6,449 cititori

Ce vă spuneți când nu vă vorbiți?

Dacă e sâmbătă, e Elena.

Săptămâna trecută am fost plecată câteva zile într-o scurtă vacanță. Și cum eu sunt deosebit de norocoasă, în restaurantul hotelului unde am fost cazată, într-una dintre seri, mai exact vineri seara, a avut loc o petrecere. Un preafericit cuplu, însoțit de alte șase, tocmai celebra trecerea primilor zece ani glorioși de căsnicie. S-a râs, s-a dansat, s-a mâncat și s-a băut de bucurie. La final au avut și tort. Cu lumânare în formă de 10. Care lumânare era înfipă în inima prinsă între palmele strâns unite ale celor două figurine de marțipan, simbol al celor doi veșnic îndrăgostiți și al iubirii incomensurabile dintre ei. Nu v-am zis eu ca sunt o norocoasă?

Atât de norocoasă c-am prins chiar și finalul petrecerii când toți participanții la acest moment înduioșător până la lacrimi au început să le ureze celor doi de bine: să vă iubiți la fel ca acum toată viața! Să ne chemați și peste 10 ani ca să vă vedem fericirea! Să nu lăsați niciodată dragostea voastră să moară (o, mama)!

Până la urmă, când n-am mai rezistat și-am simțit că totul devine prea lipicios pentru mine de la atâtea dulcegării, am luat drumul camerei ca să-mi fac o doză dublă de insulină. Când am plecat, entuziasmul încă era în floare, oamenii își urau chestii în zgomot de pahare ciocnite care se-auzeau chiar și de la mine din cameră, deși eram pe partea opusă a hotelului. Până la urmă am reușit să adorm, dar greu de tot, că prea trecea fericirea prin pereți.

A doua zi dimineața am coborât la micul dejun. Acolo, ce să vezi? Singura masă liberă era exact lângă fericitul cuplul care emanase și împrăștiase iubire printre muritorii de rând în seara precedentă. Nu v-am zis eu că sunt o norocoasă? V-am zis.

Dăcât că, spre deosbire de petrecere, cei doi acum luau masa într-o liniște totală și aproape solemnă. Aproape că nici nu respiram de teamă să nu le distrug momentul. Exact pe când mă chinuiam să manevrez cu atenție furculița, ca să nu fac zgomot sau să nu mi-o bag în gât de ciudă că unii moare ș-așa n-are, îl aud pe el:

– Bă, da’ zi și tu ceva că mă plictisesc groaznic. Simt cum mă iau nervii ăia mari.

Ea, probabil încă sub influența urărilor de seara trecută și pătrunsă de aceeași iubire nemărginită, părea că încearcă să-și găsească vorbele dar nu reușește. Părea că, fără să se uite spre el, își caută adânc înlăuntrul sufletului cuvintele cel mai frumos meșteșugite. Iar eu stăteam cu urechile ciulite și așteptam cu sufletul la gură exact ca un învățăcel ce urmează să afle de la maestru secretul fericirii veșnice. Până la urmă sufletul ei a cuvântat. Pe gură:

– A început să se întunece mai târziu acum.

– Da? La ce oră?

– Pe la cinci-șase așa.

– Super!

Și s-a lăsat liniștea. Una dureros de lungă și de reală.

Mi-a sărit mâncarea pe nas și am ieșit în viteză din restaurant de teamă să nu le distrug și mai rău momentul cel unic. M-am așezat pe canapeaua din holul hotelului și-am stat să mă gândesc că jurămintele alea de la nuntă ar trebui schimbate. N-ar fi mai bine să jurăm că nu ne vom minți niciodată? Și că ne vom lovi cu adevărul peste ochi de fiecare dată? În loc să-ți jur iubire veșnică și să-i prostesc pe toți cei din jurul meu cu fericirea mea închipuită, nu mai bine îți spun că ajung la balamuc dacă o mai mimez mult?

Asta e părerea mea și mi-o asum!

P.S. Chiar vreau să vă întreb serios, voi ce vă mai spuneți după atâția ani de căsătorie în momentele în care sunteți singuri?

mihai_vasilescu_cuplu_tacere

132 de păreri la “Ce vă spuneți când nu vă vorbiți?

 1. Da’ ce, trebuie neapărat să vorbim?! Fiecare cu telefonul lui sau cu televizorul lui, că, după mai bine de 40 de ani, ce naiba să mai vorbești…

  Comentariu beton! Thumb up 68 Thumb down 4

 2. @Elena,
  Noi momentan ne certăm şi crede-mă: ne spunem multe! Ne împăcăm apoi şi iar ne certăm peste o zi. Orice numai să nu am parte de plictiseala aia pe care o descrii tu. Bine, nici nu am tupeu să ies la restaurant acum.
  A, şi nu facem nici poluare sonoră, suntem silenţioşi. Folosim mesageria nu gura.

  Comentariu beton! Thumb up 34 Thumb down 2

  • @Solandi, cred că tu ești un fel de soră a mea. Cearta pe whatsapp e cea mai mișto. Mă ajută și emoticoanele alea, e adevărat. Deși câteodată aș vrea să mai fie câteva în plus ca să mă scutească de înjurături.

   Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 1

 3. @Ana, păi n-aveți rate, facturi, chesti d-astea? Voi nu remarcați vremea?!

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 0

  • Nu mai băgăm în seamă nimic! Vremea oricum face ce vrea ea. Rate și facturi? Nu mai vorbim despre ele, le plătim și gata.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

 4. După 14 ani. Eu: “Ești un porc, iar n-ai dus gunoiul deși te-am rugat de nu știu câte ori!”
  El: “Recunosc, sunt porc, da-s porcul tău.”

  Comentariu beton! Thumb up 113 Thumb down 0

 5. La mine n-a fost cu fluturi în stomac.
  Am căutat de la început lucrurile care ne plac amândurora și am construit în jurul lor.
  Acum, după 25 ani, nu ne plictisim singuri. Vorbim tot despre lucrurile alea care ne plac. Și visăm împreună la chestii reale, chestii la care muncim să iasă cum vrem.
  Iar dacă n-avem nimic de spus, nu spunem.

  Comentariu beton! Thumb up 68 Thumb down 0

  • @Anouk, și stați așa muți când n-aveți nimic de spus? Sau vă priviți tandru în ochi??

