7,979 cititori

Parcagiii sănătății noastre

Mno, probabil de-acum știți toți despre povestea cu cetățeanul italian care se dădea drept chirurg, deși avea clase mai puține decât trenul. Și nu numai că se dădea, dar mai și opera, pentru că asta fac chirurgii, nu? Operează. Dar o să mai insist un pic pe ea, pentru că am niscaiva nelămuriri.

Cam cât sânge rece trebuie să ai să te apuci sa operezi când tu nu ai nicio pregătire în domeniu? Pe mine m-a făcut praf la faza asta. Serios, eu am transpirații reci și când trebuie să schimb o priză sau să vâr o șurubelniță mai adânc în ceva ce, de obicei, nu sângerează. Ca să nu mai spun că era să leșin când i-am dus pe Vasile și Suzana la vaccin și-am asistat live la oprerațiune. Cam cum trebuie să fie construit creierașul tău ca să poți să tai liniștit cu bisturiul, după care să-i spui calm asistentei: “pensă, te rog”. Tu fiind de meserie parcagiu.

Chestie pe care se pare c-o făcea cu real talent, dacă s-au prins asistentele că nu e chirurg, nu după cum opera, ci pentru că nu știa să se spele pe mâini. De unde se vede că nu poți să înveți chiar tot din tutorialele de operat țâțe de pe youtube. O fi sărit omul partea cu spălatul pe mâini, o fi zis că nu e așa de importantă. Pățăști.

Și acum trecem la partea a doua de nelămuriri.

Din câte se pare, omul a colaborat cu patru clinici: Euromedical, Prestige, MH Medical Group şi Monza. Evident, toate patru au sărit de cur în sus pe motiv că nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase. Cine, noi? Vai, dar cum puteți să insinuați așa ceva? Monza a și dat un comunicat de genul: “da, a operat la noi, dar o singură dată, care e problema?”. Niciuna, ce problemă să fie, doar nu era să vă puneți voi în calea fericirii unui chirurg cu opt clase. Ăia de la clinica Prestige s-au scos și ei din rahat spunând că omul le-a prezentat documentele necesare. Și se pare că da, așa e, talentatul nostru chirurg italian avea patalama la mână din partea DSP. Iată:

Direcția de Sănătate Publică București a recunoscut, marți după-amiază, că i-a eliberat parafă de medic lui Matteo Politi, italianul cu 8 clase care a pretins că este medic și a operat la 5 clinici private din Capitală. Parafa a fost eliberată pe data de 23 martie 2018 de către Biroul de Informatică şi Biostatistică Medicală din cadrul DSP București. (sursa)

Pe 23 martie 2018, da? Hmm, păi atunci nasol. Că pe 8 martie, același an, patroana clinicii Prestige se fălea pe Instagram cu domnu’ chirurg cu clase mai puține decât portarul de la noi din clădire. Mișto poză, nu?

Mai e cazul să spun că pe lângă parafa de la DSP, Don Matteo ăsta ar mai fi avut nevoie și de documente de la Colegiul Medicilor ca să poată profesa? Care Colegiu a anunțat că nu i-a eliberat așa ceva. Să mă întreb de ce niciuna dintre clinicile enumerate mai sus nu i le-a solicitat?

Ce voiam să zic, voi vă dați seama cam cât de praf e sistemul medical românesc dacă un parcagiu cu opt clase, care a văzut bisturiu doar la televizor, a putut să se dea liniștit drept chirurg și SĂ OPEREZE? Nu dermatolog, nu medic generalist, nu homeopat, nu adept al Oliviei Steer. Chirug, frate.

Halucinant! Totul e halucinant în țara asta!

136 de păreri la “Parcagiii sănătății noastre

 1. Te ia cu fiori. Mai ales când știi că unii chirurgi cu patalama la mână, uită diverse chestii în tine. Așea, ca să fie.
  Alinierea! Să ne rugăm să fim sănătoși!

  Comentariu beton! Thumb up 35 Thumb down 2

  • Ăsta era altceva. Talent nativ.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 2. da’ daca facea asta si ceva scoala, eh?
  cam cate talente avea baiatu’ asta la el?

  pai tara-i plina de “paratzi” si de specialisti facuti la apelu’ bocancului, ce mai lipsea? un chirurg?

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 4

  • Avea scoală, n-auzi? Ce, opt clase sunt de colea?

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

 3. Bine, și asistentele astea cârcotașe: “Nu se spăla corect pe mâini”. Ele de unde știu cum e corect? S-au spălat vreodată pe mâni când sunt la slujbă?!

  Comentariu beton! Thumb up 47 Thumb down 13

  • Elena, prietena mea este asistentă. Nu scriu ca să o apăr, departe de mine gândul ăsta. Ci ca să confirm cumva cele spuse de tine.
   Îmi povestește amănunte din culisele spitalului și înțeleg de ce a devenit paranoică. Dezinfectează, spală, fierbe tot tot tot acasă, de teamă să nu aducă acasă cine știe ce coropișnițe. Reguli sunt, evident, dar sunt încălcate cu grație. O persoană să le încalce și este suficient.
   Ea a făcut școală medicală cu pasiune, a lucrat ani de zile în teatre de război, în condiții greu de imaginat. Dar spitalul era spital și regulile erau respectate cu strictețe. Aici, după cum spune ea, este haos.

   Comentariu beton! Thumb up 42 Thumb down 4

  • Nuuu, că în biserică nu e chiuvetă.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • @Mona, știi ce e cel mai nasol? Că exemplele astea bune, cum e prietena ta, au ajuns să fie discutate ca excepții.

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 3

 4. Ala cred ca era fan “Nip&Tuck”😉 Observ ca s-a bagat la țâțe direct 😂 s-o fi gandit: ba cat de greu poate sa fie; tai acolo “umpic”, faci un buzunar, bagi siliconu si cosi …gataaaa! Toata lumea e fericita 😂 Tot e bine ca nu s-a bagat la neurochirurgie, ca la cat de competente sunt “institutiili”, ajungea parcagiul sa scormoneasca prin creieri, si atunci era chiar jale. Sa ma anuntati si pe mine daca apar paciente de-a lu nenea asta sa se planga in direct la Maruta sau la Acces😉

  Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 1

  • Io zic că se putea califica și pe neuro când voia el.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

 5. Vă mai surprinde ceva ? Țara asta a fost condusă cândva de un cizmar, ce ne-ar mai mira ? Încă mergem cu ciuboatele rupte… extrapolați voi că mie îmi e scârbă și de stat, dar și de particulari ☻

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 2

  • Șerif, ăla măcar avea o calificare, era cizmar. Parcagiu poate să se facă și o maimuță.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

