Da, știu, am mai scris despre acest subiect. Dar, pentru că în continuare văd numai neinițiați in jur, am zis că nu strică să mai reluăm o dată lista de sfaturi  pentru donjuanii dă facebook. Cu plăcere.

➡️ I-ai cerut prietenia și ți-a dat-o. Te rog eu mult de tot nu-i trimite instant un mesaj cu “bună, mulțumesc pentru accept”. Dacă ai impresia că ăsta e vreun mare semn de politețe, nu e. Doar o să pari un fraier coclit și-o s-o mai pui și în postura neplăcută în care va trebui să răspundă ceva. Vouă vă place să vorbiți cu necunoscuți? Exact, nici lor.

➡️ Nu te apuca să-i dai like-uri la poze mai vechi de câteva zile. Da, știu, vrei să-i transmiți cât e de minunată și cum soarele pălește în comparație cu ea. Dar la primele like-uri la poze de acum juma’ de an, tot ce vei reuși să obții va fi o sprânceană ridicată și întrebări de genul “ce naiba e în neregulă cu ăsta?”. Plus impresia că-i folosești fotografiile pe post de material de inspirație pentru ofrande aduse zeului Onan. Și nu vrei asta, crede-mă.

➡️ Să presupunem prin absurd că ți-a dat ea like la ceva, la orice. Oricât ți s-ar părea de ciudat, asta nu înseamnă că vrea să te fută. Parol! Așa că, în ciuda mâncărimii din degete și din zona pelviană, abține-te să-i trimiți un mesaj prin care-i ceri insistent să hotărască locul sau momentul în care să vă vedeți și pozițiile în care vrea să fie posedată sălbatic.

➡️ Nu începe nicio conversație cu ea până nu te-ai asigurat că știe măcar cine ești sau de existența ta. Știu că pare incredibi dar sunt șanse extrem de mari să nu fi auzit în viața ei de tine. Prin urmare, informeaz-o discret că exiști. Am zis “discret”, iar asta exclude să dai like la absolut toate postările ei, like-uri însoțite de comentarii libidinoase de genul “ești atât dă inteligentă/cultă/frumoasă/minunată/ că Pământul ar fi fost pustiu dacă n-ai fi existat”. Paradoxal, deși femeile adoră complimentele, cele de genul ăsta te vor duce către block, nu către mult visata joacă de-a doctorul.

➡️ Alege cu grijă conținutul și momentul primului mesaj privat către ea. Dacă ai început cu un inept “bună, ce mai faci?” sau cu varianta cocalar/analfabet funcțional style “bună, cf” poți să-ți iei la revedere. Nu, nu mă întreba idiot “atunci ce să-i scriu, frate?”. Pune-ți creierul la contribuție și fă o glumă, fă ceva. Pentru că “bună, ce mai faci” o întreabă și vânzătorul de la magazinul din colț, și nici ăla n-o fute, crede-mă. Destul de important este și momentul în care-i scrii. Patru dimineața este o oră la care oamenii normali dorm.

➡️ I-ai scris, ți-a răspuns și pare că e oarecum interesată de tine. De aici încolo faci echilibristică pe sârmă, la mare înălțime fără plasă de salvare și orice cuvânt în plus poate să însemne pasul în gol. Știu, tentația să-i scrii rahaturi de genul “sunt în autobuz, mă duc la mama c-a făcut chiftele și ciulama” e mare, dar îți muști buzele și te abții. De ce? Pentru că nu vrei să pari un idiot, de-aia.

➡️ Niciodată, dar absolut niciodată, nu-i cere numărul de telefon dacă nu ai nevoie de el pentru o situație care ar duce la salvarea Planetei sau la evitarea unei noi crize economice mondiale. Chiar și-așa va ezita mult dacă ți-l dă sau nu. Cu criza mondială se mai descurcă ea, dar cu un labagiu care-o hărțuiește la telefon, nu prea. Dacă vrea s-o suni, ți-l da ea singură.

➡️ Pare că toate lucrurile merg așa cum îți dorești și ai vrea să treci la nivelul următor, să vă vedeți, s-o inviți în oraș. Ai mare, mare grijă. Poartă-te ca și cum ai duce în brațe un carton de ouă în timp ce te afli pe puntea unui vas de croazieră surprins de furtună în largul Oceanului Atlantic. Nu de alta, dar trecerea din online în offline e un pas cel puțin la fel de important ca aselenizarea, iar diferența o fac nuanțele. Astfel, oricat de surprinzător ți s-ar părea “fumoas-o te fak o tură cu bemveu’? poopik” s-ar putea să nu aibă chiar efectul pe care scontai.

Gata, memorează lista asta sau, dacă nu ești în stare, salveaz-o în telefon și-o să-mi mulțumești până la moarte.