6,083 cititori

Meserii cu totul altfel

Unul dintre lucrurile care-mi plac la perioada asta nebună pe care o trăim este c-au început să apară tot felul de meserii care acum câțiva ani ar fi produs minim sprâncene arcuite a neîncredere. Serios, ia imaginați-vă ce față ar face cineva care a prins doar nomenclatorul de meserii de pe vremea cealaltă, dacă i-ați zice că pe lumea asta există cetățeni care se ocupă cu statul pe Facebook sau tăietori profesioniști de jamon. Cam cum s-ar uita la voi? Exact.

Iar mie chestiile astea îmi plac pentru că sunt dovada clară că, atunci când faci ceva din tot sufletul, ai toate șansele s-o transformi în ocupația ta de zi cu zi și unii să te mai și plătească pentru asta.

Fix la asta m-am gândit zilele trecute când mi-a ajuns sub ochi un comunicat de presă pe care eram hotărât să-l ignor suveran, dacă nu mi-ar fi sărit în ochi cuvântul „tapster”. Este că habar nu aveți ce este și cu ce se mănâncă? Dacă mă opresc cu textul aici și fac concurs de răspunsuri corecte, probabil rămân fără niciun câștigător. Las’că nu e nicio rușine, nici eu n-auzisem.

Ia fiți atenți aici ce este și ce face un tapster. Tapsterul este pentru bere ce este somelierul pentru vin sau barista pentru cafea. Ați prins-o? Practic tapsterul știe cum să te facă să treci de la o bere băută de sete, la o bere băută cu artă, este cel care demonstrează că excelența fabricării berii se regăsește în procesul de servire.

Jobul a fost inventat și scos pe piață de oamenii de la Pilsner Urquell care-și doresc de la tapsteri un singur lucru: fiecare bere consumată să fie turnată la modul desăvârșit de fiecare dată, pentru că numai așa stratul cremos de spumă va păstra prospețimea berii și va face ca fiecare înghițitură să aibă gustul perfect.

Simplu, nu?

Dar chestia cea mai tare abia acum urmează. Dacă aveți cumva vreun gând de schimbat job-ul cu unul cool, v-a pus ăl de sus mâna in cap, cei de la Pilsner sunt puși pe recrutat cetățeni cu abilități de tapster din spațiul carpato-danubiano-pontic. După ce-i aleg, îi duc frumșel la Plezn, acolo unde e fabrica mamă, îi bagă într-un proces intens de training, urmând ca, după instruire, să-i reîntoarcă pe plaiurile mioritice sub formă de tapsteri profesioniști care vor avea grijă ca berea Pilsner să aibă același gust oriunde ai vrea s-o bei în România. Ceea ce nu sună deloc rău, dacă e să mă întrebi pe mine.

Bref, dacă vă tentează, mai aveți timp doar până pe 31 august. Tot ce aveți de făcut este să intrați pe site și să vă înscrieți. Restul fac ei.

P.S. Ah, să nu uit, dacă vreunul dintre voi ajunge tapster profesionist, PRIMA bere pe care o toarnă într-o halbă de pe teritoriul României va fi a mea, da?

161 de păreri la “Meserii cu totul altfel

 1. La noi, îndeletnicirea asta se cheamă sticlist…sau bețivan drojdier…sau alcoolic matinal…sau etilist elitist. Și da, e dusă la nivel de arta. Arta echilibristicii..

  Nu mă bag, ca să nu mă doară capul…

  Comentariu beton! Thumb up 34 Thumb down 5

  • E și o probă sportivă : halbere 😉

   Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 0

  • @Ananas, faci o confuzie. Ăia cu echilibristica sunt cei care consumă ce le servește tapsterul. 😉

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

 2. Tentanta treaba…si eu o faceam pe banii mei:))
  https://e-redoo.ro/?s=Bere
  In fine, ideea e ca o sa cam plec in concediu si nu am timp de tapstereala…oricum, cu proxima ocazie dau o bere…ca mi-ai dat termenul.

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

  • @Redoo, și nu vrei tu să-ți încerci abilitățile?

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Nu boss..din doua motive
   1. Presupune munca de noapte…si eu, noaptea am treaba…dorm.
   2. E parere personala…eu sunt mai de la tara dar de la primul gambrinus baut cu tatal meu, am ajuns la concluzia ca Berea se bea din sticla…

   Comentariu beton! Thumb up 32 Thumb down 2

 3. Ca să devii tapster tre’ să fii coafat și să arăți fix ca omul din poză? Că tot văd indivizi d-ăștia pe stradă – parcă-s toți trași la indigo. Or fi călugări sub acoperire că nici cârpele de pe ei nu-s tocmai normale – par de împrumut…

  Comentariu beton! Thumb up 39 Thumb down 2

  • @Laura G, nu e musai, dar constituie un avantaj. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Eu cred că da.
   Tapezi bine bine claia de păr, fixezi cu bere … și aia e. Tapster.

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 1

 4. Mai știe cineva joculețul acela cu o gagicuță care prindea sticle de Pilsner Urquell într-o ladă și, pe măsură ce reușea, pierdea din haine?
  A făcut mai mult pentru Pilsner decât mama lu’ orice tapster…

  Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 1

  • Mie-mi placea aia blonda…am spart la sticle pana-am vazut o bucata de soric…

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 1

  • “Undress me” – de vis! Uitasem de el. 😂🍺

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • @cataline, o s-o cunoști la training. Ea o să te învețe cum prinzi sticlele în ladă.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

  • Da, în cazul ăsta trebuie să mă înțeleg cu ăl de le aruncă… interes mutual, că dacă le dă rar vedem amândoi ceva… :))

