Cum stăteam io așa ieri și tăiam frunză pentru cel mai bun prieten al omului, dintr-o dată m-am trezit c-am început să visez cu ochii deschiși. Da, da, mi se mai întâmplă din când în când, pentru că sunt o fire romantică și visătoare. Sau ceva.

Mă rog, cert e că ori de la frigul de-afară, ori pentru că mi-am atins din greșeală portofelul (care e foarte pornit pe nudism de ceva vreme), am început să mă gândesc ce-aș face cu 100.000 de euro. Well, după ce-am cochetat o vreme cu alternativa clasică a românului, îmi iau a mai șmecheră mașină, cel mai bengos telefon și de restul mai văd io, mi-am zis să-mi bag mințile în cap că pot mai mult de-atât.

Dar, spre surprinderea mea, nu prea puteam. Tot Tesla aia parcată-n fața blocului îmi apărea în fața ochilor. Așa c-am dat un search pe google să văd ce-ar face cu banii ăștia unii mai deștepți ca mine. Și ce să vezi, băbăiatule, oamenii ăștia care-s obișnuiți cu cașcaval mult sunt puși pe investit. Au început să mi se învârtă prin fața ochilor tot felul de business-uri, startup-uri și alte idei. Ce să mai, bani să ai, că găsești rapid ce să faci cu ei sau pe cineva care să le poarte de grijă. Doar că pe mine nu mă încălzeau deloc perspectivele astea. Mie de-abia îmi ajunge timpul să fiu eu, de unde să mai scot resurse și pentru administrat o afacere?

Lămurit, am dat să ies de pe net și să mă întorc la Tesla mea, când mi-a sărit în ochi o șmecherie care se cheamă „România investește”. Sătul de atâtea sfaturi despre investiții, am dat să ies la fel de rapid cum intrasem, dar exact când dădeam „back”, ce bag io de seamă? Cam pe la mijlocul paginii așa, trona întrebarea: Ce ai face dacă ai avea 100.000 Euro? Hmm, mi-am zis, ia să vedem. Și-am început să citesc și să mă joc pe-acolo. Și-am tot exectutat cale de vreo juma’ de oră.

Dar pentru că la mine nu prea funcționează chestiile astea la nivel teoretic (știți cum e, teoria ca teoria, dar practica ne omoară), după ce m-am lămurit cam cu ce se ocupă oamenii, care-s fondurile și în ce se investesc bani, am dat click pe butonul pe care scrie „Contact„, mi-am lăsat frumușel datele, iar în câmpul „Observații” am scris exact așa: Salut! Din nefericire încă nu am 100.000 de euro și, sincer să fiu, nici nu se întrevăd ceva șanse în viitorul apropiat. Dar cred c-aș putea să fac o generoasă investiție de 100. De euro. Ce ziceți, aveți cum să mă ajutați?

Am dat „trimite mesajul” și-acum aștept să-mi răspundă. No joke. Sunt chiar curios ce-o să se întâmple.

Ce voiam să-ntreb, râdem-glumim, dar e imposibil să nu vă fi gândit măcar o dată la ce-ați face dacă ați avea un munte din ăsta de cașcaval. V-ar deranja să-mi povestiți și mie?

mihai_vasilescu_euro