4,023 cititori

Fumatul dăunează plămânilor! No shit, Sherlock!

Bănuiesc că deja știți cu toții pachetele astea noi de țigări care au pe ele tot felu de poze a căror menire ar trebui să fie să te determine să te lași de fumat. Le-ați văzut, nu?

Mie, personal, mi se pare a mai tare mișcare de combatere a fumatului ever. Cineva ar trebui să-i ridice o statuie geniului care fost în stare de o așa idee revoluționară, fără să aibă nici cea mai vagă idee despre ce înseamnă dependența la un fumător. E un vizionar ce să mai, genul de om care înțelege într-un timp extrem de scurt (de ordinul minutelor) de ce casele au nevoie de acoperișuri sau că păsările moarte nu mai zboară. Sau, mă rog, că zboară mai puțin. Repet, un vizionar, o minte strălucitoare a acestor vremuri, ce să mai.

Sincer, sunt tentat să cred că dacă ai fi angajat cetățeni care să meargă pe străzi zbierând prin portavoce „oameni buni, lăsați-vă de fumat că nu e sănătos” ai fi avut rezultate la fel de bune. Adică zero barat, dar măcar era fun. Mai interacționai cu un om, mai dădeai o dumă, din astea. Așa doar te uiți la mortăciunile alea de pe pachete, ridici din umeri și-ți aprinzi scârbit o țigară. Sunt ferm convins că nimeni niciodată nu se va lăsa de fumat de la pozele alea. Nimeni!

Ca să nu mai spun că mi se pare absolut nedrept și discriminatoriu. Zahărul este cel puțin la fel de periculos ca fumatul, dar să mor io dacă am văzut ambalaje de dulciuri pe care să apară poze cu grași însoțite de ceva text de genul „consumul excesiv de zahăr duce la achiziția de locuri duble în avion” sau „o clipă pe buze, o viață pe șolduri”. În plus, aș obliga și șaormarii să-și vândă produsele la țiplă. Pe care s-o pot inscripționa la fel de amenințător: „înghite-mă cu de toate, oricum e tot ce vei înghiți vreodată”. Iar ceafa de porc s-ar comercializa obligatoriu în ambalaje de pe care Oana Roman ar spune tristă: „și eu am fost ca voi”. Păi nu? De ce să se distreze doar fumătorii când mai sunt o grămadă de alți vicioși care ar putea avea parte de clipe la fel de placute?

Acum, serios vorbind, vreau să știu și eu dacă există cineva care s-a lăsat de fumat motivat fiind de mizeriile astea de fotografii. Dacă există vreo singură persoană pe lumea asta care să-și fi spus „doamne, ce poză groaznică, de mâine nu mai fumez”. Și ca să fie foarte clar, mă refer la fumătorii adevărați care dau minim 15 lei pe zi ca să-și procure viciul cel fumegător, nu la domnișoare care pufăie două-trei slimuri sâmbătă seara la terasă cu fetele.

Deci? Cineva pe-aici care să fie îndeajuns de oripilat ca să se lase?

mihai_vasilescu_poze_tigari

75 de păreri la “Fumatul dăunează plămânilor! No shit, Sherlock!

 1. Nici nu vad pozele, mihai. Habar nu am ce poza am acum pe pachet, desi mai am doar 2 tigari. La magazin chiar am auzit replici de genul ma enerveaza poza asta, n-aveti alt pachet?

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • nu sunt fumatoare dar nimeni din cei apropiati mie, fumatori convinsi, nici macar unul nu se uita la poze , indiferent ce poze sunt …..

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Păsările moarte nu mai zboară? Probabil ai uitat când a fost Adrian Păunescu la vânătoare de rațe cu Nicolae Ceauşescu iar poetul exasperat de ratările liderului a spus: “Priviți aceste rațe/Care şi moarte zboară/În aer le mai ține/Doar dragostea de țară!”. În altă ordine de idei, nu mor caii când vor câinii. Să mor sănătos, să mă mănânce viermii de bun?

  Comentariu beton! Thumb up 38 Thumb down 0

 3. Ete’ o p**ă!
  Dar mai aiurea mi se pare altceva: îi obligă pe producătorii de țigări să nu mai afișeze pe pachet conținutul de nicotină, gudron, etc. WTF? ? ? ?

