Am intrat în a treia săptămână de mâncat frunze. Mă rog, ele poartă pompoasa denumire de „salată”, dar tot frunze sunt oricum ai lua-o. Și m-am săturat dă dânsele ca de mere acre. Numai când le aud foșnitul, mă ia așa un ușor strepezit de dinți și-mi vine să fug în munți, unde să trăiesc din ce vânez sau să mă bag ucenic la ciobani. Măcar ăia m-ar ține pe brânză, lapte si mămaligă. Plus c-aș mai prinde din când în când câte o oaie. S-o mulg, bă, nu știu la ce vă gândiți. 😀
Serios, nu mai pot să văd legume în fața ochilor, în ritmul ăsta o să încep în curând să dau lapte. Iar fructele mi se par cel mai mare dușman al omului. Acum înțeleg din plin de ce sunt vegetarienii țâfnoși și raw-veganii cu nervii la pământ. Păi voi aveți idee cum e să mergi pe stradă și să visezi numai la ceafă de porc, împănată cu bucățele de slăninuță? Sau să vină prânzul și să te uiți la colegi cum balotează diverse chestii care-ți lasă gura apă, în timp ce tu tragi cu dinții de o salată amețită cu rucola, morcovi si spanac? Darămite când știi că așa o să fie până la capătul zilelor tale? Vă zic, trebuie să fii făcut din aliaj de wolfram cu titanium ca să reziști unui asemenea supliciu. Lăsatul de fumat e joacă de copii pe lângă lăsatul de mâncat.
În plus, visez dulce. Mă trezesc din senin cu gândurile la câte o șmecherie care să conțină caramel, ciocolată și oleacă de biscuite crocant. Oftez amarnic când oamenii din birou își comandă câte un cremșnit sau vreo altă drăcovenie pentru care aș face moarte de om. Când intru la Mega și văd frigiderul cu înghețată, îmi vine să chem șeful de magazin să-i fac reclamatie pentru că tine cutiile de Nirvana, cu praline, la vedere. Să-l dea afară sau ceva, că așa nu se mai poate. Iar în timpul ăsta singura exytavaganță pe care mi-am permis-o a fost câte un pârlit de iaurt cu fructe. Sărăciile astea sunt o chestie nici cal, nici măgar, care ar trebui declarate dușmanii umanității și scoase în afara legii pe toate continentele.
Iar eu, fix acum, când scriu, mi-aș dona o mână pentru niște cartofi prăjiți cu aripioare de pui și-un lighean de mujdei.
De-aia voiam să vă întreb dacă aveți ceva idei despre ce-aș putea să mai bag și eu sub nas zilele astea. Evident, chestii care sa se încadreze la „de regim” sau „pentru dietă”. Pe primul care îmi zice ceva despre pizza sau hamburgeri îl voi urmări personal și mă voi răzbuna obligându-l să bage în el ienupăr cu bame. Deci, ceva idei?
sursa foto
Clătite din banane,faina de ovaz și ou.Topping din iaurt natural,miere și fructe de pădure. Sunt perfecte pentru micul dejun:)
@Ileana, aha. Dar cine naiba stă să facă așa ceva? 🙁
Tu…și în felul ăsta o să ai cel.mai urmărit vblog culinar:)
@Andyy, neah…
Ioi, ca adineauri am bagat niste sarmale la micul dejun…ase-i cand iti permiti (la kile adica).
@Batranu’, să mă pupi…
Hmm, o sa iti trimit din selectia mea 😀
@Bia, hai, bagă.
@Mihai, din ce am incercat eu si tine de foame + e delicios:
Mic dejun: omleta cu branza (slaba, de vaci), fara ulei
Pranz: piept de pui picant la cuptor (fara ulei &co) cu sos de usturoi (iaurt + chilli + usturoi) – un fel de KFC dietetic homemade
Cina: frunze, sorry… 🙂
Pentru salate, e important sa gasesti cateva ingrediente cheie care iti plac si sa le combini pe urma cu fel de fel de alte chestii, pentru diversitate.
Desert: Iaurt de capra cu fructe (zmeura, capsuni etc)
Iar pentru gatit, cam orice chestie care ingrasa are si un inlocuitor (aici poti sa te inspiri din dukan, chiar daca nu il tii – eu asa fac)
Am o colectie impresionanta de link-uri, daca vrei, ti le trimit 😀
@Bia, dacă nu mai fac față cu ce am primit azi, îți zic să trimiți.
Supliment de vitamine ca sa mai fuga poftele
Ca mancare – dovlecei la gratar cu usturoi
Vinete cu acelasi tratament
Si poate un pranz la care sa mananci si o friptura de vita la gratar- eu una cred ca iau gatul cuiva daca ma tii o saptamana fara carne rosie
@Gabriela, cum naiba să mănânc usturoi la birou???
Eu sunt combinata pe supe/ciorbe si mâncăruri ce nu conțin Carbo, uleiuri sau alte plm-uri.
Nu de regim, desi ar trebui, ci de reparat flora.
@Nicoleta, urăsc supele și ciorbele.
Yeaks…dovlecelul este cea mai insipidă chestie care se mănâncă, la grătar e o treabă nașpa fără gust. Well…eternul piept de pui la grătar….
@NagaQ, well, din păcate, nu-l mai suport. Am coșmaruri când aud de piept de pui.
Te cred, io dacă mai aud de rucola….vomit, efectiv mi-i sila de ea, la fel de dovlecei
Încearcă varianta de regim keto, nu faci foame, nu ești atât de frustrat si ai si rezultate, la mine funcționează tot timpul
@NagaQ, nu știu ce e aia. Ia să caut.
Nirvana pralinata – cea mai buna inghetata din comert.
Dar de ce asa supliciu cu dieta?! Ce facem cu bucuria?!
@Carmen, bucuria de a fi gras? Nu, merci, o las pentru alții.
supe creme… solutia temporara mai variata 🙂
@Ruxi, da, partea proastă e că le urăsc din ficați.
Pai vezi ce incepi sa urasti mai tare: legume pasate ca mancarea de bebelusi sau frunze crontanind in dinti 🙂
Dacă țineai dieta Ducan era invers… în primele 5-6 zile ai fi ucis pentru o butuiană. :))
Eu la Dukan in primele zile vosam fructe.in special struguri.a luat prietenul.meu si i a pus pe geam sa nu ii vad eu.da i am vazut si le am facut vant de la etajul 5.noroc ca am si pisici
@upprann, mai bine imi tai o mână decât să țin ducan.
La dukan pe site vei gasi o gramada de rețete care sunt ok si dc nu ții dukanul, principiul de baza e acelasi, fara grasimi, zahar etc. Din ce îmi amintesc, aveau ceva clatite din făină de ovăz , tot felul de retete de budinci cu indulcutori si esente de ce vrei vanilie, capsuni, visine etc… am facut inclusiv sarmalute din carne de vita la cuptor, au iesit mai bune decat par ?.
@Amanda, doar că mie mi-e lene de mor. :))))
hummus (poti face si acasa la blender), tb doar ulei de masline, usturoi, lamaie si sos tahini (gasit peste tot ca tot e Buc micul Liban). O vizualizare pe youtube si te-ai prins cum sta treaba. Tot asa, supa crema de linte cu chimion macinat (tot blender, tot youtube). Pe mine astea doua ma tin si hranit si cu serotonina la niveluri acceptabile. Iar „furnzele” fa=le to stil libanez, cu ulei de masline, lamaie, chimion si/sau busuioc proaspat si putin sos de rodii (tot asa peste tot, micul Liban etc etc).
@Razvan, humusul ăla nu e bombă calorică? Numa-ntreb.
Nu te agita. Ai rabdare: micul dejun consistent, cu carbohidratii buni, la pranz carne/peste/etc cu legume, iar seara ceva usor, lactate fara grasime. Apa „fara numar”, nu fructe seara, nu suc/bere/…
O zi pe saptamana, post complet, doar apa/ceai/cafea.
Dupa ce ajungi la greutatea dorita, incepi sa te rasfeti: mananci orice, a doua zi scazi putin din calorii si tot asa.
Succes!
@Dan, sunt total de acord cu ce spui, dar DUPĂ ce ajung la greutatea dorită.
