12,130 cititori

Femeia normală despre femeia puternică

Dacă e sâmbătă, e Elena.

De fiecare dată când citesc articole despre “femeia puternică” mă duc cu gândul la o campioană la căratul pungilor din piață sau la mutatul mobilei prin casă. Dacă ar fi să mă iau după asta, toate femeile pe care le cunosc eu sunt puternice. Dar nu, femeia puternică este alfa și omega tuturor Evelor. Nu este născută pe Pământ și categoric nu trăiește printre pământeni. Universul ei este unul paralel cu lumea asta, la fel cum este și ea de altfel. Aproape în toate cazurile are vârsta cuprinsă între 35 si 45 de ani și este o femeie singură, fară copii. Dar doar pentru că așa a vrut ea, se știe. Și asta pentru că de-a lungul anilor a refuzat orice “porc” care a încercat să se apropie de ea, pentru că o luau lehamitea și scârba doar când se imagina stând pe lângă vreun purtător de pantaloni doar ca să fie în rând cu pleava.

Pentru ea coșmarul vieții este ca pe lângă rufele ei (doar ale ei) puse în mașina de spălat să mai apară și izmenele vreunui pârlit. Asta nu și-ar putea-o ierta niciodată și practic ar reprezenta nivelul de jos al decăderii ei ca individ. Cum să bage unul din ăsta în casa ei? Casa care este locul sfânt în care se întoarce seară de seară și mănăncă singură din caserolele cumpărate de la supermarket. Locul unde toate sunt la locul lor și toate locurile sunt ocupate cu nimic. Pentru că da, femeia puternică este specialistă în “relații de cuplu” și știe perfect că dacă pentru muritoarele de rând există bărbatul ideal (ce fraiere!), pentru ea idealul maxim a fost atins atunci când s-a născut.

Da, în această lume total dezechilibrată, femeia puternică este deținătoarea echilibrului interior perfect. Iar lucrurile se întâmplă doar dacă și când vrea ea. Are coach personal care o ajută să-și răspundă singură la întrebări legate de viață. Care viață? Habar n-are! Deși singurul tratament de care are nevoie este un bocanc direct între picioare. Cu speranța că durerea provocată o va readuce la realitate. Privită din exterior pare că trăiește viața perfectă. În interior însă sunt uși ferecate și lacăte închise.

Genul ăsta de femeie este cancer curat pentru orice”proastă” prinsă într-o relație. Îi va explica în fraze lungi, cu subiect și predicat, avantajele unei vieți în singurătate pe care niciun om normal n-ar vrea s-o trăiască și îi va dezvolta teoria incompatibilității dintre femeile puternice și regnul masculin.

Nu există ființă mai dăunătoare imaginii unei femei, decât femeia puternică. Pentru că stabilește care sunt standardele bărbatului perfect până în limita imposibilului și crează celor din jur așteptări de neatins și imagini false asupra vieții. Într-o altă lume probabil ar fi de apreciat o astfel de personalitate, dar trăim pe Pământ, locul unde-i raiul frustratelor și al nefericiților care propagă către tânăra generație cum că singurătatea înseamnă curaj și putere, nu un flagel care distruge omenirea. Și o distruge chiar din locul de care ar avea nevoie cel mai tare ca să poată supraviețui: din suflet.

Și uite așa cresc generații de tineri peste care s-a prăvălit veninul ăsta ambalat în staniol auriu. Generații în care ele vor trăi o viață cu ideea fixă că toți bărbații sunt niște porci. Iar ei, “porcii”, nu vor mai crede în relații adevărate, odată convinși că toate femeile sunt toate niște prefăcute și materialiste. Tineri care vor fi niște adulți singuri, cu nenumărate frustrări și preconcepții, doar pentru că niște tâmpite n-au înteles că nu poți încadra oamenii în două șabloane și că în viață nu există doar alb sau negru.

Copiii ăștia vor trece prin viață fără a ști să-și evalueze propriile calități, vor căuta himere într-o lume înnebunită după perfect și vor sfârși întrebându-se de ce lumea are nevoie de “doi”, când pentru ei “doi” nu mai reprezintă nimic.

Si dacă tot vin sărbătorile acum, știți ce-mi doresc? Să întâlnesc o femeie din asta puternică, să-i trag doi pumni în ouăle alea mari, s-o ajut să-și facă omletă din ele.

Semnat: o femeie “normală”!

mihai_vasilescu_femeia_puternica

229 de păreri la “Femeia normală despre femeia puternică

 1. Si mai sunt si bărbați pe care ii doare in cu.r de femeile puternice.Eu vreau o femeie să o tin brate,să o aprob si să o consolez,chiar dacă in proporție de 90% habar nu am de fapt ce vrea să spună,nu sa fac skanderbeg cu ea.
  O femeie din asta puternică,colegă cu nevasta-mea,care cu trei mariaje la activ,terminate abrupt ca porcii vroiau si ei copii,am aruncat-o fără regrete in Focsani din masina.
  Bun text doamnă,rămâi femeie,normală.Noi aveam nevoie de femei absolut normale.

  Comentariu beton! Thumb up 101 Thumb down 11

  • @edelweiss, de ce, man, ce făcuse? Respira prea adânc?

  • @edelweiss, ai aruncat-o cumva lângă o pădure ? Că am văzut un reportaj cu vulpi turbate și urși care umblau bezmetici.

   Comentariu beton! Thumb up 39 Thumb down 7

  • Nu man.M-am dus la Focsani pentru aia,că ma rugase nevasta-mea.Tot drumul si la dus si la întors : că femeile sunt proaste ca fac copii,că barbatii porci.La douajde km de Râmnic am clacat,oprit masina si urlete:iesi in plm afara zdreanță sinistra.Fii puternică pe câmp,să joci leapșa cu mistreții.Si acum sunt plin de spume.Ii zici soaței că practic e proasta că a facut copii.

   Comentariu beton! Thumb up 42 Thumb down 10

  • Ei, nu erai așa supărat daca ai oprit totuși mașina ca să coboare…

   Comentariu beton! Thumb up 32 Thumb down 5

  • @Catalin, n-a oprit maşina:)))). A aruncat-o din maşină!
   Îl şi vedeam pe @edelweiss un galant care opreşte, deschide portiera şi o roagă frumos să iasă.???

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 6

  • Prima dată am vrut să o las in Focșani.Treaba ei era un dârlau.Nu stiam,ca o ducea pu.lea.După ce că o fac pe pimpu,nu dai un ban la benzina de o înghite 2.5 benzinar,mă faci si porc si pe nevasta-mea proastă.Nu stiu ce a zburat prima dată:ea,poseta,plutea in aer si o eșarfă.Nevasta-mea:lasă mă poșeta aia că-i a mea.Circ.

   Comentariu beton! Thumb up 49 Thumb down 5

  • Nu mai știai ce să arunci, ha? :))))))))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 5

  • @edelweiss, daca te hotarasti vreodata sa predai cursuri de atitudine, ma bag si eu la clasa. Tare mi-ar placea sa iau si eu decizii rapide si corecte cum faci tu. ?

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 6

 2. Cum ar putea bărbatul şi femeiasă se înţeleagă? În fond, amândoi doresc lucruri diferite: bărbatul, femeia şi femeia, 
  bărbatul.

  Comentariu beton! Thumb up 60 Thumb down 7

  • @MariusS, ăsta-i comentariul-dilemă cel mai tare de până acum. ?

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 5

  • Daaaaaa?
   Și ce te faci cu femeile care doresc același lucru ca bărbații ?
   Adică femei .

   Sau invers

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 5

  • @Miorlau, nu faci nimic. Că nu-i treaba ta acolo.

   Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 4

 3. Multă vreme am ridicat sprânceana când auzeam de femeile astea puternice. Pentru că eu sunt genul ăla de femeie dependentă de familie, de prieteni, genul al cărei scop e să aibă 3 ţânci. Nu zic că eram scandalizată dacă auzeam pe vreuna care susţinea că nu vrea copii, că vânează postul ăla de country office coordinator sau o denumire care-mi trecea razant pe lângă ureche. Nici nu mai ştiu cum şi de ce am avut revelaţia “stai, bă, dacă io n-am niciun vis de mărire in viaţă, de ce e obligatoriu ca nimeni să n-aibă?! Daca eu visez să schimb scutece, de ce e obligatoriu ca toţi să viseze asta?!”
  Cat timp deciziile ei sunt asumate, faptul că o femeie la 40 ani e nush ce ceo sau sub-ceo, celibatară şi fără niciun instinct matern treaz, e super ok. La urma urmei, ea-şi pune caserola pe masă.

  Comentariu beton! Thumb up 89 Thumb down 6

  • @Vera, caserolă, colț de pâine, mie deja mi-e foame. Mă duc să-mi fac o omletă cu șuncă.

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 3

  • @Elena, să-ți faci omletă din oo de femeie puternică ?

   Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 3

  • @Elena Ştiu ce zici, dar mă fte o lene aşa gravă că nici să sparg un ou n-am energie. Rod niste biscuiţi de la copii, cică stimulează dezvoltarea creierului. Nuş ce să zic, de când îi mănâncă, Picea tot foloseşte bucata de covrig pe post de telefon…

   Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 4

  • @Vera, stai calmă. Nu-i panică. Al meu a vorbit la para de duş cu bunică-sa mult timp. I-am luat un telefon real până la urmă. Acum ne scriem sms. Când suntem în casă.

   Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 4

  • @ Vera

   Eu nu cred ca femeia puternica face o categorie aparte, ca s-ar deosebi in dorințe de ceilalți/alții. Si pe mine, unul, tocmai asta ma agasează la ele, importantă pe care si-o dau pretinzându-se altfel, căci …

   – sa vrei sa fii stăpân pe viața ta e firesc si subînțeles;
   – sa fii stăpân pe viața ta a ajuns al naibii de greu. Pentru oricine;
   – sa nu-ți dorești o viața apăsată de poveri materiale, de incertitudinea zilei de mâine e firesc si subînțeles;
   – sa vrei sa fii iubit si nu exploatat nu mai zic … e firesc si subînțeles;
   – sa vrei sa faci ceva pentru viața personală, ca așa vrei tu, nu pentru ca s-ar uita cineva/alți strâmb pe tine, e ceva firesc si subînțeles;
   – sa nu accepți sa fii interiorizat de alții e firesc si subînțeles;
   – sa refuzi sa accepți intr-o relație o împărțire injusta a sarcinilor casnice e ceva firesc si subînțeles;
   – sa ai o bruma de bani, ai tai, pusă de-o parte, ca atunci când nu mai poți, sa zici “stop !” e ceva firesc firesc si subînțeles;
   – sa fii single pentru crezi ca așa ți-e ție mai bine e ceva firesc si subînțeles.

   … nemailungid-o aiurea, toate astea sunt dorințe firești, nu chestii cu care sa bravezi.

