Text scris de Elena

Urăsc! Ai reușit să mă faci să simt ura. Și doare al dracului de tare. Niciodată n-am putut să fac asta, indiferent de situație. Ai reușit tu! Dar ai greșit.

Prima dată, ai greșit că nu m-ai luat în calcul ca fiică!

Îmi urăsc părinții pe care mi i-ai umilit în cel mai ordinar mod. Pentru că te-au votat! Dar mai ales pentru faptul că, pentru PRIMA dată in viata lor, au facut ceva fară sa ma ia în calcul. M-ai șters efectiv din memoria și sufletul lor. Au uitat complet de existența mea când au pus ștampila aia nenorocită pe tine. Știi ce înseamna asta pentru un copil? Dar pentru un părinte?  Știi cât de greu îmi este să le găsesc circumstanțe, mai ales că și eu sunt mamă? Te-ai bucurat de un nenorocit de vot pe care l-ai cumpărat cu 100 lei. Știi ce fac ai mei cu banii de la tine? Isi cumpăra medicamente ca să-și prelungească nenorocita asta de viața în țara pe care TU ai distrus-o.

Apoi, ai greșit că nu m-ai luat în calcul ca părinte!

Îi furi copilaria fiului meu. Și dreptul la viață. Are doar 9 ani. Este la vârsta la care bucuria trebuia să-i fie „cel mai bun prieten”. Trebuia să exploreze noul. Să descopere. Nu are ce. L-ai condamnat la NIMIC! Mă întreabă de ce vin târziu acasă. Pentru că am două job-uri?! Pentru că statul pe stradă este ca un al doilea serviciu. Mă intreabă ce inseamnă “hoț nenorocit”. Ce să-i răspund? Te caut pe net si îi arăt o poza cu tine si cu cei asemeni ție.

Din nou ai greșit, că nu m-ai luat în calcul ca prietenă!

Am ajuns sa-mi urăsc toți prietenii care în zilele astea posteaza pisici, flori, amintiri, orice altceva în afara fotografiilor din Piață. M-ai făcut să-i judec pentru că fac lucruri firești într-o viața care ar fi trebuit să fie normală. Dar n-o au din cauza ta. Și-o imagineaza doar. Și speră. Exact ca mine.

Iar cel mai grav ai greșit când nu m-ai luat în calcul pe mine!

Stii ce-ai făcut cu mine? Exact asta gândeam și eu. NU ȘTII! M-ai adus în starea în care nu mai cred în nimic. Mă ții blocată în prezent. Într-un prezent care nu mă lasă să mă proiectez în viitor. Nu mă lasă să visez. Nu mai știu ce și pe cine să cred. În haos m-ai adus. Mi-ai dat nesiguranță și neîncredere. Mă mutilezi ca om și desființezi toți anii în care JUR că m-am pregatit sa fiu sprijin pentru copil, familie, prieteni si nu in ultimul rând pentru țara asta. Și cu toate astea, fii atent la mine! N-ai să mă vezi in genunchi! E tot ce nu-mi poti lua niciodată în viața asta: demnitatea!

Ai greșit că nu m-ai luat în calcul! Ești pregătit?

mihai_vasilescu_tu

sursa foto