5,088 cititori

Ai pierdut tot ce-ai lucrat pentru că n-ai dat “save”?

Știți voi momentul ăla în care, după ce-ai muncit câteva ore (ca să nu zic zile) la un document, o prezentare, o chestie foarte importantă, când să-i dai “save” se întâmplă o nasoală și absolut tot ce lucrasei până atunci dispare în hățișurile calculatorului tău?

Hai că nu se poate să nu-l știți, am pățit cu toții. E momentul ăla în care îți vine ori să omori pe cineva, ori să ieși pe stradă și să te apuci de tăiat copaci cu tibiile goale. Sau să-ți smulgi părul din cap, fir cu fir. E momentul ăla în care-ți trece toată viața prin fața ochilor, dar mai ales cum ți-ai spus de atâtea ori: “sunt un idiot, data viitoare o să dau save din cinci în cinci minute la orice lucrez”. Dar n-ai dat și nici n-o să dai vreodată. Pentru că ce farmec ar mai avea?

Well, începând de azi, pentru voi, cititorii acestui blog, momentul ăla nu mai există. Puteți să lucrați ce vreți și când vreți fără să mai dați niciodată “save”, puteți să vă turnați o stacană cu apă peste laptop și să-i umpleți hardul cu cafea fierbinte sau pepsi rece, puteți să vă faceți prezentările pe șervețele și rapoartele pe hârtie igienică, după care să le dați foc, pentru că, începând de azi, fratele vostru v-a adus izbăvirea. Începând de azi, Sfântul Efrem cel Nou din Nea Makri o să vă aibă în pază calculatoarele.

Poftiți de luați lumină, păcătoșilor:

O persoană lucra pe computer într-un fișier mare; lucrase de dimineață până pe la ora 16:30. La un moment dat a rectificat o greșeală din fișier, dar, în acel moment, programul a afișat „internal error: bad record index”, după care s-a închis automat. A încercat de mai multe ori să redeschidă fișierul, dar în zadar: nu a reușit. Întrucât se mai confruntase cu această eroare și altă dată, știa că remedierea coruperii fișierului nu putea fi soluționată.

De fiecare dată, programul deschidea fișierul în aceeași secțiune, se bloca, iar apoi se închidea imediat. În această situație nu exista decât o singură soluție: să revină la etapa în care fișierul se afla dimineață (fișierul fusese salvat pe un disc extern). Dar în această variantă, ar fi pierdut o zi întreagă de muncă.

Această persoană și-a adus aminte că Sfântul Efrem cel Nou din Nea Makri l-a mai ajutat o dată tot într-o problema informatică (diferită de aceasta), care părea tot așa, fără ieșire. Așadar, s-a rugat și acum Sfântului Efrem cel Nou și a făcut de trei ori semnul Sfintei Cruci peste computer.

Spre marea sa uimire, nu numai că a reușit să deschidă fișierul, ci a putut să șteargă integral secțiunea coruptă. Astfel, și-a salvat întreaga zi de muncă și s-a convins încă o dată de marea putere făcătoare de minuni a Marelui Mucenic din Nea Makri, putere care se răsfrânge nu numai asupra bolilor, primejdiilor, proceselor, actelor, ci și asupra calculatoarelor, fișierelor și programelor informatice.

Cu plăcere!

Ce voiam să mai zic, să nu vă aud că îndrăzniți să huliți și să-mi spuneți că nu credeți în Sfântul Efrem cel Nou din Nea Makri, că am aici dovada irefutabilă.

Gata, v-am pupat, mă duc să mă rog umpic că nuș’ ce tot are laptopu’ meu de vreo câteva zile, dar mi ți-l rezolvă Sfântul Efrem mintenaș.

123 de păreri la “Ai pierdut tot ce-ai lucrat pentru că n-ai dat “save”?

 1. Bine că acum știu de acest Sfânt. Oare se ocupă și de examene domnul? Mă rog un pic la el și apare la mine în brațe și scrie el codul. Pfiu

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • Cine a zis că apare? Codul o să se scrie singur, tu doar te uiți la ecran și la tastatură.

 2. batman, batman !

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

  • ăla negru?

  • Imi pare rau sa tot repet dar sunt multi care consuma substante de zeci de ori mai periculoase decat aurolac….ar trebui ca toate institutiile statului (poate nu stiati dar toti preotii si “gradele” lor superioare sunt asociati si platiti ca functionari ai statului ), sa faca teste anti-drog la angajarea acestora.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 3. Zi dacă ți-a rezolvat Sfântul problema cu laptopul!

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 4. Am o gioarsă de Dell cu i3 ș-un Windows 7 pe el și niscaiva viruși. Crezi că sfântu’ ăsta se descurcă?
  C-așa nu mă mai încurc cu NOD32.

