5,663 cititori

Dacă ai avut măcar un job în România, i-ai întâlnit pe toți

Text scris de Elena.

Am schimbat de curând angajatorul. Pentru că vreau să-mi măresc echipa și să pornesc de la zero, o să las aici tipologiile de angajați care mi-au trecut prin fața ochilor în ultimii ani. Mulți ani. Poate o sa vă recunoașteti colegii.

1. Lingăul – Pentru el, fișa postului pe care îl ocupă nu prezintă absolut nici un interes. Poți chiar să nu i-o dai. El și-a făcut una pe care o respectă cu strictețe. În ea are notate două puncte mari și late: igiena șefului și moralul acestuia. Cu unu’ d-ăsta în echipă ai toate șansele să-ți reduci la zero cheltuielile cu apa, gelul de duș, bețișoarele de urechi și antidepresivele. Nimeni, niciodată, nu te va spăla mai bine în urechi și în alte zone mai greu accesibile (hai, să le zicem așa). Iar dacă aveai oareșce dubii despre felul în care arăți, well, “Șefa, astăzi arătați nemaipomenit. Puteți concura la Miss”. Mai contează că tu nu ești în cea mai bună zi a existenței tale? Exact! Așa spuneam și eu.

2. Negativistul- ăsta pare că are un glob de sticlă pe care-l freacă cu sârg în fiecare moment în care tu vii cu o idee. În el i se arată rezultatul final al actiunilor pe care vrei să le intreprinzi. Așa că orice propunere a ta va primi automat raspunsul: “degeaba, nu prinde la client”, “n-o să meargă”, “clienții nu vor”, “nici n-are sens să încerc” sau orice alt răspuns care derivă din astea patru. Aaa, și să nu uit: nu e niciodată vinovat! De nimic! Întotdeauna de vina sunt clientii care sunt de rahat, colegii răi și invidioși, de firma nu mai spun. Nici el nu înțelege cum mama dracului a ajuns să lucreze aici. Genul ăsta de persoană trebuie ajutat să se dezvolte. În afara companiei, desigur.

3. “Yes Man”. Ăsta, așa cum bine v-ați dat seama, e fix opusul negativistului. El e de acord cu tot și toate. Fără idei personale, fără ambiții, fără implicare, e într-o letargie totală, dar cu o putere fantastica de a aproba orice părere, indiferent de cât este de stupidă sau nu. Spune-i că vrei să deschizi un punct de lucru în Antarctica, unde urmează să vindeți gheață, și-o să te aprobe fascinat de idee. Poți să-ți schimbi parerea de sute de ori pe parcursul derulării unui proiect, el de fiecare dată va încheia cu “da, șefa, AȘA e cel mai bine”. Răspunsul ăsta va fi insoțit obligatoriu de un zâmbet (fără a-și arăta dinții) și de micșorarea ochilor. Știți voi, gestul ăla facut de oamenii care se gândesc la ceva. Bine, diferența este că ăștia din urma chiar o fac.

4. Străbunul. E cel mai vechi om din companie. El e ăla care a pus “prima cărămidă” și indiferent de subiectul discuției te va pocni peste ochi cu acest “statut” greu câștigat. Folosește întotdeauna expresii de genul: “înainte făceam, înainte era, înainte aveam.”. Le știe pe toate și ți le servește cu superioritatea unei căpetenii de trib maiaș. Nu contează că între timp s-au schimbat multe în jurul lui și el încă ocupă aceeași pozitie. Dacă are noroc va ieși la pensie de pe functia asta. Îl recunoști foarte ușor după faptul că te cheamă MEREU când face câte ceva. Dacă ai impresia că te-a chemat pentru a-ți cere sfatul, te inșeli. Te-a chemat ca să te învețe el pe tine! Săracule.

5. Performerul. Cu ăsta ai nevoie de mănuși făcute din cea mai fină piele. Este alergic la orice înseamnă critică. Dacă tu crezi că el vine la serviciu ca să își manifeste apartenența la o echipa, te înșeli grav. De regula e “orfan”, n-are mamă, n-are tată. Îl recunoști dupa lipsa de interes prezentată în fața oricărei activităti care NU generează cash. Expresia favorită: “și eu ce câștig din asta?”.

