Fraților, s-a întâmplat o chestie tare de tot. Și acum nu fac mișto și nici nu exagerez în stilu-mi pe care deja îl cunoașteți. Vreau să vă zic despre una dintre cela mai tari șmecherii care s-a întâmplat pe piața produselor alimentare în ultimii zece-cinșpe ani, poate chiar și mai mult. Hai că vă spun acuș despre ce-i vorba.

Vă povesteam acum câteva zile că oamenii de la Cris-Tim se pregătesc să lanseze o inovație tehnologică, dar să mor eu dacă mă așteptam la ce-a urmat. Ieri, după șase ani de muncă la acest proiect, au anunțat despre ce e vorba: au lansat mezelurile cu etichetă curată. Practic, pentru prima oară după multă vreme, o să putem să mâncăm din nou mezeluri ca la carte, după rețetele despre care ați povestit și voi prin comentarii. Fără gluten, fără MDM (sper că stiți ce e ăsta), fără aditivi, fără coloranți sintetici, fără amidon, fără soia, fără monoglutamat de sodiu adăugat. Iar chestia asta n-are cum să nu mi se pară extrem de tare.

Da, știu, cu toții am descoperit câte un mic producător sau câte o băcănie care mai vinde și mezeluri de genul ăsta. Ceea ce nu e rău. Dar, vedeți voi, eu îmi cam fac cumpărăturile prin super-market-uri, iar la băcănii hipsterish ajung foarte rar spre deloc. Așa că practic nu mă coafa de nicio culoare că pe undeva prin București, pe dreapta, puteai găsi lebăr fără coloranți și salam de vară fără soia sau gluten. Eu vreau să-mi iau mușchi țigănesc și cabanoși, de la raft, când mă duc să fac aprovizionarea pe o săptămână, nu să alerg de zăbăuc prin tot felul de prăvălii. Restul sunt povești.

De-aia mi se pare mega-tare că un producător de talia Cris-Tim (sunt cei mai mari dacă nu mă înșel) a avut curajul să facă asta și să dea tonul pe o piață îmbâcsită cu produse de o calitate îndoielnică. Cinste lor! Vă dau cuvântul meu că în weekend cumpăr tot ce găsesc cu „etichetă curată”. Doar așa să le gust, că sunt la cură.

mihai_vasilescu_eticheta_curata

Ah, să nu uit, în încheiere profit de această ocazie deosebită ca mă pot bucura în voie că în sfârșit n-o să mai aud corul nesfârșit de lamentări de genul: „mvaaaai, dar cum poți să mănânci mezeluri, doar știi că sunt pline de porcării”.

Well, uite că de-acum nu mai sunt. Ce ne facem, ce ne facem?

P.S. Dacă aveți câteva minute libere, aruncați un ochi peste conferința de presă (de la minutul 15 încolo). Dacă nu v-am lămurit eu, cu siguranță o s-o facă Radu Timiș.

mihai_vasilescu_eticheta_curata2