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Virușii sunt dați de la Dumnezeu să te încerce, păcătosule 😋. Ce tot cauți NOD în papură? eSET!
   Stai să vezi când vine Aprostcalipsa !!!

   Comentariu beton! Thumb up 36 Thumb down 1

  • @John Temple, trebuie doar să crezi și harul Sfântului se va pogorî asupra laptopului tău.

 5. Și eu care mă rugam la Sfântu’Așteaptă…
  Thanks Mihai. Ză Big Server from ză Clouds may rest ur laptop🤗

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 2

 6. Mare-i grădina bărbosului! :)))) Uite că s-a băgat până și în măruntaiele codului binar… Cred că l-a studiat în timp ce făcea minuni prin deșert, iar acum a avut doar niște străfulgerări pline de 0 și 1, a pocnit din dește și a rezolvat softul omului.

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 0

 7. Ah, s-avem pardon, eu am crezut, cred și voi crede mereu în Sfântul Efrem cel Nou din Nea Makri. Doar că făceam o singură dată semnul Sfintei Cruci peste tastatură. Și tot funcționa binișor, chiar și-așa așa pe superficial, sâc. Abia aștept să văd cu trei ce se va întâmpla.🙏

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 2

  • Poate se ridică tastatura la ceruri. Sau tot compul.

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 0

  • Totul e să crezi, restul rezolvă Sfântul.

  • GabiI, și eu cu ele, da? 😉
   Mihai, exact asta ziceam și eu 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

 8. E bun sfântul, eu l-am verificat la bancomat.
  Tot așa, mă duc, bag cardul și cand să scot bani, îmi zice că cică fonduri insuficiente.
  M-am rugat la Sf Efrem cel Nou, am făcut 3 cruci și ce credeți…
  A, nu, nu mi-a dat bani, am auzit doar o voce imaterială șoptind Sărakule!!

  Comentariu beton! Thumb up 71 Thumb down 0

  • Fericitule! Ai primit dovada existenței divinității.

 9. Ahhh, odata cu celebra de pe-acum ploaie inghetata de acu’ vreo luna, umilul meu mijloc de loCOMOTIE a iesit in calea unei crengi care, gravitational vorbind, a ales sa ajunga mai jos decat fusese designul pomului. Acu, ca durerea-n pwla a primariei sectorului 5 e deja proverbiala, e de necontestat. Acu, ca degeaba s-au facut cereri peste cereri de toaletare a copaceilor din zona, e irelevant. Relevanta este urmatoarea intrebare: Daca fac nu trei, ci patru, cinci, sase etc cruci in dreptul aripii mele stanga fata si vreo doua in dreptul capotei (deh, afectata mai subtire…) oare sfantul mucenic asta imi rezolva instantaneu problema?…Sau mai trebuie ceva facut? Oare care e procedura operationala pentru astfel de lucruri. Intreb si eu ca nah, daca se baga in binar, de ce nu s-ar baga si in lucruri mai lumesti?

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • Nu știu, dar merită încercat. Du-te și fă cele trei cruci deasupra capotei.

  • Secretul este amestecul de apa vie cu aghiazmă. Formula exactă este scrisă în polița Casco 😋

   Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 1

  • Alt_mihai, eu aș zice să faci cele trei cruci, clar. Iar dacă n-ai Casco, să mergi la bancomat. Și bine ar fi să nu-ți vorbească Sfântul, ci să iasă ochiul dracului din aparat. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • In domeniul auto, Efrim lucra cu intermediari…tinichigii-vopsitori. Astia rezolva pe baza de danie, nu e nevoie de cruce..

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • Pai nah, eu am vb cu cineva si cand i-am spus de cruci omul a fost de acord sa mi le faca el…cica 300 de “ochi ai dracului”/cruce. Indreptat, vopsit si alte nimicuri pamantesti. Oare o fi bine?
   Tinand cont ca eu numesc “apa vie” cam orice substanta intre 50 si 60 de grade, niciodata nu-mi voi permite sa o indoi cu altceva, poa’ sa fie si kerosen…Never! Totusi, sa nu ne batem joc de cele sfinte,da?

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • Trebuie sfințită la service.
   Nu merge chiar asa…
   Că HARUL nu îl are oricine…

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 10. Şi cum mă rog, sfinte Efreme, deschide fişierul corupt? Că şi eu am unul d’ăsta de nu îl mai pot deschide, Vrem explicaţii mai ample. Ca să nu greşim ceva, sau ferească, să greşească sfântul.

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • Păi nu scrie clar? Ai făcut cele trei cruci deasupra calculatorului?

  • Cu crucile mi-era clar, cu rugăciunea mai puţin. tre să exersez.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Crede și nu cerceta !

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 11. Nu-mi revin. Nu inteleg ce am citit…
  Oare cum de nu vin băieții cu halate albe dupa ei?!

