8,761 cititori

Cum (nu) e cu sexu’ după ce apare primul copil

Text scris de Elena.

Visul meu dintotdeauna a fost să am doi copii. Eu am un frate şi-o sora şi traiul alături de ei mi-a lăsat nişte amintiri din copilărie “de neuitat”. Adult fiind şi pregătindu-mă pentru viaţa în doi, mă gândeam că ar fi fain să-mi învăţ copiii cum să se închidă unul pe celălalt în frigider sau în dulap, cum să lase fierul de călcat în priză sau tuciul pe foc şi să plece la şcoală. A, şi frate-său sau soră-să să doarmă în timpul asta. Ştiți voi, chestii d-astea care te ajută să devii un adult ce se aruncă cu capu-nainte şi nu simte nicio durere pentru că a fost deja călit pentru tot ce poate fi mai rău.

Acum pentru că au trecut deja 10 ani de când sunt mamă pot să vă spun din propria experiența că dacă nu ştii să gestionezi foarte bine apariţia primului copil în viaţă de cuplu, acesta se transformă în “cel mai bun contraceptiv’. Ca să nu mai zic că pentru noi ăştia mai visători ar fi bine ca la certificatul de căsătorie să fie atașat un bileţel pe care să scrie: “până să apară copilul în viaţă voastră insistaţi pe preludiu! Cât puteţi voi de mult. Săriţi şi peste sex dacă e nevoie! O să vedeţi că mai târziu de ce.”

Bun. Până pe la un an, un an şi jumătate mai poţi să te bucuri de “libertate” în mişcare. Principiul “oriunde, oricând şi oricum” funcţionează perfect. După ce-a-nceput copilul să meargă şi să ajungă cu mânuţele la clanţa, ai belit-o! La propriu. Sub plapumă şi cu lumina stinsă. Iar frăţiori îi vei face foarte greu. Şi pe-ăia în spasme. Asta dacă nu vă lecuiţi între timp şi decideți să rămâneţi la un singur copil. Dacă totuşi sunteţi un cuplu activ şi nu va puteţi abţine (gizăs, ce părinţi!) o să vă las câteva recomandări mai jos, recomandări care vă vor salva copilul de la sechele pe viaţă şi pe voi de nişte explicaţii jenante date psihologului copilului:

– schimbaţi-va programul de muncă sau anunţaţi-va şeful că pauza de masă trebuie s-o petreceţi acasă. Şi nu neapărat pentru că soţia găteşte dumnezeieşte, ci pentru că aia-i ora când doarme copilul. Atenţie însă, copiii se scoală brusc. La fel trebuie să se întâmple şi cu voi. Exersaţi până va iese! Dacă nu, mai bine stați în banca voastră.

– dacă sunteţi nişte părinţi libertini şi aţi decis că cel mic poate să doarmă singur la el în cameră, cumpărați-i papucei d-ăia de casă cu ţiuitoare la fiecare pas. Ştiu că e înfiorător zgomotul, dar măcar o să fiţi atenţionaţi că ATUNCI este momentul să terminați ORICE activitate). Bine, “terminaţi” n-o să fiţi. Dăcât psihic!

– să nu credeţi niciodată că achiziţionarea unei jucării noi, sofisticate şi foarte scumpe va face copilul să aibă o ocupaţie preţ de juma’ de ora măcar, timp în care voi să faceţi “ceva”. Ei bine, “preţ” ăsta se va limita doar la banii cheltuiţi aiurea. Lipsa voastră din camera îl va transforma brusc în Speedy Gonzales şi cu nor de praf în urmă lui o să apara pe neaștptate lângă patul vostru. Surprizăăă!

– schimbaţi broasca de la baie. Să fie neapărat una cu cheie, da? Şi nu uitaţi s-o suciţi spre dreapta. De cheie vorbesc.

– blatul din bucătărie va fi una dintre cele mai frumoase amintiri. Dar veți ajunge să-l urâți. De acum înainte pe el va stă doar copilul în timp ce voi veţi face ca toate ielele ca să deschidă guriţă să-l hrăniţi. Nu vă lăsaţi păcăliţi că va face nani după aia. “Boala porcului” apare doar la maturitate. Iar atunci voi veţi fi prea bătrâni pentru ..orice.

Şi nu în ultimul rând:

– sunaţi-vă providerul de cablu să scoată programele XXL. Nu de imaginaţie aveţi nevoie. Ci de timp. Uitaţi-va la filme din anii ’40. Alea mute. Veţi învăţa care sunt “semnele” pentru: acum, daaa, stânga, dreapta, urcă-te, apleacă-te şi multe altele. Evitaţi filmele mute cu Charly Chaplin. De râs o să râdeți mai târziu.

