7,659 cititori

De ce e bine să nu faci pe șmecherul

Exact, dar exact în rond la Universitate, mi s-a aprins becul la benzină. Mă încadrasem pentru înainte, dar oleacă panicat că se termină benzina de pe planetă și eu nu mai apuc să fac plinul, m-am răzgândit și-am făcut brusc stânga. Nu de alta, dar în direcția aia îmi aminteam singura benzinărie din zonă.

Două secunde mai târziu, mâna polițistei care supraveghea traficul îmi face semn ferm să trag pe dreapta. Am tras, ce naiba era să fac, doar știam prea bine ce-am greșit. Am pus avariile, am deschis geamul și-am așteptat s-ajungă lângă mine.

– Bună seara, agent de circulație NuMaiReținNumele, actele la control, vă rog.

– Bună seara, zâmbesc larg, nu e nevoie să-mi ziceți, știu ce-am greșit. M-am panicat că rămân fără benzină și-am avut o inspirație de geniu să fac în ultimul moment stânga.

Și-n timpul ăsta îi arăt martorul care semnalizează că rezervorul meu e mai gol decât creierul duamnei Viorica în zilele săptămânii care se termină în „i”. Și-n weekend-uri.

Nu știu dacă mi se pare, dar parcă văd pe fața ei un zâmbet fugar.

– Dați-mi actele și așteptați aici.

Pleacă la mașină.

O văd în retrovizor cum se apucă temeinic să scrie. Și scrie, și pe măsură ce scria îmi imaginam cum crește suma pe care trebuie s-o bag io mâine în conturile statului. Plus că aveam impresia vagă că nici permisul meu nu se simțea foarte bine.

Câteva minute mai târziu, e din nou la portiera mea.

– Domnu’ Vasilescu, amenda pentru încadrare necorespunzătoare este 580 de lei și patru puncte de penalizare.

– Aia e, zic calm. Am făcut-o, plătesc.

Am ridicat din umeri, i-am zâmbit cât am putut de fermecător și-am întins mâna după procesul verbal.

– Daaar, astăzi, pentru c-ați înțeles ce-ați greșit, v-am dat doar un avertisment. Pe viitor, vă rog să circulați mai atent!

Și-abia atunci a zâmbit cu toată fața.

Sărumâna, doamna agent, să vă dea ăl de sus numai șefi de treabă, colegi sexoși și să vă iasă cozonacu’ cum îi ieșea lu’ bunică-mea când eram io mic.

Ce voiam, de fapt, să zic. Nu fiți niciodată aroganți cu agenții de circulație. Nu faceți pe șmecherii, nu-i luați de sus și nici cu “hai, șefu’ că ne-nțelegem noi, ce naiba”, nu-i provocați, nu-i iritați. Dincolo de toate, știu și ei că suntem oameni și că oamenii mai și greșesc. Și, dacă n-ați făcut una nasoală de tot, poate aveți o șansă să scăpați doar cu un avertisment.

sursa foto

63 de păreri la “De ce e bine să nu faci pe șmecherul

 1. Adică tu vrei să zici că ai panicat că a rămas Troty fără cherosen, poate? Dă-o’n kkt de treabă! Nu știai cum să te bagi în seamă cu polițista? Cum vezi un “martor” aprins în bord intri în panică? Nu e panică MAN, iE doar o scuză penibilă că ești îndrăgostit și ți s-au încurcat direcțiile 😜
  Pe vremea mea maică … omu’ iE înainte de toate.

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 2

  • Se dă serios în ultima vreme, fără șoping de smacuri și poșete, fără praf în ochi, de zici că poartă trenciul lui Neo. 😂 Poate știe careva un descântec să-i deznoade chakrele. 😝

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 4

  • Băăă, Troty nu rămâne niciodată fără cherosen.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

 2. Poliția circulației, da, are oameni mai răsăriți.
  Poliția locală, pfff… mai trec vreo douăj’de ani până scapă de ăia cu 8 clase făcute la FF – pândaci nesimțiți.