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

 12. Si daca esti musulman sau evreu…..ori sfantul e doar ptr ortodoxii pravoslavnici? Ori doar ptr astia de la multinationale……dileme,dileme

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

 13. Eu lu’ nea sfântu’ ăsta îi ziceam “autosave” până acum. Mulțumesc că m-ai luminat.

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 0

 14. Bă, acum se explică…acu vreo 3 ani am fost în Grețili, să vizitez muzeul de la Maraton. Ne-am cazat vreo două nopți în Nea Makri…habar nu aveam de Efrem ăsta…da se explică cea mai lungă erectie din viața mea…cât am stat pe acolo am crezut că m-am îmbolnăvit de priapism…Noroc că am fost cu nevasta…că altfel mă imbolnăveam și de malahie..

  Comentariu beton! Thumb up 34 Thumb down 1

 15. Domnu Mihai, eu il astept pe Sfantu care o sa ma faca “a rich bitch”. Asa ca te rog afla care este. 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

 16. Unde ii gasesti ??? 😃

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 17. Oare dacă fac cinci cruci, sfâtul îmi și termină prezentarea?

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 18. Dar cum e sa iti cumperi stick nou de la Altex sa te duci cu incredere ca ai pe ce stoca ceea ce vrei sa stochezi si dupa 10 min dupa ce l-ai introdus in calculator sa nu mai mearga?
  M-am rugat la toti sfinti cunoscuti si necunoscuti si japita tot nu vrea sa mearga.
  Norocul meu a fost ca cineva in echipa, un italian, a avut un hdd virgin (trebuia deschis in fata clientului, deoarece se temea de virusi) si a fost dragut sa mi-l imprumute sa imi fac treaba… altfel veneam taur si plecam…
  @Eleno daca ai sughitat zilele astea, sa stii ca eu m-am gandit la tine. Cand am cumparat am zis: taci ma ca @Elena lucreaza acolo… ea e fata giugiuc… si recomanda… nu are cum sa mi se intample mie.
  PS. Sa stii ca de tine nu am zis nimic rau 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 2

  • Necredinciosule! Ai avut gânduri necurate cu stickul ăla. Karma iz ă bici 😏
   Ai folosit protecție? Ai avut pătrățelele corespunzătoare? Vezi … se mai uită sfântu’ și la client😋

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • Fă trei cruci deasupra stickului!

   Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 0

  • Fa trei cruci deasupra elenei…ups…sorry 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • Vezi crucile sa nu fie in FAT 32, ca sar iar grasele de pe blog.

   Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 1

  • Aline, văd că au sărit băietii cu sfaturile pe tine. Mai ia un sfat și de la mine: fă crucile alea din pătrățelele de pe abdomen.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • Am scris un reply in care raspunsesm tuturor celor care au comentat… si care s-a sters… Bag pwla nu mai stau sa mai scriu odata!
   La mulți ani!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • @Habar boss am folosit… protecție și nu mai zic mai multe

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @alt_mihai neavând o Elena în dotare am luat poza @Elenei și am mărit-o pe telefon așa cum m-a învățat maestra @Solandi, am pus telefonul pe jos chiar lângă stick și am efectuat niște cruci din alea pe care le făceam când eram copil ca să mă laude taica popa… Nene nimic!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Eleno tot respectul pentru tine dar… cred că de acum încolo o să mă închin când dau de Altex… și peste puțin timp cred că o să pot face crucea și cu abdomenul. Sunt încrezător deoarece mă uit în oglindă și îmi place ce văd!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • @Alin,
   Cui zici tu ”la mulți ani”? Și de ce?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 19. Forța fie cu tine…sfântul asta cred că e din star wars…ceva fost jedi sanctificat.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 20. Mie mi-a apărut chipul lui Arsenie pe praful de pe monitor. SI că prin minune , odată ce am apăsat butonul power , calculatorul a pornit si chiar a rulat Windows.
  Daca asta nu e o minune , nu știu care mai e! 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • Un DAC adevărat cu nume de Preafericit !!
   Ce tot atâta greci, freci, sfinți, părinți… avem valorile noastre!!! Arsenie Boca și Mihai … Eminescu 😋
   Oare ăștia candidează?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 21. Norocoșilor! Voi, cei cu calculatoare și chestii socoteli, aveți sfânt, v-ați scos!