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Elena, ?? nu ne privim tandru în ochi. Cred că la noi tandrețea stă în lucrurile pe care le facem cu plăcere unul pentru celălalt. În faptul că eu îi fac mâncarea preferată seara, când vin de la serviciu (pentru că nu mănâncă decât mâncarea făcută în ziua aia), iar el se duce special să-mi cumpere bomboanele preferate.

   Comentariu beton! Thumb up 44 Thumb down 1

 6. Bună @Elena, în primul rând vreau să-ți spun că scrii și gândești foarte mișto. Și, sărind un pic la ce ai scris săptămâna trecută, eu una mi-aș dori să am o cuscră ca tine, când o veni timpul.
  Revenind la întrebarea de azi, eu sunt împreună cu jumătatea mea mai bună (de fapt mai rea, hai să nu mă prefac, sunt o individualistă) de fo 18 ani, din care căsătoriți doar de vreo 12. Din fericire nu apucăm să fim foarte mult singuri, că el are un program tare aglomerat. Dar, când suntem, tot din fericire, mare parte din timp o petrecem el alergându-mă să ne iubim și eu fugind de el că-mi strică coafura. În timpul care ne mai rămâne ne ocupăm de ăia mici și de pasiunile comune.
  Gândindu-mă la cuplul din povestea ta, mai sunt și momente din astea, în care chiar nu ai subiect sau nu ai chef să zici ceva. Pe el lucrul acesta nu-l deranjează deloc, ba chiar mi-a zis că aceste momente de liniște sunt balsam pentru urechile lui. Dar mie nu-mi prea plac și, dacă țin neapărat să anim atmosfera, îi povestesc ce oameni mișto am mai cunoscut în ultima perioadă. Iar dacă e vorba (și) de bărbați, crede-mă, vremea/solstițiul/echinocțiul nu apar nicodată în conversație. 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 51 Thumb down 1

  • @Anduța, în primul rând îți multumesc?.

   În al doilea rând am râs gros (că-s răgușită) la aia cu alergatul și grija coafurii. Bine ai venit, hazlio!

   Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 0

 7. Păi în momentele în care suntem singuri nu prea vorbim…… Ori dormim, ori ne ..tutuim..
  Singurătatea dintre noi doi a fost detonată de o teroristă mică așa că, rara avis.
  Dar, cea mai bună soluție când nu ai nimic a spune este să mergi la pește sau să joci șah. Acolo se tace ca regulă…

  Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 0

  • @Dilimache, “să mergi la pește sau să joci șah”. Ăăă..împreună?

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

  • Deap

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 8. Destule: cum fost la tine la muncă, cum a fost la mine, cumpără tu de-aia că iau eu de-ailaltă, vine al treilea test la bacul oral, pune altă melodie că m-ai secat cu ăsta de 1234 ori/zi, iar mă doare acolo, păi și ce că pă mine mă doare dincolo, hai să bem o bere, un suc, o cafea, hai să te pup de noapte bună. Sâmbăta și duminică vorbim mai puțin că dormim mai mult ?

  Comentariu beton! Thumb up 58 Thumb down 0

  • @VictorR, deci d-astea casnice și la voi. Pfff, hai că mă simt normală??.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • Aici TOȚI suntem normali!!! Ăilalți sunt dogiții! ?

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 0

 9. Nu avem chiar atât de mulți ani de căsătorie dar în curând facem 11 ani de când suntem împreună și dacă e să înceapă bărbatu-meu să povestească ceva nu murim de plictiseală. De exemplu, într-o seară, am stat în pat cu lumina și televizorul stinse și am povestit aproape 2 ore de extratereștrii și cum toate civilizațiile lumii (alea din trecut și astea prezente) au ceva în comun. Aș mai fi stat la povești dar îmi era foarte somn :))
  Când nu avem ceva să ne spunem sau nu avem chef, nu ne spunem.

  Comentariu beton! Thumb up 35 Thumb down 0

  • @Roxi, extratereștri zici, ha? Ați trecut la categoria grea deja.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Roxi, 🙂 🙂 🙂 ce palpitant!
   Noi, la fel, doar subiectul a fost altul: doua ore mi-a perorat despre Antonescu, WW II, Garda de Fier, serafimii…de-astea grele! Adevaru-i ca mi s-a parut f interesant, istoria n-a fost punctul meu forte si chiar am retinut niste chestii.
   Chiar daca avem 30 de ani de cand ne-am luat, tot gasim subiecte de discutie, asta in conditiile in care kinderu’ a plecat de mult de-acasa.
   De exemplu, in dimineata asta s-a gandit sa-si faca zacusca. Cand am vazut ce-a facut prin bucatarie dupa ce-a curatat ardeii copti, zau c-aveam ce sa-i zic: si de ma-sa, si de ta-su, si de toti mortii familiei reunite!
   Dar am plecat de-acolo, sperand sa las tacerea sa vorbeasca 🙂 🙂
   Ti-ai gasit: mai trec pe hol si aud niste vrednici de-astia de pe net cum te-nvata sa faci zacusca pe YT. Omu’ e cu ochii belitzi in telefon asteptand instructiuni!
   PS: o aia intepata zicea ceva de adaugatul unui morcov. Drept ptr care, dupa ce-a cautat omu’ prin casa si n-a gasit ingredientul, a inchis toate focurile si s-a dus glontz la Penny de unde-a venit cu morcovi (si inca doua plase mari, pline: erau la promotie, n-am putut sa ma abtzin!)
   Zacusca rulz in ceaun! eu pe net.

   Comentariu beton! Thumb up 47 Thumb down 0

  • @moatza: cum e sa -ti plece kinderu’ de -acasa? E atata de misto pe cat imi imaginez si visez eu?

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • Moatza,ba,saluta-l din partea mea!Ala e barbat si-i,, fratili” meu.Si voi in loc sa ne criticati pentru ispravi de genul asta ar trebui sa va ganditi cum ar fi fost daca in loc de unul are se chinuie sa faca zacusca ati fi avut unul care la 12 venea de la crasma semimuci si cerea de mancare.Asa ca nici nu va dati seama ce comori de barbati aveti.:)))

   Comentariu beton! Thumb up 32 Thumb down 0

  • @Marius M, da, si ca sa le pastrezi – de comori zic – tre sa le-ngropi cat mai adanc!
   Just kidding!

   @Oana, cand pleaca de tot, atunci e misto!
   Cat era la facultate faceam la pachete si pachetele, nasol!
   Cand s-a mutat la casa lui (nu e insurat), pa si la revedere! Daca vrea sa vina sa mai manance la mine, e binevenit, da’ pe mine la cratita sau la smotru la el nu m-a vazut!
   Ce naiba o fi sindromul ala empty ness, nu stiu, ca la noi n-a prins!