Cu plăcere!

mihai_vasilescu_painti_copil

98 de păreri la “Cum (nu) e cu sexu’ după ce apare primul copil

 1. Pe mine ma distreaza aia care fac un copil ca sa-si salveze relatia. Teapa! E si mai rau dupa. Sexul dispare, ea devine closca cu pui, e mega obosita si el mega frustrat.
  In schimb, daca amandoi vor sex, le va scoate imaginatia la suprafata.

  Comentariu beton! Thumb up 30 Thumb down 1

  • @Florr, ăia sunt un caz pe care nici eu nu-l înțeleg. Astăzi vorbim despre cei care se înțeleg și vor copii.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

 2. Eu am destulă imaginație și mi-am găsit destule ocazii. Singurul meu regret este că n-am găsit nici un lift pe care să am curaj să-l opresc când am chef. 😛

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • @Anouk, te invit la mine la bloc. Până la etajul 7 se oprește de vreo 3 ori. Te-o prinde și pe tine în chef una din astea trei opriri.

   Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 0

  • @Elena, având în vedere unde stai nu cred că am curaj nici să urc în liftul de la tine din bloc.

   Îţi place sau nu: Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Anouk, hai, mă, că urc eu cu tine?.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 2

  • @Elena, gata, m-am liniștit. Mă bazez pe tine că o să ai și tu chef! 😉 :)))

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

  • @Anouk, chiar te rog să te bazezi ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 1

 3. Mvaiii, dar ce amintiri ai răscolit!
  Noi am bifat multe dintre soluţiile tale, @Elena, dar degeaba. Anumite aspecte din coabitarea cu doi copii mici (diferenţă de 1 an si 9 luni intre ele) au fost aproape imposibil de realizat.
  Dar asta a fost exclusiv vina noastră, a celor doi aşa-zişi adulţi care n-au fost capabili să se adapteze la invazia piticarniţelor.
  Ah well, nu e cazul să intru in teze de puericultură, la urma urmei fiecare cuplu e diferit şi reacţionează altfel. Ăia care se adaptează la noua dinamică şi comunică & se ajută reciproc, rămân impreună (adică se fut :)) ). Ăia care cedează oboselii, frustrărilor (de toate naturile) şi panicii declanşate de noua adiţie la familie… well, ăia sunt futuţi! Din păcate, nu la propriu.

  În această notă veselă, hai la parc, că ne spurcă pupăza! 😛

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 1

  • @Vera, hai că vin. Prima bancă pe stânga, da?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @Elena faci ochii roată şi cauţi două titireze în fuste tutu, murdare de cretă şi cu popcorn în păr! Alea ie ale mele! :))
   Io-s aia cu cearcăne de zombie, care murmură pierdut “nu mai am fise, nu mai am fise”

   Comentariu beton! Thumb up 39 Thumb down 1

  • @Vera, pe mine o să mă recunoști după niște cutii goale de coca-cola pe care le târâi după mine, sau dacă stau pe bancă sunt într-o rână cu privire de pește fiert.

   Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 0

 4. Noroc cu ai mei si cu ai ei.Nici blitzkriegu nu a fost mai fulger ca expedierea copiilor la bunici.Cateodata nevasta-mea dupa deportarea picilor spune ca e obosită.Ca un soț grijuliu o expediez si pe ea.La ai ei dacă cei mici sunt desantați la ai mei.Sunt singur,zâmbesc si mă duc la pește.Zâmbesc in timp ce mulinez.Punct.

  Comentariu beton! Thumb up 49 Thumb down 2

  • @edelweiss, te invidiez. Punct!

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • La mine asta cu “mă doare capul, sunt obosită” deja a intrat in legendă si era semnul că am greșit, sau i se parea ei c-am greșit iar razbunarea e prin sex , adică lipsă