6. Frecangiul. Omul ăsta în orice moment te uiți la el, face ceva. Teoretic, că practic NU face nimic. Niciodata nu îl vezi stând. Are un pix și o hârtie pe care notează nu știu ce (nici el nu știe, dar ma rog), deschide pc-ul și face “verificări”, mută cutii, goale de regulă, de colo-colo. Dacă-ți pui mintea cu el și îl urmărești, în juma’ de oră cazi din cauza amețelii de pe scaun. Surprinzător pentru el, dar nu și pentru tine, la sfârșitul lunii realizările lui sunt de maxim 30%. Și-ți mai și trântește o cerere de concediu de odihnă. Pe motiv că e epuizat din cauza “muncii depuse”.

Cam ăstia sunt. Dacă mai știți voi alte tipologii, băgați aici, ca să las vorbă la HR.

mihai_vasilescu_angajat_lenes

sursa foto

90 de păreri la “Dacă ai avut măcar un job în România, i-ai întâlnit pe toți

 1. Tu din ce categorie faci parte Elena ?

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 7

  • @Ely, simt că ești un pic arțăgoasă? Oare de ce?

  • :))) categoriile: arțăgoasă, atipică, luceafăr nu apar în acest articol. Sa ne limitam la variantele expuse :)))) .@ Mihai mă intarati degeaba…e totul cum vrei tu … Doar e articolul tau.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Ely, greșit, nu e al meu. L-a scris o fată, una Elena.

  • Articolul care apare pe blogul tau … e al tau oricine ar fi autorul 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • Nu este artăgoasA, pur si simplu a pus o întrebare firească si logică. Si eu aş întreba acelaşi lucru. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Ely, eu sunt atipica?.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 5

  • Elena defineste ¨¨atipica¨¨ sa intelegem toti…..

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @sorin aurolacul, nu ma incadrez in tipare.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • chiar asa, subscriu la intrebarea lui Ely : tu Elena si tu Mihai din ce categorii faceti parte ?….ca ori nu le-ati evidentiat pe toate ori faceti parte dintr-una din ele….matematic vorbind

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @sorin, man, eu sunt un luceafăr care strălucește și un far călăuzitor. 😉

 2. Și acel gen de oameni ca tine, care nu văd niciodată lucrurile bune ale oamenilor din echipă. Tot timpul critică, tot timpul e nemulțumită, tot timpul e ciufută.

  Da exact, ăștia oare cum se numesc?

  un weekend fain,

  Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 6

  • @Strugarul, ahahahahaaaaaaaaaa, ce mă amuz. Deci? Tu care ești? Că prea ai sărit de cur în sus.

  • @Strugarul, astia se numesc sefi??.

   Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 4

  • Ei vezi.. de asta ai această părere despre oamenii din echipa ta (sau fosta echipă, sau oameni în general…), pentru că ești (ai fost) șefă.

   De ce nu încerci să fii “un lider”, “să fii în vârful piramidei” nu doar din punct de vedere ierarhic, să încerci să le explici oameni că nu e bine nici să te lingă, nici să te spele etc..

   Dar, ce să facem, e greu să recunoaștem, dar.. uneori chiar vrem să fim linși ;))

   Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 2

  • @Strugarul, pentru ca pur si simplu acesti oameni exista. Sa nu-mi spui ca n-ai vazut asa ceva niciodata, ca nu te cred.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 7

  • @Strugaru, in concluzie, ce e mai bine: un sef prost sau o sefa netufuta?

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Redo, sa ii ai pe amandoi.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • Cred ca,de departe, cel mai bine e sa ai un lider.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Oviwan …sau sa fii lider.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • eu as pune-o in categoria ¨¨cea ciufuta si vesnic fara activitate sexuala pe acasa¨¨ dar foarte activa sexual in companie la resurse umane….sau HR pe ici pe colo…..te cheama pe tine ¨¨un comercial nenorocit¨¨ dar care luna trecuta ai mai adus un client important in portofoliu si implicit ceva banuti…. si iti spune ca ¨¨cimitirele sunt pline de oameni de neinlocuit ca tine¨¨……asa ca ciocul mic ca si asa ai salariul prea mare….in vremurile astea de criza…..iti dau lacrimile in fata ei si a situatiei companiei si iti vine sa o intrebi : ¨¨sefa daca firma nu are suficienti bani mai am eu ceva pe acasa,…..vand si caruciorul lu ala mic pe OLX pentru asta¨¨