Mihai, trattoria il calcio, încearcă salata cu quinoa. Eventual combinată în zilele mai relaxate cu o felie de foccacia cu usturoi și parmezan. Poftă bună!
@Dragoș, salata de quinoa mai are și altceva în afară de quinoa? :)))
Copy paste din meniu:
(salată mixta, quinoa, feta, avocado, castravete, seminte de dovleac, french dressing)
@Dragoș, zici tu că e comestibilă chestia asta?
Curcubeu în cerul gurii. Nu uita de foccacia cu usturoi și parmezan.
@Dragoș, nu te-a înjurat nimeni azi, nu?
Sandwich falafel de la Mezze (fac livrări). Contine chifteluțe de naut, sos de susan, rosii, patrunjel, castraveți murați. Este super bun.
@Liana, păi sună ca și cum ar fi super-bun. Are un singur defect, sunt acolo cam la vreo 1000 de calorii așea.
@Mihai, in primul rand o sa-ti iei multa mumu de la grase! Ceva de genul: ” na, arde-te-ar azotu’ din salata si sa-ti sara ridichile-n ochi de figurant care esti tu ala care ne faci grase!”. Acuma, te inteleg pentru ca asa cum ai spus a fost mai usor sa ma las de fumat (am 3 ani juma’) decat sa renunt la ceea ce imi place sa bag sub nas. Am trecut si eu prin asemenea supliciu dupa ce m-a mancat in 3 litere sa imi fac analizele (just for fun, nu ma simteam rau, dar pe principiul „da ce mah, nu platesc asigurarileeee?”) si a vazut nevasta-mea ca am trigliceridele de 300. Fratemeleu, a bagat nevasta-mea in mine tone de salata, fasole verde, mazare, si cam tot ce gasea prin piata si purta culoarea verde. Cand am auzit-o ca vrea sa vopsim bucataria in verde am crezut ca imi pierd mintile, imi venea sa il sun pe Cioaca pentru niste sfaturi…Asa, revenind la ceea ce ai putea sa mamanci, eu iti recomand sa iei niste vinete, mai lunguiete, le tai pe jumatate, e scobesti, miezul se taie cubulete marunte, amesteci cu ciuperci proaspete, niste ardei rosu, o cutie de rosii cuburi (ca sa lege compozitia) si le sotezi putin in tigaie cu ulei de masline. Intr-o tava pui o hartie de copt, vinetele „barcute” si le umpli cu compozitia mai sus mentionata. Le dai la cuptor la 180 grade pentru juma – patruj de minute. Le scoti, le lasi sa se raceasca putin si bagi pana cand nu mai poti sa respiri. Sunt satioase dar ai grija sa nu ti se aplece, vinetele sunt cam grele. Plus ca sunt bune si daca vrei sa te lasi de fumat, au un continut mic de nicotina si iti mai scade dorinta de cuie cu filtru. Sau fara…Hai, sa ai pofta, mânca’!
Comentariu beton!17
@Georgian, lăsați graselele să vină la mine. Să mă înjure. Io măcar nu-s ipocrit.
Dacă zici că nu mai suporți pieptul de pui la grătar,,,,,, treci fără remușcări la cel de porc! Dar tot la grătar!!
Ar mai fi alternative,,, :
Ceafa de pui, ciorba de picioare în burta, pulpe de șarpe și alte delicatețuri asemenea lor.
@Andrei, și cotlet de nurcă. Mulțam!
Coane, esti extrem de drastic si-n felu’ asta ajungi frustrat rau! -deja esti. Nu poti s-o tii doar cu frunze pe termen lung. Mai sunt variante gustoase, ca tie asta-ti trebuie, dar necesita ceva munci. Coace vinete si-n loc de maioneza amesteca-le cu iaurt grecesc slab, condimenteaza bine, pune si ceva ardei iute – dinamizeaza bine metabolismul si-n plus da gust, mie asa mi se pare. E-un fel in sine sau un sos pe care sa-l pui peste fel de fel de legume coapte. Totul tine de condimentare.
Cumpara lipii libaneze tip graham, coace-le in tigaie, fara ulei, pana se fac crocante si mananca cu salatele tale sau cu vinetele de care povesteam. Fiind crocante, mesteci mult si te saturi cu mai putin. Una pe zi!
Fa-ti vita la gratar, perpelesti putin ca sa nu se faca talpa.
La fel – peste. Si nici fileul de porc nu e rau.
Ciuperci la tigaie, max 1tbs uev, pana sa-si lase apa, doar putin, sa se-nfierbante mai mult si sa fie cu textura crocanta, nu flescaite juma de ora. Condimenteaza bine, piper, ardei iute, ia-ti un sos de soia si mai scapa pe ici, pe colo cate-o lingurita!
Legume de tot felu’ taiate julienne, ametite in tigaie si, iarasi, condimentate.
Rosii la blender, cu sare si piper, drept supa (da’ daca tie nu-ti place supa, zici ca bei un suc). Daca-i mancarea calda, tine mai mult de foame. Pacat ca nu mananci zemuri groase de legume, satura destul de bine, poti manca portii mari si daca mai bagi si 120gr carne slaba cu ceva legume calde, trase la tigaie, ai o masa buna.
La desert, pot sa te sustin sa-ti cumperi o doza de crom forte, mai taie pofta de dulce, regleaza glicemia – si-atat!
Io am centura neagra, 2dani la diete!
@moatza, mai bine frustrat și slab decât gras și vesel. Părerea mea.
https://www.weightwatchers.com/us/article/pizza-outside-box
@emas, aha, mulțam!
Batoane cu cereale, orez expandat sa-ti treaca pofta de dulce și alergare . 🙂
@9, alea-s bombe calorice. Au o grămadă de zahăr.
Nu stiu de care zici tu, dar uite
http://www.divahair.ro/diete_si_slabire/diete_de_slabit/gustari_sanatoase_care_te_ajuta_sa_slabesti
http://calorii.oneden.com/tag/calorii-baton-cereale/
Pentru gustarea de dimineata sunt foarte bune. 🙂
E adevarat, n-am slabit, dar nici nu am luat in greutate.
@9, deci sunt pentru menținere, iar eu vreau să dau jos.
Aleargă, atunci. Frate-meu ține diete peste diete, slăbește, apoi pune la loc. Sedentarismul își spune cuvântul.
Cât despre batoane, îți propuneam un dulce cât de cât acceptabil.
@9, știu, dar la dulce am să zic „pas” până intru în blestemata aia de cămașă.
Well, îmi doresc să reîncep să alerg. 🙁
Dacă ai chef / timp să gătești prăjituri și dulciuri felurite, îți recomand site-ul dulciurilenuingrasa.ro Este o minunăție de site, m-a ajutat în toată perioada în care am ținut regim și a rămas sursa mea de inspirație într-ale deserturilor. Pentru mesele principale mai arunc un ochi pe edithskitchen.ro, la categoria Retete Dukan. Nu trebuie să ții regimul Dukan, poți doar să aplici, în mare, principiile dietei și deja ieși în câștig. Am preparat o porție de spaghete carbonara in stil Dukan care a făcut ravagii! Crede-mă, poți să mănânci cele mai gustoase mâncăruri fără să ți se pară că ești persecutat, doar că trebuie să ai răbdare și spor la gătit! 😉
@Raluca Ioana, nenea asta, Dukan nu a fost cumva cercetat pentru niște morți suspecte ale unor persoane care au au ținut dieta inventata de el? Din cate stiu excesul de carne duce la creșterea nivelului de acid uric care poate duce la cancer pancreatic. Nu sunt de meserie dar știu persoane care au ținut dieta Dukan, au slăbit însă și-au distrus organele interne…Zic și io, nu dau cu paru’…
@Georgian, relax, man, n-aș ține în viața mea Dukan asta.
Eu sunt una dintre pers alea…
Dupa 2 saptamani si minus 10 kg ma dureau dintii si oasele… Toate. Zici ca le rupsesem pe toate odata.
Mi-a cazut foarte mult par si mi s-a asprit pielea.
