36,820 cititori

Sângele meu are o tentă de albastru

Text scris de Sorin B, colegul nostru de comentarii, cel care și-a ales să practice meseria de polițist.

………………………………………………………………………

În lumina recentelor evenimente din SUA, vreau să vorbesc puțin despre asta, având în vedere informațiile care au ajuns la mine prin intermediul mass-media și net. Am înțeles că, un polițist a ucis un bărbat de culoare, în timp ce prietena lui era pe stream, pe FB. Nu am toate informațiile despre caz, nu știu de ce polițistul respectiv a luat decizia de a folosi armamentul din dotare și de a suprima o viață. Rezultatul a fost că un om a murit. Aici aș vrea să insist puțin. Ce se întâmplă cu un om în uniformă, dotat cu o armă letală, pus în fața unei situații în care decide să facă uz de ea? Nu pot vorbi pentru toți, am să vorbesc pentru mine: este vorba despre o fracțiune de secundă, în care timpul parcă se dilată, în care degetul se chircește în garda trăgaciului și, după o fracțiune de secundă, se aude bubuitul care precede plecarea glonțului care, odată plecat, nimeni și nimic nu-l mai poate întoarce. Rezultatul? Vă las pe voi să vă imaginați, dar nu cred că vreți. Cam atât despre prima parte.

Mă voi opri la partea a doua. Așa cum ați văzut, poate, a urmat un miting de protest și niște demenți au început să tragă cu arme cu lunetă în polițiștii aflați la fața locului. A urmat un carnagiu. Din câte știu eu, au fost 11 victime (cu scuzele de rigoare, dar, după eveniment, am refuzat să urmăresc, din motive ușor de înțeles, așa că îmi cer scuze dacă s-au strecurat greșeli în ce spun).

Nu vreau să sune patetic, dar am să încerc să spun exact ce am simțit când am văzut imaginile de la fața locului. Momentul m-a dus cu gândul în 2008, 17 martie, Mitrovica, Kosovo. Poate am să vă povestesc într-un post separat ce s-a întâmplat acolo și ce amintire am sub rotulă. Dar, despre asta, nu acum, nu aici. Cine dorește, poate da search pe google și va înțelege.

Am închis ochii și am fost acolo, în piața respectivă, am auzit fiecare fâșâit al gloanțelor care au ucis camarazi de dincolo de ocean, am văzut cu ochii minții oameni alergând spre adăpost, am auzit fiecare bubuitură, am simțit arsura fiecărui glonț, de parcă ar fi trecut prin mine.

Da, am închis ochii și am fost alături de camarazii mei, cei cu sângele albastru, nu pentru că ar fi de neam nobil, ci pentru că odată ce îmbraci uniforma, din albastrul ei închis culoarea începe, în decursul anilor, să se scurgă și să intre prin piele, amestecându-se cu sângele tău.

Am văzut niște demenți care au înțeles că acesta e singurul răspuns: să ucizi. L-am văzut pe ucigaș, l-am văzut pe clădire, ascuns în spatele lunetei, dominat de o lașitate perversă, cu un singur gând înfipt în creier: să ucidă. L-am văzut cu încetinitorul, l-am văzut cum privea prin lunetă chipul polițistului aflat acolo, la datorie: liniile de ochire fixate sub linia frunții, respirația reglată, adusă la minimum, o expirare, după care, degetul din garda trăgaciului s-a strâns ușor; o smucitură în umăr și, din țeava neagră a plecat bucata de plumb îmbrăcată în cupru, care, după o fracțiune de secundă, s-a oprit în fruntea celui de dincolo de lunetă. S-a oprit sub cascheta cu simbolul autorității, s-a oprit sau a trecut; dar a oprit, într-o fracțiune de secundă, vise, dorințe, a oprit o inimă largă, mare, să bată.

L-am văzut pe ucigaș, căutând, cu un rânjet sardonic, următoarea victimă și l-a găsit: un puști de 20 și un pic de ani, un copil, care ieșise de curând de pe băncile școlii. L-a privit prin lunetă, timp de câteva secunde, în timp ce Lucifer îl bătea discret pe umăr, încurajându-l, șoptindu-i la ureche să nu se oprească. L-a găsit și, cu un zgomot scurt, un înger al morții și-a întins aripile și l-a cuprins pe puști în brațe, în timp ce sufletul lui zbura în cercuri largi spre infinit.

Am văzut oamenii cuprinși de panică, am văzut carnagiul, am văzut vânătoarea de oameni, am văzut safari-ul albastru și m-am îngrozit, poate pentru prima dată după mult timp, pielea s-a încrețit și înăuntrul meu s-a făcut gol, un gol imens, secunde bune.