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 0

  • Pai ca sa le incerci pe toate sa vezi care-s mai tari si care iti plac mai mult. De ce sa fie usor sa citesti acolo 1 sau 4 si sa alegi asa :))?

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 4. Nu știu câți s-au lăsat de fumat după ce au văzut pozele alea, dar a înflorit comerțul cu tot felul de cutii și gentuțe în care să-ți ții pachetul de țigări.

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 0

 5. Dacă s-o găsi cineva, sunt și eu curioasă. Văzusem cândva într-un film o replică haioasă, cineva spunea că fumatul este foarte bun, fiindcă te ajută să dai colțul înainte să te faci de râs…e cam macabru…
  În altă ordine de idei, ce spui în articol mă duce cu gândul la o comparație…e ca și când vreun credincios iubitor de literatură vede titlul unei cărți, să zicem ”Versetele satanice”, și se hotărăște să se lase de citit…
  Mai aveam și-o poveste, dar am tot dat cu povești în ultimul timp și mi-e că deja e plictiseală…

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

  • Fumatul face bine la sănătate:
   Te ajută să nu mori bătrân 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 6. Nu, dar știu care nu s-au apucat din cauza pozelor.
  Unele zici că sunt din filme horror ce-i drept

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

 7. Era o vreme cand ii cumparam tigari ex-ului.
  Si mereu aveam aceeasi replica ‘ Un pachet de polmol portocaliu, lung slim.. si fara poza cu impotenta daca se poate”.
  Zambeam de fiecare data cand ziceam asta….

  Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 0

  • La polmol slim nici nu mai trebuia precizarea cu impotența, era clar și așa!

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 8. Chiar pe nimeni!
  Știu însă o persoană pasionată de pozele alea! Fi-mea!
  Săptămâna trecută mi-am cumpărat țigări de la București și ea era foarte contrariată cum te poate convinge să te lași de fumat un bărbat gol întins pe pat, care pare să doarmă…

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • Fii’mea e atrasa de aia cu gaura în gat:) Tati..si duce degetul la gat.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

 9. Mesajul nu este să te lași de fumat, ci să nu te apuci.
  Treaba cu lăsatul de fumat și toate campaniile astea au un substrat economic clar: Statul (american, german, român) și-a dat seama că sumele cheltuite de la buget pe boli asociate cu fumatul (și aici se ia în calcul pe lângă tratamentul propriu zis și perioada de scoatere din producție și faptul că ție ca stat nu-ți convine ca o persoană foarte calificată să dea ortu’ popii prea devreme) sunt sau tind să fie mai mari decât sumele primite la buget din impozitarea țigărilor.
  Și de aici toată această campanie anti-fumat. Dacă statul ar fi ieșit pe plus cu banii, i-ar lăsa pe toți să fumeze pe oriunde.

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 0

  • @Xenopol, da, cred că și ăia care vor să se apuce sunt foarte impresionaţi de poze. Foarte.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 13 Thumb down 13

  • @ Mihai Vasilescu, Cred că niște studii au făcut ei. Că nu e o campanie organizată de madam Firea care blochează o bandă și apoi zică că nu a mers și mai studiază problema.
   S-ar putea să se adreseze celor mai mici și impresionabili și nu celor de 15-16 ani.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Fumator de 7 ani, ce planuia sa se lase de ceva timp, a luat decizia de a se lasa dupa ce a cumparat un pachet de genul si ii era rusine sa scoata pachetul din buzunar in public, respectiv cu viciul.

   E o idee buna pentru a descuraja fumatul, orice initiativa de a ingradi fumatul este de apreciat.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • @Big T, da, și shaorma cu de toate la fel.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 5 Thumb down 12

  • Nici shaorma nu mai mananc. Tot ambalajul(prezentarea) m-a descurajat.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @mihai, poate că se apucă de fumat în ideea de-a colecționa acele poze ca și pe timbre sau ca pe “surprizele” din guma Turbo.

   Dialog imaginar între doi colecționari…..” coae, când treci pe la mine să-ți arăt colecția?…..tragem un fum, bem o bere…dar vezi că am si niște dubluri dacă te interesează, …le dau la schimb!”