  Eu îl aștept pe sfântul care, dacă fac trei cruci peste cinșpe conserve, să-mi producă instantaneu: ciorbă, sarmale, șnițele, coaste la cuptor și cam doi cozonaci. Doamne ajută! Și să nu fie soacră-mea 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 32 Thumb down 2

  • Jesus, citește soacră-mea pe aici, ia uite că m-a altoit cu un cartonaș roșu 🙁

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 0

 22. Iisus si Satana se ciondaneau care e al mai bun programator dintre ei.Dupa niste ore de discutii aprinse, ajung la concluzia ca trebuie sa faca un concurs si Doamne-Doamne sa fie arbitru.
  Toate bune si frumoase, munceau baietii pe rupte si liniile de cod se inmulteau mai ceva ca Rahela. Aproape de finalul consursului, surpriza! se ia curentul pentru cateva secunde. Cand revine, Doamne-Doamne anunta finalul intrecerii. Satana e disperat, n-are nimic de aratat, toata munca lui s-a dus…nici el nu stie unde s-a dus. Iisus, in schimb, apasa relaxat o tasta, compileaza, ruleaza acompaniat de coruri de ingeri.
  -Cum e posibil asa ceva? Zbiara Satana. Cum de n-a pierdut tot cand a picat curentul?!
  -Eh, Satana, zice Doamne-Doamne ranjind, tu nu stii? Iisus salveaza!

  Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 0

 23. Acu spui? Pățită cu nenea de ieri, cel cu mult bunsimț. Lucram pe un calculator căruia i se defectase ceva, nu reuseam sa îl închid , nu funcționa nici butonul de pornire..așa ca il inchideam ca o gospodina vrednica, îl scoteam din priza iar la pornire îl bagam in priză , din cand in cand apăsam cu ciuda butonul de zeci de ori. Singura soluție era sa il scot/ pun în priză. Băieții de la informatică ma ignorau cu grație. Și vine baiatul asta frumos să introducă crocodilii lor specifici, virusi, programe, spioni naiba știe ce fac ei la computerele noastre. ,,Știi, la mine nu functioneaza. .. Nu acum, dupa ce termin imi spui ..” Si lucreaza, si lucreaza cca 30 minute apoi ma intreabă senin ,, Ia zii, care-i baiu’?”…,, Pai uite, butonul ăsta nu funcționeaza”. Și apas butonul, evident calculatorul îsi amintește de zilele lui de glorie și functionează perfect în gatul mamii lui , se închide spre stupoarea noastra (penca nu isi salvase ceea ce lucrase).Jur ca am murit, daca știam de sfant îl aduceam , i-l prezentam, i-l dadeam la pachet cu scuzele mele așa am murit de rușine încă o jumătate de oră, până când și-a introdus din nou datele…si mi-a reparat si butonul mamii lui.( Daca aveam norocul să vină orice alt salariat de la Informatică, azi nu as mai fi fost sa va povestesc pățania, norocu a fo ca a venit cel mai cuminte dintre informaticieni)😄