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 3. And so It begins…
  @Elena ți-ai pus albinuțele in cap:))

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

  • @Laura, albinutele “muncitoare”?.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

 4. mai este unul….este cel care reprezinta intruchiparea tuturor celor de mai sus in functie de moodul personal. dar ce are el in mod special? abilitatea de a crede ca este de neinlocuit si ca odata cu plecarea sa din companie totul se duce pe apa sambetei.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • @radusibiu, well, l-am uitat pe asta. Desi l-am intalnit peste tot. :)))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 5. Mai sunt si cei care vor sa invete fiind la inceput de drum, dar sunt pusi sub o presiune extraordinara din cauza ritmului de lucru (ma refer in special pe contabilitate). De multe ori gafeaza si sunt dati afara dupa o luna.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @Marius, afara nu poate fi dat decat daca are contract cu perioada de proba de o luna. Sau nu-si cunoaste drepturile. Performanta nu se evalueaza dupa o luna. Si nu asa, se face o comisie, e o procedura clara in acest sens.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 2 Thumb down 6

 6. Impărțirea pe categorii mai simple : șefi , șefuți și cei futuți ?

  Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 0

  • @Florin Ioniță, buna sumarizarea ta, dar nu puteam sa scriu un text atat de scurt, ca nu-l punea Mihai.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

 7. Si mai sunt genul ala de colegi noi pe care bossul mere ti-i baga pe gat sa le faci training. Si le faci, timp de vreo 15-20 de minute, dupa care iti tranteste un “auzi…mai e mult? Ca am ceva de lucru” (asta se intampla in prima.zi de munca a noului angajat, deci nu are nimic “de lucru”) :))

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @Cristiana, hahaha, si care cască în timp ce le vorbești.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

 8. L ai ratat pe cel mândru.. .ala de ti face un serviciu ca vine la munca si de fiecare data-ti aminteste de mândria lui si cum pleacă el cu capul sus. Toti ăstia întâlniți de mine aveau si o doza de frecangeala in ei..

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Redo, hahahaha, chiar am uitat de asta dar l-ai descris perfect?.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 9. Hai sa iti spun ceva despre penultimul meu job. Esti liber arbitru sa ma pui in ce categorie vrei.

  In urma cu 4 ani am fost angajat la un depozit alimentar en-gros & en-detalil. Pe seful firmei puteam sa il strig si “Hei tata, ce mai faci?” Un om extraordinar. Dar omul asta extraordinar avea angajat un supervizor care verifica produsele ce le scoteam dupa bon, exact opusul extrem. (Mai rau ca un tigan, E o vorba romaneasca “Poti sa ii dai tiganului 6 zile sa manance, daca nu ii dai a 7-a zi e ca si cum nu i-ai dat toata saptamana – inchiei citatul” ). Ca om se intampla sa am o zi proasta odata sau de 2 ori pe an. Se poate intampla din cauza stresului si a aglomeratiei zilnice sa gresesti un produs de pe bon 1 data pe saptamana sau sa faci un calcul gresit la produs. ( Ex.: Scoate bon cu 108 sticle coca-cola, iar eu trebui sa numar 108/6=18 baxuri de coca-cola si intre timp vine colegu si ma intreaba ceva ( unde sunt dulcurile chinezesti) iar in graba pui 19 baxuri sau 17 ca pierzi numaratoarea. Ajungi la verificare si toate bune si frumoase pana la Cola si aici incepe discutia. “Ca vrei sa vinzi produse din firma. Ca iti da clientul bani dupa ce iesi din firma. Ce vrei sa pierdem clientii sa zica ca ii inselam? etc” lista se poate lungi. … mai departe …
  Sunt genul de om care nu accept nici greseala mea. Dar se intampla sa gresesc ca sunt om, si imi dau toata silinta sa nu gresesc. Dar cand mi se da in cap fara un cuvant de incurajare. “Mihai, hai ca poti si mai bine”. Nu nimic… atunci ce e de facut?

