Un duhovnic foarte încercat pe care am avut fericirea de a-l cunoaște spunea că dacă în familie soțul bea sau bate, acesta este un semn că în inima soției lui nu este destulă înțelepciune și iubire adevărată. Oamenii contemporani sunt foarte slabi, egoiști, înclinați spre tot felul de vicii… Îndată ce cumpăna iubirii femeiești înclină spre copii ori spre oricine altcineva (orice altceva), soțul, rămas fără purtarea de grijă a soției, începe să se ofilească la fel ca planta lipsită de lumina soarelui. Dimpotrivă, o soție prevăzătoare, inteligentă, virtuasă va rămâne concentrată constant asupra inimii soțului, nu-l va lăsa să simtă că grija ei s-a împuținat, așa încât el să se simtă satisfăcut, bucuros și, bineînțeles, să-i plătească soției sale cu aceeași monedă, arătându-se adevărat cap duhovnicesc al unirii date de Dumnezeu. – Protoiereul Artemie Vladimirov (sursa). 

Și-acum să-mi spuneți voi dacă asta nu e varianta habotincă a bancului ăla vechi:

O femeie bătută rău se duce la doctor.

Doctorul:

– Ce s-a întâmplat, doamnă?

– Nu ştiu ce să mă mai fac. De fiecare dată când soţul meu vine acasă băut, mă bate de mă rupe.

– Aaa, păi am un leac foarte bun pentru asta. Când soţul vine acasă băut, imediat luați o cană de ceai de muşeţel şi faceți gargară timp de două ore.

Două săptămâni mai târziu, femeia, arătând proaspătă şi renăscută, se întoarce la doctor.

– Vă mulțumesc, domnule doctor, a fost o idee extraordinară. De fiecare dată când soţul meu venea acasă băut, eu făceam doar gargară cu ceai de muşeţel, şi nu m-a mai atins nici măcar o singură dată.

Doctorul îi face cu ochiul:

-Vezi dacă-ţi ţii gura?

Asta-i, când eu zic că femeile-s de vină dacă și-o mai iau peste bot. Biserica ortodoxă rulează fin.

mihai_vasilescu_sot_violent