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 0

  • 😉 😉 empty nest, desigur, daca pe timpul moderarii nu m-as fi dus pe la mariciu si-as fi stat sa corectez, deh!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 10. Una din calitățile, respectiv defectul meu cel mai mare, este că turui. Despre orice, oricând și oricum. Mă rog, mai puțin politică și fisiunea nucleară. Când eram căsătorită, m-am pliat pe hobbyurile soțului (in majoritatea covârșitoare îmi plăceau și mie, deci nu mă prefăceam). Nu aveam momente de plictiseală. Alea au apărut abia când “hobbyurile” nu se mai sincronizau. Eu am intrat în modulul “mamă-gospodină-menajeră”, el în “mascul plictisit de responsabilități-vânător de fuste la birou”.
  Între noi ori era liniștea aia apăsătoare ori certuri unilaterale (adică el urla și eu plângeam). Clasic!
  Ideea e că liniștea seacă e momentul de rupere. Părerea mea.

  @Colonele știu că iar o să mă cerți că zic de ex, dar csf, e prima și singura relație timp de aproape 12 ani, n-am de cine vorbi. :))

  @Elena mi-a plăcut (și) articolul acesta. Pupz!

  Comentariu beton! Thumb up 41 Thumb down 6

  • Vera, dac-ai recunoscut o greșeală, Colonelul o să-ți ierte jumătate din ea în conformitate cu legea din bătrâni. Ailaltă jumate o să ți-o ierte fiindcă el e băiat bun iar tu … ai craci mișto! ?

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 0

  • @Vera, pe scurt: s-au zăpăcit hobiurile când au apărut copii?! Puteați discuta despre asta. Zic eu.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Elena cum să zic eu scurt… nu mai era bună ciorba acasă. Am avut numeroase tentative Pașnice!!! să comunic cu el, inclusiv prin mailuri. Uneori răspundea pozitiv, minunea dura 1-2-3 zile, apoi iar îi sărea țandăra. Când am realizat că mă transform în copia lui posacă, tăcută, stresată și că tot ce vreau este să îl tratez la fel de urât, a sunat clopoțelul.

   @Victor păzea, scot cracii în lume. Unde văd ochii, se îndreaptă cracii. ?

   Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 5

  • Are dreptate nefastă-mea când îmi spune că câteodată sunt cel mai mare dobitoc din lume. Adică EU dau lecții unei femei, care crește singură doi copii
   Nu-s punct de.referință, nici standard de înțelepciune, nici model, pentru nimeni.
   Nici măcar pentru mine

   Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 0

  • Colonele, nici eu nu-s model, sunt mai ciobită ca Venus din Milo fără mâini. Dar merg înainte cu bune și rele, culeg lecții de pe unde se ivesc, mai mă supăr azi și plâng, mâine sunt Xena…
   Data trecută m-ai făcut să-mi ardă obrajii de nervi. Azi mi-ai servit una mai grea. Nu mai zic nimic.

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 3

  • Cu tine oricum așa nu-i bine, așa nu-i bine .Cum o pui ,ca.dracu vine

   Asta nu suport eu la femei : că despică firu-n paișpe,chiar.și cand nu trebuie despicat nimic Și că știu ele ce a vrut să zică celălalt , DE FAPT

   Vorbeam.de limitările mele și că față de tine nu trebuia să procedez cum am procedat .Câteodată…
   Chiar dacă era corect ce spuneam, of course

   Nu , nu vă bucurați degeaba ,nu sunt pe moarte, da cred că incep să îmbătrînesc
   Atât

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

  • Problema e, @Colonele, că tu crezi că mă știi pe dinafară și m-ai subestimat mereu. De câte ori am ales să tac, ai făcut scenarii, pentru ca TU crezi că le știi pe toate. Mi-ai vorbit uneori de foarte de sus, alteori părintește, alteori în doi peri de parcă eu sunt o fetiță răzgâiată și menirea ta aici e să mă urechezi sau să mă povățuiești. Forțat. Ia-ți rolurile înapoi, nu ți-am cerut nimic și nu am nevoie de ajutorul tău. Nu așa.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 4

  • Doar atât ?
   Hai descarcă tot sacul.

   Uitasem încă una despre femei : trebuie să aibă ele ultimul cuvant . Până nu pun ele PUNCT la o discuție …..

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

  • Inca o zi, inca un articol, inca o data vera intelege absolut zero barat din ce spun altii. Baaa, din toate blogurile aici gasesti cea mai misto comunitate. Lumea are pareri si opinii cool. Si apoi apare vera, care o data la 2 zile isi face filme cu privire la ce posteaza Misu, sau la alte comentarii de care se simte strict vizata. Si totul se intampla doar in capul ei. Fiecare blog are un astfel de exemplu. La zoso e tim…aici e vera

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 11

  • @Colonele Dap, doar atât. 🙂

   Eu mi-am baut cafeaua si ma apuc de placinta de mere. Revin cu poze daca e ceva de capul ei. 😀

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 3

  • Încă o zi, încă un articol … încă o dată apare @Anonim(a) cu un comentariu de nota zero barat! Pam! Pam!

   Mă întreb.. ce comentarii inteligente ai lăsat tu pe aici.. în afară de observaţii fără fond şi fără sens faţă de ceea ce scrie Vera?

   Totul se întâmplă doar în capul tau Anonim .. iar exemplul ciudat din blog ghici cine e de fapt?

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • Uite, @Anonim(a), e limpede ca iti sunt antipatica. Orice scriu, tu critici. Si nu constructiv. Te rog sa intelegi, ti-am mai spus asta: eu nu pot respecta un om care se ascunde in anonimat si arunca apoi cu c.acat. Repeti aceeasi placa de luni de zile: Vera e tampita, Vera are inchipuiri. Cum pot eu sa iau in serios prostiile astea?! Vino cu un nume, puncteaza cu subiect si predicat unde anume gresesc, adu-mi argumente, sustine o discutie, fa ceva sa demonstrezi ca nu esti doar un hater fixist.

   Pun punct.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 4

 11. În toate postările celor cu căsnicii vechi (de până acum) recunosc atmosfera din căsnicia mea 🙂

  Chestii administrative, junghiul din ceafă apărut peste noapte, un strop de politică rezumată la fraze gen ”ce idiot poate fi X sau Y”.
  Avem pasiuni diferite și ni le acceptăm fără probleme, fiecare cu ale lui.