  Daca stateam 5 minute sa imi trag sufletul dupa 4 ore de scos marfa, ma vedea imediat. Ca unde este Mihai? De ce sta? … avem marfa de aranjat in depozit. etc etc etc.
  Am rezistat 1,5 ani. In ultima zi de munca mi sa pus cireasa pe tort. Am plecat din firma inca de la primele ore. In ziua aceia in decurs de 2 ore mi sa strigat numele de cred ca odata la 5 mintute tot timpul ma trimitea in alta parte fata de ceea ce trebuia sa fac si dupa 2 ore ma striga si imi zice ca de ce nu este marfa aranjata. Atunci nu m-am mai dus in hala, ci directia vestiar, facut bagaj si plecat am fost.

  Aaa nu mai spun munca la nebuni de la ora 7 pana la ora 6 seara, fara schimburi si cand se face pauza de masa, incepeam toti 12 muncitori pe rand sa intram cate 30 de minute. iar la ora 15 zicea ca mai e putin si terminam ziua de munca iar tu vrei sa mananci?
  Nu iti vine sa le scoti dintii din gura asa rand pe rand si limba sa le-o frigi cu fier incins ca la animale? Asa sa le fie pusa o stampila.

  Ma, daca aveau un pic de recunostinta fata de muncitor, dar nimic. Cum sa traiesti inntr-o asa firma si cum sa ai o gandire clara intr-o asemenea firma? Cand sefii te imping pe scari si te intreaba de ce esti pe jos tu sa gandesti limpede si sa sustii firma, sa fi un patriot in care mai intai seful vorbeste si dupa sa discuti cu el avantajele si dezavantajele.

  Defapt asta este vechiul comunism care inca nu a iesit din mintea multor oameni si chiar mai nou si tinerii il copiaza. Comunismul romaniei nu va murii niciodata. Va domanii pana la adanci batraneti si cand va veni moartea sa il ia, va intinerii ca floarea primavara.

  Deci din ce am spus poti sa tragi o concluzie in ce categorie sa ma pui.
  Din ce am spus poti trage o concluzie in ce categorie sa pui firma asta.

  Nu sunt omul care sa ma supar. Accept adevarul care este. Dar sa nu treci peste adevar cu inventii si vise de noapte, ca sa nu ma calci pe bec, pentru ca imi recunosc defectele.

  Toate cele bune
  .G._.M.

  Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 1

  • @Misha, daca ai citit textul sunt sigura ca ai observat ca nu este nimeni nominalizat. Nu fac incadrarea cuiva pe tipologiile mentionate de mine.
   P.S. Daca vrei sa stii, si eu as fi plecat in secunda 1 de acolo.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 4

  • Sigur ca nu este nimeni nominalizat.

   Ce vreau sa spun eu este ca sefi vorbesc despre muncitori iar muncitorii despre sefi. Problema este ca nici categoria muncitorilor nu vrea sa auda parerea sefilor si nici sefii despre parerea muncitorilor. In cele mai multe firme se intampla asta.

   In fine. Eu sunt persoana totalitara.
   In primul rand. Nu as pune muncitor de en-gros sa lucreze in en-detail
   Fiecare ca sa stie ce are de facut.
   Tot timpul sa gasesc solutie sa ies din criza.
   In al 2-lea rand. Eu as invensti in muncitorul dornic de munca, il loc sa caut pe altul mai bun ca cel pe care il am. Conteaza foarte mult. Nu mi-a placut niciodata sa schimb colegul de echipa ca pe sosete. As fii putut adesea sa o fac. 2 ucenici am avut si amandoi au ajuns oameni mari si bine vazuti de sefi.
   In al 3-lea rand. Nu sunt laudarosul. Spun ceea ce ar trebui sa se intample intr-o societate moderna care vrea sa se dezvolte.
   Nu a da in cap este solutia dezvoltarii, ci a gasi bunul pentru care este facut angajatul si dezvoltat pe domeniu.