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

 24. Ehee, dacă știam eu de sfântul ăsta acu’ vreo 12 – 13 ani….
  Avea loc lansarea Ps3 și, normal, conducerea hipermarketului unde lucram a hotărât să facem lansarea asta cu mare fast, ca să rupem pe vânzări. Departamentului meu îi revenea misiunea de a se ocupa de tot ce însemna semnalizare în magazin a acestui eveniment. Cu asta ne ocupam.
  Dar, normal, s-au hotărât târziu asupra modului cum va fi semnalizat și asupra graficii folosite (din cele 5 sau 6 variante trimise de mine pentru aprobare), așa că ne mai rămăsese o zi și o noapte să pregătim grafica, să printăm afișele și bannerele de diverse forme și dimensiuni, să le amplasăm prin magazin, să aranjăm decoruri etc. Deși aveam calculatoare destul de performante (fiindcă lucram în 90% din timp în Photoshop, Corel, Illustrator și alte programe de grafică), câteodată nu prea făceau față. Ca acum, când, fiindcă se vroia ceva deosebit, a trebuit să folosim rezoluții destul de nesimțite, și “îngenuncheam” des calculatoarele și imprimantele respective.
  Bubuia atelierul de sfinți și dumnezei trimiși în capul celor care inventaseră minunile tehnologiei pe care lucram, în capul celor care inventaseră Ps3, în capul ălora care vroiau semnalizarea “de basm” și în capul meu fiindcă….eu eram șefu’. 🤣
  Până la ora 2 când au venit cei doi băieți din tura de după-amiază, cei 4 din tura de dimineață, adică eu, adjunctul și doi minioni, eram plini de draci și mai aveam puțin până a ne lua la bătaie.
  Am început să printăm ce aveam de printat destul de târziu, așa că i-am anunțat vesel pe băieții de după-amiază că vor petrece o noapte minunată în magazin, pe adjunct l-am trimis acasă să doarmă 2 ore și apoi să vină înapoi, iar pe cei 2 de dimineață i-am chemat din nou seara, după închidere. Că așa era viața p-acolo (o mai fi și acum la fel, nu știu), mai ales când erau asemenea evenimente: plecam de acasă, dar nu știam când ne mai întoarcem.
  După ce s-a închis magazinul, am lăsat 2 oameni sus să aibă grijă de imprimante și să pregătească afișele, iar cu restul am coborât în magazin să ne apucăm de agățat, colat, decorat etc. Muiurile de aparate IT continuau să se blocheze și am considerat că ar fi mai bine să mă agit pe jos decât să risc să sparg vreun monitor de nervi.
  Pe la 4 dimineața băgasem ultimele 10 afișe la print. Mergea greu, “gândeau” mult, se blocau. Terminam deja al 2-lea pachet de țigări (puteam fuma în atelier sau în sala de fumători) și eram la a 6-a cafea. Hai, hai, repede, repede, că la 8 se deschide magazinul!
  Apăruse și directorul, îmbrăcat de scandal. A strâmbat din nas, întrebându-mă temător: “Joane, terminați?” “Da, dom’ director, suntem în grafic!”
  Eram pe dracu’! 🤣
  Îl sună pe adjunct unul din băieții de sus. Îl întreb din priviri ce vrea. Adjunctul îmi zice: “Întreabă X în ce direcție este răsăritul?” Probabil că figura mea nu prevestea nimic bun, fiindcă mi-a înmânat solemn telefonul de interior, dându-se doi pași în spate. 🤣 Am urlat în telefon: “Ce, pwla mea, îți trebuie răsăritul? Ce dracu’ faceți acolo? Unde sunt afișele? Pas-alergător cu ele jos că stăm degeaba aici și se face ziuă!” X, unul din cei mai calmi și sufletiști oameni pe care i-am avut , răspunde suav: “Păi, d-aia îmi trebuie răsăritul…Vreau să mă rog!” Am crezut că îmi plesnește o venă în cap sau că X o luase razna brusc (era venit deja de vreo 14 ore la muncă). Când am întrebat “De ce să te rogi?”, adjunctul s-a mai dat doi pași în spate. Pot să jur că l-am văzut cum se gândea s-o rupă la fugă. 🤣🤣 X răspunde calm: “Păi, s-a blocat tot. Și calculatoarele, și imprimanta. Și dacă le închid, iar stau o oră până pornesc printul. Așa că…aș încerca să mă rog, poate merge.” N-am aflat niciodată dacă făcea mișto de mine, dar, în cele 30 de secunde cât mi-a luat să ajung din magazin în atelier, alergănd ca un Usain Bolt pe energizante, imprimanta a înviat și a început iar să scoată afișele. 🤣🤣 Naiba știe dacă a funcționat rugăciunea sau nu, dar de atunci, cât am mai stat acolo, de câte ori se strica sau se bloca ceva, toți strigam: “X, răsăritul!!” 🤣🤣
  A ieșit minunat, toți colegii de la celelalte departamente, în special de la electronice au fost impresionați de ce am robotit noi noaptea, cred că au și vândut vreo 3 bucăți în ziua aia. 😜.
  Bineînțeles, ăsta a fost doar un episod de acest gen. Au mai urmat multe altele în care ne venea să aruncăm calculatoarele pe geam. Ce să-i faci, dacă nu apucaseră ăștia să-l inventeze pe nea Efrem ăsta….. Ne descurcam doar cu “răsăritul”, care era o treabă mai generală, și rugăciunile se duceau spre sfinții care erau disponibili prin zonă, în loc să meargă targetat spre cel responsabil pe partea IT.😜 O să-i zic lui X de sfântul ăsta când m-oi întâlni cu el. Ce, doar eu să mă oftic că n-am știut de el? 😜

  Comentariu beton! Thumb up 58 Thumb down 0

  • Iar moare Mihai de nervi că nu scrii guest-post-uri. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

  • Sfinte Efreme, mi-am umplut calculatorul de zahăr pudră de la lukumaki-ul ce-mi însoțește cafeaua. :-))))
   Dar am făcut cele 3 cruci, mă uit spre răsărit și le las celor sfinte câteva minute să acționeze și să-l curețe bine.
   Am cunoscut și eu câțiva X-i din ăștia, dragii de ei…

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • @Anduța,
   ce este lukumaki? un fel de gogoașă?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • …un fel de înfuriată 😋

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @HM,
   înfuriată, înfoiată, aoleu ce bine o fi de Anduța!
   Las că-mi fac și eu!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Nu, nu, dragilor. Lukumas este gogoașă. Lukumi (diminutiv -lukumaki) este rahatul acela care se pune și în cozonac. E cu diverse arome sau umpluturi și-l consum cu mare plăcere la cafeluță. Azi, migdale. 😋 Când am ajuns la ”X, răsăritul!” tocmai duceam spre cavitatea bucală (cu o scobitoare, elegant, lady like of course) și am bufnit în hohot de râs (la cum mi-am imaginat faza). Mi-am umplut tot laptopul de zahăr pudră. Noroc de aspirator….ăăăă Sfântul Efrem. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • ai fir epic frumos si coerent, plin de umor, dar ce rabdare ai sa scrii atat de mult… :)))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • Bă, Ioane, ce să zic, IAR N-AI AVUT material de articol.