Cand mi-am facut analizele s-au crucit 2 medici ca mai sunt inca in viata…
Am ajuns pana la perfuzii cu calciu si fier…
Nenea Dukan a fost cercetat pentru că niște paciente de-ale lui s-au încăpățânat să ia suplimente de slăbit în paralel cu Dieta Dukan, au făcut complicații și s-a ajuns la adevărate tragedii. Dacă știi cum s-o ții (și nu așa, drastic, doar cu piept de pui și pulpe, ca să-ți crească acidul uric și să faci complicații cu rinichii, articulațiile sau mai știu eu ce…) deci dacă știi cum să ții dieta asta cu cap, poate deveni cea mai tare invențe de la pâinea feliată-ncoace! Eu am pornit dieta cu ideea că vreau să slăbesc încet și sigur, chiar dacă va trebui să aștept un an de zile ca să dau jos 10 kilograme. Așa că am adaptat Dukan-ul la stilul meu de viață și la ceea ce simțeam că m-ar avantaja cel mai mult, ca și alimentație. Am slăbit în 5 luni 12 kilograme, iar după ce am intrat în ultima etapă (am intrat practic pe un stil de mâncare normal, dar cu o zi de proteine pe săptămână), am mai slăbit ușurel încă 8 kilograme. Acum, la un an și jumătate după ce am început, sunt super-fit și nu se mai lipește grăsimea de mine. Deci, no offense, dar eu sunt pro-dukan 😛
@Raluca, nu știu cum naiba se împacă pastele cu slăbitul. Dar o să arunc un ochi peste ce mi-ai dat.
Rețetă de spaghete shirataki carbonara: http://www.oana-camacho-recipes.com/2014/02/shirataki-alla-carbonara.html
@Raluca, arată beton, dar nu văd unde e diferența de calorii. Pare că ar avea cât carbonara originale.
Pannacota cu fructe de padure si indulcitor din stevie..mai mancam cand tineam dieta keto mascarpone cu fructe de padure sau kiwi si nuci,migale (cateva ascunse prin mascarpone).in rest nu stiu..eu am tinut doar dieta Dukan (unde am ajuns sa visez fructe)si keto cu care slabesc cel mai bine si e mai permisiva (un pic)..am ajuns sa fac ,,sosuri”din iaurt light cu tot felul ghimbir,ardei iute ,marar etc pe care le puneam peste peste si pui la gratar si peste salate
@Sorina, panacota cu fructe de pădure? Cum e asta?
Reteta originala e cu fursecuri si alte nebunii,varianta de dieta care m a salvat de la a balota dulciuri este 400 ml lapte 100 ml frisca se fierb +2 pliculete de gelatina,vanilie si indulcitor(eu pun stevie).lasi la racit si pe deasupra pui fructe de padure sau ce fruct iti place tie .sau un pic de ciocolata neagra.cauta dieta keto.e singura cu care mananci si slabesti
@Sorina, m-aţi înnebunit cu keto asta. Chiar o să mă uit.
2 file somon zeama de la 1 lămâie 1 conopidă mică 1/2 varza verde 1/2 varza roşie 1 praz, sare, piper negru 1 lingură ulei de măsline
rozmarin (1 lingură uscat sau 4 fire mici proaspete)
Se spală şi se taie somonul file în fâşii şi se lasă la marinat în zeamă de lămâie. între timp, se prepară salata (se pot lăsa câteva fâşii de somon la marinat în lămâie până la cină). Se taie legumele mărunt, cu excepţia conopidei care mai întâi va fi separată în bucheţele şi apoi opărită. Se amestecă ingredientele de la salată, se adaugă sare şi piper şi se asezonează cu o lingură de ulei şi zeamă de lămâie. Se presară deasupra rozmarin şi coaja unei lămâi. Se rumeneşte somonul într-o tigaie din teflon şi se adaugă ca garnitură la salată.
@Miki, io deja sunt la piață. Ca să nu mai spun ca fac asta in pauza de masă.
120 g orez 600 ml supă sare şi coriandru după gust
1 ceapă mică
2 căţei usturoi
1 morcov potrivit • 1 ardei roşu gras 1 lingură ulei, mazăre şi ciuperci (opţional) ingrediente salată
Se prăjeşte în ulei morcovul tăiat fin, ardeiul gras. ceapa şi usturoiul zdrobit. Se adaugă supa. Se aduce la punctul de fierbere, se adaugă orezul spălat (puteţi adăuga mazăre şi ciuperci, dacă vă plac). Se acoperă cu un capac şi se lasă la fiert la foc mic timp de 15 minute; apoi, se ia capacul şi se mai lasă la fiert încă 5 minute. Se adaugă sare după gust şi se amestecă uşor.
orezul nu-i indicat, index glicemic mare. la fel si morcovul fiert.
in rest, si mie-mi place orezul sarbesc.
Dar cât de gras ți se pare ție câ ești? Serios! Cã-n toate pozele pe care le-am văzut eu nu aduci deloc cu Carlo Pedersoli…
@VictorR, după standardele mele, sunt plinuț.
Se opăresc 400 g legume mixte (broccoli, conopidă, varză de Bruxelles, morcovi etc.) în apă cu sare. Se scurg legumele şi se pun într-un vas de iena sau de lut, se presară 100 g de brânză degresată rasă şi o lingură de brânză parmezan. Se coace 15 minute în cuptorul încălzit în prealabil la 200°C. Se presară pătrunjel tocat sau tarhon şi oregano.
@MIKI, asta nu sună rău.
@Mihai, blocheaz-o pe Miki, te rog. O sa-mi pocneasca ceva de pofta, daca mai scrie mult.
Vorba aia din popor cum că dacă ți-e poftă ți se umfla țâțele nu-i adevarata!
Dacă ar fi, mi-aș face numai gânduri cu pofte….
Mie mi s-au umflat. Nu stiu daca de la retetele tale „nenorocite” sau aam poftit io la altceva…???
FRIGARUI DE FRUCTE
Se folosesc 130 g căpşuni şi 2 kiwi tăiate felii, o banană şi o piersică. Se înşiră alternativ fructele pe o frigăruie de lemn şi între acestea se adaugă frunze de mentă bine spălate. Se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se înmoaie în suc de portocale fiert.
@MIKI, jur că mi s-au strepezit dinții instant.
Incearca si dupa aia mai vb
Nu poţi să o ţii cu frunze crude pe termen lung. Treptat treci la mancare normală, da fără pîine, cartofi prăjiţi. Mănînci cartofi natur sau piure cu puţin lapte degresat, grătar merge şi de porc din când în când. Ciupercile la grătar sunt într-adevăr foarte bune. Ciupercile merg si tocăniţă. Ideea e că poţi mănca şi garnitură orez, quinoa, mămăligă, cartofi natur sau copţi, dar în cantităţi mici. Şi nu zilnic. Alte garnituri fasole verde, ghiveci de legume, totul se face cu puţin ulei, mai mult înăbuşite.
@GabiI, tu ai citit asta?
https://www.myfitnesspal.com/ – un ajutor in numaratul caloriilor. Se poate instala pe telefonul mobil.
@Michisor, merci, dar eu îl am deja implantat în cap. 😉
Poţi să îţi faci şi pizza din cănd în când, iei un blat subţire şi pui un pic de ulei de măsline, felii de roşii, legume, şi razi puţin caş deasupra. Iar din cănd în cănd poţi să incerci cartofi prăjiţi (două-trei fire 🙂 ). Ideea e să bei apă, ceai neîndulcit, NU pepsi ( sucurile conţin foarte mult zahăr), fructe care nu au multe calorii: mere, ananas şi să faci şi ceva mişcare. Normal ar fi să nu bagi în tine mai multe calorii decăt consumi.
@GabiI, pizza? Cartofi prăjiți? Hai că sună bine. 🙂
Da, Mihai, dar asta e dietă de întreţinere, nu de slăbire, pentru că aşa cum ziceam nu poţi s-o ţii tot pe frunze. 😛
@GabiI, ca să mă apuc de „întreținere”, trebuie să ajung întâi la greutatea pe care mi-o doresc.
Dieta Ducan e o prostie. De fapt toate dietele astea care te fac sa fii foarte strict cu ce mananci. Fiindca nu poti sa le practici toata viata si atunci cand termini cu ele, revii la forma initiala. Pana la urma e o dieta, un mod de viata, nu un regim.
Dieta Keto e ok atat timp cat ai acordul de la un medic, cica.