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

 5. Hă, hă, hă! Mi-am adus aminte cum am încercat eu să-i explic bunicii mele, prin 2005, cu ce mă ocup. Producție publicitară, print, grafică, decorațiuni etc. După ce i-am băgat niște termeni d-ăștia și am văzut că se uită la mine confuză (bunicii trăiau într-un sat fără școală, biserică sau magazin, și n-au avut niciodată televizor), am renunțat și am vorbit pe limba ei: “Agăț tablouri, lipesc afișe, îmbrac manechine, ca să arate totul frumos într-un magazin mare. Și desenez pe calculator.” “Și asta e o meserie, maică? Te plătesc bine? Ești un fel de băiat de prăvălie?” 😁
  Nu mai vorbesc de copiii din ziua de azi pe care, dacă îi întrebi cu ce se ocupă părinții lor, habar n-au ce să zică. Ai mei cu siguranță nu știu decât locul unde muncim. Dar ce muncim? Greu de explicat, greu de înțeles. Cel mare știe că facem “muncă de birou”. 😁😁
  Așa și cu tapsteru’ sufletului. “Ce e tac-tu?” “E tapster.” “Adică?” “Toarnă bere în halbe.” “Aha, deci barman/chelner/ospătar.” “Nuuu, că o toarnă artistic.”😂😂
  Am intrat pe site, de curiozitate. Interesant. Pare să fie de viitor, deși nu cred că la noi. Nu prea văd mulți patroni care să-l umple pe unul de bani doar pentru că știe cum să toarne bere. Poate pe la d-astea de fițe, ca să se dea patronul mare că are și el tapster și să atragă clienți pretențioși. Dar populația drojdieră apreciază mai mult un pahar ieftin și umplut rapid, decât unul scump și turnat artistic. D-aia și berea pe care o bem p-aici este o mizerie. Cantitate, nu calitate, că o pișăm rapid la gard.

  Comentariu beton! Thumb up 54 Thumb down 1

  • @Ionuț, stai, mă, că targetul nu e populația drojdieră. L-ai văzut pe băiatul ăla care taie jamon și e plătit cu 4000 de dolari pe zi?

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • La noi, toată populația e drojdieră. 😂😂
   E vorba de cultură. Nu mă înțelege greșit, e o chestie mișto, nouă oarecum, iar mie îmi plac chestiile astea. Dar nu prea văd să se umple restaurantele de la noi de tapsteri adevărați prea curând. Eventual doar le schimbă fișa postului barmanilor actuali. 😜 E un lucru bun, o să pot să zic că am băut bere turnată de un tapster, nu de Iulică al meu, băiat bun la toate, de la pub-ul pe care îl frecventez.
   De ce am zis de cultură? Acu’ vreo 8 ani am ajuns într-un restaurant în Budapesta. Eram două cupluri și, din motive misterioase, ospătarul a considerat că eu aș fi tartorul șef. Așa că, atunci când am cerut un vin, a venit, mi-a prezentat sticla și, fiindcă probabil i s-a părut că am dat din cap a încuviințare, mi-a turnat un pic în pahar. Normal, ar fi trebuit să gust și să-mi dau acceptul. Dar țăranul de Bucale, cu greierii de Bărăgan încă prezenți în crăpăturile de la picioare, de unde să știe ce trebuie să facă? M-am uitat la el ca vițelu’ la poarta nouă, întrebându-mă de ce dracu’ nu toarnă în toate paharele, și de ce a început cu mine, nu cu fetele? Țineți cont că eram destul de umblat prin tot felul de cârciumi și restaurante, de fițe sau nu, dar nu văzusem asta decât în filme. Ăla a bălmăjit ceva în păsăreasca aia a lor, nevastă-mea a înțeles și mi-a dat un cot șoptindu-mi să gust și să-i zic omului dacă e ok ca să continue. Ce să gust? Am dat paharul pe gât 😂😂 și i-am făcut semn că e ok. Mai că nu i-am zis “Toarnă!” Mă înroșisem la față ca un rac de rușine că nu am știut ce să fac.

   Cam despre asta e vorba: trebuie și public educat pentru așa ceva, apoi trebuie și patronii de locații. Ce ai scris tu e un început. Cel puțin aici suntem câțiva oameni care vom ști ce este tapsterul dacă ne vom “lovi” de el vreodată. Abia aștept să mă duc pe undeva, să comand o bere și să întreb important: “Tapster care s-o toarne aveți, că eu nu beau așa, oricum?” 😂😂😂 Precis plec bătut.

   Comentariu beton! Thumb up 47 Thumb down 1

  • Lasă că și eu m-am uitat ca vrabia la prezervativ când a venit ospatarul cu o carafa cu apa cu lămâie.Comandasem pește și nu știam,aia trebuie băuta sau ce naiba se face cu ea?

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 2

  • @Marius M, și te-ai prins singur la ce folosește sau te-a ajutat cineva? 😂 Că eu am avut noroc cu unii la o masă de lângă, fiindcă eram pregătit să torn în pahar 😂😂 (se întâmpla la Excalibur-ul de la Academiei, un restaurant cu specific medieval). De unde dracu’ să știu eu ce obiceiuri aveau ăia în Evul Mediu?😂

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

  • M-am prins,turcaletele avea un stergar pe mâna și se uita insistent la un fel de lighenaș de lăngă masa.:)))

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • @Ionut, sa-l fi auzit pe Juniorul meu la inceputul clasei 1, cand le-a venit o doamna invatatoare care predase pana atunci religia intr-un satuc din Moldova.
   -Cu ce se ocupa parintii?
   (fiu-meu) – Mama e Social Media..
   (invatatoarea incurcata) – Adica ce face?
   (junior) – Eh, nu face nimic toata ziua, sta pe Facebook si bla bla blaaa blaaa…
   (doamna, ca sa scape de situatie) -Si tata?
   (junior) – Tata? se joaca pe consola… toooata ziua :)))

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

 6. Ce pot să zic… azi dimineață când stăteam pe tronul reginei, butonam telefonul și Picea îmi dormea în brațe fix la asta ma gândeam: ce mama dracu’ e ăla tapster! Mulțumesc, @Mihai, creierul meu e cu un răspuns mai departe de alzheimer!