  Dacă ne certăm, peste 2-3 ore nici nu mai știm de ce ne-am certat, continuam viața firesc.

  Cât despre tandrețe, cum zicea @Anouk, se măsoară în gesturile și acțiunile pe care le face fiecare pentru celălalt. Nu vreau priviri languroase, dar nu refuz niciodată dulciurile preferate.

  Și dacă tăcem, ce? Foarte bine! Dacă am fi turuit tot timpul nu cred că am fi rezistat 37 de ani împreună.

  Comentariu beton! Thumb up 38 Thumb down 1

  • @Laura Gabi., 37 de ani!?
   Te-ai măritat la patru ani?

   Discutăm despre lucruri “romantice “.
   – Nu am găsit pită de Pecica.
   – Ți-ai luat medicamentele?
   – Să te îmbraci gros!

   PS. Dar…nu mă stingă “tuchi”? după 30 de ani

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @Elis,
   Ai sărit partea cu junghiul din ceafă, așa-i? 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Laura, și totuși ce faci când el are se plictisește și tu vrei doar “momentul ăla cu tine”?

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Laura G., doar la ceafă?!
   Dacă mă trezesc și nu mă doare nimic…înseamnă că am murit.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Elena,
   El e ăla într-o continuă mișcare, eu sunt aia comodă. Nu se plictisește decât atunci când îl iau la dans, motiv pentru care nu-l mai iau iar el e fericit 🙂
   Mă lasă în ”momentul ăla cu mine” pentru că în atâția ani ne-am învățat tabieturile și nu ne tulburăm reciproc.

   Dar să fie clar: n-a venit totul uns. Am negociat, ne-am certat, ne-am trasat limitele până ne-am înțeles. Nu-i ușor, dar e interesant 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 0

 12. Și liniștea asta e de mai multe feluri – poate fi apăsătoare sau confortabilă. Noi, după 22 de ani împreună, putem sa stăm sau să ne plimbăm fără să vorbim, dar este o liniște plăcută, pur și simplu ne bucurăm unul de prezența celuilalt, nu simte nimeni nevoia să trăncăne, pentru că nu există un gol care să trebuiască umplut.
  Bine, știu că o să îmi sară șeful blogului la beregată că nu există fericire după atâția ani, dar asta e, îmi asum!?

  Comentariu beton! Thumb up 41 Thumb down 0

  • @Forest, deci la voi nu e cu plictiseală. Bun!?

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 13. @Elena, puteai sa-i ajuti sa treacă peste moment. O remarca simpla despre vreme salva prima zi din următorii 10 ani de iubire. De ce, DE CE nu ai vorbit??

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @dd, eu am subiecte de discuție să salvez toată planeta. Dar sunt rușinoasă de felul meu și nu mă bag aiurea în seamă cu oamenii pe care nu-i cunosc.?

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

 14. După 11 ani petrecuți sub același acoperiș și având în vedere că nu suntem vorbăreți,la noi e simplu și se rezumă la câte un “te iubesc” aruncat pe unde ne nimerim,la càte un “ ce mănânci,iubita?” în caz de nevoie și un “ cumpără și tu x lucru,iubitu’!”.În rest,ne umplem timpul cu îmbrățișări,sărutări până ne strigă copilul “iar ați început cu iubirea voastră?!”.Știu că îți va crește iar glicemia,dar ne-am găsit târziu ,hămesiți de iubire și cam cu stoluri la cap asemănătoare,așa că ne aliniem păsărelele și nu prea ne vorbim dragostea,ci doar o facem .Hai să fii iubită,zic,și o zi faină!

  Comentariu beton! Thumb up 33 Thumb down 0

  • @Andreea T, mie îmi crește glicemia doar când oamenii exagerează. Când se prefac.
   Tu ești ok.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

 15. De 6 ani impreuna cu frumoasa mea.De 2 ani casatoriti.Ii spun ca o iubesc zilnic.Ii arat ca o iubesc in fiecare zi.Ea este sufletul meu,fac tot ce este posibil sa ii fie bine.Aproape zilnic,cand ma trezesc dimineata,ma uit in stanga mea si ma minunez de cat de norocos sunt ca e langa mine.Sunt indragostit de ea.Si sper ca voi fi toata viata.

  Comentariu beton! Thumb up 38 Thumb down 0

  • @Cris06, “aproape zilnic”? Să înteleg că sunt zile când ea se trezește înaintea ta?☺

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • Cateodata nu am timp sa o privesc….trebuie sa fug sa pregatesc biberon

   Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 0

  • @chris06, las’ că te-oi vedea eu de undeva, de sus, sau de jos, peste alți 36 de ani! O să te întreb atunci cum mai e! Eu îți doresc să fie ca acum, să fiți voi excepția care confirmă regula.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @chris06 Eu nu vreau sa te intreb nimic peste x ani, nu e treaba mea sa fac inspectia daca va e bine sau nu.
   Ce vreau sa zic e ca esti misto. Si ca-l pup pe fii-tu, sper ca e dolofan si sanatos. 😛

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 3

  • @Vera.sarmanaaaaaa. E bine sanatos si voinic

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 16. @Elena P. – la mine este simplu, că primul gând pe care l-am avut după căsătorie, a fost cum să divorțez mai repede, deci după atâția ani nu ne mai spunem absolut nimic.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

  • @Olive, tu ești eu. Cumva. Eu vă spun sincer tuturor că am momente de plictiseală. Când vreau să tacă și să fiu eu cu mine. Mie mi se pare firesc să fie așa. Și momentul ăla din restaurant l-am trăit și l-am simțit și eu. Și iar spun că mi se pare normal să fie așa.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Elena, și eu cred că fiecare are nevoie de timp cu el. Și mi se pare cumva și sănătos. Și pentru fiecare în parte și pentru cuplu. Și cred că ține de respect să-i lași celuilalt spațiu personal.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

 17. Neata’ tuturor ! In mai facem 10 de la nunta si vreo 15 de relatie.Ne stim din maternitate cum zicem noi(ne-am nascut la 6 zile diferenta). Subiecte de discutii gasim din orice, fica-mea ne mai “alimenteaza” si ea.Dupa umila mea parere,orice relatie se bazeaza pe respect,incredere multa conversatie. Cand le ai astea,toate merg ca unse…zic si eu ?

