6,105 cititori

Referendumul vrajbei noastre

Patruzecișitrei de milioane de euro cheltuiți pentru nimic. Patruzecișitrei de milioane de euro cheltuiți pentru un referendum despre nimic, un referendum care n-ar fi avut nicio valoare chiar dacă s-ar fi atins cvorumul. Numai cei care conduc atât de destoinic România sunt în stare de o așa performanță.

De fapt, dacă mă gândesc mai bine, au reușit ceva. Au reușit să ne învrăjbească. Au reușit să ne divizeze, poate, iremediabil. Săptămânile astea, am văzut mai multă ură și minciună ca niciodată, am văzut cetățeni, pe care-i consideram sănătoși la cap, transformându-se în niște chestii urâte, cu un discurs atât de lipsit de toleranță și de coerență, încât m-am speriat.

Am dat unfrienduri pe bandă rulantă, pentru că pur și simplu nu înțeleg cum poți să vorbești despre valori tradiționale, și familie, și copii, și alte lucruri la fel de frumoase, dar în același timp să dai în cap unor oameni care nu au altă pretenție decât aceea de a fi lăsați în pace să-și vadă de viețile lor. Și ce nu înțeleg mă sperie.

Da, referendumul ăsta va fi o rană care va sângera multă vreme de-acum înainte. Poate nu ne dăm seama, dar o să realizăm în timp cât de tare au reușit sa ne învrăjbească.

Singura parte bună din toată povestea asta a fost că ziua de sâmbătă ne-a arătat o mașinărie de vot a pesdeului gripată și care scârțâie din toate închieturile. Cu toată implicarea bisericii și a politicului, cu toată campania aia mizerabilă care ne cerea să „apărăm copiii României” (nu se știe de cine și de ce), cu toate minciunile și cu toată chemarea la „arme”, cifra de 5.72% prezență la vot, după prima zi, ne poate da speranță pentru alegerile de peste doi ani. Ne dă speranța că în sfârșit poate vom alege pe cine vrem, nu pe cine trebuie.

Totul e să avem pe cine.

103 de păreri la “Referendumul vrajbei noastre

 1. Sa fiu sincer îmi era frică de rezultatul pozitiv al acestui referendum.

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 3

 2. Mai e un rezultat pozitiv:
  acest Orban, care și-a dat și lui și PNLului o teslă în … de le-au ieșit ochii ca la melc.

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 2

  • tot cu tesla si-a dat si Iohannis… si tot in gonade… ce cauta la vot ????

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Atata timp cat politicul s-a pișat pe rezultatul referendului in care trebuiau sa se imputineze umpic, referendum la care am fost si al carui rezultat a fost validat fara a fi pus in practica ,consider ca boicotul meu fost unul indreptatit, nu pentru ca tema referendului nu era importanta, ci pentru ca rezultatul e pus in vigoare doar daca convine politicului, drept care boicot a fost numele meu.Am vazut din nou cat de hidoasa e masinaria bisericii si nu pricep cum e cu ,,sa iti iubesti aproapele “. Mi-a amintit de arsul pe rug al vrăjitoarele si de Klu Klux Klan, ambele aproape de a fi puse in practica de turma de as zis traditionlisti.

  Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 8

  • …si apropo de cei care votau ,,da,” , pentru ca ,, familia traditionala”, am vazut o disputa trista. Unul dintre prietnii feisbucisti urla si se batea cu pumnul in chept pe tema familiei traditionale. Moment in care a intervenit una dintre fetitele lui (de cca 17 ani) si l-a intrebat ce intelege el prin familia asta traditionala. Intelege sa se insoare de n-șpe ori, sa lase dâre de copii in urma de care nu numai ca nu are grija, dar nici macar un LMA nu stie sa le spuna ,iar apoi treace la urmatoarea familie traditională. Mentionez ca nenicul a parasit deja 3 copii din 2 caznicii și acum e din nou pe val traditioalist. Singura reacție a deșteptului pămantului: și-a blocat copilul pe facebook. Iar copilul a incheiat trist cu ,,dnule Catalin, ești un mare jeg”. Na, pe traditie să fie. Ma intreb daca copilasii aia nu și-ar fi dorit 2 parinti alaturi de ei, indiferent de cat de netraditionali ar fi fost aia.

   Comentariu beton! Thumb up 99 Thumb down 6

 4. Tu vezi partea plină a paharului, aia cu speranța, eu văd partea goală. Și partea goală ar arăta cam așa:
  – electoratul psd a cam fost la vot. Nu chiar toți cei 3 mil. și ceva din 2016, dar vreo 70% – 80% din ei. Vor veni la vot și la anul, și peste doi ani. Restul vor veni? A fost haștag boicot la acest referendum sau doar durere-n cot ca acu’ doi ani? Greu de zis. Nu m-aș baza prea mult pe boicotul bulei. Ceea ce mă duce la următorul punct.
  – eu cred că, dacă nu e co-interesat (cu pungi de zahăr, cu ulei și pixuri, “mie ce-mi iese la treaba asta”), românul nu prea se deranjează să voteze chestii care privesc societatea, oricât de tâmpite ar fi. Mi-e teamă că cine va da la anu’ și peste doi ani, va primi votul. Să sperăm că nu este așa și bat eu câmpii, altfel usr sau Cioloș sau ce alte alternative d-astea or mai apărea (deși nu prea mai este timp) nu vor avea mari șanse.
  -pnl a confirmat că este o extensie a psd, ceea ce este trist, fiindcă pnl încă mai are electorat tradițional care refuză să vadă realitatea și care crede că hoții liberali sunt în opoziție. Le urez aceeași soartă ca a pnț-ului.
  -nu cred că mașina de furat voturi și de propagandă a psd nu a mers. Nu cred nici că bor și-a luat țeapă. Cred, pur și simplu, că psd și bor nu și-au bătut capul decât aparent cu acest referendum. Au luat banii, l-au organizat prost și au așteptat să vadă rezultarul. Victoria ar fi fost a lor, înfrângerea este a oligofrenilor din cpf, care și-au spart capetele și, cel puțin pentru o perioadă, nu vor mai reprezenta o amenințare reală la adresa vreunui partid politic. O organizație naționalistă, tradițională, ultra-religioasă, și care nu ar fi depins foarte mult de bor, ar fi fost o concurență serioasă în cazul în care s-ar fi transformat în partid politic. Cred că psd a avut grijă ca asta să nu se întâmple. D-aia și-au asumat referendumul, dar l-au făcut la mișto. Știu că am spus că ăsta ar putea să fie un test pentru psd pentru a vedea cum va funcționa sistemul în 2019 și 2020. M-am înșelat. Sunt mai ticăloși și mai proști decât am crezut. S-au mulțumit doar cu banii și cu un brânci discret dat cpf-ului.
  -alt referendum nu se va mai face prea curând. Sau, dacă se va face, va avea fix aceeași soartă. Deci, pa pa “fără penali” a lu’ usr sau alte inițiative de acest gen.

  N-am fost la vot, deși am spus că o să mă duc. Să zicem că am fost convins de oamenii de pe aici și din alte părți că ar fi bine să boicotez și eu. Am fost influențat.😂😂😜😜
  Am și eu în lista de fb oameni care m-au surprins în mod neplăcut. Și, culmea, nu pensionari sau rude de la țară cum m-aș fi așteptat, ci oameni de vârsta mea, unii chiar plecați pe afară, oameni de la care mă așteptam să fie mai deschiși la minte. Aparent, unii au fost futuți în cur de gay fără voia lor în trecut, altfel nu-mi explic ura asta pentru ceva ce nu au de unde să cunoască. Azi voi începe curățenia de toamnă.😂😂

  Comentariu beton! Thumb up 74 Thumb down 9

 5. Asta cu alegem pe cine vrem e …normal ca alegem pe cine vrem dar din ce ne este oferit.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 3

  • exact,Marius M si cum oferta nu prea e….dracu stie ce va fi ….

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 3

 6. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 19 Thumb down 43

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 10 Thumb down 20

 7. #boicot sau #lene? Care e in procent mai mare?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 5

 8. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 18 Thumb down 39

  • Ăăă… CE?