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 3

 7. Undeva,cândva în România la o cafenea oarecare,un rednec cu palmele transpirate ca trebuie sa vorbeasca si o doamnă.
  -Să’ru mâna,am vrut să îmi cer scuze că am tăbarat pe dvs.,cu colegii dar nu suport cuvântu si asa m-a educat mama să îmi cer scuze dacă fwt pe dos.
  -Ia loc te rog,să vorbim.
  -Chiar trebuie?
  -Vorbim despre Dragnea.Uite de exemplu bordurile alea…De fapt Psd a mințit si noi…Să nu uit să stau dreaptă…
  -Doamnă,eu vroiam doar să îmi cer scu…
  -Important este acum psd si protestul care …Ce mizerie pe străzi,ca in sufletele noastre dar cel mai….Nu pot să cred cu Dragnea…Si Trump ca si….Statia spatiala…
  -Doamnă,io trebuie să ple…
  – Protestele si petitiile….toti treb…
  Usa închisa,rednecu in barba:mwie lu ala care a inventat limbaju primu si nu a rămas lumea doar la scris.In spate cuvinte mitraliate suierau din ce in ce mai anemic prin aer.
  36 de ore mai târziu.Aceeasi locatie.Aceeasi masă,aceeasi doamnă.
  -Cum spuneam…
  – Bre femeie tu tot aici esti?
  -Esti un interlocutor minunat…
  -Eu am plecat dupa 10 minute.
  – Nu este adevărat,m-ai luat si in brate când am descoperit adevăratul mecanism de luptă împotriva ciumei rosii.
  – Cred că era barmanu care încerca să te scoată afara.Este ala care plânge spasmodic in colt cu o roaba de sticle goale de vodca aruncate in jurul lui.
  – Deci suntem de acord?Cu ce am vorbit.
  -Dacă mai scoti un cuvânt,îți dau foc.Sa’ru mâna.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 18 Thumb down 12

  • @edelweiss, ce voiam să-ntreb, aveau tapster în cârciumă?

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • Nu stiu bă ce este si nici nu caut,sunt bucuros să îmi dau minus singur.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

  • @edelweiss, după o vizită în Italia mie nu mi se mai pare că vorbește cineva mult la noi. Totul e relativ…

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 8. E in nomenclatorul ala si meseria de DJ !? Imi permit o sugestie: bagati ma si meseria de Blogger ,nu fiti rai !

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @oviwan, cred c-au băgat-o. Doar că se numește altfel. Părerist profesionist sau ceva.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

 9. Daca nu as avea rate de platit cred ca ar fi un job perfect pentru mine. Berea imi place si ea ma place pe mine… deci cu siguranta am fi de nedespartit 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • @Alin, păi unde scrie că jobul e neplătit?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Nu scrie nicaieri… doar ca fac si eu parte din cei neincrezatori.
   Plus ca jobul pe care il am momentan este destul de bine platit pentru provincie (chiar mai bine ca salariu decat jobul pe care l-am avut in Bucuresti) si este ceva ce imi place si il fac cu placere (nu stiu cati pot spune asta!).

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

 10. Tapster? Sa vezi cum m-am blocat si am cautat taietorul de jamon…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 11. Domnu’ Vasilescu am un comentariu cu Piersic și 2 linkuri prin moderare ? Or s-o pierdut în neant ?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • Off-topic: A stricat ceva p-acolo, că și mie îmi intră aproape toate în moderare. Sau nu mai are încredere în noi după porcăielile din ultima vreme.😜😜

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @Ionuț, n-am stricat nimic. Al lu’ matale a intrat pentru cuvântul “poPULAția”. Știi ce zic?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • @HabaRnaM, n-ai, șerif.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Mihai, știu. La naiba, cred că înlocuiesc toate “u”-rile cu “w” de acum încolo. 😂😂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Mihai, ăăă….și eu cum să scriu că am trecut prin orașul ăla din Croația?!

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 12. Tapster nu, merci! Aștept să mă anunți când apare un job de Taster. În Belgia, dacă se poate. 😛

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • Taster dă ciocolată/ciocolungă or cartoafe ?

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • Ciocolată / bere / cafea. Mă descurc rezonabil cu oricare dintre ele.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 13. Acum pot ieși liniștit la pensie! 😉

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • @Victor LA MULŢI ANI! ♥💛💚💙💜💓💖💕

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

  • La mulți ani!! Azuga …ăăa Tuborg parcă 😋 fie cu tine 🤪 Mai e cerbul ăla de la intrarea în Bv or l-au sacrificat?

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Nașu la multi ani!

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Băi… ce oameni răi! Iar vă luați de sucul lui @Victor? 😂😂😂
   La mulți ani sănătoși! 🍻

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • La mulți ani!Aceeași zi de naștere ca mine și tot din Brașov!Să ai o zi excelentă!Iar despre fecioare doar de bine!(curațenia excesivă,obsesiile,spiritul critic până în pânzele albe,sunt doar calități,nu-i asculta pe răutacioși😊🎉🎁🎂🍻

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 14. De obicei, dupa ce citesc textul, citesc comentariile. Nu si azi :). Azi este o zi deosebita. Asa ca lansez ghiuleaua:

  @Victore, jobul asta NU e pentru tine! Tu NU bei bere. Si mi-e greu sa cred c-ai putea face ce vor baietii astia.

  Stai, nu te enerva! ca mai am ceva pentru tine:

  @Victore, La multi ani!

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • Femeie, tapserul, tasterul, teaserul, cum se cheamă, trebuie să toarne berea, nu s-o bea. 🙂

   La mulți ani Victor!

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @ady, pai daca n-a pus mana in viata lui pe o bere, de unde sa stie cum s-o toarne?
   Imagineaza-ti ca vine un client care-i cere o bere si @Victor scoate un Tuborg…
   Iese panarama?! Iese!