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 4

  • Păi ăia de la poliția locală mai există?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

  • Da, există. Și dă amenzi! 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

  • Politia locala – niste penibili care fac parte dintr-o structura care dubleaza o structura existenta si suficienta – si anume Politia nationala… se baga in seama peste tot, adica se iau grav in serios, inclusiv la circulatie…

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • Politia locala – niste penibili ce fac parte dintr-o structura care dubleaza o structura existenta si suficienta – si anume Politia nationala… se baga in seama peste tot, adica se iau grav in serios, inclusiv la circulatie…

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • Și sunt și uMpic bâlbâiți de ăia de dublează … 😜 Ce penibil.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 3. Neața! Nu toți sunt la fel. Cineva mi-a povestit o întâmplare. Se afla în X oraș când l-a oprit poliția. Control de rigoare. După ce a verificat și răsverificat actele și mașina, a rămas fără motiv de amendă. Cu actele în mână, respectivul polițist a traversat strada si i-a făcut semn amicului meu să meargă la el. Acesta a traversat și, când a ajuns lângă polițist, i s-a spus clar și răspicat: amendă ptr că ați traversat necorespunzător (trecerea era la câțiva metri distanță)! Omul a rămas blocat câteva secunda, apoi a tras aer în piept, a murmurat câteva cuvinte dulci în gând și s-a resemnat. Aia e!

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 6

 4. Eu am de povestit una exact pe dos. Joi seara, ninsoare, circulam cu vreo 40km/h ca mai si aluneca destul de tare flescaiala aia de pe jos, prin apropiere de ambasada Chinei, ne trage un politist pe dreapta. Il salutam respectuos, (eram doua persoana in masina), cere cu o mutra extraordinar de acra actele. Il intreb daca e ok sa ies din masina, pentru ca buletinul era prin portofelul din geanta din spate la care nu ajungeam. Scot buletinul, i-l dau, scot si mapa cu acte si incep sa caut. Il vad ca se foieste si se incrunta, ii explic glumind ca e prima data in 4 ani cand ne opreste cineva si ca de cand nu le-am scos de acolo nu stiu exact unde sunt si incepe omuletul cu amenintari: ca amenda daca nu avem actele, cum adica nu le gasesc? Nu e masina mea? etc etc. Le gasesc, i le dau, verifica la ele vreo 3-4 minute, merge la masina, vine spre mine, se intoarce iar la masina lor parcata in apropiere. Il intreb zambind daca e totul ok si incepe interogatoriul: ca de unde venim? Ii zic: de la film. El: la ora asta?? (era 2) Da, a fost un film mai lung. Unde film la ora asta? ma intreaba. II zic: la mall. Se uita si mai suspicios. Si unde mergeti? Acasa ii spun. Il vad cum isi incordeaza creierasul sa mai gaseasca ceva de intrebat, se mai uita putin la acte.Parca cu cat ma purtam mai frumos, si ii raspundeam mai civilizat, cu atat era mai suspicios. Dupa inca vreo 2-3 minute in care incepusem deja sa tremur de frig, ma enervez si ii spun: nu va suparati, nu inteleg care e problema. Am incalcat vreo lege de circulatie? Imi zice ca nu. E vreo problema cu actele, intreb? Imi zice iar ca nu. Asa ca ii spun: v-am prezentat toate actele cerute, mai mult, spre deosebire de smecherasii obisnuiti din trafic, v-am tratat cu respect, ceea ce nu mi-ati returnat. In cazul in care nu aveti vreun mandat de urmarire pe numele meu, si din moment ce nu am incalcat nici o lege, va rog frumos sa-mi dati actele pentru ca deja am inghetat de tot.
  S-a uitat crucis la mine, mi-a returnat mapa si mi-a spus buna seara. Toata treaba a durat cca 15 minute.
  Asa ca, pot spune ca ai avut noroc.
  Explicati-mi si mie ce a vrut amicul asta politai si cu ce drept, fara sa incalci vreo lege, te trateaza ca pe un infractor/suspect. Iar atunci cand le mai vorbesti si frumos, iti cauta nod in papura. Parca era treaba cu nevinovat pana la proba contrarie….Sau aia e doar la tribunal, nu “pe strada”??

  Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 6

  • Și ei au uscăturile lor. Eu am scris doar că dacă vorbești civilizat și nu faci pe șmecherul îți crești șansele să-și aducă aminte că înainte de toate e și el om, nu polițist.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • Eu îl umpleam de respect zicându-i următorul banc :

   Copy Paste Mode ON

   Doi tineri făceau sex în maşină, când un poliţist le bate-n geam:

   – Ar trebui să vă arestez pe amândoi, dar, în acelaşi timp, aş putea să mă prefac că nu v-am văzut. Cu o singură condiţie: să fiu următorul la rând.

