5,768 cititori

Funcționarul cap de maimuţă

Vineri a murit Pulix. Otrăvit. Habar nu am dacă a pus gura pe ceva aiurea sau vreun suflet de român creștin și milos n-a mai avut loc de el, cert e că a plecat spre Veșnicele Plaiuri ale Vânătorii sau cum s-o numi treaba asta la pisici.

Am bocit oleacă, după care mi-am zis că nu am cum să las motanul în stradă, măcar atât pot să fac pentru el, să-l îngrop undeva. Dar unde? Că în plin centrul Bucureștiului nu prea găsești locuri de veci pentru pisici. Mă rog, ar fi ceva în Piața Victoriei, dar acolo nu mai e loc de elefantul îngropat deja de ăia din Guvern.   

Până la urmă unul dintre colegii de birou și-a adus aminte că-l cunoaște pe tipul care are o parcare cu plată chiar lângă clădirea unde avem biroul și s-a dus să-l întrebe dacă nu ne lasă să săpăm o groapă în spate de tot unde e o fâșie de pământ. Tipul, arab de felul lui, nici n-a stat pe gânduri când a auzit despre ce e vorba. Instant mi-a făcut rost de-o sapă (no joke) și mi-a arătat unde pot să sap “groabă bentru bisicuță”.

Și s-a pus fratele vostru pe făcut groapă pentru Pulix. Și-am săpat, și-am săpat și iar am săpat, până când am rămas cu coada de la sapă în mână. Mai precis, s-a rupt drăcovenia. Well, ce credeți voi c-a făcut arabul ăla jihadist în loc să mă înjure că i-am adus înapoi sapa în două bucăți mai mici? Păi a zâmbit, m-a bătut pe umăr, a zis “nicio broblem” și mi-a făcut rost de încă o sapă, asta a făcut. Vă jur că m-a impresionat până în fundul sufletului meu de hater nesimțit.

M-am pus pe săpat iar. Cam la vreo 45 de minute așa. Eram lac de apă, dar măcar începuse să se contureze ceea ce credeam eu c-o să fie locul de veci al lui Pulix. Dar n-a fost să fie, am descoperit că sub fâșia de pământ era beton. Peste tot era numai și numai beton. Practic parcă bietul Pulix voia să-mi transmită că, după ce-a fost liber toată viața lui, n-are chef să-și petreacă veșnicia în fundul unei parcări din centrul Bucureștiului. Așa că i-am înapoiat omului sapa și-am am trecut la planul B.

Care plan B spunea așa: avem un animal mort pe stradă, da? Păi atunci hai să anunțam autoritățile, că e treaba lor să se ocupe. Am căutat rapid pe net și la o primă citire am găsit că treaba asta intră sub incidența Direcției de Sănătate Publică. Sună logic, nu? Animal mort, sănătate publică, hai că se legau lucrurile. Așa c-am sunat.

Toate astea se întâmplau pe la ora patru după-amiaza, sper că vă e clar că mi-a răspuns o tanti plictisită de viață pe care aproape c-a umflat-o râsul când a auzit ce vreau de la ea. Nu, nu era treaba ei. Dar care e treaba dumneavoastră, am insistat io. Păi avize epidemiologice. Da? Și dacă pisica a murit de Ebola? Sau dacă trece pe lângă cadavru un copil care se hotărăște că vrea să lingă pisica sau să se joace cu ea? Nu știu domle, nu mă interesează, sunați la protecția animalelor. În fine, discuția a fost muuult mai lungă, dar ar fi inutil să vă plicitisesc povestindu-vă cum i-am explicat cu lux de amănunte cam ce cred eu despre instituția pe care o reprezintă și despre statul român în general.

Hai să sun la protecția animalelor. Mhm, sunați voi dacă puteți. La secțiunea „Contact” de pe minunatul site www.protectiaanimalelor.ro singurul lucru pe care îl poți găsi este o poză cu un cap de maimuță. Poate-o fi portretul directorului sau fotografia angajatului lunii, cert e că n-ai cum să suni la ei decât dacă ești medium sau mentalist și ori te pricepi să ghicești numere de telefon, ori invoci niște spirite care să le scrie pe oglindă în baie.

Cum eu nu sunt nici una nici alta, iar bietul Pulix zăcea în continuare în stradă, am recurs la ultima soluție: am sunat la Primăria Sectorului 1 imaginându-mi, în naivitatea mea, că ei ar trebui să fie cei la care apelezi în ultimă instanță pentru chestiuni care țin de domeniul public. Well, așa și era, dăcât că vinerea la ora patru jumătate în Primăria Sectorului 1 mai e doar un ofițer de serviciu de la Poliția Locală. Adică un nene la fel de plictisit de viață care m-a îndrumat, politicos ce-i drept, să sun la cei de la salubritate. Moment în care la fel de politicos i-am cerut să facă el asta, pentru că ultima oară când am verificat eu nu eram plătit din bani publici. S-a strâmbat atât de tare că i-am auzit fălcile pârâind prin telefon, dar măcar a zis cu juma’ de gură c-o să sune la romprest.

Până la umă pe Pulix l-au luat de pe stradă, dar tind să cred că asta s-a întâmplat datorită băietilor de la parcarea cu plată, ca să nu-mi mai vadă fața agitată pe acolo, și nu cu vreo contribuție a instutuțiilor statului care vineri seara la ora cinci nu mai lucrează. Nu că-n restul timpului ar da pe spate de treabă.

Ca să închei, că m-am lungit mult. Știți ce mă enervează cel mai rău după povestea asta? Încă o dată am realizat că în țara asta dacă ți se întâmplă ceva ce ține de implicarea vreunei instituții de stat, EȘTI MÂNCAT. Nu interesează pe nimeni ce nevoi sau probleme ai și toți se poartă de parcă singurul lor scop în viață ar fi să-ți pună piedici. Nici măcar nu contează subiectul despre care vorbim, că e vorba despre o pisică moartă sau despre obținut vreo adeverință de la Administrația Financiară, peste tot simți aceeași durere imensă în cur când ești nevoit să interacționezi cu funcționarii publici plătiți din banii tăi. Practic, în țara asta ești pe cont propriu și depinde strict de pile sau de cât de șmecher ești ca să-ți rezolvi treburile.

Și chestia asta mă scoate din minți.

P.S. Trebuie să las poza asta aici. Așa, ca să fie pentru Pulix. 

mihai_vasilescu_pulix

 

134 de păreri la “Funcționarul cap de maimuţă

 1. “Fieca” peste vreo 80 de ani, așa, să faci din nou selfie-uri cu dumnealui, în pauza de răsuflat pe care ți-o vor lăsa fecioarele.

  Cât despre funcționarii publici… nu contează unde lucrează, ar fi fost la fel de acri peste tot. Asta e calitatea lor de oameni. Doar că acolo tuna și îi adună.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 4

  • @catalin, zic merci si cu 50. De ani, nu de fecioare.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 2

  • Calitatea de oameni? Pai functionarii publici (nu intra aici profesorii, militari, medici..) nu prea sunt asociati cu umanitatea. Unii incearca si nu ii lasa sistemul, Majoritatea insa respira aerul degeaba.
   Incompetenta si indiferenta lor este principala cauza a situatiei tarii, poate mai putin decat ticalosia politicienilor.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

  • Nu ai cum să încerci și să nu te lase sistemul. Dacă ești om, păi atunci ești. Eu am mai avut și ceva surprize plăcute, de ex cu serviciul local de salubritate, unde dispecerul a vorbit f. politicos și s-a mișcat rapid (24h) la rezolvarea unei probleme, cu scuze că mai repede nu se poate. La fel și cu Poliția comunitară. Da, din păcate, acestea sunt excepții, dar excepții de la ce? Funcționarii publici sunt radiografia unei societăți în esență acră și frustrată, nu e ca și cum dau românii pe afară de politețe și zâmbete. De la moșul supărat că nu are loc în autobuz la șoferul care te înjură că ai tupeul să exiști.