După tot ce am trăit, alături de frații albaștri de peste ocean, am decis: am publicat pe profilul de Facebook un text în care am rugat pe toți cei care sunt împotriva Poliției Române să mă scoată din lista de prieteni. De ce am făcut asta? Pentru că nu voi tolera și nu voi permite nimănui să murdărească simbolul pe care eu și mulți alții ca mine îl purtăm cu mândrie. Este dreptul meu să spun NU și voi spune NU, clar, răspicat.

Nu încerc să conving pe nimeni că Poliția Română este vreo fată mare; departe de mine gândul acesta. Nu cer nimănui s-o respecte: fiecare are dreptul să simtă, să facă, să gândească, tot ce dorește. Dar, pot spune NU și voi spune NU oricărei încercări de a defăima instituția din care fac parte cu drag. Eu o voi respecta, pentru că așa vreau EU. Nu voi lăsa pe nimeni să mânjească în nici un fel uniforma pe care o port cu drag, cu mândrie de 22 de ani. Nu voi permite nimănui să jignească meseria pe care eu am îmbrățișat-o acum mult timp și, pe care, am făcut-o cu pasiune, în ciuda tuturor greutăților.

Mesajul meu s-a adresat tuturor acelor ”blue brothers”, care înțeleg că, odată aleasă, meseria aceasta devine parte din tine, din ființa ta. Lor, celor care își fac meseria cu drag, care sunt și rămân cinstiți, celor care și-au dedicat viața apărării celui de lângă ei, pentru ei a fost mesajul. În fața lor mă închin. Cei care au înțeles altceva din meseria aleasă și care, prin faptul că cer/acceptă șpagă, celor care înțeleg să comită abuzuri, pentru ei am un mesaj simplu: drum bun spre Jilava și zile cu soare rupt de gratii. Locul vostru nu este lângă noi.

Pe final, am să încerc să definesc polițistul, așa cum îl văd eu și, cum cred că îl vedeți voi, cu scuzele de rigoare, dacă greșesc. Polițistul trebuie să fie model de cinste și onestitate, trebuie să fie o mână de fier într-o mănușă de catifea; trebuie să fie vigilent, să fie un munte în fața celor care spun nu respectului pentru lege. Mă opresc aici, vă las pe voi să continuați.

Cam atât: am promis că voi fi scurt și sper că m-am ținut de cuvânt și nu v-am plictisit, dragii mei.

Vreau să faceți un efort de imaginație și să vă închipuiți că, de mâine, Poliția Română a fost desființată. Imaginile care vă trec prin minte sunt horror? Perfect!

În final, nu vă cer decât să încercați să vă deschideți inima, mintea și să înțelegeți rolul nostru, al celor care am jurat să vă apărăm.

Voi încheia așa cum v-am obișnuit: hai să fiți iubiți!

P.S. Sunt aproape sigur, mai cercetez un pic, că unul dintre ofițerii de poliție împușcați mi-a fost coleg de misiune în Kosovo. Poate acum înțelgeți mai bine de ce am scris mai sus.

mihai_vasilescu_politie

91 de păreri la “Sângele meu are o tentă de albastru

 1. Eu nu am talent la scris.
  Dar, având în vedere faptul că și eu sunt polițist, cu o vechime de un sfert de veac, pot confirma și susține întrutotul cele scrise.
  AM ZIS!

  Comentariu beton! Thumb up 33 Thumb down 5

  • @Andrei. Multumesc pentru susținere.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • @SorinB sunt acord cu tine, sunt din zona, stiu ce zici, din pacate putini inteleg.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 1

  • ai impresia ca daca pui “am zis” la sfarsit cuvintele tale capata brusc o importanta mai mare?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 12 Thumb down 11

  • Da

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

 2. O, Doamne ! Ce o fi in sufletul tau..

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Bianca. Nu ai idee, mai ales că sunt aproape sigur că unul dintre ei a fost cu mine în misiunea din Kosovo.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • Da, am citit. Am citit textul cu intreruperi, de felul meu nu sunt o sensibiloasa, imi pot inchipui doar ce este in sufletul tau . 🙁

   Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Bianca. Apreciez ce spui, iar cuvintele sunt sărace. Mulțumesc din nou

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 1

 3. Ma bucur ca esti atat de dedicat, dar simt in tine o urma de extremism. Sunt convins ca se datoreaza celor traite pana la ora actuala. Sunt convins ca romania are multi politisti buni, dar sunt si multi politisti care fac de rusine aceasta meserie. si cum multi dintre noi am Interactionat cu astfel de politisti, permite-ne sa nu avem tot timpul cea mai buna parere despre politia romana.

  Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 3

  • @Radu sibiu. Nu înțeleg de ce consideri și unde ai simțit urma de extremism. Poate mă lămurești, te rog. Am spus și în post, Poliția Română nu e fată mare, iar, printre cei 55000 de polițiști sunt și inculți, jigodii, incapabili, piloși, șpăgari. Rolul nostru, al tuturor, este să îi identificăm și să îi obligăm să dezbrace haina. Simplu. Și eu și tu și toți avem mijloacele necesare la îndemână, pentru a putea face asta. Problema e să vrem

   Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 2

  • Sorin chiar nu a fost extremist!
   Ba chiar a permis sa avem propriile păreri despre aceasta instituție!
   Întrebarea mea pentru tine :
   Tu ce ai făcut concret în legătură cu acele cazuri deosebite?
   Sau te-ai mulțumit doar la înjurat și generalizat???

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 12

  • @Andrei, Bine punctat. Sunt curios de raspuns.

   Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 0

  • Iti arat eu extremism: “Dar, pot spune NU și voi spune NU oricărei încercări de a defăima instituția din care fac parte cu drag. Eu o voi respecta, pentru că așa vreau EU.” In fata nenumaratelor dovezi ca polita romana este o institutie corupta pana in maduva oaselor el va spune NU oricaror argumente si relatari. politia romana este o mizerie plina de spagari, inculti si jigodii.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 7

  • Păi vezi dacă scoți doar un paragraf?
   Când citești întregul, nu mai e la fel.
   Chiar și tu poți sa îți exprimi părerea. Cu toate ca nu sunt de acord cu tine.
   Nu în totalitate.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

  • Asa este Radule, insa trebuie sa crezi ca politstii sunt ,,dupa chipul si asemanarea societatii” La fel ca tine si politistii interactioneaza si cu oameni buni si cu cei rai, totodata provin din aceeasi societate, sunt produsul ei. Sa nu crezi ca politistii din alte state sunt cu mult mai buni dpdv profesional decat cei romani, in schimb sunt mult mai bine dotati dpdv logistic, iti spune unul care a trait faptele astea ,,pe viu” si cunoaste bine sistemul. Ca atare, permite-mi sa nu am tot timpul aceeasi parere despre toti,,cetatenii” din Romanica 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 4. Dacă lumea ar fi perfectă, n-ar fi nevoie de forțele de ordine. Dar asta fiind imposibil nu pot decât să spun un lucru, oamenii cu gânduri curate pot dormi liniștiți atâta timp cât polițistul își face datoria.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

 5. Sorin, am citit şi pe pagina ta de fb comentariul, dar acum chiar s-a zbârlit părul pe mine. E foarte trist când oamenii devin o gloată ucigaşă. Din păcate astfel de lucruri s-au întâmplat şi probabil se vor mai întâmpla.
  Tot respectul pentru tine şi cei care nu îşi murdăresc uniforma.. Acum nu vreau să comentez şi despre “uscături”, nu e momentul, poate va fi în viitor o discuţie şi pe tema asta.

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @GabiI. După cum spuneam în post, există. Apreciez discreția ta. Da, putem și vom discuta despre ei, oricând. Avem dreptul să îi facem vizibili. Avem obligația să le cerem să dezbrace uniforma. Postul meu de astăzi este despre altceva și mă bucur că ai înțeles. Sărut mâna.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

 6. Eu dorm mai linistita cand stiu ca exista si oameni ca tine in fortele de ordine,sincer.Ma intreb insa ce se intampla cu voi,cei care sunteti obligati sa luati o decizie de viata si de moarte,dupa ce se termina totul,dupa ce conflictul a fost stins si dupa ce se asterne praful peste ceea a ce a devenit stire tv.Ma intreb pentru ca sunteti si voi tot oameni sub acea uniforma si trebuie sa traiti cu decizia luata intr-o fractiune de secunda…pe cand noi,ceilalti,ne chinuim sa traim cu deciziile noastre luate in zile,saptamani,luni.Fie si numai pentru curajul deciziei voastre de moment care ne pastreaza pe noi in siguranta,ma inclin si va multumesc pentru ca existati!O zi faina!