   Prea multi sunt sefi in ziua de azi. Dar prea putini cu abilitati neceseare sa gaseasca ceva bun in angajat.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 3

  • @Misha, eu totusi as vrea sa ne amuzam pe acest text. Ce trebuie facut, facem fiecare cum credem ca este mai bine.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 5

  • Imi pare rau, nu este comunism, este capitalism salbatic cu tenta sclavagista.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 10. Turnătorul. Ăla de-i zice șefului și de câte ori ți-ai suflat nasul într-o zi geroasă. Poate fi un soi de ”yes, man” dar nu neapărat.

  El e musca din colțul firmei care știe tot și-apoi raportează șefului, eventual plusând cu ceva înflorituri (zise și ”păreri personale”).

  Ce șef n-ar vrea să știe ce se întâmplă și, mai ales, ce se vorbește în absența lui? Turnătorul îi dă raportul – la început ca să-și dea importanță, iar apoi din obișnuință.
  Și e mândru foc că șeful are ”încredere” în el 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Laura G, daaaa. Am avut o astfel de colega. Intr-un timp foarte scurt, genul asta de oameni va ajunge sa fie izolat. Daca nu-l poti izola, atunci incepi “la misto”, in orezenta lui, cu laudele la adresa sefului si a companiei.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Laura, de 6 luni avem un nou “turnător”. După 2 săptămâni de la angajarea lui, șeful a aflat că în timp ce scriam un raport, ronţăiam biscuiţi…

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Cătălina, trebuia să-i zici șefului ca s-a înțeles greșit treaba. De fapt, în timp ce ronțăiai biscuiți (te sacrificai și) scriai un raport 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 11. Cred ca e si o categorie care se crede “atotputernica”.
  Sunt cei care au o oarecare functie de supervizare si sunt sustinuti si se simt protejati din spate de cineva din conducere sau dintre patroni.
  Aia care se simt de parca ei sunt patronii si isi pot permite orice si “taie si spanzura” si de cele mai multe ori (din ce am intalnit eu) nu au nimic care sa justifice pozitia lor in firma.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Anouk, nu-i sustine nimeni. Rolul asta si-l atribuie singuri.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Elena P din pacate sunt si unii pe care ii sustine seful/patronul pe principiul “e nepotu’, las’ ca are el grija sa fie bine cat plec eu in concediu’

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Anouk, da! La un moment dat, amanta șefului ocupa fix această poziție. În firmă. Că în fața șefului nu știu exact ce poziții adopta :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Laura G. dar macar aveati un sef…..satisfacut! :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Am dat si eu peste una d-asta.
   Dupa multe sicane, la un moment dat, cu multi martori de fata, i-am smuls niste hartii din mana, le-am rupt si i-am zis ca se kk pe ea degeaba, ca nu face doi bani (cred c-am mai povestit chestia asta pe-aici).
   Dupa aia era clar ca nu puteam face multi purici pe-acolo, mi-am luat concediu medical si dupa vreo doua saptamani am plecat.
   La plecare, striga dupa mine sa vin la ea-n birou sa-i semnez fisa mea de evaluare, muahahahaa!
   I-am strigat si eu, de pe scari, sa si-o bage-n kur, in uralele asistentei si plina de mine ca o duamna 🙂 ce eram.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • @moatza, parca te si vad coborand cu poseta pe umar :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 12. Ala imprevizibil.Ala care nu stii daca dimineata vine la munca sau vine sa isi dea demisia.Ala care nu stii daca o sa rada sau iti pune biroul in cap.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @edelweiss, ala de-l suni umil si-l intrebi: azi vii? Nu. Dar cand? Maine? Ca as vrea sa stiu cum fac programul… :))). Iti dau io sms si te anunt.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Elena,dupa ce ma expediara vesticii cu o interdictie de 5 ani pe tot spatiul,primul job a fost la Electrica.Aveam un coleg care era fu.tut constant si fără motiv,trebuia adusa o pilă.Astă era la portia săptămânală de mu.i cand am venit cu niste devize.Nu stiu cu plm dupa ce am asistat la umilinta suprema a unui om,m-am trezit ca ii alergam pe directorul general,pe ala tehnic si dupa câteva minute si pe ala de la paza atras de urletele mele.Au avut noroc ca eram in sala de videoconferinte si era o masa imensa.S-au baricadat 3 intr-o baie de serviciu de o persoana.Le-am băgat demisia pe sub usa scrisa pe o foaie luata de la ala ca auzisem cum secretara suna la militie.Ani de zile dupa cand ma întâlneam cu mu.ia de director prin oras fugea de mine ca vampiru de agheasmă.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @edelweiss, zi-mi, te rog, numele real sa te trec in black-list :))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Poate sa iti spună Mihai numele meu întreg este trecut in mail.Edelweiss vine de la armata făcută la vm(vânători de munte)

