5,104 cititori

Tu ce-ai face cu o grămăjoară de bani?

Cum stăteam io așa ieri și tăiam frunză pentru cel mai bun prieten al omului, dintr-o dată m-am trezit c-am început să visez cu ochii deschiși. Da, da, mi se mai întâmplă din când în când, pentru că sunt o fire romantică și visătoare. Sau ceva.

Mă rog, cert e că ori de la frigul de-afară, ori pentru că mi-am atins din greșeală portofelul (care e foarte pornit pe nudism de ceva vreme), am început să mă gândesc ce-aș face cu 100.000 de euro. Well, după ce-am cochetat o vreme cu alternativa clasică a românului, îmi iau a mai șmecheră mașină, cel mai bengos telefon și de restul mai văd io, mi-am zis să-mi bag mințile în cap că pot mai mult de-atât.

Dar, spre surprinderea mea, nu prea puteam. Tot Tesla aia parcată-n fața blocului îmi apărea în fața ochilor. Așa c-am dat un search pe google să văd ce-ar face cu banii ăștia unii mai deștepți ca mine. Și ce să vezi, băbăiatule, oamenii ăștia care-s obișnuiți cu cașcaval mult sunt puși pe investit. Au început să mi se învârtă prin fața ochilor tot felul de business-uri, startup-uri și alte idei. Ce să mai, bani să ai, că găsești rapid ce să faci cu ei sau pe cineva care să le poarte de grijă. Doar că pe mine nu mă încălzeau deloc perspectivele astea. Mie de-abia îmi ajunge timpul să fiu eu, de unde să mai scot resurse și pentru administrat o afacere?

Lămurit, am dat să ies de pe net și să mă întorc la Tesla mea, când mi-a sărit în ochi o șmecherie care se cheamă “România investește”. Sătul de atâtea sfaturi despre investiții, am dat să ies la fel de rapid cum intrasem, dar exact când dădeam “back”, ce bag io de seamă? Cam pe la mijlocul paginii așa, trona întrebarea: Ce ai face dacă ai avea 100.000 Euro? Hmm, mi-am zis, ia să vedem. Și-am început să citesc și să mă joc pe-acolo. Și-am tot exectutat cale de vreo juma’ de oră.

Dar pentru că la mine nu prea funcționează chestiile astea la nivel teoretic (știți cum e, teoria ca teoria, dar practica ne omoară), după ce m-am lămurit cam cu ce se ocupă oamenii, care-s fondurile și în ce se investesc bani, am dat click pe butonul pe care scrie “Contact“, mi-am lăsat frumușel datele, iar în câmpul “Observații” am scris exact așa: Salut! Din nefericire încă nu am 100.000 de euro și, sincer să fiu, nici nu se întrevăd ceva șanse în viitorul apropiat. Dar cred c-aș putea să fac o generoasă investiție de 100. De euro. Ce ziceți, aveți cum să mă ajutați?

Am dat “trimite mesajul” și-acum aștept să-mi răspundă. No joke. Sunt chiar curios ce-o să se întâmple.

Ce voiam să-ntreb, râdem-glumim, dar e imposibil să nu vă fi gândit măcar o dată la ce-ați face dacă ați avea un munte din ăsta de cașcaval. V-ar deranja să-mi povestiți și mie?

mihai_vasilescu_euro

107 de păreri la “Tu ce-ai face cu o grămăjoară de bani?

 1. Acu, Mihai, pe bune, cu 100.000 de euro abia îţi iei o casă mai ca lumea într-un oraş mare, de unde bani şi pentru investiţii? Nu că aş avea banii ăştia.

  Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 2

 2. Well, primul gând ar fi să ne mutăm într-o cabană bine încălzită la munte. Dar am nevoie de mai mult de 100k.
  Răspuns final: aș studia piața și aș trimite fetele la școli bune (nu din alea de zeci de k/an), dar ceva mai acătării, cu transport și masă asigurată, din moment ce eu voi munci în continuare. Intru în febra clasei zero cu cea mare și sunt un pic cam neliniștită 🙁

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 6

  • @Vera,

   Baftă să găseşti o învăţătoare care îşi iubeşte meseria.

   Apariţia clasei 0 m-a prins cu fiica cea mică în grupa mare la grădiniţă. Am criticat ideea cu înverşunare şi îmi tot spuneam: de ce tocmai anul ăsta?!… Se vorbea că va fi un experiment iar după un an deja se zvonea că se va reveni la grupa pregătitoare de la grădiniţă dar, până la urmă, a rămas să facă parte din structură. Şi rezultă, per total , un fel de clasa I Bis.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @Solandi aaa, cu învățătoarea….da, mă, no pressure :)))

   Dacă ar fi să nu investesc banii, ci doar să mă răsfăț EU: m-aș duce la etapele Formula 1 până când s-ar termina banii. ❤️

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 4

  • @Vera: scoala / formarea copiilor e tot investitie pt viitor.
   Tinand cont de context (circuite de F1 / scoala zero / €100k in hand) as recomanda UK in detrimentul RO.
   Sau nordul IT (sa ai parte si de munte).