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 7

  • Lasă-l, că trăiește in ’33 și crede că vorbim despre naziști. Sau în Siria, cu ISIS-ul. Sau….

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 9

  • Pot sa dau exemple de cazuri. Sau le puteti cauta pe internet. De la profesori care isi pierd slujba pentru ca declara ca sunt doar 2 genuri, barbat si femeie, pana la persoane care au fost hartuite si amenintate pentru un comentariu ”homofob” pe tweeter si dintre care una de care stiu, a comis suicid. Sau un profesor s-a apucat sa faca studii cu titluri care nu le placeau gaylor, ca nu ii punea intr-o lumina pozitiva, si care a avut niste musafiri nepoftiti care l-au amenintat cu moartea si au aruncat sange pe el, sange despre care ziceau ca e infectat cu HIV.

   Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 13

  • Individul 1 și individul 2, ca dacă zice copilul mama și tata se simt jicniti. Dar astfel de fapte de dragoste le sunt trecute cu vederea, ca multe altele.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 11

  • Băi, cunoașteți cazuri d-astea printre cei din jurul vostru? Ați pățit ceva de genul ăsta? Ce tot îi dați cu internetul și cu nu știu ce chestii care se întâmplă nu știu pe unde? Când dracu’ veți înțelege că nu găsiți întotdeauna adevărul pe net, unde toți nebunii sunt la liber? Și chiar dacă ar fi adevărate, ați văzut vreun caz d-ăsta în România în ultimii 30 de ani, în afarã de celebra moarte a lui Luchian Mihalea care nu a fost elucidată nici până azi? Vedeți pe stradă LA NOI aceste lucruri? Credeți că, în țara asta înapoiată, rasistă, xenofobă, în care poliția și justiția nu există, veți vedea vreodată așa ceva, indiferent câte drepturi le-am da minorităților? Și credeți că-i va păsa cuiva dacă drepturile lor vor fi încălcate? De ce? În cazul restului populației îi pasă cuiva?
   Mor p-asta cu „am citit pe net”!! Da, bă, eu am citit pe net că Iisus și toți apostolii erau gay, că primii oameni au fost gay, că un gay e de 3 ori mai inteligent decât un om straight (vezi savanți, muzicieni etc.) și alte asemenea. Asta înseamnă că le și cred atât timp cât singurele, SINGURELE persoane gay pe care le cunosc și cu care am luat contact cu bună știință sunt două tipe pe care le-am întâlnit fix acu’ 2 săptămâni, iar dacă nu-mi spunea cineva că sunt pe invers, eu nu-mi dădeam seama?

   Comentariu beton! Thumb up 47 Thumb down 13

  • @Ionut, sunt din presa. Dar probabil vei spune ca presa îndobitocește pe cei slabi de înger, ca de fapt toți, dar absolut toți din comunitatea LGBT sunt perfecti.
   Ce am observat eu? Se instiga la ura din ambele părți. Fiecare susține ca deține adevarul absolut.
   Cu siguranța nu ai auzit de transgenderi care concurează in întreceri sportive. Bărbați contra femei. Și le sufla trofeul pt ca sunt corecți și drepți. Eu am făcut atletism. Și pot spune ca asemenea întreceri nu sunt echitabile.
   Dar se pare că și voi trăiți intr-o bula.
   Concluzie. Toată tevatura se rezuma la : ura iluminaților/ deținătorilor adevărului absolut vs ura medievalilor/inapoiatilor. Ura in ambele tabere.

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 12

  • @LG, faptul că ești din presă nu mă impresionează. Dimpotrivă. Consider că, de ceva ani, în România nu mai există presă de nici un fel. Dar asta e altă discuție. Că am auzit sau nu de transgenderi care concurează, e iar altă discuție. Întreb încă o dată: LA NOI? Mă iei de mână și mi-o arăți pe Florica, fostă Costel, cum îi suflă lu’ nepoată-mea medalia la săritura în lungime pe terenul de sport din orașul X din România? Sau trebuie să cred ce-mi spui tu că se întâmplă în țări cu 50 de ani mai avansate și mai plictisite decât noi?
   Tu, și nu numai, nu sesizați diferența între un transgender care concurează la atletism, și unul care vrea să aibă posibilitatea de a-și vizita soțul/soția in spital, de a beneficia de o moștenire de pe urma soțului/soției, sau de alte asemenea chestii de care oamenii ca mine și ca tine beneficiază doar pe baza unei bucăți de hârtie. Și unii nu vor să le dea acea hârtie fiindcă, dacă o vor avea, vor veni să ne căsăpească, să ne fure copiii, să facă nu știu ce grozăvii. De la acea bucată de hârtie și până la pretențiile pe care cică le vor avea după este o cale a dracu’ de lungă. Îmi zici de transgenderii care concurează inechitabil în întreceri sportive. De ce fac asta? Pentru că regulile permit. Cine face regulile? Acolo trebuie umblat. Dacă vine mâine psd și zice că homosexualii au dreptul să bată pe oricine pe stradă (prin absurd), cine va fi de vină? Lgbt sau psd? Și cine a pus psd în frunte? Lgbt sau restul lumii? Iată, pentru a fi împăcații toți fanaticii anti-gay, referendumul a fost organizat de aleșii poporului și nu a fost validat. E lgbt de vină? Nuuu. Dar cine? Poporul care nu s-a prezentat? N-are cum să fie de vină, fiindcă e popor și poporul a ales psd în 2016, poporul vrea familii de gay în 2018, corect? Atunci, nu cumva acest rezultat este doar o chestie normală care trebuia să se întâmple într-o țară normală, iar ăia care au vrut contrariul sunt minoritatea anormală, cu gândire de Ev Mediu? 😜😜

   Comentariu beton! Thumb up 33 Thumb down 12

  • @Ionut, poate nu m-am exprimat corect. Nu eu sunt din presa, ci cazurile menționate. Nu sunt doar de pe net. Tu zici ca dacă legea țării ii permite, e Ok ce face. Dar legea morala permite? Nu va mai fi nimic moral.
   Legile se vor face doar in favoarea lor. Aici e nedreptatea.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 15 Thumb down 13

  • Ok, sa se casatoaressca dacă asta își doresc, dar sa nu fie dreptatea doar de partea lor. Sa nu fiu eu sau alții ca mine, care nu le împărtășesc părerile, nedreptățiți. Sa nu se facă, doar de dragul lor legi care îmi lezează mie drepturile. Despre asta vorbesc. Nu ii urăsc, nu vreau sa ii nedreptățesc. Dar mulți nu sesizează nuanța. Încă.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 17 Thumb down 13

  • @E.O dar profesorii care si-au pierdut slujba ca erau gay? Dar de adolescenti gay care au fost hartuiti, batuti sau omorati? Aia nu conteza, nu?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 12 Thumb down 7

  • @GEAMANA, dacă nu se întâmpla la noi, printre cunoscuți, nu credem. Netul și presa mint 🙂
   Eu asta zic, exista cazuri duse la extrem in ambele tabere. Nu este normal și uman!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 7

  • @LG, ok, scuze pentru greșeala cu presa. Așa am înțeles, my mistake. Cu atât mai mult, însă, tu crezi ce scrie presa? Întrebare: ce legi s-ar putea da care să te atingă pe tine? Locuri rezervate în școli și facultăți? Oh, wait, sunt deja, pentru altă minoritate, doar că nu e sexuală, e doar colorată. Să nu mai ai voie să vorbești negativ despre ei că e discriminare? Ah, stai, că îmi făcea unul morală zilele trecute că zic “ciori” în loc de “romi”. Deci, există și asta, dar pentru altă minoritate. Să nu te mai bage în seamă fiindcă nu ești de-al lor și să nu te servească sau să te servească în sictir? Oh, wait, că și d-ăștia avem, e altă minoritate, da’-s de-ai lui Attila, p-acolo prin secuime, cică. Să vrea să adopte copii? Muahahahaha! În țara asta este o luptă cruntă și de durată să faci asta dacă ești straight. Să te bată pe stradă cum zice cineva mai sus? Pe bune? Păi, deja te bat alții, gen ciori, borfași, jandarmi, șoferi agresivi etc. De ce ar diferi dacă ăștia ar fi gay sau nu? Ce legi, ce drepturi, ce privilegii ar putea să ceară și să și primească o astfel de minoritate, care să nu fie deja primite de alte minorități de la noi, mai agresive, mai nocive și care mai au și reprezentanți în parlament care joacă după cum dictează psd?

