Este 1 Decembrie, vreau să las și eu asta aici.

Îmi doresc un singur lucru pentru această țară: să văd oamenii din jurul meu zâmbind. Atât. Și nu mă refer la rude, cunoscuți și prieteni. Mă referer la toți cei pe care-i întâlnești, pe străzi, într-o zi normală de muncă. În momentul în care n-o să mai fim înconjurați de oameni gri și triști, cu siguranță majoritatea problemelor României se vor fi rezolvat. Părerea mea.

Până atunci, hai să dăm și astăzi drumul la televizoare și să asistăm la circul generalizat de pe toate canalele și la moralizatorul „mândri  că suntem români”. Nu-i rău, doar că eu aș cam vrea să mă simt mândru că-s român și în toate celelalte 364 de zile ale anului. Dacă se poate, bineînțeles.

P.S. Ați remarcat că țările cu apă caldă au Ziua Națională în câte un anotimp mult mai decent din punct de vedere al temperaturilor? Motiv pentru care rezonez sută la sută cu ce zice omul ăsta și aș fi în stare să fac mega-campanie pentru susținerea unui referendum care să propună schimbarea Zilei Naționale a României pentru data de 9 Mai.

mihai_vasilescu_zambet