   Am fost şocat, nu ştiam ce să mai cred, vorbeşte serios, îmi întinde o capcană, aşa că i-am zis:

   – Nu ştiu ce să zic, domnule poliţist.

   – De ce nu ştii, mă?! Vrei să te arestez?

   – Nu, domnule poliţist, i-am zis, doar că, n-am mai f***t un poliţist!

   Comentariu beton! Thumb up 40 Thumb down 4

  • Complet de acord, Mihai. Am inteles subiectul abordat de tine, tocmai de-aia m-a socat intamplarea mea. Pentru ca, in mod normal asa e, te porti civilizat, ai sanse sa fie om cu tine. Dar uite ca apar si cazuri in care lui i se pare suspisioc ca mai intalneste si oameni civilizati, asa cum si noua ni se pare suspicios cand mai intalnim politisti normali :))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 4

 5. Ziua bună! 6 iulie 2018. Mă întorceam de la țară, unde socru-meu căzuse de pe scară și-și rupsese ambele mâini. Trec printr-un sat mic-mic. Cu 62 km/h. Iese nenea polițistul din mașină (de-altfel trasă la loc vizibil pe parte dreaptă a drumului) și mă oprește. Am luat și amendă, am luat și puncte (doar două și care în câteva zile se prescriu). Dar dialogul ultradecent și cu sfaturi profesionale: eu doream să plătesc electronic (cum de-altfel am și făcut-o) el mă sfătuia să plătesc cash ”că se tot blochează serverele ălora de la fisc și mă trezesc cu alte probleme”. Așadar da, oamenii sunt dispuși la dialog civilizat și cred că atunci când pot, te iartă. La mine n-a fost cazul fiindcă pe țidula aia de amendă era trecută și seria aparatului radar și nușce chestie cu verificarea metrologică a respectivului divais, dar – repet! – cred că la abordare corectă ai parte de tratament corect. Week-end fain să aveți!

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

 6. Da, e bine să nu o faci pe șmecherul, dar aici cred că a contribuit și farmecul tău personal. 😛

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 2

  • Aptsolut. 😀

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • Oare ce FARMEC folosește MV de le îndeamnă la avertisment pe vigilentele doamne cu chipiu ?
   Ce conține ? Mosc dă pisoi, iZ de peniță ascuțită?
   #Farmec16@iReZisTibiL

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 2

  • ha-ha. ma indoiesc ca printre fidelii blogului MV sunt politisti… :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • Polițiste sigur sunt … da’ undărcovăr 😏

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 7. Daca nu te-a intrebat ce fac Suzana si Vasile tot degeaba.

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • Bine, aș fi putut să-i zic io, fără să mă întrebe.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

 8. Jos palaria, doamna agent!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

 9. Anul domnului 2018.Am fost oprit de 6 ori si tot de 6 ori,robii si roabele ministerului de interne mi-au cerut duios,mie,robu’ statului român paralel,cu Europa, să arunce si o privire șăgalnică în portbagaj.Deci,m.uie.Lor.Tuturor.

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 12

  • Suspectule 😜 Și? Ce aveai în portbagaj ? Elodia much ?
   Hai să trăiești să îi cari pe toți caschetiștii pe ultimul drum. La mulți ani!!! Sper să îl “plângem” și pe nea Nelu anu’ ăsta… unii mai de la distanță, așea 😏

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 4

 10. wtf… becu’ la carburant se aprinde cind intri pe rezerva.. adica mai ai vreo 3-4-7 litri de ce consuma masina… adica faci un tur de Bucuresti noaptea. Zic si eu.

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 0

  • Da, daa … cu vânt din puLpa și la vale pă Dealu’ Mitropoliei
   Cu Dumnezeu înainte … sau Altcineva, mă rog, cine s-o nimeri.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • Nu zi hop… Acum vreo 14 ani aveam un VW Passat, 1.9 TDI. Economic, zici că mergea pe aer. Bine, mai treceam uneori pe la benzinării, dar doar la alea mai mari, unde puteam bea și o cafea, ronțăi ceva.
   Eram în drum spre Brașov, nu mai țin minte, tocmai treceam prin Bârlad sau Buzău când sa aprins becul. Știam că nu departe de ieșirea din oraș, fac stânga, 500 metri și trec un pod sau ceva și e un LUKOIL mai mare. Pana prostului exact înainte de cotitură. Nevasta din dotare era în mașină, gravidă în luna 6-7.
   Nu a durat mult, până ne-a ajutat un suflet bun, dar nevasta nu a uitat… Până acum îmi tot scoate ochii că i-am pus viața ei și a copilului în pericol…