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Ca să mă bag în seamă, zic: școala e grea pentru părinți, copiii se descurcă! Faci ce zice doamna și îți iese. Citești mai puțin din aberațiile de parenting, din criticile la adresa sistemului, te bucuri de progresele copilului în raport cu el insuși, nu faci comparații cu alți copii…. Dacă vrei, mai bag… (trebuie să fiu sinceră: eu sunt „doamnă”, iar copilul meu a trecut de sistemul reformat, Doamne-ajută!)

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 3. Eu am mai zis. Acum Îl aștept pe @Marius să stabilim detalii pentru cum ne facem cârciuma aia!

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

  • @Anouk, am intarziat dar am ajuns. Facem. cardul cu numarul 1 va merge la Misu. Misu spune una suta mii euro, putin, foarte putin. Totusi pt o carciuma mai rasarita, banii sunt suficienti si culmea chiar in Ploiesti s-ar putea. Pt ceea ce-mi doresc sunt cam putini, dar caramida cu caramida se construiesc palatele.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 4. Un V8 cinstit pe un muscle car,singuru’ diesel care merita Ram Cummins de 8300 sau 8600 cmc.In anii buni mă apropii de 60-70.000 euro asa că ma bate gândul la un truck american.
  Sau o pusca cu lunetă,o rusoaica la douăjde de primăveri sau două la opsce să facă împreună treijsase.

  Comentariu beton! Thumb up 37 Thumb down 6

  • @edelweiss, da’ văd că ești pus pe investit serios.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 3

  • Vasili,exemplu grăitor pentru mentalitatea eternului rednec român.Eu am plantat 60 ha rapiță ani trecut pe hectarele proprii si personale.Prețul a fost cam de 365-380 euro la to.Rednecii care au pamantu la mine,fierti pe grâu si porumb.La grâu in septembrie a fost un maxim de 170 euro pe to.Le-am spus puneti bă,rapiță si cumpărați grâu si va rămân si bani.Cum bă,pă pământu meu să pun aia si sa le fac pwla mare la altii.Lasă ca asa a pus si tata grâu si a murit la optzeci de ani.Si avea nouă petice la nădragi.

   Comentariu beton! Thumb up 34 Thumb down 2

  • @edelweiss: asta inseamna venituri de aprox €1000 / ha.
   Adaugi subventia, scazi cheltuielile de productie), ramai cu €500 / ha.
   Scazi amortizarea la teren si utilaje … si ramai cam cu un salariu mediu pe economie intr-o tara dezvoltata.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @Paul,putin mai bine de 1000.2017 a dat o medie de 4 to/ha .Mai am 110 ha luate in asociatie din care dau 30 la suta,bani si produse.Si încă niște chestii extrem de importante:sunt LIBER,nu sunt înregimentat într-o firmă,sunt pur si simplu liber si stau in aer liber si asta.

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 0

  • @edelweiss: la 170ha mai merge. Ajungi intr-un €60-70k / an daca anul e bun si poti constitui rezerve pentru neprevazut.

   Cat priveste “libertatea”, da-mi voie sa am o alta parere.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 5. @”Sau ceva”, eu mi-aș dechide un coafor. Nu, nu pentru profit. Ci pentru că eu seara dorm cu parul prins. De regulă îl prind cu o clamă mare. Aseara n-am găsit-o, așa că mi-am pus două mai mici. Azi dimineață n-am găsit decât una. Cealaltă e sigur prin păr pe undeva. Dar unde?!

  Comentariu beton! Thumb up 42 Thumb down 1

 6. Când o să îți răspundă, zi-ne și nouă. Nu de alta, dar eu aș fi dispus să mai adaug un 0 la suma propusă de tine.? Ce mi-e 100, ce mi-e 1000 de euro!
  Dacă acu’ ceva timp, când ne-ai mai întrebat chestia asta, am dat-o în vise d-alea cu firmă, investiție etc. acu’ situația s-a mai clarificat: orice sumă cu 5 zerouri ar fi ideală pentru un start de succes în altă țară. Chiar și 4 zerouri ar fi de ajuns, dacă prima cifră ar fi mai mare decât 5.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

  • Cică unu’, Breivik, avea cam 100 000 EUR in 2002, când de-abia apăruse euro. Și a stat el pe gânduri, precum cățelul pe os, până i s-a aprins beculețul: o să se ducă în Sierra Leone trecând prin Liberia, să cumpere diamante de furat de la mafioți. Pe care o să le strecoare înapoi în Norvegia să le vândă pe sub mână. Și astfel va ajunge milionar.