  • Io am cetit corect și cu voce tare, pă silabe : Bă,Ionuț, ce să zic, IARNA – material de articol.

   @MV vezi că anotimpul ăla se scrie altfel, uăi primăvăraticule 😉

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • N-ați putut să vă abțineți cu iarna, nu? 🤣🤣

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 25. Dacă ştiau de Efrem ăsta, nu mai scoteau fraierii de la Hollywood filme cu loop in time, chiar si Terminatorul era un morman inutil de cipuri. Să ma duc să văd Zi de naştere mortală 2 cu cărți tematice la mine?

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 26. Pai, in primul rand, spune-i programului pe care il folosesti, sa salveze din 10 in 10 minute. Te chinui o data si atat.
  Apoi, sunt programe de recuperare ale fisierelor corupte sau sterse. Faci rost de unul.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

 27. Iete, v-ați șmecherit toți. Și voi, și sfinții oportuniști.
  Ia luați un creion d’ăla cu radieră în coadă, un top de hârtie și scrieți de mână. Că nu vă mai pică nimic. Nici mâna, nici computerul, nici curentul. Păcătoșilor!

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 0

  • Să pună și o coală de indigo, să fie o copie de siguranță.

   Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 0

 28. Na, ce inseamna sa nu ai noroc! Ce era daca postati asta acum 3 luni cand am pierdut toate facturile de pe o luna din baza de date !!! Ma ajuta Sfantul Efrem asta noul si nu mai boceam, nu mai stateam atata peste program, nu mai faceam atatea pacate cu vorba si gandul! Curat ghinion! 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

 29. Ai greșit tu cu ceva în viața asta de dai numai de astfel de articole. Clar.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 30. Sfantul informatician Efrem! Si mai este unul care protejeaza soferii, dar pe vremea cand a trait el, abia daca se inventase roata:)))

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 31. Toate universitătile de specialitate ar trebui sa aiba un nou profil : teologie ciberneto- informatică! P.S. : cu diplome pe bune, nu fake.uri ordinare !

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

 32. Slava tie, Sfinte Efreme! Cred ca tu mi-ai transmis mail-ul ala care nu mi-a transformat toată apa in vin ci toate pozele din laptop in poze cu terminația .nwdsfs. Am încercat toate soluțiile antiramsomware pentru recuperare, mai putin cele trei cruci deasupra tastaturii. Revin cu amanunte dupa ce repornesc laptopul ca vad ca iese putin fum din el. Probabil e de la tămâie.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

 33. Auzi, da penrtu intinerirea laptopului in ce directie ma uit si cate cruci fac? nu de alta dar implineste 11 ani si parca e cam vechiut, si cum uitatul si crucile is gratis parca as alege varianta asta . merg pina acolo incat sa zic si o rugaciune daca trebuie.

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Razvan, aici e sensibilă problema. Dai acatiste 13 zile, înveți 13 canoane și după te uiți în portofel. Dacă nu apar banii pentru un laptop nou, o iei de la capăt, dar dublezi canoanele. Și tot așa.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • La 11 ani vechime te uiți în direcția în care ai un magazin de electronice și faci o cruce pe hartă în dreptul lui, sau în formularul de comenzi on-line😜. O fi ăsta sfânt, dar nu poate face minuni….

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 0

  • A zis-o Ionuț, dar cum repetiția e mama învățăturii:

   Te uiți în direcția eMAG cu mâna în portofel,
   Scoți și cardu’ umpic din el,
   Vezi să ai și bani …nițel.
   Rugăciune și mult post
   Ca să nu îl iei la rost
   Pe curierul cel …anost.
   FAN😉

   Muzeografule😉

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

 34. De recuperat documente PC cu sfinti nu am incercat inca, dci nush ce sa zic, da’cu Sfantul Anton de Padova am luat o multime de examene in facultate… unde nu prea aveam mari sanse…

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Asta nu era ala cu minunile la măritiș?! Mai nou se ocupă și de examene?!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 35. Eu atata pot sa zic: ” Bă ej’ nebun????” 😂😂😂