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 2

 11. cred ca peste tot sunt oameni si oameni ,exista agenti de circulatie ca cea din povestea ta ,medici care nu asteapta plicul in buzunar si o sa razi dar exista chiar si preoti care fac ceea ce fac din credinta adanca si nu ca preotia ar fi o meserie aducatoare de profit ,obisnuim sa spunem nu exista padure fara uscaturi dar in ultimul timp la noi nu reusim sa vedem crengile inflorite datorita celor uscate ….week end fain ,nesmecherilor

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 3

 12. Sunt perfect de acord, de multe ori greșeala recunoscută poate fi pe jumătate (sau chiar complet) iertată, se aplică oriunde, inclusiv în trafic.
  Ultima oară mi-am luat amendă acum vreo 5 ani, pe vorbit la telefon, prima și ultima, deși niciodată n-am folosit căști sau hands free, fix cu o zi înainte să intru în posesia unei mașini cu acest gen de dispozitiv încorporat, care tare mult mă coafează. O mică înțepătură a karmei, blândă și chiar binevenită aș zice. Civilizat, frumos, cu sfat grijuliu pentru siguranța mea și a celorlalți participanți la trafic de la polițist, cu dat de binețe și urări de sănătate la final. Probabil ar fi putut să-mi dea doar un avertisment, dar cred că impactul ar fi fost mult diminuat. Știu că am luat vreo câteva avertismente la viața mea, dar nici măcar nu mai țin minte pentru ce. Amenzile și conflictele cu polițiștii le-am memorat însă în cele mai mici detalii.

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 2

  • Păi tu supui, uneori, oprobiului public conștientizarea și apoi îi dai cu “Știu că am luat vreo câteva avertismente la viața mea, dar nici măcar nu mai țin minte pentru ce”. Îți dai seama că ăsta e un avertisment de la neamțul ăla mic ce ascunde ochelarii vârstnicilor ? Alzheimer von BrucănTaLL parcă îi zice, ăla mic și negru de respiră greu și bate precum viitorul la ușă 😜

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

  • Aproape îmi vine să te avertizez că e ”oprobriu”. Nu știu dacă e din cauza faptului că încă am scrijelită în memorie faza cu scrijelitul fețelor oamenilor, sau că azi emiți judecăți de valoare despre ce supun eu și unde. În spiritul păcii care ne place amândurora, poate ai vrea să mai stai o zi, două.😏

   Hai că nu mă lasă conștiința să nu te dumiresc – au fost vremuri când nu țineam minte multe dintre lucrurile/vorbele/evenimentele/oamenii etc care nu mă mișcau în vreun fel, pozitiv sau negativ. Iar la avertismente de orice gen din partea celor care consideram (din varii motive) că nu erau în măsură să (mi) le dea, eram imună.
   Cu domnul neamț n-am motive (încă) să cred că m-a luat în vizor, dar recunosc că am o teamă (și) în acest sens.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 6

  • Sincer, nu stăpânesc bine termenul, îl uzitez rar. Mulțumesc de oRbservație. Pax! Silenzio ??
   Am mai fost avertizat azi de cineva că cică “vorbesc prea mult”, parcă n-aș avea treabă. Oare așa îi?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • Mie nu mi se pare că vorbești prea mult (asta dacă vorbești precum scrii), nu știu dacă ai sau nu treabă, dar nu văd de ce una ar exclude-o pe cealaltă. Poate ai o atenție distributivă bine dezvoltată, ești multitasking, din astea napoleoniene. Parcă el era ăla de inspira, expira, stătea pe cal și se uita la dreapta, toate în același timp. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 4

  • We don’t see things as they are, we see them as we are … ceva’n limba aia de o vorbesc io ca tarzan 😜 uan uof mai fav quote.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • Toți?
   Că unii le mai văd uneori și cum ar vrea să fie. Intenționat, sau nu. Chiar dacă pentru asta trebuie să închidă un ochi. Sau pe ambii.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