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 5

  • @Ionut, sunt părinte. Și ma gândesc in primul rând la copiii mei. Și aici nu e vb ca nu știu ce sa le spun dacă văd doi oameni de același sex Ținându-se de mâna (varianta light:), suntem deasupra acestor “probleme”.
   Ma gândesc, prin prisma a ceea ce am văzut și auzit ca se întâmpla in alte tari mai evoluate, cât și cum voi putea sa le explic nedreptățile la care vor fi expuși. Noi suntem creștini, asta am ales și așa trăim.
   Poate vor participa la competiții sportive și vor fi nedreptățiți.
   Poate vor vedea parade extrem de agresive și vor fi afectați.
   Poate li se va spune ca nu mai pot sa ne zică mama și tata in public.
   Poate…..
   Nu știu, poate exagerez și nu se va întâmpla așa. Poate se va găsi o cale de conviețuire linistita, dar, ca părinte trăiesc cu aceasta teama.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 13 Thumb down 16

  • @LG, și eu sunt părinte. Uite cum gândesc eu. Există șanse ca vreunul din cei doi băieți ai mei să fie gay? Naiba știe, că-s încă mici. Mi-aș dori să trăiască într-o țară unde să fie persecutați fiindcă sunt altfel decât majoritatea? Unde nu au aceleași drepturi ca majoritatea? Nu.
   Poate vor participa la competiții sportive și vor fi nedreptățiți. Ok. Am rezolvat toate celelalte motive pentru care ar putea fi nedreptățiți (gen dopajul altora, pilele altora, tâmpenia unui arbitru sau antrenor etc.) și ne-a mai rămas asta de rezolvat? Nu prea cred.
   Agresivitatea paradelor? Ok. Ce crezi că l-ar șoca mai mult pe un copil? O paradă gay sau un 10 august cu gaze și bătaie între oameni marea majoritate straight? Sau o mineriadă? Sau o bătaie între gibonii din galeriile de fotbal? Sau între clanuri de interlopi? Toate astea se întâmplă mult mai des și peste tot, spre deosebire de parada ălora. Le-am rezolvat p-astea și au mai rămas paradele gay? De ce trebuie să îngrădim drepturile oamenilor (în cazul ăsta, gay) când putem, simplu, să interzicem doar paradele lor, așa cum vor să interzică ăștia acum protestele în piețe? Repet ce am zis mai sus: dintre toate minoritățile de orice fel, minoritatea LGBT mi se parea cea mai puțin periculoasă pentru societatea românească. Și cea mai lipsită de drepturi și privilegii. Și nici nu le vor avea vreodată, spre deosebire de alte minorități.
   Nici în alte țări nu sunt ei problema cea mai mare, ci tot alte feluri de minorități și grupuri sociale.

   Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 5

  • @Ionut, ai răspunsul pregătit la orice întrebare :)))
   Nu, nu e singurul tip de Nedreptăți la care vor fi expuși, cele vechi rămân și se mai adaugă încă câteva. De care nu aveam nevoie.
   Lor Nu li se îngrădește nici un drept, poate vor fi marginalizați pt scurt timp de majoritate, dar acum majoritatea încep sa țină cu ei, deci nu va mai fi o problema.
   Tot ce îmi doresc, e sa nu se sara calul și sa se păstreze o moderația in toate.
   Sa sa avem loc toți pe acest pământ.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 15 Thumb down 10

  • @Ionuț, ah, ce-mi place când te zgândăre careva și te dezlănțui!

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • urmarile le vom vedea peste vreo cinci ani, daca nu cumva mai devreme

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

 9. Cam scumpă mwia în România!
  Aia pe care, teoretic, pare că le-am dat-o psdului, pnlului, borului si cpfului.

  Banii ăștia vor fi recuperați tot pe spinarea noastră. Pentru ei scopul referendumului a fost să-și mai vâre mâinile jegoase într-o găleată cu bani, al nostru a fost să le dăm în gură.

  Mi-e teamă că n-avem de unde să alegem “ce vrem”, că la cum se prezintă situația, eu nu vreau pe nimeni. Ei vor migra dintr-un partid în altul, își vor face afacerile tot între ei, iar noi vom fi tot unde suntem si acum. Dacă nu cumva mai rău.

  E si o parte care m-a bucurat. Bor-ul n-a reușit să convingă lumea că homosexualii ne vor mânca pe pâine. Aș fi curioasă să aflu ce am fost în mintea “credincioșilor” neprezenți la vot. Că se pare că n-au fost toți prezenți. Sau credeam eu că sunt ei prea mulți?

  Comentariu beton! Thumb up 30 Thumb down 4

  • Poate o mica parte din credinciosii care n au fost la vot sunt pe dos si asta e explicatia.Ce,daca esti homosexual sau lesbiana n ai voie sa fii credincios?

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 3

  • @Marius, cum să nu poți?! Poți! Doar că aparent păreau mai mulți cei pe care i-am pus în ghilimele. Cei cu adevărat credincioși, nu vor putea fi niciodată convinși să facă rău altui om.

   Cred că a fost creată intenționat o falsă impresie că sunt mulți ca să ne convingă să mergem și astfel să atingă pragul de 30%.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 4

 10. “Patruzecișitrei de milioane de euro chletuite”
  MV vrei să te învrăjbești cu grammar/typo nazi,a ? Atenție … la neatenție.
  Aseară după ora 21, în mașină fiind, îl ascultam pe Guran cum îi dădea la gioale ludovicului. Am realizat că e grav. Electoratul @50 care nu se polarizează către USR nu are alternativă în afara PSD-ului. Nasol😅. Am fost plăcut surprins să aflu că USR-ul a bătut palma cu 12 mii de observatori, că s-a putut organiza, deși au doar 5 mii de membri. Asta îmi dă de gândit și de sperat 😍😏

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 6

 11. Referendumul ăsta a fost un prilej de a afla ce gândesc oamenii din jur. Am avut şi surprize plăcute, dar şi neplăcute. Păcat de bani, că tot din buzunarele noastre sunt.

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 4

 12. si eu am boicotat referendumul, nu vreau ca romania sa devina o teocratie. chiar daca nu mai traiesc acolo si nu stiu daca o sa ma intorc definitiv, prefer ca biserica sa piarda puterea asupra mintilor oamenilor. si da, e perfect democratic sa nu votezi.

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 7

 13. Eu cred că lipsa la vot a fost mai degrabă provocată de lipsa de interes față de ce se întâmplă în patul celorlalți.
  A fost un talmeș-balmeș, o formațiune ultra religioasă care a inițiat o campanie (le acord prezumția de lipsă de răutate și intoleranță), politizată de majoritatea partidelor care au încercat să câștige puțin capital politic din exploatarea unor frici ale oamenilor.
  Bani cheltuiți pentru alimentarea urii și a dezbinării care, da….așa cred și eu, din păcate,va dura.

  M-au dezamăgit și pe mine oameni pe care îi credeam cu mintea mai deschisă. Am încercat să evit confruntări pe tema asta. Dar mă lasă fără vlagă ura. Și mă simt foarte tristă după toate astea.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 5

  • Recomand o cură de tratament în Thailanda sau Olanda 😋😎

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 3

 14. Azi dimineață au intrat în România 20 de autocare cu norvegieni gay care vor să adopte copii români.

  Comentariu beton! Thumb up 34 Thumb down 5

  • Doar 20? 🙂 sau…20 la nadlac, 20 la bors, 20 la ruse, 20 la stamora moravita…etc. Fratilor, cred ca suntem sub asediu :)))))))))))))
   P.S. si aia nu erau numai norvegieni, erau si ceva suedezi, belgieni, reptilieni, klingonieni…

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 4

  • Îi angajăm pă toți la cules sfeclă de zahăr cu curu’. Autocarele le folosim la turism ecumenic și dă campanie. Problem solved. Altă problemă?
   #protejațHoțiiDînȚărișoară.
   #avemPopiiNoștrii
   #fanPornoHaci

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 5

  • De azi dimineață i-am lăsat pe piticii mei la o răspântie, lângă o fântână. Le-am legat și o fundă în culorile curcubeului. Să scriu pe ei “de furat”? Sau sunt norvegienii ăia prinși în trafic pe Valea Oltului? Ce naiba ajung așa greu în București, că mi-a zis un prieten “stățios” că nu-i poliție pe drum?