   P.S. Necesita ceva transcriere ? 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 37 Thumb down 6

  • @Faiantaru
   Nu, dar necesit eu transcriere. Eu zic ca o femeie ajunsa la un patruzeci, care are casa ei si masa ei si care zice ca nu vrea copii, are dreptul sa fie crezuta. Mi se pare un pic intruziv sa stim noi mai bine ce simte ea si ce crede ea. E chiar asa greu de crezut/anormal ca o femeie sa nu-si doreasca sot si copii?
   Lasandu-le la o parte pe cele care se mint singure si braveaza (treaba lor de ce o fac), eu sincer cred ca sunt celibatare convinse. Si fericite cu viata lor. Sau femei care se marita dar nu vor copii. Iarasi, perfect acceptabil in cartea mea.

   Comentariu beton! Thumb up 53 Thumb down 5

  • @Faianțaru, ai dreptate, sunt dorințe firești. Asta până nu începi să te dai mare și să spui că alea măritate cu copii sunt niște proaste vai de capu’ lor și numai tu ești o adevărată femeie.

   Comentariu beton! Thumb up 36 Thumb down 5

  • @Faianțaru’
   În viața ta n-ai scris un mesaj mai clar ca ăsta, așa-i? :)))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

  • @ Laura

   Te-ndoiesti cumva ca pentru mine toate au o limpezime de cristal ? 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

 4. Perfectă analiza forțoaselor ăstora. Ele pot fi “puternice” doar singure. Și vor sfârși acre și fleșcăite, ca varza murată primăvara târziu.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 16 Thumb down 20

  • @Ana, ohoooo. Stai să vedem (amândouă) până la sfârșitul zilei dacă suntem în tabăra potrivită (cu aceleași concepții)?.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 4

  • Alea care fac reclamatue la politie ca se joaca copiii fotbal in spatele blocului si le deranjeaza.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 3

  • Oamenii care se laudă că-s puternici sunt doar aceia care au reușit să se convingă că-și trăiesc visul, aceia care și-au construit dorințele în jurul lucrurilor pe care le-au primit de la viață, nu-n jurul adevăratelor lor aspirații.
   A sublinia că ăilalți îs slabi, ca să reiasă ce puternic ești tu e un obicei pe care nu-l găsești la persoanele cu adevărat stăpâne pe destinul lor.
   Care-s și foarte puține, de altfel.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

  • Fara nimeni langa ele o sa se sesizeze vecinii ca a decedat dupa mirosul hoitului de trei saptamani. Si e trist sa nu aiba cine-ti da o cana cu apa si sa-ti aprinda o lumanare dupa ce o viata ai fost puternica.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 8

 5. @Elena, dacă îi tragi doi pumni în ouăle alea mari sigur o faci să cânte subțire :))

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 6

  • @Ardei gras, dacă cântă în timp ce face omleta e ok.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 4

 6. Elena, oare nu tocmai normalitatea aceasta vă dă vouă, femeilor, putere? Oare nu EXACT aceată stare de normalitate este imaginea puterii? a unei puteri interioare, a unei frumuseți elegante?

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 8

 7. Așa se zice acum la lesbiene ?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 11

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 8 Thumb down 15

  • @Ananas, da ce-ai, frate, cu lezbienele? Mie îmi plac.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 4

  • @Elena P. Și mie ! Am văzut eu un film…Nu am nimic cu ele. Și eu sunt lesbian !

   Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 6

 8. Nu cred ca exista femeie puternica.Exista doar aparenta.Femeia aia puternica trece destul de des prin momente in care si-ar dori un purtator de izmene langa ea.Sau o purtatoare de tanga,exista si varianta asta.Ca se afiseaza cu tupeu, declara ca e singura si n-are nevoie de un barbat,ca e strong si ii e bine asa,astea sunt parturi.S-a obisnuit sa nu-si imparta timpul liber,sa nu depinda de ce vrea altul,sa isi satisfaca mofturile.Atat.

  P.S. valabil si pentru barbatii puternici.
  P.P.S. Sper ca din subiectul asta sa nu ajungem iar la …ar fi penibil,zau.

  Comentariu beton! Thumb up 32 Thumb down 9

 9. Fosta mea profă de geografie din generală, e o femeie d’asta, puternică. Și acuma e fix la fel: singură, urâtă și grețoasă și, în plus, tot profă de geografie de generală este și o are fii-miu la clasă. ?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 13 Thumb down 11

  • @diabolic, săracu’ copil. Munții poți să-l înveți şi tu. Iar despre pădurile patriei, nu mai zic. Eşti expert!

   Eu aveam o profă de chimie în liceu pe sistemul ăsta. Şi se asigura de fiecare dată că ne arată, nouă fetelor, cât de mult ne urăşte.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 5

  • @Elena, cucoana asta le învață despre cum să fie independente și că bărbații “ie” porci. Leșină puștoaicele de râs. Tropăie hormonii în ele ca herghelia de cai de la Letea și, numai chef de “lecțiile de viață” de la o babă puternică, nu au ele.
   Am ajuns la concluzia că, femeile puternice sunt precum călugării care dau sfaturi despre cum trebuie să funcționeze o familie, ei nefiind niciodată căsătoriți.

   Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 6

 10. Complimente!!! Mă bucur că ai scris acest articol. Am întâlnit atâtea femei “puternice” în ultima vreme încât ajunsesem să mă simt anormală. Abia după ce le-am analizat puțin mi-am dat seama că de fapt sunt puțin frustrate “duamnele”. Cu subiectul ăsta ne putem întoarce la campania #mitu unde s-au arătat mulțime de agresate ( nu vorbesc despre cele care chiar au suferit ). Pentru ele bărbații “e” doar niște porci care vor să fută!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 10

  • @Roxana, #mitu a fost un dezastru. Empatia a fost ucisă cu acest haştag.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 8

 11. @Roxana,acum nu te supara,normal ca vreau sa tufa.Dar cat doamne iarta-ma sa tot tufa,ca o faci o data,de doua ori,de n’spe ori,dar n-o fi viata asta numa un futai,vii acasa,mananci,te tufi,bei o cana cu apa ,iar te tufi,te uiti la tv si mai bagi un numar.Ca e vorba de unul care vrea sa te treaca e carnetel e altceva,dar il eviti naibii,doar n-or fi toti barbatii cu agenda la ei.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 5

  • @Marius M, Fii bărbat și spune ”fuți” în loc de tufi.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 12 Thumb down 6

  • @Marius, @Roxana se referea la altceva.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 2 Thumb down 5

  • Perfect de acord cu tine. Explică-le asta femeilor “puternice”. Și dacă sunt așa puternice cum se cred, i-ar putea folosi cu succes și pe acei “porci” care vor doar să fută!?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 2 Thumb down 5

  • Roxi,nu cred ca daca spui futi in loc de tufi esti mai barbat.Uite:futi,futut,futai.Nu ma simt mai mascul.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 5

  • @Marius, tu nu te simți, dar noi așa te percepem acum?.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 6

  • @Elena,sa stii ca 5 minute dupa ce mi-ai dezvaluit asta m-am simtit si eu.Dar am auzit o voce din neant:da tu cu aspiratorul ca eu fac mancare.Si nu prea suna a rugaminte! Asa ca daca s-ar putea sa ma incurajati sa ma simt iar barbat…dar iute,ca daca nu ma insel cosul de gunoi e full.

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 4

  • @Marius, două vorbe nu fac cât o faptă. Aşa că: spor la treabă!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 4

  • cum adica? femeile puternice se fute? ptiui, doamne apara si pazeste-ne de necuratu.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 12. Eu cred în jumătățile alea care împreună pot face un întreg minunat. Cred că nu trebuie să fim la fel ci să ne bucurăm de celălalt care ne completează.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 4

  • @Anouk, cum ştii tu să împaci ş capra şi varza.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 4

  • @Elena, păi măcar capra și varza să fie împăcate.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 3

 13. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 24 Thumb down 32

  • Uhm, what?!
   “alegi sa nu-ti distrugi corpu’ si viata, sa nu-ti arunci la gunoi banii, timpu’ si visele”.
   Astea se intampla cand faci copii? Wow! Nici nu mai am cuvinte sa exprim cat de groaznic este ceea ce ai scris. Oribil!

   Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 14

  • @xyz Keep dreaming! Încerci să te convingi singură? Am copil, am bărbat dar asta nu mă împiedică să fiu femeie. Încă am un corp de invidiat, încă sparg mulți bani doar pentru sufletul meu și sunt liberă să fac ce vreau cu timpul meu. Eu chiar mă simt o femeie puternică!

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 9

  • @xyz, cunosc eu niște tipe care au făcut copii și nu și-au distrus corpul și viaţa. Și nici nu și-au aruncat viaţa la gunoi. Serios, dacă vrei îţi prezint vreo două. Dar mi-e teamă să nu te umfle plânsul dacă vezi cum arată.

  • @xyz, te aşteptam☺. Î
   Îmi place că ai avut “puterea” să scrii cu nickname.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 6

  • @Mihai, una dintre ele vreau să fiu eu. Te roggggg!
   Mi-e foame rău de tot!???

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 5

  • xyz,sa inteleg ca mama ta a facut un plod si si-a distrus corpul si viata,si-a aruncat la gunoi banii visele si timpul ca sa te creasca pe tine?
   Brrrrr….

   Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 6

  • @Mihai doar doua?! Eu stiu foarte multe mamici fantastice la corp. La naiba, cu totii le vedem pe strada, in parc, nu stiu de unde are xyz ideea ca maternitatea iti strica trupul.
   (Mie mi se pare ca arat mai bine acum decat la 20 ani. Cuvantul cheie este “mie” 😀 )

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 7

  • Olelei, muica, vorba strabunica-mi! Avusei o revelatie: mi-am distrus corpul, viata si am mai aruncat si o gramada de bani si vise la gunoi! Bine ca m-ai atentionat: nici nu-mi mai bat capul sa ma bucur ca ma duc sa vad cum si-a aranjat fiica-mea casa(e drept, luata din banii munciti de mine si de taica-su), pun doliu la matura si imi plang de mila.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 5

  • @xyz, ăsta e un comentariu de genul:” sunt grasă și-mi place așa cum sunt!”
   Perfect, poți să joci cartea asta, dar nu te bate cu cărămida în piept, ca și cum tu ai fi o metapersoană iar celelalte niște nevertebrate demne de mila ta superioară.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 6

  • @xyz, Aș vrea și eu așa corp distrus ca al Verei după ce a născut doi copii. (sau trei )

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 5

  • Nu majoritatea are nevoie de minoritate,minoritatea are nevoie de acceptul majorității.
   Nevasta-mea roșcată,ochii verzi încă are curul de care m-am îndrăgostit.S-a dus si se duce la sală,cosmetică că a avut bărbat care a schimbat pampersi,legănat copiii,hrănit,bucătar si obsedat de curățenie.Un porc misogin care ii lasă toată libertatea din lume si toti banii pe card.