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 0

 2. Dap, chiar ești mâncat. Încerc să mă înarmez cu mama răbdării când am câte ceva de rezolvat și chiar încerc să anticipez pe la câte uși va fi nevoie să bat ca să nu fiu prea luată prin surprindere.
  Nu mai trag nicio nădejde că se va rezolva ceva în țara lui „nu știu/ nu ține de noi/ încercați la biroul alăturat/ nu aici/ completați formularul etc, etc”

  Îmi pare tare rău de Pulix.
  După ce-a murit cățelul surorii mele, l-am îngropat pe terenul cuiva (cu acordul acestuia, evident). Dar a fost ca naiba. Era și-o zi din aia mohorâtă, bătea vântul, oribil. L-am cărat în pătura pe care stătuse în ultimele lui zile – fără cuvinte.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 3

  • @miha, cică ar exista un cimitir al animalelor, dar e la mama naibii. 🙁

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Mihai Hai că nu e departe Th. Pallady! E şi metrou în zonă!
   Sincere regrete pentru pierderea suferită!
   Același lucru aş dori sa ți-l/mi-l spun şi despre birocrația în România. Bine, cu ghilimele, se înțelege!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Io, sincer, nu știu cu ce m-ar fi ajutat metroul. După capul meu nu prea aveam cum să merg cu motanul mort prin subteran.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

  • Corect, nu m-am exprimat clar. Am spus de metrou să subliniez ca nu e zonă pustie, nu să mergi acolo cu metroul! Şi nu am încercat să dau sfaturi, doar informații!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 1

 3. Imi pare rau de prietenul tau, am trecut si noi de mai multe ori prin suparari de genul asta cu animalutele noastre. Avem chiar un cimitir de pisoi, catei si canari, langa un visin dintr-o curte la care avem acces.
  Pe mine cel mai tare m-a indignat o asistenta de la cabinetul veterinar la care ne tratam animalele. Aveam un pui de canar care a iesit din ou cu piciorusele sucite, adica de la genunchi porneau gherutele inspre spate, ceva ciudat.
  Ne-am dat seama cam tarziu, dupa ce fratii lui au iesit din cuib, iar el chitaia dupa ei. Asta nu era viata pentru el, nu sta pe bat, moare! Si cu mare chin si jale in suflet, ne-am dus sa-l eutanasiem. Sa nu radeti vreunul!
  La cabinet ne stia toata lumea, mai ales pe om, care e un mare milos de animale parasite (drept ptr care acum hranesc 6 pisici, 4 caini mari si o catea pricajita care-a facut nu mai putin de 8 catei! – toti sunt in curte, nu pe strazi). Si cand a auzit asistenta ce vrem, ne-a indicat sa-l lasam pe-o creanga, intr-un pom, ca se rezolva. Atat s-a enervat omu’, de-a iesit doctorul pe hol sa vada ce se intampla. Asta a inteles si ne-a ajutat, chiar peste rand.
  Am mai zis, nu stiu daca e bine s-o repet, ma impresioneaza mai mult suferinta animalelor decat a semenilor.

  Comentariu beton! Thumb up 40 Thumb down 3

 4. Wtf?! I-ai lăsat pe hingherii ăia să-l ia că nu găseai un petec de pământ să-i sapi şi lui? Tot Herăstrăul te aştepta, atâtea cotloane ferite de trafic şi ochi de paznici (dacă chiar te jenai de ei). În plm, m-am enervat!

  Comentariu beton! Thumb up 36 Thumb down 8

  • @Vera, și cum ajungeam în Herăstrău? Cu motanul mort în braţe pe stradă? Sau prin metrou?

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 17 Thumb down 26

  • Eşti bun la scuze ca funcţionarii ăia de care te-ai izbit la telefon!

   Hai că mă duc în treaba mea, azi nu-s om!

   Comentariu beton! Thumb up 33 Thumb down 9

  • Intr-o cutie, săracu’ de el.
   Dar cred ca ai luat cea mai bună decizie in momentul ăla.
   Eu am in gradina din fața blocului ingropată o pisică, 3 canari, 2 broaște țestoase mici de acvariu și un hamster.
   Asta timp de 15-16 ani.
   Cand am dus hamsterul anul trecut, s-a trezit baba de la 4, nu aia de la parter, să facă scandal, că de ce il ingrop acolo ca sa-l iau in casă să-l bag intr-un ghiveci cu flori.
   I-am urlat din gradină, să stea liniștită că-i păstrez loc, dar să se grăbească.

   Comentariu beton! Thumb up 63 Thumb down 1

  • Eu cand am eutanasiat o pisica plina de metastaze la facultatea de Medicina Veterinara s-au ocupat ei de ea si au incinerat-o. Cred ca am platit ceva,, dar sincer nu-mi aduc aminte ca boceam prea tare. Parca nu am platit, dar era pacienta lor ca acolo am dus-o la tratament. Ce vroiam sa zic, e ca exista un loc specializat care se ocupa cu asa ceva. Doi perusi am ingropat in gradina blocului, sa n-auda DSV dar ne-am mutat de mult de acolo!!

   Comentariu beton! Thumb up 5 Thumb down 0

  • Într-o cutie de pantofi, la mine la birou toate femeile au cel puțin o pereche de pantofi de schimb. Sau într-o cutie de la topurile de hârtie.
   Când am ajuns la “sapă pt groabă pt bisicuță” m-am oprit vreo 5 minute ca să nu inund biroul.
   Să nu dea soarta să aveți pisică și să se sperie și să se urce în vreun pom. Dacă nu coboară singură, acolo rămâne. Pe la începutul verii scoateam pisicul în ham în spațiu verde din fața blocului. Într-o seară am ieșit mai târziu decât de obicei, era deja întuneric. A venit cineva cu un sharpei, nu ne-a văzut și i-a dat drumul. Câinele a sărit pe noi (mai mult la pisic, dar eram și io p-acolo), nu știu dacă a joacă sau chiar avea chef de compostat pisici. După 5 secunde de circ (mi-au părut 5 ore), pisul meu a scăpat din ham (cred că era un pic mai larg în seara aia) și s-a urcat în cel mai mare pom în spațiul ăla, stejarul din fața balconului. Am sunat peste tot: primarie, poliția locală, pompieri, poliția animalelor (cică avem așa ceva în sector). O doamnă de la primărie, ceva ofițer de permanență, a încercat să mă ajute să găsească ea cine m-ar putea ajuta (avea și ea pisici), dar nu e nimeni să te ajute în astfel de cazuri. Mi s-au recomandat alpiniștii utilitari privați. Unde nu răspundea nimeni la 11-12 noaptea.
   Norocul meu că a reușit să coboare singur dimineață, pe o creangă care se lega de un vrej de viță. Am auzit gărdulețul metalic zănganind când mă pregăteam să cobor să văd ce-aș putea face (stătusem sub pom până la 3 noaptea), îi lăsasem ușa blocului deschisă, l-am găsit la etajul 1. N-am mai ieșit de atunci. (Am fost și la veterinar, era ok, fără mușcături, fără lovituri, fără nimic rupt, nici măcar speriat, dădea semne că vrea iar sa iasă).

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • @MIhai….nu te-a dus capul să-l pui într-o cutie de pantofi sau în una mai mare? Așa mai bine-l aruncai în tomberon că tot aia era…

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • @ardei gras, evident că “m-a dus capul”. Întrebarea era ce făceai cu el DUPĂ ce-l puneai în cutie? Mă plimbam cu el pe stradă? Sau cum vrezi tu continuarea logică a opreațiunii?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 9

  • Iartă-mă, dar da. Plimbai cutia prin oraș într-o pungă, ceva. Nu știa nici dracu’ ce ai acolo. Găseai un colțișor în parc, în grădina blocului.
   Povesteai că era mascota firmei, îl plăceau/hrăneau toți pe pisicul ăla, cred/sper c-ar fi înțeles dacă plecai 2 ore să-l îngropi.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • @Ady, un colțișor în parc sau în grădina blocului? Boss, poate nu e clar că eu am vrut să fac lucrurile ca la carte. În parc nu e voie să îngropi animale moarte, în grădina blocului nici atât. Arabul mi-a dat voie să fac groapă pe un loc care este PROPRIETATEA LUI! Adică eu mă plâng pe aici de toți idioții care nu respectă legea, dar dacă era vorba despre mine și o nevoie a mea, nu mai conta nimic, îl îngropam unde voia mușchiu meu pentru că na, legea e făcută pentru altii, nu pentru mine. Mda, sună logic.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

 5. Trebuia incinerat și pus in urnă…ca sufletul lui să fie extras !

  Dacă aveai loc de veci, îl puteai depozita acolo…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

  • Altu’… Băbăieţi, voi sunteţi sufletu’ petrecerii, zău! :/

   Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 1

  • Vasili,dacă era Vera in spatele tău cand scormoneai amarata aia de groapa si neapărat sa fie in starea asta,uneai singur canalu dunare-marea neagră cu bucurestiul.Săpai totul cu o singură sapă.