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 3

  • Elena, cred ca eu am dat roșu, scuze, nu mai văd bine de la atâta bere.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Doamne, @Mona, chiar ma speriasem. Credeam ca-l iubeste cineva pe @Victor atat de tare incat s-a suparat pe mine.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

 15. Tapsterul zici ca e un fel de hispter care sta in spatele tejghelei si-ti face plinul la pahare/halbe.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 16. Când văd atâta dragoste în jurul meu întimeresc! Nu mai vreau pensie, nu mai nășesc pe nimeni, doar fug în lume și mă pun pe băut BERE! Vă salut de nu vă vedeți!

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • Victore, să trăiești!

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Victore, mulțumesc, mi-ai făcut ziua mai frumoasă! Ești dovada vie că speranța nu moare niciodată. Deci te apuci, în sfârșit, de băut bere, da? Bere, nu Tuborg.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • La mulţi ani, Victore! Cu Tuborgul tău cu tot. Lasă-i pe răii ăştia să spună ce vor, şi Tuborgul e TOT bere!

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • La mulți ani, Victor!!!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 17. Trebuie sa fii barbos si sa ai tatuaje?

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 18. Acum ceva ani, ne vine în delegație un coleg din Cehia, bun prieten, Vratislav. Îl cazăm la hotel și coborâm la bar să bem o bere.
  – Aveti Pilsner Urquell? întreabă el la bar (în engleză, bineînțeles)
  – Dar Vratia, vii în România ca să bei bere cehească? Ai destulă de asta la tine acasă, de ce nu încerci Ursus, toți străinii zic că e foarte bună.
  La care el, în timp ce își turna tacticos în pahar, se uită drept în ochii mei:
  – My friend, Pilsner Urquell is NOT beer. Pilsner Urquell is MEDICINE.

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 0

  • Și io care credeam că doar Jägermeister e băutură medicinală 🤪. Te rog să îi transmiți prietenului tău că-i influencer 😊. O să beau și eu o bere Pilsner Urquel .
   Am o istorie cam străvezie cu berea. Am furat și băut cu golanii în clasa a 8a la banchet Silva brună. Ne-a bătut dirigu’ pentru ultima dată 🤪😉 .
   Beau rar, dar cu plăcere Radler🍺. Îmi aduce aminte de copilărie. Aveam niște prieteni sași care faceau radler în casă 😉. Am mai gustat Stella,Efes și Fix, în rest nimic la bere.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Dacă am ocazia, îi transmit :).

   Cu alt coleg ceh am pus un pariu, l-a pierdut si mi-a trims un bax de 20 de doze Pilsner Urquell prin curier, direct din Cehia până în fața ușii.
   Dacă pierdeam, îi trimiteam eu un bax de Ursus. Avantaj eu :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 19. Şefu’, Pleznu’ ăla din text nu este cumva Plzen ?

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 20. Aaati dat-o pe ulei de cum v-ati trezit !

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • Când eram tânăr și eminent studinte în Regie, vindeam cu colegul de cameră bere de Grivița și Bragadiru (afișe cu BRRC, cine știe cunoaște)… Cum sticlele erau reciclabile și meșterii berari nu se chinuiau prea mult cu spălatul lor înainte de îmbuteliere, multe beri aveau o peliculă de ulei la suprafață… Așa ca o luam la propriu cum zici tu…

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Nu mai poate omu’ sa spuna o vorba rautacioasa de tine ! 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 21. Bă și mă jurasem că nu mai discut aici despre bere și alte d-astea!

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • La mulţi ani! 🎶 🍻

   P.S.Stai liniştit, nimeni nu discută despre bere azi aici. Azi e despre ‘cum’ nu e despre ‘ce’.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 22. Și iese din locantă trântind ușa cu zgomot. Doamna zâmbește mirată și cumva apreciativ. Nici rednecii nu mai sunt ce-au fost, pe vremuri ar fi luat chitara de la lăutar și ar fi rupt-o pe spinarea ei după primul minut de vorbire. În timp ce ar fi înjurat-o cu apelativul “beibidol”.
  Privirea i se întoarce brusc către barmanul căzut între sticle: “O cafea se poate, te rog? Sau ai ieșit din tură, de vreme ce stai degeaba? Și de ce plângi? Ai vreo suferință, te doare ceva? Vrei să vorbești despre asta?”

  Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 2

  • Anduţa, ce “m-am râs”! Faină continuare la edelweiss!

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • La cafeluța aia cred că merge și o pipă. A păcii.
   Sau cei doi se tachinează cumva? 😉

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • Te mănâncă ‘chielicica ‘șai ? Să nu zici că nu te-am avertizat și eu 😉
   În rest … ce mai zici? Ce mai faci? Cum de ‘taci’ atâta ? Tot în concediu ? Cât mai ai din aroganță?
   Vai de zilele mele … mă dau la urs cu mâna goală 😋😎

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @HabaRnaM, care mâna goală? Eu văd ditamai bățul prin gard.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • Habar, mulțumesc, ai reușit să-mi provoci din nou mirare, din cea care-mi prinde bine. Doar că sunt puțin confuză: oaie? arogantă? oaie arogantă? 🙄

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @Anduta cred că “aroganță” = concediu. Zic si io…

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • @Anduța,
   Dar cine a zis/scris ceva de ”oaie”? Doar de arogantă/aroganță.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Vera … destoinicoOoo 😊
   @Anduța a te da la urs cu mâna goală înseamnă a intra într-o situație potențial periculoasă fără a fi pregătit. Ești agasantă, nu arogantă. Cât despre oaie … poate o lupoaică cu blană de oaie 🐑🐺, asta așa ca să păstrăm acordurile ..fine 🤫😇

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 23. Văd numai bărbaţi în galerie acolo. Cred şi eu, aţi văzut că uită să închidă robinetu’ ăla încât se scurge o grămadă de bere pe halbă? O femeie nu ar face aşa ceva. 😝
  Nu e de mine, clar. Eu nu vărs nici o picătură chiar şi când torn în sticle cu gât foarte îngust.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • Bulion, sirop dă agave ? Zi-ne ce torni 😋

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • Gaz pe foc îmi iese cel mai bine. Prin gaura cheii de la dex.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

 24. Tapsteru face inimioare şi ursuleţi în spuma berii ?

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • Daaaaa … și incă cum … Sper să nu fie ciung 😁

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @HabaRnaM, ai mâncat şi tu ardei umpluţi făcuţi de bucătarul fără o mână ? 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Doar chiftele făcute pă pept 😋 D’aia nu îmi place mărarul deloc 🤣

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 25. Pai, La multi ani sarbatoritilor zilei ! Bere, nu! Ca abia am scapat de 15 kg si mai am de scapat de inca pe-atat!

