1,966 cititori

Banii vorbesc doar dacă are cine să-i asculte

Sunt convins că una dintre cauzele pentru care trăim vremurile pe care le trăim este lipsa educației. Serios, uitați-vă în jur și-o să constatați că lipsa educației naște monștri în aproape orice domeniu.

Iar dacă în viața de zi cu zi chestia asta poate provoca, lipsa educației financiare a făcut posibilă de-a lungul timpului, pe lângă cele mai mari țepe posibile (vezi Caritas și FNI)  de-a lungul timpului, și o manipulare extrem de facilă a populaței.

Am făcut introducerea asta ca să vă spun că am dat peste o chestie extrem de mișto, am dat peste niște oameni care investesc o grămadă de timp și resurse pentru educarea financiară a cetățenilor acestei țări. Și ce să vezi, o FAC GRATIS.

Proiectul se numește www.banometru.ro și este un program educație financiară (mai bine zis, de inteligență financiară) derulat de Asociația pentru Relații Comunitare. E un program gândit să fie util tuturor celor care vor să-și organizeze mai bine veniturile și, mai ales, cheltuielile. 

Deși se numește Banometru, nu are doar consultant financiar, mai are și unul care consiliază doritorii în direcția apetențelor profesionale. Adică identifică împreună care sunt posibilitățile de a avea un al doilea job sau cum poate cineva trece de la ceea ce face acum la o meserie plătită mai bine.

Ei și ce să vezi, exact în aceste zile programul are o caravană prin țară, în câteva orașe. A fost la Giurgiu și Constanța, săptămâna viitoare, pe 23 noiembrie, mergem la Rm. Vâlcea (ora 18:00, Biblioteca Județeană), iar caravana se încheie pe 29 noiembrie la Zalău (ora 18:00, Casa de Cultură și Artă). Oamenii se pot înscrie accesând www.banometru.ro

În București și Cluj atelierele se țin in fiecare ultimă joi din lună, iar detalii despre înscrieri sunt aici (pentru București sau Cluj):

Care sunt subiectele abordate de consultantul financiar (Corneliu Ionescu îl cheamă) în cursul introductiv:

– care e ordinea corectă a cheltuielilor (în ce ordine se plătesc ratele, întreținerea etc.)

– ce poți să faci când ai ajuns în baza de rău platnici a băncilor – soluții expuse

– cum să gestionezi veniturile în cazul în care vrei să faci achiziții imobiliare cu credit bancar

– cum poți să ai venituri suplimentare folosind ceea ce știi deja să faci

– cum să-ți gestionezi cash-flow-ul când ești la început de antreprenoriat

După ce participă la cursul introductiv, oamenii se pot înscrie și la consultanță individuală cu unul dintre cei doi consultanți. Se stabilește o întâlnire telefonică și pot beneficia de patru ședințe individuale.

Acestea fiind zise, nu știu ce v-ar putea opri să vă înscrieți.

 

mihai_vasilescu_banometru_1

13 de păreri la “Banii vorbesc doar dacă are cine să-i asculte

 1. Treaba e simplă: să îmi dea un milion de euro și e cea mai bună consiliere ever ! Mă voi descurca cu toate ratele, taxele și promit să dau și la cei cu nevoi !

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Ananas, da, mă, bine că ești tu deștept. 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 2. Sunt norocos, am acasă “banometrul” perfect, că altfel mă mâncau câinii demult.?
  Acu’, serios vorbind, e o chestie interesantă. Problema e că tot cei care au o oarecare educație financiară vor fi interesați. Restul, marea majoritate, sunt pe sistemul “să vină alții să-mi zică ce să fac cu BANII MEI?”. Că așa-i românul, expert în orice.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • @Ionut, da’ eu tot am zis că merită să încerc.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 3. Acum, o chestie zisa nu de Batranul Chinez de la mine din sat asa cum v-ati astepta ci, de profu meu de sport din liceu. E, inteleptul asta, dupa ce puilea bine pe banii altora, zicea:Da-le dracu de bani, banii e problema la noi?

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @Redoo, ahahahahaaaaaaaaa. Și avea dreptate omu’.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 4. Banii nu sunt o problema, insa datoriile da! ?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 5. NU FACEŢI CREDITE LA BĂNCI SAU LA ALTE INSTITUŢII “financiare” !

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 6. Mai româneşte spus,întindeţi-vă cât e plapuma !

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 7. Sau dacă sunteţi tineri şi vreţi vilă,3maşini ,grădiniţă privată,suportaţi consecinţele !

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 8. Pe mine m-ar interesa partea cu gestionarea cash-flow-lui ca antreprenor, căci din fericire nu am datorii și m-am întins totdeauna cât mi-e plapuma, chiar și atunci când era o păturică mică și subțire 🙂
  Oricum, ideea mi se pare salutară, eu sunt optimistă, cred că se vor găsi unii mai la mijloc între inconștienți și experți financiari, mai responsabili ca atitudine, care vor afla ceva util.
  Mai știu și eu persoane care obișnuiau să iasă în crâșme pe datorie, se vaită că stau cu chirie și ar vrea casă, dar preferă să cheltuie pe ieșiri, distracții, excursii în străinătate, țoale scumpe, etc. Nu că n-ar fi firesc să ne placă tuturor, treaba e că nu prea le poți avea pe toate deodată și la tinerețe, decât dacă ești copil de bani gata sau mafiot…

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 9. Imi pare rau, dar la Caritas si fNI nu era nevoie de nici o educatie financiara. Copil fiind (aveam 20-22 ani) am inteles care e vrajeala cu “investitiile”, si am facut spume cand mama (profesoara, deci destul de inteligenta) a insistat sa bagam bani in FNI, ca nu stiu ce colega de-a ei facuse milioane. Nu m-a ascultat, si acum inca plange dupa cele 20 de milioane.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Cristian, păi de pare că mama ta avea nevoie de educaţie financiară. Numa’ zic.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.