Urletele se auzeau încă de jos din subteran. Când am ieșit, am dat peste doi cetățeni (un mascul și o femelă) care se porcăiau ca la ușa cortului. El îi zicea niste chestii care conțineau și cuvintele „curvă jegoasă”, iar dumneaei îi replica și ea cu niște vorbe deloc ortodoxe din care se putea înțelege pe alocuri expresia „animal impotent”. Exact ce vă ziceam, gingășii d-astea de familie tradițională.

Treaba e că fix când am dat cu nasul de cei doi mândri români, duomnul animal impotent tocmai trecea de la înjurături la chestii mai aplicate. Gen i-a proptit femeii una peste umăr de-a deplasat-o binișor în spațiu și timp. Părerea mea e că țintise spre falcă, dar a lovit prost. Pentru că nu voiam să asist și la o tentativă mai reușită, hop, m-am bagat rapid în fața femeii, timp în care cu o dexteritate demnă de băieții ăia care fac magie pe la televizor, am scos și telefonul din buzunar ca să sun la 112.

În timpul ăsta, un tip care urcase în spatele meu pe scara rulantă s-a băgat în fața cetățeanului denumit mai sus „animal impotent” și încerca să-l imobilizeze ca să nu mai facă vreo nefăcută. Aproape reușise. Moment în care m-am întors spre cetățeanca agresată domestic, cu gândul s-o întreb dacă se simte ok și cam cum ar vrea să procedăm în continuare. N-am mai apucat. Și nu pentru că brusc îmi pierise darul vorbirii sau ceva, ci pentru că, de nicăieri, jbam, m-am pomenit cu o mare geantă peste căpățână, însoțită de gingașele și nepieritoarele cuvinte:

– Da’ ce te bagi tu, bă jegosule, între mine și bărbatu-meo?

Și-a ridicat geanta să-mi mai dea o dată la țeastă.

Moment în care fratele vostru a hotărât pe loc că nu poți să-i faci bine omului cu forța, și-a dus degetele la tâmplă, a salutat politicos și s-a cărat în treaba lui. Pentru că, nu-i așa, cine sunt eu să mă bag într-o viață de cuplu prefectă?

Da, tovarăși, asta este țara în care trăim, asta este țara în care s-a inventat expresia unică în tot acest Univers infinit: FACEREA DE BINE FUTERE DE MAMĂ!

P.S. Ca să n-avem vorbe și comentarii inutile, nici cetățeanul, nici cetățeanca nu erau de naționalitate conlocuitoare.