  • Mihai, nu avea calificare ca cizmar.. A fost doar un ucenic jalnic, nu s-a prins meseria de el. Și mare comunist s-a “făcut” în pușcărie unde fusese arestat pentru hoție, nu pentru altceva. Nevastă-sa era “ultra-calificată”. Până la urmă e vreo diferență între “calificările” tovarășei și ăstea ale italianului?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

 6. La faza cu sângele rece m-am blocat și eu și n-am mai putut digera restul amănuntelor. Cum, sfinte căc&£, cum te apuci să OPEREZI fără să fi învățat chestia asta???? Ce să mai zic, bine că omul e animat de idealuri nobile și de dorința de a-și înfrumuseța semenii, altfel aveam de-a face probabil cu un criminal în serie de mare succes…
  Un amănunt interesant care văd că trece, deocamdata sper, neobservat: din declarația lui rezultă că el se consideră ÎNDREPTĂȚIT să profeseze din moment ce are parafa respectivă! Adică nu vede o problemă în faptul că n-are studii de specialitate și nici nu consideră că a solicitat-o în mod fraudulos.
  Un control la scufie ar fi binevenit…

  Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 1

  • Exact. Io aș da în judecată statul român și toate clinicile alea, în locul lui.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • De ce sa nu te apuci daca poti face traba mai bine decat bastinasii cu toate patalamalele lor? Daca romanii sunt atat de slab pregatiti si lipsiti de chemare incat pana si un impostor e mai competent ca ei? Poate o fi vreun profesor Wilczur. Pana la urma nu au existat plangeri ale clientilor legate de calitatea operatiilor sale. A fost prins ca urmare a modului ciudat in care se spala pe maini. In schimb, sotia lui Catarama, cea care l-a reclamat, cu toate ca nu ii lipseste nici o diploama, e cunoscuta tocmai pentru talentul sau de macelar si pentru interventiile dezastroase.

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 5

  • Să știi tu, @ventidius că doctorii românași nu-s chiar atât de prost pregătiți cum spui. Că dacă era așa, nu-i aștepta toată Europa cu brațele deschise și nu le dădeau aceleași salarii. Da, sunt și uscăciuni, sunt și pile, nu zice nimeni. Dar nu cred că-l poți compara pe impostorul ăsta nici măcar cu un rezident.
   Degeaba are el talent la tăiat, că nu taie o găină!

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 3

  • @SM
   Faptul ca Europa ii asteapta cu bratele deschise si le ofera salarii mari nu e neaparat un criteriu privind competenta. Arata doar ca e penurie mare in domeniu si ca sunt dispusi sa pateasca mult pentru putin. Am un amic care s-a angajat sezonier la o firma care asigura revizia pentru avioane. Nu i-au cerut nici un certificat, doar un CV in care declara ca are experienta in domeniu desi nu avea nici o treaba, doar daca faptul ca surubarise la masina personala si la motocicleta nu s-ar echivala. A primit un salariu enorm, conditii pe care nu le-a visat vrodata. S-a adaptat perfect. Cand pierde un surub de titan pune in loc unul de aluminiu. Singura problema pe care si-o pune acum e cum se va intoarce in tara, pentru ca dupa ce a lucrat cateva luni acolo nu mai are curaj sa zboare cu avionul.

   Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 8

  • @ ventidius, cum am zis, clar sunt uscăciuni, clar nu e un criteriu de competență. Dar faptul că îi acceptă în continuare, fără n condiții impuse, asta cred că spune ceva. Încă nu am auzit de medici români care au schilodit pe cineva în afară. Dacă știi tu, let me know.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • @SM
   Nici eu nu am auzit, dar nu e de mirare, nu urmăresc știrile despre medici. Nu am pasiune pentru domeniu. Nici despre medici din România nu am am auzit pana in ultimii ani, cu excepția clasicului Ciomu. Nu e obligatoriu oricum ca medicii romani sa primească mari responsabilitati din prima. Deficitul cel mai mare poate fi chiar la posturile de jos, care nu cer neapărat capacități deosebite.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 3

  • Da.o dreacu domnu’ Ventidius!!! zici ca in loc de tittan e bun si aluminiu!!! Am un prieten care nu a putu lucra in Danemarca ca stivuitorist fara un certificat care sa ii ateste calificarea in aceasta meserie! Si ca stivuitorist raspunderea e VAX fata de unii care intretin avioane

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • @owivan
   Raspunderea e vax, dar abilitatile cerute sunt indispensabile. Nu poti sa lucrezi cu motostivuitorul fara ceva experienta. Provoci dezastru inca din prima zi. Persoana de care vorbesc nu era lipsita de abilitati tehnice, demonta si monta la loc masini si motociclete in garaj, le reconditiona, fabrica singur unele piesele din metal atunci cand nu reusea sa le cumpere. Problema lui nu e lipsa certificatelor cat iresponsabilitatea inascuta, un certificat nu i-ar fi schimbat comportamentul. La partea cu suruburile argumentul lui parea logic, avionul nu sta intr-un surub, e construit in asa fel incat sa suplineasca ruperea unuia. Deci, daca din cele 40 de suruburi care tin o aripa unul e din aluminiu nu ar trebui sa-i afecteaze siguranta. Totusi nu si-ar fi pus totusi viata la bataie pe premisa asta.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 3

 7. Sincer? Pentru ce a facut, firmele ar trebui sa nu mai aiba licenta la ora actuala si el la puscarie…

  Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 0

  • Cică avea o condamnare, cu suspendare, în Italia. A făcut același lucru și acolo, destul de multă vreme. Nu suntem singurii fraieri, se pare. Omul are tehnică bună.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • Păi de undeva trebuia să înceapă. Stii cum e, când ești medic tânăr, la început de drum, accepți orice.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • Da asa s-ar face într-o țară civilizată! Doar că la noi în România este cea mai tare țară. Să-i mai credem pe cei care spuneau despre USA că este țara tuturor posibilităților… nu frațică aia e ROMÂNIA!

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • @Mona: E si Italia tot ca noi cand vine vorba de spaga si coruptii…

   @Mihai: omul vrea sa se scoata elegant “am dat hartogaraia unui avocat, nu dau nume, care a facut ea niste demersuri si mi-a zis: gata boss, poti sa tai oameni cu acte. Nu chiar in regula, dar merge…”

   @Baghera: eu cand eram mic, in USA vroiam sa ajung. Si, pe masura ce am avansat in viata asta, pare ca toata smecheria chiar pleaca din Balcani…

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Alexandru: de acord cu ce spui. Dar cine sa ii suspende: MS, CMR sau alte institutii frecatoare de menta?

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Paul: Care vor ei, nu prea te joci cu chestii de genul, nici macar prostii de sunt acum sus la guvernare nu ar trebui sa o faca…

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Alexandru: doar ca … daca te duci la SpitalPrivatXX sa-i suspenzi licenta pnetru lipsa de control a calificarii medicului iti vor spune: “coae’, avem scrisoare de la DSP iar pulifricul avea parafa. Cu ce drept ne futzi noua business-ul daca voi nu sunteti in stare sa controlati sistemul?”