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @ardei gras, dau doi canceroși pe o impotenţă. :)))

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Un calcul sumar arată că suma care merge la buget din accizarea, supra-taxarea, impozitarea țigarilor e doar cam de PATRU ori mai mare decât întregul buget al sănătății. Dacă statul ar ieși pe minus cu banii, ar interzice comercializarea țigărilor.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @Marius, mi s-ar părea mai cinstit.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @ Marius Mitea – Ce spui tu se aplică la România, care are un buget al sănătății mult subdimensionat față de nevoi. Dacă statul român ar aloca fonduri suficiente pentru sănătate – adică să nu se termine plafonul pe data de 2-3 ale lunii – atunci ar fi exact în situația celorlalte țări mai dezvoltate.
   Uite aici un studiu despre costuri în SUA, Franța, UK, China și Canada.
   Nu lua în calcul doar boala în sine, ci toate problemele asociate (lipsa de la locul de muncă, pierderea unor specialiști valoroși).
   Cost pachet țigări SUA 6,36 $, cost probleme de sănătate asociate fumatului SUA 35 $ / pachet de țigări.
   Sursa: https://www.cancer.org/research/infographics-gallery/tobacco-related-healthcare-costs.html

   Nu de grija noastră, a oamenilor, moare statul. Da’ când îl arde la buzunar, devine foarte grijuliu.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

 10. Am lucrat vreo 4 ani intr-o firma foarte misto. Si la sedinte nu eram mai mult de 40 de oameni, cu sefi si telesales cu tot.
  Era si team-building si analiza pe cifre dar si distractie.
  Petrecerile erau super si mereu in una din seri era cu gratar sau ceva la protap…
  In fine… Una din reguli era ca la sedinte fiecare sa aduca o sticla de ceva de baut… Si era de la vin din Moldova, la zaibar din Teleorman si palinca din Satu Mare…, visinata, caisata si alte porcarii facute in casa
  Directoru’ isi facea timp sa stea cu fiecare macar 5 minute sa intrebe de copil, de familie, de tine ca om….
  Legat de tigari, Directoru’ aducea de fumat….
  Erau mereu 2 mese… Si cand venea cu cutia zicea ‘ Avansatii aici incepatorii la masa ailalta’
  Nu stiu ce fumau avansatii… Ca aveau si tigari normale si niste tutun din care rulau tigari.. Dar la incepatori erau cele mai misto tigari ever… De cires, cu mentol, cu niste arome, cu miros de fructe, erau de diferite culori si grosimi desi majoritatea erau slim…
  Nu fumez, dar am pufait de cateva ori… Si imi placea sa stau la incepatori ca erai foarte multe arome amestecate…
  De-a lungul timpului… au fost cativa care au trecut de la incepatori la avansati…. Asta inseamna ca s-au luat de fumat la munca?

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

 11. Oripilată sunt. Dar nu suficient cât să mă las. Am un coleg de serviciu care cere doar pachetul cu bebelușul cu suzetă. Cică i se pare mai normal. Da’ ia-ți prietene o tabacheră și scapi de stres.
  Acu’ eu știu așa: că cel mai mare drog este sexul. Sper să n-apară pe prezervative mai știu eu ce anomalii ale naturii, că cică și ăsta în exces dăunează?.

  Comentariu beton! Thumb up 30 Thumb down 1

  • @ Elena P – Nu le da idei ăstora de la Coaliția pt Familie.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • @Xenopol, coaliția vrea să facem sex doar ca să facem copii. Și doar pe spate, și doar serios. Fără țipete, urlete, tras palme, de păr sau alte nenorociri d-astea?

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 2

  • Stai că n-am înţeles: femeile pe spate, sau bărbaţii? 😛

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Gabil, la coaliție doar femeile pe spate. La noi ăștia normali la cap, eu merg pe ideea: oricând și oricum.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 2

  • @ElenaP: Şi încă o precizare: prezervativele să nu fie negre. Că cică negrul slăbeşte.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Victor, subțiază?.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Mă rog. Tot rău ar fi! ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Nu. Negru e de suparare.
   Incet si cu tristete…

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Miki, rapid şi cu nervi nu ne mai place? Sau cum?☺

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Miki: Încet? Și dacă mă plictisesc? Mă dau jos, fumez o țigare și mă-ntorc? 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @ elena p, anomalii de genul mesajelor care apar doar după ce prezervativul vine în contact cu micul Jacques-Yves Cousteau așa ca și etichetele termice de la bere….sau prezervative ambalate gen fortune cookies cu poze cu copii mici si mesajul explicit “acesta poate fi al tău”, boli cu transmitere sexuală si mesajul “poți avea și tu dacă nu porți prezervativul”! :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 12. Știu doar 2 persoane care s-au lăsat de fumat definitiv. De la 3 pachete / zi la 0. Dintr-o dată, fără plasturi, fără alte chestii ajutătoare. Una s-a lăsat când i-a zis doctorul ”dacă mai fumezi în 2 ani îți crește altcineva copii”, iar la cealaltă a fost o chestie de ambiție de genul ”nu mai vreau să fumez și e o chestie de orgoliu să-mi dovedesc că dacă vreau pot”. În rest cunosc o mulțime de oameni care se lasă de fumat constant.

