei, mai putin decat era pe aparat, si mi-a urat o zi buna..

  Intamplari negative sunt destule
  Tot Gara de Nord, caut sa merg spre Crangasi si toti burtosii imi cer 30 de lei pe o cursa de 5 lei pe aparat, ma rastesc la unul : da unde ma duci bre, la aeroport? :)) plus seara obisnuita de sambata in Centrul Vechi, de unde nu te ia nimeni cu mai putin de 30/40 lei, indiferent unde mergi. Cel putin…pe noi nu ne-a luat nimeni cu mai putin de atat…

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 77. Am venit pentru prima data saptamana trecuta in Bucuresti am avut nevoie de taxi necunascand orasul iar de la gara de nord pana la spitalul parhon tariful perceput era intre 20-30 de lei adica aproximativ 10 lei pe km pana la urma nu asta a fost problema dar sunt mii de oameni care vin special pentru spitale si ei profita de nestiinta oameniilor a si am vazut un comentariu prin care se spunea ca ar fi cele mai mici tarife din tara in judetul meu se percepe intre 1:25-3lei per km

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 78. sa mergi la gara de nord sa incerci sa iei un taxi pe o distanta gen Drumul Taberei…sa vezi cum obosesti cautand…sau in centrul vechi la bariera unde tarifele sunt comparabile cu cele din Paris/Londra/New York ?
  atat la Meridian cat si la alte companii…eu am patit ceva de genul cu taxi platit de munca prin voucher…cand a venit omul la comanda (deja cu 9 lei pe aparat) si a auzit ca are o cursa ce face 12 lei s-a plans de mama focului….i-am facut reclamatie si 2 seri mai tarziu am mers cu aceeasi persoana pe alt indicativ….a fost cea mai palpitanta cursa din viata mea…din pacate radarele au lipsit in noaptea aia…nu a scazut omul sub 130 pe Virtutii…a trecut pe rosu la 2 semafoare (Lujerului si Plazza) ambele in intersectii foarte mari si periculoase….ziua urmatoare m-am scos de pe lista de taxi si de atunci merg pe jos la 1 noaptea cate 45 de minute pana acasa….

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • firma din pacate nu e meridian…e dartex indicativ 368 si 477 apoi, aceeasi persoana pe ambele masini…nu am inteles cum se poate sa mergi cu 2 indicative diferite, dar asa a fost din pacate

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 79. Am fost la Cluj vara trecuta ,bai frate! Alta tara.Nu.mi venea sa cred cata politete si bun simt.Bon fiscal si restul la banut de te simteai vinovat.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 80. Sa-ti povestec de ala care n-a vrut sa stinga tigara ca abia o aprinsese, eu fiind dupa 2 operatii pe cord in drum spre control ( 1- bineinteles ca i-am explicat frumos cum sta treaba – el: frate abia am aprins tigara si avea ditamai banerul cu Fumatul Interzis; 2- omul era de la Pelicanul, eu inca Mos Craciun ziceam ca lumea e rea cu ei :D) Nu pot sa zic mai mult ca ma enervez rau. Dupa faza asta nu mai exista decat Black Cab sau Uber ….. si as mai avea unele mai vechi ( cum e aia cand am ajuns cu pantalonul rupt in cur la client nou de la arcul iesit din scaun ) …..

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 81. Din pacate a trebuit sa ajung si eu 2 sapt cu munca la Bucuresti. Am folosit taxi 2 ori pe zi si a fost de cosmar. Toate taxiurile parca se dezmembreaza, au cate 400-500000 km si 95% !!!! Sunt tigani si vb in continuu la tel si injura. Sper sa nu trebuiasca sa mai ajung vreodata in Bucuresti.
  Ps Firea „face” treaba buna. Arata groaznic!

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 82. Acum vre-o saptamana eram la Unirii, cam pe la 18:00 si stiam cam la ce sa ma astept asa ca am inceput de la primu taxi care stationa la coada, pana la ultimul. Erau aproximativ 10 taxiuri, si toti m-au refuzat..ba.. TOTI.. Pt o cursa pana in Colentina..

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 83. Pingback: mihai vasilescu blog | Nu duc handicapați cu mașina

 84. Pingback: mihai vasilescu blog | E cool să nu respecți legea

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.