Eu dimineata ma rasfat cu un Kinder Bueno (ca exemplu de kalorii si carbo, fiindca pot fi clatite, ingetata sau alte dulciuri) si pana in ora 12 mai bag 2 fructe. Pe principiul ca tot ce se mananca dimineata se pierde. Si asa scapi de pofte. Plus ca o data la 2-3 saptamani imi permit o shaorma sau o pizza etc. Atfel nu am probleme nici cu kilogramele nici cu psihicul.
Iar ce mai satioasa reteta e cea cu ton si albusuri de oua.
@Daniel, ca să fie treaba ok, zi-ne și câte kilograme ai. La ce înălțime, bineînțeles.
Pai am ajuns la greutatea „ideala”, dupa calculatoarele de pe net. Dar mi-au trebuit vreo 6 luni sa scap de vreo 15kg surplus.
Din cate citesc, mi se pare ca te cam infometezi. Nu e bine sa dai jos mai mult de 1kg/saptamana. Fiindca corpul tau stie ca nu-i dai cat are nevoie si tot ce manaci se depune ca rezerva. Si de aici si foarmea continua. 🙂
@Daniel, știi că am slăbit 50 de kilograme, da? Și că știu exact ce am de făcut, doar că mă alint și mă văicăresc și eu pe aici.
Pai de ce nu te duci la un nutritionist care sa iti faca o dieta? Evident, ceva fara piept de pui, sa te si poti tine de ea. Just sayin’
@Gennie, pen’că știu deja ce-o să-mi spună. 😀
Si mai ai vreo trei saptamana. Nasol..???
Mai bine incercai sa gasesti o camasa identica cu unu-doua numere mai mari.
..sau, pentru ca iti place sa te chinui, incearca varianta asta:
– Draga mea, ce mi-ai gatit bun?
– Nimic.
– Cum nimic? Ieri nimic, azi nimic…
– Exact! Ti-am gatit pentru doua zile.
Bafta!!!
@Elena, lasă că n-oi muri. Și în cămașa aia tot o să intru. Chit c-o tai la spate. :)))))
@Mihai, si faci poza din fata ca sa re dai mare??
@Elena, exaaaaaaaaaact!
Bagi si ceva sport sau doar rumegat buruieni? Io trag de mine sa ma apuc de „dieta” keto (daca nu stii ce e, cauta, e misto. e ce ar manca un om obez da’ fara zahar. Oarecum.) si tras de fiare. Toti corporatistii care arata ca niste ogari afgani o sa-ti spuna ca tre’ sa faci cardio daca vrei sa slabesti da’ ei nu stiu ca oamenii sunt diferiti si habar n-au de haltere, gantere si antrenament la sac de box. Ei stiu doar sa ridice bicicleta pana la etaj. Si nu, poti sa faci sala pana mori, asta nu inseamna automat ca o sa ajungi cat Pudzianowski.
Iti inteleg durerea, si eu o ard pe salate de 2 luni, am slabit 8 kile si simt ca n-am energie nici sa ma scobesc in dinti.
@Pamfil, îmi doresc să ies din nou la alergat și nu am timp să fac asta. 🙁
Daca bagi ceva sala te-ar ajuta mai mult, ca ai arde mai intens caloriile si ar dura si mai mult in cazul in care te-ai ingrasa iar. E posibil sa se fi obisnuit organismul cu alergatul si nu mai e asa eficient. Asa ai putea fi si mai permisiv cu mancatul. Iti trebuie macar o masa pe saptamana, acel pranz de porceala, sa mananci ce vrei tu, asta te mentine intreg la minte. Iti spun din proprie experienta. Partea buna e ca daca tragi de fiare o sa-ti ceara organismul si altceva in afara de salate si e ok sa-l asculti, cat timp ii dai cat ii trebuie. 30 de minute de alergat nu se compara cu 30 de minute de tras de fiare, te solicita mai mult.
In primul rand, daca ai kile in plus nu e nevoie de „regim” timp de x saptamani/luni, ci de schimbarea stilului de viata definitiv, pana la adanci batraneti.
Asta presupune 2 aspecte:
1. Taierea severa a ratiei de glucide, excesul lor fiind cel care determina ingrasarea necontrolata. Glucide insemnand nu doar zahar si miere dar si faina, orez, cartofi, lapte, iaurt, cereale ca sa nu mentionez de glucoza larg utilizata ca sa umfle mezelurile de apa (verificati pe eticheta cate alimente si bauturi au adaugat sirop de glucoza, de fructoza si de maltoza), In absenta exercitiilor fizice, ajung 50% in depozitele de amidon din ficat si muschi, 10% in creier (el doar cu glucoza functioneaza) iar 40% ajung in depozite de tesut adipos. Deci excesul de glucide nearse se transforma in lipide care se depun.
Scoatem din alimentatie alimentele care sunt hiperglicemiante, mai ales glucide rafinate (industriale).
Alimente care nu ar trebui mancate:
– paine (hai sa zicem ca ne-o permitem pe cea neagra, 4-6 felii la senvisurile zilnice)
– zahar in orice forme sau orice amestecuri (atentie ca exista zaharuri in alimente pe care nici nu le-ai astepta cum ar fi salamurile), ciocolata, bomboane …
– faina in orice forme (produse de patiserie, „gustari” de tip sticksuri)
– sucuri de fructe (atentie, coca cola si pepsi au 10 g zahar/100 ml, sucurile „naturale” de fructe au 11-12!, deci daca bei 1 litru „faci rost” de 110-120 g zahar!). Un om normal are nevoie de 200 (femei) -300 g (barbati) glucide pe zi.
– orez,
– cartofi,
– exces de lapte si iaurt din cauza lactozei care este tot un glucid (dizaharid)
Atunci ce putem manca? Orice altceva
Carne si grasimi de toate felurile adica si peste,
smantana, ulei, maioneza
oua
branza de orice fel dar citit sa nu contina zahar, dextroza sau amidon, sau zaharuri
legume: morcov, varza, conopida, brocoli, rosii, castraveti,…
sucuri de rosii, de morcovi, de legume in general,
Cafea, ceai dar cu un minim zahar sau miere (cine poate, deloc)
Alune, nuci, seminte cam de orice fel.
Se poate alcool dar sa nu fie dulce (adica vin sec, hai o jumate de bere da, dar nu bere cu limonada, vin dulce, lichior.
Foarte importanta asigurarea aportului caloric adecvat. Nu trebuie niciodata sa flamanzesti. Ti-e foame? Mai iei o bucata de branza, o felie de muschi sau pastrama uscata de Bucovina, 50 g alune.
Repet – toata viata, nu regim de cateva luni si dupa aia iar prostii.
2. Controlul alimentar trebuie insotit de o activitate fizica aeroba (jogging de 2-3 ori pe saptamana, bicicleala de relaxare, cu 15-20 km/h, inot). De ce? Pentru ca grasimea deja depusa trebuie arsa cumva, incetul cu incetul. Doar daca „tii regim” ea nu se consuma.
De ce asa?
In primul rand pentru ca nu avem nevoie de cantitatile uriase de glucide pe care le bagam in noi. Glucidele din legume sunt suficiente.
In al doilea rand, ca pentru activitatile sportive avem nevoie in primul rand de un metabolism lipidic sanatos ori daca nu il putem stimula cel putin sa nu il inhibam prin excesul de glucide prin alimentatie. Pre a multe glucide stimuleaza secretia de insulina din pancreas, care insulina inhiba arderea grasimilor, ceea ce ne intereseaza.
Ce ar fi de asteptat? In primul rand o scadere de greutate. La unii este de ordinul kilogramelor, la altii doar o oarecare eliminare de lichide dar la toata lumea e de asteptat o crestere de performanta fizica.
Ca morala: Cu o astfel de alimentatie se poate trai foarte bine.
„sursa, cu ceva precizari/adnotari ale subsemnatului (sunt medic, iar autorul citat este un prieten care e tot medic, si amandurora ne place sportul de anduranta, deci nu bazat pe viteza/forta, ci cel in care mergi mult si bine, bazat in special pe consum de lipide) – http://www.ciclism.ro/forums/index.php/topic/17513-ce-carti-am-mai-citit-the-big-book-of-endurance-training-and-racing-2010-de-philip-maffetone/?view=findpost&p=679630
Comentariu beton!14
@Traveller on 2 wheels, man, am să-ți răspund și ție tot așa.