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 8. Ăsta îndesa silicon si neste galeți de botox în niste proaste.Să iti prinzi buzucile la usa rotativa sau să iti prinzi sfârcul cu elasticul de la chiloti ca ti-a turnat ala o roaba în plus de silicon nu este la fel de grav ca in loc de o extirpare de amigdale să primesti o lobotomie.
  Nici mare pierdere dacă țâțele proastelor ies ca un portavion american,nu este ca si cum alea vor inventa vreun vaccin,vreo tehnologie regenerativa,vreo ceva.
  Da sistemu’ este de căcat,să iti torni chestii in bot,țâțe,cur este dovadă de prostie crasa.
  Cât de prosti suntem noi ca barbati,ne scoate dracu din căcat un Musk,un Bill,unu ca Hawking,Steve.Slavă progresului pentru ei.
  P.S:Se inmultisera porumbeii.I-am.rărit.Nu le tai gâtul,smulgi capul.Simplu.Au sfârșit în cuptor.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 20 Thumb down 21

  • Eh, nu înțelegi tu eternul feminin.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • 1.Copiii mei.
   2.Părinții mei.
   3.Motocicletele din viata mea,bani.
   4.Mașinile cu motor mare si istorie.
   5.Antrenament
   6.Muzica rock.
   7.Musk
   8.Eternul feminin.
   Asta este ordinea lucrurilor importante din viata mea.Primele trei pozitii sunt fixe.Îmi pasa mult de eternul feminin.Mereu.

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 10

  • Ăsta risca în orice moment să-i moară pacienta pe masă, c-a ajuns o bulă de aer în perfuzie și-a făcut embolism. Ăsta risca să secționeze puțin aorta sau să perforeze un plămân. Cu ce e mai puțin grav că a ”făcut” chirurgie estetică în loc de altă specialitate? Tot cu anestezie generală, tot cu riscuri, ca orice intervenție chirurgicală, tot cu posibilitatea să-i moară pacienta pe masă. Și nu toate femeile care fac astfel de intervenții sunt ”niște proaste”. Poate c-a operat și reconstrucții mamare după mastectomii. Accidente. Arsuri.
   Dar hai să generalizăm.

   Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 1

  • Ar trebui să fii dobitoc/a să spui ceva rau de reconstrucții mamare,nazale, de orice fel.Ce s-a arătat au fost ciocuri de rata,chestii de femei fatale.
   Este amuzant cum vine câte una care începe cu girl power,independență in timp ce clampaneste din lopețile indesate in buze si mingiile din țâțe care au fost puse să devina o păpușă dezirabilă pentru vreun darlau cu bani.
   Este trupul meu si fac ce vreau cu el,o sa clampane o crăiasa.
   Este dreptul meu să o consider o proasta si o jucărie sexuală,o să latru eu.Este ok,singura părere valida pentru mine este a mea.
   Din fericire sunt o grămadă de femei de treabă.Din.nefericire nu le arata nimeni.Si nu interesează pe nimeni ce fac ele.Tot din nefericire.

   Comentariu beton! Thumb up 44 Thumb down 7

  • Cum ar fi sa ai tu o fata care sa fie operata de un parcagiu din asta si sa iasa nasol de tot, o infectie eventual mortala

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 5

 9. Mă întreb pe cine a exersat până a ajuns să facă efectiv operaţii.

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 10. Pe mine nu mă surprinde cazul, există mulți impostori în toate domeniile, mai ales în sistemul de sănătate. Și majoritatea au diplome, nu falsuri.
  Problema mea este alta: de ce italian? Ok, nu am nimic cu străinii care lucrează în Pesedistan, e dreptul lor, piața muncii liberă etc. Dar cum poți tu să angajezi în sistemul de sănătate, privat sau de stat, nu contează, un străin în condițiile în care, de ani de zile, medicii și rezidenții români emigrează pe capete? De ce avem un sistem atât de imbecil încât este mai simplu să angajezi un parcagiu italian decât un medic român? Cer românii mai mulți bani? Nu cred. Sunt mai slab pregătiți? Pe dracu’, altfel nu ar pleca afară. Și atunci? Fiindcă “dă bine” să ai nume exotice în clinici și spitale? Cum, plm, gândesc acești directori și șefi? Nu sunt patriot, cred că acesta este primul meu discurs pro România și pro români de pe aici, dar, băi, mor rezidenții de foame, mulți pleacă fiindcă posturile sunt blocate de mafia din spitale, iar noi angajăm străini?
  Am fost cu cel mic la urgență la privat. L-a consultat un domn doctor cu nume arab. Mi s-a părut cam nesigur pe diagnostic, cam habarnist, mai ales că piticul are diverse probleme. Din fericire, n-a fost nimic grav. Am crezut că sunt eu paranoic, dar acum, după acest caz, este că primul gând care îmi vine în minte este că pe copil l-a consultat un shaormar? Este. Săracul medic, poate nu are nici o vină, dar clar o să îl evit pe viitor.

  Comentariu beton! Thumb up 33 Thumb down 3

  • Ioane, poate nu era chiar shaormar. Poate avea și el vreo specializare în liftier măcar.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • Adică tu zici că ar renunța cineva la poziția de liftier pentru cea de medic pediatru?

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 0

  • Ai dreptate, sunt idiot.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

 11. Sincer, nu mă miră nimic. Nu se întâmplă numai la noi, deci nu e ca și cum am inventat roata. Dar ce e mai grav e că se întâmplă.

  Nu știu dacă ați vizionat vreodată emisiunea Botched. Acolo vezi rezultatele unor “maeștrii” care s-au dat drept chirurgi și au făcut practică pe pacienți.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • Fan Botched 👍 … și Doctor G – medic legist … și SEX send me to .. UPU 🤪

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • HM esti ok? :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 12. Acum inteleg de ce toate operatele arata la fel, toate silioconatele si botoxatele pe acelasi model de zici ca sunt surori, dupa operatie. Au trecut prin mana acestor parcagii.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 4

 13. Pt ca nu vizionez stiri si bula mea de pe Fb are alte preocupari, am aflat despre caz aseara de la stomatologul meu.
  Eu nu inteleg ce atata rautate la voi, Romania ofera sanse egale tuturor 😁
  Si eu am fost intrebata ce facultate am facut, de catre unii colegi care apreciaza ce fac si le zic ca Agronomia normal, cum altfel sa stiu sa “sap” prin legile acestei tari ca sa gasesc solutii legale!!?
  ….da, exista oameni cu 14 clase care nu au auzit de “Low” School 🙄

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

 14. Bazil, bunicul meu (singurul pe care l-am cunoscut) a fost ambulanțier înainte de pensionare. Am instrumentar cvasicomplet.
  Dacă te doare ceva, spune-mi.