   Comentariu beton! Thumb up 56 Thumb down 5

  • @xyz, poti sa ne luminezi care sunt realizarile tale pana acum si cati bani ai facut de pe urma corpului tau? Ca prea vorbesti ca un om mare.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 5

  • N-a zis nimeni pe-aici că femeile fără copii sunt ratate, din contră, unele comentarii chiar afirmă clar și răspicat că fiecare femeie are dreptul să-și trăiască viața cum consideră…

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 14. Uau, Elena, m-a luat cu fiori. Am avut viziunea unei lumi ca în ”Soarele gol” al lui Asimov. Asta dacă femeile puternice vor câștiga teren. Eu sper să nu.

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 4

  • @Gabil, hai că m-ai făcut să simt şi eu fiorii cu asocierea ta.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 4

 15. Un singur nume îmi trece prin minte: Andreea Raicu :))) și fanele ei care citesc de pe ”de vorbă cu tine”, R.F.Constantinescu și alte lăbăreli. Bravo Elena! Femeia puternică my ass.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 8

  • @Roxi, vrei să te mint?! De la comentariile lăsate la Andreea mi-a venit ideea cu textul ăsta.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

  • @Roxi, @Elena, dacă s-ar posta poze cu Raicu nemachiată cred că ar pierde multe cititoare.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 4

 16. Elena, cam asa e in Italia. Crezi ca italienii sufera pe chestia asta? Nu. S-au orientat rapid catre straine care sunt pe aleselea si culeselea, care mai de care mai frumoasa, mai harnica, mai modesta. Italianca, femeie puternica si independenta este o femeie singura.
  Marturisesc cinstit ca si eu mi-am iritat semenii cu o expresie…aia de “barbat adevarat”. Mi-a trecut dar o vreme eram obsedata de barbatul adevarat…
  Zi buna aici in bula! Sper ca nu voi mai fi nevoita sa vin sa aghezmuiesc! 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 5

  • @GMT, ți-a trecut pentru că l-ai găsit?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 4

  • Elena, mi-a trecut pentru ca nu exista. Era doar in capul meu…
   Zilele trecute reflectam la o chestie. Noi femeile tot tanjim dupa barbati asa si pe dincolo…lista de calitati este foarte lunga…Dar oare noi chiar ii meritam pe aia perfecti? Chiar ne-am pricepe sa fim fericite cu ei si ei cu noi? Am face fata? Suntem chiar asa de grozave cum ne credem? Eu uitandu-ma in urma , analizand-o pe GMT cea de acum n ani…m-apuca jalea.
   Cred ca femeia puternica este tocmai aceea care are curajul sa se cunoasca bine, macar mai tarziu decat niciodata!
   La mine au lucrat puternic cartile citite, ele mi-au deformat realitatea. Realitate in care nu m-am regasit niciodata. Abia acum muncesc serios la mine si, crede-ma, am muuult de munca..Multa fantezie in capul meu, multi cai verzi pe pereti. .

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 2

 17. Femeile descrise sus se incadreaza intr-o cu totul alta categorie si nu sunt nici “puternice” si nici “singure”. Genul asta de femei, chiar daca aparent nu au o relatie stabila, de obicei nu sunt deloc singure. Pentru a-ti recunoaste singuratatea iti trebuie curaj (nu e cazul lor). Pentru a scapa de ea iti trebuie si mai mult. Unii se debaraseaza de acest “handicap” mai repede, altii il duc ani intregi.
  Toata lumea analizeaza intamplarile celor din jur pornind de la nivelul lor de perceptie si intelegere. Filmul “The lobster” descrie foarte bine genul asta de paradigme. Acolo oamenii singuri sunt arestati si dusi la hotel ca in termen de 45 de zile sa isi gaseasca perechea, altfel vor avea un destin nefast. In continuare trăim într-o societate în care esti stigmatizat dacă n-ai pereche, indiferent de compromisurile pe care trebuie să le faci în sensul ăsta. Sunt convinsa ca toti avem exemple de cupluri care sunt (încă) împreună pentru că celor doi protagoniști le e teamă de gura lumii, de ideea de a fi singur, de ce-o să zică mama, tata, vecina și colegii de birou.

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 18. Spuneam ca am o prietena bună. Se incadreaza in ceea ce spui aici, 35 ani. A ales cariera intr-o lume a barbatilor. Are masina, casa, cont in banca in euro destul de gras. Momentan nu este singura, dar nici “intr-o relatie” nu as putea-o numi, deoarece se plange de cele mai elementare lucruri ca si cum ar incerca sa ii gaseasca respectivului nod in papura. In trecut a ranit inimile celor cu care a umblat, pana s-a cuplat cu unu mai tanar ca ea cu vreo 6 ani. La inceput toate bune si frumoase fwtai in draci pana cand ea a vrut kinderi, asta dupa vreo 4 ani. Ala era in floarea tineretii, nici nu copilarise bine, putea spune despre el chiar ca el era copil. S-au despartit si ideea a fost ca a cam suferit. A mai avut relatii pasagere de atunci. Eu cred ca s-a cam obisnuit sa fie mai mult singura. Vrea un tip care sa fie istet, dar si inteligent, nu neaparat frumos dar nici sa fie prea urat, daca se poate neinsurat si fara copii, sa aiba casa masina si un salariu cat de cat decent care sa ii permita sa se duca in vacante pe banii lui. Sa o asculte si sa se simta confortabil in compania lui. Are tabieturile ei, framantarile ei si cred ca nu va fi niciodata cu adevarat fericita pentru ca un asemenea barbat – nu cred ca mai exista, dar cine stie poate poate.

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 6

  • Yo,mama are o vorba,toate la timpul lor.Adica te casatoresti si faci copii cat esti tanar si prost!Dupa 30 de ani deja ai alte asteptari,visezi printi pe cai albi.N-ai sa vezi,pentru ca si printul pe cal alb o viseaza pe Ileana Cosanzeana, nu una trecuta de prima tinerete cu tabieturi si nazuri.Vrea prospatura!

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 7

  • @ Marius M – fratica nu este cazul gagica arata bine de tot deci pare prospatura pentru categoria 20-50 de ani :). E cum zice @Vera despre ea. Sincer acum arata mai bine ca la 20 de ani. Eu o cunosc de la 18. Cum ai spus si tu aia care o vor nu o vor pentru o relatie ci prntru altceva.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • @YO, prietena mea are 37 de ani. E singură de 6 ani. Avea o lista făcută cu 35 de caracteristici pe care trebuie să le aibă “bărbatul ideal”. Ghici ce? A găsit un tip care în primă fază avea 33 din 35 (fuma şi era mic de statură). După 6 luni şi dat seama că nu-s 33 ci 12. Dacă mai continuă relația se duce ăla în minus x ??

   Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 4

  • @ Elena P – tocmai de asta la o varsta daca vrei o relatie scazi din alea 35 de puncte ca sa nu fii dezamagita. In plus trebuie sa iti vezi interesul pentru care vrei o relatie. Cu siguranta ala ori va disimula cum este de fapt – cunosc multi din astia care se integreaza oricum oricand oriunde, ori va fi un mini”porc” pe fata!
   Deja daca as fi la 37 de ani ca barbat as vrea o partenera de distractii (de la fwtai la petreceri si calatorii). De spalat am masina de spalat, mancare stiu sa fac cat sa nu mor de foame, curatenie am facut de mic. Sunt mult mai multe sanse ca barbat sa gasesti pereche cum vrei tu decat ca femeie. Femeile sunt complicate si intorc firul pe toate partile chiar si cand nu este nevoie.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 5

 19. Femeile descrise sus se incadreaza intr-o cu totul alta categorie si nu sunt nici “puternice” si nici “singure”. Genul asta de femei, chiar daca aparent nu au o relatie stabila, de obicei nu sunt deloc singure. Pentru a-ti recunoaste singuratatea iti trebuie curaj (nu e cazul lor). Pentru a scapa de ea iti trebuie si mai mult. Unii se debaraseaza de acest “handicap” mai repede, altii il duc ani intregi.
  Toata lumea analizeaza intamplarile celor din jur pornind de la nivelul lor de perceptie si intelegere. Filmul “The lobster” descrie foarte bine paradigmele de genu. Acolo oamenii singuri sunt arestati si dusi la hotel ca in termen de 45 de zile sa isi gaseasca perechea, altfel vor avea un destin nefast. In continuare trăim într-o societate în care esti stigmatizat dacă n-ai pereche, indiferent de compromisurile pe care trebuie să le faci în sensul ăsta. Sunt convinsa ca toti avem exemple de cupluri care sunt (încă) împreună pentru că celor doi protagoniști le e teamă de gura lumii, de ideea de a fi singur, de ce-o să zică mama, tata, vecina și colegii de birou.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 14 Thumb down 8

  • @Dea, bun, admit că sunt oameni care nu vor o relație. Că vor să fie singuri. Bani, carieră, libertate.
   Câți astfel de oameni cunoşti tu? Că eu am câteva exemple care se apropie de 40 de ani şi nu mai sunt atât de convinse că au ales bine când au decis să fie “libere şi puternice”.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 7

  • Eu zic ca lucrurile sunt mai complexe de atat. Ar fi absurd sa luam 7 miliarde de oameni sa ii grupam cate doi intr-o uniune ,,oficiala”. De cele mai multe ori acele femei de care zici tu au suferit in trecut ceva traume emotionale si se ascund sub ,,ideologiile” scrise de tine. Poate si societatea e de vina ca nu prea iti permite sa fi vulnerabil. E foarte usor sa facem tipologii si sa judecam. Nu nu am vazut pe nimeni care sa aiba o abordare mai umana in ce priveste aceasta categorie de femei singure si NEF* dar nu numai, asta in general despre orice. Haideti sa o luam altfel, atunci cand te indragostesti pana si cea mai scorpie femeie se comporta la fel, are aceleasi trairi de ,,butterfly” si cu siguranta nu va ALEGE singuratatea. Acuma nu putem impune noi de cine ar trebui sa se indragosteasca si de cine nu. Fiecare are chimia lui. Faptul ca zic ele ca toti barbatii sunt ,,porci” e oarecum adevarat, asta pentru ca nu cauta unde trebuie si ii nimeresc doar pe aia. Barbatii au si ei ,,bubele” lor. In primul rand acei barbati ,,porci” sunt cei mai ,,vocali”, sunt mai siguri pe ei si de obicei cu un charm greu de rezistat daca nu esti ,,profesionista” ;). Acest gen de barbati ii nimeresti destul de des din simplul motiv ca ei sunt mereu dispusi sa te abordeze. La extrema cealalta se afla cei care nu te abordeaza niciodata, iar la mijloc sunt cei pe care ii intalnesti in anumite conditii, imprejurari, evenimente, prieteni etc. si care nu neaparat au curaj de fiecare data sa se afirme si nici nu iti dau tie posibilitatea sa o faci tu. Trebuie sa nimeresti exact locul potrivit si persoana potrivita, cazuri ideale de 5%. Restul sunt combinatii de relatii disfuntionale intr-o mai mare sau mica masura in functie de cum gestioneaza fiecare. NU e usor sa fi singur la fel cum NU e usor sa ai o relatie. A avea o relatie nu inseamna sa ii pui in carca celuilat responsabilitatea de a te face ,,fericit”. Daca tu nu ai lucruri care te implinesc, nu vei fi niciodata fericit, indiferent de statutul tau.

   Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 5

 20. O intrebare va rog , cine mai poarta izmene ?!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 5

  • @Pura1970, eu. Când este foarte frig.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 2

  • Eu am purtat si doua perechi dar afara erau minus 40 de grade si eram in siberia 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 4

 21. Mi-e teamă că punem prea ușor etichetele pe fruntea altora. Și nu prea înțeleg de ce e de condamnat decizia unora de a-și trăi viața altfel decît ni se pare nouă că ar fi “normal”. Că pînă la urmă “normalitatea” e o chestie relativă și, de cele mai multe ori, absolut subiectivă. Și asta fiindcă ce e normal la mine e a naibii de ciudat pentru altul. Și invers.
  Atenție și la pumnul în ouă din final: ar putea fi contracarat cu un pumn în gură. Acțiune și reacțiune. Așa, ca de la o femeie puternică ce dă cu pumnul, la una normală ce sare prima să-și impună normalitatea cu forța.

  Comentariu beton! Thumb up 32 Thumb down 4

  • @krantz, eu vreau să-mi arăți un om care este singur şi fericit. Şi nu la tinerețe, la bătrânețe.
   Până când îl găseşti, eu mă pregătesc pentru pumnul în gură.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 14 Thumb down 13

  • @ Elena P – Fratele meu are 60 de ani aproape – e frate din partea tatalui dintr-o alta casatorie. Este singur, nu a fost niciodata casatorit, nu l-am vazut niciodata cu o femeie, ce-i drept nici cu barbati :). Stiu ca taica-miu a incercat sa ii faca lipeala, si ultima chiar l-a placut si a sunat dupa el pe fix vreo 3 saptamani dupa ce s-au intalnit de vreo 2 sau 3 ori. Nu a fost sa fie. Probabil ca este fericit sau ca regreta, nu stiu ce sa zic. Acum e plecat in Belgia, pe principiul ca si acolo pot fi pielea pwlii ca si aici! Tine totusi si de alegerile pe care le faci in viata!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • @elena, de la ce varsta incolo ne declaram batrane? ca io as cam ridica doua dejte la intrebarea ta. Si sa nu-mi zici ca nu se pune pt ca am copil si caine.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

  • @singlemum, păi nu se pune. Eu vorbesc despre oameni care nu au copii și care n-au decis să fie singuri din cauza unor experiențe neplăcute.
   Subiectul este despre singurătate “asumată”. Despre cele care sunt singure, ar vrea să nu mai fie, dar îți dă un pumn în gură (vezi @krant, te citez) că așa vor să fie și vezi doamne cât de bine este.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 12

  • @elena, pot sa zic ca si la mine acum, de ceva ani incoace, singuratatea e “asumata”. Experientele neplacute au fost cu vreo 14 ani in urma. Astazi nu traiesc singura ca o consecinta a intamplarilor neplacute de acu 14 ani, ar fi culmea, as fi caz patoligic probabil. Da, atunci am ramas singura in consecinta. Dar m-am vindecat de mult. Azi e chestiune de alegere. Ceea ce nu ma diferentiaza prea mult de cazul descris de tine.
   Iar la faza cu “pumnul in gura”, pai si mie, cand ma simt atinsa de un bocanc in p*zda, imi pleaca pumnul. Reflexe.

   ca sa ne intelegem, nu stii niciodata ce tristeti se ascund in sufletele oamenilor. Si daca unul/una le are, nu e neaparat nevoie sa le si exprime. Poate sa si suntita contariul, e chestiune de auto-aparare.

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 3

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 2 Thumb down 12

  • @Elena, îmi ceri să-ți arăt o chestie de parcă ar exista o rețetă a fericirii universal valabilă la toți. Crede-mă, e aiurea să încerci să pui un șablon propriu pe toată lumea și să-l arăți cu degetul pe ăla care nu se potrivește la contur. Cel puțin așa mi se pare mie. Și am convingerea că există oameni pentru care fericirea supremă de la bătrînețe, aia de care zici, e dată și de altceva decît de “jumătatea” sau copiii de alături. Și nici nu prea înțeleg de ce ar trebui să-i caut eu că oricum nu-mi folosește la nimic fericirea personală a unor necunoscuți.

   Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 2

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 3 Thumb down 12

 22. Bine zis! Așa, ca pentru de dimineață:). Mie mi-e un pic mila de ele, de cele care sunt chiar singure si triste, da’ susțin sus și tare că au o viață minunată. Ca n-au.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 11

  • @Maria, am o prietenă care e puternică până în decembrie. Atunci întră într-o perioadă în care nu ne mai înțelegem cu ea.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 6

  • @deparc’arconta, amen to that, bro!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

 23. bai nush ce sa zic, in afara de faza cu copiii, pe care nu o inteleg dar o accept, nu mi se pare ceva extrem. Mai ales ca ma cam regasesc, in sensul ca nici mie nici nu-mi trece prin cap sa-mi iau barbat in casa. Nu am avut ever, ca asa s-a intamplat inca din tinerete, nu neaparat ca am vrut, insa acum se pare ca obisnuinta isi spune cuvantul. Am avut relatii mai lungi sau mai scurte, cu sau fara implicari sentimentale, in tinerete as fi vrut mai mult dar n-a fost sa fie iar acum se zbarleste pielea pe mine numa’ la gandul. Asta nu pt ca desconsider barbatii, nu-s (toti) porci in viziunea mea, din contra. Pur si simplu insa nu simt nevoia de a-mi imparti viata cu unul. O fi varsta, o fi obisnuinta de a fi singura, tabieturi, reglulile mele, alea, alea, faptul ca daca asa am trait toata viata asa stiu sau poate pt ca e mai simplu pt mine asa. Nu tre sa imi bat capul cu o alta persoana, nu tre sa ma “mulez” pe nmeni si nimeni nu tre’ sa ma accepte pe mine. Le-am facut mereu pe toate singura, ca asa a fost filmul, pe alocuri mi-a fost si greu, nu zic nu, cert e ca nu simt nevoia sa imi impart viata cu cineva si nici nu ma sperie ce ma asteapta de aici incolo.
  Faza cu copiii pt mine e invers, in sensul ca fara fii-mea chiar nu aveam un rost pe lumea asta dar nu neaparat judec pe cine nu vrea copii. Ceea ce pt mine are un sens nu trebuie neaparat sa il aibe si pt altii, asa cum si reciproca e absolut valabila. Poate ca si respectivele si-ar fi dorit altceva dar filmul a fost altfel iar acum sunt atat de obisnuite in realiatea lor, ca nu ar schimba nimic. Zic asta prin analogie cu cazul meu.
  Nu se naste nimeni puternic dar ajungi sa fii pt ca nu ai alte optiuni. Iar daca unele sau unii se bat in piept cu asta, e dreptul lor. Or fi trecut si ei/ele prin destule cat sa-si castige dreptul.
  Eu nu ma simt pe pozitia de a judeca filozofii de viata pt ca n-am mers nici un metru in papucii lor.
  mda, azi sunt zen 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 45 Thumb down 2

  • @singlemum, eu cred că fiecare e bine să facă cum simte. Din punctul meu de vedere dacă cineva nu-și dorește copii, mai bine nu-i face decât să-și răsfrângă asupra unor ființe fără vină frustrările.
   Dar în ceea ce te privește s-ar putea (accentuez că doar e posibil) ca atunci când fiica ta va crește și iși va urma viața ei, s-ar putea să îți schimbi puțin optica. Când rămâi chiar singur cuc parcă mai ești dispus la concesii. Doar zic.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 4

  • @anouk, tot ce se poate. Pot doar sa vb despre mine si ceea ce vreau eu sau sunt eu la timpul prezent. Viitorul nu mi l-am trait inca sa stiu ce alte nevoi oi avea. ZIcea cineva ca ori te mariti la tinerete ori la batranete. La tinerete stim cu totii de ce, la batranete din cauza singuratatii. So, cine-o trai, o vedea.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 24. @Elena P – dar ce vrei sa faca femeile astea puternice? Sa se duca in piata publica si sa urle cat sunt de nefericite si depresive?
  Cu ce ne deranjeaza pe noi ca-si traiesc singuratatea astfel, asa cum poate si noi ne-o traim cu copilul in prim plan si iubi in spate.
  Si daca pt unii normalitatea unei femei inseamna sa aiba copii, ce facem cu femeile care nu pot avea? Si mai sunt si singure, ca cine sa ia o femeie stearpa.

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 6

  • @Miau, mă așteptam să întelegi ceea ce am scris pentru că mi-ai lăsat impresia unui om școlit.
   N-am scris nicăieri că un copil sau mai mulți, un iubi sau mai mulți, te fac normală. Am scris despre faptul că se propagă strict această idee de “femeie puternică” prea mult. Și EU nu cred că ăsta este modelul.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 11

  • @Miau,nimic.E o alegere a lor.Uite,ca sa-ti explic cum percep eu treaba,e la fel ca si cu LGBT.Strict problema fiecaruia ce,cum si cu cine .Dar cand iesi in strada cu pene in cap si tanga iar din tanga iti atarna mataranga …
   Identic si cu femeile/barbatii ,,puternici”,e strict problema lor ce fac in viata ,daca fac copii,daca sunt singure sau au un caine care le reguleaza.Doar ca nu e nevoie sa trambiteze asta .

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 12 Thumb down 7

  • @Marius, exact!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 4

  • @Elena P – am inteles f bine ceea ce ai scris si n-are treaba ca-s scolita sau nu.
   Dar asa ai descris-o: aproape toate au peste 35 de ani si fara copil, desigur pt ca asa au ales.
   Am inteles si ca exagerarea lor spre zen (ceea ce in cazul din care te-ai inspirat e chiar o fatada si o stiu din surse sigure) nu e ok, eu intrebam ce ai vrea sa faca, dupa parerea ta.
   E evident ca au gasit modalitatea asta de a se adapta situatiei, impusa sau nu de ele.
   Era mai ok daca isi plangeau depresia singuratatii? Asta intrebam.
   Si care e ‘femeia normala’? Cea care nu trambiteaza nimic?

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 4

  • @Miau, tie iti plac minciuna si ipocrizia? Ca despre asta e vorba aici. Daca esti trista spui ca esti trista, nu vii in piata mare si urli ca ti-e bine singura si ca barbatii “ie porci”. Zic si eu. Mie mi-e scarba de toate prefacutele.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 6

  • @Miau, te simt că nu prea îți convine. Și nu-mi dau seama dacă ai nevoie de vreo soluție sau doar vrei un răspuns. Că dacă vrei un răspuns, ți-l dau: Să-și asume și să-și vadă de viață. Altfel apar replici ca cea scrisă astăzi de mine.