   Comentariu beton! Thumb up 34 Thumb down 2

  • @edelweiss, și io zic. Cu sapa aia ruptă săpam.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

  • Nu prietene,sapa aia o rupea pe tine.

   Comentariu beton! Thumb up 30 Thumb down 2

  • @Ananas, nu puteai, că nu-ți dă nici dracu aprobare să ingropi un animal în cimitirul de oameni. Sau zici că s-ar mai fi schimbat treburile în ultimii 5 ani?! ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Anouk, da, da, s-au schimbat fix cum s-au schimbat în ultimii 28 de ani.

   Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 1

  • @MV, eramprecisă!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • este o firmă pe dincolo care face diamante sintetice din cenunșa rezultată din incinerare…. ieșea un diamant fain care sclipea ca și ochii lui Pulix(RIP)….

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 2 Thumb down 4

 6. Niciodată,da’ niciodată dacă soarta ne aduce aproape in cazu’ unui razbel nu o sa te las să sapi o groapă,sa ne pitim ca harciogii in ea.Cine dracu poate sa care 19 sape si 5 cazmale sau de cat au tu nevoie să sapi treijde centimetri.
  Cât despre Pulix fii geană pe colegele din birou,daca este vreuna care se pisicește pe lângă tine sau vrea sa te lingă pe ureche,este spiritu lu Pulix,bă,s-a reincarnat in a mai bună dintre femei.

  Comentariu beton! Thumb up 37 Thumb down 3

  • @edelweiss, nu poţi să îngropi pisica la 30 de centimetri s-o dezgroape prima ploaie.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 1

  • Bine mane,saijde centimetri.De câte sape ai nevoie pentru adâncimea asta?Plm,astia nu vând sape la set de 10.

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 2

  • @edelweiss, boss, nu plecam de acolo până nu săpam până în China dacă era nevoie. Dar cum plm să trec prin beton? E placă de beton sub toată fâșia aia de pământ.

   Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 1

  • Te agățai de unu cu picameru,gaseai o grasa si sarea cinci secunde,de când opreste pe un oltean o placă de beton.

   Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 2

 7. Ia legătura cu Ilișoi, vezi unde e Fabrica de oameni acri (insert moa aici: dezinteresați, puși pe funcția ” aahh, nu noi. Ceilalți se ocupă!”) și sună-mă! Mă pricep la molotoave. Sună-i și pe @edeweiss și @diabolic pentru orice eventualitate. @Colonelul iese din discuție?.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • @Doamna Elena, io mă mai pricep și la ceva bombardele chimice, așa că e pe alese ?

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @diabolic, i-auzi! Mai bine. ???

   Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Doamna Elena, șșșșșttttt…ne urmărește SRI-ul!

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • Elena,eu nu mă bag decât daca motanu ală avea de dat bani înapoi la cineva.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

 8. În primul rand condoleanțe pentru Pulix, părea un motan de treaba. Poate a fost blestemul naturii si a pus gura pe otrava impotriva șobolanilor care au cotropit aceasta minunata capitala europeană insa pentru sobolani otrava asta este un fel de Tic-Tac. Am trecut de multe ori prin aceasta minunată interacțiune cu “autoritățile” statului. Am apelat si eu odată la Protectia Animalelor atunci cand langa blocul unde locuiam se aruncau cainii stransi de pe strazi si se omorau in fiecare noapte intre ei. Nu trebuie sa mai spun ca in fiecare dimineata eram precum Hugh Hepfner dar fara iepuroaice. Dupa ce am trecut pe la Protectia Animalelor, Politia Comunitară (ma asteptam la mai multa empatie avand in vedere ca vorbeam despre cainii comunitari…), Primaria Sectorului 4…Am trmis mailuri. Pana la urma le-am spus ca voi arunca cârnați cu otravă pe terenul respectiv. Am primit un raspuns de la un nene de la primarie (la telefon, bineinteles): încercați cu polonezi, încape mai multa otravă!

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 2

  • @Georgian, să știi că nu e glumă, la protecția animalelor pe site nu există NIMIC la “Contact”.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Mihai, acum 4 ani cand am avut problema am gasit un numar de telefon. Acum mi-am adus aminte ca am sunat inclusiv la Pfier Pfoten si mi-au spus ca trebuie sa mai insist la Protectia Animalelor. De atunci nu mai sufăr nici un ong din asta care “se ocupă” de animale.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 9. păi…..fabrica de oameni acri, nu?!

  Am avut 3 bucăți câini ciobănești germani. Cam la 50 kg bucata. Când au murit am încercat să găsesc o soluție; ce faci cu un animal mort de 50 kile? Că doar nu poți să-l lași pe marginea drumului să-l mănânce viermii! Și am început să caut pe net și am găsit 2 variante pe vremea aia. La cimitirul de animale costa 400 euro iar la crematoriu 200 euro/kg animal. Eu n-aveam banii ăștia.
  Am ales varianta de a-i îngropa în șantierele în care lucram la momentul respectiv.
  Nici nu îndrăznesc să mă întreb unde ajung câinii comunitari când mor și după cât timp.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • Aici unde stau eu, Germanica, nu ai voie sa îngropi unde îți tună. Când am eutanasiat cățelușa pe motiv de boala incurabila mi-a recomandat dr. Veterinar sa ma uit pe harta comunelor unde se poate îngropa si sa cer cuiva care are o bucata de grădina sa îngrop cățelușa sau la crematoriu. La mine in zona nu era permis fin cauza de pânza freatica foarte aproape de suprafața așa ca am ales incinerarea. Eutanasierea, transferul la crematoriu si cremarea=500 Euro! Jur! Eu nu mai vreau animale acasă. Când trăia cățelușa mergeam la controale, vaccinări si a avut si operații, 2 bucăți! O grămada de bani. Sa fii veterinar aici e meserie bănoasă!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 6

  • @Ardeleanca, mi se pare normal să nu ai voie să îngropi un animal unde îți tună.
   Noi aveam în șantier studiu geo și am îngropat animalele ținând cont de asta. Și n-am săpat cu cazmaua ci cu JCB-ul.
   Nu mi se pare o soluție, dar nici să mă coste 500 euro să îngrop un animal în România unde atât e salariul mediu.
   Cimitirul ăla de care vorbește lumea e particular. Eu am încercat să duc animalele la Protan. Nu m-au primit. Deci înțeleg că Administrația publică nu are nici o strategie din punctul ăsta de vedere.

   Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 0

  • 500 de Euro e foarte mult si in Germania! Aici, majoritatea care are un Animal pe lângă casa își asuma si cheltuielile aferente. Deși îmi sunt dragi câinii si mi-ar place sa mai am unul ma abțin in primul rând din cauza cheltuielilor.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 2 Thumb down 5

  • @Ardeleanca, mi se pare firesc atunci când am un animal de companie să îmi asum cheltuielile cu el. Și sunt conștientă că și când moare exista niște cheltuieli. Nemulțumirea mea vine din faptul că cel puțin la vremea respectivă, nu am găsit nici o instituție publică care să se gândească la asta și să aibe niște proceduri legale. Și străzile erau pline atunci de maidanezi!
   Nu mi se pare normal ca singura soluție pentru îngroparea sau incinerarea unui animal de companie, într-un oraș în anul 2017, să fie firmele private.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 10. e un cimitir al animalelor pe centura Bucurestiului la iesirea de Constanta.
  Acu stiu ca era … daca au facut unii blocuri pe el asta e de vazut.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @radu, da, l-am găsit și eu pe net.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 11. Nici nu știi cât îi invidiez pe acești funcționari publici, nici nu știi câte palme îmi dau că nu m-a dus capul să mă bag și eu într-o asemenea instituție, s-o frec lejer pe bani (puțini, ce-i drept, dar mult prea mulți pentru nivelul de muncă prestat). Bine, nici acum nu e târziu să mă reprofilez, dar e mai greu să mă transform în nesimțit cu program (scurt). Greu, dar nu imposibil.?
  În privința chestiei cu Pulix, cimitir al animalelor există într-adevăr pe undeva pe la ieșirea din București, pe A2, or mai fi și altele. Da, știu, nu face să mergi până acolo, dar, de curiozitate, te-a îndrumat vreunul din ăștia cu care ai vorbit în acea direcție?
  P.S. Protecția animalelor este o glumă atât de proastă în România, că este întrecută la acest capitol doar de protecția copilului.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • @Ionuț, nu trebuie să te ducă capul ca să fii funcționar public. Trebuie sa ai pile babane.
   De fapt, dacă mă gândesc bine, pe funcția asta TREBUIE să NU te ducă capu’!

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • @Elena P., nici pilele alea nu poți să ți le faci și să le întreții dacă ești prost bâtă. Doar dacă sunt în familie. Altfel, trebuie oleacă de inteligență pentru a găsi “proptelele” și a le folosi la momentul potrivit. Aaa, că ești “bătut în cap” (a se citi “slab pregătit sau deloc”) în legătură cu job-ul, asta e altceva. ?

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Ionut, am găsit și io pe net cimitirul ăla. Dar vineri la ora 15 mi-ar fi luat două ore dus și două întors drumul până acolo. Și eu eram LA MUNCĂ. Sună destul de aiurea să zici în timpul programului “eu am plecat, am niște treabă, trebuie să îngrop o pisică”.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 4

  • @Mihai, pentru mine sună destul de aiurea “trebuie să îngrop o pisică” și atât. Dar, na, eu nu prea sunt iubitor de animale, deci nu mă băgați în seamă. Ceva oricum trebuia să faci cu mortăciunea. Și ai primit răspunsul de la instituții: nimic!?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 3

  • App de asta, mie mi s-a intamplat sa gasesc o catelusa alergand la metrou de colo colo fix cand schimbam la unirii sa ma duc la munca. Si pentru ca-s adunatoare nu am putut sa o las. Am luat-o, in fata firmei am chemat o colega sa intre in supermarketul de langa si sa ia un ham si o lesa. A ramas colega cu catelusa cat eu am intrat in firma si m-am dus la biroul sefului si i am zis ca eu azi sunt putin ocupata, ca am gasit un catel pe strada….si tre sa ma ocup sa vad daca are cip, etc. Sefu era strain..s-a uitat la mine, a avut cateva secunde de intarziere si mi zice…pai daca ai ceva urgent de facut in dimineata asta …intra cu catelul aici, termina ce ai de facut si apoi rezolva. Zis si facut, am facut urgentele la prima ora, pozat catelul, pus anunt pe fb, printat niste anunturi, in pauza de masa dir gen rugat si alti colegi sa ma ajute sa lipim niste anunturi in zona, eu m-am dus cu ea la vet sa verific de cip…nu avea evident..l-am sunat pe sefu ca trebuie sa ma duc acasa cu ea si sa incerc sa o las in liniste cu ele mele (alte 2 animale). Cam astea in timpul programului…ca nah… Finally dupa vreo doua saptamani au aparut si stapanii.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

 12. E vina ta că nici până la vârsta asta nu ştii că instituţiile statului există nu pentru a rezolva probleme ce ai crede că se pliază la fix pe numele lor pompos. Ele există doar pentru că figurează în organigrama stufoasă a instrumentelor statului şi atât. Adică doar cu numele. Nu şi cu fapta.

  Cât despre motan, abia acum mă întreb dacă nu am încălcat vreo lege cumva acum vreo 12 ani când am îngropat o pisică lângă un copac în pădurea de lângă parc. Ştiu şi acum copacul şi am îngropat-o şi cu o perniţă mică să îi fie moale acolo, în frig.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • @Solandi, ai încălcat mini trei legi.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Mă gândeam eu. Şi dacă mai scormonesc îmi e teamă că voi găsi şi altele. După 12 ani măcar se prescrie?

   Concluzia – în nădejdea organelor abilitate de a rezolva situaţia unui animal mort, îndemnul de bun simţ ar fi: urmaţi toţi cursuri de împăiere! Aşa putem rezolva legal şi decent problema fizică a animalelor de companie al căror suflet a plecat pe alte tărâmuri.

   Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 0

  • Ba da, ai incalcat. Nu ai voie sa ingropi niciun animal unde iti vine, trebuie sa faci asta intr-un loc autorizat. La fel cum nici omul nu-l ingropi in vreo curte sau prin Herastrau.

   Pe scurt, iti moare cainele, pisica, calul sau sconcsul? Suni la veterinar! Iti explica ala cel trebuie facut, unde il poti duce etc.

   Legea: http://www.monitoruljuridic.ro/act/ordonan-nr-24-din-24-august-2016-privind-organizarea-i-desf-urarea-activit-ii-de-neutralizare-a-de-eurilor-de-origine-animal-emitent-181284.html

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 3

  • @paul Hai ca m-ai spart cu veterinarul! Ştii câţi veterinari au refuzat să îngrijească un pui de căţel în cabinetul lor contra-cost? Îţi spun eu: 3 în faţă şi 2 telefonic. Ne-au vândut medicamente şi şampoane pe nişte sume exorbitante şi ne-au trimis acasă cu un pui anemic, plin de căpuşe şi purici şi jigodie. Şi eram cu burta la gură şi n-au avut nicio zbatere să mi-l pună în braţe şi să-mi dea flit. Îmi pare rău că nu am făcut o listă cu acele cabinete şi cu javrele de la ONG-urile pentru animale care au zis :”marş, mă, cu potaia ta jegoasă!” Am ingrijit puiuţa acasă, am pus-o pe picioare şi printr-un noroc am găsit un intermediar care a dus-o în Germania unde trăieşte în maxim răsfăţ.

   Ah, şi ceva absolut şocant: absolut TOŢI cei contactaţi au avut aceeaşi replică: “mai bine o lăsaţi să moară!” (o găsisem în curte, aruncată peste un gard înalt de 2 m)

   Aşa că mai subţireanu cu veterinarii şi legea, că eu una m-am săturat de scamatorii ăştia infecţi.

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 2

  • @Vera – Sincer nu inteleg ce legatura are asta cu orice. Inteleg ca ai dat peste niste veterinari care nu au vrut (sau au considerat ca nu pot) sa faca ceva intr-un anumit caz. Ce legatura are asta cu “unde ingropam animalul cand moare?”. Sfatul pe care l-am dat, cu sunatul la veterinar, e din experienta mea. Asta am facut cand mi-a murit cainele, am sunat, mi-a dat vreo 2-3 optiuni (incinerare / ingropare) impreuna cu date de contact de la aia care fac asta legal, am ales una din ele.

   Sunt niste ratiuni de igiena si sanatate pentru care nu poti sa ingropi animale moarte oriunde gasesti un loc “cu verdeata”, dar banuiesc ca asta e clar pentru oricine.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

  • Vera,putem să îngropăm si veterinari si oengisti,juma’ de blog,mie îmi este absolut indiferent.Am si cazmale,lopeți,drujbă,circular de mână,folia e ieftina,portbagaju mare,orice să-ti recapeți zenu.Cioacă aproba abordarea.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

  • Ok, Paul, tu sună veterinarul pentru opţiuni, printează-ţi monitorul oficial şi respectă normele alea firoscoase de igienă. Eu am un birmanez care tocmai ce-a împlinit 17 ani şi e şubred rău, deci nu cred că mai sforăie mult p-aici. O să-l îngrop la mamaie în curte. Are mamaie cazma, eu am două mâini şi dorinţa să-l ştiu sub un pom, nu în benă.

