Poate ați apucat să vedeți asta, poate nu, dar am vrut s-o las și eu aici ca să am cu ce să le dau peste bot tuturor idioților care susțin că „și victimele au partea lor de vină”. Vorbim despre viol, da? Chestia aia la care strâmbă din nas românul verde: „Hai, frate, că prea și-o căuta și aia, n-ai văzut cum se îmbrăca? Până la urmă a găsit”. Știți voi ce zic, teoria aia cu femeile care în adâncul sufletului lor își doresc să fie violate. Doar de-aia se îmbracă așa ca niște curve, că dacă nu s-ar îmbrăca, nu le-ar mai viola nimeni.

Well, un sigur lucru mai vreau sa spun și vă las să citiți. Nu există vreun procent de vină care să-i poată fi atribuit victimei în cazul unui viol. Niciunul, nada, zero absolut. Cel care ia decizia să violeze o face asumat și pentru asta trebuie să plătească mult mai zdravăn decăt se întâmplă acum. Ca să se înțeleagă foarte exact ce vreau să zic, dacă mâine aș avea măcar un minut putere de decizie în țara asta, aș da pe loc legea cu castrarea cu ciobul chimică a violatorilor. Punct. Să sară Uniunea Europeană de cur în sus până n-o mai putea. Și abia după castrare le-aș drumul printre băieții de la pârnaie care abia-i așteaptă. Pe viață. Fix cât durează și trauma victimei.

Acum citiți.

Această expoziție a expus haine purtate de victime ale violurilor pentru a dovedi că nu era „vina lor”.

O expoziție de la Bruxelles expune îmbrăcămintea purtată de victime ale violurilor, în momentul în care au fost atacate, cu intenția de a denunța „mitul înrădăcinat” că rochia provocatoare este un factor în crimele sexuale violente.

Expoziția, care se desfășoară în cartierul Molenbeek din capitala belgiană, se numește „Este vina mea?” și se referă la sentimentele de auto- învinovățire pe care le simt mai multe victime după atac, raportează site-ul Flandra News.

Liesbeth Kennes, expert in prevenția violențelor sexuale, a declarat pentru postul de radio VRT1: „Ceea ce observați imediat, plimbandu-va prin expozitie, este ca toate piesele vestimentare sunt foarte normale, haine pe care oricine le-ar purta.

În timp ce victimele sunt acuzate că se îmbracă provocator, că flirtează sau că umblă pe strazi noaptea, doamna Kennes spune: „Există o singură persoană responsabilă, o singură persoană care ar putea preveni violul: făptuitorul”.

Există în expoziție chiar și un tricou al unui copil, cu o imagine a „Micului meu ponei”, fapt care demonstrează fără echivoc că nu hainele purtate de victime sunt cauza violurilor.

Mno. Ce-ar mai fi de spus?