   Aa, să nu uit: din ce caz m-am inspirat și știi tu din surse sigure că nu e așa? Că dacă te referi la vedeta aceea mai uită-te încă o dată cu atenție. Am scris “de la comentariile lăsate la Andreea mi-a venit ideea” și nu de la ea ca om.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 5

  • @Miau,eu ti-as da exemplu de femeie ,,normala” dar n-o sa-ti convina.Si oricum asta cu normalitatea e relativa.Mai degraba umana.Pentru ca asta fac oamenii ,,normali”,rad cand e de ras,ajuta cand pot ajuta,sufera cand au o problema si chiar izbucnesc cand ii calca cineva pe bombeu.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • @Marius, după descriere pare că te-ai gândit la Vera.?

   Am 10 puncte?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 6

  • @Elena,cum ti-ai dat seama?doar n-am zis nimic de craci.
   Shht,am zis ca nu pomenim de ea .
   P.S. Or fi iesit briosele alea?:))
   Ai 20.Aduna punctele si cand ai 100 primesti un premiu.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

  • MariusM, briose nu fac fara copii, dar promit ca la urmatoarea tura, o sa vezi rezultatul. Nu de alta, dar sa ai referinta pe viitor. Noi facem briose care dau tonul in gastronomie :))

   Elena, daca as fi ghicit raspunsul la “ghicitoarea” lui Marius, iti dadeam si punctele mele, zau. Raman repetenta azi ^^

   Stiti care e norocul vostru? Ca am intrat intr-o coma de 2 ore si n-am sughitat! Ca altfel va ziceam io…da, va ziceam…

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 5

  • @Elena P

   Eu m-am gândit la tine după ce am citit descrierea.
   Râzi când e de râs, de ajutat nu mai spun (mă gândesc ce frumos ai combinat la cartela), de suferit ai suferit (la balul bobocilor), şi nu cred că are cineva tupeul să te calce pe bombeu!
   ????

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 3

  • @Marius, nici măcar nu e vorba doar de strigat, dar genul despre înțeleg eu că vorbește @Elena se erijează în modele. Și majoritatea ascund multă ipocrizie pentru că de fapt repetă pentru ele cu voce tare că ăsta e modelul de urmat, poate, poate vor crede și ele. Poate, poate se vor simți cumva împlinite.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 4

  • Asa@Gigi,da-i apa la moara!Ca n-ajungea una sa ne spurce cand se enerveaza.Noroc ca nu e cu briosele,e mai pe vegetale,ceafa la gratar si altele.Acum parca vad ca apare cu Xelena -printesa micilor cu mustar.

   P.S. @Vera,astept.
   P.P.S.@Anouk,da-le incolo,fiecare cu nebuniile lui.Avem si noi destule.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • @Gigi, crede-mă, de când a apărut Vera, Marius a uitat de mine.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 5

  • @Marius, crede-mă că n-ai cunoscut nație de femeie mai nenorocită decât mine.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 4

  • @Vera, dacă-mi spui că te-ai gândit la mine, e ok. Şi firesc?.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 5

  • @Elena se pune ca m-am gandit la tine cand am citit postarea Laurei?
   “Femeia puternică e aia care zi de zi face față jobului/afacerii, familiei, copiilor, propriilor schimbări hormonale, bârfelor, despărțirii și/sau împăcării cu un bărbat, e aia care o ia zilnic de la capăt încercând să facă azi ceva mai bun și mai mult decât ieri. AIA e femeie puternică, pentru că rezistă la toate astea și mai și ajunge la 80 de ani!”
   Acu’ nush cu aia 80 ani, cum stai cu colesterolu’? 😀

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 5

  • @Vero, auuuuu, mamăăăă, cum a fost asta.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 4

  • Asa?Ia dislike:)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • @marius M, si reciproca e valabila. Adica nici madamele/monsieurii cu casnicii la activ si pruncii din consecinta nu-i nevoie sa trambiteze in piata ca aia-i calea cea dreapta.

   Si poate daca am judeca mai putin am fi mai castigati.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 3

  • Singlemum,cred ca ai inteles gresit ce-am spus eu.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 25. Vasile se duce la Gheorghe – prietenul lui cel mai bun.
  – De când ne cunoaştem noi ?
  – De treizeci de ani : gradinița, şcoala, armata, facultatea etc.
  – Ştii că nu am frați şi tu eşti cel mai apropiat de sufletul meu, corect ?
  – Da, mă, ce ai ? Ai înnebunit ?
  – Nu… dar vreau să-ți cer ceva. Ştii că eu şi nevastă-mea vrem copii şi ne chinuim de vreo zece ani. Ei bine, eu sunt de vină şi vreau să te rog sa fii tu…
  – Ai înnebunit ? Ce o să zică ea ?
  – Am vorbit deja, nu ma poți refuza, doar nu vrei s-o facă c-un degenerat anonim…
  Mergem acasă, eu rămân jos, tu te duci sus şi rezolvi problema – rămâne doar intre noi, ok ?
  – Bine, mă, dacă zici tu… şi când vrei să facem asta ?
  – Acum ! Hai să mergem !
  Ajunşi acolo, Vasile rămâne jos sa fumeze o țigară mulțumit de soluția găsită.
  Nu trec nici cinsprezece minute şi Gheorghe apare zicând :
  – Gata, am terminat !
  – Cum, aşa repede ? De ce v-ați grăbitw?
  – Păi, ne-am încălzit un pic şi când să trecem la treabă i-a venit ciclul…
  – Şi ?…
  – I-am dat o muie şi am plecat !

  Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 5

  • @dede cati, vaiiiii, aşa ceva :))))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 4

 26. Bateriile DURACELL.Doar pentru femei puternice..

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 6

  • @Paco, ete na. Nu vezi că nu e aşa?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 2 Thumb down 5

 27. Aşa cum spune Albina Cătălina, ai exagerat spunând că ele influențează generații de tineri!

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 0 Thumb down 8

 28. Cred ca e cel mai usor sa judeci. Nu cred ca e cineva fericit singur, nu cred ca asta e o alegere. Poate ca da, se mint singuri o perioada dar cred ca toti ne dorim sa fim iubiti si acceptati asa cum suntem.
  Cunosc femei casatorite care nu si doresc copii si par fericite asa. E alegerea lor.
  Cunosc femei casatorite, care au copii si tot nefericite sunt.
  Nu sunt perfecta, nu am viata perfecta, am trecut printr o casnicie si un divort. Nu e usor dar viata te obliga sa mergi inainte, singur sau nu.
  Dar sa iti impui sa fii singur ca asa e mai bine cred ca e doar un blocaj, o teama sau o iluzie.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

  • @Romina, ai întâlnit vreodată o femeie care n-a suferit din dragoste niciodată, care n-are copii, are carieră, bani, vacanțe, tot ce vrea şi țipă în gura mare că e puternică? Ei bine, despre asta vorbesc!
   Nu vorbesc de traume, divorțuri, despărțiri, nu vorbesc despre oameni care renasc din cenuşă.
   Vorbesc despre femeile care sunt scârbite când văd bărbați, care nu văd rostul lor pe pământ şi cărora nu le ajungi la nas din cauza băşinilor. Alea care nu suportă să vadă mucii la nasul unui copil. Alea care si ele au fost copii şi sunt făcute dintr-un bărbat şi o femeie.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 8

  • Nu stiu daca are vreo legatura singuratatea cu tipul ala de ,,basini in cap” de care zici tu. Genul asta de ,,filosofii” cu femeia ,,puternica” se regasesc la fel de bine si la alea aflate intr-o relatie sau maritate. Ba de multe ori sunt mult mai enervante, filosofiile fiind mai ,,complexe”. Macar astea singure de 35-45 au o scuza…fratilor sunt NEF***.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 4

  • Nu cred ca barbatii pot fi catalogati asa. Mi se pare infantil si de prost gust. Sunt oameni si oameni peste tot, indiferent de gen.
   Toti ne indragostim, suferim si incercam sa mergem mai departe cum putem. Uneori ne iasa mai bine, alteori clacam. Ar fi bine sa ne indragostim de persoana potrivita si sa fie totul perfect. Dar perfectiunea nu exista 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • Eu nici nu am sustinut altceva, dar trebuie sa recunosti ca exista aceste tipologii, incepand de la cei din categoria ,,assole” la cei normali cu defecte pana la cei pe care nici nu ii remarci. Ar fi absurd sa imi spui ca nu exista tipologiile de care vorbesc eu si ca nu ai intalnit niciodata un barbat de care nu te-ai simtit atrasa sau care nu te-a facut sa suferi. Exact…oameni si oameni…doar ca eu am detaliat :))pentru a da o explicatie de ce ii intalnim pe aia ,,porci” si inca una simpla.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 29. @Elena,
  Astea de care zici tu în text sunt (sau se consideră social) femei puternice?! Cred că-s ruptă eu de realitate sau de virtualul ăla cu andreea raicu, pentru că în accepțiunea mea femeia puternică e cu totul alta.

  Paranteză: citisem undeva, nu mai știu unde, a scris un om deștept cam așa: este ușor să fii lipsit de păcate când trăiești la mânăstire. N-ai tentații, n-ai obligații, n-ai îndoieli și n-ai decizii de luat oră de oră, zi de zi, n-ai griji. Un om fără păcate e ăla care rezintă zilnic la tot stresul, care rămâne întreg la minte și la trup după ce muncește, aleargă, își crește copiii, se luptă cu jobul, cu traficul, cu lipsurile și reușește s-o ia a doua zi de la capăt, iar și iar… Am închis paranteza.

  Ei, cam așa e și cu femeia puternică în accepțiunea mea. Femeia puternică e aia care zi de zi face față jobului/afacerii, familiei, copiilor, propriilor schimbări hormonale, bârfelor, despărțirii și/sau împăcării cu un bărbat, e aia care o ia zilnic de la capăt încercând să facă azi ceva mai bun și mai mult decât ieri. AIA e femeie puternică, pentru că rezistă la toate astea și mai și ajunge la 80 de ani! 🙂

  Și mai am în minte o femeie puternică (ca tipologie, n-o cunosc personal): femeia aia care are puterea să-și părăsească imediat și definitiv bărbatul care a lovit-o. Care cu orice risc își ia copiii, bagajul, durerea și se duce… Și mai e una: femeia care își crește singură copiii. Cel mai greu pe lumea asta mi se pare că este să crești copii și să-i faci Oameni. Și în doi e greu asta, dar ca părinte singur, devine infinit mai greu. Aici e marea putere!