   Pe la inceputurile noastre , ca și cuplu, eram la o petrecere și vine ea și-mi spune că ar trebui să plecăm acasă că are gânduri mari
   Când i-am văzut stralucirea din ochi mi-am luat adio de la gazdă, ieșit afară ,gasit taxi, plecat. În taxi mușcat de ureche, ea , șoptit vorbe porcoase, zgariat cu unghiile pe sub cămașa și pe sub ….
   Am ajuns acasă , ea se duce să facă duș și eu in bucătărie să beau o tărie in daschidere
   Astept 5 minute,10, 15, 20 că la un moment dat mă și gândeam cu ce aș putea să desfac ușa de la baie( o incuiase) ,o ranga un baros, un topor
   Surpriză , apare prințesa . In pijama si cu halat:
   -cred că nu mai facem nimic in seara asta, mă doare capul sunt obosită si ce mama dracu tot discutai cu aia? N-ai mai vazut decolteu ? să zici mersi că nu ți-am pus masa-n cap ,vezi că ti-am facut patul in sufragerie. Curtea a dat sentința, fara recurs, fără apel , fără pledoaria apărării, fără nimic

   Peste 7-8 luni altă pecetrere
   Eu comportament exemplar,dans ,băutură la minim , discuții, antren
   Pe la două același scenariu, chemat taxi etc.
   Ajuns acasă, mă duc primul la duș si ea in bucatarie să fumeze și să pună ceva in pahare
   În sfarsit ies , mă duc la bucătărie doar cu prosop pe mine, m-apuc să beau două păhărele și să trag o țigara barfindu-i p-ăia
   Când o văd că se pregătește să sară pe mine ,i-o arunc:
   -cred că nu mai facem nimic, mă doare capul, sunt obosit. Și ca să dorm liniștit o să mă culc in sufragerie, că n-am chef să vorbesc subțire dimineață
   Să te fereasca Dumnezeu de femeia furioasa, a inceput cu toate reprosurile posibile, mi-a aruncat scrumiera pe geam, a vrut ea să arunce si sticla, că oricum sunt un nenorocit și găsește oricand pe altul mai bun, cae o să mor in șanț și ce noroc am avut io că am gasit-o etc

   Bineinteles că mi-a mai facut-o de cateva ori și eu la fel. Si uite așa au trecut dooj dă ani
   Femeile vor intotdeauna să arate cacand e vorba de sex ,fac nustiuce sacrificiu
   Vorba unei gagici din filmul (?) cand îi spune lui:
   Să n-ai impresia că suntem foarte diferiți, suntem la fel doar că eu am vagin

   Comentariu beton! Thumb up 53 Thumb down 2

  • @Colonele, așa romantic?! Match made in heaven :inimioare:

   Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 1

  • Nu romantic
   Cripto-nostalgic
   De ce n-am eu vârsta de atunci și mintea de-acum?
   Sau invers ?

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • Eu p-asta cu “mă doare capul” n-o înțeleg. Pentru mine cel mai bun remediu împotriva durerii de cap e sexul!

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • @Colonele, deşi pare greu de crezut, eu te înteleg perfect.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Ești ironică, boss ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Colonele, nu, boss. Chiar vorbesc serios.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Colonele scuze dar apăsai ca boul pe down vote.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • super…..lansez….mulinez…..zambesc….!!!!!!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 5. Cred ca ai uitat sa bifezi situatia in care kinderii nu mai sunt kinderi. Adica daca ai supravietuit perioadei aleia, in cazul in care scapi cu neuronii oarecum intregi, stai sa vezi cand apare perioada in care copiii sunt adolescenti. Nu le mai poti pune tiuitori, cheia de la usa baii degeaba o incui ca se itesc pe la geamul baii sa vada ,,ce faceti impreuna acolo cu usa inchisa, ha?”, pat iti trebuie din fier sa nu scartaie si aaaaa, astia mari nu se culca la ora 10-11, uneori nu se culca deloc, macar unul e mereu prezent in casa asa ca adio pauza de masa folosita eficient, filme XX incerci sa nu le surprinzi la ei . Prezervative, jucarii…ce gluma buna, nu cre’ ca vrei sa vina unu’ ranjind la tine cu ,,ce e asta mama?” si crede-ma ca nu mai ai nici macar un loc neascuns penca-s calificati in a cauta peste tot.Neaparat dai un telefon in fiecare zi cand vii acas’, asea pt inima ta.

  Comentariu beton! Thumb up 46 Thumb down 1

  • @MAS, tu vrei să-mi spui că după o vârstă a copilului singurul cap activ din casă va fi al meu? Adică ăla în care o să-mi iau “lumea în cap”?
   Mulțumesc?..