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 0

  • @Ionuth, păi și cei doi crezi c-o să ajungă să se despartă doar pentru că n-aveau subiect de conversație când au rămas singuri?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • ”Multă conversație”? Asta sună ca un scop în sine. De ce e musai să conversezi dacă n-ai chef, sau n-ai ce? Pe mine m-ar obosi să vorbească într-una. Noroc că-i genul mutulică.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • Erată: să vorbească întruna.

   Că, dacă vorbește într-una, are cu totul alt sens. Unul deloc convenabil pentru mine 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • Nuuuu ! O sa se desparta cand ala da de o bunaciune de 20 de ani sau EA de un” vorbaret” care sa o bage-n seama :))Glumesc!Poate erau doar obositi…cred ca in orice cuplu sunt momente de liniste.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 18. Ooo wow,in primul rand felicitari actorilor…ca ma gandesc?…un om normal nu ar mima fericirea,ar face ceva ,orice,sa o aibe…pt. ca zic eu,mancarea intra mai bine cand esti fericit,somnul e mai bun,chiar si sexul este spectaculos cand esti fericit…de ce sa mimez cand pot avea?Mda…unii oameni sunt defecti?si da noua nu prea ne mai ajunge timpul sa fin singuri iar ceea ce vorbim se imparte in functie de moment:ziua-casa,copii,job,planuri,vacante,filme sau barfa pur si simplu; iar noaptea -?se intelege ?

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Elena, eu vreau detalii despre “noaptea”.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 19. De

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Am vrut sa scriu ca dormim, dar telefonul are alta parere:))

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Oana,
   Dormiți 24 din 24? 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Asta NE am dori, Sa dormim. Suntem de 16 ani impreuna, de 11 ani avem credit comun, de 9 casatoriti cu acts, de 5 ani nedormiti gratie unei zmeoaice simpatica de altfel. SI acum din motive de copil SI serviciu, NE intalnim cumva 30 de min dim SI max o Ora seara. Cand vine el de la serviciu, adorm plodul care are puteti paranormale SI se trezeste instant cand plec de langa ea SI oricum adorm si eu. Dimineata ma trezesc cu noaptea in cap Sa pregatesc copilul Sa o duca la gradinita tac-su…asa ca doamne ajuta Sa dormim SI noi linistiti o Ora.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 20. Hmmm, păi a descris VictorR perfect mai sus. Cu excepția că discuția despre oral nu include nimic despre bac și se mai discută mult despre vacanțe și călătorii. Te pup, Elena!

  @Veroooo, pe unde-ți vor umbla cracii ăia? Pup și la tine!

  O sâmbătă frumoasă să aveți!

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @Papi, pup și eu!
   Deci nici la voi nu e cu liniște d-aia ucigătoare.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Papi, Papi! Cum nu-l crede bogatul pă sărac! ? Oralul ăla al tău nu intră în discuție. Ști că nu-i frumos să vorbești cu gura plină! ?

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

 21. Dupa 10 ani de căsnicie și 17 de când ne-am mutat împreună si 2 copii destul de mari nu ma mai tin nervii sa joc pe sârmă, sa deschid subiecte aiurea și altele.
  Prefer să tac, sau il ignor daca vad ca se baga ca musca in curu’ calului și caută pe cineva doar ca sa aiba cu cine vorbi.
  Eu sunt genul de persoana care dintr-o singură privire te face sa te simti ca ultimul om, cam atât de expresivă pot fi, asa ca il pot trimite la origini și fără să spun ceva, eu oricum vorbesc când am ceva de SPUS altfel mi se pare pierdere de energie și timp.
  El e genul ca are , zice el …tot timpul dreptate, și il las în boii lui ce să ii fac, sa ma iau la tranta cu el nu vreau ca nu imi sta in fire.
  In rest de cele mai multe ori i-as cam pune soricioaica în mancare sau as vrea sa ii vad un pic chinuindu-se, în afara de chinul dat de veșnica dietă pe care o tine,cred de când era pusti și baga masa în el ca la spital.( de rămas a rămas tot la 120 de kg).
  Trebuie să recunosc că treaba asta cu căsnicia e COMPLICATA RAU și fraților, dupa ceva ani, nu ca mai exista Iubire ca aia o ai și fața de un animalut de companie, sa zicem mersi daca avem TOLERANTA!
  VA spun sincer ca am unele momente cand asa imi vine sa imi bag ceva in masa, sa imi iau geanta pe umăr, sa ii las și copii și pe masa si pe tasu’ și să o întind în lume și poate că intr-o zi chiar o sa o fac.
  In ceea ce priveste conversațiile mai inteligente noroc cu copiii ca altfel nu prea ai cu cine discuta.
  In concluzie, mimatul fericirii în cuplu nu duce la nimic bun, se instalează rutina, iar de aici mai e un pas până la ură.
  Iar ura duce la despărțire SIGURA.
  Si Da mai bine Singur și fericit!

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 3

  • @ritzi-bitzi, așteaptam comentariul ăsta. Chapeau!

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

 22. Eu am învățat să tac. Și tic .. și tac .. și tic .. și tac. Uneori fac BOoOM. Aseară am făcut … am urlat, n-am înjurat, am amenințat și am ieșit la fumat. M-am jucat cu câinele și mi-a trecut. Dimineață când o duceam la coafor mi-a zis să am grijă că a visat că se căsătorește cu altul. Și tac! Uneori visele nu sunt comune …sunt sate?

  Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 0

  • @HabaRnaM, pam-pam. Asta e amenințarea supremă.?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 23. Dar de ce e musai să vorbim? Vii de la lucru obosit și nu ai chef de povești și te pui lângă omul tău care se uită la televizor și taci, dar te simți ok, nu e nevoie să spui nimic. Și te simț acasă. Și când aveți chef, vorbiți. Pe mine tăcerea nu mă sperie, dar sunt tăceri și tăceri.
  Asta nu înseamnă că nu ne și certam din când în când. Dar după aceea venea ca și cum nu s-a întâmplat nimic și zicea căte o chestie gen: nu mai e pâine, sau nu mai e mâncare pentru pisici și atunci mă bufnea râsul și îmi trecea.