  În cazul ”femeii puternice” descrisă în text, nu pricep, prin ce e ea puternică? Că nu prea se luptă cu nimic…

  Off, ce mult am scris, sorry 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 1

  • @Laura, “comentariile de la Andreea” și nu ea ca om. Nu o cunosc deci cum aș putea sa scriu despre ea?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • @Elena,
   La asta mă refeream, la cele din virtual care scriu la andreea raicu, pe scurt ”virtualul ăla cu andreea raicu”. Ok, rectific, ”virtualul ăla de la andreea raicu” sau din alte medii online unde se propagă d’astea 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • Textul e orientat mai mult spre acel gen de femeie ,,puternica” care nu vrea relatie si trambiteaza ca ea e ok asa cum este. Eu am inteles ce a vrut sa zica Elena, doar ca e prea generalizat si cumva loveste in conceptul de singuratate care e mult mai complex. Acolo lucrurile se complica. Defapt problema noastra nu e singuratatea, ci tocmai disperarea de a cauta pe cineva care sa ne faca ,,fericiti”.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @Laura, ☺. Ca să nu se înțeleagă altceva decât am vrut să transmit.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 3

  • Laura, iti eram datoare cu niste scuze. Ti le ofer acum.
   Iti cer iertare pentru derapajele absolut infioratoare pe care le-am avut la adresa ta!
   Da, conteaza daca le accepti sau nu. Daca nu le accepti, as intelege, stiu ca am fost badaranca. Daca le accepti, nu ma mir, ai arata inca o data (ca si in postarea asta lunga a ta de mai sus) ca nu degeaba iti merge buhu’ de femeie inteleapta (nu, nu e psihologie inversa, nici n-o mai incerc dupa ce m-au ars copiii cu niste faze cand faceam eu pe pisicoloaga).
   Deci, ca sunt pe camp… din nou… previzibil.
   Laura, iarta-ma!

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 5

  • @Vero, trebuie să-mi fac o poză cu tine!
   Dar tot rămân la părerea mea că ai gura spurcată rău.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 4

  • @Elena
   ups, e de bine, e de rau? E de rau, stiu io, sunt in conjunctia fatala luna asta (apropo, am crezut ca la mine te referi la “prietena aia cu care nu te intelegi in decembrie” :)) )

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 3

  • Da, acel om deștept a continuat…
   Să fii sfant în mijlocul unui cuplerai!

   Încercăm, uneori ne iese.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Vera
   E ok!
   Apreciez acest mesaj mai ales pentru că l-ai făcut public. Multe femei nu l-ar fi scris deloc sau l-ar fi trimis în privat 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • @Laura Multumesc!
   Nu aveam cum sa-l dau in privat, criminalul s-a intors la locul faptei adica aici, in public.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

  • @Vera, e de bine.

   Nu la tine mă refeream. Nu eşti singura mea prietena nebună?.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 3

 30. Bă, noi când dracu` mai râdem? Că parcă pentru asta-și făcuse Vasilescu blogul! Toată săptămâna nu, azi nu, mâine sigur nu…. No offence, dar eu azi m-am pliat cel mai mult pe ceea ce a scris @krantz!

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 2

  • @Victor, eh, stai să-ți răspunda @Mihai.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • @VictoR, vrei să râzi? Deschide televizorul și uită-te la politica românească! O să râzi până o să te apuce plânsul! Succesuri!
   P.s….poți să te uiți și la așazisul șoubiz de la noi și, o să ai acceiași reacție. E drept, uneori mă întreb, dacă nu cumva, la noi, politica, este un șoubiz?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 31. Femeia puternica e musai singura? Nici macar pe aia care se considera independenta nu o vad singura

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 3

 32. Eu le consider puternice. Adică, precum stânca, nefrecata! Nefrecata bine! E imposibil sa stai singura ca femeie sau ca bărbat. Asta dacă frigiditatea nu a pus stăpânire si ataca orice nerv care gândește…hormonal.
  Mereu am zis ca cea mai frumoasa perioada a vieții e cea de burlacie. Da, e minunat sa ai propriile probleme doar dacă ti le faci. E minunat sa nu iti faca altcineva programul. Si e super tare sa poti ajunge acasă sa te pui si in cap fără sa te întrebe cineva de ce o faci.
  Dar…cel mai greu e sa ramai asa. Ambele perioade s-au încheiat cu o relație. In care au apărut nevoile celuilalt. Ale mele au dispărut ca prin minune. Apărute iar, a generat despărțiri. Si iar minunata perioada de burlacie. Si stau câteodată si ma gândesc: sa o iau de la capăt sau de la coada? Si imi plac femeile care stau singure, asa de departe. De aproape, nu îmi plac. Ma face sa ma gândesc ca e cea mai bună alegere. După care stau pe lângă cupluri perfecte. Si starea asta pare cea mai buna alegere. Si vad totuși pe chipuri ce fel de riduri sunt imprimate. Si iar ma bucur pentru ce am!
  Zău, ca varianta cea mai buna este cum te simti! Esti făcut pentru căsnicie, e varianta buna. Esti făcut pentru burlacie, e varianta buna!
  Ce ai taberele astea de se tot ataca, e doar invidia! Eu una, in căsnicie nu am tânjit după burlaci si nici în burlacie nu am tânjit după căsnicie. Ambele sunt la fel de bune! Distracția e mai mare în burlacie dar si responsabilitatea! Fac pariu ca nu multi stiu asta. De aceea si multi fug de fapt de responsabilitate! E si ușor sa imparti la doi de fapt. Asa ca, cine ataca căsnicia, ori a suferit prea profund, ori nu are habar ce înseamnă. Si cei care ataca burlacia, se cac© pe ei de frica ca rămân singuri.
  Nu are legătură cu iubirea niciuna dintre variante! Tine exclusiv de posesie. Ne plac propriile posesii sau ne place sa posedăm? La atât se rezuma în general. In rare cazuri e vorba de echipa. Prea rare! Eu când am văzut ideea de echipa, am zis ca asta vreau! Adică, ambele variante: o căsnicie în burlacie sau o burlacie în căsnicie! Sunt cele mai sudate cupluri! Asa ca, din punctul meu de vedere, se pot certa oricât tabere. Niciuna nu are dreptate 😉 Adevărul e mereu la mijloc! Absolut mereu!

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 1

  • @Meea,
   Spui ”Distracția e mai mare în burlacie dar si responsabilitatea!”
   De ce e mai mare responsabilitatea în burlăcie și pentru cine? Când ești singur ai doar responsabilitatea ta, atât. În cuplu/familie responsabilitatea mi se mare sporită. Doar mi se pare? 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

  • @MeeaRezonez perfect cu ce ai scris, doar ca am observat ca oamenii nu prea digera acest tip de abordare echidistant :)).

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Meea, ai scris foarte mişto.
   Dar, femeia MEA puternică, e aia căreia nu îi ies pasențele în viață şi in loc să recunoască că a greşit, că s-a grăbit, că a ales prost, ea îmi spune că aşa avrut şi VREA să trăiască. Dintotdeauna şi întotdeauna.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • @Dea, crezi că numai tu rezonezi? Mai al dracului simți nevoia când eşti căsătorită să vii şi tu într-o zi acasă şi să stai în cap. N-ai cum, frate, decât dacă-ți trimiți familia pe lună. Sau te duci tu.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

  • @Elena, aici discutam despre extreme, intr-una se afla exact femeile din textul tau, iar in cealata extrema se afla cele care isi afiseaza relatia ca pe o realizare ,,suprema” si ,,fericire absoluta” . Tu ai abordat doar una dintre ele si ai vehiculat ideea ca nu poti fi fericit singur. Chestie discutabila. Eu vorbesc din prisma unui om care a trait de toate. Relatii nefericite, singuratate, dar si momente fericite. Iti spun ca absolut toti, indiferent de care baricada ne aflam avem frustrari pe care le varsam in diverse moduri, cu mai multe sau mai putine ,,trambitari” in ,,piata”. Ce vreau eu sa punctez e ca nimeni nu e responsabil de fericirea noastra, doar noi. Tipele de care vorbesti tu ar fi la fel de nefericite si daca ar avea o relatie. Mi se pare o abordare total gresita sa te gandesti ca fericirea e conditionata de o relatie sau daca ajungi batran si singur e o drama. Persoanele singure fac o mare greşeală asteptand dragostea absoluta dar nici nu ii putem condamna ca nu vor sa faca compromisuri.
   Pana la urma ipocrizia se afla in ambele tabere, toti suntem ,,fericiti”…pe facebook!

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Laura
   Cred ca cea mai mare responsabilitate e sa poti avea casa, copil, job, distracție, copilărie, iubire, mâncare calda, piata făcută, nopți fierbinti, liniște, agitație si timp pentru o piele catifelata! E mai simplu când se împarte la doi. Unul face ceva, celalalt altceva. Si fiecare are responsabilitatea lui.
   Ca burlac sa reusesti e aproape imposibil. In căsnicie e ceva la ordinea zilei. Ironic nu? Ca de fapt un căsnicie nu prea ai parte si în burlacie pare imposibil…
   Cand ai responsabilitatea unui cuplu e simplu, pentru ca stii ce îsi dorește celalalt si te inspiri ușor.
   Cand toate deciziile iti sunt pe umeri e mai complicat. Responsabilitatea de a avea toate condițiile iti revine 100%. Nu poti lasa nici măcar piata de pe umeri. Dar si când poti sa faci toate astea, nu iti mai vine sa le dai asa ușor. Ca si căsnicia,nu o dai asa ușor. Chiar dacă pe alocuri e greu, pe alte locuri e mai ușor. Până la urmă tot se fac toate treburile si în burlacie si în căsnicie. Si totuși sa iti asumi responsabilitatea de una singura e mai sporită! Sporită si greu de manevrat! Mai greu ca manevrarea unui bărbat.
   Da, sincer! Ti se pare ca responsabilitatea e mai mare în căsnicie. Acolo se împarte. In burlacie nu se împarte. Trebuiesc toate pe care le-am insirat in prima propoziție. Nu te poti ascunde ca ai fost prea obosita sau ca ai spus celuilalt sa se ocupe si a uitat.
   Burlacul nu e niciodată singur. E mereu cu cine vrea, numai ca nu bate toba pentru posesie. Cati oameni casatoriti îsi pot asuma toate responsabilitățile de unul singur pentru tot ce înseamnă casă si viată? Foarte putini. De obicei cauta sa se reorganizeze rapid sau cad în depresii majore. Lipsa de asumare a responsabilităților. Si ne întrebam de divorțuri? Exact de asta: greu îsi mai asuma cineva burlacia. E prea grea! Toată lumea se grăbește sa se cupleze fără sa stie ce au de apreciat. Pe timpuri eram dresati sa apreciem. Acum nu mai stim ce sa apreciem si nici răbdare sa aflam ce apreciem, pentru ca de, e greu cu burlacia. Trebuie repede situația în care unul pune mâncare calda pe masa sau împarte salariul si celalalt sa vina cu completări.
   Si eu am crezut ca s-au înmulțit divorturile din pricina diversitatilor. Dar de fapt s-au înmulțit din pricina goanei după împărțirea responsabilităților:ba sunt prea multe de împărțit sau prea multe de primit! Si îsi iau lumea în cap sau căsătorii fără substanță!