 13. Eu știam că dacă nu faci “victime” mai ai șanse să scapi cu un avertisment…

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 3

 14. Ceva similar am pățit și eu, acum vreo 13 ani. Prima amendă în viața mea de șofer. Aveam dreaptapta obligatoriu, dar am făcut stânga peste patru benzi. Faza cea mai tare, e că practic vizavi de intersecție era un echipaj de poliție, dar ocupat cu un alt șofer. Am zis că nu mă opresc ei, că oricum sunt cu spatele. Ei na… M-au văzut și oprit. Am recunoscut imediat ce am făcut, cerut să fiu pedepsit conform prevederilor legale…
  Surpriza a fost că sa uitat la mine agentul lung, la copilul in scaunul pentru bebe în spate și nevasta cu centura necuplată. Și a amendat-o pe ea. Bine, pe mine, dar motivul a fost că nu avea pasagerul in spate centura cuplată. Am promis că nu mai încalc legea.
  A doua amendă a fost pentru un far care nu ardea. Faza e că arsese cu puțin timp înainte și chiar nu aveam cum să-l schimb. Am tăcut și plătit.

  Ultimii cinci ani conduc în Germania… Nici o amendă. Nu mă laud, ziceam doar.. 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • Pe faza cu becul, doar daca nu ai bec de schimb la tine are cum sa te amendeze dpdv legal. Asta daca vrea sa ti-o faca si tu nu stii legea. In mod normal trebuie sa il schimbi pe loc si daca nu te pricepi poti argumenta ca o vei face la cea mai apropiata unitate autorizata.
   Mie mi s-a intamplat si nenea politaiul m-a lasat sa plec nu a avut ce sa imi faca!
   Pt o doamna care a comentat mai sus, care a afirmat ca nu a avut ce sa ii faca gaborul. Daca vrea sa te faca iti gaseste nod in papura si tot te face. Gaseste o urma de rugina si iti face ceva!
   Pentru fata care se intorcea de la film: poate te-a retinut mai mult dearece probabil isi clatea si el ochii la vederea unei fete frumoase.
   Am scapat de politie de multe ori datorita numelui de familie, cu toate ca nu am (asta din ce stiu eu) nici o legatura cu respectivul. Odata chiar a fost haios!
   Day 11 almost finished!

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • @Aline, să nu îmi zici că e Scwarzenegger…

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • @Alin,
   Da’ ce nume de falimie ai? Țiriac? Isărescu? Dolănescu? 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • @Paco nu mã cheamã ca pe Arnie… In Romania nu cred ca mergea cu politia, daca ma chema asa. Poate cu fomeile da, dar cu politia cu siguranta nu!
   @Laura cred ca poate doar Tiriac sa aiba parte de ceva trecere la politie, dar celelalte doua nume nu cred. Nu conteaza numele ca nu sunt vreun pui de smecher. Am zis doar ca am scapat de politie datorita numelui si ca nu am nici o legatura de rudenie cu respectiva persoana din ceea ce stiu eu.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • @Alin, pe Arnie îl cheamă Schwarzenegger :)))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • @Paco abia acum am remarcat hash-ul lipsa, dar pt mine e tot aia nefiind un mare fan al lui…
   Day 11 finished!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

 15. Ba’ ! Voi ati dat-o pe comportament european de la 1. ianuarie ?

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 16. Ai dat tu peste cine trebuie ! Din propria.mi experiența stiu ca , majoritatea milițienilor se cred buricul pământului si te tratează ca atare !

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 5

 17. Vrăjeală…Ai primit avertisment pentru port ilegal de șarm, nebunaticule ! Nu te-ai găndit să o inviți pe Mrs.Agent la o portokalopita ?

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 2

  • Ăăă… nu era chiar genu’ meu. 😉

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • ,,nu era chiar genu’ meu.,, cu atătea pretenții, nici nu mă mir că în loc să bagi părul pe gaură, tu te apuci să inventariezi ambientadoarele de prin băile mademoazelelor.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 3

  • @Paco,
   Parul, cred că ai vrut să zici, nu ”părul”.
   Îți plac diacriticile, nebunaticule 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 5

  • Până nu încerci nu știi dacă e genul tău 😏 iEra grasă cumva ? Avea atitudine necuvenită sau nu îți plac femeile cu atitudine bossy ? Nu s-ar zice 😜

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • @Laura G.da’ parul am scris…Şi-a pus singur câciulița, a dracu’ par ghiduş.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