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 4

  • Din păcate, li s-au stricat 7 autocare, din cauza drumurilor. Ehe, cum s-ar zice, statul i-a f@#@t pe ei…

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 4

  • Țărani tradiționali și-au trimis de frică copiii prin păduri și câmpii la cules ciuperci și porumb.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

 15. Atatia bani cheltuiti pentru a indemna la ura ! Bani care puteau fi cheltuiti pentru a salva vieti. Mi-a fost foarte frica sa nu iasa alt rezultat. Pentru ca ma asteptam la manifestari violente ale celor care se cred trimisi pe Pamant “sa faca dreptate”. Poate chiar cu sabia asa cum i-a indemnat popa la slujba. Asa cum vad ei dreptatea in capul lor de oameni bolnavi, indemnati de la spate de niste popi bolnavi ” de avere “. Consider ca acest referendum a mai adus un castig: a indepartat de biserica ortodoxa ipocrita tinerii care au vazut ca preotii in loc sa indemne oamenii la acceptare a semenilor au indemnat la ura .Atata ura cat a emanat zilele astea biserica ortodoxa din Romania nu mi-a fost dat sa vad niciodata ! O sa se mai duca o generatie…doua si o sa se trezeasca popii cantandu-si singuri prohodul.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 7

  • Cine ataca gayi cu sabia? Vedeti ce ineptii sunteti capabili sa promovati?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 12 Thumb down 18

 16. a fost un vot anti PSD la fel cum a fost in trecut anti Basescu, atunci cand nu conta cine era pe listele PSD, tot erau votati.

  Sa nu uitam ca au fost la vot 4 mil de oameni iar traseismul nu a fost semnalat atat de mult ca in alti ani.

  Realitatea este ca daca nu era un vot anti PSD acest refrendum trecea fara nici un fel de problema .

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 6

 17. Dincolo de bani cheltuiți aiurea, scandaluri și analize politice, m-am bucurat aseară precum un copil. Executasem toată ziua prin casă dansul prezenței scăzute la vot, că poate-poate. Și a mers. Șmotru se numește dansul ăsta.

  Acu’ am o nelămurire, poate reușește careva să mă lumineze: ‘omosexualii ăștia iau numa’ copii care locuiesc în România? Întreb ca să știu dacă o pun pe fie-mea să facă baie și să-și taie unghiile. Nu-i Craciunul încă, dar na. Mi-e să nu ne facem de râs în caz că ne trezim cu ei la ușă.

  Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 5

  • Păi, n-auzi că prin alte țări au terminat deja de luat? Aia e, ai pierdut trenul, ce să-ți fac dacă n-ai fost pe fază?

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 3

  • Hmmm… @Ionuț, io cred că-i o conspirație de-a ta și vrei să mă induci în eroare. Las’ că-l întreb diseară pe băiatul ăla gay, de-i casier la noi la alimentara, de ce zâmbește de fiecare dată și-mi zice să am o zi frumoasă.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 3

 18. Orgasmic rezultatul!!!!!
  Ce mă întristează totuși este că sora mea care are cu doar doi ani mai mult ca mine, și nu are copii, nu e căsătorită, și am crescut la fel, în aceleași condiții tradiționaliste nefuncționale, acum are atitudini tradiționaliste. Încerca ieri să mă convingă să votez pro, prin niște argumente halucinante. Evident că nu a reușit, și simt că între noi este un gol care nu exista pâna ieri, nu discutasem cu ea subiectul până ieri când ma chemat la vot, eram convinsă că nu e cazul. Ei bine chiar dacă rezultatul este invalidarea acest demers, în sociatate va lasa urme 🙁

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 4

  • @MariaM, golul o sa fie daca permiti sa fie. Sa ma vezi pe mine cu sora-mea cea mare ce “discutii” avem, ce argumente etc. Dar a doua zi ne impacam pentru ca stim ca ne iubim si ce ne leaga este mai puternic decat ce ne desparte. Este normal ca sora ta sa aiba alta viziune asupra vietii, dar daca discuti cu ea mai des cu argumente o sa vezi ca o sa ajungeti la un numitor comun. Dar discutat nu certat!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

 19. Măi, Mihai, cum tu ai scris tot ce era de scris, eu îmi permit, după un amar de zile, să zâmbesc timid a speranță 🙂
  Ar putea fi bine și asta e în fapt chiar o chestie 🙂

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 4

 20. Dimineata la prima ora, raportul de dupa dezastru, humorista premier: tovarasul dragnea “datorita interperiilor vremii am avut calamitati” si pt ca am incercat “inlaturarea dezastrelor produse de calamitati” am sfarsit prin a nu avea avocat pt dvs, pt ca eu speram sa treaca, doar ca “interperie”.
  PS: in rest, cum ai spus, dezbinarea adusa la rang de arta.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

 21. Eu vad altfel “prezenta” la vot
  O parte(in care ma includ),nu a mers la vot pentru ca nu ii pasa ce face Vasile cu Gheorghe,pentru ca a mai mers la un referendum de pomana….auzi,cica ala a fost consultativ,pentru ca ii e scarba de bor
  O alta parte nu a mers pentru ca a fost invatata sa voteze contra cost:ba o punga de malai,o sapca,o sticla de ulei….ceva acolo.In rest,de ce sa se deplaseze?Gratis?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 5

 22. Bai,s au scumpit toate de la 1 octombrie dar din cauza ××tului de referendum stam si ne bucuram.Adica am platit o carca de bani pentru un rahat si acum platim iar.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 4

  • crecă și referendumul s-a scumpit!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

  • @Marius M, ce urât vorbești… cum adică rahat? “Succes nedeplin” se numește.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

  • didina, dacă a fost un succes, chiar şi parţial, cum ar fi arătat un eşec?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

  • Pai didina,la ce rezultat a avut dupa cati bani au bagat in afise,conferinte si altele,puteau foarte bine sa l faca asa,doar de vreo 7 mil coco si restul de 40 sa ii dea lui mandea.Adica ei tot asa catraniti pentru rezultat erau dar eram eu fericit.Nu era mai bine?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 3

  • Ăăă, GabiI, n-am idee, întreabă-i pe cei de la BOR, expresia e din comunicatul oficial. 😂

   @Marius M, ai chef de filosofii și de întrebări retorice așa, de luni?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

  • DA!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 3

  • @Marius M, bine, fie. Da’ tre’ să alegi alt subiect, că de referendum mi s-a luat.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

 23. Discuții despre acest referendum am început în iarnă, atunci a fost perioada când am realizat șocată gradul de homofobie exacerbată și agresivitate latentă inconștientă care zace într-o parte dintre cunoscuții mei.
  Unfriend-uri n-am dat până acum, nici pe FB, nici în viața reală, deși poziționările homofobe tumultoase mi-au dat fiori pe șira spinării și fără să vreau am început să evit interacțiunile cu acele persoane. Pe sistemul ”mai răruț, că-i mai drăguț” și ”să nu ne certăm prea rău, că s-ar putea să nu mai avem timp să ne împăcăm”.
  Cu greu am urmărit postările pro-referendum în on-line în ultima vreme, la unii am înțeles poziția prin lipsa de educație (și nu mă refer la școală), la alții prin lipsa de expunere la diversitate umană (mulți n-au cunoscut în viața lor persoane gay) iar la alții prin religiozitate (și nu neapărat habotnică).
  Dintre toți, am 4 persoane ce au votat ”Da” (sau au strâns semnături în 2015 pentru inițiativa cetățeanească a CPF) și care îmi sunt apropiate, cred că ne cunoaștem destul de bine, ne respectăm (încă, cred) și ne și placem reciproc suficient (tot încă, sper) încât să putem discuta calm, fără a ne scoate ochii sau a ne oripila unii pe alții.
  Nu știu, urmează o perioadă în care aș vrea totuși să înțeleg (sau măcar să încerc s-o fac) cum de s-a ajuns la așa ceva și cum putem să ne regăsim (scria cineva mai sus de un gol care s-a creat, simt fix la fel), nu cred totuși că a ne închide unii altora ușa în nas e soluția, chiar îmi doresc din tot sufletul să nu ajung la concluzia opusă.