   Nu știa decât norvegiana și engleza. Nu cunoștea oamenii, legile, nu putea îndruga nimic în vreo limbă africană. Nu știa să deosebească un diamant prelucrat de un fals. Cu atât mai puțin un diamant brut. Controalele după 11 septembrie 2001 erau drastice. Dar, uite-așa, el zbura până în Liberia, cumpăra diamante cum cumperi o ciocolată de la magazin și venea cu ele în buzunar prin aeroporturi.

   Așa încât de dus s-a dus până în Liberia. Dar de întors s-a întors exact cum era de așteptat: fără bani și fără diamante. Dacă atunci îi mai tăiau și gâtul și-l mâncau fript, nu mai ajungea să împuște oameni 😀

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 4

 7. Cum zice și GabiI mai sus, 100.000 de euro ajung probabil de un apartament mai răsărit.

  Dacă aș avea banii ăștia, cred că aș cumpăra două garsoniere și le-aș închiria pe termen lung. Iar la pensie vând tot, îmi iau un camper și pornesc prin Europa.

  Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 2

 8. oh, da. Acel han pe cate îl visez de 1000 de ani…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

 9. EU sunt deosebit de leneșă. Dacă aș putea să stau pe canapea și sa vină către mine miile de euro, aș fi cea mai fericită. Dar, din păcate nu se poate, deci m-am reorientat. Așa îmbin utilul cu plăcutul. Deci, revenind, aș cumpăra un apartament sau garsonieră ceva undeva pe la greci probabil, pe malul mării. Aș face contract cu vreo agenție de turism și voila!

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 2

 10. Am avut câțiva ani o mica afacere. La un moment dat s-a apropiat de valoarea de 100 000 euro. Dar legile românești sunt mai puternice decât legile economiei de piață (în sensul că nu poți supraviețui economic dacă plătești impozit pe cifra de afaceri și nu impozit pe profit, așa cum ar fi normal). Așa că, sincer, nu aș mai investi nici măcar 5 cenți in România.

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 3

 11. Idei sunt practica ioc deci nu știu încă aștept sa câștig

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 12. 100.000 Euro nu sunt foarte mulți bani, mi-ar ajunge doar de un teren nu mare pentru o costrucție într-o zonă mai bună aici unde stau sau un apartament, cum ar fi apartamentul în care locuiesc deja cu chirie.
  Doar că eu nu vreau să îmi asum chestia asta cu proprietățile și nici nu vreau să învestesc în ziduri, să mai vin eu cu bani penru că nu ajung. Nici să încep vreo afacere nu prea am chef pentru că îmi place ceea ce fac acum și nu vreau deocamdată să ies din zona mea de confort și să mă stresez cu o investiție care necesită multă muncă și șanse 50% să nu meargă. Din nou, nu vreau să îmi asum o asemenea responsabilitate.
  Așa sunt eu mai rebelă, poate când voi înainta în vârstă o să mi se schimbe percepția.
  Dar dacă totuși i-aș avea, i-aș sparge pe călătorii, eventual și o mașină, nu de fiță.
  De la 300k Euro în sus e altă discuție, mi-aș lua casă :))) și aș continua cu viața pe care o duc acum.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 3

 13. Eu sunt fricoasă, nu mă bag dacă una dintre finalizări indică şi posibilitatea unei pierderi. Şi sunt la mijloc n factori de care depinde rezultatul.
  Poate dacă voi câştiga la loto (asta presupune să mă apuc să şi joc ).

  Iar apropo de suma de 100 € – se pare că minim poate fi chiar şi 50€. Deci vei primi un mail pozitiv. Anul trecut, la 100 activ euro îmi rezultă suma finală 107 € după 12 luni. Dacă nu apar turbulenţe majore pe 2018, la anul vei fi mai bogat cu 7 €.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 14. 🙂 mi-aș da datoriile și din rest mi-aș lua caramele.

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 1

  • @Olive,
   Bine că îţi rămâne rest.
   Mă serveşti şi pe mine cu o caramea? Întorc favoarea după primul an de investiţii.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @ Solandi, cu mare drag! Dar vreau înapoi bomboane cu lapte :-))

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 15. Eu mi-aș lua o femeie economistă ! Și de restul o bere ! La sticlă !

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

 16. As scapa de rata la banca si cu restul (daca mi-ar mai ramane) mi-as lua o casa.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 17. -Ce ai face daca ai avea 100 000 euro.
  -As plati datoriile!
  -Si cu restul?
  -Restul sa mai astepte.