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 13. As putea adauga fara ezitare:
  Ruda/prietenul/amanta sefului: persoana cu aere de mare sef care le stie pe toate, spre deosebire de tine, ultimul prost, si care iti da explicatii stiintifico-fantastice si contra. De obicei e ‘cel mai prost din curtea scolii’. Discutia cu el ar fi:
  – Andrei, s-a stricat clanta.
  – CUM ADICA S-A STRICAT? Asa, singura? Stateai langa ea si a cazut?
  – Nu, am pus mana sa deschid usa si brusc s-…
  – PAI ASA DESCHIZI O USA, O BRUSCHEZI? Pui frumos mana, apesi incet, dupa aia impingi…tu stii cat costa o usa d-asta? Acum trebuie sa ii zic lu’ Virgil (n.r. Seful care il tine in puf) sa schimbe toate usile, ca nu stiti voi sa le deschideti!
  – Dar e doar manerul, vin cu o surubelnita si il schimb eu.
  – Nu schimbi nimic, poate zgarii si usa dupa aia! Trebuie io sa le fac pă toate! O sa avem o sedinta in care sa explicam la toti cum se deschid usile!

  Inspirat din fapte reale.

  Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 0

  • @Angajatu’, sedinta pentru “cum sa manevram o clanta”:))))))?
   Gizas, unii chiar isi gasesc rolul intr-o firma.??

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Elena P se zice ca “omu’ cat traieste invata”. E bine sa stii si cu “clanta”.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Anouk, mi-am notat asta?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 14. La un interviu de angajare:
  – “Care credeţi că este cel mai mare defect al dumneavoastră?”
  Aplicantul:
  – “Sinceritatea”
  Angajatorul:
  – “Nu cred că sinceritatea este un defect”
  Aplicantul:
  – Mă doare-n p**ă de ce credeţi dumneavoastră.

  Comentariu beton! Thumb up 39 Thumb down 2

 15. Si pilos, si prost.
  Pleaca o colega, o desteapta de fata dupa care-am plans, si vine una…
  Intai am crezut ca-i zapacita de schimbare, mediu nou, hai s-ajut fata, zic.
  Si-o tin pe langa mine o luna, doua, deja simteam ca nu ma mai pot stapani si mi-era ca-i zic vreo doua si-apoi regret. I-o dau in primire sefei, explicandu-i ca poate nu stiu eu sa ma fac inteleasa de nu se prinde de-asta nimic.
  O ia sefa-n primire, ha, ha! dupa vreo doua saptamani era cu pastilele langa ea. Asta noua (care nu mai era chiar noua) era proasta rau. Da’ rau!
  Si-n afara de faptul ca nu putea sa faca nimic la birou, era jale la toate: copilu’ si-l plasase la ma-sa si nu voia sa-l aduca acasa (povestea c-o santajeaza fi-sa ca sa vina acasa, va puteti imagina asa ceva?), prietenele si le vorbea de rau, gospodaria i-o facea tot ma-sa, barbat’ su era cam papa-lapte…in fine, ne spunea ca placerea ei suprema e sa se machieze, sa se-aranjeze si sa iasa in oras. Arata bine din spate, din fata i=ar fi trebuit un sac in cap.
  Fortata de imprejurari, sefa i-a preluat sarcinile, dar n-a durat prea mult c-a iesit la pensie.
  Acum iar cazuse pe capul meu. Am incercat cand cu binisorul, cand cu nervi, deja nu mai puteam. Tb sa controlez si sa refac aproape tot ce era in sarcina ei, dar cel mai mult ma teroriza sa stau zilnic langa un om asa de prost. Si-ntr-o zi, de fata cu seful cel mare, provoc o discutie si-o intreb daca stie cate kg are o tona – din prostie crasa sticase o evidenta de stocuri facuta pe cateva luni.
  Si raspunde ca nu prea,cate kg oare, 500?
  A facut sefu’ niste ochi!!! Si-apoi ia o raportare scrisa de ea si-o intreaba de ce a scris atatea cuvinte cu doi de i. Senina si cu un aer de superioritate, adica esti prost? ii zice ca asa se scrie la plural, se mai pune un i (ea pusese cate un i oricarui substantiv care deja era la plural – mi-amintesc ca recuperasem niste cioburi pe care tb sa le valorificam si ea scrisese cioburii peste tot.
  Dupa discutia asta cu seful, i-am zis ca eu nu pot sa lucrez cu-asa un specimen si-am plecat din firma.
  Ramasa singura, a plecat si ea dupa o luna, si-asa s-a dus dracului un colectiv ptr un om prost si pilos, caruia nu i s-a scurtat drumul la timp.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