  P. S. Bisturiul e tot timpul ascuțit.

  Comentariu beton! Thumb up 33 Thumb down 0

 15. Habar n aveti .La stat se cer documente de calificare,diploma de bacalaureat si cazier judiciar numai pana la o anumit nivel.De exemplu daca esti agent de paza si vrei da te angajezi trebuie bacalaureat, cazier nepatat, experienta, etc.Daca vrei sa fi medic, senator, deputat, prefect, primar, nu e nevoie de asa ceva.

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 3

 16. sa mai zica cineva ca romania nu e tara tuturor posibilitatilor si ca in romania nu iti poti realiza visele 😮

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 17. Ce-am inteles eu din toata povestea asta: inca suntem un popor de snobi! Inca ne uitam la ambalaj si uitam de continut! In spitalele de stat e mafie! Nu esti ” finu lu nasu” sau ” nepotu lu matusa”, nu pupi loc! La privat, fineturi! Ati vazut ce-i interesase:cv-ul si papagalul omului! Cum sa-si atraga toate tutele in clinica, daca nu sunt celebritati cu bisturiul in mana?! Un spital privat isi atrage clientela prin PR, prin ” circ si paine”. Nu vor lua rezidentul cu neuronii prajiti de atata invatat, ca e neica nimeni! Vor lua maimuta de s-a dat in stamba la tv, ca e cunoscuta si vin proastele ca fluturii la bec!
  Daca ne trebuie cirurgie plastica sau nu, e prea ampla discutia, pt ca la ea apeleaza si fufa ce vrea țâțe cat geamandura, dar si femeia ce a suferit o masectomie.

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 1

 18. Cum zicea cineva mai sus, aștept să iasă vreo botoxată să se plângă de rezultat.

  E sigur că omul a operat? Citisem în alte părți că doar ar fi asistat. Oricum, să eliberezi tu, DSP, o parafă că omul e simpatic, doar la noi se poate.

  Spitalele alea ar trebui să moară, dar asta nu se întâmplă sunt n specimene care vor să fie “frumoase”. Sper doar ca femeile care chiar au nevoie de chirurgie plastică să ajungă pe mâna unor oameni cu pricepere.

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 19. Deși în Timișoara sunt clinici private din belșug, când am fost gravidă cu micuța mea am ales să mă monitorizeze un doctor de la stat, evident la cabinetul privat, din cauza timpului meu limitat de job, dar musai să profeseze și la stat, de născut la fel, am vrut să nasc natural, în spital de stat, chiar dacă știam că există șansa să nu ma asiste doctorul meu, care mai umbla pe la diverse conferințe, și așa a fost am nascut cu medicul de gardă, și ce să vezi totul a decurs perfect, bine nici nu sunt eu prea pretențioasă 🙂
  Acum cu micuța suntem pentru a treia oară în spital, la Luis Țurcanu. Pentru chestii simple mergem în privat și la pediatru și la ORL, dar musai doctori care sunt din spitalul de copii, în schimb pentru chestii mai serioase ca asta de acum, merg direct la spital și solicit să fie vazută de doctorul ei, am acest drept să aleg medicul.
  Nu am fost dezamăgită nici de doctorii nici de asistente, de condițiile din spital ar fi de zis câte ceva, dar dacă ești ca mine disponibil să depui un pic de efort pentru confortul copilului tau fară să te aștepți la prea multe din parte sistemului, se poate . Prioritatea pentru mine e actul medical nu neapărat condițiile de cazare.
  Nu am dat un leu la nimeni în spital, nu am cumpărat materiale medicale sau medicamente, am arătat mult respect pentru doctori, asistente și infirmiere și exact asta am primit, respect și bună voință.
  Și am gasit acolo pe doctorița care mia salvat viața, adică ma tratat de o Hepatită C avansată, acum 25 de ani, cu atât de multă grijă și responsabilitate ca ma marcat pe viață experiența, l-am gasit tot acolo și pe chirurgul care ma operat în urma unui accident de mașină, în 4 ore, sub o singură anestezie, partu fracturi grave, care ar fi putut sa mă lase pe viață cu sechele grave, se întâmpla și asta cu 24 de ani în urmă, am mers și le-am mulțumit la fiecare, și spre surprinderea mea și-au amintit amândoi, poate din cauză că erau la început de carieră și erau încă umanizați, umanizare care în timp din cauza sistemului, și de multe ori și a pacienților, dispare.
  Ca și concluzie zic că avem un sistem de sănătate bolnav, dar cu medici predominat buni, și dacă nu se schimbă nimic în țara asta, curând vor pleca toți ăia buni și vom rămane cu parcangii.

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 2

 20. Toată mizeria asta indescriptibilă poate fi pusă în relație cu curentul ăsta mai nou de gândire care se opune așa-zisului elitism, intelectualității, educației solide: ”IMGB face ordine!”, copiii de muncitori, oamenii muncii de la orașe și sate, jos regimul burghezo-moșieresc s-au transformat în ”Ce ne trebuie nouă experți”, cum clamau ciracii lui Nigel Farage,marele sugător de fonduri europene, lasă că știm noi mai bine, ce-o fi vrând și traducătorul ăsta bani, că și eu pot băga o propoziție în Google Translate, ce ne trebuie specialist IT, lasă că face băiatul de la recepție un site, etc.
  Curentul ăsta infect, foarte vizibil și în SUA, dacă vă uitați doar la filme, în care orice om care citește oleacă, mai știe o limbă străină, are mai mult de 2000 de cuvinte în vocabular e ”tocilar”, ”cu nasul pe sus”, ”liberal amărât”, ”snowflake”.
  Individul ăsta cu 8 clase are curaj, tupeu, inteligență nativă și, probabil, un complex al lui Dumniezo’, dacă nu vede nimic greșit în a opera fără pregătire. Cinic, crunt și trist e jocul de aruncarea pisicii între cele 5 clinici, DSP) și Colegiul Medicilor.
  Medic. Chirurg. 8 clase. O viață de om pe masă.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 2

 21. Din câte am auzit eu, înainte să își încerce norocul la noi, a mai profesat și în Italia și UK. În Italia încercase altă specializare, nu chirurgia plastică ci…cardiologia. Mai grav decât atât, e cunoscut cel puțin un caz în care a operat și acolo!

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 22. Poliția ca poliția, legea ca legea, dar sa vezi ce va păți macaronarul când mi ți-l vor prinde oltencele noastre cu țâțele lăsate/sparte dupa mărețele operații fiasco! Sau o fi vreo brânză bună în burduf de câine parcagiul ăsta? Castigator al bisturiului de haur!