  True story. Numai la casa mai am de dat 80 000 euro. ?

  Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 4

 18. Mi-aș achita creditul la casă (apartamențel, nu vă închipuiți fo’ vilă), l-aș renova de la zidurile nude (apropos, domnu’ care zicea de instalații electrice la un articol anterior, dacă dau banii ăștia peste mine, vă caut 🙂 ), aș călători nițel (mai low cost așa) și aș pune un ban deoparte pt zile negre (în aur, euro, ceva mai stabil).

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

 19. Nici nu e greu sa iti raspund, am multe planuri in cap :). Prima oara, de platit creditul la casa. Si cu ce ramane (si ramane aprox 75% din suma) imi ajunge sa termin o constructie inceputa candva la ai mei la tara, ca pensiune, plus o mica afacere aici in Bucuresti. Asa nu o sa mai fiu legata de jobul pe care il am. Asta daca as avea 100.000 de euro picati din cer in mainile mele.

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 20. Fabulooos, Simona Halep! Să revin la subiect: aș trăi cu chirie si aș călătorii !

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

 21. Eu mi-as deschide un centru pentru copii abandonati. As angaja cei mai faini oameni ca sa ma ajute sa cresc cei mai faini copii ce asa ar putea ajunge niste adulti echilibrati. Doar ca suma n-ar ajunge, in niciun caz pe termen lung.
  Altfel, nu stiu. N-am datorii pe la banci (dar nici n-am cine stie ce propietati sau conturi bogate); probabil as calatori, as face cadouri prietenilor, as pune de-o parte pentru zile negre – ma rog, asta e o iluzie, cred ca nimic iesit din comun, doamne, ce plictisitoare as fi in varianta cu mullti bani 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

 22. Pompe funebre si sala pentru pomeni ! Cu preturi bune si cimitir privat nu dai pe langa !

  Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 1

  • Cineva mi-a zis că și cu grădinițele, after-scool-urile, chestii pt copii s-ar face bani.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @ionuthd,
   Asta chiar e o afacere bună. Dacă mai ai loc în mafia deja formată (și) în acest domeniu.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Care ai dat ma dislike ??? Iti fac reducere sa-ti treaca supararea!:))Laura G daca incepeam acum 15-20 cand eram primul “pe piata” era ceva, acum doar cu cimitir privat mai faci treaba si cu preturi mai mici decat concurenta…

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @ionuthd,
   Da, cam așa. Însă ceva nou și cu cheltuieli mai mici ar putea fi un cimitir pentru urne. Nu știu dacă tot cimitir se numește. Cert e că dacă vrei să te faci cenușă, familia trebuie să te găzduiască pe vreun raft sau să te împrăștie. N-ai unde să ții urna aia 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 23. Observ, fără stupoare, că sunt 2-3 supărați pe anumite persoane care visează ce ar face cu banii ăștia.
  Păi, da, (mi-am răspuns singură), când crezi că viața nu-ti aparține și că “ai o cruce de dus” nu-ți mai rămâne decât să dai cu “nu-s de acord” la toți cei care vor să facă ceva cu viața lor.

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 3

  • Eu nu înțeleg cu ce deranjează pe careva că noi visăm color cu ochii deschiși. 🙂 Dacă aveam banii ăia înțelegeam că-i ofuscat. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 3

  • Cred că e cineva care asta și-a propus. Nu vezi, nu am scăpat niciunul fără un dislike, indiferent de ce am visat să facem cu banii închipuiți :))

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • Vad ca i-ai suparat si tu :)). Ce face invidia din om 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @EGO, cum ar fi fost ca tocmai eu să nu-l/o/îi supăr?!

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

 24. Din 100.000 €:
  – cursuri pentru a putea lucra în câteva domenii care mă interesează, dar aş prefera să nu stau prea mult într-un singur loc;
  – materiale de cea mai bună calitate pentru hobby-ul meu;
  – strictul necesar pentru a pleca unde văd cu ochii. Aici includ o motocicletă:

  http://www.businessinsider.com/cycle-world-10-best-motorcycles-2016-2016-8/#best-adventure-bike-honda-africa-twin-2

  (Yamaha YZ450FX, Honda Africa Twin, Harley-Davidson Low Rider S). Menţionez că nu mă pricep, dar accept sfaturi :D.

  https://www.msn.com/en-us/autos/motorcycles/top-15-motorcycles-of-all-time/ss-BB8f8vz

  https://www.digitaltrends.com/cars/best-dual-sport-motorcycles/

  https://www.devittinsurance.com/80/80-best-motorcycles/

  Aww. Sigh…

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Ai grijă ce îți dorești 🙂
   Dacă te apuci de moto, o să ai niște ierni foarte grele (în așteptarea primăverii).