   @edelweiss Azi nu pot cu zenu. E futere rău atmosfera la căpuţ. 🙁
   Tranşăm cu mare drag altădată!

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • @Vera, ştiu ce zici. ‘Animal rescue’ e de multe ori antonim cu ‘veterinar în Ro’.

   @paul, total de acord că există legi şi norme de sănătate publică (am circumstanţe atenuante dacă pisica era perfect sănătoasă şi vaccinată dar a avut ghinionul să cadă de la etaj? nu era bolnavă adică, nu mai mult decât o veveriţă moartă care putrezeşte în pădure). Problema apare atunci când lipsesc soluţiile concrete pentru a fi în ton cu legile alea.
   Cât despre veterinar – ai avut noroc cu el; în general lor nu le pasă când pacientul trece dincolo, nu mai intră în atribuţiile lor şi ridică nepăsători din umeri.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Solandi si @Vera – nu cred ca am avut eu noroc, cred ca e o chestie normala. Pun pariu ca, din 10 veterinari alesi de voi pe care ii sun, minim 8 din ei imi dau o solutie ok. Iar castigul din pariu il donez Verei, sa isi ingroape legal motanul.

   @Vera – e optiunea ta ce faci cu birmanezul. Daca totusi vrei sa mergi pe varianta “curtea lu mamaie”, incearca macar sa nu-l pui langa fantana sau ca ingrasamant pentru capsuni 🙂
   In alta ordine de idei, cat de mare e curtea de care spui? Nu de alta, dar am vreo 2 rude mai indepartate care nu se tin chiar bine, poate facem o intelegere si dam pe din doua ajutorul ala de inmormantare, daca mai e loc in curte? 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

  • @paul Atât zic: e loc!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 13. Eu am noroc de un teren viran langa mine… are deja 3 pisici incluse; dar, in drum spre liceul fetei mele este un indicator cimitir animale de companie – adica undeva la iesirea spre autostrada spre Constanta… poate or mai fi si altele. Asta ca solutie, caci mi se pare tare aiurea sa nu ai ce face cu animalul propriu decat sa il lasi in strada…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 1

  • @Mati, sper că stii că dacă te vede cineva îngropând animale moarte pe terenul viran ești pasibil de sanțiuni, da?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

 14. Offf, imi pare rau pentru pierderea ta. La cate potai otravite am avut eu pe motiv ca latra la mine in curte, nu m-ar mira sa ii fi facut cineva de petrecanie motanului.

  Cimintirul de animale este chiar langa Arabesque-ul de la intrarea pe A2. Nu stiu care sunt preturile pt ca pe ai mei i-a ingropat tataie in gradina sau in padure, dupa caz.

  Cat despre jigodiile de functionari publici ce rahan sa spun. Ah, ca aveam o colega la caserie la impozite si taxe care urla la contribuabili ca era ea nff? Asta pana cand i-a zis sefu’ ca sa isi gaseasca un morcov/castravete ca daca mai urla la careva zboara de acolo.
  Cu un an inainte cica una, tot de pe acolo, isi luase una in mufa fix prin minighiseul ala tot pe motiv ca a zbierat la un nene cu nervii mai sensibili.

  Tin minte una memorabila de la Protectia Copilului. „Da’ de ce vreti dnsra sa o luati la dvs? Ce, nu are parinti?”
  EU: ba da dar, oameni sunt bla bla si copilu bla bla
  Boul: „Hai domnisoara, tu nu ii ai pe ai tai si vrei sa ii iei pe altii. Du-o la ma’sa si la ta’su.” , speechless ain’t it?

  PS: stiai ca sunt primarii/institutii unde se dau sporuri de pix? Noi bine nu ne mai facem ca natie decat daca ii ardem p’astia, pe toti indifirent de culoare, pe rug.

  Rest in peace, Pulix!

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @EGO, preturile le-aș fi aflat eu, dar îmi era imposibil să ajung acolo.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 3

 15. Cică în Slovenia, orice interacțiunecu staul se face online, mai puțin nașterile, căsătoriile și morțile. Acuma nu știu dacă e valabil și pt morțiile de genul lui Pulix, dar bănuiesc sau sper, că acolo nu dai de funcționari acrii!
  R.I.P. Pulix!?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • @diabolic, în Estonia

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Anouk, scuze, ai dreptate, am verificat. Mulțam pt corectare ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @diabolic, și chiar dacă-s acri, pe net nu se vede.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 16. Hai să zic și eu una – doua:
  Sâmbăta asta, ora 17.00. Mă întorceam din străinătate, pe autostrada A1. Circulam pe direcția Nădlac – Arad. În dreptul ieșirii cu numele Arad Centru/Arad Aeroport – în dreptul însemnând fix în curba bretelei de ieșire de pe autostradă, la finalul benzii de decelerare – adica unde e mai fain, un TIR cu nr. de Bulgaria, staționat, cu un triunghi pus la 5 metri de el și o vestă verde aruncată pe bară.
  Acuma, de pe unde am mai fost eu și din câte am putut evalua, acel obstacol prezenta un pericol major, în condiții de noapte și ceață.
  Bun, caut nr. de la Poliția Arad pe Google. Primul rezultat, cu 0257…, apelez direct. Raspunde un domn, îi explic situația și zice că tre să vorbesc la Rutieră. Îmi face legătura, răspunde cineva foarte repede, explic speța și mi se spune ca nu Rutiera se ocupă de chestiile astea, ci Poliția Autostrăzi (nici nu știam că există). Moment în care îi explic domnului că e treaba lui să anunțe mai departe și că în timp ce noi negociem, cineva se poate să fie deja urcat pe tirul respectiv. În final a zis ca anunță el. I-am mulțumit.
  În primul rând m-a șocat că individul șofer profesionist a considerat că e ok să lase mașina acolo, în condițiile explicate mai sus. Chiar și în cazul unei defecțiuni, stai nene acolo și mai faci semne cu o lanterna, pui triunghiul ăla la 30 de metri mai departe, avarii, nu știu, ceva mai mult.
  Al doilea lucru interesant mi s-a părut că nu era Poliția la fața locului. Adică, în secunda 1 când patesti așa ceva, anunți autoritățile, dacă nu se întâmplă să fie în zonă și să se autosesizeze.
  Și trei, dintre toți cei care au trecut pe acolo, de ce nu a mai sesizat niciunul pericolul și nu a sunat la Poliție. Adică așa, spirit civic, sau de conservare, sau creștin-ortodox, sau reclamație (că altfel geme poporul de observatori-reclamagii), sau plm. E normal ca ăia de la Poliție să fie deranjați dacă îi sună un pulete, dar dacă erau 200 care apelau (nu 112, Poliția Arad)? Cum ar fi arătat situația. Așa nici lor nu li s-a părut periculos, dacă sună unu singur, o fi diliu, i se pare lui că pericol.
  Și da, orice autoritate din România are ca singur răspuns, o altă autoritate.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @Dr.Acula, legat de povestea ta am și eu una.
   Mă duc la mare ca de obicei și cum ajung opresc în centrul localității să-mi salut prietenii de acolo. Parchez lângă o masină identică cu a mea. Toate ca toate, dar și numărul de înmatriculare era identic!
   Eu știam despre mașina mea că am cumpărat-o nouă, aveam la ea toate actele de când a fost fabricată până a ajuns la mine.
   Mă duc la Poliție care era peste drum. Vine polițistul evident surescitat de gravitatea situației. M-am bazat pe el că va face ce trebuie motiv pentru care n-am fost inspirată să fac și eu poze.
   Ia dumnealui declarații și rămâne să ne întâlnim după câteva ore să ne spună ce avem de făcut în continuare. A venit și ne-a spus că a rezolvat el, că a fost o greșeală de înmatriculare. Evident, n-am crezut așa ceva.
   Mă întorc în București și mă duc la poliție, la departamentul furturi auto să sesizez fapta. Replica celor de acolo a fost:
   – Da’ ce, doamnă, n-aveați treabă acasă?!