   @Dea
   Asa este. Pentru unii e imposibil sa creadă ca se poate. Dar nu e vina nimănui ca nu trăim aceeași viata. Si chiar dacă am trăi, sigur concluziile sau lecțiile învățate difera.

   @Elena
   Tu spui de frigide :)))) E si asta o putere :)))))

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @meea, cred ca razboiul asta a existat dintotdeauna si va mai fi :)).
   Ca o concluzie:
   Am un prieten care era foarte “afectat”de alegerea fratelui sau de a se insura cu o tipa urata, fara sare si piper. Cum nu-si mai putea lua ochii de la “urata” binenteles ca si-a exprimat public “nemultumirea” :)). In scurt timp a primit si replica de la frate-so:
   “- O futi tu?!!!!!”
   “-………”
   Sfarsit.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 33. Laura G,
  cred că e mai mare responsabilitatea în burlăcie fiindcă tre să ai grijă să nu strici casa cuiva … 🙂

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 5

 34. Este că îți e greu cu copiii și că deep down simți că toată munca ta și efortul de a le face pe toate sunt nerecunoscute – poate in mod special de consort? Că altfel n-ai scrie maculatura asta.
  Lame, frate, lame. Ce plictiseală e cu voi, astea care mușcați de cur alte femei.
  Măcar bărbații nu-s așa transparenți când se hateresc între ei. Pfffffttt….

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 12

  • Staţi un pic că am rămas fără popcorn. Mă întorc imediat, am megaimaj la colţm

  • @Cris, da, exact aşa este! Cei patru copii nu sunt uşor de crescut. Dar mă fac puternică acum. Noroc cu tine.
   Să fii sănătoasă!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 10

  • Pfff… îmi miroase a blat.

  • Sănătoasă sunt, cel puțin fizic. Mental, mă străduiesc, după posibilități, știi cum e. Și eu am copil. De trei ani. Îl cresc singură pt că ta-su o luase binișor pe panta cu urlatul și ridicatul mâinii asupra mea și a fiică-sii. Copilul l-am vrut. Și mi l-am asumat. Și niciodată n-am avut o problemă cu femeile care își fac țel din a nu avea copii sau familie. Și știi de ce? Că e treaba lor. Și le înțeleg. Crescute în familii românești etc. Și numeri pe degete, în Romania de azi bărbații ok, care duc greul cot la cot cu femeia. Îi admir sincer și pe ei și pe femeile care știu să îi aleagă. Eroismul mamelor care au și job și familie și fac rahatul praf în toate direcțiile mă lasă rece. Vai de capul lor. De asta nu cred în articolul tău.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 7

  • @Cris, well, ești exact, dar EXACT, în aceeași situație cu @Elena. Doar că ea are un copil puţin mai mare. Vezi? De-aia nu e bine să te pronunţi când habar nu ai despre cine vorbești.

  • @Mihai. Genul asta de articol e scris din resentiment. Care este normal. Ma oftica faptul ca resentimentul e indreptat spre femei care au dreptul să aibă alte optiuni. Atata tot.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 5

  • @Cris, nu cred. Știu exact genul de femei la care s-a referit. Le știi și tu, dar te prefaci că nu le știi.

  • @Mihai Drace, baga-ti fitilu-n…

   @Cris te contrazic! Mie mi se pare un articol misto, deloc maculatura. Uite, daca vrei maculatura, cauta un blog al unei gagici, Iuliasomething, ai maculatura pe saturate acolo.

   Cat priveste muscatul femeilor de cur, la fel ca @Ananas, am vazut niste filme absolut interesante, trec operatiunea asta pe lista de “To do”, looks like fun 😉

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 10

  • Mehehehe … cu alte cuvinte, noi n-avem decât să le facem proaste pe alea care nu-s ca noi, că suntem femei puternice. Nu cumva să reacționeze proastele, că devin, în plus, și penibile.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 5

  • @Mihai, am recitit articolul că m-am gândit că poate am pierdut ceva. Da, există genul ăsta de femei. Și totuși, atitudinea despre care vb Elena este un debușeu. Decât să pară ratate și că ”nu le-a vrut nimeni”, e mai ușor și mai demn să pară o alegere. Și își repetă mantra asta până ajung și ele să o creadă. E mai puțin umilitor. Femeile pe care le știu așa vin din familii cu probleme. Sunt speriate și, în general, nu știu să facă față unei relații.
   Să dai un bocanc în plus în ele, mi se pare lipsă de empatie femeie vs. femeie. Și pe mine asta mă irită la articolul de mai sus și la altele de genul.

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 2

  • @Cris ba ai pierdut ceva. Articolul asta nu e despre femeile asumate, e despre cele care desconsidera cu subiect si predicat atat barbatii, cat si conceptul de familie. Articolul asta e despre femeile care arunca cu cacat in ceea ce nu au ele si au altele. Articolul asta e despre vulpi si struguri acri. My two cents.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 4

  • @Vera, așa cred și eu.

  • @Vera Ce om (barbat sau femeie) alege singurătatea doar din cauză că i se pare cool? Fă-mi cunoștință cu omul ăla care vine dintr-o familie super ok, a văzut în casă armonie și bucurie între mă-sa și ta-su și el alege și profresează mai departe singurătatea că aia e mai cool. Pls, dacă îmi găsești omul ăsta, îmi pun cenușă în cap și îmi fac mea culpa aici pe blog pentru tot ce am zis.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 3

  • @Cris, evident că nu va avea pe cine să-ţi arate. Știi de ce? Exact din cauza neasumării despre care zicea tor @Vera. Pentru că în loc să facă ceva să-și rezolve problemele cu ele înșele, femeile de genul ăsta arată cu degetul spre “proaste”. Cam atât.

  • *propovăduiește, nu proferesează 😀 typo de tel.

   În fine. Mă retrag. Elena, scuze că am fost și eu hateriță. Mă fac vinovată la randul meu de ce iti reprosez. Sănătate copilului tău și ție, iar în ce le privește pe altele, fiecare cu ale ei.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • @Mihai
   Da. Din păcate.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

  • Pai nu vad ce legatura are asta cu ce am scris mai sus. Incercam doar sa iti spun ca ai inteles gresit categoria de femei portretizata de Elena aici. Si anume, femeia cu c.oaie, dar care dispretuieste c.oaiele atunci cand atarna de un barbat, dar le ridica la rang de oua de aur cand atarna de brazilian waxu’ lor.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 5

  • @Cris, cred ca ai citit in diagonala si ai actionat dupa vreun trigger de-al tau. Este vorba de ceva asemanator cu povestea Hainele imparatului, daca o stii.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @Vera și @ Flor mi se pare ca simplificati ca sa intre intr-o categorie facila. La fel ca si articolul. Sau, poftim, sa ofer un comentariu mai nuantat – nu cred in dispret așa.. pur si simplu. Taman asta tot zic mai sus. Lucrurile nu sunt niciodata asa, albe sau negre.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • @Cris, băi, mor când văd câte o femeie care sare de pe locul ei că s-a simțit atinsă de ceva ce n-are, frate, legătură cu ea.
   În plus, ai amestecat lucrurile. Ai scris de tine, după aia ai scris că eroismul mamelor te lasă rece.
   Pe scurt: care e problema de fapt?
   Nu ştii despre ce e vorba în propoziție? ÎNTREABĂ-MĂ!

   Şi mai învățați ceva: nu i te adresa personal celui care a scris că nici el nu s-a referit la tine. Te simți atins?
   E fix treaba ta.
   Resemnare, ha? Cuvântul ăsta nu s-a inventat pentru mine.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 8

  • @Elena
   Tu chiar ai o problemă cu femeile care își vântură inepțiile în fața ta sau ai o problemă cu faptul că ele sunt mai validate de societate decat femeile care încearcă să fie ”normale” dar, din motive independente de ele, eșuează?

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 2

  • Și la mega de lângă mine nu aveau popcorn, futu-i…

  • Tot debușeu e și discuția asta, cel puțin pt mine. Chin chin pt posibilitatea asta pe blogul vostru. Pe facebook nu se mai poate. Ajungi să fii linșat.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • @Cris, aici ai zis vorbă mare.

  • @Mihai
   1. koa, tradu-mi si mie concluzia, e de bine, e de rau? Nuj que est un debuseu.
   2. Am iesit si eu pana la colt, dar n-am gasit decat shaorma. cu topping generos de fulgi de ceapa. si-o cola.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • @Vera, mă refeream la partea cu linșatul pe Facebook.

  • @Cris, n-am nicio problemă. Că-s o femeie normală care ştie să şi le rezolve sau să le dea la fund.
   Dar mă scot din minți femeile care sunt exagerat de empatice şi care sunt pe lângă subiect. Nu-mi spune că nu ai comentat în viața ta pe nimeni, c-o mai pun de un tricou şi cu tine.
   “Dar vai, nenorocito, cum poți să dai în femei? Că doar şi tu eşti femeie. Unde e empatia?”
   Bă, uite că dau! Vrei să te mint? Pe unele chiar le-aş bate, mai ales p-alea proaste.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 6

 35. Mehehe?Daia,tu esti fratica?
  Gata,am un pahar cu bere ,seminte ,sa inceapa circul.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 36. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 3 Thumb down 12

  • @Teodor, “dute” nu există în limba română. Există limbă, linge şi tot ce derivă de aici, dar “dute”, clar NU.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

 37. Da-le-ncolo de nebune. Drept îi ca există incompatibilitatea cu regnul masculin. Însă e obligația fiecărei femei să descopere asta, nu să ia de bun tot ce debitează toate frustratele; că e păcat să rateze toată distracția.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 5

 38. Eu cand am citit titlul articolului m-am gandit direct la Margaraet Thatcer si Angela Merkel. dupa ce am citit, am fost foarte dezamagit sa aflu ca este vorba de femei independente financiar si nu are nicio legatura cu femeile puternice. Fefeleaga era si ea, o femeie puternica.

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Fefeleaga ?!

   Toți se hăhăie pe seama ei omițând tocmai aspectul esențial, anume ca la acele vremuri un animal de povara (Batorul) si forța fizica erau determinante pentru supraviețuirea țăranului si a familiei lui, nu ca-n zilele noastre când totul se face mașinal, iar munca fizica e cea mai disprețuita si prost retribuita. Am tot spus-o și-mi place s-o repet: abia ea a fost un monument de demnitate !
   Azi, când o videochatista câștiga cat zece ingineri, ca nah, cotizează o suta de onaniști cu cardul, e caca-pișu sa faci pe dura …

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 39. Maine e Craciunul?

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • Maine este duminica !