Dieta ketogenica. Cred ca ti se potriveste mai bine si o poti transforma in stil de viata.
@Elena, da, văd că tot îmi zice lumea despre ea. O să citesc azi despre.
Dieta cetogenica e cam la limita, si nu poti sa o sustii toata viata. Neuronului trebuie oricum sa-i dai glucoza. Controlarea permanenta a aportului de glucide (sa nu sari de 200 g/zi) SI activitate fizica aeroba (deci nimic fortat, ceva care sa iti tine frecventa cordului la 70-80% din maximul acceptabil pentru varsta ta) e tot ce trebuie. Si poti sa o mentii toata viata, fara sa iti spui periodic „vai, iar trebuie sa trec la regim!”.
@Traveller on 2 wheels, după ce ajungi la greutatatea pe care ți-o dorești, trebuie să fii atent la cât mănânci. Atât de simplu. La mine așa funcționează.
Îți zic când ma întorc. Si pt dulce si mâncare gătită.
@DOINA, aha, ia să te-aud.
Whoooot, o luna intreaga doar de salate, fructe si legume? Da’ cu ce-ai gresit, fratele meu?!? 🙂 Recunosc, sunt prima care spune ca trebuie sa introducem mai multe fructe, legume, nuci si seminte in alimentatie, dar din propria experienta (am slabit acum ceva timp vreo 25 de kilograme si am trecut printr-o perioada extrem de dubioasa de raw-veganism timp de cateva luni) iti spun ca atatea saptamani de veganism / raw-veganism nu-s rentabile de nicio forma pentru organism. Eu am inceput sa functionez pe principiul echilibrului: nu trebuie sa scot grupe alimentare intregi din meniu, ci doar sa le mai temperez pe unele, in functie de nevoi (cand incep sa ma stranga blugii pe fund).
Dar daca chiar vrei sa tii luna asta de veggies, uite ce poti sa faci ca sa nu te plictisesti de salate:
1. tuneaza-le nitel. Arunca peste ele niste boabe de naut sau de fasole (mie mi se pare ca le face mai satioase), coace nitel niste arahide crude la cuptor (tavalite prin condimente) si arunca-le deasupra pe post de crutoane, pune in salate niste fructe uscate (bucati de smochine, de merisoare). Texturile variate si gusturile diferite mie imi dau senzatia de diversitate si ma plictisesc mai greu.
2. fa chiftele vegetale: amesteca legume rase cu nitel ou si faina, pana poti forma chiftelele (se incheaga foarte bine daca folosesti pasta de naut sau pasta de fasole) si perpeleste-le nitel pe gratar sau in cuptor. Daca chiar nu vrei nici ou nici faina, amesteca-le cu putini fulgi de ovaz si cu niste seminte de chia (semintele de chia functioneaza ca un fel de albus, leaga toata compozitia).
3. fa niste checuri aperitiv din legume. Uite, eu am aici o reteta de Broco-Budinca (e si reteta video in postare): http://sunnysideup.ro/reteta-video-brocco-budinca-budinca-cremoasa-cu-broccoli-mult-si-branzeturi-la-greu/
– poti sa nu pui branza, ci doar legume si sa le legi cu niste faina si ou (sau, again, ovaz si chia).
4. Bea smoothie-uri cand ai pofta de dulce. Uite aici, eu am facut un Smoothie Verde absolut delicios, cu kale si banana. Secretul este sa adaugi nitel unt de arahide inauntru, ii da un gust foarte cremos si onctuos: https://www.youtube.com/watch?v=9RISke1hEhE
– sau ma rog, daca nu iti plac kale si veriziturile, poti sa pui orice leguma sau fructa in blender si o sa iti iasa un shake gustos. Tips: pune 2-3 cuburi de gheata pentru o textura de Shake. Pune banana sau avocado pentru cremozitate. Si un pic de miere pentru indulcire.
Si pentru orice ai nevoie, zi-mi si te ajut. 😀
Spor!
@catalina, băi, merci! Nu sună rău deloc ce-ai zis.
Anytime. Ah, si uite my all time greatest hit: BATOANE 😀
http://sunnysideup.ro/swoon-batoane-de-cereale-facute-in-casa-pentru-cravingurile-crunte/
Dar cântarul, cântarul ce arată după cele 3 săptămâni?
Nu pot să cred că eşti în pană de idei tocmai tu care ai mai trecut prin aşa ceva, şi ca să ştii că nu eşti singur, pt.cele 3 kg pe care le-am furat vara asta, azi am ciuperci umplute la grătar şi ficăţei.
Elimină carbohidraţii, dulciurile, înjumătăţeşte porţiile şi kilogramele zboară. Succes şi ţie şi mie.
„Mesajul meu era să nu mai băgăm în noi în cantități industriale. Nu mâncarea îngașă, ci excesul de mâncare.” ?Asta era raspunsul tau dat unei cititoare. Mesaj pe care eu il gasesc foarte bun si in situtia de fata.
@Cati, da, dar asta e valabil când vrei să te menții, nu să slăbești.
@Mihai, pai si tu cat mai vrei sa slabesti??? Doar te-am vazut si nu esti gras deloc,dar absolut deloc. Vrei sa te ia ametela pe strada :)))))
@Cati, doar ce ne-am văzut acum vreo trei luni. 😉
Și eu sunt la dieta bunului simț, am renunțat la cartofi, orez, paste, pâine, dulciuri, carbogazoase etc. dar nu pot renunța la fructe. Și mănânc multe.
Eu nu am nimic cu salata, pieptul de pui și alte legume. Îmi fac ciupercuțe sotate, fasole verde păstai, sparanghel, salată (fără porumb) ca substitut la cartofi și tocănițe.
Se ia o caserolă de ciupercuțe, se curăță de impurități și se așează într-o tigaie antiaderentă cât să acopere fundul tigăii, să nu fie suprapuse. Se pune puțină sare pe ele, se stropesc cu foarte puțin ulei de măsline și se pun la foc mediu acoperite cu capac. După 5 minute se întorc pe cealaltă parte. Se vor înăbuși frumos, când își lasă zeamă le mai lași un minut și oprești focul. Dacă nu le mănânci la birou poți să zdrobești un cățel de usturoi peste ele.
Somon tras rapid la tigaie. Păstăi verzi opărite 5 minute în apă clocotită, scurse și trase rapid la tigaie antiaderentă cu puțin ulei, condimente și usturoi. Sparanghelul tot în acelaș mod pregătit.
@Roxi, hai că asta sună bine și rapid de pregătit.
Dimineata pune la blender banana, kiwi, nuci, seminte de canepa, miere (sirop de arta sau guave) si lapte de orez, poti adauga si alte fructe, seminte de chia etc sau ma rog le combini tu cum vrei. la pranz te saturi cu privitul la colegi, mirosul de la ce mananca este extra, adica desertul, iar seara mai fa cate un guacamole, humus etc totusi, sa nu zici ca sunt baiat rau fa-ti un dulce din banane, seminte de chia, lapte poate fi tot de orez, putina vanilie (un baton din ala mic) si la fel miere sau sirop de artar. tot asa le pui la blender: intai 2-3 banane, pui laptele vreo 100 -150 ml, vanilia si mierea, le mixezi bine, pui intr-un castron compozitia si adaugi semintele de chia iar amesteci pana se omogenizeaza, bagi la frigider si gata si desertul. de fapt sigur te descurci cu toate cele. Hai ca poti, rezista! Run Vasilescule, run!
@Marius, alea sună a bombe calorice. Cred că e mai slabă o ceafă de porc la gratar. 😛
@Mihai stiu dar prea le iei in serios. incercam si eu sa ajut :))
@Marius, le iau, le iau, că vreau să mai dau jos. 😉
@Mihai sa dai jos ce? termina cu prostiile esti in regula. dar iti propun altceva (sper sa ma ierte sotia ta): te scot la „alergat”, intr-un parc de pe unde sunt eu acum, fac rost de bebel si iti garantez ca dai jos si haine (de pe doamne) si kilograme.
