Ceea ce înseamnă că încă mai există speranță. Iar după conferința de presă de ieri a stăpânului și sclavului preferat (a se citi Dragnea și Grindeanu), am simțit așa în aer, în mijlocul Pieței Victoriei, că speranța s-a combinat și cu niște procente de îndârjire. Așa, de gust, să fie.

Nu știu cum stă treaba la voi, poate vi s-a luat de acest subiect, dar mie mi se pare ușor nepotrivit să scriu despre altceva în afară de ce se întâmplă în țară zilele astea. Nu de alta, dar despre orice alt subiect aș vorbi, cred că m-aș simți exact atât de penibil pe cât ar fi trebuit să se simtă maimuțoiul ăla de Grindeanu care vorbea ieri, în mascarada de conferință de presă, despre subvențiile la tomate, salariile actorilor și modul în care va stimula fermierii pentru producția carnii de porc. Sau șef-su’ care nu înțelegea de ce iese lumea în stradă. A râs isteric tot biroul când le-a ascultat aberațiile, dar nu era râsul nostru. Pentru că, dacă tot vorbim despre porci, doi dintre ei aberau voios la microfoane, în timp ce scroafa noastră tot moartă-n coteț zăcea. Și cu curu-n ușă, ca să nu poți sa intri s-o tragi afară.

Mdeci, până se mai liniștesc lucrurile, o să ne hăhăim mai subțire sau pe subiecte legate de Dragnea, Grindeanu și psd, dacă nu vă e cu supărare. Și asta în ciuda faptului că am un text funny care abia vă așteaptă plus încă două calde de la Elena. Lasă că le vine și lor rândul.

În altă ordine de idei, aseară m-am bucurat tare de tot când am văzut că oamenii nu s-au speriat c-au dat niște descreierați cu petarde și-au continuat să vină în Piața Victoriei. Tot calmi, tot chill, doar ironiile de pe bannere și pancarte parcă au devenit mai mișto și mai tăioase. Asta-i atitudinea. Mulți, uniți, în stradă și poate reușim să întoarcem mizeria aia de ordonanță. Eu voi fi în Piață în fiecare dintre cele opt seri care urmează până intră în vigoare. Mai ales că de mâine se anunță niște temperaturi primăvăratice, deci o să fie o plăcere să stam pe-acolo la o șuetă.

P.S. Sunt eu nebun sau antena3 a schimbat radical discursul? O fi sunat varanul din pușcarie sau care e treaba?

mihai_vasilescu_dragnea_ceausescu

sursa foto