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 5

  • E cat se poate de simplu cum s-a ajuns: exemplul din alte tari. Ia mai citeste un pic despre isteria cu homosexualii si cu femeile in ce priveste drepturile pe afara. Si o sa vezi multe situatii absurde in care esti obligat in multe companii sa ai o cota de homosexuali si femei indiferent de cat de competenti sunt. Daca e negru si homosexual…jackpot. Si cum de multe ori promovarile se fac fix dupa criteriile astea de catre imbecilii de la hr. Ia citeste un pic pe aici si o sa vezi ca situatia nu e chiar asa alba sau neagra https://opencube.ro/legat-de-referendum/. Sigur, la noi nu se aplica si probabil n-o sa se aplice niciodata pentru ca comunitatea lgbt nu e implicata deloc, nu le prea pasa. Si oricum pericolul mai mare pentru noi, acum , e tot cpf-ul de departe. N-am fost la vot pentru ca era o prostie, nu ca nu mai pot de dragoste pentru homosexuali, nu-mi pasa de ei atata timp cat au aceleasi drepturi si nu o iau razna cum au facut-o in Canada de exemplu. In rest astia care injurati pe aici la oricine nu e de acord cu voi sunteti fix la fel de periculosi ca si aia de la cpf. Pentru ca sunteti gata sa jurati in orice secunda ca totul e alb sau negru, cine nu e cu voi e impotriva voastra. Si da, s-a impartit lumea in tabere, o victorie a la pyrus fara discutie. Dar tot sunt multumit, foarte multumit de rezultat, e clar ca e mai bine asa deocamdata.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 5

  • Un polițist în patrulare întâlnește un moș care arunca pe stradă, dintr-un coș, hârtii multicolore ca un curcubeu gay.

   – Ce faci, tataie, arunci gunoi?

   Moșu’:

   – Nuu, vreau să împiedic vampirii să iasă pe stradă!

   Gaborul se uită în jur: – Nu văd niciun vampir…

   Moșu’: – Ați văzut? Funcționează!

   Oricine a fost implicat în referendum -politician, propagandist, alegător, ziarist, băgător de seamă – a ținut-o una și bună, cu “lipsa de educație”, “habotnicii”, “țăranii”, “moșii”, “micul, berea și punga de făină”. Au repetat prostia asta de 5 ani de când e CpF pe lume. Așa cum fuseseră deja obișnuiți dinainte, din anii 2005-2009. Au repetat până au crezut și ei.

   Exercițiu de logică: alegătorii “moși”, “habotnici de la țară” sau “fără dinți” nu întâlnesc niciodată un gay declarat. Ei nu umblă prin cluburi, nu ies la parade gay, nu vizitează escorte, nu merg la prezentări de modă, puțini dintre ei știu destul despre net ca să se uite pe Pornhub. E posibil să fi văzut cândva, în tinerețea lor, prin internate sau cazărmi, pe unul care s-a aplecat după săpun. Cu decenii în urmă.

   Nu are niciun sens să spui că îi scoți la vot împotriva homosexualilor pe unii care nu știu ce sunt ăia!

   Clasele sociale și de vârstă care aveau polițe de plătit erau altele.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 4

  • unknown, deci e ”hai să stârpim din fașă orice potențială viitoare tentativă a homosexualilor din România de a dori să aibă vreun drept (fie el și unul absolut firesc- de a se însoți sentimental și legal cu persoana iubită) ca să nu și-o ia în cap precum homosexualii (sau femeile – mi-a plăcut asta 🙂 ) de pe alte melaguri” poziționată drept ”să învățăm din experiența altor țări”?.
   Într-o țară în care majoritatea oamenilor sunt(em) incapabili să învățăm ceva constructiv din propriile experiențe, sau din ce se întâmplă sub ochii /în ograda noastră, în cercurile apropiate, în propriile familii, tu zici că e simplu să înțelegem corect ce se întâmplă pe alte meleaguri, citind puțin despre ce se petrece pe-acolo (sau ce zic alții că se petrece pe-acolo) – legislație, mișcări civice, contexte sociale/economice/politice, mentalități? O fi, dar eu am, hai să zicem, ușoare suspiciuni privind veracitatea concluziilor pe care le tragem fiecare.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 6

  • Ha! Apropos de ce zice @Kathy Bates mai sus, îmi aduc aminte cum îl alerga tanti Valera pe nea Mitică prin curte cu coada de mătură (ăștia erau vecini ai bunicilor mei), când se întorcea nea Mitică beat din sat și striga la el “Ieși afară, hir-ai al dracu’ de ‘omosexual ce ești!” Era prin anii ’90, abia se auzise de treaba cu homosexualii și oamenii p-acolo nu știau ce înseamnă, dar credeau că e ceva de ocară.😂😂
   Și bunică-mea l-a făcut pe unul “‘omosexual” când l-a prins la furat pepeni pe câmp. Nici pentru noi, ăștia de la oraș 😜, nu prea era clar care e faza cu homosexualii, dar ne prăpădeam de râs când îi auzeam pe ăia bătrâni cum foloseau cuvântul.😂😂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 4

 24. Tot vad romanii frecandu-si mainile de fericire ca au tras teapa lui Dragnea . Dar…
  Teapa si-au luat romanii . Votul este unealta democratica de a-ti exprima optiunea . De ani si ani buni romani fenteaza votul din mii de scuze . Indiferent de optiune trebuie sa ti-o susti . Sa votezi . Altfel, democratic , nu contezi .
  Dragnea stia ca nu poate fenta Uniunea Europeana in plan de libertate in orientarea sexuala la nesfarsit . Pe de alta parte traditionalismul era in platforma partidului . Cu el castigase votanti.
  A aruncat referendumul . A mizat pe boicot . Ca doar venea de la el , nu ????
  Acum poate spune votantilor …vedeti , eu am aparat valorile , dar asta a vrut Romania. Si se va spala pe maini … A jucat la cacealma si a castigat . Desteapta mutare .

  Abtinerea de la vot nu este o solutie ci o prostie . Prostie care a permis de fiecare data ajungerea la putere a unora . Asa a ajuns si PSD ul la putere … Ptr ca cei mai multinu mergeti la vot . Absenteismul e boala veche . Scuzele sunt noi .
  Mitingeala , bataile cu jandarmii , opereta de strada nu este o solutie . E adevarat sunt mai spectaculoase , aduc si ceva adrenalina , romanului ii place sa se dea erou … dar nu sunt o solutie .
  Pana una alta Dragnea joaca la cacealma de data asta si castiga . V-a tras-o . Pe el nu- l interesa sa iasa validat acest referendum . Pentru ca nu e nebun sa se puna cu cu UE de-a contra .Dar cu un referdum fentat poate da peste bot proprilor sustinatori . ” Eu am vrut dar daca poporul nu m-a sustinut ” e destept baiatul !!! https://wp.me/p26XIe-126

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 4

 25. Totusi care este rezultatul votului?Din cei 3.7 milioane care au votat….cati au zis da,cati au zis nu,cati au invalidat buletinul de vot?Daca iese majoritar nu deja e faza de cascadorii rasului.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • Chris06, 3 461 581 (peste 91%) au votat DA, 242 671 Nu, 74 414 buletine au fost nule.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

 26. Ba oameni buni, voi, personal cu cine va-ti insura/marita? Nu cred ca trebuie puse in discutie imperativele biologice, orice organism vrea sa supravietuiasca si o face prin procreere, cand are ocazia.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 6

  • Ba om bun,de insurat nu comentez cu cine,dar de reprodus as avea cateva idei…macar as incerca.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

