Pentru că există oameni (mulți) care chiar au luat povestea asta de bună (în ciuda hashtag-ului de la final), prin urmare mi-am luat și eu o grămadă de „carne” și blesteme, dar mai ales pentru că mulți dintre voi nu aveți Facebook, trebuie să v-o las și aici. După ce citiți, poate îmi răspundeți și mie la întrebarea: cât de prost trebuie să fii ca să crezi că s-au dat și s-au luat bani la protestul de duminică?

……………………………………………………………..

Chiar la Universitate, la ieșirea dinspre TNB e amplasat cortul pe care scrie mare „Aici se dau banii”. În față, protestatarii așteaptă cuminți să le vină rândul. Ies primii doi și lumea începe să se agite:

– Cât se dă?

– 30 de lei de om.

Un val de nemulțumire lovește printre cei de la coadă.

– Cum, dom’le, numai atât? Pe frigul ăsta? Păi mai bine stăteam acasă.

Ușor-ușor vestea străbate aproape toată mulțimea nemulțumită. Lumea e revoltată și se aud voci din ce în ce mai ridicate care spun că e bataie de joc. La un moment dat, din cort iese un bătrânel care aduce izbitor cu Ion Rațiu. Se uită întrebător spre „gloată”, își aranjează tacticos papionul și-l întreabă pe cel mai apropiat protestatar:

– Nu mai intră nimeni? Haideți că n-avem toată seara, trebuie să plecați spre Guvern.

Protestatarul se uită semeț în ochii bătrânelului și spune ferm:

– La banii ăștia nu mai intrăm. Vă bateți joc de noi? Avem copii acasă și-am venit pe frigul ăsta în piață degeaba? Să vă fie rușine!

Ion Rațiu se uită în jur și înțelege după fețele nemulțumite că lucrurile stau prost. Scoate un mobil cu taste din buzunar și dispare înapoi în cort. Între timp, în față, lumea e din ce în ce mai agitată și începe să amenințe cu plecatul acasă. Ba chiar un grup mai măricel deja se pregătește să intre la metrou, când cortul se deschide iar și apare sosia lui Ion Rațiu cu o față care radiază de mulțumire:

– Linișteeee, faceți puțină liniște, vă rog!

Omenii tac. Numai privirile întrebătoare se îndreaptă spre el:

– S-a aranjat. Am vorbit cu domnu’ Soros. Vă dau 50 de lei de om…

Uralele încep să-l întrerupă. Da, dom’le, așa da.

– Stați că n-am terminat. Și 30 de lei de câine.

În spate de tot, un tip care ține în lesă trei pechinezi își face cruce uimit de norocul care-a dat peste el…

#muieDragnea

mihai_vasilescu_caini

sursa foto