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 36. Când lucram în telecomunicații aveam o colega de o sfințenie rar întâlnită. Îmi tot repeta că vrea să mă aducă pe calea cea bună a limbajului. O oripilam efectiv. Era tot timpul cu mâna făcându-și cruci. Multe.
  Într-o zi a nimerit la ea la birou un macio d-ăsta cu pieptul gol, ochelarii de soare puși pe ceafa de bulgar și pantalonii lăsați de i se vedea juma’ de cu.r
  De regulă o mai scăpam eu de ciudații ăstia că ea se crucea până la finele programului. În ziua aia aveam client. Așa că mirificul s-a pus la ea la birou și ea zis: iubita, vezi ce are taciu’ că nu mai merge. Ia sfioasa mea telefonul și o aud: eu nu pun mâna pe așa ceva. Îmi arunc un ochi pe telefonul ăluia și văd o poză cu una în pielea goală, crăcită toata. Bine, dă să schimb poza. Manevrează ăsta telefonul și i-l dă iar. Colegă-mea, roșie toată la față, tremurând din toate încheieturile, îi spune: sfinte! O să mă rog pentru dvs. Elena, ajută-mă tu!
  Iau telefonul, mă uit la ecran. Pe display unul în măciuca goală. Dau cu deștu’ pe display, asta a mea clipea des, să moară nu alta, displayul mort. Insist. Nimic. Mai dau de câteva ori, că așa insist eu să-mi fac treaba. Nada. Decretez: ăsta e caz de service. Fac actele pentru service și pleacă bulgarul. Sfioasa: elena, atât ai dat cu degetul pe ecran… Nu-ți era clar că n-o să meargă? După ce să-mi fie clar?! După poză. Era a necuratului.
  Și-a făcut trei cruci. Mi-am făcut și eu.

  Comentariu beton! Thumb up 39 Thumb down 0

  • Şi sfioasele astea fac pe urmă o droaie de copii.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Elena, trebuia sa ii spui ca ai dat atat de des ca sa vezi daca se mareste maciuca 🙂
   Scuze, nu m-am putut abtine.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • O leg un pic de articolul de ieri. De unde știa colega că omul din poză nu-și făcuse duș și nu era curat? Băi, ce de prejudecăți pe unii!!! 🙄

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Geamăna merită un studiu de caz, pofticioasă mică😊

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @HM, mai aveam eu o colega in liceu care spunea ca naste cu chilotii pe ea.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 37. Mda…Nu stiu ce fumează unii,dar clar nu jucam aceeași echipă! Sfatul Plătitor de RATE a apărut??? Nuuu???? No,pe mine ala ma intereseaza!!! Cand apare si face minuni,dati-mi un semn! Zi faina,merg să-l caut!

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

 38. Eu am alt sfânt protector la care mă rog.
  Nea Toma. Nea Toma de la IT.
  Acest izbăvitor te scoate din belea când nu merge programul sau dă sfânta deblocare de a doua zi ca să poți și tu, agent leneș să dai ‘ realizat’.
  Același sfânt al butoanelor este atotputernic și poate intra peste tine pe laptop sau pe telefonul de serv. Vede așadar toate văzutele și nevăzutele…. Ce ai trimis, cui, când, unde ești, ce zici, cu cine vorbești, ce ai lucrat și ce nu.
  Uneori în marea lui milostivire îți scrie un mesaj intr-o casetă albastră care apare si dispare ca fulgerul: ‘ Dă-ți realizat că nu mai deblochez decât cu mail MaiSus. Ai 10 minute’
  Și când vezi un astfel de mesaj de la SF Nea Toma lași pustiului tot ce făceai și dai realizat. Că nu vrei să cerșești deblocare MaiSus cu CC la Nea Toma.
  Dacă ștergi ceva, Nea Toma vede și te ajută, iți pune la loc pe desktop ce ai pierdut.
  Dacă uiti laptopul in masină mai mult de 2 ore, nea Toma îti dă sms.
  Și multe multe alte minuni mai săvârșește Nea Toma, dar nu am timp să le înșir aici.

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 0

 39. De aceea e crestineste sa iti salvezi datele in Cloud, la Domnul, care va avea grija de ele.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 40. Suspectez că cineva de la mine din familie citește pe-aici, tocmai ce-am primit pe Watts app.

  “Moare un inginer şi ajunge la Porţile Raiului. Il caută Sfântul Petru prin
  catastife, prin hârtii, agende, caiete, da’ nu-l găseşte defel și atunci îl trimite în iad.

  Nu trece multă vreme, şi inginerul, sătul de mizeriile specifice Iadului, se pune pe treabă şi începe să proiecteze diverse îmbunătăţiri.

  Într-o bună zi, îl sună Dumnezeu pe Satana la telefon şi-l intreabă:
  – Ei, şi cum mai e pe la voi, cum merg lucrurile pe acolo, pe jos?

  Satan ii raspunde:
  – Suntem pe cale să ne certificăm ISO 9000, 14000, 18000, 21000, avem un sistem de control de flux al cenuşii, aer condiţionat, cuptoare de smoală cu alimentare automată, closete cu drenaj prin infraroşii, programe de siguranță şi prevenire a accidentelor, scări rulante cu limitatoare automate de sarcină, echipament domestic pentru eficienţă energetică, reţele de comunicaţii cu fibră optică, programe de mentenanţă predictivă, sisteme de control field bus şi Hart, acces pe bază de amprente digitale, Wi-fi, iPod-uri, Internet la liber… Până şi eu am publicat prima versiune a paginii mele web.