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @MAS, o singură dată a încercat fii-mea să se uite pe geam la mine în dormitor. Își făcuse un sistem de oglinzi că nu ajungea altfel, lucru pe care l-am apreciat. După ce i-am explicat că eu nu mă uit la ea pe furiș și că mă aștept să-mi acorde același respect, nu s-a mai întâmplat să încerce să facă asta. Avea vreo 10 ani.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • @MAS, confirm. Adolescenții sunt o specie aparte. Singura metodă eficientă de a ajuta adolescentul să adoarmă înaintea ta este practicarea unui sport, înotul este foarte ok. Astfel, zilele în care se duce la antrenamente copilul devin zile de sport pentru toată familia. Există, desigur, și zile în care metoda nu funcționează. Trebuie să fii pregătit pentru momentul în care auzi “Mama, nu pot să dorm. Stau și eu un pic cu voi.” După ce epuizezi, în gând, toate înjurăturile pe care le știi, te rogi să adoarmă înaintea ta. Cum specia din care face parte adolescentul este foarte rezistentă, riscul să adormi înjurând incompetența instructorului de sport este foarte mare.

   Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 0

 6. scuze…cateva sfaturi

  “1. Preludiul este o pierdere de vreme. La propriu.
  2. Nuditatea totală este foarte riscantă. La fel și lipsa păturii, indiferent de anotimp.
  3. Nu vă implicați 100%!
  Cel puțin o ureche trebuie să rămână concentrată la zgomotele din camera copilului.
  4. Cu cât terminați mai repede, cu atât vă cresc șansele să apucați să vedeți și un film.
  5. Dacă aveți chef, folosiți cu încredere jucării.
  Atenție mare însă la piesele mici de Lego, sunt groaznice dacă îți intră-n ….Sau în …..
  6. Îl știți pe Mutulică din Albă ca Zăpada?….Așa și voi.
  7. Folosiți poziții care vă oferă un alibi. E ok să spuneți “Mami și tati stăteau îmbrățișați”.
  E mai greu de explicat de ce tati o împingea pe mami de la spate în timp ce-o trăgea de păr.
  8. Să nu vă fie teamă că veți fi prinși. Copiii sunt ca animalele de pradă: miros frica.
  9. Puneți în jurul patului jucării de-alea imbecile care chițăie când le apeși.
  Câteva secunde pot face diferența între un copil normal și unul traumatizat pe viață.
  10. Dacă totuși sunteți prinși, spuneți adevărul: Nu e ceea ce pare!
  Tati are o problemă medicală la spate care impune ca Mami să-i țopăie în brațe.
  11. Dacă totuși chiar vreți să-i spuneți adevărul, e bine să știți că terapeuții buni de copii sunt destul de scumpi.
  12. Nu vă dozați energia, că nu sunteți la maraton. E o cursă contracronometru.
  13. Ăștia mici dorm iepurește. Așa trebuie să vă “iubiți” și voi.
  Și cele mai importante:
  A. Se poate să fie nevoie să întrerupeți “proiectul” în orice moment.
  Așa că fiți mereu pregătiți să rezolvați problema singuri, mai târziu.
  B. Nu uitați! Oamenii fără copii fac dragoste. Părinții ai căror copii dorm în camera cealaltă fac cardio.”

  Comentariu beton! Thumb up 100 Thumb down 3

  • @Sile, aia cu trasul de păr mi se pare cel mai greu de explicat copilului????

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

  • Voi (dvs) care cititi pe aici sunteti cei mai buni…
   Prea bun …prea …nu mai gasesc termeni de comparatie

   Si totusi!!! Cine nu este de acord?

   Imi iau o funie, gasesc o creanga mai trainica si fie ce o fi…
   Imi fac leagan si ma dau in el…

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • @Sile mor, hahaha, râd ca nebuna în parc.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • pentru Vera

   ma bucur ca ti-am “descretit” fruntea…
   ps. cu voi mi-am piedut “virginitatea”…
   va citeam, ma amuzam sau ma revoltam si eu…dar nu aveam curaj sa intervin…
   va multumesc

   Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 0

  • Apropo de pozitii care ofera alibi:
   El si ea faceau sex, crezand ca odorul doarme. Ea statea deasupra. Intra copilul in toiul actiunii:
   – ce faceti acolo?
   – puiul mamii, tati are aer in burta si eu il ajutam sa il scoata afara.
   – degeaba te chinui, ca dupa ce pleci tu, dimineata, vine vecina de la 7 si i-l baga la loc.

   Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 0

  • Vezi ca mai e cineva aci care stă la etaju 7
   Știi ceva ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 0

  • Nu stau la 7. Stau la 8. Liftul urcă doar până la 7.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • De-aia te și menții
   Încă ceva: eu nu dau minusuri la comentarii
   De ce ? Pentru că nu dau.
   Simplu

   Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Colonele, te cred că nu dai. Oricum, e veche povestea cu dislike-ul. Indiferent ce scriu.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Sile, am observat că ai pus ghilimele la sfaturile alea, dar de ce nu le-ai dat și sursa? Nu cred că se supăra Mihai 🙂 Sau ești chiar tu autorul blogului cu pricina? Că atunci retrag tot 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • pentru Rox

   scuze… am pierdut sursa.
   si scuze ca raspund cu intarziere…
   am fost de mi-am cautat puntul G (shoppig)
   orgasme in cascada…

   ps.sunteti sclipitori si multumesc lu “Capitan” ca a reusit sa adune oameni faini!

   ma primiti in “cercul poetilor disparuti”?

   Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 0

  • Ești deja aici☺

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Sile….moooooor 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
   Foarte tare!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 7. Da!?!!! Să vezi dupa ce ‘apare’ al doilea ( mă refer la copil)…..

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Sebi, zi-ne cum este. Că eu m-am oprit la primul copil.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 8. Pe mine Ceaușescu și nașterea primului m-a lecuit de-al doilea copil.
  Ambient de 15 gr.C în casă juma’ de an, apă caldă doar de 1 Mai și 23 August, orbecăială în fiecare noapte fără electricitate când trebuia să schimb și să hrănesc de 2 ori odorul, căutându-i gura cu degetele ca să nu-i bag biberonul în nas sau ochi…
  Pe lângă toate astea, amorul în debara îmi părea un răsfăț la Hilton.

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 0

  • @Laura, dacă te opreai la cuvântul “debara” te simțeam mai de-a mea. Dar în asociere cu “Hilton”..uite, frate, unde era chiparoasa.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • @Elena, da’ tu crezi că eu știu cum e la Hilton? Doar am văzut în filme că acolo nimic nu-ți anulează libidoul, ba din contră 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • @Laura, viața bate filmul! ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 9. S-adaug și io ceva:
  – dacă sunteți prăinți libertini și dorii ca ăla micu să doarmă în camera lui, aflați că ăștia mici n-au o dată anume când se gândesc să coboare de acolo!
  – mutați-vă la casă. cu beci!
  -să nu vă imaginați o secundă că jocurile video au calitatea aia hipnotică despre care se vorbește-n general. Adică au, dar nu ”atunci”.

  Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Alina, “n-au o dată anume”? N-au nici măcar o oră, un minut, o secundă anume. Sunt cei mai buni detectori de sex. Au nişte antene care răzbat chiar şi prin ziduri :))).

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

 10. Chem o bunica,matusa bona sa-i poatte de grija,iau o camera la cel mai apropiat hotel,motel si rezolv problema eficient in liniste.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Diana, de câte ori pe lună? Sau pe pământ? Că la cum sunt eu aş intra în faliment:))))

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • “Bogatanii” isi permit…muritorii de rand aud de platit: engleza, balet, karate/inot/handbal/fotbal/baschet…depinde, haine, rechizite, manuale, mancare, masina, benzina, asigurari…Doamne feri de RATE…

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 11. Mai în glumă, mai în serios, fix așa stă treaba. Iar dacă sunt doi copii, șmecheria s-a terminat. Niciodată nu vă puteți baza că amândoi dorm duși în acelasi timp. Ca să nu mai vorbesc că părinții sunt atât de terminați seara încât adorm înaintea copiilor. Amândoi sau cu schimbul, ceea ce e frustrant, fiindcă te pregătești pentru minutele de plăcere care vor urma și te trezești trăgând de “jumătatea” care doarme dusă.
  Lipsa sexului sau, mai bine zis, lipsa momentelor de intimitate, din cauza copiilor, e cel mai periculos lucru în viața de cuplu. De multe ori cei doi părinți se “reorientează” și așa apar rupturile. Dacă s-ar reorienta spre vibrator sau puțopalmare, n-ar fi grav, dar, de multe ori se reorientează spre alte persoane. Și nu, nu este vorba despre o nouă dragoste, ci doar de faptul că e mult mai simplu și mai comod să faci sex cu altcineva, în locuri lipsite de “pericole”, la ore acceptabile, înainte să fii doborât de oboseală, mai ales dacă “altcineva-ul” e mai tânăr, fără copii, fără rutină zilnică. Nici măcar nu poți considera asta infidelitate. E doar o nevoie satisfăcută altfel.

  Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 2

  • @Vasile asta e povestea vieții mele. Dar te contrazic un pic. Doamna care m-a înlocuit în pat, m-a înlocuit și la starea civilă. Deci se poate o “nouă dragoste”.
   Ca o paranteză, tinerii însurăței așteaptă barza, so this should be fun!??

   Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 0

  • @Vera, asta deja mi se pare o tâmpenie. Adică, ok, nu mai găsești acasă ce trebuie și cauți în altă parte. A nu se înțelege că aprob acest comportament. Dar dacă tot ai găsit o altă modalitate mai comodă de a-ți satisface anumite nevoi, la ce naiba ai lua-o de la capăt, când e puțin probabil ca lucrurile să se desfășoare altfel?
   Chestiile astea sunt valabile și pentru bărbați, și pentru femei, ca să nu se înțeleagă, cumva, că eu le găsesc bărbaților alibiuri pentru a înșela.
   Cunosc un cuplu unde, după doi copii, mama a luat-o razna, ca să zic așa, și a plecat “să-și trăiască viața” (citez), iar tatăl are grijă de copii și de casă. Ea vagabondează, el e mult mai responsabil și mai dedicat decât a fost vreodată.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • @Vasile Naiba știe ce a vrut el. Eu știu doar că nu am acceptat ca eu să fiu mamă, gospodină, angajată și soție când mai îmi arunca el un os, în timp ce el doar mergea la birou și absenta grav din viața de familie. Categoric am partea mea de vină, pe românește “n-am știut cum să-l țin” (așa mi-a zis dumnealui). Apăi, să-l ție coropișnița! ??

   Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 0

  • Am citit nustiuunde că după niște ani de caznicie, ea îi găsește lui in telefon sau calculator , niște mesaje idioate către gagici pă nustice rețea socială
   Scandalul de rigoare, el îi reproșează viața sexuala mecanică ,o dată pe lună sau la mai multe luni, îi spune ce fantezii are ce așteaptă el de la o femeie. Și minune, și ea are cam aceleași lucruri in căpătâna, dar nu vorbește si pana la urmă lucrurile se potrivesc ca a calului intra iepei
   Comunicarea e secretul, mai ales pe subiectul ăsta

   Îţi place sau nu: Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Colonele, păi nu despre comunicare e vorba. Să presupunem că cei doi comunică eficient, își povestesc fanteziile, vor chiar să și le pună în practică dar…..unde și când?
   Pentru eventualele soluții propuse: nu toți avem bunici, mătuși sau prieteni disponibili și chiar dacă am avea, prea arată a sex cu programare. Se duce naibii cheful și spontaneitatea. Parcă ai fi la job. Bone ok nu se găsesc pe toate drumurile, mai ales pentru o seară/noapte. E greu să găsești o portiță în programul ambilor fix în aceeași zi, deci treaba cu sexul în timpul programului de muncă e greu de realizat. Și aș putea continua.
   Mă rog, ideea e că se poate, dar mai greu, pe fugă, cu urechile ciulite și cu toate măsurile de prevedere luate. Trebuie răbdare, nervi de fier și imaginație peste limită.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Colonele DA, comunicarea este cheia! Dar nici măcar ea nu mai ajută acolo unde nu mai e dragoste și nici măcar respect. Fostul soț mi-a reproșat că nu l-am dat cu capul de ușă ca să afle și el că avem probleme. Dar când el venea cu un aer absent și ciorba nu mai era bună, era greu de comunicat cu el. Am greșit! Mult! I-am dat libertate totală crezând că “suntem bine”, toți ne ziceau că suntem “perfecți”, m-am mințit singură. Spre sfârșit, doar ne certam, eu plângeam și el se enerva mai rău. Până n-am mai plâns, nici măcar nu mă mai certam, priveam prin el. Nu așa mi-am închipuit viața. Eu fără dragoste nu pot funcționa. I’m stupid like that.
   Ah, și ca o paranteză: am făcut un sex de despărțire de-a dat în bâlbâială ???