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 23. O Doamne, tocmai ma gandeam la o reconversie profesionala, deja mi s-au deschis noi perspective 😁😁

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

 24. Nu am citit toate comentariile, de aceea întreb și eu:
  Cum se face asta? Vii de nicăieri (Italia, da, știu) și bați la ușa unei clinici: Bon giorno, voglio fare el chirurgo a la Romania? Sau: TE ADUCE CINEVA, că tu ești CINEVA în domeniu, ai experiență (sau expertiză, după caz)????????? Cref că în cazul al doilea e mai grav și ar trebui căutat ACEL OM care știa și s-a făcut că nu a mâncat usturoi de un an de zile.
  P.S.: Vă dați seama ce își mușcă mâinile toți cei care ar fi vrut, dar nu au avut același TUPEU?

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 25. Daca cei operati de Gigi parcagiu’ sunt desptepti vor castiga bani frumosi judecandu-se cu clinicile care au permis ca acest nene sa se joace cu matele lor intr-un lighean 😁

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 0

  • “… să se joace cu mațele lor într-un lighean”
   @MAS, am râs cu clăbuci. :)))))))))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • Da ce, este ceva rău să te joci cu mâţele ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Aoleu, oi avea niscai probleme dacă m-am gândit la mațe, nu la mâțe? Să mă duc la un control la medic? 🤣

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @didina si @shoric….da,da,da da pe cand se juca cu mațele lor într-un lighean , poate se dista și cu mâțele in alt lighean

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 26. Mulțumesc domnului Edelweiss că soția dumnealui nu se încadrează în lista de preferințe. Ea este acolo, permanent, cu dragoste, nu necesită nicio categorie pentru a o iubi. Este singura. Jos pălăria.
  Sper ca toate femeile de pe acest blog să se regăsească la fel în sufletele partenerilor de viață. Și să nu necesite vreodată intervenția unui chirurg estetician, real sau fals, pentru a se simți iubite și prețuite.
  Să fiți toți iubiți.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 11

  • @RMD,este a doua oară când te referi la sotia mea.
   Gândește-te la cel mai nasol răspuns pe care îl poti primi vreodată,înmulțește cu minim 3 si ala este un răspuns standard venit din partea mea.Pentru tine.Sau pentru cele ca tine.Sau cei.Într -o zi bună.Si am o zi bună.Întruna proastă vorbim de alte cifre.
   Si pentru o unghie de ajutor înfiptă în gât,sotia mea arata extrem de bine.Si nu este vreo sclava proasta.Si are toate libertatea din lume.Nu stăm 12 ani împreună.Ea de la 20 si eu de la 32.Cerut în.căsătorie.De ea.

   Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 4

  • Hahaha, ce-am mai râs! Comentariul ăsta asociat cu personalitatea “domnului” Edelweiss e de cinci stele! Am pus ghilimele nu pentru că n-ar fi un domn, ci pentru că mi se strepezesc dinții de atâta politețe. Ieri “dragă, Tudor”, azi “domnule Edelweiss”. Suntem pe un blog, nu în cabinetul vreunui doctor. Și iată, nu toți merită titulatura!
   Ți-aș fi răspuns eu unde se încadrează soția lui Edelweiss conform listei lui, dar a făcut-o el mai sus. Nu toți bărbații sunt romantici, uneori unul mai cu șorici îți aduce micul dejun la pat. Că poeziile pe burta goală merg așa până la o anumită vârstă!

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 3

  • @RMD, dacă asta a fost o glumă, e cam proastă, poti să te superi…

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

 27. De la DSP citare: “funcţionarul public a fost mutat disciplinar, […] în cadrul altui compartiment”.
  Asta este una dintre problemele principale, legi laxe, lipsa responsabilității și a măsurilor punitive, indolență și, de multe ori, șpagă. Dacă funcționarul ar ști că-l paște șomajul sau, în funcție de gravitatea faptei, pușcăria, ar verifica ce are de verificat. Dar ce așteptări să ai de la funcționari, când ăi’ de sus legalizează corupția și eliberează borfași din închisori?

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

 28. Sistemul medical românesc: dacă nu i-o sugi lui Arafat, care încă-i pe val (mă tot întreb cine pula mea-l ține p-ăsta de mână), iar dosarul Deltamed e pus bine la sertar, mari șanse n-ai.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

 29. Nici doctor Quinn nu avea clase…dar mă uitam la serial.

  La urma urmei…ăsta voia să facă bine ,cu riscul maxim de a omorî pe cineva. La fel de bine poate să omoare și unul cu diplomă și școală (șansele fiind mai mici)…cred că diferența era asigurarea de mal praxis…la fel și unii părinți tratează odraslele, cu alt risc major de a-i elimina.

  Nu aș condamna un om de ăsta…l-aș verifica dacă e sănătos la cap, apoi i-aș da o șansă de reabilitare, ca să aibă studii…în America, sunt și oameni capabili (hackeri) care, pentru a se reabilita pentru prostii, îi angajează să facă lucruri în favoarea statului.

  Cel mai corect dintre cititorii cu diplome să arunce cu piatra… A SE REȚINE, nu încurajez așa ceva !!!

  I-aș împușca pe cei ce emit diplome, certificate și alte acte fără acoperire. Vezi traficul rutier…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 5

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 1 Thumb down 15

  • sa-l “ajuti”???…sa se “implineasca”???…mai oameni buni, voi sunteti intregi la cap??? :O…un ESCROC ordinar care ar trebui pus la racoare si pus sa plateasca pana ii sar dintii, sa-i treaca de astfel de prostii! Adica, tu, femeie, barbat, pwla mea, nu conteaza ce vrei sa faci, ce vrei sa-ti modifici, tu apari intr-o clinica, mai mult sau mai putin privata si dupa aia afli ca in tine a umblat un handicapat care crede ca te poti juca asa, ca merge, nu-i asa??? Si astuia ii cauti circumstante atenuante? E clar, ceva nu functioneaza in dibla mea…

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • Copy Paste Mode on
   Un ginecolog vrea sa se reprofileze, auzind ca ar castiga mai bine ca mecanic auto.
   Invata individul si se duce la un service auto, sa dea test de angajare. La rezultate, stupoare: tipul luase nota 15… Se duce si-l intreaba pe mecanicu’ sef:
   – Bine domle, cum se poate aaa ceva: asta a luat 5, asta 7… eu 15?!
   – Da domle, hai sa vedem: ti-am dat sa desfaci carburatorul, l-ai deschis corect… 5 puncte. Te-am pus sa-l închizi… l-ai inchis corect: 5 puncte. Si ti-am mai dat 5 puncte de la mine ca ai facut totul prin teava de esapament…

   Comentariu beton! Thumb up 45 Thumb down 1

  • Dr Quinn făcuse școală de medicină, ceva mai no name care accepta și femei la vremea aia, că alea faimoase încă trimiteau femeile la cratiță. Ceva din Philadelphia dacă-mi amintesc bine. Și profesase prin niște spitale din Boston sau ceva înainte să se mute în mijlocul nicăieriului.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • @Ady da’ de popa din Pasărea Spin ce știi ? O făcut scoala de trolli cu părintele Tudor?