   WTF

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Anouk – Ce vroiam eu să zic este că nici cetățenii nu vor să îi educe pe funcționari/polițiști etc. Dacă spiritul ăla civic ar funcționa s-ar rezolva mai multe, cel puțin de genul celei povestite de mine. Consider că o mare parte a vinei o avem și noi. Eu sun la Poliție/112 pentru orice pericol și încălcare flagrantă a legilor. NU ABUZEZ. Dar nici nu trec indiferent mai departe cu gandul că bine că eu am trecut, restul să se descurce.

   Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Dr.Acula, știu ce zici.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Doctore, poliția (comunitară, e adevărat) era ieri la Media Galaxy. Vreo trei dintre ei şi-au luat storcător de fructe. Cu presare la rece?, iar ceilalți patru cautau televizoare. Asta în timp ce în față la Unirea colcăie de aurolaci care îti cer bani sau țigări cam aşa: dacă îți dau un pumn în nas îmi dai o țigară sau 10 lei?

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • @Elena – Păi și, dacă sună 300 de oameni, zilnic, la Poliție pe tema asta?
   Ah, dar Bucureștiul e special, mai ales pe teme d-astea. Am locuit 7 ani acolo. Cam înțeleg…
   Cum am mai zis: cetățenii nu sună la Poliție pt că ăia nu fac nimic, Poliția nu face nimic pt că nu are sesizări/reclamații. Undeva tre să se rupă cercul.
   PS Și oricum comunitarii sunt degeaba. Poliția aia trebuie sesizată.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • @Florr, nu, boss, după cum vezi pe-aici, eu trebuia să fac ce voia mușchiu meu cu Pulix. Am primti inclusiv recomandări să mă duc cu el în Herăstrău. Well…

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Mihai, as vrea sa ii vad pe ei cum ingroapa ceva in Herastrau unde exista pana si politie calare. Probabil nu au mai calcat de mult prin parcul ala. Oricum e aberant, ca sa nu zic altceva, sa recomanzi plimbare cu animal mort prin metrou sau alt mijloc de transport, pe motiv ca l-ai iubit si ca nu stie nici dracu’ ce ai tu acolo.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Este un subiect sensibil și avem tendința de a-l trata emoțional, din păcate nu sunt prea multe variante de rezolvare.

   Dacă animalul se află pe domeniul public și nu are stăpân, pot ajuta cu informații cei de la DSVSA [județ], nu cei de la DSP. Am sunat pentru un animal mort, după un pic de scandal și încă două telefoane, au trimis o echipă și l-au ridicat.

   Dacă animalul are stăpân și nu există posibilitatea de a fi îngropat pe domeniu privat (nu public, că e ilegal), alternativele sunt puține:
   1. Transport în regim propriu la un centru de incinerare sau cimitir pentru animale.
   2. Solicitare serviciu de ridicare de la domiciliu, contra-cost. Există firme autorizate DSV, care colectează și transportă deșeuri de origine animală.

   Comentariu beton! Thumb up 5 Thumb down 0

 17. Pot sa vărs o lacrimă pentru sărmanul pisoi? Mie îmi plac la nebunie. Avem deja trei salvate de pe strada și vom mai avea. Unul din motivele pentru care voi pleca la Piatra Neamț va fi sa înființam un safe haven pentru pisici abandonate. Vom aduna, îngriji, vaccina și vom oferi spre adopție. Inclusiv adopții de la distanță. RIP Pulix ?

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

 18. Eu am avut un PFA pe care l-am inchis acum 2 ani si la care mi-am platit cu sfintenie darile catre stat. Din cate stiu eu.
  Azi am primit notificare de la posta ca am o recomandat de la ANAF.
  O sa ma distrez, sunt sigura…

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • MihaelaStef, au venit acum, in 2016, regularizari pentru plata contributiei la sanatate din 2012. Presupun ca asta ti-a venit si tie.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 19. Sincere condoleanțe! Am și eu o pisica pe care o cresc de mica, de 6 ani, și mă gândesc cu mare tristete că la un moment dat voi rămâne fără ea… O iubesc foarte tare și e parte din familie. Pe de altă parte, am o buna cunoștință care a îngropat motanul decedat într-o cutiuta de carton, pe un deal de la marginea orașului. Când s-au mai dus în vizită la mormânt a constatat că nu mai era decât cutiuta dezgropata, pe motan îl luaseră mistreții la plimbare. Mă gândesc că pentru a mea sa caut alt cimitir, mai sigur…

  Comentariu beton! Thumb up 5 Thumb down 0

 20. Te duceai cu sapa arabului la o margine de Bucuresti si-i sapai lui Pulix o groapa. Asa a ajuns la o groapa de gunoi, ce ma face sa cred ca nu “soarta” lui Pulix te-a interesat in mod deosebit ci punctarea unor probleme (cu care sunt total de acord).

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 3

  • @Iuliana, ei ia explică-mi și mie cum făceam asta. Îți imaginezi circumstanțele, da? Eu eram LA MUNCĂ și dintr-o dată anunțam că am treabă, plec să îngrop o pisică. Să spunem că oamenii îmi citeau nebunia in ochi și ziceau “da, da, du-te”, că nu e bine sa contrazici nebunul, cam cum s-ar fi desfășurat călătoria mea cu sapa într-o mână și motanul mort în cealaltă?
   Băi, eu știu că cel mai ușor lucru din lume e să dai sfaturi, dar dă-le după ce-ți imaginezi ÎNTREG tabloul acțiunii.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 4

  • @Mihai, chiar dacă nu ai fi fost la muncă, nu ai fi avut cum să-l îngropi pe domeniu public, este contravenție și se lasă cu amendă dacă te pârăște careva.

   Îmi pare rău pentru pisoiul tău. Când ai o problemă, scrie și tu câteva vorbe aici, nu suntem buni numai de glume.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 1

  • @Mihai, daca nu puteai in timpul programului, puteai sa il iei cu tine la Brasov si il ingropai sub Tampa. Aia e, n-ai vrut!

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @Mihai
   In urma comentariului tau, am recitit textul….ca sa vad daca mi-am imaginat gresit circumstantele. Nu. Nu mi le-am imaginat gresit. In urma textului tau, chiar mi-am imaginat cum te-ai preocupat de soarta motanului, cum ai cerut sapa arabului si cum ai sapat pana ai rupt coada pu***.. in fine…nu mi-am imaginat ca esti la birou si ti se pune brusc pata pe actiune.
   Regret ca te-a deranjat sfatul meu. Nu era chiar un sfat, era mai degraba un regret…ca ne-am poticnit in forma si am omis fondul. Nu am sa te contrazic in ceea ce priveste modul in care prezinti stricaciunile societatii in care traim. Insa, care e finalul pana la urma? Pulix a sfarsit ca un gunoi… si poate nu merita asta.
   In rest, nothing but respect!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Iuliana, păi Pulix a sfârșit ca un gunoi pentru că în țara asta toți suntem tratați ca niște gunoaie. Punct.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 21. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 8 Thumb down 15

  • @chris06, ai un dislike de la mine pentru:”mi se fâlfâie de oameni”. Restul nu știu de unde și de ce le-ai primit.
   Eu mor cu zile când aud expresia asta folosită de tine pentru că nu-mi dau seama ce ți se poate întâmpla atât de grav în viață încât să-ți pierzi umanitatea.

   Nici eu nu suport sub nicio formă să văd un animal chinui de un ANIMAL de om, dar de aici până la a mi se fălfâi de oameni…sper să mor înainte de a mi se întâmpla asta.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 6

  • @Elena:nu e vorba de dislike.Chiar nu contabilizez asta.Am zis “cam mi se falfaie”,si imi mentin parerea.Poate asa sunt eu,mai sadic,mai indiferent,mai nepasator.Dar nu am de gand sa ma justific pentru asta,nici sa dau explicatii prea ample.Pur si simplu asa sunt.Imi pasa de cei apropiati mie,cu care interactionez intr-un fel sau altul.Imi pasa de vecinul de la etajul doi,ca il mai aud pe scara,imi pasa de X-comentator de aici,cateodata am impresia ca “va cunosc”,dar chiar nu imi pasa de un om complet necunoscut,de a carui existenta am aflat doar cand are vreo problema.Incerc sa imi pese.Chiar incerc.Dar imi iese extrem de rar.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 4

  • Nici nu încape vorba să te justifici. Pentru mine este al doilea dislike pe care îl dau pe blogul ăsta. M-am justificat la primul şi m-am justificat şi acum pentru că mi se pare aiurea doar să-l dau şi atât.

   Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 1

  • @chris06,tu ești ăla care în timp ce eu mă chinui să deschid ușa unei mașini implicate într-un accident să scot oamenii afară,tu stai pe margine și filmezi cu telefonul?

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 5

  • Măi nene ce mă enervează Paco! Sunt obligat la fiecare postare a lui să apăs butonul verde!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 1

  • @Paco
   Nu.Eu sunt ala care incearca sa te ajute.Sau ala care suna la 112.Dar nu sunt ala care zice pt stirile de la ora 5 ca a merg cu 80km/h.Am zis ca nu imi prea pasa,si imi mentin parerea.Asta nu inseamna ca nu incerc sa ajut…chit ca ultima data cand am facut asta era sa imi iau amenda.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 22. Din păcate aceeași loterie este și în spitale. Te duci pe picioare și pleci pe targă sau pe dric. (Nah, fiecare cu ce îl doare). Trăiască statul din România.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 23. Nea Mishu,sapa,deși la prima vedere numele te induce în eroare,nu se folosește la săpat ci la alte lucruri.La săpat se folosește un târnăcop,după care cu sapa scoți pământul afară sau îl pui la loc sau plivești buruieni.Ăsta e motivul pentru care ai dat la sapă 45 de minute, ai rupt coada ,după care ai dat de beton.În 30 de minute am săpat o groapă în fundul curții unde am îngropat un Rottweiler de 60 de kile .Ori nu ai făcut armata ori nu ai ți-ai petrecut vacanțele pe la satele bunicilor.La funcționari nu mă bag,că aici am parte doar de zâmbete,interes și nu mai știu ce să facă să te ajute.

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

  • @Paco, nu, boss, acolo mi-ar fi trebuit un picamer, asta încercam să zic. Sub 30 de centimetri de pământ e placă de beton. 🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Mihai,am înțeles din start ce ai vrut să spui,că nu sufâr de retard mintal,mai am timp.Comentariul meu a vrut să fie un sfat pentru cei care mai pățesc una ca tine.La fel de bine am înțeles dracii pe care îi ai între moartea lui Pulix și stadiul de cartof proaspăt încolțit al autorităților.
   Să mă anunți din timp ,să îți caut ceva de închiriat și să îți caut un job ,când o să îți iasă pe nas Rromânia.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Paco, sincer, mai degrabă m-aș orienta pe Portugalia dacă ar fi.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 24. Îmi pare rău pentru Pulix.
  Cu funcţionarii nu ai nicio şansă, nimeni nu ştie cine ar trebui să se ocupe de chestii din astea.
  Acum vreo două săptămâni am găsit pe spaţiul verde din faţa casei o pisică moartă, lovită de maşină. Nu era pisica mea.Am sunat la Salprest, ( serviciul local de salubrizare) dar nimeni nu ştia ce e de făcut, au zis să aştept ziua cănd se ridică gunoiul pe stradă. Mda, peste vreo trei zile. Am luat pisica şi am îngropat-o la mine în grădină. Noroc că am avut unde.

  Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 1

 25. Imi pare rau de Pulix. despre functionarii pu..i nu am nervi sa mai vorbesc. Desi am zis ca-i evit in perioada mea de alergat prin zona, tot m-am lovit de ei. (militia de la circulatie)

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 26. Îmi pare rău pentru Pulix dar mai rău pentru tine căci cei vii suferă după cei morți. Noi avem o grădină mică unde fostul proprietar și-a îngropat pisica. A pus un trandafir și nu ai idee ce frumos și bogat înflorește trandafirul ăsta! În schimb, vecina a apelat la serviciile specializate și a rezolvat rapid când i-a murit pisica.. Nu a costat puțin totuși.
  Eu în locul tău aș fi căutat un loc liniștit, în natură , o pădurice ceva…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 1

 27. Eu am catel.Rasa albastru de tomberon.Neam de neamul meu daca-mi spunea ca o sa tin caine in casa si o sa ma joc cu el nu-l credeam.L-a adus aia mica de mic,am zis ca-l tin o perioada sa mai creasca apoi il duc la tara ca s-o potoli cu damblaua asta si-l las acolo la parinti.Aia am si facut,dar s-a dus cu o cunostinta mai mare si l-a adus inapoi.Pana sa ma prind de figura,eu sunt ,,tatal ” catelului,(acum are doi ani),eu ii cumpar mancare,eu ma joc cu el, eu il scot dimineata chior de somn inainte sa merg la munca…Acu vreo 10 ani eram cel care curenta potaile(la propriu) pe la munca de fugeau alea ca iepurii cand ma vedeau,acum le duc de mancare.Cand megem la cumparaturi grija mea e sa ii iau biscuti si oase:))).Era sa-l si carpesc pe un dobitoc pe strada pentru el.Cand i-am facut vaccinul la un an a bolit o zi intreaga,la 12 noaptea il mangaiam si ii dadeam biscuiti cu lapte.Te schimba o potaie din asta de nu-ti vine sa crezi.Chiar ma gandeam intr-o zi ce sa fac cu el daca o mierleste,nu ma lasa inima sa-l arunc la gunoi,e drept ca aici nu-i Bucuresti,in 5 minute sunt afara din oras cu masina.
  Cu astia acrii daca o lalaie o rezolv scurt,i-am facut odata pe aia de la taxe si impozite sa iasa din birouri sa vada daca a venit unul cu Kalasnikovul sa-i trimita pe plaiurile vesnice ale vanatorii.Primisem acasa o informare in care scria cam asa:
  Conform hotaraii consiliului local…….. din data de …… aveti de platit suma de x lei reprezentand ……Deci in afara de suma in lei peste tot erau …..Ma duc calm la ghiseu ca omu’ sa intreb ce vreau si de ce.Si stau pret de vreo 4 persoane ,totul condimentat cu vorbitul cucoanei la telefon despre nush ce probleme casnice,apoi dupa vreun sfert de ora in care simteam ca o sa bag mana prin geamul ala si-i bag telefonul pe gat,ajung.Si o intreb politicos ce e aia.Greseala ei a fost ca singurul raspuns pe care creierul ei de bibilica a fost capabila sa-l ticluiasca a fost: Da’ dvs nu stiti sa cititi?
  Mda,seful ei si-a cerut scuze si mi-a explicat ce reprezintau punctele alea.Toti ceilalti se uitau ciudat la mine cand am plecat de acolo…

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

 28. Dupa parerea mea, trebuia dus la cimitirul animalelor. Intr-o astfel de situatie nu stiu ce ar putea sa faca autoritatile. Daca era un cal mort pe autostrada, da, sunai la 112, dar asa…

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

 29. În primuii ani de după revoluție, vecinul de la parter (n-are importanță că era țigan) a plecat în vest. Prima dată ca bucătar în armata croată (așa citise el în anunț), dar ăia i-au pus un kalașnikov în brațe și l-au plantat în linia întâi. A fugit (dezertat) mâncând pământul, iar ca să aibă bani de întoarcere a vândut arma unui sârb. A stat în casă o lună, se trezea și dacă auzea un țânțar lovindu-se de oglindă. Apoi și-a revenit și a plecat la Berlin. Prin Polonia. I-a mituit pe grănicerii polonezi cu banii râmași de pe kalașnikov, la nemți a fost ușor, l-au dus într-o fostă garnizoană sovietică lângă Berlin și-i dădeau 5 mărci pe zi, până se va clarifica situația lui. După un an a venit acasă, cu un Opel Commodore (fabricat prin ’70) și povestea mândru vecinilor că muncea la salubritate, adică (și râdea cu poftă) „plimba pisica”. Asta însemna să plaseze o pisică moartă la poarta unui neamț, ieșea cucoana, țipa când vedea arătarea, iar el, aflat… întâmplător pe-acolo, o salva de amenda primăriei contra 10-20-30 mărci. Avea zile când „salva” astfel și 5 nemțoaice!