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 0

 24. E greu cu nevorbitul?, în relația noastră de 23 de ani nu ne plictisim unul cu celalalt.
  Bine, noroc ca el cand vine de unde pleaca cu munca mestereste tot timpul ceva la casa si avem subiecte garla.
  Acu’ ceva timp am avut eu pitici sa-l determin sa fie mai romantic decât este el de fel si am incercat să-l pedepsesc până își bagă mințile in cap cu nevorbitul. Grea încercare pentru mine??? el mi-a zis scurt eu m-am supărat eu sa ma împac ???!
  A trebuit să cedez gandindu-ma că eu l-am ales pe el pentru calități si nu pentru defecte? și că nu e atat de important să am eu dreptate.

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 0

  • @Mary, știi ce mi-a plăcut azi cel mai mult? Să văd că aici s-au adunat oameni cu relații vechi și cu capul pe umeri.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

  • @Elena, nu te lăsa influențată de aparențe! ?

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • Păi dacă nu aici?unde sa ne întâlnim si noi?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Elena “aici s-au adunat oameni cu relații vechi și cu capul pe umeri”…
   … și Vera! :)))))))))))

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 3

  • Ce-ti mai place si tie sa faci pe oaia neagra….

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Marius M *oaie mof cu loz si inimioale
   Oile negre nu-s asa misto, amuzante, spirituale si simpatice. 😉

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 3

  • Ai uitat baschetii…

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 25. Noi acusica batem 10 ani pe muchie de trait sub acelasi acoperis. Si, cred ca au fost 10 ani mai misto si mai intensi ca multe casnicii cu patalama si belciug decat au avut altii in 30 de ani, nu in 10. Am trecut prin atatea, bune si rele incat reusim sa ne intelegem si sa ne iubim si fara sa vorbim.

  De obicei vorbim de prostii de la munca, radem si ne inchinam de cat de putin ii duce mintea pe unii, de ce mai trebuie sa facem pe la casa, daca aruncam vreo halcuta pe gratar sau daca mai e alcool in casa :))

  Ne jucam amandoi si ne antrenam in razboaie, intrigi si aliante. Ne certam pe cacaturi si nu ne vorbim 2-3 zile desi dormim imbratisati. Ne stim si ne simtim cand avem nevoie de momentele noastre si ne respectam asta.

  Acum prioritatile ni s-au schimbat, vorbim de bebela ce vine, de cum o sa o cheme, cu cine o sa semene, ce prostii o sa o invatam :)) cine ce ii va manca :)) . Poate vorbim mai mult ca de obicei pentru ca este la 3000km departare, ne incurajam reciproc si ne asiguram ca o sa fie totul bine.

  Multi se uita cu invidie la relatia noastra dar sunt foarte putini care stiu cum ne-am cladit-o si greutatile prin care am trecut. Ma bucur ca amandoi suntem doi oameni care nu ar mima nici iubirea si nici fericirea, la noi nu a mers si nu merge cu ipocrizie si cu “fala” de relatie. Eu sunt de parere ca momentele astea intime de celebrare a iubirii, daca sunt reale, nu se impart cu nimeni si cine o face mereu ostentativ si repetitiv practic doar incearca sa ascunda gunoiul sub pres si sa proiecteze o iluzie in afara.

  Cred ca cele mai reusite relatii sunt alea in care ti-ai vazut partenerul la punctul lui cel mai de jos, I-ai vazut cea mai neagra fata, cand ii stii toate defectele si toate vulnerabilitatile si totusi, alegi sa ramai si sa il iubesti in continuare.

  PS: Si cel mai important.. SEX-ul tata, bun si intens, oricand, oriunde. Cine zice ca ala nu conteaza, mananca maxim cacat!

  Iubiti-va mult! 😛 fiecare cum poate!

  Comentariu beton! Thumb up 32 Thumb down 1

  • @EGO, să vă bucurați de toate câte vor veni împreună cu bebelul.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Elena P: pronosticurile sunt ca va semana cu mine ploada iar al meu a zis ca “ne va manca ficatii” :)) si tind sa ii dau dreptate.
   Nu imi doresc decat sa fim sanatosi ca de restul avem noi grija.

   PS: am uitat sa iti spun sapt trecuta, esti material misto de soacra ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 26. Elena, iti multumesc ca nu ai fost rusinoasa si mi-ai răspuns. Partea cu bagatul in seama sper ca n-a fost un ghiont in plexul meu. Urmăresc de atata vreme blogul asta ca ma simt in gasca. De rusinoasa, n-am comentat pana azi. Dar era atata tacere lângă mine de dimineata…si uite ca m-a auzit cineva când am vorbit. Si pentru asta ?. Asa, fără sa te cunosc.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • @dd, ia și de la mine doi ochi cu inimi?, rușinoaso.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 27. Mie îmi pare un alt text de căutare a rețetei fericirii în cuplu. Aia care, de fapt, nu există. De rețetă zic. Sau dacă s-a potrivit unora e total inaplicabilă altora.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • @krantz, dacă mă vezi după acest text cum mă duc acasă și aplic ceva, e doar o impresie a ta.
   Eu doar am fost martora unei întâmplări și am vrut să aflu cum stă treaba în alte cupluri, nu ca să salvez eu ceva.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 28. O-ho, noi când vorbim, vorbim. Vreo două săptămâni. Ne spunem de toate râdem, glumim. Apoi o săptămână nu mai vorbim deloc, că se simte barbate-miu nedreptățit, că i-am spus ceva gen “nu faci nimic” .?? Și iar vorbim vreo trei săptămâni. Și tot așa de vreo douăjde ani. ?

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • @Lidia, da’ și tu de vreo douăzeci de ani, la fiecare două săptămâni, găsești câte ceva nefăcut?! Pe bune???

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

 29. Cu fosta:,,Tu știi că ai un copil de crescut,inconștienule?Tot cretin ai rămas!” ,,Du-te dracu și tu și vipera de mă-ta,distruselor'”Smooth.
  Cu actuala:,,Pui,stau și mă gândesc uneori dacă tu chiar ești în toate facultățile mintale” ,,Nu știu ce să îți răspund,iubire.”Subtil.

  Comentariu beton! Thumb up 48 Thumb down 0

  • Ahhhh, @Paco. Cum a fost acest comentariu.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • :))) super tare! Un fel de “femeie, tu nu esti sanatoasa la cap” si rapuns “aahhh..aveai dubii?”. E misto cand amandoi din relatie sunt pe-o dunga cum zic eu.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

 30. @Elena – interesant concediu ai avut, te-a lăsat fără glas, bine ca nu și fără vorbe. 🙂

  Ca să răspund la întrebarea din PS – multe, de toate: neliniști, reușite, frustrări, visuri, job, copil, casă, liste de cumpărături, vacanțe, părinți, prieteni. Orice ne ține împreună sau ne interesează separat.
  La starea civilă ne-au întrebat doar dacă suntem siguri. Nu eram, dar am băgat o fisă. Nu cred în jurăminte și nici în veșnicie, cred în onestitate și în asumare. Și mai cred că atunci când ajungi să mimezi fericirea e cazul să tragi cortina și să părăsești sala.