  • @moatza, nici nu stiu daca sa rad sau sa plang.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Am muriiiiiit de ras! “Cioburii” hahahaha?????

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Pai a zis bine… un copil… doi copii…. trei copiii… patru copiiii… cati de “i” atatia copii!!

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

 16. Tot interviu de angajare:
  -Pot sa va intreb care este cel mai mare defect al dvs?
  -Puteti,s-ar putea sa nu va raspund..
  -De ce?
  -Pt ca l-ati folosi impotriva mea…

  DE CE INTREABA ANGAJATORII DE DEFECTE??

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 17. Intangibilul : din “cauza” de pile ,relatii,cunostinte,nepotisme

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Oviwan, uite cum ai scos la iveala o alta categorie. Uitasem de ea.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 18. De ce intreaba angajatorii care iti este cel mai mare defect?????

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Mary, pentru ca fiecare dintre noi are anumite “butoane” de motivare. Exemplu: daca cel mai mare defect al meu este timiditatea, n-o sa ma motivezi niciodata urland la mine. Daca sunt introvertit, nu ma pune sa vorbesc in public. Etc.
   Este mult mai simplu sa-ti spuna cineva ce defecte/calitati are decat sa le descopere tu.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Păi să întrebe mai întâi ce calități ai, ca să știe cum te pot motiva pozitiv. Eu una nu cred în eficiența motivației negative.
   A propos, de ce ar trebui cineva să urle la mine, chiar așa șef fiind? Eu nu sunt timidă, dar nu ”funcționez” bine dacă urlă cineva la mine.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 19. Mai este și bosumflatul: veșnic are un bot de nu poate lua colțul. Dacă îi zici ceva, o ia personal și se supără și mai tare, dacă nu îi zici umblă negru de colo-colo să vadă toți că e supărat. Are efectul unei găuri negre, în preajma lui se pierde orice bună-dispoziție și chef de orice.

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Gabil, ala de-si calca pe bot cand merge. Il stiu.
   Am cateva exemple pe care le-am omis. Cum e asta mentionat de tine. Va trebui sa refac lista.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 20. Dar despre noi, angajații perfecți, n-ai scris nimic? 😛

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @VictorR, despre noi o sa scriu in alt text?.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Aia-i măăăăă! Să curgă băuturaaaa! Să cânte muzicaaaaa! Să vină femeileeee! Parcyyyyy!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 21. l-ai uitat pe paranoic. cel care are impresia ca toata lumea are un dinte impotriva lui si care crede ca orice actiune a sefului e doar ca sa demonstreze ca el e un om de nimic si urmeaza sa fie dat afara

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @C., cam multi am uitat . Dar asta mentionat de tine e demential. Mi-am amintit de un tip care imi spunea mereu: targetul e atat de mare ca sa nu-l fac eu, este? Desi era egal pentru toata lumea.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 22. Dar de tipa vesnic sexy si toti aia care uita de toate cand apare ea ??…faza asta am vazut-o in filme!Sa vedem daca este si in realitate ?!?