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

 13. Pe mine mă stresează pozele de pe noile pachete, şi-am început să fumez, parcă…….mai mult, cred că de la stres….???

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • @Sebi, da, da, parcă și eu simt ceva în sensul ăsta.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Alexandra, exaaaaaaact. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Nici nu e un preț exagerat! Cred că e mai mult transportul!!!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 14. Orice campanie care sa descurajeze fumatul e buna. Chiar daca efectele nu sunt mari, nu sunt vizibile imediat, in constiinta oamenilor intra ideea ca fumatul este nociv. In anii 50 ,in occident era inca in dezbatere daca fumatul e chiar asa nociv, companiile producatoare de tutun faceau reclama agresiva fumatului, era ceva social acceptabil sa vezi la tv oameni care fumau in emisiuni, etc. A trecut mult timp pana sa accepte oamenii ca fumatul are 0 beneficii si o gramada de dezavantaje. Si asta datorita campaniilor din media, interzicerii reclamelor. Asa ca da, eu zic sa fie in continuare pozele alea acolo.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • @Marin, da’ eu n-am cerut sa le scoată. Că sunt chiar distractive.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 15. Am fumat din ’97 până în 2014. Nu foarte mult, cam jumate de pachet pe zi, dar era destul și așa. M-am lăsat pentru ca mă deranjau tusea și palpitațiile. In plus, era o chestie sociala și în ultima vreme nu mai ieșeam așa de mult prin localuri sau pe la petreceri. Nici o legătura cu pozele. Cine le vedea când îți tremura mana sa iei o țigară? Dacă ideea de a te lăsa nu vine din capul tau și nu ești convins in sufletul tau că trebuie să te lași, pot să pună ce poze vor ei. Egal cu zero.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Mojo, stai că cică ideea e să descurajeze tinerii să se apuce. Well, cred că e la fel de eficientă.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Aaaa! Scuzat’ va rog! De la lipsa de nicotina nu am înțeles bine mesajul textului. Am interpretat și eu cum mi-a convenit ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 16. Eu am fumat de la 30 de ani pana la 33.Ajunsesm spre seara sa storc pachetul.Faceam sport zilnic cum fac si acum.Nu resimteam efectele fumatului.Intr-o dimineata nu mai aveam tigari.Era vreo 5.30 si deja inventariam non-stopurile pe care le stiam.M-am oprit din numărat si cu voce tare:ce plm faci mă?Esti dependent in mm de prost daca la cincijuma dimineata desenezi harti cu non-stopurile de unde poti sa iei tigari.
  Urăsc dependenta de orice fel si oamenii cu vointa unei pl flasce.Devenisem si eu unul.Si gata din dimineața aia aventura nicotinica s-a incheiat.Fara,valeu muica mor fără tigari,sa te f.ut in gat Sisif munca aia a ta e concediu fata de suferinta mea atroce.Nu am devenit cruciat anti fumat.Vrei sa fumezi baga in tine unde te lasa legea.Dar nu ma plictisi cu muisme ca e greu,imposibil chiar, sa te lasi.La fel si cu casalotii si orcile care plâng cu lacrimi de lipide ca glanda.Mars in mm de putoa.re.

  Comentariu beton! Thumb up 39 Thumb down 1

  • @edelweiss, finalul este apoteotic. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Subscriu la faza cu harta magazinelor. Și eu știam exact unde găsesc țigările mele slim mentol. Și când nu gaseam … Și asta a fost unul din factorii pentru care m-am lăsat. Mă deranja căutatul asta prin magazine și ideea că trebuie mereu să mă aprovizionez, să nu rămân fără țigări. Mai ales pentru weekend când fumam mai mult dar nu ieșeam așa des la magazine

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 17. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 2 Thumb down 9

 18. M-am lăsat de fumat pt că am rămas fără țigări în Deltă, dar am mai zis asta pe aici.
  Acuma sunt în parc cu fii-mea şi savurez o bere rece. Acum 10 min( în jur de ora 10) pe când citeam pe acişilea ce mai zice lumili, cum luam eu o gură de bere, vine un nene la mine şi-mi spune :” cum îți permiți să bei de fața cu fii-miu( la vreo 3 ani)? ”
  ” Proastele obiceiuri se învață de mic!”, şi i-am arătat țigarea lui, care fumega fix în nasul copilului.