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @George.S, ? ?
   Și a plimbat aceeași pisică tot anul? sau le mai schimba când mureau de bătrânețe (ori în accident)?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Nu știu, Laura. Nici nu ne-a trecut prin cap să întrebăm.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 30. Cum am rezolvat eu cam de fiecare data:

  1. Se pune animalu’ decedat intr-o punga de plastic, legata bine.

  2. Se adauga 8-10 straturi de saci de gunoi peste; legati si astia. Da,e repetitiv, se presupune ca nu facem asta prea des.

  3a. Daca e pisica sau caine de talie mica se introduce intr-o cutie de carton.

  3b. Daca e caine de talie mare se trece la pasul urmator.

  4. Se introduce totul intr-o sacosa solida -de rafie sau ceva cu fermoar, pe cat posibil o solutie ieftina, ca nu am avut pet nabab sa-mi lase mosteniri.

  5a. Pentru cadavru de talie mica se utilizeaza un taxi/ picioarele din dotare in functie de vreme sau distanta.

  5b. Pentru cadavru de talie mare se utilizeaza masina proprie /a unui prieten/ a unui vecin saritor care vrea sa faca de-o bere.

  6. Se ajunge in cea mai apropiata padure din preajma localitatii, se cauta un loc frumos, la radacina unui copac, se utilizeaza lopata- de preferinta fara s-o rupem – si se ingroapa totul la o adancime rezonabila.

  7.La intoarcerea in mediul urban se bea o bere in amintirea animalului.

  Disclaimer: aceasta metoda functioneaza in cazul decesului animalelor de companie. Utilizarea ei in cazul fiintelor din specia umana poate avea afecte adverse ce includ-fara a se limita la- incidente cu autoritatile sanitare, probleme de ordin legal sau chiar acuze de concurenta neloiala din partea bisericii.

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

 31. Mare adevar cu Institutiile publice la noi, zici ca cineva face matanii sa adune toate sufletele negre in institutiile alea insa… am promis sa nu ma mai plang de “bunul mers” al lucrurilor in institutiile romanesti din clipa in care am ajuns sa depind de institutiile americane pentru eliberare acte. Nicaieri nu am stat ca acolo la cozi si nimeni nu stia nimic. La DNV am stat 7 ore la trei cozi unde mi-au verificat aceleasi acte si mi-au spus sa merg la urmatoarea unde tot aceleasi acte mi-au verificat doar ca sa ajung la un chinezoi care sa imi spuna ca in tara lui trebuie si Form I nu stiu care moment in care il intreb… “In tara ta… fiindca te-ai nascut aici sau fiindca au preluat-o chinezii” si o cosmetizeaza dupa bunul lor plac… Deci… cam peste tot sunt oameni si oameni si noi… naivi trebuie sa fim sa credem ca am putea schimba felul in care functioneaza Universul. Cel mai intelept ar fi sa ne adaptam si sa actionam cum putem.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 32. Condoleante pentru Pulix, pare sa fi fost un motan de treaba.? Din pacate tara noastra e la ani lumina distanta de civilizatia pe care o doresti tu. Eu încă am coșmaruri despre felul care se gestioneaza problema cu copiii născuți morti sau avorturi spontane in sarcina înaintată. Bietele mame care patesc asa ceva nici macar nu au posibilitatea legală de a-si înmormânta copiii. Mi-a povestit cineva experienta lui de mi s-a zbarlit parul pe mine. Copil născut mort la termen, ambulanța a ajuns prea tarziu si au plecat de acasa spre spital cu bebelusul mort intr-o SACOSA de plastic unde il pusese asistenta. Tu, părinte, in Romania europeana, sa iti duci la spital copilul mort, intr-o pungă! Evident că s-au intors acasa fără el, de parca n-ar fi fost o fiinta si n-ar fi lăsat un gol in urma. Cel mai probabil o fi fost aruncat sau in cel mai bun caz incinerat. Si asta e povestea actuala a tuturor ființelor umane care nu ajung să supraviețuiască până la nastere. Nu exista nici respect pentru durerea părinților si nici interes sa se reglementeze legal. Mai ales că nu costa nimic, doar sa oferi posibilitatea familiei de a-si lua la revedere in mod decent. Asa ca dupa ce rezolvăm conditiile deținuților, o sa trecem la oamenii de rand, apoi la bebelusi si abia dupa aia, Mihai, o sa fie speranta si pentru pisici. Dar probabil n-o sa mai trăiesti tu până la vremea aia.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 1

  • @Lorraine, GIZĂS FUCKING CRAIST!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Lorraine Se incinerează fătul născut mort. Nu primeşti nimic înapoi. Doar un bilet de externare.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Vera , asa credeam si eu dar n-am stiut din sursa sigură. Tot ce stiu e ca pentru bietii părinți care trec prin asa ceva e un cosmar. E greu oricum ai lua-o, dar cu siguranta e inuman sa-ti fie tratat copilul ca o bucata de carne, desi până mai ieri iti făcea tumbe in burta. Si sa nu poti face nimic in privinta asta. Brrrr!

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 33. 1. Sincere regrete pentru Pulix.
  2. Cândva mi-ai spus că scrii scurt ca să nu se plictisească cei ce te citesc. Astăzi, laconic fiind, mi s-a părut că n-ai prea reușit să te faci înțeles. Și asta o regret.
  3. La ce te aștepți? Sunt multe de făcut dar noi stăm cu deștiu` pe taste și nu pe trăgaci.
  4. Veraaaaaa! M-au ajuns litaniile tale și-am început serviciul! ? Fire-ai tu fericită să fii! ?

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Victor Efectu’ bumerang m-a năucit azi. Zi de mierda și încă lucrez…

   Și m-a mai supărat şi hipsteru’. Am vorbit cu mamaie să-mi trimită puicuţa aia neagră până pe 18 când e lună nouă…

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Apropo de luna nouă:
   [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=y56pChu-VDM&w=640&h=390]
   Să-mi spui dacă ți-a plăcut! Cam de tătăici și mămăici, da` nah, ăștia suntem. Alții mama, la 76 de ani, nu mai face! ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Victor Nu mi-a plăcut New moon, dar îmi place Lady in red.
   Astă seară îs pe jelanii, oare Pulix ar fi apreciat-o pe Dulce Pontes?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Apăi eu știu? Mâine e o nouă zi!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 34. Am lipsit azi de la funeraliile de-aici, din motiv de călătorie lungă (și lată).

  Îmi pare rău de Pulix, mi-era simpatic pentru că îl chema așa. Când pomeneai de Pulix mă pufnea râsul și-mi aminteam de Henry Miller (Sexus, Plexus, Nexus) ?

  Cât despre autorități, chiar aveai așteptări să rezolve ceva? Ăstora nu le pasă de oameni, de copii, de bătrâni, de sărmani, de bolnavi… De ce le-ar păsa de animale? Moarte!

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 35. Îmi pare rău pentru Pulix.
  Those who are about to die salute you, Pulix.
  Ne-om întâlni cu toți într-o lume mai bună.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Dădui cu like-ul pentru a doua frază! Gladiatorii te salută și ei @simona! 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • N-aduce anul ce aduce ceasul. Și altele de genul. Ăl’ de e sigur că mâine dimineață vede sută la sută lumina zilei, gladiator sau nu ? (da măi, de acolo e) să ridice mâna sus.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 36. Ce frumos era!Drum lin ,Pulix!?Din pacate asta e,autoritatiile nu te ajuta in cazuri din astea.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 37. Îmi pare tare rău… Mie cand mi-a murit labradorul am dat 400 de lei pentru incinerare că altă soluție nu aveam și era iulie, cald tare afară. Ai avut răbdare, nene, și cu sapa, și cu autoritățile! Respect!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 38. Pingback: mihai vasilescu blog | M-am săturat să fiu șmecher!

 39. Adica nu l-ai pus in groapa de beton, dar l-ai trimis la groapa de gunoi? ?

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.