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 26. @Elena vreau să-mi juri aci in public că ajung acasă diseară la copilașii mei intr-o bucată și cu peruca intreagă!

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • Intr-o bucata de ce? De folie de plastic!?^^ Facem!

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • ăăăăăă e clar ^^

   Incepeti cu necroloagele. Here lies Vera. S-a dus aseara la emag. Si-a postat asta pe FB. Si Elena i-a dat “angry face smiley”. The end…

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

  • Păi ce? Au zacuscă la Altex? N-au. Să fie sănătoși, se oftică degeaba.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Elena,
   Folie de plastic cumpărată de la emag?

   @didina,
   Nici îngheţată nu au la altex.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • Bagă și Vasilescu un articol despre ceva-n legătură cu berea și v-ați pus pe scandal,a?
   Hai cu berea aiaaaa … ce bere servesc doamnele blocului, ce ambalaj?
   Vă rog să alegeți ceva la 0,33l să nu își rupă nea administratoru’ blocului spatele ca la divan 😁
   Ps. Vera sigur o să sfârșesti la Depanero cu obectu’ cumpărat de la ăia 😋

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @HabaRnaM eu zic pas la bere. Aș bea o tonă de Tanqueray tonic, cu cardamom și lime. Nici măcar nu ne certăm, fac eu imprudenţe comerciale și mă cheamă diseară la vorbitor @Elena.

   Altex rulz! Nu mai cumpăr niciodată nimic de altundeva. Doamne ajută să bage ștrampi și budigăi cu mânecuţe, că vine iarna și-mi trebuie nădragi flaușaţi :((

   P.S. am luat 3 atlase Nat Geo pt fii-mea. Dar tot nu obtin iertare 🙁

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

  • @HabaRnaM,
   Dar nici legăturile nu mai sunt ce-au fost. S-au hipsterit şi ele… să pui un taster în legătura aia de bere… aşa ceva…

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Solandi, păi înghețată n-au nici la emag. Zacuscă au, da’ n-ar cumpăra @Elena de la concurență, preferă să stea cu dejtu-n gură. 😂

   @HabaRnaM, în ordinea numerelor de pe tricou: Westvleteren 12, Tripel Karmeliet, Duvel Tripel Hop Citra.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Edit: taPster. Telefonul meu nu a prins încă acest cuvânt pentru limba română şi mi-a modificat pe muteşte ceea ce scrisesem mai sus.

   @didina, am căutat acum pe net, cică ar avea.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 27. Meseria de barman e foarte mișto.Ești legătura dintre om și lichidul din pahar.Bem de bucurie,bem de supărare,de necaz ,de fericire.De sete.Barmanul te ascultă.Un barman cu experiența e mai versat decât un psiholog.Știe când să vorbească ,când să râdă,când să tacă.
  Bețiv notoriu,am muuult timp petrecut prin birturi.Am văzut foarte puțini barmani,în adevăratul sens al cuvântului.În general copilași care aruncă sticle prin aer,combină lichide colorate,dau foc la tejghea.Wiski cu redbul.Șaturi.Clovni.
  Nu mai știu unde citeam că în câțiva ani ,meseria de barman va dispărea ,fiind înlocuiți cu roboți.Am răs.Cu barmanul împărtășești în primul rând emoții.La muncă am un bar mobill ,în fața birtului unde prepar cocktail-urile.Oamenii vin și se uită cum le prepar.Și întreabă.,,Da de ce așa?Da de ce atât?”Și le explic și ei se bucură .Am avut un puști de vreo 15 ani venit în concediu cu părinții,care a stat lipit de bar toată seara.Doar se uita fascinat.,,Vrei ceva?” ,,Nu.Pot să mă uit ce faci?”,,Sigur,dar o se plictisești..”.,,Nu mă plictisesc..”
  L-am chemat în spatele barului(barul are vreo 12 metri ,în formă de L).De obicei copii se bucură în alte circumstanțe ,la ăsta i-au sclipit ochii în spatele barului.Și a început tirul:,,Asta ce e?Da asta? De ce?Da asta?”
  ,,Când mă fac mare vreau să mă fac barman.E super.”
  De fapt ce vroiam să zic.La prima vedere ce scrie Mishu poate pare o hipstăreală.Well ,nu e.Un puști la 18 care face o șmecherie din asta ,plus niște cursuri de cocktelerie ,e asigurat pe viață.E un job care se caută peste tot în lume.E o meserie bânoasă și ai parte de mult entarteinment.Doar să nu abuzezi de materia primă .Altfel ajunge ca nenea Paco😀

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 0

 28. @VictorR ,la mulți ani !
  PS.Oamenii e răi.Chiar și Tuborg-ul e bere…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • Paco, mulțam! Vasilescienilor ecce homo!

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 29. După comentariul lui Paco am recitit cu atenție articolul și am intrat și pe link și l-am frunzărit.
  Dacă citește cineva de la Pilsner, o întrebare aș avea: înțeleg că doar bărbații se pot înscrie?

