În urma textului în care m-a mâncat în dos să povestesc ce s-a întâmplat cu bietul Pulix după ce-a plecat în excursie la ferma de pisici, am primit o grămadă de sfaturi și păreri despre ce și cum ar fi trebuit să fac în situația dată (mă rog, și miștouri, dar p-astea mi le-am asumat dinainte să scriu). După cum mă așteptam, cele mai multe dintre sfaturi au fost ok și le mulțumesc celor care și-au rupt din timp ca să mi le trimită.

Dar am rămas uimit să constat că mai bine de un sfert dintre comentariile primite au fost reproșuri de genul „trebuia să-l îngropi într-un parc sau în grădina de la bloc, ce naiba”. Iar în momentul în care, siderat, le răspundeam „cum naiba să fac așa ceva?”, concluzia era: „eee, de parcă știe cineva ce faci tu acolo”. Și toate astea erau exprimate la modul serios, adică au existat oameni care m-au certat zdravăn sau m-au luat la pwlă pe motiv că n-am dat o fugă în Herăstrău să îngrop motanul undeva la rădăcina unui copac. Fix ca-n (v)estul sălbatic sau pe-acolo, de parcă Herăstrăul e parcul lu’ tata.

Băbăieți, serios, nu merge așa. Nu merge să respectăm regulile doar CÂND NE CONVINE NOUĂ. Știți de ce? Pentru că ăsta este unul dintre motivele care au dus România atât de jos. Cu ce m-aș fi deosebit de un Tăriceanu care s-a pișat pe cele 1000 de persoane care așteptau la eliberarea de permise auto? Cu ce m-aș fi deosebit de un șofer care se urcă băut la volan? Cu ce m-aș fi deosebit de unul dintre cei care se bagă în față la coadă la megaimaj? Cu ce m-aș fi deosebit de cei care ocolesc toată coloana pe linia de tramvai sau pe contrasens? Cu ce m-aș fi deosebit de cei care fumează în toaletele avioanelor? Cu ce m-aș fi deosebit de orice alt mârlete din țara asta? Că doar și ăștia au motivele lor bine întemeiate pentru care procedează așa, nu?

Nu merge, frate, nu merge să îngropi o pisică moartă unde-ți trece ție prin cap, după principiul „lasă că nu mă vede nimeni sau dacă mă vede oricum nu știe ce fac”, după care tot tu să te plângi că în țara asta legile sunt făcute doar pentru proști sau pentru alții, iar șmecherii se descurcă întotdeauna.

Well, eu m-am cam săturat să fiu șmecher!

mihai_vasilescu_smecher

sursa foto