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • @didina, nu părăsește nimeni sala. Rămâi acolo crezând ca e firesc sa fii în punctul ăla.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Elena, cunosc persoane care au avut curajul să spună stop când n-a mai mers, le-am admirat sinceritatea. Ce-i drept, cunosc și cupluri ca cel din povestea ta. E trist că aleg să-și transforme viața într-un bal mascat dar, până la urmă, e problema lor.
   Viața de cuplu e o alegere, nu o obligație, nu văd de ce aș juca într-o piesă care nu mai e a mea. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 31. Toată viata am căutat si am stat cu femei cu care să nu împart nici un hobi.Să vorbească mult pentru că eu tac si ascult.Să accepte că după o oră de logoree din partea ei să pot să îmi spun părerea in trei fraze.Oamenii care vorbesc prea mult îmi creează o stare de disconfort.Singurii cu care vorbesc cel mai mult sunt copiii mei.Nu am nici o problema să tac zile întregi.Prefer să îmi exprim sentimentele prin gesturi.Si da,dacă ală sau aia vorbeste mult si fără sens,mă ridic brusc si plec.Salut si fugi.

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 0

  • @edelweiss, eu tot sper sa ai vreun frate rătăcit în lume care să mă găsească și să tăcem împreună.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Lucrezi in vânzări,vorbesti mult.Tu vrei momente de tăcere.Eu vreau doar tăcere.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

 32. Dupa ce am citit toate comentariile mi s-a facut pofta de concubinaj, locuit impreuna, etc. Nu sunt adeptul casatoriei, popilor, primariilor, juramintelor. Dar de cate ori am locuit impreuna cu o femeie, adormeam mai rar cu laptopul in brate. De subiecte de conversatie nu duc lipsa niciodata, merge gura pe pilot automat. Indiferent de nivelul intelectual al inamicului, se gaseste cate ceva de spus.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • @Marin, orice formă de locuit împreună ai alege, tot acolo ajungi. La “bă, da ia o pauză că azi chiar n-am chef”. Și e firesc să fie așa.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 33. Eu ma mir ca ‘ea’ era asa tacuta. La noi in casa tot timpul e ceva de vorbit :articole de presa disecate, filme analizate, verificari de memorie ( o mai stii pe…) etc

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • De adaugat ca dupa ce a plecat kinderul din casa( sindrom grav de cuib gol) s-a imbunatatit mult viata de ‘noapte’

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Mad, adică dormiți mai mult și profund??

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • Elena cam asa 🙂 Cred ca am fost norocosi ca ne-am gasit. Ceva gen Sophia Loren si Cary Grant ( ca temperamente). Vulcanul italienesc langa calmul englezesc.Avem noroc pentru ca, desi ne-am casatorit de tineri, atractia fizica e puternica si acum. Avem mentalitati opuse(cu certuri binenteles) dar patul e liantul/ amicul nostru. Si nu e putin lucru ca sa fii inca sedus de jumatatea ta

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

 34. Eu, in plina gripa , cu o față așa cum îi place popii…el, hait de spate după ce se credea tinerel prin spatele casei.Eu:,, daca era ok, imi facea o supa”. El:,, daca era ok, imi facea masaj”. Din cand in cand, in linistea casei, doar ne mai itim privirile sa vedem daca vreunul dintre noi mai mișcă. In rest, toate bune…soricioaica pe mai tarziu, cand om fi sănătoși ???

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • @Mas, hahahahhaaaaaaaaa. Când veți lua șoricioaca să nu uitați să chemați pe cineva care “să fie ok” :)))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 35. Am ajuns la concluzia, și nu mi se pare ca sa împarți viața cu cineva e fooooarte greu și de cele mai multe ori spre imposibil de tolerat.
  Exemplu viu: ai mei părinți toată viața lor au fost mai tot timpul despărțiți adică: tata fiind marinar și plecat cu anii, mama învățătoare și cu noi acasă cu mine și soramea: bai frate dupa ce treceau luni și ani până ajungea taicameu acasă cele câteva săpt.sau luni petrecute impreuna erau mișto de tot, parca tot timpul o luau de la inceput si era mereu ca la inceput, la fel.au stat lucrurile și la bunicii mei ce m-au crescut, tataie fiind și el marinar deci tot timpul plecat.
  Era o fericire permanentă în casă pentru că efectiv aveau timp sa li se faca DOR unul.de celălalt.
  Parerea mea și repet, numai a mea, daca doriti sa dati cu pietre vă rog să o faceți dar înainte stati un pic și reflectati: bărbatul și femeia nu pot locui mult timp impreuna, nu sunt făcuți să facă chestia asta, la un moment dat începe nebunia.Faza ca mai vad un cuplu de bătrânei împreună prin parc e excepția de la regula, sunt câțiva ce naiba.
  Ii inteleg perfect pe cei din ziua de azi care nu mai cred în instituția asta a căsătoriei stiti în ce instituție am ajuns sa cred? In cea a CONVIETUIRII.
  Da frate, daca la sf acestei călătorii numite VIATA ai reusit sa convietuiesti cu oricine ti-a iesit in cale și nu îți pare rau, indiferent ca ai fost sau nu căsătorit cu persoana, după părerea mea, nu ai trait degeaba.
  Faza ca unu, doi, trei, zece copii te leagă e apa de ploaie când fugi esti bun fugit!
  Acum dati cu pietre dar înainte să luați piatra mai stati un pic pe ganduri.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • @ritzi-bitzi,
   Io cred că orice relație de lungă durată între doi adulți e greu de dus.
   Ia orice exemplu: pot trăi doi frați sau două surori sub același acoperiș, zeci de ani? sau copil-părinte după ce copilul a ajuns la maturitate? Greu, foarte greu, cazurile existente sunt excepții.
   Chiar și așa, ca rude de sânge, și tot apar certuri, discuții, nervi, nepotriviri. Și în cazurile astea e nevoie de multă toleranță.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Laura, mai ales intre rude, ca pe-astea chiar n-ai cum sa ti le-alegi!