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • @HM, filmul ăla nu mi-a plăcut. Și nu-l suport pe Richard Chamberlain. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 30. Omul are cămăşi cu mâneci foarte lungi în dulap.
  Acum se bate cu pumnul în piept că o avocată i-a obţinut dreptul de practică în spitalele din România şi se simte atacat pe nedrept. Probabil că va da pe cineva în judecată.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 31. O fi operat el si pe animale. Inainte de parcagiu a fost si macelar, banuiesc. Altfel nu-mi explic cum a avut atata sange rece sa opereze om viu fara calificarea necesara.
  Mie mi se face aprul maciuca cand sacrific o gaina darmite sa operez pe om. :))

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 32. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 5 Thumb down 33

  • Ai nevoie de țâțe pe stil italian și nu știi cum să ne zici ?😜
   Mă scuzi, sunt nesimțit și sigur nu urmărim același gen de filme…

   Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 0

  • @claudia, că @Ananas trolează e mai mult decât limpede, cunoaștem marfa. Mai trist e că nu-mi dau seama la tine dacă trolezi sau nu. Da’ l-a ținut cineva pe italian să nu facă facultatea de medicină? Cum adică să-și echivaleze studiile? Care studii? Alea opt clase? Sau te referi la știința de a ajuta șoferii să parcheze pe locurile libere?

   Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 0

  • Și iată de ce, pe plaiurile mioritice, băieții care “se descurcă”, fac manevre, se stecoară, vor fi întotdeauna bine văzuți și admirați. Mulțumesc, @claudia și cine mai are aceeași părere ca a ei, pentru că mi-ai dat încă un motiv să emigrez, naibii, cât mai repede.
   Adică ce atâta școală, ce rezidențiat până la 40 de ani, ce chin, ce jale..? Youtube, diplome false, oleacă de practică pe fraieri și gata: iată medicul!!! Echivalăm, nu-i problemă! Dacă omu’ e bun….! Și bunică-mea a avut într-un an producție record de pepeni la hectar, dar nu s-au gândit ăia s-o facă inginer agronom! E drept, nu prea știa să scrie și să citească, săraca, dar…puteau să echivaleze. 🤣🤣

   Comentariu beton! Thumb up 34 Thumb down 1

  • Ce ştiţi voi! Ministrul sănătăţii e de acord cu @claudia. Tocmai a declarat: ‘Poate că era un talent nativ’.

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 0

  • Ce studii sa echivaleze??? Imi pare foarte rau dar pasiunea pentru un domeniu nu iti aduce si calitatile necesare. Talentul si pasiunea fara studii in acest domeniu fac fix zero.

   Eu nu vreau sa ma opereze persoane pasionate, vreau sa ma opereze oameni care stiu exact ce vad atunci cand dau pielea la o parte.

   A, si la facultatea de medicina, acolo unde inveti sa ajungi chirurg, nu lingi niciun volum. Le inveti. Le studiezi si inveti mii de posibilitati si interactiuni cand ceva goes wrong pe undeva.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • Găsiți rogu-vă 2 locuri de parcare diametral opuse doamnelor claudia și Claudia ! RoUk vs RoGr .. damn.
   Mă bucur că doamna claudia a plecat din țărișoară .. și totodată și că doamna Claudia încă stă în țărișoară 🤪

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

 33. Pe vremea cand imi pierdeam timpul prin Regie, erau o gramada de studenti la medicina care vb. spre mai deloc romaneste.

  Cum predare in alta limba nu exista pe atunci ,am intrebat o prietena cum dreaq isi luau aia examenele, mai ales ca erau in ani mari (anul 4, anul 5).

  Raspunsul il banuiti :cu bani.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

 34. Cand am vazut stirea ieri, primul lucru care mi-a venit in gand a fost “Bai, si nu e nimeni mort”? Pai avea omul la activ aproape un an, cine stie cate s-au operat la el… Mai, eu am facut niste injectii la pisici si mi-a fost o frica sa nu le fac ceva…Oricum este ras, ca sa nu zic de plans cum a fost descoperit: Nu a murit nimeni, pacientele sunt multumite, dar nu se spala bine pe mani, sa inteleg ca pentru atata lucru se face Facultatea aia ce dureaza ani de zile?! :))

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

 35. Ok, cazul este nefericit, da, trebuie luate masuri. Dar sincer sunt o mica pasionata de tot felul de emisiuni cu chirurgi plasticieni, operatii facute nasol prin diferite colturi ale lumii, oameni ramasi fara membre de la implanturi fesiere cu silicon industrial, etc. si ceea ce mi-am dat eu seama din emisiunile astea este ca sunt multi nebuni care merg spre chirurgie plastica si ca sunt tari precum Venezuela, USA, Philippine si altele in care nebuni ca astia sunt destui. Deci blamarea asta a unui intreg sistem care inca nu s-a confruntat cu nebuni din astia prea multi si sunt situatii fara precedent, mi se pare cam mult. Din cate am inteles omul avea un dosarel destul de gros cu documentatie cand venea sa inchirieze spatiu in clinici. Si Adina Alberts a spus ca era un om cu o terminologie bine pusa la punct si uns cu toate alifiile. Deci este un psihopat pregatit, de altfel asta zice si faptul ca nu a omorat pe nimeni si se putea foarte bine intampla.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 7

  • Ai dreptate. N-avem de ce să-i blamăm. Trebuia să așteptăm să moară cineva ca să putem s-o facem. În plus, terminologia e mult mai importantă decât faptul că Don Matteo nu avea niciun fel de document eliberat de Colegiul Medicilor.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • Din ce a declarat Adina Alberts, si zice ca are si documente, ea l-a reclamat, dar recunoaste ca la o discutie cu el, omul te poate pacali. Nu m-ar mira sa fie adevarat si sa nu fi bagat astia in seama reclamatia pret de 2-3 luni.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 36. Nu asistentele si-au dat seama dupa spalatul pe maini(astea sunt povesti,nu exista spalat de medic sau de contabil) ca nu era medic,ci Adina Alberts,o doamna medic plastician la clinica careia mersese respectivul pentru a inchiria acolo un bloc operator,adica pentru a opera si la dansa in clinica,iar dansa a remarcat tehnica gresita in proceduri a dansului,a sunat la Colegiul Medicilor pentru a se asigura daca domnul are drept de practica in Romania(ceea ce alte clinici private nu au facut) si cand i s-a spus ca accesta nu are drept de practica si nu este membru in niciun colegiu al medicilor din Bucuresti,aceasta le-a cerut sa investigheze situatia si a intrerupt colaborarea cu italianul. Toate accestea se intamplau la sfarsitul lunii noiembrie,probabil venind ulterior perioada sarbatorilor si a concediilor institutiile in cauza nu au dat importanta si au sperat ca totul va ramane ascuns sub pres,dar intre timp informatia a ajuns in presa,iar Libertatea a dezvaluit intr-un articol acum 1 ora ca acesta tocmai a incercat in acesta dimineata sa fuga din Romania in Ungaria. Consider ca este nesimtit de grav ceea ce a facut,si cu toate astea mai incearca sa si fuga,de parca noi suntem cu totii niste ingramaditi. Eu personal nu am mila pentru omul asta!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