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Uf,ce spaima am tras!Pe pro tv e Singur acasa si credeam ca e Craciunul si eu n-am ouale vopsite:))

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

 40. Ce ma amuza pe mine dusul in extreme a tot, indiferent de subiect.
  Din punctul meu de vedere, nu halesc genul asta de femeie dus la maxim, cum nu halesc nici eroinele casnice care te pun la perete daca nu alaptezi plodul pana la 3 ani sau nu iti faci din sot idol de inchinat.

  Ce e normal pentru mine, nu e normal pentru altii si viceversa.

  Eu mereu am mers pe premisa ca mai bine singura la drum decat prost insotita. Asa ca, doresc sa vad si eu femeia “normala” cum isi urla si ea nefericirea. Pentru ca mie nu mi se par puternice femeile care aleg sa mimeze normalitatea si fericirea in relatii pline de compromisuri. Mai degraba mi-e mila de cele care aleg o viata langa un bou care nu trage jugul in acelasi sens cu ea doar de dragul copiilor, ratelor, vremurilor demult apuse.

  lar asta cu urlatul tristetii si durerii mi se pare cu doua taisuri, ca nu stii cine si cum poate profita de asta. Daca e pe asa, hai sa ne urlam toti nemultumirile si durerile.

  Cati dintre voi, normali sau nu, puteti spune ca sunteti 100% fericiti? Mie oricum mi se pare ca traim intr-o lume ipocrita. Si eu nu vad ca se propovaduieste nicaieri genul de muiere mai sus descris ci doar ca sunt cazuri izolate dar pe care se pune accent. Stiu mai multe femei din cealalta categorie mai nefericite dar care mimeaza paradisul, fata de muierile independente, “puternice” si nefericite!

  Pace voua :))

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 2

  • Cel mai bun comentariu.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Sunt inconjurata peste tot de femei „normale” si n-am intalnit una care sa nu-mi vanture in fata o atitudine si-un discurs de superioara, pentru ca are sot, copii si cica familia perfecta. Zambesc si ma abtin cu greu sa le spun cate amante (stiu eu) ca are dragul de sot, cati bani scoate din casa pe acest hobby si cam cum vorbeste de sotia draga cand nu e cu ea. Sunt niste triste.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • Best comment ! Realist si la obiect.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 41. In viata e bine sa fii puternic, dar si sa recunosti.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Poate cei mai puternici sunt fix aia care par slabi 🙂 .

   Asa ca, degeaba se braveaza pe aici de partea ambelor parti. Iar puternic esti doar in momentele tale de singuratate sau in bratele cui a facut sa merite asta, depinde de cazul taberei puternice! :p

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 42. eu am o amintire din copilarie despre femeia puternica. este femeia aia de la Alimentara care atunci cand se baga oua, decreta peste multime : baa, nu v-a inghesuiti ,daca nu faceti randul de doua persoane io inchid magazinu.
  Aia era femeie puternica.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • @Florr – Nu, nu-mi plac minciuna si ipocrizia.
   D-aia m-am activat ieri si cu Vera, stiind ca a spus intr-un comentariu ca ar spune da unui barbat casatorit.
   D-aia m-am activat si azi pt ca citisem tot aici un articol: http://mihaivasilescublog.ro/2017/10/30/freaca-grija/

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

  • @Miau Dacă s-ar putea să nu mă mai muști de cur, aș aprecia. Observ că îți place atenția, încearcă s-o obții pe piz”da ta, nu folosindu-te de numele meu.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 8

 43. sunt femeie singura si puternica! Daca nu as fi puternica, as muri de foame, gen!
  Am vrut casa, copil, iubire, daruire, tot tacamul! N-a fost sa fie! Ce sa fac acum, sa ma omor!?
  Nu! Ma duc la date uri: unii ma plac, altii nu ma plac, ca asa-i in sport! Acum daca unii nu ma plac, am si eu dreptul sa nu-i plac pe altii sau trebuie aa accept orice doar pt ca sunt femeie singura!?
  Am 34 de ani si sunt singura! Nu vreau, dar asta e situatia si incerc sa gasesc un om normal cu care sa am o relatie, o familie, din acestea!

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

  • @Oana, fraza asta ai citit-o in textul Elenei: “Îi va explica în fraze lungi, cu subiect și predicat, avantajele unei vieți în singurătate pe care niciun om normal n-ar vrea s-o trăiască și îi va dezvolta teoria incompatibilității dintre femeile puternice și regnul masculin.”? Ca eu am senzatia ca multi nu citesc cu atentie si comenteaza la anumite cuvinte.
   Exemplul tau e la 180 de grade. Deci textul nu e despre tine. Tu esti din cealalta categorie.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 44. Eu cred că bravura femeilor descrise în text vine ca o reacţie de apărare la hărţuirea pe o care o exercită în mod constant societatea la adresa lor.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

 45. @Vera
  Te musti singura, se pare…ziceai tu inocenta:
  – căsătoriţii fără copii, dacă e chimie şi disponibilitate (mă doare la banană cine ce crede despre treaba asta)

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Fetiţo, esti obsedată de mine! Caută-ţi de viaţă, ai probleme serioase la căpuţ!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 2 Thumb down 8

  • Zicea Vera, mai dand un refresh febril la pagina :)))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 3

  • @Miau, daca tu ai avea o relatie cu Miaunel si Vera ti l-ar tavali nitel, la dorinta expresa si insistentele lui Miaunel, tu ce ai gandi despre Vera? Ai fi pe “nenorocita naibii, ca mi-a stricat casa” sau ai scoate-o la cafea sa-i multumesti ca ti-a deschis ochii si era cat pe ce sa faci copii cu un “porc nenorocit care nu si-a tinut-o in pantaloni”? Daca raspunsul tau incepe cu ” nenorocita…” inseamna ca nu intelegi prea multe din ce se intampla in jurul tau. Daca e celalalt, atunci inseamna ca inveti din greseli si esti capabila sa mergi mai departe. Alege tu ce vrei sa fii.(sper ca acum ai inteles de ce a specificat “fara copii”)

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 46. @Florr – pe bune ca o dam la intors acum?
  Daca omul e insurat, fara copii, ma bag…daca are copil, stau in banca mea.
  Nah, daca asta-i parerea unora, aia e.
  Credeam ca nu merge cu jumatati de masura.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • @Miau, copiii nu reprezinta jumatatea de masura. Sunt doua situatii diferite. Cand te bagi intre el si ea, interactionezi cu doi adulti – in teorie. Cand e vorba de copii, e mai greu de explicat de ce tatal a plecat cu altcineva. Si atunci nu te bagi in combinatii de genul doar ca sa demonstrezi ca el gandeste cu alt cap.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 47. Femeile sunt mult mai puternice decat barbatii.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 48. Pingback: mihai vasilescu blog | De Crăciunul ăsta îi iert pe toți

 49. @Elena P – nu stiu unde intalnesti tu femeile astea, cred ca faci generalizari. Mai degraba am intalnit femeia care asa cum spunea cineva mai sus, mimeaza normalitatea – adica familie, copii dar in fond nu e fericita (cunosc multe exemple).

  Uite, eu sunt o fire introvertita si timida. Imi place singuratatea. Agitatia si oamenii ma obosesc. De ce e asa de greu de crezut ca oamenii pot fi si altfel decat norma? Oare trebuie ca toti sa fim facuti dupa un anume tipar?
  Nu consider ca implinirea omului consta neaparat intr-o relatie.
  – de exemplu mi se pare scarbos sexul oral. Cum majoritatea barbatiilor au pretentii la asa ceva (dar nimeni nu striga ca ia uite ce figuri pe ei) eu nici macar nu mai caut o relatie. Aventuri nu ma intereseaza, si nici sa satisfac disperatii patriei. Prefer un barbat care sa fie ca mine – neinteresat de ceea ce as putea sa-i ofer, ci de ceea ce sunt eu ca persoana, cum se simte cu mine.

  – familie si copii. Draga Elena P, pe la 25 de ani am crezut ca-s insarcinata. Alarma falsa, dar pana s-a dovedit mi-am pus si eu cateva intrebari existentiale. Nu aveam nici o parere despre asta, decat ce ne baga societatea in cap si anume sa fim mame, sotii si curve in pat. Nu stiam ce sa fac. Nu stiam cu ce se “mananca” treaba asta cu cresterea copilului dar n-aveam nici un stress ca sunt necasatorita. In definitiv, lumea sa-si bage parerile in cur. Eu nu mai intrasem in contact cu copii asa ca am fost in parcuri, pe la amici cu copii. Guses what. Am constatat ca nu-mi plac. Galagiosi, rasfatati, cersetori de atentie. Dar mai grav de-atat, Elena, peste tot erau mamici multe si la fel ca mine- nu le placea sa fie mame. Faceau orice altceva – beleau ochii in telefon, stateau la barfe, tigari, isi ignorau complet copiii, nu-i educau. Atunci mi s-a luat valul de pe ochi pentru ca sincer aveam o imagine oarecum idilica despre maternitate.
  – sunt barbati casatoriti cu copii dispusi sa-mi ofere inclusiv bani pentru o relatie “discreta”. Unii erau dispusi sa-si lase si familia. Nu ca eram eu vreo speciala, ci un fel de barca de salvare. Exista barbati care imi faceau avansuri cu nerusinare. Unora le-am spus de la obraz – “Da’ nu ti-e rusine, barbat insurat si cu copii acasa, eventual si cu peste 10 ani mai in varsta, tu te dai la mine?”. Si tot eu sunt aia reaua si femeile lor alea “normale”si “fericite”. Care tin sa-mi trambiteze “fericirea lor in mod agasant in timp ce barbatii lor se uita libidinos la mine. Sa fac publice mesajele si hartuielile nesolicitate primite de la ei? Poate.
  – nu am nici un interes in cariera, pur si simplu vreau sa traiesc linistita si lasata in pace. Asa cum tu spui ca exemplele astea de femei puternice te enerveaza, ei bine, asa spun si eu ca sunt foarte multe femei “normale” care ma agaseaza pe mine in mod nerusinat si invaziv cu kkturi si cu aere de superioritate, cand eu stiu ca viata lor e un mare fas. Au fost momente cand le-am ajuta pe unele femei din astea cu copii cand sotul le lasase balta, drept rasplata, imi aud barfe in legatura cu statusul meu de burlaca.
  Vezi tu, multe femei care aleg singuratatatea pentru ca ceea ce vad la familiile “normale”nu e prea convingator. Unele vor sa fie mame singure si cunosc 2 cazuri care vor sa apeleze la ceva banca de sperma, sau cum i-o zice, sa-si aleaga materialul genetic al copilului.
  Oricum, bine-ar fi sa ne vedem cu totii de treburile noastre. Ce-ai scris tu aici atrage antipatie si reactii din partea femeilor singure pe care le-ai cam etichetat. Cel putin, eu ma simt jignita de acest articolas, si nu-mi dau seama daca asta a fost intentia.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.