 18. amenzi am luat doar pe parcare si pt radar, pe afara, expediat direct acasa. O singura data m-au oprit si eram fara centura. De fapt centura era, dar cuplata prin spate. Am scapat cu o dojeneala.
  O perioada am fost nevoita sa conduc un truck american, cam vechiut si care nu era al meu, care pornea cu surubelnita in loc de cheie. Ma tot gandeam cam ce-as putea sa-mi inventez in caz ca ma opresc si observa surubelita in loc de cheie. A fost high life :)))))

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 4

 19. Am început să adopt acest comportament, cel descris de tine, cu 4, 5 ani in urma! Si rezultatele sunt mulțumitoare. Ultima întâmplare a fost in felul urmator: eu cu TIR-ul am depășit pe autostrada, între Ploiesti si Bucuresti, un alt TIR, am fost oprit de politie, am recunoscut, au mers la masina lor si au scris procesul verbal si mi l-au dat la semnat, eu am întrebat, fără să citesc PV, daca nu e mai bine sa nu semnez ca vreau sa fac contestatie(pedeapsa era si cu suspendarea permisului) si atunci a devenit putin iritat polițistul si a spus…..”la ce sa faci contestatie ca ti-am dat doar un avertisment?” 😁

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • pv-ul se semnează chiar dacă vrei să faci contestație. semnezi ”cu obiecțiuni”. scrii acolo care sunt obiecțiunile. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

 20. Cei de la circulatie au si ei o gramada de “scheleti” in dulap.

  Cum s-ar spune acum “au paradit” o gramada de oameni pentru ca nu le-au dat sfanta spaga.

  Scuza tuturor era/este (sper ca nu mai este) “trebuie sa cotizam si noi mai departe”.

  Un coleg ajuns ofiter prin zona imi spunea ” daca seara nu ajung la sectie ori cu cash ori cu permise suspendate, am o mare problema”

  Da, unul din cinci permise suspendate le aduce(a) superiorilor de zece ori mai multi bani decat nu i-am luat eu atunci pe loc.

  Comandantul de la politia circulatie Bucuresti se numea Soricica.Dupa ce l-au dat afara el a reprezentat cu suces ca avocat niste hoti de masini de lux.

  In 92 mi-am luat primul permis de conducere.
  pe care in 97 mi l-au anulat.
  Erau doua babe pe trecerea de pietoni care stateau de vorba.Au mai stat de vorba acolo inca o jumatate de ora dupa ce politistul mi-a suspendat permisul si eu am sarit la bataie.Am fost dus la sectie si incercat putin pe drum doar prin zonele moi care nu lasa urme : ficat si stomac.

  Am stat pieton un an de zile dupa care “am facut scoala de soferi din nou” (am dat spaga ) si am dat examen pentru permis din nou.

  Acum am si o camera montata pe masina si cunosc Codul de circulatie rutiera pe de rost.

  Nu am mai luat nici o amenda din 1998 de cand am luat permisul pentru a doua oara “din prima”

  @Edelweiss ai dreptate.

  PS off topic: mi-e dor de @Vera si picele ei comentarii.
  @Jamilla e doar un troll trist.

  In Romania arabii au fost primiti mai bine decat oriunde in lume.
  Si nu numai ei.

  Toata Europa empatizeaza cu ei si ce se intampla in tarile din care vin, si ce sa vezi ?

  Tot noi suntem cauza.

  “fata arabului” daca in Romania nu e casa ta si nu te simti bine…..du-te acasa.

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 13

  • @Sorin Aurolacul , eu sunt mai mult spectatoare aici la voi, dar pana si mie imi lipseste Vera. Ba chiar recunosc ca intru zilnic pe blog, in speranta ca a revenit 🙂
   Cat despre trimisul acasa… este la nemti un comediant marocan tare haios, care povesteste ca pe el nemtii il considera turc, iar marocanii il considera… neamt. Presupun ca multi dintre cei legati de doua tari oscileaza intre a se simti acasa in ambele si a nu se simti acasa niciunde… nu cred ca este usor.
   (si pt ca tot mi-am dat azi cu parerea: @Solandi, sunt mare fan! este o reala placere sa te citesc 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 4