 37. Eu vreau să știu cât câștiga nenea ăla.
  Având în vedere că nu mă înmoaie o tăietură sau un pic de sânge și știu cum să ratez organele vitale când tai cu bisturiul, poate mă reprofilez. Că pare simplu și fără pierdere de vreme.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

 38. Fraier omu’. Dacă se băga pe medicină de familie, ieșea la pensie liniștit.

  Da’ el, nu și nu, a vrut chirurgie plastică. Adică omului îi place frumosul 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

 39. Am depus un dosar pt un concurs pt un post la stat, mi s-au cerut diplome de studii.
  Am depus la un moment dat un cv la un privat. O fostă colegă care lucra deja acolo mi-a zis că ce-am scris eu acolo și activitatea mea on-line a fost verificată și răsverificată. Cică erau un pic mirați că n-au găsit nimic în neregulă.
  Și nu operam pe nimeni. Și ăsta își scoate niște diplome la imprimantă și scrie în cv niște chestii și nu-l verifică nimeni nicăieri, nici la foștii angajatori, nici la școli, nicăieri?!

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Ady,
   Pentru că nici dracu’ nu s-a gândit că un chirurg n-ar avea studii de medicină, de-aia 😂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • Ady,
   ia scrie că te cheamă Motto Pattollo. Sar pe tine angajatorii.
   Ionuț și X-uleasca au dreptate. Suntem elitiști. Cine naiba are nevoie de Vasile, Gigel și Dorel?
   La modul serios vorbind, baftă cu job-ul.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 40. Îi cer iertare lui@Edelweiss pentru că nu m-am exprimat eu ca să mă înțeleagă el. Nu am trollat, nu trollez și nu voi trolla NICIODATĂ despre iubirea adevărată. Domnia sa a dovedit de mai multe ori că are inima mult mai umană decât a multor alți români.
  Ca să fie pace în lumea acestui blog: Nu voi mai face niciodată referire la ceva legat de tine, omule. Sunt ferm convinsă că nu s-a înțeles ce am spus eu pentru că nu am spus eu cum trebuie.

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @RMD,
   Nu-ți face atâtea probleme. Să știi că și războaiele le ducem bine în lumea acestui blog 🙂

   P.S. Om fi razboinicii luminii? 😂

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • RMD,defect familial.Până mă lămuresc ce si cum mă pun zid în fata familiei mele.
   Este ok,de mine puteti spune ce vreți,nu sunt din sticlă.Stai liniștita nu sunt cea mai otrăvita sticla din dulap.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • @Edelweiss,
   ai nevoie de o operație pentru defectul ăla???
   Cunosc io un tip, dacă vrei ți-l recomand 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • Domnu’ doctor ăla care l-a văzut că nu se spală pe mâini de ce nu l-a reclamat? A suferit brusc de o mare durere în cur? Sau e vorba de solidaritate de breaslă? Alea operate de el aiurea de ce nu au reclamat? Dat în judecată, ceva de genul? Nu, capul plecat și atât. Cum să te iei de dom’ doctor?
   Mi-e mai scârbă de ăștia care dau din gură acum decât de italian. Ăla a arătat cam câți proști și nesimțiți există în sistem.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

 41. Am tot respectul pentru cadrele medicale și pentru restul oamenilor din sistem care fac cinste meseriei lor, dar eu ca pacient în România sunt de foarte mult timp pe post de Toma necredinciosul, varianta aproape feroce. N-am avut multe experiențe, dar cele prin care am trecut mi-au fost suficiente, pentru a lua acum la puricat orice lucru care-mi stârnește cea mai mică bănuială de lipsă de competență și nu numai.
  Aproape nimic din ce e halucinant nu mă mai miră și recunosc că mă aștept la absolut orice, mai ales dacă e ceva de rău, evident.
  Chiar de curând am avut o experiență tare neplăcută și cu serioase accente de ireal, la spitalul Floreasca, în calitate de aparținător de om cu coloană fracturată. Am transferat destul de rapid pacientul din acea, mă scuzați, imitație grotescă de spital, totul s-a finalizat ok în cazul nostru, nu intru în detalii, că sunt încă în spume și nu vreau doar să latru pe blog, dar pot să zic așa, cu mâna pe inimă – suntem f.utuți, cu F mare și nu în sensul bun.
  Cât despre băiatul ăsta care se crede doctor și se joacă nestingherit pe corpurile oamenilor cu bisturiul în mână mi se pare doar ceva firesc…în contextul nebuniei zilelor noastre.

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

 42. Si dermatologii sunt doctori si opereaza 😉 Si nu consulta numai zgaibe 🙂
  La DSP este o varza ingrozitoare, niste persoane recalcitrante, acoperite in hartii, care habar n-au de capul lor. Nu cred ca acolo sta cineva sa verifice de fapt hartii, mai ales ca institutiile nu comunica intre ele (DSP si Colegiul Medicilor). O fi singurul care a facut asta?
  In alta ordine de idei, exista medici care nu si-au incheiat rezidentiatul, dar practica in privat fara patalamaua specialitatii respective, la prima sau a 2a specialitate. E ok oare?

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 43. România e țara tuturor posibilităților sau mai bine spus locul in care ajungi doctorand numai dacă crezi în visele tale!
  De azi îmi caut simptomele pe Google și mă tratez singură pe sfatulmedicului.ro!
  Sănătate la plic și bani la doctor în buzunar…!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 5

  • Stai … cum … și ție ți-a deschis apetitul italiano vero ăsta ? Felicitări pentru româna împecabilă 😜

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @HM, păi era cazu să o dea și într-o română mai clară.
   @Silvia, sper să n-ai nevoie de medici adevărați, niciodată! Vezi, Google te și prostește câteodată, nu doar cât te informează.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @hm
   Nu mă atrag italieni cred că este o nație libidinoasă,o fonetică lingvistică ascuțită… aș prefera un ceaun cu smoală topită pe mine decât un compliment de-al lor!