  Comentariu beton! Thumb up 39 Thumb down 1

  • Intr-o fundatura de net pe care nici n-are rost s-o pomenesc, o romanca stabilita intr-o mica si cocheta localitate din Anglia povestea o faza la care asistasese fara vrerea ei in autobuz. Se facea ca la un moment dat a urcat una in scaun cu rotile care odata ajunsa pe culoar incepuse sa se-mpinga nevricoasa cu caruciorul in ceilalti apostrofandu-i isteric pe toti cei aflati in cale ca ar trebui s-a faca mai repede. Ca-i dreptul ei ce se cere respectat ! Nu stia lumea pe unde sa se mai catare sa-i faca loc nebunei … Pana cand ajunge si la o doamna mai ponderala de culoare care, cu toata bunavointa, nu mai avea cum si unde sa se dea la o parte. Ce-a contat ? A inceput s-o impunga si pe ea cu picioarele bruftuluind-o c-o discrimineaza. La care asta sta si se uita pret de cateva clipe la ea inainte sa-i raspunda. “Ar trebui sa va fie totusi clar ca eu fiind o negroida iar dvs. de rasa caucaziana as putea practica eeexact acelasi joculet cu dvs !” Zbaaaf ! A tacut ! Ce era sa-i mai zica ? Era si ea tot femeie, nu barbat-opresor, deci chestia cu sexismul cadea si ea. Situatie de perfecta egalitate !

   Acuma, cu povestioara asta in minte, incep sa-mi enumar la cati le sunt dusman (inchipuit, fireste !) in toata aceasta tiranie a minoritatilor revendicative.

   1. Sunt barbat ! Cum nu sunt nici maimuta hipersexuala si nici nu-nteleg sa arunc cu bani in ele ca-n manelisti, clar … sunt misogin si sexist !
   2. Sunt alb ! Prin urmare, rasist !
   3. Sunt roman ! … dusman al celorlalti romani, iar pentru occidentali hoarda navalitoare ! Retrogradul din care cauza romanika e asa cum e si barbar pentru ceilalti …
   4. Sunt fumator ! Deci ucigas in serie !
   5. Nu sunt parinte, desi tare mi-as fi dorit ! Sac de box atat pentru CpF cat si pentru Anti-CpF …
   6. Am inclinatii religioase, dar in acelasi timp ii pretuiesc pe ateii inteligenti … si pasnici de felul lor.
   7. Nu votez daca n-am cu cine !
   8. Sunt sarac ! … “saracia dracu’”, boala, ciuma, pentru tot restul !

   etc. etc.

   Concluzionez ca ar fi mai bine sa ma inarmez inainte de a iesi din casa …

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 1

 19. Mda, sigur! Și uite-așa mai plătesc și poza aia de pe pachet, că n-o fi gratis…

  O zic pe unde pot: nu pricep de ce există o așa virulentă campanie anti-fumat, iar anti-alcool și anti-drog, deloc? N-ai nevoie de statistici, ci doar de un strop de logică pentru a înțelege nocivitatea și impactul negativ (personal și social) al alcoolului și drogurilor. Sănătatea este mult mai (rapid și profund) afectată.

  Social – n-am auzit pe nimeni să fie bătut sau omorât de un fumător care a fumat prea multă nicotină.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 3

  • @Laura G., eu am auzit de oameni bătuți si/sau omorâți pt că nu au vrut/avut să dea o țigare……

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • @diabolic,
   așa și eu am auzit de oameni bătuți/omorâți pentru că n-au vrut să-și dea banii sau nevasta 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • Dar cu drogurile ce ai?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Marian,
   :)))))))

   Chiar așa! sunt high 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 20. Eu nu mai fumez de pe vremea când nu erau poze groaznice pe tigări. Dar fiu-miu fumează şi l-am întrebat dacă nu-l deranjează. A zis că nu se uită la ele.