   Dar am incercat concedii cu prietenii – deci nu locuit impreuna, nu baie impartita, nu chestii de-astea domestice. Mi-a trebuit multa diplomatie ca sa evit diferentele de opinii si n-a mai existat vreo tentativa de gen.
   Si in concedii mergem doar noi si daca nu cadem de-acord asupra vreunui lucru, ne mai facem si program separat, chestie care mi se pare absolut normala: el a fost la Domul invalizilor – fan Napoleon, io am fost la Versailles, el a facut turul Santiago Bernabeu, eu am fost la Prado. Si tot asa.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @moatza,
   Exact!
   Plus că orice acțiune, oricât de merveioză ar fi – ținutul de mânuță și privitul în ochi languros – dacă dureaza ani se ajunge la o saturație. Orice cuplu are dinamica lui (fie că e mai vechi sau mai nou).

   N-am înțeles niciodată cuplurile care fac totul împreuna. Dar TOTUL! Poate au dezvoltat o dependență bolnavă, nu știu. Oricum, mi se pare tare obositor 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

 36. Noi nu vorbim când in sfârșit rămânem singuri.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • Păi e rece la noi la Brașov! Trebuie să te încălzești cumva și asta nu vorbind!!! 🙂 (Eu – paregzamplu – fusăi azi la Pietrele lui Solomon și băui vreo 3 pahare de vin fiert cu o pălincă drept preludiu; dacă mai intri și citești răspunsul meu și mai vrei și detalii, dă o replică; promit că răspund cu drag! 😀 ).

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 37. După 11 ani încă mai vorbim. Bârfim, facem planuri, ne contrazicem, ne aprobăm, batem câmpii. Nu s-a tăcut niciodată în relația noastră, nici măcar la necaz sau supărare.
  În ultima vreme ea vorbește mai mult. Cred că prin pălăvrăgeală excesivă ea se descarcă. Ăsta e unul din lucrurile care mi-au plăcut întotdeauna la ea. Eu tac mai mult și o ascult, dar e o tăcere expresivă.?
  Despre cei doi din articol nu știu ce să zic. Poate, câteodată, oamenii mai obosesc, mai iau o pauză de la viață, poate vor să fie singuri în capul lor.

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

 38. Profund… Toata viata am urat oamenii care detin adevarul absolut si pe cei care vorbesc mult si nu spun nimic concret. Comunicarea trebuie sa existe, dar sa nu fie dusa la extrem pentru ca ajungi in cazul celor doi.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 39. In general, caut tăcerea. Dar trebuie sa joc un fel de sah pentru ea. Gramatical. El iese cu nebunii lui : ” eu, mie, imi, pe mine, ma”. Eu atac cu ai mei: “noi, noua, ne, ni”. E naucit. Baga pionii:” Ei, ele, le,li”. Atac cu calul”trebuie sa!”. Regele lui tremura in colt. Si bag regina:”eu, imi, mi, pe mine, ma”. Sah-mat. In sfarsit, de 18 ani asa imi castig linistea .Noroc ca nu am chiulit la orele de gramatica.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 40. Pe lângă discuțiile normale pe care le poate avea orice cuplu care locuiește sub același acoperiș (ce facem in weekend, unde mergem in concediu, ce mai modificăm/reparam/cumparam acasa, stirile, faze de la joburi, sex – ce-ar trebui sa mai incercam / ce n-am mai incercat demult) mai vorbim si cu chestii fara sens si fara logica, scoase din context pe care cineva din exterior le-ar putea interpreta cu totul altfel fara sa ne cunoască. Mai facem asta si de fata cu prietenii si radem numai noi si apoi trebuie sa le spunem toata povestea ca sa nu parem dusi cu sorcova.
  E greu sa pui un context rezonabil si logic unei discutii ca cea surprinsa de Elena, dar pe de alta parte nu e ok sa judeci o intreaga relatie după cateva replici. Daca e ceva după care sa o judeci ar fi chiar prima fraza scoasa de individ in care i se adreseaza ei cu „ba” sau „fa” sau ce-o fi fost. La faza cu nervi aia mari cred ca scoteam cafeaua pe nas :)))))

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 41. Buna asta. cred ca cine sa chinuie sa bata plictiseala, e deja pe drumul cel lung. Noua ne-a iesit fara sa ne straduim prea tare. mereu ne-am pus pe facut proiecte. acum de ex ni s-a pus pata pe construit o tiny house din containere metalice si suntem in focuri o perioada cu asta. evident ca intre orice oameni exista linistea asta de care zici, noi ne impacam bine cu ea. fiecare isi treburile lui. in vacante citim o carte, stam la plaja, invatam un nou sport (apa, munte).

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 42. Mie-mi place sa tac. Nu mi se pare stanjenitor cand sunt cu el sa tac o perioada lunga. Ma gandesc la atat de multe lucruri. Iar el s-a obisnuit cu mine asa. Desi, cateodata, e ca magarusul din Shrek: mpoc! mpoc! are we there yet??! Pe de alta parte, si eu am momente cand as vorbi si as vorbi si ii povestesc si schimbam pareri si ne contrazicem, uneori pana ne iau dracii pe amandoi.. Dar si asta e “our thing”. Cred ca tocmai prin asta se poate defini o relatie implinita: in care te simti confortabil si cand taci si cand vorbesti despre orice, si cand umbli in fundul gol prin casa sau te pisui cu usa deschisa sau sau sau…

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 43. Noi ne cunoaștem de șase ani și suntem căsătoriți de cinci. Timp în care ne-am amenințat de câteva ori cu divorțul pe fondul nopților nedormite (pruncii făcuți pe bandă căci trecusem de 30). De când i-au ieșit lu’ ăsta micu’ și canini și masele, s-a restaurat liniștea. Adică eu vorbesc și el ascultă. :)) Mai comentează câte ceva ca să nu pară că e absent. Dar are și el perioade de logoree. Cel mai mult la noi îmi place că încă ne amuzăm unul de altul, ne tachinăm fără să ne supărăm. Iar când se întâmplă să spunem deodată același cuvânt, batem repede palma și exclamăm: chiar suntem suflete pereche!

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 44. Pingback: mihai vasilescu blog | Cinci ani

 45. Pingback: mihai vasilescu blog | Când îți tremură genunchii, dar nu de frig

 46. Pingback: mihai vasilescu blog | Vezi, prostule, că-ți sună telefonul

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.