  • @Tudor,
   Hai că mi-ai dat de gândit.
   Io m-aș mărita cu o prietenă de-a mea cu care rezonez perfect și nici nu ține tv-ul numa’ pe sport, e ordonată și nu face mofturi la mâncare.
   Dacă aș fi măritată cu ea, bărbată-miu ne-ar fi bun prieten (suspectez că-i plac lesbienele). Și dacă ne-ar fi prieten, aș procrea cu el. Ocazional, desigur, când avem chef. Că-s cam posesivă, nu l-aș lăsa de capul lui 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 4

  • Pe logica asta m-aș însura cu 5 burtoși 😋 Am avea cel mai mișto six-pack din oraș 😊

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 4

 27. Ceea ce vreau sa spun este ca nu imi doresc o “vindecare” a celor cu alte orientari sexuale, ci imi doresc ca toti ceilalti din jurul lor sa inteleaga handicapurile si frustrarile la care sunt supusi ei, atat din partea majoritatii, cat si din partea lor insile. Sexualitatea umana este prea complexa si rafinata pentru a fi supusa unei norme de drept, care reduce si statueaza la majoritati norma de conduita sociala. Iar societatile se schimba greu pentru ca au inertie, iar aceasta inertie este greu de invins pentru simplul fapt ca e remanenta. Acum zici ca dispare si in 10 – 15 ani reapare parca mai puternica decat era. Sa nu contrazicem imperativele biologice: un mascul are nevoie de o femela care sa ii poarte genele, iar impulsul este de neinlaturat. Poate aveti copii, era sa zic facuti cu mana voastra, dar, cel putin, pentru moment nu ne putem lipsi de femei.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 7

 28. Traiesc in Canada de 11 ani . Sunt cetatean canadian de multi ani . In Ontario am avut premier lesbian pana anul acesta . Din pacate in ani din urma am inteles ca in momentul cand ajung sa conduca , sa faca rules ajung la extreme . In scoli programa de educatie sexuala devevenise absulut inacceptabila . Si nu , nu vorbesc din ziare.
  Copij de 8-9 ani se intoarceau de la scoala cu afirmatia ca teacher le-a spus ca e ok sa vrea sa fie alt sex. Sugestii clare sa folosesti imbracaminte unisex ca sa nu influentezi dorinta copilului de a fi ce vrea el. Copii de 7-8 ani care veneau acasa cu predici despre ce n-spe mii de variatii de sexualitate . Copii carora lu se preda sexul anal ca forma de contraceptie (fara gluma ).
  Am pacienta de 14 ani careia i s-a extirpat tot aparatul sexual la dorinta ei de a fi baiat . Se merge prea departe. La 14 ani nu esti suficient de matur . Mai ales ca stiu copilul acela de la 4 ani si nu avea nici un semn sa vrea altceva .
  Nu sunt anti gay . Am pacienti parinti lesbiene , parinti gay admirabili unii .Alti lepre . Dar… aveti grija unde se sfarseste normalitate si unde incepe abuzul . Extremele sunt daunatoare.
  Anul acesta votul a fost clar unul conservator aici . Partidul liberal aproape spulberat . A fost un vot contra exagerarilor . Pentru ca din pacate comunitatile gay au luat toleranta drept prostie . Acceptare lor i- au facut sa creada ca sunt regula care poate influenta copii sa creasca dupa norma lor .
  Sunt una care cred scientific ca adevaratii gay sunt determinati genetic . Problema apare cand trendul , moda influenteaza comportamentul sexuala .
  Iar cand tu ca minoritate sexuala ai pretentia sa faci educatie sexuala copiilor de 6-7-8 ani ai majoritatii conform gandirii tale …. asta e grav . Raspunsul majoritatii a fost votul.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

 29. in viata meaa nu m -am bucurat cat ma bucur astazi..iar citindu-va pe voi ,planggg…si ma unge sufleteste cati oameni faini suntem aici…chiar daca sunt inca in spital..abia astept sa ies maine .

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 4

  • Insanatosire grabnica frate/soro 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

  • Fatahh… voi așteptați un copil ‘șa-i ? Posibil să confuzez, că-s bătrân și mă scap frecvent 😋. Mă scuzi de-i cazu’.🤗 Sănătate maXimă 😋

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

 30. Niste constatari:

  -prezenta la vot foarte mica in secuime, semn ca UDMR nu a primit noi concesii. Sau acestea nu au fost suficient de consistente. UDMR stie sa isi vanda sprijinul eficient de 27 de ani.

  -prezenta relativ mare la vot in judetul Bihor; intamplator acolo e una dintre cele mai puternice comunitati neoprotestante. Sunt noii alegatori disciplinati. Cine va apela in viitor la voturi locale sau pentru reprezentare parlamentara a judetului va sti pe cine sa curteze la alegerile urmatoare.

  -e trist ca e nevoie de mita electorala ca sa ajunga sa mearga oamenii la vot.

  -din cate stiam, la initiativa CpF din 2015 au aderat (cel putin declarativ) toate bisericile legal recunoscute in Romania. Biserica (sau o parte a ei) din care face parte si presedintele (deocamdata) actual s-a razgandit recent. Nu sunt foarte mirat nici de ea si nici de presedintele pentru care am facut ceva eforturi sa ma duc sa il votez la vremea respectiva.

  -sunt unul care a votat “Da” la referendum fara sa am nicio treaba cu PSD-ul, ba dimpotriva as zice daca ma gandesc ca la ultimele alegeri parlamentare am ignorat total orice mizerii scoase la iveala despre oamenii de la USR-ul local si i-am votat pe acestia din urma fara sa le citesc deloc platforma politica (da, pana acolo am ajuns in incercarea naiva de stop PSD. Nu se va mai intampla). As fi curios cati au fost ca mine. Estimarea facuta de un comentator pe un alt blog era de cca. 1 milion (optimista probabil) insa chiar mi-as dori sa cunosc o situatie mai exacta. Si ceva partide politice (altele decat PSD) poate ar trebui sa fie interesate de aceasta estimare, nu de alta dar poate la urmatoarele alegeri unii sa stie sa nu se bazeze pe niste voturi.

  -chiar daca au fost niste fraude minore, in final semnaturile stranse de CpF au avut acoperire in votul real consemnat.

  -despre dezbinarea de care se vorbeste: anul acesta s-au implit 30 de ani de cand ma stiu cu un prieten. Eu am votat, el a boicotat votul. Am avut o discutie mai aprinsa dar totul s-a oprit aici. O voi relua (si doar punctual) doar cand vom ajunge momentul in care codul civil va fi schimbat in directia dorita de “progresisti” doar ca sa ii reamintesc de ce se dorea o schimbare in constitutie.

  -altfel m-as fi simtit mult mai linistit daca decizia de a ramane neschimbat articolul din constiutie ar fi venit ca urmare a unui vot. O fi fost frumos sa obtii rezultatul dorit nefacand nimic aka prin pasivitate dar, educational vorbind nu este prea sanatos. Ma refer la generatia crescuta cu smartfonul la gat in loc de cheie.

  In acest moment faptul este consumat, discutia e incheiata. Luati din nou viata in ras. Si aveti grija sa nu va ingrasati.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 12

  • copy/paste

   Pana la ora 10, conform datelor BEC, s-au prezentat la urne 0,97% dintre alegatori. Cele mai mari rate de prezenta s-au inregistrat in Fundulea, Fundeni, Fundu Moldovei, Fundata si Curtici. Pomohaci a fost vazut in toate aceste localitati. Am auzit că şi la Băicoi, Măciuca, Spermezeu, Futata şi Mădulari a fost aglomeraţie. De asemenea, a fost multă lume şi la secţiile de votare organizate peste graniţe în localităţile Pula (Croaţia), Kurugol (Turcia) şi Fucking (Austria).