  La care Dumnezeu tună prin telefon:
  – Ceeeeeeee??? Vrei să spui că ţii cumva acolo la tine vreun inginer???
  Scaraotchi, cu tupeu, îi raspunde:
  – Da! Da’ de ce întrebi?
  – Aşa ceva nu se poate admite! Ce face un inginer în iad? Locul lui nu este în iad. Inginerii întotdeauna merg în Rai. Să mi-l trimiţi imediat, m-ai auzit?
  – Nici să nu visezi aşa ceva!- zice dracul. Inginerul va rămâne cu mine pentru eternitate.
  – Trimite-mi-l imediat sau… TE DAU IN JUDECATĂ!
  La care Satana începe să râda în hohote:
  – Nu zău!? ŞI… DE UNDE O SĂ SCOŢI TU UN AVOCAT?…

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 0

 41. …si inca o patita la care ar fi fost mai mult decat necesar sfanttu’ asta minune. Birou…8 fomei harnice ca albinutele dar totusi fomei…curat in birou, flori in glastre da’ mai atarna cate o priza, te mai impiedici de un triplu care traverseaza oaza de frumusete.Venit nenea informaticianu’ care face , nus ce face, da’ face in calculatoarele noastre din cand in cand…si lucra nenea asta cu drag de viata, in ritm alert. Se ridica una dintre fomeile albinute, leviteaza cu gratie spre geam si ghici ce, calca fix pe triplu care alimenta calculatorul, iar triplul ala avea buton de on-off…mort pacientul in fasa, mort de oroare informaticianu’ care nu salvase lucrarea minune, moarta de rusine albinuta fomeie.Concluzia: degeaba exista sfinti cand exista si fomei in aceeasi ecuatie.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

  • Minusul e de la albinuță sau de la informatician?

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 42. Vasilesculeeeeeee! Ninge-n draci! Roagă-te la toți sfinții să nu ne-ntâlnim vreodată! Sau lasă-te de meteocobit!
  Nu te salut!

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • Nu știu, Victore, la noi e cald, a venit primăvara.

  • @Mihai, a fost cald, nu mai este. 🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Că e sau nu mai e cald, sigur prognoza a fost făcută corect, doar o fi uitat să-i dea și ”save”. Haidem cu toții cu cele trei cruci pe la ferestre, poate, poate reușim să îmbunăm stihiile!

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • Dacă ninge și aici, luni o să auziți de un blogger bătut măr cu o geantă de voiaj.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • Ce blogger? Aveți bloggeri la voi acolo?

  • Fără violență!!! Doar frecat … cu zăpadă 😏 … dă importă.
   Crucile alea se fac la fereastră… pe care parte ? Anduțo, di ce îndemni oamenii pe timp de uorgie ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @Misu cald a fost in Algeria, aici e frig de crapă pietrele

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Habare, pi partea cu… răsăritul. Logic. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Mișule, nu știu ce bloggeri sunt pe aici, eu voi urca în primul tren/avion/autocar și vin la București. La ACEL blogger. Se știe el care.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Cabral?

  • @Gabil n-ai tupeu să vii cu o trotinetă 😉
   @Anduța io zic să ne reorganizăm nițel.
   @MV nu lua numele ACELUI blogăr în râs și mai ales ..al celui cu râs colorat.
   @Baghera și? …cum a fost vremea în Algeria ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Habare, zic la fel. Să vedem la ce te gândești, așadar.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Fix acum am intrat în casă, mă gândesc la cea mai mare plăcere a omului, o nevoie stringentă… urmează să o pun în practică : înfulecarea. Și fac și-o cruce … la final.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Habar 23 de grade tati… VIS!

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 43. Astazi in semn de protest față de venirea primăverii n-o sa scriu nimic legat de sfantul nu știu cum.
  Am zis!

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • În loc sa apreciezi vremea. Pfff…

  • Ăăă, domnu’ @Marius, cred c-a ajuns la mine toată. Primăvara, de ea zic. Voi păstrați-l bine pe Vasilescu, eventual puneți-i interdicție la graniță până pân’ mai-iunie, să nu scape. 😂😂😂

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Apăi mă flăcău, oprește-te că domnuca o plecat demult… zise ardeleanul privind la BaGheRa pusă pă făcut flotări 😋

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 44. Problema asta se rezolva intr-o buna măsura cu editarea direct online (Google Docs sau Microsoft Word Web App). Da, știu, articolul e caterincă dar unii chiar nu cunosc beneficiile acestor lucruri (a edita/salva in Cloud). Orice user Windows 10 are și niște spațiu gratuit pe OneDrive, câțiva gigalai dar suficient pentru câteva documente.
  Asta cu hardul extern e ceva demodat rău.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.