Azi m-am “delectat” cu o scurtă repriză de shopping. Mi-am luat rapid niște “adidași” si exact când mă pregăteam s-o iau din loc, fericit că “zbenguiala” prin magazine n-a durat mai mult de cinșpe minute, am văzut cei mai mișto converși evăr. Da’ erau atât de mișto că n-am mai ținut cont că abia îmi cumpărasem ceva de încălțat, mi-am zis că trebuie să-i am și p-ăștia. Atunci, pe loc, imediat. Și cum cei de la raft erau cu un număr mai mici față de cât port eu, am chemat un băiat de-acolo și am cerut unii mai mari.

-N-avem!

Mda, normal că n-aveți, că doar nu era să am eu noroc.

-Ești sigur? Nici măcar n-ai verificat.

-N-am de ce să verific, la raft ținem cel mai mare număr.

M-a luat capul instant. ‘Mi-aș picioarele. C-așa mi se-ntâmplă numai mie. Tipul de la magazin vede că m-am cam înnegrit și mă ia cu duhul blândetii:

-Lăsați că facem altceva. Mergem la casă, băgăm codul în sistem și vă spun dacă avem numărul dumneavoastră la alt magazin de-al nostru.

M-am însuflețit brusc.

-Perfect, hai să facem așa. 

Mergem la casă. Îi șoptește fetei de-acolo ceva la ureche. Aia surâde în colțul gurii, se uită nițeluș ironic la mine și apoi zice tare:

-Să știți că nu există număr mai mare, nu se produc. Pentru că sunt… de damă.

Apoi îmi arată pe cutie scris “women” și-mi zâmbește larg cu toți dinții.

Acu’, ce voiam să zic. Converșii cei minunați erau exact, dar exact la fel, cu cei din poza de mai jos. Și i-aș încălța fără niciun fel de tresărire. Vi se pare exagerat sau ceva? Adică eu de ce n-aș avea voie să port bleu/turquoise? E interzis prin lege sau cum? A propos, donez o bere (chiar și două) celui care îmi dă un pont despre unde-aș putea găsi o pereche de Converse identică, numărul 41 sau 41 și jumătate.

mihai_vasilescu_conversi_bleu