@Marius, ce naiba, man, crezi că eu mai am nevoie de bebel? :))))))))))
@Mihai pai stai bebelul e pe post de momeala sa zic asa, asta apropo de ce postai nu cu multa vreme in urma. dar da daca apari tu e totul aranjat, tu sau soarele e acelasi lucru deci ai si tu dreptate in felul tau. vor cadea stanga dreapta ca spicele :)))
@Marius, n-avem decât să le ridicăm și sa le rezolvăm, nu? :)))))
@ Mihai iegzact si ajuta sa si slabesti, iar pe mine ma ajuta sa ma ingras. uite asa combinam utilul cu placutul
@Marius, da, man, exact. :)))))))))
Apropo de pizza… Am tot vrut sa incerc treaba asta http://joandsue.blogspot.ro/2013/03/carrot-crust-pizza.html?m=1 si n-am apucat pana acum, dar suna destul de bine. Poate incerci tu. Altceva, eu imi mai fac din cand in cand la cuptor varza de Bruxelles cu nuci si struguri. Tai verzele pe jumatate, le amestec cu bucati de nuca si boabe de struguri, le stropesc cu niste ulei (sau daca vrei sa-ti faci de cap pui niste bucatele de unt ca-i mai gustos), sare, merge si un pic de otet balsamic, si le bagi la cuptor pana se rumenesc. Cu o bucata de carne lange intra de n-ai treaba. Mai merge sa-ti faci niste salata cu naut si pere rumenite tot in cuptor, amestecate cu spanac (baby spanac, ma scuzi) si niste branza – eu am pus ricotta, cu dressing din ulei, miere, otet balsamic, sare, piper si ghimbir macinat. Sau na, ne hranim si noi cu apa si energie solara si-am scapat de problema :))
@Oana, nu sună rău, dar mi-e lene. :)))))
https://authoritynutrition.com/how-to-lose-weight-as-fast-as-possible/
Vara aceasta am renunțat la carne și am slăbit și mă simt bine, uneori mâncam pește când îmi era poftă. Plus am evitat prăjelile și dulciurile. Îți recomand să încerci sarmale cu ciuperci și dacă tot vrei pizza, poți mânca pizza vegetariană, îi chiar mai bună ca restul.
@Carmina, eu nu cred că renunțatul la carne te ajută să slăbești. Pizza vegetariană are tot atâtea calorii cât o pizza normală.
*Ton in suc propriu, 1 ou fiert, zeama de lamaie, o lingura de iaurt, ceapa optionsl, sare-piper. 1 cutie cu 2felii de paine Wasa ( mega image au..). Esti full!
*2 felii Wasa sunt echivalentul a 1 felie paine normala. So: lunch 4 felii wasa pe care pui 50gr sunca de praga *( 80-90kcal/100gr). Fiecare felie cu 50gr. Total: sub 400kcal si esti full 4 long time.
*Rice cakes ( no flavor ) + ou/ sunca pui/ piept pui/proteine low cal
Pt pofta de dulce iei pastile de crom. In 10-14 zile incep sa isi faca efectul, iti taie pofta de dulce. Iei zilnic, google it!
@Cristina, parcă n-aș băga patile în mine.
Cât despre restul, nu sună rău.
Lasă naibii dieta că numai te frustrează! Ce atâta văicăreală pentru câteva kile în plus când avem o eternitate să fim doar oase?! Hai la Cluj că te duc la o cofetărie să mănânci niște înghețată?? cum n-ai mai gustat de pe vremea copilăriei!!!
@maria, s-a făcut. Dar DUPĂ ce intru din nou în cămașa aia. 😉
Eu zic sa mergi zilnic vreo 20 de km cu bicicleta sau orice altceva care te face sa transpiri intens…!Si de mancare…cam orice!La mine functioneaza si am 38 de ani si eu!Nu stiu retete speciale pentru mancare…sorry!
@Bogdan, sigur, cum să nu. Și duș fac la birou?
grill de ciuperci cu somon afumat, fructe de mare, file de peste la cuptor (înainte pui pe el zeamă de lamâie şi condimentele care-ţi plac).
Rosii umplute la cuptor
– 8 roşii
– 1 ceapă mare (în cazul peştelui, o ceapă mică şi morcov ras)
– 1/2 kg de carne de pui tocată (sau peşte+somon afumat)
– 2 ouă
– 1 legătură pătrunjel (sau busuioc)
– măsline feliate (optional)
– sare
– piper
Mod de preparare
Începe prin a căli ceapa tăiată mărunt într-o lingură, două de ulei de măsline. Adăugăm carnea tocată şi le lăsăm în continuare la prăjit aproximativ 4 minute. Completăm cu 100 ml apă, sare şi piper şi lăsam compoziţia să scadă la foc mic (nu şi în cazul peştelui). Când e gata o luam de pe foc, adăugăm 2 ouă bătute bine, măslinele şi verdeaţa.
Cât lăsăm umplutura la răcit, tăiem capacele la roşii, scoatem miezul şi scurgem zeama din ele.
Le umplem pe fiecare în parte şi le băgăm la cuptor la foc mediu într-o tavă întinsă. Punem 150 ml apă în tavă şi le lăsam la copt timp de 20 minute.
@Marisa, mi-a plouat în gură!
e bun bun. Merge şi un dressing pe bază de iaurt.
Mie imi place mancarea de la Fibrio. E un restaurant „dietetitc” in zona Dorobanti, au si livrare (au variante de meniu cu carne, vegetarian si vegan). Nu stiu cum fac dar mancarea e foarte gustoasa, chiar daca e dietetica. Cum tu nu rezisti fara carne, eu nu rezist fara un pic de carbohidrat, o painica, ceva. 🙂 Recomand pastele, de oricare, paste de casa, din faina Fibrio produsa de ei, focaccia, tot cu faina facuta de ei si supele (mai ales cea de rosii si ardei copt, picanta). Din pacate nu mai au pagina de internet, dar gasesti informatii despre ei in diverse review-uri pe internet (eu asa i-am descoperit), si pe facebook. Nu am intentia de a face reclama, dar eu si colegii mei de birou mai comandam de la ei, chiar daca nu suntem la dieta, pentru ca mancarea e gustoasa mereu si nu se scalda in ulei. 🙂
@Lola, nu există mâncare gusotasă dar dietetică. :))))))
Ii pun sa iti livreze o lasagna cu somon si legume, te razgandesti! 🙂
@Lola, hmmm… nu sună rău. Ia pune-i. 😀
Niste fructe de mare si o Vergina (bere) pe plaja la Pefkali. Zau daca se depune.
@Celi, absolut. Se stie. 🙂
Ce zici de dieta Rina90?
Sau de nutritionistii de la Natur House? Iti dau mura-n gura ce sa mananci + un siropel ajutator…mergi la ei saptamanal sa te spurce daca trisezi si sa traga de tine cat pot!
@Bianca, nu știu ce să zic. Așa puțină încredere am în dietele astea mult lăudate…
E foarte simplu. Mănîncă în continuare salată. Dar, în timp ce rozi frunze verzi, gîndește-te la niște coaste la grătar. Cu maioneză de usturoi. Cu niște cartofi copți rumeniți și pîine caldă, coaptă pe vatră.
Spor și poftă bună!
@Stefan, exact asta fac și acum. Dar nu ține, man, nu ține de nicio culoare.
Ceva în genul, dar fără „chicken breast”! 😀
https://www.facebook.com/buzzfeedtasty/videos/1795135757405732/?hc_ref=NEWSFEED
@Gigi, n-arată rău deloc. 🙂
hai ca te ajut eu….cu ceva lacto-vegetarian…doar știi ca pretenașii la nevoie se fu…pardon, ajută….
Rețeta simplă, ușoară, timp de pregătire 15 min maxim!
Se ia una bucată antricot de vită maturată( mănâncă vegetarian și dă lapte, deci LACTO-VEGETARIAN ca să nu avem povești :)) ), se asezonează cu sare grunjoasă de mare si piper verde (neapărat verde), se prăjeste pe un gril bine incins in prealabil cate 3-4 minute pe fiecare parte sau mai mult in funcție de grosimea feliei de carne, apoi se lasă la odihnit după ce a fost unsă cu un cubuleț de unt …cam 6-7 minute.
Se serveste cu paine prajita pe acelasi gril, cartofi pai doar de moft si un sos de mujdei….la final tot ceva vegetarian…un pahar de vin rosu!