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • imaginati-va berea rece, clientii insetati ca buretii din desert si @Anduta care incepe un discurs de minim 50 de minute despre estetica , inainte sa “livreze” halbele…

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • @Anduta.Nu cred că doar pentru bărbați.În primul rând cursul nu e pentru ,,cum torni berea în halbă”.E about ză bere.Despre cum #numaicereberelapizza,# numaifițițărani.Ambele au drojdie( maia),bună dimineața.
   O friptură de rață + o bere negră de calitate= LOVE.
   Coaste de porc + pils rece= LOVE
   Mici cu muștar + hai Noroc= daună totală.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • Sorine, discurs de minim 50 de minute ÎN TIMP CE livrează halbele. Un tapster adevărat ar trebui să fie capabil să și vorbească în timp ce toarnă berea aia cu măiestrie. Așa îmi imaginez eu, cel puțin..

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • Paco, probabil că ai dreptate. Pe mine m-au indus un pic în eroare textul și pozele din formularul acela.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • Bună, Anduța! Ne bucurăm să îți spunem că postul de Tapster este deschis atât femeilor, cât și bărbaților (peste 18 ani, desigur) și care sunt dornici să dovedească pasiunea lor pentru acest rol și, de asemenea, să respecte cerințele pentru această poziție. Noi așteptăm în continuare aplicațiile pe https://tapster.ro până pe 31 august, la miezul nopții. Pe același link, vei observa în secțiunea „Tapsteri din întreaga lume” că sunt și două interviuri din partea colegelor din Germania și din Anglia 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 30. “Heineken Experience”
  Vechea fabrică de bere Heineken din Amsterdam (cred că și prima, nu mai știu exact) au transformat-o în muzeu. Intri, o vezi, ți se explică cum se face berea,… iar printre altele îți iei și diplomă de “tapster” (până acum i-am spus “diplomă de turnător… de bere 😀).
  Ce vreau să spun de fapt este că nu e mare lucru să fii “tapster”. Cei de la Pilsner, părerea mea, instruiesc agenți comerciali care știu să și toarne o bere. Gustul berii este dat de procedeul de preparare și de ingrediente.
  Să-mi antreneze ăia un “tapster” care să-mi toarne un Pilsner la fel de bun ca o Hoegaarden, un Hertog Jan sau o Suceava 😉. Îi provoc.😁

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Ciprian..Ești într-o eroare maximă.E vorba de mai mult de a umple o halbă.Vorbești prostii.Ai permis de 10 ani și te iei la întrecere cu un pilot profesionist de raliu,pentru că,,pwla mea știu și eu să conduc”….

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • @Paco Ai rămas fără Xanax, așa-i?
   OK. Tapster “E vorba de mai mult de a umple o halbă.” Asta am spus și eu și anume că cei de la Pilsner instruesc agenți comerciali care știu să toarne și o bere! O găselniță foarte bună. Îi pregătesc și îi trimit în toată lumea să le vândă berea. Nelu se duce acolo la curs. Învață să toarne bere în halbă (cu CO2, cu debit, cu etc) la fel ca Jan Stanik dar nu are vrăjeala lui. Ce credeți va deveni Nelu tapster? Eu nu cred!
   Susțin ce am spus mai sus, gustul berii va fi dat de procedeul de prepararea și de ingrediente. Adu-l pe Jan Stanik să promoveze Pilsner în Belgia într-o tavernă unde se mai vând vreo câteva sute de feluri de bere și toate belgiene. Nu-i dau șanse. În Marea Britanie, în schimb, cred că o va face cu succes. Nu au bere bună în UK (de asta au și vreo 3 tapsteri trimiși acolo). Cam asta e părerea mea!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 4

 31. @Anduta.Înainte de ce ÎN TIMP CE ,un tapster verifică butoiul,reglează presiunea la butelia de CO2 ,ajustează ,dacă e cazul, debitul în robinet ,verifică halbele ,paharele ,temperatura în frigider.Și după aia vorbește ….

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • Paco, păi în timp ce face toate alea gândește la ce vrea să vorbească în timp ce livrează berile.
   PS știi că acum construim pe commentul lui Sorin, da? Care a luat o biată comentatoare ce aberează pe un blog și v-a pus să v-o imaginați ca tapster. Din fericire, e ceva ce clar nu s-ar putea întâmpla în realitate, te rog nu te ambala mai mult decât e cazul.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • Mai pe scurt , barista( asta.i cu cafelele!) al berii !!!

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 32. Eu despre bere stiu doar ca se bea din halba brumata cu 2 degete spuma, si …atat. @ VictorR, la multi ani din toata inima!

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 33. Halbele folosite la berea Lefe au doua semne.Daca berea este servita la temperatura corecta (8 grd. C parca) si dozajul de CO2 este corect, se umple halba pana la primul semn, iar spuma urca fix pana la al doilea semn, nici mai sus si nici mai jos.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Anduța .Nu mă ambalez.Că nu am de ce.Dar sunt sincer,în pwla mea ,sătul de păreri și întrebări copilărești și naive.De atitudini flower power .Vrei să faci cursul respectiv?Ai link-ul cu toate informațiile respective.Ți- am explicat ,în pwla mea ce înseamnă,în trei comentarii.La scris ești lux,la citit ești ghips.Îmi place sexul anal,dar nu încerc că o să mă doară,gen.Îți place să te auzi vorbind și să îți recitești ,,minunățiile”,este?,

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 5

  • @all mâna sus cine a anticipat răspunsul ăsta al lui @Paco!
   Eu! Muhahahaha!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 4

  • Berea Leffe… Daaaa făcută la Dinant în Belgia de niște călugări. Orasul asta e max misto și mai este cunoscut pentru că acolo s-a născut Albert Sax cel care a inventat saxofonul.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Paco am râs puțin dar vezi că-i vineri… în pwla ta de două ori, mai ușor cu carnea. Unii țin post 😋
   Veraaa .. destoinico ☺
   Intră în ‘analele’ blogului asta cu scris lux, citit ghips 😏