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Hmm. M-am gândit bine. Există vreo posibilitate să te deplasezi şi iarna cu motorul, fără să îngheţi sau să patinezi „graţios“ pe drum? M-ar interesa opţiunile. Deja fac planuri, deşi nu am suma :)))))))).
   Eu nu am niciodată grijă când îmi pun dorinţe. All or nothing!!!! Mi-a ieşit pe nas de câteva ori, dar nu mă pot abţine.
   Trăiesc periculos: mă împiedic frecvent, inclusiv de şireturi, iar obiectele fragile nu sunt în siguranţă în mâinile mele :))))))))))))))). (Pe bune). Ce păcat că echilibrul este esențial pentru planul meu :D.

   http://lefunny.net/wp-content/uploads/2013/01/Funny-motorcycle-accident.jpg

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 25. As investi in pamant si o micro-ferma de iepuri in principiu 🙂 si as mari stuparia de-o aveam ca hobby momentan.

  Dupa, as vinde ce ies din manutele noastre dibace spre vest daca se poate!

  Profitul s-ar reinvesti in oameni si in afacere!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 26. O Tesla iti procura o satisfactie, dar una limitata, pe cand un depozit bancar de 100k iti aduce linistea. Prin urmare as incerca pe cat posibil sa rezist tentatiilor.

  Mi-as cauta un job mai bun, unul la care sa pot contribui, fireste, cu colegi daca nu placuti, atunci cel putin decenti. Dar asa ceva e posibil doar in strainatate. Orice sef roman se va folosi intotdeauna de subordonati ca paratrasnet, transmitand verbal dispozitiile, ca apoi, in functie de interese, sa aiba putinta de a le nega. Ba chiar mai mult, constient de ceea ce-ti cere, chiar el iti va intocmi „dosarul”, sustinand cu tupeu maxim ca le-ai facut din proprie iniiativa sau din exces de zel. Ii este un joc foarte lejer in contextul realitatilor pietei de munca din Romania, mentinuta artificial la cel mai scazut nivel, tocmai ca angajatii sa fie direct santajabili cu foametea, nu cu bunuri la care pot si renunta. Din acest nou job mi-as satisface apoi micile dorinte. Cred ca-i suficient pentru ce-ti poti dori de la 100 de mii !

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @Faiantaru’,citind comentariul tău mi-am adus de aminte de o întrebare primită în cadrul unui interviu de angajare:,,Aveți credite sau rate ?”Răspunsul meu a fost ,,consider întrebarea irelevantă.Nu cred că are legătură cu cerințele postului pentru care am aplicat”.Se pare că m-am înșelat.După ce am fost angajat,în cadrul echipei eram doi flower power,relaxați și fără stres,în timp ce restul se dădeau de ceasul morții să nu gafeze și să rămână fără job.Pentru că rate și credite.

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 0

  • Direct nu mi s-a intamplat, da’ cred ca alea legate de gurile pe care le mai de hranit (“copii ? varsta lor ?”) sunt maxime, n-au comparatie.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 27. Dorești cumva să ne transmiți subliminal că vrei să te înscrii la ,,Vocea României” ?Și o dai cotită că nu știi ce să faci cu banii dacă căștigi,este?Dacă mâine ne bagi un articol cu ,,Ce vă place cel mai mult la Smiley?”sau,Ce ai face pe o insulă pustie doar tu și Loredana Groza?”atunci e clar.

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • Loredana Groza & anybody else singuri pe o insula pustie mi se pare de vis urat :))

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

 28. Nu stiu daca ar fi suficienti, insa as pleca din Romania si mi-as deschide o cafenea/ un bar prin Spania sau Portugalia!

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 29. Mah, io as cumpara doo apartamente si le-as inchiria. Fiecare cu doo camere, eventual in apropierea unor facultati. Cred ca a doua zi mi-as da si demisia, ca nu-mi place sa ma trezesc dimineata, plm.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • Apropos de trezit dimineață

   Cică un turist britanic in Corsica intalnea de trei zile la plajă același tip , pe care-l găsea dimineață devreme și-l lăsa acolo când pleca după amiaza
   Până la urmă nu s-a mai putut abține și l-a intrebat :
   -prietene, după haine cred că ești pescar, poți să-mi spui.și mie de ce în loc.să fii la pescuit ,stai liniștit in fiecare zi , fără nici o grija?
   -păi și de ce să mă duc la pescuit ?
   -pai prinzi mult pește, cumperi o barcă mai mare , mai angajezi niste oameni și prinzi și mai mult pește
   -???????????
   -cu o barcă mai mai.câștigi mai mult și cumperi o barcă și mai mare,angajezi mai mulți oameni și prinzi mai mult pește
   -așa si ?
   -cumperi două-trei bărci ,angajezi mai mulți oameni și cu banii obținuți deschizi o fabrică de conserve si devii bogat
   -deci ?
   -păi dacă ești bogat, ai scăpat de griji și vii aici la plajă și ești linistit
   –păi dacă eu vin in fiecare zi la plajă și n-am nici un fel de.apăsare de ce paștele mă-sii să m-apuc de pescuit, de bărci , de oameni, de fabrici pentru ca să pot să vin să stau liniștit pe plaja

   Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 3

 30. offtopic:Cand deschid articolul, dimineata de cele mai multe ori, subiectul articolului il citesc pe repede inainte, (ca atunci cand duci ceasca de cafea la gura si o bei repede de frica sa nu se termine)…uneori ma regasesc in el, uneori nu, dar un lucru il stiu sigur, mana mea invarte rotita sa ajung si la coomentariile intelenitilor de aici. Zilnic gasesc aici o familie iegzact ca intr-o poveste frumoasa: exista un Thomas O’Malley sigur pe el care duce discutia acolo unde vrea el, dar gasesti si restul personajelor.Două gâște nostime, Abigail și Amelia Sasaita (sau chiar mai multe), o Ducesa plina de tact,o formație formată din Shun Gon, Hit Cat, Peppo, Billy Boss, și desigur Scat Cat care canta in acordurile zilei, un Edgar afurisit care da numai dislike-uri, un Napoleon colonel,un Toulouse care își dorește să întâlnească o (pisică) vagaboandă….pe bune, in fiecare zi caut personajele din voi, le caut cu nerabdare, unii imi sunt dragi de mor si de multe ori reusiti sa-mi inseninati ziua.Va recunoasteti?
  ..”Everybody Wants to Be a Cat”, la, la, la…naspa nu sunt sanatoasa la cap.

  Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 0

  • @MAS,
   Spre rușinea mea, eu habar n-am de povestea despre care zici 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Laura, “pisicile aristocrate”. Primul film a cărui subtitrare am fost aptă s-o citesc în întregime. 198..șiceva toamna. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Laura G@…nici nu trebuie, sunt sigura ca si tu ii/ne poti asemana cu personaje din diverse filme/animatii/real life.Personajele enumerate de mine sunt din ,,Pisicile Aristocrate” si acel desen animat creeaza aceeasi atmosfera ca aici: multe personaje, diverse temperamente , putina cafteala si muuulta galagie nostima in timp ce se dezbat probleme extrem de serioase…

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • Trebuie să mă ocup de povestea asta! 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @MAS, Ce drăguț! Am iubit “Pisicile Aristocrate”!!!!

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Şi mie îmi place povestea şi am tot revăzut-o alături de copii.
   Nu aş putea să identific foarte clar anumite personaje, dar atmosfera cu siguranţă e asemănătoare.
   Aş sta în dubiu: cine să fie Adelaide, cine să fie Roquefort sau Frou-Frou… În cea ce priveşte formaţia, cred că sunt pe aici chiar dubluri pentru fiecare dintre membrii ei.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • MAS, eu şi acum mă uit cu drag la “Pisicile aristocrate”. Bine că mi-ai amintit, cred că deseară asta voi face.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 31. 75000 la prunc. E mai mișto să pleci în viață cu niscai cheag. Treaba lui ce face cu ei. E mare îndeajuns că să nu-și ia numai gumă de ei. 15000=atelier de tâmplărie, 10000= ceva distracție. Vă salut friguros! ?

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 1

  • @Victor, pe mine nu mă mai saluta când ți-e frig. Fă-te că nu mă cunoști!

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • @Elena P: S-a notat! ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 32. 100.000 euro sunt o avere când nu-i ai și-s puțini când îi ai.

  Am avut 100k euro (moștenire) și am făcut așa: împărțit frățește cu aparținătorul și fiecare face ce vrea cu banii. (Asta pentru că deja aveam o stabilitate financiară, fără fițe).

  El i-a cheltuit pe o mașină (pe care ulterior a mai schimbat-o de vreo două ori), ceva shopping – spart în figuri și gata.
  Eu am cumpărat o garsonieră în Mamaia (de închiriat pe termen scurt și ca investiție pentru copil pe termen lung). Mi-a rămas și ceva mărunțiș pentru plimbări/excursii externe.

  Să mai zică cineva că bărbații-s afaceriști și femeile cheltuitoare 🙂

  P.S. acum ne pare rău că n-am cumpărat 2 garsoniere.