   Deci aleg ultima variantă decât o Dolce Vita cu un Matteo…

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 7

  • @SM căzu cazu’ și necazuL pentru a schimba macazu’. Recomand citirea articolelor și comentariilor mai vechi de pe acest blog pentru a oRbserva predilecția lingvistică a doamnei/domnișoarei Silvia Matei.
   @silvia matei când te lăudam și io … ai dat-o’n minuscule😏

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Am ajuns la urgențe in Londra și medicul cauta diagnosticul în funcție de simptome pe Google…
   Am văzut multe și altele …

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 5

  • @HM, le știu, mi-a atras de mult atenția. M-am mai băgat în seamă, dar degeaba.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 44. Ești rău!
  Asa talent nativ – s-ar fi pierdut în școli. Dacă făcea liceul ajungea fizician – și se prindea de gravitație- si nu mai putea omul să facă tâţe cum îi plac 😂😂😂

  Cam tristă al naibii situația

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 45. Să fiu sinceră acum, mă gândeam la treaba asta cu talentul/vocația și că
  Chirurgia la Matteo
  O fi ca la unii cu Meteo.
  O simți și trebuie s-o practici.😬

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • Deci i-ai zmotocit un ciucurel dă la eșarfă cu această constatare de bun siMpț de altfel.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Anduta
   Cred că a obținut acreditare doar pe baza faptului că domnul este străin sau nou venit între ale patrie noastre și cineva a gândit așa cum să nu ne mândrim cu un italian anglofon….

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • Habare, nu știu, nu cunosc la ce te referi. Doar îmi exersam și eu vocația poietică. 😋
   Silvia, eu chiar n-am niciun fel de neclaritate privind felul în care un nene cu 8 clase și-a primit acreditarea de doctor, pentru a hăcui oameni. Nu în țara în care un condamnat penal pentru corupție la 8 ani de închisoare are acreditare să hăcuiască bugetul țării după propriul plac. L-am ales doar pe el de dragul cifrei 8, nu mai zic și de alte anomalii, pe care le simțim (sau le vom simți) zilnic. Dar vorba aia, noi să fim sănătoși 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

 46. Io cred că nu a primit rolul lui Leonardo din “Catch me…” şi a vrut să îi facă umpic de concurență.
  Părerea mea.

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 47. „Au fost câteva suspiciuni. L-am văzut cum se mișca în sala de operații, am avut câteva discuții. Să știți că la nivel de discuție medicală omul este strălucit, te induce în eroare când stai de vorbă cu el în domeniul medical, n-ai niciun dubiu” Adina Alberts.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 48. Nu știu dacă ați văzut Catch me if you can. Este o poveste unuia care pană la 21 de ani impersonează un pilot de avion, un medic respectiv un avocat fără nici o școală. Poate italianul ăsta a crezut că este un Frank Abagnale mai mic.
  https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Frank_Abagnale

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 49. Cum, ziceau aia de la Parazitii? Daca eram chirurg uitam in tine ceasul meu cu cuc, patentul, si-un cutit de paine?

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 50. 15 sezoane de Anatomia lui Grey + New Amsterdam + Chicago Med + Saving Hope = dacă intră în stop, 1 mg de epi, apoi 1-2-3 clear, apoi lumea zice că e mort DAR pacientul își revine. Dacă e vorba de operatie e și mai simplu: pensa aici, taie acolo, omg cancer is everywhere, metoda inovativa și din nou ziua e salvată. SI TOTUSI NIMENI NU MA ANGAJEAZA SI PE MINE… pierderea lor..

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 51. Grecia e plina de medici fake. Si culmea cu patalamale din Italia. Cel mai celebru caz a fost al medicului cu „Ferrari si avion privat”, care a fost 13 ani director de spital in insula Skydra, timp in care a luat salar vreo 700.000 euroi. (fara spagi, doar salariul, da?). A si operat si pe post de medic radiolog avea un preten fotograf!!! Avea o diploma de la o facultate din Roma. In 2016 a fost condamnat la inchisoare pe viata si el si fotografu’, dar asta din urma fuse mai destept si pleca inainte sa-l prinda si cica traieste bine-mersi prin nush ce insule. La voi e pistol cu apă parcagiul.😂😂😂

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 52. Pingback: mihai vasilescu blog | Zece lucruri pe care nu le știai despre vagin

 53. Pingback: Încă două chestii despre falsul medic Matteo Politi - Gabriel Ursan

 54. Pai m-ai citit ca i-a dat tanti aia de la minister “din mila” actele? 🤔 Ca ceva nu era chiar în regula cu hartoagele, dar totuși… I-a fost mila și l-a lăsat sa opereze 🙄

  Putin ma duc off topic, dar musai vreau sa știu… Vad aici multe comentarii ca botoxatele dracu, siliconatele is de cacat, femeile vor sa se tuneze doar ca să fie jucării sexuale pt bărbați etc etc. Parțial de acord (cu excepția faptului ca nu toate cele care recurg la operații estetice sunt niște cretine superficiale), dar oare nu tot voi, bărbații, încurajați și ca doriți asta? 🤔 Ca ultima dacă când am verificat cam toți bărbații (hai, majoritatea covârșitoare) își doreau de la o femeie țâțe, cur, sexosenie… Nu am auzit de prea multe dați un bărbat sa leșine ca “moama, ce tare e tipa aia, ce deșteaptă e și cum vorbește ea de clasicii ruși, mor cât de sexy mi se pare ușurință cu care trece de la suprarealism la Ghoete în conversație!” sau “ce mișto e gagica asta, super de treaba și harnica”. Adică astea mai uratele is de-a dreptul marginalizate, își găsesc greu partener, peste tot e promovat idealul de femeie slaba, dar cu cur și țâțe mari, coama de par superb, buze pline etc… Pai dacă nu te apropii măcar de ideal, pa și pusi… Nu cu toate a fost darnica mama natura, alea care nu-s în standard ce sa facă? Sa se opereze, sa se resemneze… Chiar sunt curioasa ce zic bărbații…

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 55. eh..dar il mai avem si pe dr Andreas Vythoulkas, ca tot zicea cineva mai sus de Grecia plina de pacalici. Nu zic ca omu nu are diploma sau ca nu e in regula cu actele. Dar, stiu n cazuri pe care le diagnosticheaza cu aceeasi boala minune (endometrioza) si operatia o face doar in Grecia. Cuplurile disperate ajung sa se duca sa faca ce o fi doar sa ramana. Discutand cu cateva paciente si intreband, dar unde e endometrioza ast, cati cm are, ai primit raportul de la biopsie unde arata ca totusi a fost ceva? Ca asta nu i boala de sange, e o depundere undeva…nada, nimicuta! Si el ce face…o laparoscopie, dezveleste si inteapa ovarele olecuta si stimuleaza productia de ovule. Si sansele sa iasa cresc, si la unele chiar ies, la unele nu, dar cum endometrioza, si aia reala, nu e ceva usor de indurat si de in % ridicat egala cu infertilitatea… Pe partea gineco asta cu infertilitatea e banoasa si s destui in breasla. Anyway, poveste lunga, sunt fel fe fel de escroci

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.