  • Ok, mă leg aici la răspuns, deşi mi s-a zis că mai sunt menţionată şi în alte dăţi [Mona, Ada, Dracu (să mor de ţi-am înţeles gluma, dar ah well ^^)].
   Îmi pare rău că sunteţi (unii dintre voi) dezamăgiţi că nu mai scriu şi regret că am ieşit atât de abrupt şi n-am apucat să mă explic. Dar hei, când dracu’ am gândit eu înainte să acţionez, nu?! :))
   Aşadar, iau o pauză. Cum fac vedetele când se strofoacă de prea mult succes, uăi. O pauză de care EU am nevoie. Şi de care unii dintre voi aveţi nevoie, e mai mult loc de desfăşurare pentru wannabes, muhahaha, na! Aşadar, să se dea vina pe unul sau altul în afară de mine pentru absenţă, e aiurea, zău, hai să nu acordăm prea mult credit unora care nu-l merită! Nu s-a inventat omu’ să mă gonească pe mine. Decât dacă are o secure în mână, ţin prea mult la trupuşoru’ suav ca să nu mă sensibilizeze aşa ceva 😀
   So… have fun pe aici, io încerc să nu-mi prind urechile în “real”; @Sorin – picele sunt bine, urechile lor întregi, ale mele ferfeniţă ^^

   Ah, şi musai mesaj motivaţional: ăia de aţi început anul cu rezoluţii şi deja scârţâiţi: hang in there, uăi! You can do it! ❤️

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 21 Thumb down 21

  • @ Sorin Aurolacul – cel mai mult imi plac tristii care n-au loc de mine. Vera nu a plecat niciunde si sigur n-a plecat din cauza mea. Din analitics raiese ca nu poate fara blogul sau paginile lui MV – e peste tot. Probabil de aici si dorul tau si te inteleg. Dar iaca! A revenit! Hooray! 🙂
   Ca opinati pe seama mea (Vera, de obicei, oamenii cu coloana o fac in fata, nu pe ascuns, nu prin spate, nu regurgitand diverse si o fac, mai ales fara sa deformeze realitatea sau sa minta – sa lase loc de drept la replica sau confruntare 😉 ) nu-i rau deloc. Ma bucur de fiecare data cand pot sa scutur plictisul unora, oferindu-le un motiv sa simta ca au pentru ce trai – “Hei, azi am treaba! Ma victimizez sau il hater-esc p’ala! Huh! Am mai salvat o zi care nu a trecut degeaba!”
   Si poate ca va simtiti inghesuiti de prezenta-mi, sufocati sau, si mai bine, de-a dreptu’ ofensati. Sigur ca e in regula sa va simtiti oricum. Ma intreb insa daca va amintiti, macar din cand in cand, ca nu sunteti pe proprietatea voastra si ca, oricat de tare va stau in gat (adevaru’ e ca sunt si destul de lunga), n-am cum sa ma simt deranjata de prezenta voastra, nici in plus nu ma simt, ca… ah, da! Nu sunt in sufrageria voastra.
   Pies. Pot sa inteleg ca, datorita inaltimii, va e greu sa ma sariti. De ce nu reusiti sa ma ocoliti sau sa ma ignorati… ramane o dilema 😉

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 21 Thumb down 17

  • @ramona

   cea mai mare suprafata agricola din Romania e exploatata de un arab.

   cel mai mare exportator din Romania de materii prime secundare metalice e un libanez.

   pana sa construiasca aici Philip Moritz o fabrica de tigari, arabii au detinut monopolul importului de tigari si crede-ma au facut miliarde de dolari.

   Ba mai mult de atat era cat pe aci sa avem prim ministru sotia unui membru al guvernului actual din Siria.

   Din care Siria au fugit cateva milioane de locuitori.

   Au sufocat Europa si au provocat Brexitul.

   Nu acuz pe nimeni.Si din Romania au plecat cateva milioane.

   La munca.

   Dar stii ce ? Aia au statut de azilant, dreptul la cazare gratis si ajutoare gratis de la statele care i-au primit.Nu vor sa munceasca nimic si tot ei se considera victime ale lumii civilizate care le fura petrolul.

   Abia astept globalizarea vehiculelor electrice.

   Scuze pentru textul lung.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 4

  • @Sorine,
   Să știi că nu arabii sunt de vină în ”argumentația” ta, ci e vina lumii civilizate. Nu-i prost ăla care cere, ci ăla care dă.

   Încă un pic și vii cu ”noi nu ne vindem țara” – las’ c-o decimează ai noștri, gratis.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

 21. Pingback: Ce mi-a mai plăcut pe internet (17) – Alina Valentina Mihai

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.