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 34. Paco, e bine că nu te-ai ambalat deloc 🙂
  1. Sincer și eu,  întrebarea mea a venit de la comentariul tău,  dar nu-ți era adresată. Plus că nu mă interesează cursul respectiv,  dar poate le interesează pe alte femei. Dintre care multe cred că n-ar aplica din cauza felului în care e construit formularul, intenționat sau nu. Mulțumesc că mi-ai oferit varianta ta de răspuns,  dar și 100 de comentarii (nu doar 3) să fi scris,  tot nu ar fi fost de ajuns. Pentru că… exact, întrebarea nu era pentru tine. Probabil va rămâne retorică.
  2. De ce ai senzația că mi-ar păsa de ce te-ai săturat să tot auzi tu? Ai toată libertatea și posibilitatea să -mi ignori comentariile, dacă nu-ți plac/te enervează/ ți se par prostești/naive etc. Dacă alegi totuși să interacționezi cu mine, fă-o fără să ai anumite așteptări. Îți vei proteja astfel nervii.
  3. Legat de “minunățiile” pe care le scriu, să știi că, în naivitatea mea, eu mă declar relativ mulțumită. Bănuiesc că aș fi taxată cu mânuțe roșii multe dacă aș sări calul. Și am dorința, bucuria și plăcerea să evoluez, în ritmul și felul meu. Va trebui să găsești o cale să poți trăi cu asta.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 14 Thumb down 11

  • @Anduța,
   M-ai făcut curioasă și am întrat să văd formularul. N-am găsit nimic discriminatoriu femei/bărbați. Poate mi-a scăpat ceva?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Anduța ți-a explicat HabaRnaM mai sus o vorbă “a te da la urs cu mâinile goale”. Cam asta ai făcut tu azi cu Paco. Care, îți reamintesc, este barman. Din comentariile tale de azi, dai de înțeles că nu ți se pare mare inginerie să torni în pahare și e mai important să trăncăni decât să ai habar ce/cum torni. Mai mult, plusezi și cu “nu te ambala”!!
   Hai să îți traduc ce ai făcut: e ca și cum ai suna-o tu pe mama-soacră să Îi reproșezi că nu ți-a aranjat in ordine alfabetică pachetele din frigiderul pe care ți-l trimite burdușit. Adică te pi.și pe munca omului.

   Acum pricepi, în pwla mea?!

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 5

  • “Felul in care e construit formularul”? Adica acolo unde ai patru casute si trebuie sa treci: nume, prenume, e-mail si telefon?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • ” … În zadar striga-mpăratul ca şi leul în turbare, umbra morţii se întinde tot mai mare şi mai mare … ” Anduța – i la un ouzo la ora asta!

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @Eleno ești superficială azi. Păi ia citește cu atenție aici: “Sunt acceptate fișierele de tip mp4, mov, avi”. Vezi? Au scris numai de mov, nimic de roz. Păi nu-i discriminare?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Laura, ți-a scăpat, of cors!
   Femeie=substantin feminin.
   Bărbat=substantiv masculin.
   Nume, prenume, e-mail si telefon=substantive neutre. Adică nici feminin, nici masculin. De aici rezultă că: e construit. Intenționat.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @didino, păi folosim “avi”. De la avioane. Dăăăhh!

   Darrrr, ăla e formatul în care trebuie să fie clipul cu tine. Formularul e ăla cu 4 căsuțe.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • Mă iei cu avioane, @Eleno? Nu le dau niciun clip. Scrie acolo să încarc. Da’ ce-s io, motostivuitor?

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 35. 😂😂😂 Vă rog continuați, nu vă sfiiți. Taman am desfăcut o bere și-o pungă de tortilla.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • SOS ? Iute ? Brânză?
   Bat vecinii-n țeavă? Să curgă berea …
   Din păcate curg pwlile fără rost. Ampwlea 😜

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @martorii lui Iehova veniți de-l luați pe @HabaRnaM că e surescitat tot! :))))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 4

  • Da` ce? Alunele cauzează la stomah? 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Enigma Tortiliei: salsa ori guacamole? Picante, ăv cors. 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Au fost mai devreme martorele. Inițial am crezut că-s de ăia cu chitanță, ălora le dau. Au început cu politețuri și o întrebare: “Ce credeți că au nevoie oamenii din ziua de azi ca să trăiască fericiți în cuplu?” M-o pufnit râsu’ și le-am zis că n-am timp să le explic până mâine și am treabă. Le-am zis să încerce la vecini știind că ăia sunt plecați 😊😏

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

 36. hai mai avem si noi o planta blonda si o pata de culoare aici in cooperativa si abia asteptati sa calce pe bec si sa o puneti la fezandat pe gard ca pasarea englezului din shogun…@anduta daca nu ai citit shogun nu’i nimic…..japonezii nu beau bere (nici) pe vremea aia si nici nu lasau vanatul sa putrezeasca putin ca sa se fragezeasca…de gustibus…..deci azi sunt aliatul tau…da-o in plm (noastra) de bere…..asta nu e bautura pentru barbati pentru ca ,consumata mult cica umfla pepenele si usuca vrejul….vrejul uscat displace femeilor….so incurajati degustatorii de vin rosu aka zaibar salbatic oltenesc….blamati napsterii, hipsterii…si orice se mai termina cu “-sterii”… sunt sterili si violenti in limba(j)

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

 37. Hai că suntem vreo 5-6 care i-am scris @Anduței. Ne va răspunde clar, elaborat, socratic, fiecăruia. Voiam să plec la 11 la un party, dar cred că o aștept pe Anduța. Ce mare distracție la party?! :))

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • Laura, nu apuc să răspund tuturor, rămân fără baterie și nu am unde să încarc.
   Legat de formular/site, cred că de la pozele doar cu bărbați specialiști în tapstereală mi-a venit întrebarea. E mult spus discriminare, mi s-a părut curios, poate că am exagerat. Have fun la party.