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 1

 33. In primul rand, nu dati cu pietre.
  Dupa vreo 15 ani de lucru prin lume, am avut suta de mii.
  Ce-am facut cu ei?
  O excursie de 3 sapt in Serbia, Albani si Grecia (ca-s ieftine si misto), ceva reparatii prin apt, si am plecat din Romania. Inca mai am din ei, o sa ii folosesc pt actele de mortgage in noua tara iar restul ii tin drept fond de urgenta

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 1

  • Cea mai bună investiție este în educația copiilor, așa că? zbor direct pentru domnișoara mea în Elveția la studii.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 34. Eu as investi o parte din ei. Stiu ceva initiative misto la Startarium (Impact Hub si ING). Profu meu de comunicare din facultate ne-a spus de ce cei bogati devin si mai bogati pentru ca ei investesc , fac banu sa circule. De fel cei care se trezesc cu o suma da bani cumpara un apartament si/sau o masina. Dar nu investesc, nu vad posibilitatea de a renunta la un venit imediat fata de un venit mai mare dar mai tarziu.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

 35. Cumpar aur.Mi se pare cea mai buna si rapida investitie.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 36. 100.000 de euro sau 4 miliarde lei vechi. Mult și puțin în același timp. 50% la “Saltea bank” și restul pentru turnee de poker prin lume.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 37. Cu o sută de mii de euro aș face primul milion.Luați de notați:primul pas ,mă înscriu în PSD.Pasul doi :mutație în localitatea Videle.Pasul trei :deschis SRL.Atenție la numele firmei,trebuie să fie ceva impactant: SC Clean Authority, SC Hard Cement,SC Green Flower Power. (Obiectul de activitate este relevant,preferabil ceva spații verzi,marcaje rutiere,borduri,servicii de întrețnere și curățenie).Pasul următor și decisiv:o sponsorizare consistentă către partid Vreo 50.000 de euro cu dedicație.Restul pus deoparte pentru o eventuală relocare rapidă în altă țară ,în cazul în care primiți o invitație cu ștampilă pentru ,,Astă seară dansăm în famile”în regia autorității de teatru și film.DNA .

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 1

  • @Paco Eu aş face multe pentru bani, dar niciodată nimic pentru PSD. Şi nimic politic, în general. Prefer să-l şterg la c*r pe Stephen Hawking. Materia căcănie bate ciuma roşie!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

 38. Eram anul trecut la Paris și brusc am văzut pe jos o monedă de 20
  Îi fac semn lui prostul ăla de Ilie, că îi e rușine , că-l cunoaste lumea, că așteaptă poate găsește un euro. Și i-am spus “Nu ți bate joc Ilie , că d-aia esti plin de bani.ca o broască de păr, nu refuza niciodată.banii când vin la tine ”
  Degeaba , a trebuit să-i iau eu până la urmă
  Că de-aia zic : cu o.suta de mii de euro.o.să fac fix un miliard șepte sute.de milioane o sută de mii
  De unde trebuie să-i ridic ?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 39. Daca as avea acum 100 000, m-as oftica pentru ca nu i-am avut cativa ani cand, vorbind de investitii, i-as fi bagat in Bitcoin si se dolofaneau. Acum BTC-ul a luat-o la vale…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

 40. mi-as lua o casa cu curte si gradina cu flori si vreo 3 pisici 🙂

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • S-ar putea să nu-ți ajungă. Am auzit că s-au cam scumpit pisicile.?

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

 41. @Vera,dacă eu ți-aș povestii ce am văzut în scurta mea existență,de ce sunt oamenii capabili să facă pentru bani(de multe ori sume ridicole)ai spune că am luat-o razna sau imaginația mea e foarte bogată.Dacă ajungi prin preajma lui Hawkings,te rog eu mult să îmi confirmi dacă e om,hologramă sau cyborg.Dau o bere.Eu dacă ajung prim ministru ,te pun ministru de interne.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Paco Ei aş, m-ai găsit pe mine de pus căpetenie. Io-s pe la protocol ceva, cu potol, să mănânc, să mă simpţ bine. Sau troll-ministru, aş excela! 😀
   Aaa, şi în niciun caz nu vreau să fiu şofer! :)))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 42. Medicina la taxa ca-s un comod.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 43. Va spun eu ce-am facut cu 100K in noiembrie 2015.
  Am cumparat 4 garsoniere vizavi de spitalul Fundeni, bloc nou situat intr-o zona proasta a Bucurestiului
  Am simtit potentialul spitalului asa ca le-am cumparat , le-am amenajat, am trantit repede o noua firma cu sediul chiar intr-una din garsoniere.
  Le-am oferit la inceput la inchiriere in regim hotelier pentru insotitorii bolnavilor care erau internati la Fundeni care veneau din provincie si n-aveau unde sa stea.
  Mergea bine de tot dar nu stiam pe ce mina de aur stau.
  Cam dupa 1 an de functionare, a inceput sa se duca vestea garsonierelor mele printre doctorii din Fundeni.
  Si-am inceput sa primesc cereri de inchirieri cu ora de la doctori
  Pe scurt, doctorii se ard fie cu alte doctorite fie cu stagiarele la greu, si nu aveau unde.
  Pozitionarea strategica vizavi de Fundeni m-a facut sa inchiriez fiecare garsoniera de 2-3 ori/zi , la 100 RON/2 ore.
  In cea mai buna luna pana acum am incasat 30.000 ron.
  Mi-am angajat o femeie de serviciu de prin zona cu 3.000 ron net si un fel de administrator cu 4500 ron net care sta pe-acolo si incaseaza banutii.
  Asa ca afacerea merge pe autopilot pentru mine, trec saptamanal pe-acolo sa mai dau cu nasul , in medie fac profit net 3.000€/luna