   Comentariu beton! Thumb up 32 Thumb down 2

  • E complicat cu bărbații
   Da și mai complicat e cu femeile

   Cred că ar merita cbestia asta o postare separată
   E mult căcat de mâncat

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Vera,
   ”tinerii însurăței așteaptă barza”? – poate le aduce gemeni. Asta ar fi pedeapta supremă 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Laura să le aducă fără număr, mulţi, toţi copiii, eu îmi iau popcorn şi loja cea mai bună pentru spectacolul ăsta :))

   @Colonele, uite, asta îmi place mie să zic mereu: « Cine susţine că femeile nu pot fi descifrate/înţelese, încă nu a descoperit marea enigmă umană numită “bărbat” »! :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Vasile, fix aşa este!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 12. nah vezi, eu n-am avut probelem d’astea ca n-aveam cu cine :))
  totusi, atunci cand necesitatea ma tragea de maneca, lasam copilul cu mama si fuga fuguta sa rezolv problema. Numai ca in general dupa nici juma de ora ma sunau ca ori a vomitat a mica, ori plange de nu se mai opreste, mama intra in panica si eu adio placeri trupesti, fugi inapoi acasa. Se pare ca a’ mica avea senzori si la distanta. Pana la varsta scolii tot cam asa, numai in deplasare si cu telefonul pe aproape. Apoi mai reuseam sa fug acasa in pauza de pranz, copilul fiind la scoala pana dupa amiaza. Acum ca suntem pe alt sistem scolastic si e foarte prezenta in casa, in plus suntem aproape de adolescenta, e infinit mai greu. Functioneaza ca se face cu programare la ora fixa, cand e copilul la cursuri, ochii pe ceas si telefonul tot pe langa mine, sa-l aud in caz de.
  practic o sa mi-o trag si eu linistita peste cativa ani, daca oi mai avea cu cine :)))))))

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @singlemum, pffff, am crezut că te-am pierdut?.
   Ai grijă la asta cu “o să mi-o trag liniştită” să nu fie prea linistită.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @elena P, ce sa zic. Viata “ie” dura si tare mi-e ca numa asta o sa raman dura pana-oi fi eu “libera”. Oricum, pt orice eventualitate, ma uit de pe acum la niste bilete pt Jamaica :)))))))))))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • cu cel mai tapan barbat…

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @sile, țapăn ca țapăn numa să nu fie si rece :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 0

 13. Eu cred că vă chinuiți prea mult căutînd metode. Cel mai ușor ar fi să-i întrebați pe cei care mai apar la TV în emisiuni de stors lacrimi. Ăia cu cîte 5-6 copii pe inventar și al șaptelea pe țeavă, care locuiesc într-o garsonieră, sau, dacă-s mai înstăriți, în cel mult 2 camere, confort 3. O să vedeți ce simplu este.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • @krantz, hahahaaahaaaaa. Ai dreptate aici. Şi pentru mine este un mister cum naiba reuşesc.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 14. Pe lângă cele scrise de voi, eu consider frustrarea maxima atunci când merg în concediu la mare cu 2 copii și, după ce ca e cald și vezi o mulțime de bunăciuni pe plaja, nu reușesc sa prind câteva minute libere sa îmi dezmierd jumătatea.

  Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Io, da, frate. Şi când te gândeşti că nu cerem decât câteva minute nenorocite. Fiu-meu dacă stau cu el în camera e MUT. Băi, nu scoate un sunet. Cum am părăsit perimetrul zici că dă nebuneala în el. Vine după mine şi îi turuie gura de zici că-i nevorbit de când s-a născut. Iar când n-are nimic de spus începe cu: mama, daaa…. Şi urmează ceva ce n-are legătură cu nimic. :))))))

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • Da, chiar! Tre’ sa aflu de ce vin întrebările alea care nu au legătură cu nimic. Oare pentru ca am spus cândva ca ma poate întreba orice și oricând, si folosește ca pretext?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Io, hahahahaaaaaaa. Daaaă. Sigur d-aia. Că vrem să le fim cei mai buni prieteni :)))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 15. Nu mai zic ce chin e cu doi gemeni. Mai ales că sunt măricei și au luat-o razna cu tunsorile și moda masculină din ziua de azi. Au 14 ani de căciulă și dacă arăt cuiva o pereche de pantaloni de-ai băieților, zic că au în jur de 8 ani.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Lucian, gemeni. Wow! Vă felicit! Cumva, mă rog.
   Mi-am dorit doi copii dar nu gemeni.☺

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 16. Elena esti betoana ca intotdeauna. Dar nici cu cititorii si comentatorii nu-mi este rusine. Am citit toate comentariile si rad cu lacrimi. :)))) Legat de subiect am fost ferit pana acum de “necazuri” de genul. Desi am in palmares si ceva mamici, cam da, totul se facea pe muteste. sa nu mai zic ca la un moment dat pe jos fiind amandoi, ma trezesc ca-mi cade caloriferul pe spate.(noroc ca astia nu au de fonta, dar nici usurel nu e). Apai cand incepeam distrugeam totul.

  Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Marius, ăăă, ce voiam să zic: te transformi în fiară??

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Elena,
   cred că e doar efectul caloriferului pe spinare 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Laura G., si eu credeam la fel. a fost doar un impuls :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Elena, cica sunt o mica “fiara -praduitoare” in anumite momente. :))) Dar caloriferul lu’ peste chiar de la miscarile noastre a cazut. si acum rad de moment. noroc ca juniorul dormea la parter.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 17. Elena, ca de obicei la obiect. Ca să scapi de acești “detectori de sex”, trebuie să faci tot felul de escapade. Parcă eram amanți, nu soți, nu știam ce să mai facem, unde să găsim un colțișor liniștit. Îți pigmenteayă relația, ce mai! 😛

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Gabil, atunci stai să vadă ce-o să-i pigmentez eu adolescența. Muhahaha!!!

   Îţi place sau nu: Thumb up 10 Thumb down 0

 18. Eu recunosc că mi-am surprins părinții în toiul acțiunii.Chestiile că rămâi marcat sunt vrăjeală.Comentariile mele de pe acest blog sunt dovada clară că la mine la mansardă totul e Ok.

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 0

  • @Paco, oh, da.:))))))))))))))))))
   Eu chiar voiam să te întreb dacă tu ești așa sănătos la cap pentru că ți-ai surprins părinții în acțiune sau e ceva ereditar.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @ElenaP,dacă doi psihologi și un medic psihiatru nu au reușit să se pună de acord ,eu nu știu ce zic.Singurul lucru comun a fost că toți m-au sfătuit să îmi iau regulat pastilele prescrise.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

 19. Inca n-am copii da’ mi-a placut grozav sa citesc comentariile :).
  Si nu, nu m-am speriat. O sa fac si eu. Unul. Ca nu cred ca fac fata la doi cacaciosi 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Maria, atunci insistă pe procesul tehnologic cât poți tu de mult. “Căcăcioșii” devin după aia umbra voastră, cel mai bun somnifer și cel mai bun contraceptiv. Și după comentariile de azi se pare că până nu pleacă de acasă stai și te uiți lung. Iar când pleacă deja nu mai vezi. De aproape.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • si daca pleaca de-acasa ce? crezi ca nu-si pastreaza detectoru’ de sex? iti zic io: fix atunci suna ca sa vada ce mai faci, chiar daca nu i-ai trebuit o saptamana, fix atunci suna si te-ntreaba daca stii ceva de rachetele lui de tenis, de fularul echipei favorite…chestii de-astea super-importante!

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @moatza, scriu și plâng, plâng și scriu.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 20. La ora 22:00-22:30 fiica-mea de 2 ani „trage pe dreapta”. Somn de voie pana dimineata la 8:00-8:30. Avem timp berechet sa ne facem de cap in oricare parte a casei…

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @1gureanu, și ne spui asta așa direct? Fără nicio urmă de regret? La adresa noastră, evident.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 21. Am citit! M-am regăsit! Și mi-am adus aminte să va îndemn, conform opționalului de „Educație pentru sănătate” realizat în minunata școală românească: faceți educație sexuală copiilor încă din fragedă pruncie! Să priceapă despre ce e vorba și să nu se șocheze. Nu de alta, dar voi, oameni educați și cu mințile în cap, dezbateți problema, iar pulimea se împuiazăăăăăăăăăă!!!!!!!!!!! Și ne dovedește numeric!

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Isabela, ca să-i fac educație sexuală lu’ fiu-meu trebuie mai întăi să am io experiență. Ca să știu ce să-i spun. Dacă mă întelegi?.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Ca să-ți spui drept, suntem în aceeași barcă… Că practica ne omoară!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 22. @Elena, azi după-amiază eram atât de absorbită să citesc textul tău, încât am uitat că fetele erau ambele plecate pentru o bucată de vreme şi era să ratez momentul.
  La noi perioada când erau ele mici a fost relativ uşoară, că au dormit bine nopţile. Mai greu e acum, când cea mare stinge lumina după 12-1 noaptea. Şi până atunci mişună prin casă după apă, măr, pufuleţi, la baie, etc… sau, când o apucă lenea, îmi trimite mesaje pe whats-app să mă prezint urgent la ea în cameră cu vreo gustare ceva.

  Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Solandi, pfffff, trebuie să găsim toți o soluție. Așa pare din comentariile de azi. Și să n-aud că trebuie să renunț definitiv că mă duc la balamuc.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 23. fiti linistite..la un moment dat…vor pleca la facultate

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.