   Vera, dacă s-a înțeles ce spui tu, îi cer scuze lui Paco. Am crezut că ne aberam pe aberația lui Sorin. Nu mă p.is pe munca nimănui. După cum nu mă p.iș nici pe părerile/comentariile nimănui. În general încerc să nu mă p.is pe oameni. Inclusiv pe cei virtuali.

   Habar, și mie mi se pare tare păcat să se arunce așa cu organe genitale pe blog. Risipă, zici că n-am fi învățat toți aici despre sustenabilitate.

   Victor, Mythos azi, în cinstea ta. La mulți ani!

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 6

  • @anduta …daca din aberatia cu mine ai ajuns sa aberezi cu altii si dai vina pe mine pentru asta…eu propun o reintoarcere la aberatia primara cu locatie intr-o camera de hotel

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • @Sorine,
   Nu-ți ajunge aurolacul? Ți-e poftă de cianură? 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @Sorin ai grijă ce îți dorești man că s-ar putea să se întâmple. Doar că în locul @AK-ului feminin s-ar putea să te trezești cu un unul sau mai mulți AK de gen masculin. Am o amică care i-a făcut-o unuia ce se ținea la glume de genul cu ea.
   Nu ști niciodată peste cine dai in realitate, ce nepot de la țară de-al lui Dragnea este, d’apoi in online.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 4

 38. Tot respectul pentru ei, atat timp cat nu-si vor fabrica berea in romania. Toate, dar absolut toate berile “straine” pe care le beam inainte de a fi fabricate aici, nu aveau absolut nicio legatura cu ce e acum, fabricat aici. Asta e, profitul conteaza… (Sa nu inceapa cineva sa-mi explice de ce e bun malaiul in bere, ca-i zic de mama!)

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • @Ciprian,
   Bună postarea ta, dar pentru aprecieri și validări tre’ să apară dimineața. Că la ora asta se discută despre orice, numa’ despre tema zilei nu 😊

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 39. Am tăiat cu drujba si am spart la baros si pana o gălăgie de lemne,toata ziua.Am citit comentariul lui Paco,băiat fin si răspunsul lui Cicero,cascada de cuvinte.Ziceam sa mai las pentru maine vreo 6 buturugi mari.Am citit si le-am spart pe toate plin de draci.La ce credeti că ma gândeam?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 4

  • Fantastic!
   Cicero era roman ?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • Păi da, că are ‘ro’ în nume. Logic.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • Eu cred că potrivit fabulației lui Paco de ieri se gândea la 6 dintre noi …. nici cai, nici frumos 😏
   Mă pun pe listă, aleg o buturugă mai noduroasă și mai mare, așa cum e capu’ meu.
   Altă căpățână ?
   Sper că nu ne bagă-n ceață și dispare … fără să elucideze misterul gândurilor scârbalvnice 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @edelweiss: Glumă americană: Dacă nici tu nu știi la ce te gândeai, noi ce să mai zicem???

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • La multi ani,Victore.Hai nu roși,stiu că iti place să iti ureze lumea,bursuc bătrân.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Nu,Habarnam,Cicero este tigan.Au unii un puradel Cicero îl cheamă.Si Ronaldo,parintii lui sunt intelectuali microbisti.Man,tu nu ai a saispea masa de servit pe ziua de azi?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

  • Bine man 😊 te înșeli dacă crezi că sunt un mâncău. Sunt un gurmand simandicos. Puțin și bun. Azi am mâncat un ecler și pe seară juma de mușchiuleț de porc tras la tigaie cu unt și mirodenii, salată de varză și o felie de pâine cu semințe. Posibil să mă arunc la ceva înghețată mai târziu. Treaz de la 6 și în activitate toată ziua. Ți se pare mult ? Plec în parc cu câinele și puștoaica. Când mă întorc îmi iau și-o bere, nah!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @edelweiss: E papa catolic? 🙂 Am și eu vanitățile mele! Vorbă de-aici învățată: Frumos mai sunt, f***-maș singur! 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 40. mah baieti ce nu ati inteles din “vinul dupa bere e o placere”?..dar…”berea dupa vin(ul de romania) e un chin cu @paco nervos….si o bere alba germana servita cu buturugi sparte aka @edelshvaitzer

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Iar te-au ars aia la prenadez.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @edelweiss mereu ma pacaleste laco-tapsterul cu diluantul lui….zice k eu nu stiu sa il prepar

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 41. După 5-6 beri începe să te cam doară la buric cum toarnă, profesionist, tapsteru’ berea. 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 42. Care este după părerea voastră cea mai bună bere românească si cea mai bună bere pe care ati gustat-o?

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Berea făcută-n casă de pretenii sași. Și știi de ce era bună? Că era făcută de ei, cu suflet și pasiune. Țin minte că mergea după hamei la Bunești. He he …ce vremuri 😏🍺 Hai noroc ! cu influența voastră cu tot … fastă și nefastă ☺

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 43. Bere nu beau că nu-mi place și alcool nu mai beau pentru că am promis solidaritate cu @Paco.
  Da’ măcar știu să torn o bere nefiltrată în pahar!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 44. Eu mi-am descoperit pasiunea în urma cu câteva luni, când am citit despre meseria de barista, apoi m-am interesat despre cursuri și m-am lăsat când am văzut cât costa. Și cum la barza chioara îi face Dumnezeu cuib, în urma cu o săptămână am găsit un anunt în care se căutau ce crezi? Fix barista fără experiență. .. ce a urmat este partea cea mai mișto. Oamenii m-ai luat de la zero, pe banii lor fac un training , și într-o săptămână am învățat despre cafea cât nu am învățat în 10 ani. Știu ca mai am de munca, dar merita sa văd ca pasiunea mea capătă sens, ca omul căruia îi voi servi cafeaua , va ști sa aprecieze. E un sentiment super fain. Dacă vreți vreodată o cafea de calitate, fără gust de ars, va aștept la Narcoffee

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.