@ardei gras, știi că o să mori de mâna mea, da?
dacă e in chinuri lacto-vegetarieno-viticole accept….nu accept să mor păscand clorofilă…lupt până la moarte, mancând antricoate ::))
și să fie vegy păna la capăt bagă niște ciuperci la grătar cu un pic de caș si unt de văcuță si apoi ornate cu o țâră de frunze verzi de pătrunjel tocat….totul in notă vegetariană…
@ardei gras, să ai grijă pe unde mergi când te duci spre casă. 😀
De pizza cu blat de vinete sau conopida, a amintit cineva?
ceva de genul…
http://www.retetepractice.ro/retete/mini-pizza-cu-blat-de-vinete
Sau spaghete din dovlecel cu sos de rosii…
@Raluca, aia sună a orice, dar nu a pizza. Exact ca „ciocolata” aia făcută din pudră de roșcove. Yaaaaaach!
Poti s-o botezi altfel, daca vrei… In rest, nu e rea la gust :)).
@Raluca, „nu e rea la gust” = mănânci dacă nu ai încotro. :)))))
idei n-am, dar iti spun ce gatesc eu acum: ciorba cu rasol de vitel. miel la cuptor (care zace 5-6 ore acolo), il gandesc cu salata fatoush si tabouleh. niste branza de capra la gratar si ceva rosii cu cimbru langa.
n-am bame, ca le gateam! sunt topita dupa ele!
da! ai ghicit! ma lasa indiferenta faza mancarea, doar o gatesc! prefer oricand o mana de ierburi! acu’ fugareste-ma! vezi ca nu rezistl mai mult de 500m, asa ca fi
preparat pt ce va urma!
@Picatura, aș mânca liniștit din tot ce zici tu aici. Doar că nu e nimic de dietă. :)))))
man, ca sa ma laud pana la capat, sunt cat trestia (dupa 3 nasteri). am fost si cat magazia, culmea, in viata civila, nu gravida!!! ah…si nu-mi place sportul. deloc! oricare dintre felurile enumerate mai sus e ok. asta daca nu insisti sa mananci toata cratita! sau toate 3 odata!!!
@picatura, poze sau nu există. 😛
ai si dat like acu’ cateva zile…..huo! sau vrei poze la mancare? sau la cum nu-mi place mie sportul?
@picatura, oi fi dat like, dar nu știu la ce. Dacă nu te cheamă „picatura” pe Facebook, nu pot să fac asocierea. 😉
si scuzele oficiale, pe cand?
@picatura, or veni și ele. :))))
Mănâncă, bre, orice, dar mănâncă puțin. :))
Dacă vrei fără carne: humus, bruschette cu USTUROI și ROȘII (știi, poți să mănânci mujdei chiar dacă ești la dietă), bagă niște ton în salatele alea, ciuperci umplute la cuptor și nu uita de MĂMĂLIGĂ. Cu brânzică și smântânică. Degresate.
:))
Sclifosito.
@Laura, știi, poți să mânânci mujdei cu tona, chiar dacă ești la dietă, DAR NU LA BIROU, în plm!. :))))))
@Mihai, sclifosito :)))))
@Cati, sunt un pic, de ce să mint. 🙂
Tocăniță de ciuperci.
Ciuperci prăjite pe plită, cu puțină sare.
Soia în diferite feluri : șnițel, etcetera…
Deeeeeci(ca la școală să dea gaia să zici ceva?) dimineață: Cafea, apă, mâncare Nu! Prânz: Apă, miros de mâncare(inspiri adânc pe gură și expiri incet pe nas, 10 repetări-să te ții de ceva că de la a 5a repetare te iau amețelile?), salivare abundentă, apă un pahar mare și să-ți fie de sănătate. După amiaza: Mâncare(dacă mai ești in stare s-o faci, dacă nu, bagă o salată MICĂ de roșii cu niște brânză rasă sau niște vinete coapte, niște ardei copți cu roșii coapte tăiate/rupte șuvițe in salata de rucola, castraveți proaspeți și balotează inceeet inceeeeet, mestecă de câte 20 de ori fiecare imbucătură și la final bea un pahar mare de apă. Ai grijă la „combinații” și permutări de legume?.) De fiecare dată când ți-e foame, bea apă(eu așa fac și merge treaba). „Foamea” e in cap de fapt, stomacul doar „prelucrează” mâncarea? in rest mișcare, multă mișcare!!!! Când ajungi la greutatea dorită incepi să bagi una alta in dietă, dar cu grijă. Foamea urlă și-n mine și eu nu și nu?
@kya, urlă și urlă rău. :))))
„I feel you” Depeche Mode? ar fi replica perfectă la suferința ta? dar când ți-o veni cămașa să vezi fericire pe tine?
bre…am grijă să mă duc pe acolo să procur chestiile alea lacto-vegetariano-viticole și de panificație …să rememorez săptamana trecută…dacă ti-aș zice ca sunt gurmand și din tine faci doi ca mine clar trimiți serviciile secrete la mine :))
@ardei gras, nu trimit pe nimeni, mă ocup personal. 🙂
Este si un avantaj in a fi „Ierbivor”, oarecum! 🙂
Care-i ăla?
Cred că e o adevărată încîntare să vezi cîți cititori doctori specialiști în nutriție ai pe aici. 😉
Eu încă mai sper că articolul e un trolaj fin. Nu de alta dar să ajungi să ceri sfaturi pe net în astfel de probleme, e cam de… de ce n-ai tu acum voie.
@krantz, deloc. Și chiar am primit două-trei chestii care sună bine și abia aștept sa le halesc. Avantajul meu este că, trecut fiind prin diete, știu de la prima propoziție dacă e ce trebuie sau nu.
Mihai, nu stiu ce regim sinucigaș ții tu, dar aici ai intrat în parohia mea 🙂 Dacă vrei, îți trimit in mesaj privat o dietă recomandată de un nutriționist care nu te ucide lent, ci „te slăbește” sănătos ( eu sunt proba vie…Am renunțat la peste 20 de kilograme…da, da, ai citit bine :D) și încă mai trăiesc! Ba, să știi că trăiam și atunci, în adevăratul sens al cuvântului. Măcar să arunci o privire pe dieta asta și decizi tu dacă ți se potrivește.
@Jane, trimite-mi pe email (ai la Contact), nu mesaj privat.
Stai nițel, să mă prind unde sunt contactele 🙂 Ai milă și așteaptă câteva minute și ai să mă iubești toată viața ta pentru dieta asta! 🙂
@Jane, ai un buton mare pe care scrie „Contact” pe pagina principală, în dreapta sus.
Gata, ca m-am deșteptat! Am si trimis mailul, nu am pierdut vremea 🙂 Sper sa-ti fie de folos! „Succesuri”!
@Jane, săr’na!
@Jane, impartaseste si cu noi. Nu-i frumos sa soptesti la ureche cand esti in public :))))))0
Un amic din gașcă este lacto-ovo-vegetarian. Dacă îi zici că e vegetarian, te corectează agasat și răspicat: lacto-ovo-vegetarian!
În dimineața de după Revelion, l-am găsit murdar până la urechi de pomana porcului. Băga pe sub nas în hăhăielile noastre și s-a justificat că e prea bună și nu s-a putut abține.
Dar după Revelion s-a făcut iar vegetarian. Mă rog, lacto-ovo…
@Anca, am râs cu zgomot. Ahahahahahaaaa! Măcar a fost sincer. :))))))))))
(Pune domnule cămașa aia pe tine. Poate ți-o veni. Și scapi de chinuială. ) Pește nu papi? Saramura. Gratar.
@simona, încă nu-mi vine. 🙂
Pește doar file, că mi-e lene cu oasele. Știi ce zic?
Dacă o iau așa cum se citește înțeleg că nu vrei să te înțepi. Asta e?
Era un banc. Âla cu: Fetelor vă place peștele? Nu ne place că ne bate. Care e legătura cu subiectul? Niciuna. Dar am râs când l-am auzit.
Hai sa zic si eu cum am reusit sa dau jos cam 20 de kile in 4 luni si ceva. Nu zic ca a fost usor , dar a functionat.