  Ca intotdeauna, sexul vinde cel mai bine 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 2

  • Presupunând că e reală faza cred că dai totuși o căruță de bani pe curent și apă pt mașinile de spălat. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 44. As lua din ei pana i-as termina.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 45. Dacă ai un teren în apropierea unui oraş,cea mai bună investiţie e un CIMITIR. No joke !

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 46. Cred ca as merge mai departe la munca si cum ma calca vreunul pe bataturi ii servesc un ,,sugi pwla” din toata inima.Cum nici acum nu sunt prea dus la biserica,ar dura ceva pana m-ar da afara,dar nu mi-as face probleme la 100 000 coco in buzunar.Ba,macar sunt sincer,pentru mine aia 100 000 coco sunt salariul pe mai bine de un deceniu.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 47. In primul rand nu i-aș pune în vreo cutie ca sa nu ii arunce cineva din familie la gunoi si abia apoi as gandi ce fac cu ei! Pana atunci…….

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 48. Depinde… Investitie imediata ar fi o casa, masina, etc. Poate deschis o mica afacere..
  Pe termen lung.. pina imi vine alta idee, investitii la bursa…
  Nu am intentia sa ma laud..
  Dar..
  De 15-16 ani trudesc pe mosia unchiului Sam, si am si eu niste banisori investiti in actiuni, fonduri de investitii, comoditati, etc., adica pe unde m-au sfatuit pretenarii mei specialisti in finante. In ultimii 5 ani, cel mai slab profit a fost 11% pe an, cel mai bun vreo 20%… sa zicem 15% pe an, in medie. Nu invart (inca) suta de mii, dar daca as face-o, 15-20 de mii profit anual nu ar fi rau deloc, pentru efortul depus.. Acum, presupunand ca incepi cu $100k, in cel mai rau caz, in 25-30 de ani, pina la pensie, ai facut 2 spre 3 milioane..
  Revenind la investitii imediate, parca m-ar durea sufletul sa sparg aproape toti banii pe o Tesla.. Exista kituri de conversie EV…. Mi-as lua un Beetle clasic, si mi l-as face singur electric, cu vreo 10-12 mii de coconeti… Ar fi distractiv si util..

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 49. Comentez mai pe seara{noapte}, de frica manutelor rosii, NOT:)))) 100.000 de koko, inseamna zbor direct, arrivederci Romania. Nothing else.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 50. Sa zicem c-as avea bani multi.
  Dar multi, nu doar … 100.000 Eur. utli cat sa nu pot sa cheltui
  In cazul asta as calatori. As investi in amintiri!

  Apoi as cumpara cu banii aia propria mea educatie. “Lucrurile” astea – care n sunt lucruri – nu-mi pot fi furate.

  Iar penru copiii mei as proceda la fel.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 51. I-am avut si am cumparat o casa intr-o zona buna, iar acum aia cu care am crescut imi zic mereu ca abia asteapta sa manance un “gratar” (n.r. ei spun barbecue – cu accentul pe ultimul “e”) la vila de “bogatani”.
  Ideea este ca oamenii fac urmatoarele:
  1. cumpara proprietati
  2. achita rate
  3. o ard in fite

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 52. platesc datoriile, iau un apartament cu 2 camere pe care-l scot la inchiriat, zugravesc apartamentul actual si daca-mi ramane ceva, bag la banca.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 53. eu am niste bani stransi, nu chiar 100 de mii, si nu stiu ce sa fac cu ei.
  citind comentariile voastre nu am primit nici o idee noua, sunt in continuare indecis. un apartament nu aduce asa de mult profit, afacerile nu se fac asa de usor, mai ales in Romania, si nici nu esti sigur de reusita. nu m/as aventura deloc pe burse, bitcoin nici sa n-aud. pana la urma cred ca o sa-i sparg pe distractii si apoi pun mainile pe piept.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.