1,721 cititori

Revoluția prin ochii fiicei unui terorist

Pe data de 22 decembrie nu voi mai scrie niciodată alt text. Câtă vreme voi avea blogul, cel de mai jos (scris de Ana R. anul trecut) va rămâne singurul și-l voi republica an de an. Cu o singură excepție: dacă moare nen-tu Iliescu într-o zi de 21 decembrie, voi face o excepție. Așa, în semn de ultim “omagiu”.

Până una-alta, n-a murit, așa că cițiți-l! Dacă nu-l știți, o să vă șocheze un pic. Iar dacă-l știți, mai citiți-l o dată.

mihai_vasilescu_usla_decembrie

6 de păreri la “Revoluția prin ochii fiicei unui terorist

 1. Totusi, scenetele cu Vasile Muraru si Nae Lazarescu…

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Si acuma s-o dau si la serios : cum mintea m-o dus in viata de tanar, la un moment dat mi-am vazut fisa de militar, unde scria ceva de genul ” millitar capabil , dar prea putin preocupat de ierarhii, ordine etc…” adica in limbaj comun, om care DISCUTA SI GANDESTE ORDINUL, nu doar il executa.Desi am avut oferte de a ramane in cadrul structurilor militare, am zis pas.Pentru armata nu merita sa-ti strici karma.Asta referitor la cine a tras in populatie.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 3. Sau : ma intreaba odata comandantul de pluton plt.S.S. (sa nu devoalam ceea ce am jurat ca tinem secret) :
  -Pai Batrane, tie chiar asa ti-i se rupe pwla de Armata precum vad eu?
  -Ba chiar mai rau S.(eram la pertu in discutiile noastre, deoarece mi-i se rupea pwla si de el personal).Dar sa stii ca iau securea si mor daca vin unii in oras si-mi impun sa vorbesc limba lor.A inteles omul, era bastinas din Treznea…
  Morala : una e sa fii patriot, alta e sa fii militar.De prea putine ori inseamna unul si acelasi lucru.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 4. la sfarsitul lu` 1989 eram racan in perioada de instructie la unitatea de pompieri din Sighetu Marmatiei . 90% era instructie pentru stingerea incendiilor si brusc, cred ca la inceputul lui decembrie , au fost introduse metode de instruire care transformau masina de interventie intr-o masina de lupta cu gratii pe parbrize , plus ca aveam sub banchete locasuri speciale pentru armele din dotare cu incarcatoarele pline cu munitie de razboi , desi noi am avut doar o sedinta de tragere in poligon cu trei cartuse . am inteles de la subofiteri ca asa e ordinul de la MAI . si asta era inainte de nebunia de la Timisoara . am avut noroc ca singurele interventii au fost doar la niste nebuni care si-au dat foc unii la altii la niste capite de fan . nu au lipsit nici acolo intoxicarile , mai ales pentru unitatea de graniceri din oras care a intrat in alerta ca ar fi intrat elicoptere ucrainene pe teritoriul romaniei .
  am vazut si eu acum , cum trageau niste racani ca mine in tinte invizibile , mai ales in Bucuresti . eu sunt sigur ca papusarii de atunci sunt acuma oameni de afaceri capitalisti , onesti, cu firme de import-export cu cifre de afaceri ametitoare

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 5. Nu am mai vazut-o pe Ana R pe aici dar dacă zărește mesajul, să știe că îi port respectul tatălui ei pentru cinstea făcută țării. Și ei pentru text.
  Să ne revedem într-o Românie fără emigranți economici, cu servicii puternice și patrioți în funcții cheie.Merită și merităm. Sărbători fericite oameni buni!

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.