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 5

  • Eh, o mica frauda acolo de cateva sute de mii…o nimica toata cand sustine cauza. 374 000 pe liste speciale, mai multe decat la orice alt referendum si la o prezenta mult mai mica. Singurul partid care a sustinut corectitudinea a fost USR-ul…restul intr-o complicitate transpartinica. O sa-i sutin neconditionat mult timp de acum inainte, poate ma si inscriu in partid. Si nu pentru ca ei sunt progresisti ci pentru ca au facut ce trebuiau sa faca in conditiile date, bravo lor. Dar hei…”crestinii” sunt ok cu orice fel de fraude, nu le place corectitudinea, atata timp cat le convine lor orice mijloace sunt permise. Sa puna in constituie, dupa aia sa interzicem avortul, dupa aia o singura religie etc. Si cum in unele tari homosexualii si propaganda lor n-o sa se opreasca niciodata tot asa cpf-ul n-o sa se opreasca niciodata. Neo marxism-ul asta al cpf-ului e mult mai periculos acum si trebuie evitat cu orice pret.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 7

  • @pipzn am și eu câteva întrebari boss… Tu știi ce ai votat? Adică a fost o întrebare specifică, punctuală gen ești de acord să îl demitem pe președinte ca la ultimul referendum? Știi care era forma propusă de Parlament? Dacă îmi răspunzi la aceste întrebări îți pot spune și eu de ce tovarășul tău a boicotat votul. Până una alta 45 de milioane de euro… le plătesc și eu și tu și ăia care au votat și ăia care au boicotat. Știi… România avea autostrăzi, avea nivelul de trai cel mai ridicat din UE, prețul combustibililor era cel mai mic din UE dar aveam homosexuali

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

  • @BaGheRA

   Stiu ce am votat. Nu stiu cum sau daca dvs. ati fost informat pe FB ca vad ca aia e sursa exclusiva de explicatii/informare acceptata prin bula voastra dar la Radio Romania Actualitati, cel putin, explicatia a fost data de cel putin 2 ori pe ora timp de zile intregi. E vorba de radioul public, da, cu acoperire nationala. Iar regula de formulare a unei astfel de intrebari e cuprinsa intr-o lege, dar discutia asta e tardiva, am auzit deja explicatia prietenului cu privire la faptul ca noi votam formularea dubioasa si de fapt ei schimba in spate ce am votat. Ce sa spun, teoria conspiratiei in toata splendoarea.

   Si, daca toata lumea spune ca ne indreptam in directia vestului stim ce ne si asteapta in legatura cu aceste minoritati (chestii de gen, parinte 1 si parinte 2, discriminare pozitiva la angajare etc.). Pentru mine votul ala trebuia sa fie unul preventiv sau ceva ca sa intarzie suficient de mult (mi-am pierdut optimismul ca fenomentul va fi stopat in conditii normale) aceste “evolutii” incat sa nu ma mai “bucur” de ele si sa las acea placere doar copiilor vostri. Sper doar sa prind prima stire in Romania si sa fie comentata aici cu prima persoana care nu a fost angajata pentru ca sefa (lesbiana) a spus ca nu vrea homofobi in echipa. Da, e caz din familie nu din ziare (asta e pentru utilizatorul Ionut), intamplat in Olanda, dupa ce tanarul participase pe un grup teoretic inchis de discutii in care se discuta daca nu a venit timpul sa i se impuna bisericii catolice de acolo sa cunune homosexuali in biserica. El a spus doar ca ar trebui sa fie o decizie strict a bisericii. Atat. Trecuse de toate inteviurile “tehnice”, trebuia sa inceapa ziua urmatoare lucrul si a fost sunat de sefa ca nici ea nu a fost proasta sa ii dea motivatia in scris ca apoi putea fi ea data in judecata. Iar el e cam prea tanar sa aiba venituri de platit avocati.

   Azi a aparut stirea ca ambasada Suediei a trimis un tort cu mai multe creme in culorile curcubeului. Foarte finut si gest apreciat sigur de progresistii din voi. Nu am FB poate imi spuneti cati ati sharuit stirea sau ati facut meme-uri. Sau veti face. Atat doar ca, daca i se trimite ambasadei un tort cu o crema maro probabil ca veti sari toti in sus si aici ma umplu de injuraturi, ca doar asta este noua normalitate pentru care militati. Nicio problema, deja am constat si pe alte bloguri (fara si fiu direct implicat pentru ca renunt din start la orice discutie care implica jigniri si daca e cazul renunt sa mai intru pe acel site) acelasi scenariu: blogul este considerat public atat timp cat convine dupa care daca lucrurile se incing devin brusc foarte personal. Asa ca autorul poate sa injure/jigneasca pe cine vrea si cat vrea (valabil si pentru comunitatea formata acolo si acceptata de proprietar ca atare). Eventual accepta dar doar pana la un punct sa i se raspunda cu aceeasi masura. Dupa care lasa comunitatea sa il jigneasca pe respectivul si lui nu ii mai da dreptul la replica, adica il blocheaza. Nice move, democratic de-a dreptul. Pe vremea cand si ziarele contau se intampla ceva asemanator. Si asa totul este frumos dupa care lumea se intreaba de ce iese Trump presedinte sau alte “surprize” electorale.

   Altfel, nimic nu e gratis. Orice alegeri costa, e parte din pretul platit de un stat si cetateni. S-a respectat o procedura strict democratica si legala. Acelasi lucru (legat de costuri de organizare) s-ar fi intamplat si daca dvs./orice alt grup ati fi initiat orice alta initiativa care sa stranga numarul suficient de semnaturi astfel incat sa ajunga sa fie necesar organizarea unui referendum.

   Numai bine.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 6

  • @pipzn,

   Referitor la tânărul din Olanda care nu a fost angajat de şefa lesbiană pentru că nu avea aceeaşi părere cu ea: e plină lumea de situaţii de genul. De şefi care angajează pe pile, pe ochi frumoşi. Sau din categoria celorlalţi, care resping aspiranţii la un job, din diverse motive strict personale: misoginii – nu, că e femeie!, homofobii – nu, că e gay!, libidinoşii – nu, că nu e tânără şi cu sex apeal, rasiştii – nu, că e de rasă inferioară, naţionaliştii – nu că e de altă naţionalitate, să se ducă în ţara lui, etc.
   Şi asta este doar la nivel de şefi-subalterni. În fapt, în viaţa de zi cu zi e aceeaşi mâncătorie şi răutate.
   Deci despre ce vorbim aici? Care e legătura între respectarea drepturilor tuturor oamenilor şi fobia asta exacerbată îndreptată doar contra unui anume segment minoritar că cine ştie ce atrocităţi va face când i se va recunoaşte un drept – pe care oricum îl are – dar alţii se cred zei şi se pun împotrivă doar pentru că ei sunt mai mulţi?
   Ştiţi ceva, nu există minoritate şi majoritate. Oamenii sunt fragmentaţi în sute de minorităţi care îşi pun beţe în roate unii altora. Din răutate, din prostie sau din efemera satisfacţie de a se simţi la un moment dat mai puternic decât altcineva. Şi mai ştiţi ceva? În ritmul ăsta oricând poţi fi chiar tu parte a unei minorităţi care va fi pusă la zid cândva.

   M-au scârbit toate scenariile astea apocaliptice din ultima perioadă.

   Cât despre biserică – din punctul meu de vedere nu are ce căuta în discuţii care privesc drepturile oamenilor. Să stea deoparte şi să fie exact ceea ce trebuia să fie din start – oază de alinare, ajutor şi empatie; creareatoare de impresii artificiale cu efecte uneori benefice, gen placebo, că cineva superior veghează şi vine în ajutor când e nevoie. Şi doar pentru cei asupra cărora terapia de genul ăsta funcţionează. Nicidecum să fie vectorul urii între oameni sau un must to do/to be. De asemenea, datorită dogmelor şi fundaţiei mult prea învechite pe care se bazează – mi se pare de bun simţ pentru orice om să nu-i pretindă ceea ce îi depăşeşte clar limitele. Dacă vrei să faci parte dintr-un cult respecţi regulile lui. Dacă vezi că nu poţi să o faci, îţi iei tălpăşiţa şi te cari de acolo. Activitatea în cadrul unei religii nu trebuie târâtă în activitatea globală care ne însumează pe toţi laolaltă. În care fiecare individ trebuie să aibă drepturi egale cu cel de lângă el. Şi, evident, şi obligaţii identice. Că oamenii nu-şi respectă obligaţiile şi apar comportamentele negative, asta este altă poveste.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