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Mary, asta insemna sa ma descriu pe mine?.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

 23. Un salut tuturor.
  Citesc acest blog de multă vreme,dar azi îmi fac ceva curaj și cu permisiunea ,,stăpânului”să postez și eu un comentariu legat de subiectul în discuție.
  Am fost angajat la un moment dat cu dedicație (pe pile)in una dintre firmele unei persoane foarte potente,atât financiar cât și politic.Domeniul auto. Adică vânzător de mașini.Zilnic la costum,atmosferă mișto. Puteam să stau să pierd toată ziua pe net,pe telefon,să fac ce vreau.Inclusiv să am mașină de la firmă ,fără că nimeni să mă întrebe de sănătate. Pentru că eram pila șefului mare.The Big Boss.Eram tratat cu respect de toți colegii.
  Eu am ales să demonstrez că sunt bun în ceea ce fac,astfel că în doi ani am ajuns cel mai bun vânzător din rețeaua proprie și top 5 pe țară pe marca. Asta exceptând că eram șoferul personal a lui Big Boss.Practic munceam dublu.Eram primul la ora de program și ultimul care pleca.Doar că să pot demonta prejudecățile celor care mă priveau ca pe un protejat al patronului.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

  • @Paco, să știi că nu ai nevoie de permisiunea mea. Așa că, să scrii de câte ori vrei.

  • @Paco, bine ai venit! Ai spart gheata cu un comentariu din care avem ce invata toti.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 24. Bine v-am găsit. Am multe de povestit:))

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 25. Nu știu dacă e neapărat o tipologie, dar mai am eu un exemplu din propria experiență: ”parșiva” sau ”parșivul” (în cazul meu era femeie, dar probabil există și bărbați de genul acesta).
  Era de fapt o șefuță, că deținea poziția intermediară între mine și directorul departamentului, una care în fața mea se făcea că-mi ia apărarea, că mă protejează, fără ca măcar să știu prea bine de ce anume, vezi Doamne, în timp ce de fapt nu știa cum să mă mai sape, nu numai prin vorbe la urechea șefului, ci chiar prin acțiuni, încerca chiar să mă facă să pic în ”capcane”, să fac greșeli, ca să nu mai vorbesc de răutățile spuse pretinzând că de fapt vrea să mă învețe de bine…Plus că făcea pe femeia de carieră, față de mine care aveam doi copii mici, iar dobitocul de șef era un misogin care considera că femeile sunt de 2 feluri: cele de carieră și cele care au familie și copii și nu se pot amesteca 🙂 O japiță, ce mai, și mare actriță, că m-am prins prea târziu de jocurile pe care le făcea.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 26. sefa de la resurse ¨¨umane¨¨… ¨¨cea ciufuta si vesnic fara activitate sexuala pe acasa¨¨ dar foarte activa sexual in companie la resurse umane….sau HR pe ici pe colo…..te cheama pe tine ¨¨un comercial nenorocit¨¨ dar care luna trecuta ai mai adus un client important in portofoliu si implicit ceva banuti…. si iti spune ca ¨¨cimitirele sunt pline de oameni de neinlocuit ca tine¨¨……asa ca ciocul mic ca si asa ai salariul prea mare….in vremurile astea de criza…..iti dau lacrimile in fata ei si a situatiei companiei si iti vine sa o intrebi : ¨¨sefa daca firma nu are suficienti bani mai am eu ceva pe acasa,…..vand si caruciorul lu ala mic pe OLX pentru asta¨¨si……https://www.youtube.com/watch?v=TYQMN0aHwgs

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 27. Inca o categorie: in general urasc indivizii cu gandire de genul:”mie sa.mi fie bine,de restu’ ma doare.n poola” sau /si ” dupa mine potopul” ….daca indivizii astia sunt colegii mei de munca ii urasc de10x mai mult!

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 28. Da de “hotul” nu zici nimic Mihai? Sau nu aveai atata hartie cat ai fi avut de scris.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @florin, chestia aia cu “text scris de Elena”, de la începutul articolului nu-ți spune ABSOLUT NIMIC, este?

 29. Pingback: mihai vasilescu blog | Suntem născute, crescute și autoeducate să vă spunem “NU”

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.