Meniul era in felul urmatont:
1 . Micul dejun- un shake proteic ( aproximatic 350 -450 ml) la ora 8 am.
Pe la 12 un mic supliment de viteza compus din 2 fructe, mere sau gref respectiv, nu 2 pepeni de 10 kile bucata ( nah,e si pepenele un fruct , right?)
2 . Pranzul: 350-400 gr piept de piu piu facut grill in dracia aia de tefal actifry 2 in 1 ( stiu ca in Ro nu se gaseste) plus niste salata de varza cu otet in care au macerat binisor niste chili si alte soiuri de ierburi plus oloi de masline virgin ( cica:)) ) plus rosii taiate rondele. La asta de rumegat nu ai limita de cantitate.
Pe la 5 -6 pm al doilea supliment de viteza ( recte fructe) .
Cina -idem ca la micul dejun.
De evitat painea alba(, bine , nu complet , macar 2 felii de paine bronzata pe zi) laptele( nu se evita iaurtul si restul de derivate).
In primele 3 saptamani am fost un car de nervi , as fi mancat de la caramizi in sus si am.simtit nevoia sa crap in mine kile de usturoi spre exasperarea nevastuicii din dotare. Ajunsesem sa miros ca o vulpe:)). Daca te tine mațul poti sa bagi in fizic cantitati industriale de chestii care te vor face sa regreti atat la intrare cat si la iesire.
P.s: dupa ce m-am stabilizat cu greutatea , timp de 6 luni am ajustat usurel programul si am trecut si la alte chestii mai comestibile.
P.p.s: salata de varza o poti inlocui cu niste legume ( gen Mexican Mix ) inabusite. Daca adaugi diverse chestii ( piper , usturoi taiat rondele cand le innabusi ), chiar e comestibil amestecul.
Have fun.?
@Gabriel, thnx!
P.p.p.s: daca ti se ia de piu piu, schimbi macazul pe niscaivai peşte…. stiu , fara mamaliga si mujdei de usturoi cu smantana….?
Da’ auzi, Mihai, tu ai vreo idee de ce te-ai ingasat? Adica erai la o greutate stabila si brusc te-ai ingrasat, nu? Ca eu asa inteleg. Incearca sa vezi cauza si apoi trateaza efectul. Dupa mine, pot fi doua cauze: ai dat iama in alimente prea pacatoase (ceea ce inseamna ca ar fi destul sa le reduci drastic pana revii la normal) ori ai o problema medicala.
Ca idei pe langa cele de mai sus, daca te-ai saturat de piept de pui, incearca pulpe dezosate. Sau carne de curcan sau alte pasari. Gatite fara a fi prajite. Poti la grill sau la cuptor dupa ce le marinezi cu ce condimente iti plac sau fierte (mie imi plac felurile de tip one pot: carne slaba + diverse legume fierte 15-20 min in sos de rosii + condimente). Sau peste.
Eu, ca sa ma mentin in parametri normali facandu-mi uneori pofte calorice, incerc sa ma tin cat de cat de sport. Si nu mananc desert decat o data de saptamana. Daca mi-e pofta de dulce mananc ciocolata neagra, dar si aia 1-2 patratele, nu o tableta.
@Rox, cum adică dacă am vreo idee? Știu exact de ce. De la glandă. 🙂
Am băgat în mine ca un nesimțit, aia am făcut. Acu’ trebuie să sufăr, c-așa-i în tenis.
Mihai, vad ca ai primit multe rețete dar nu înseamnă că ce este vegetarian este si sănătos. Spunea cineva de tahini. Tahiti este pasta de susan prăjit. Delicioasa în rețete libaneze dar nu servesc scopului tău.
Dacă vrei să slăbești rapid NU pune ulei în salate! Ai grija cu fructele, nu consuma în exces, continuare fructoza. Personal consider alegerea ta ca fiind un viraj prea brusc dar…tu stii mai bine. Sunt vegetariana de 2.5 ani, trecerea se face treptat, nu radical, de aceea iti este greu.
Mănâncă zilnic câteva migdale sau alune. Organismul are nevoie de grăsimi altfel fierea va fi prima care sa iti bata în calorifer.
Auzi? Nu mergi mai bine la un nutritionist care sa iti spună exact de ce regim ai nevoie?
Eu am multe rețete dar dacă vrei simple tot la salata ajungi.
De dragul cămășii sa nu iti faci mai mult rău decât bine.
Succes!
@Violeta, mulţam. 🙂
Uite eu tocmai mi-am luat asta…nu e de mancat, dar dieta nu sunt capabila sa tin pentru ca iubesc sa mananc. In ceea ce priveste pieptul de pui, eu nici macar nu m-am saturat de el ca sa il urasc. Pur si simplu consider ca puiul are piept ca sa iti mentina echilibrul si nobody should fucking’ eat that. Evăr.
https://www.amazon.com/Have-Your-Cake-Skinny-Jeans/dp/0988954419/ref=sr_1_7?ie=UTF8&qid=1473105913&sr=8-7&keywords=binge+eating
Iti fac un rezumat cand o termin
@Gennie, chiar te rog. Îl aștept.
Inceputul e promitator. Spune ca dietele functioneaza pt 1 din 200 oameni (pierdere in greutate + mentinere pe termen lung). Si primul motiv pe lista este ca dieta intentisifica poftele si preocuparea pt mancare. Cam cum patesti tu acum cand visezi dulce si vrei sa il bati pe merchandiser-ul de la Mega…
În primul rând, gustul se educă, o să ajungi să îți placă și salatele, și legumele, și fructele, ba chiar să poftești la ele DAR asta dacă te hrănești corespunzător și corpul nu e într-un deficit caloric prea mare ( care îți dă senzația că ești hămesit și ai mânca orice) .
Fructele și legumele au o densitate calorică mică așa că e posibil să fie nevoie să mănânci mai des și mai mult ca să îți acoperi nevoile nutriționale.
Ramona Țintea (nutriționist) demolează multe din miturile pe care le văd răspândite în comentarii, cum ar fi că fructele îngrașă. O să găsești articole foarte atractive și informative pe blogul ei,scoaladeslabit.ro.
Eu am slăbit vreo 5 kg aplicând sfaturile ei ( pe care le-am regăsit și la John McDougall, care e doctor în toată regula și care tratează boli prin dietă).
Iar ca să te asiguri că îți acoperi toate nevoile nutriționale poți încercasă intri pe https://cronometer.com, bagi acolo ce mănânci și ce activități ai și îți spune câte calorii consumi și câte ai băgat, + toată suita de minerale, vitamine, aminoacizi, e destul de intuitiv de folosit.
Nu e incurajată gândirea de „calorist”, adică să măsori tot ce mănânci, te îndemn în direcția aia mai mult ca să te asiguri că mănânci destul, pentru că dacă mănânci mult prea puțin nu vei putea menține stilul de viață prea mult și riști un yo-yo.
Succes!
@Elena, mulțam!
Niște spaghete din grâu dur, le arunci în oală, când sunt gata fierte le ameteci cu pesto gata facut (Monini) si le stropești cu un strop de ulei de măsline si voila…masa e gata!
@Ancutz, și știi tu că n-au calorii la fel cum cele normale?
Aveam impresia ca nu cenzurezi comentarii scrise pe un ton civilizat.
@mariuspa, și unde vezi tu că am cenzurat? Ți-am și răspuns la comentariu. Tot civilizat, desigur.
Am comentat ieri si a disparut. Mi s-o fi parut…
@mariusp, dacă de referi la acest comentariu, nu n-a dispărut.
Dovleac la cuptor cu scortisoara.
La iarna LCHF. dietdoctor.com
Pastai (cu dovlecel fript) cu mujdei.
Legume fripte cu sos gremolata (coaja de lamaie , ulei, sare, otet, patrunjel).
Nu e foarte dietetic dar sunt bune: paste cu dovlecel, rosii cherry, lamaie, samburi de pin (daca pui si parmezan, nu mai sunt de dieta si nici vegetariene)
Halloumi fript (+ salata tabouleh)
http://www.jamieoliver.com/recipes/category/special-diets/vegetarian/ multe idei bune pe aici
Astrele zic că o să cunoști o specialistă în diete care o să te lase să mănânce și gura ta ceva mai de doamne-ajută.
Că le strici oamenilor gardu’.