  • @pipzn am afirmat de atatea ori pe aici că sunt homofob. Să explic și de ce… mi s-a întâmplat să fiu întrebat de unu pe stradă dacă vreau să merg la o cafea cu el. L-am refuzat! A insistat până… l-am băgat în pixda măsii!
   Însă… nu am nimic cu gay-ii. E strict problema fiecărei persoane ce face cu instrumentul său. Bă băieți, nu mai suntem în 1900 toamna. Treziți-vă! Crezi că dacă tu votezi împotrivă, ăla nu și-o mai trage prin cwr. Am umblat prin țări străine destule și am văzut cupluri care sunt gay, dar niciodată personal nu am văzut cupluri de sex masculin lingându-se pe stradă. Am văzut însă două gagici la Frankfurt, dar pe alea cu siguranță le-aș cataloga la categoria bărbat la cum arătau.
   Și încă o chestie că văd că vă pasionează atât de tare problema copiilor. Preferați să trăiască prin orfelinate și să nu primească afecțiune deloc, decât să primească afecțiunea unui părinte 1 și 2. Clar ăia care trăiesc în orfelinate vor reuși în viață mult mai mult decât cei care trăiesc sub acoperișul unei familii.
   Am prieteni care au adoptat un kinder dintr-o casă de copii deoarece nu puteau avea copii. Ai idee cât de stufoasă e legea adopției? Nu cred! Te sfătuiesc să o citești și abia apoi să faci niște prezumții în genul celor de la Antena 3.
   Hai să îți mai spun o chestie. Ai un băiat, crește mare și frumos și îl iubești ca pe ochii din cap. Vine la un moment dat și îți zice că și-o trage cu… unul! Ce faci? Eu mi-am pus întrebarea asta… și i-am pus-o și unui amic de-al meu care era foarte open minded, că de… ce era peste gard nu îl interesa. Răspunsul lui a fost i-aș tăia “obiectul”… Îți spun doar că eu nu aș proceda așa!
   PS. Teoria conspirației… Băi ce să zic psd-ul ăsta ne-a arătat că multe chestii le-au făcut în ceas de seară când unii dintre noi dormeau. Norocul nostru și ghinionul lor a fost că nu toți dormeau. Așa că mă scuzi dacă suflu și în iaurt ca să nu mă frigă!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

 31. @GEAMANA, e clar ca acest gol se va umple cu iubire, că ne iubim mult, și discuțiile au fost calme dar intense, doar că senzația din timpul discuțiilor era de prăpastie, parcă am fi fost din lumi diferite, din realități diferite. Astăzi am ajuns împreună la concluzia că cel mai bine e să lăsăm subiectul la o parte, și să îl reluăm după ce trece toată isteria ce ne înconjoară.
  Mă gândesc că la noi e simplu pentru că suntem surori, dar cei care nu au nimic în comun și au fost bombardați și alimentați cu atâta ură și de o parte și de alta, vor mai relua discuția cu calm și rațional, sau doar se vor evita, în cel mai fericit caz.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 3

 32. Pentru #farapenali vor face referendum?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

  • Clar că NU! Ăla ar fi un referendum care ar face toți banii.
   Plătit, eventual, din confiscările averilor ilicite 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 3

 33. ‘rar ai dreaq cu refercumu’ lor. Lipsesc la număratoare : Faianțaru, Vera, Solandi, Edelweiss, Paco, etc … 🤣

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 4

  • Asta număram și eu ‘zact acum.

   Legat de “ce nu înțeleg mă sperie”, in schimb, aș spune că la sperietură reacționăm diferit, poate exact din acest motiv vedem toată încrâncenarea asta împotriva acestei comunități, dar nu doar împotriva ei. Recunosc că nici eu nu-i înțeleg, pe nicunii din cele două tabere, dar asta mie-mi stârnește numai curiozitatea plus dorința de a-i asculta. Nevoia de înțelegere ne poate motiva mai mult sau mai puțin, spre mai bine sau spre ceva rău. Totul pănă dreptul la alegere, la viața sau la opinie. Aș rezuma totuși la ” cum să mă chemi să votez împotriva(pentru îngrădirea drepturilor fundamentale ale) unei persoane sau comunități, alta decât cea din care fac parte?” .

   No, ‘nâsara tuturor.

   Ah, corectez puțin, tind să-i înțeleg neputința taberei minoritare.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

 34. M-am uitat printre comentarii si nu inteleg un lucru…ce legatura a avut PSD-ul cu referendumul asta?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 4

 35. Am citit comentariile in diagonala si vad ca unii o tot dau inainte cu ce si citit pe internet, crestinism si lege morala. Hai sa va zic eu, ca tot am prieteni in toate colturile lumii si pe mama care de 12 ani locuieste in vest. Nu am auzit niciodata de un caz concret de obligare la homosexualitate, de copii invatati ca nu exista gen masculin si feminin, de straight persecutati de gay sau de copii abuzati de gay. Stiu insa un om care a fost insurat si are doi copii si dupa ani si ani a descoperit ca e gay dar nu e mai putin tata pt copiii lui si nici mai putin om pt cei din jurul sau, am vazut documentare despre gay care au adoptat copii cu probleme si si-au dedicat viata lor etc etc
  Cat despre crestinism si moralitate, hai sa ne amintim cati oameni au murit in numele crestinismului si hai sa vedem cat de morala e sa sustii ca mai bine in orfelinate decat adoptati de gay. Le doresc astora care sustin asta sa intre in contact o ora cu copii din centre de plasament si sa vada ce vorbesc ochii lor. Mergeti mah traditionalistiilor in Fundeni, pediatrie et 7 sa vedeti acolo durere si chin, sa vezi orfanii cum vegheaza orfani pe patul de moarte, mergeti la scoli speciale sa vedeti cum sunt adusi cei din plasamente cu numele scris pe talpa pantofului si lasati singuri, sa vedeti cum arata o femeie abuzata si copii traumatizati de familia normala, batrani care cersesc un colt de paine garboviti de dureri. Hai sa vezi cum e sa iti iei la 18ani la revedere de la mama si sa stii ca o sa o mai vezi doar o data pe an.
  Nu stiu cum se face dar pe mine nepoata mea nu m-a intrebat de ce se tin 2 barbati de mana pe strada dar intreaba de ce batranul de la metrou nu are bani de paine si ii dam noi, de ce alti copii nu au haine si le dam pe ale noastre, de ce colegul ei Edi nu are parinti, de ce copiii aia vand carti in parcare pt o inghetata si de ce ta-su nu mai vine sa o vada ca de ma-sa s-a lecuit la ce lepra e.
  Hai mah sariti cu argumente solide, lucruri vazute cu ochii vostri nu idiotenii.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 5

  • Vezi mai sus. Există clase sociale și de vârstă care au polițe de plătit homosexualilor. Și nu numai lor. Oricui nu se conformează idealului familiei organizate (așa spunea Ceaușescu. El nu putea fi ”tradițional”, că nu-l lăsa ideologia Partidului). Escortelor, pitzipoancelor, Fetelor de la Pagina 5, centuristelor, căpșunarilor, Pornhubului, samsarilor de mașini și altora. Dar nu ar fi avut câștig de cauză. Așa încât au început cu homo, că ei sunt mai puțini și împotriva lor se puteau ridica mai mulți.

   Dar, spre marea surpriză a unora, ei nu fac parte din electoratul ”habotnic” sau ”analfabet”, care votează ”pentru o pungă de făină”. Sunt un grup puțin numeros, la fel de agresiv, dar care nu trăiește în acel mediu. La fel cum L, G, B, T și alte litere din alfabetul politically-correct se strâng într-un grup care nu are nici el treabă cu ”analfabeții”.

   Și astfel s-au încăierat două minorități. Una pro-gay și alta anti-gay. Acele părți ale populației care nu aveau polițe de plătit nimănui au ignorat referendumul fiindcă nu îi viza pe ei.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 36. sa nu ratati promotiile la vaselina.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 2 Thumb down 5

 37. Cred ca este prima data de la revolutie incoace cd europa ne vede cu ochi buni…
  si da, pare ca pentru poporul asta nu e chiar totul pierdut… parca mai licare o speranta…

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.