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @GabiI, păi de ce s-ar uita? Stai așa cu pachetul în mână și te uiți la poză?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 21. Subscriu ratiunii tale, intr-adevar orice in exces dauneza grav sanatatii, dar nu e rentabila o astfel de constientizare…..aaa inteleg ca totusi consumul de droguri e totusi ok?? ?

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 22. Am colectie cu toate pozele decupate ?ma amuza mai ceva decat cartonasele de cand eram mica…si chiar fumez in timp ce scriu asta

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

  • @Elena, cine naiba s-a apucat să le decupeze? 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Bravo, @Elena! Asta e atitudinea!?? Eu le păstrez cu tot cu pachet. E mai de efect decât să le decupez.?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Eu ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 23. Fumez de 22 de ani, am avut perioade de 2 pachete jumate pe zi, am avut perioade de menthol, am avut perioade de țigări la bucată din lipsă de fonduri. Momentan le-am redus cam la vreo 10-15 țigări pe zi, și cât mai light posibil (@Mihai, rămâne între noi, daaaa??), dar cam atât.
  Ideea este că, deși sunt conștient de riscurile la care mă supun, nu am intenționat niciodată să mă las. Și nici nu am încercat (cu excepția a vreo 4 luni de electronică – o experiență tâmpită, mai bine nu fumezi decât să te prostești cu așa ceva!). Pozele mă amuză, chiar le colecționez, și abia aștept să apară unele noi.
  Dar, dacă aceste poze sunt motivul pentru care unii nu se mai apucă de fumat, e o inițiativă foarte bună. Totuși, nu văd cum ar putea să-i influențeze pe copiii și adolescenții teribiliști care ar dori să se apuce de fumat pentru a fi “cool”. Un adult poate că ar înțelege mesajul și ar sta puțin pe gânduri, un puștan…niciodată. Dau în scris chestia asta.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Ionut, ce naiba, doar nu crezi că mă apuc să zic că te-am văzut fumând slim. Uuuups. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Mihai, prefer slim-ul fiindcă sunt pachetele mai subțiri și nu îmi ocupă mult spațiu colecția de poze, na!???

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Ionut, ăăă… mhm. :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 24. Daaa……¨¨priviti ce frumos arata mortul ca n-a fumat…¨¨

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 25. toti avem vicii , excesul dauneaza . stiti vorbele alea : bei ca prostu` , fumezi ca prostu` , mananci ca prostu`. majoritatea celor care au renuntat la un viciu a fost pentru ca au abuzat si au ajuns la un medic din cauza lui .
  pozele de pe pachetetele de tigari sunt pt. copii de pana in 4 ani si care pot fi un fel de bau-bau pe viitor .
  ca avertizare despre ce e bine si ce este rau , o poveste din domeniul tehnic .
  un coleg invata un novice diferenta dintra nul si faza intr-o instalatie electrica :
  -expertu` : tine firu` asta in mana , simti ceva ?
  -novice : Nu
  – expertu` : acuma pune mana pe carcasa ..
  -novicele cu felinarele aprinse : aaaa, baga-mi-as …
  -expertu` : No` , asa ceva sa nu mai faci NICIODATA pentru ca poti sa mori .
  asta era un fel de gluma de autobaza si nu da dependenta pentru ca nu am vazut pe nimeni cu niste fire in mana cu paru` valvoi sa faca ..zzzzzzz , ooau ce bine e , zzzzzz , mmmm , zzzzzzzzzzz

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 26. M am distrat copios… De unde le scoți :))) Ma rog, zboara mai putin :)))) Ok, hai sa răspund si eu ceva, nu am fumat niciodata si era sa zbor si eu putin… :))), mda am fost unul pasiv..in jurul meu doar fum 🙂 Insa nu dau vina pe asta… In alta ordine de idei niciun cunoscut de al meu, caci majoritatea fumeaza, nu s au lasat pana acum dupa toata propaganda antifumat. Nu prea cred in ce vine din exterior sa ne faca rau, ci in ce vine din interior…

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 27. Fumător vicios, colecționar înrăit caut poza cu impotența …Ofer la schimb poze cu plămâni, gingii, artere sau inimi fumătoare….Plus un pachet de Marlboro Red virgin…Si o shaormă cu de toate. Si o lege anti-avort si anti-gay….Si alta de-ndobitocit romani…Dacă se mai poate.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.