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Andreea. Am spus și în post: momentul respectiv este de coșmar. Și, partea cea mai grea este să reușești să trăiești cu amintirea unei decizii de acel fel. E atât de complicat de povestit, încât îmi vine greu, dar încerc și eu cât pot. Mulțumesc și eu că exiști și mulțumesc pentru aprecieri. O zi faină

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

 7. Sorin, pe lângă ce ai scris tu despre mâhnirea ta aș mai adăuga, dacă-mi este permis, și mâhnirea mea, având în vedere că ucigașul ăla scelerat a fost militar, ori eu ca militar cu 20 de ani vechime, mă simt ca și cum un coleg de-al meu a făcut odioșenia respectivă. În plus, mai este știut și faptul că între militari și polițiști au fost colaborări foarte bune în misiunile comune, oriunde s-au desfășurat acestea.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 3

  • @diabloic. Nu am știut că ești militar. felicitări. Să știi că, în misiunea din Sudanul de Sud, cel mai bun prieten a fost (și a rămas) un căpitan de la voi. Ne-am înțeles de minune. La fel și cu băieții voștri și cu jandarmii în Kosovo. Știi, cei care poartă o uniformă, indiferent de culoare, fac parte din acel band of brothers și sentimentul e minunat.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Sorin, adevăr grăiești cu exprimarea band of brothers 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 0

  • @diabolic. Știu, de asta am și spus-o. Sunt puțini cei care simt band of brothers, dar, sunt importanți.

   Comentariu beton! Thumb up 5 Thumb down 0

 8. @Sorin, inculții și jigodiile trag mai mult în balanță. Mai ales ca ăia ori sunt sprijiniți, ori sunt factor decizional. Așa că ce să spun, bucuta-te de salariul tău, de aventură și de desele animate.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 9

  • @Fido. Jogodiile și inculții nu trag deloc în balanță. Sunt acolo și pot fi convinși să plece în zările calde. Mulțumesc. Am să mă bucur și de salariu și de aventuri, dar, mai ales, de desenele animate. O zi frumoasă.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 6

 9. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 6 Thumb down 24

  • @Fido. Nu știu cine ești și, sincer, nu mă interesează. Dacă tu ai plăcerea de a mă jigni, perfect. Eu îți voi răspunde prin ignore total. Ca să îți răspund, ar trebui să cobor prea multe trepte pe scara evoluției și nu am de gând. Din acest moment, toate comentariile tale vor fi tratate exact după cum merită: ignore.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 4

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 4 Thumb down 23

  • Fido: Ce noroc pe umanitate ca ești tu geniu!!!!!!

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 3 Thumb down 15

 10. Frumos! Ai pus pasiune in randurile tale. Subiectul de astazi este foarte frumos ales. Mie imi plac tare mult oamenii asumati, care au valori in care cred si nu se dezic de ele. Exista diferente intre oamenii de la voi, ca de altfel in orice domeniu de activitate, dar mi-ai dat o alta perspectiva a parerii mele prin randurile tale.
  Bafta!!!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

 11. In nici-o meserie nu exista padure fara uscaturi. Deci nici in politie. Este frumoasa ca meserie, binenteles pentru cei care au si aptitudini. Este nobil sa vrei sa faci bine, sa traim intr-o lume in care sa nu ne uitam cu spaima peste umar in fiecare secunda, si sa stim ca avem la cine apela.. Dar, pentru ca exista si-un dar……la fel ca si in orice alta meserie exista si riscuri. Eu personal consider ca acel politist care l-a impuscat pe cel din masina in care era cu prietena, nu are si nu va avea nici o scuza pentru gestul lui. Bine, aici este si o greseala a USA unde se considera armele un fel de tacamuri pentru servit masa, si le poate achizitiona oricine{ legal sau nu}.Tristetea ta o inteleg,….la fel de bine inteleg si tristetea parintilor si a prietenei celui ucis. Nu cunosc regulamentul de folosire a armei din dotare, deci ma opresc aici.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • @Dede Cati. Discuția este mult mai amplă. Greșeli s-au făcut mereu și se vor face. Eu m-am concentrat doar asupra unor aspecte. Atât. postul meu a fost un simplu mod de a vedea lucrurile. Nu e cel mai competent și nu deține adevăruri absolute. Este doar o părere.

   Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Sorin, da, dar este o diferenta uriasa intre modul in care este pedepsit un civil cand greseste, comparativ cu un politist cand greseste.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • @Dede Cati. Îmi dai voie să își spn că faci o mare greseală? În fața legii sunt TOȚI egali. iar, pentru faptele penale comise în legătură cu atribuțiile de serviciu, se adaugă spor la pedeapsă, de obicei. Discuția este mult mai largă, dar, încerc să subliniez că NU asta e ideea postului meu

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 6

 12. Ce se intampla in USA este consecinta unui regim lejer al armelor si munitiilor, a educatiei proaste si a excesului de zel (justificat sau nu, habar n-am) al politistilor de acolo, care, bazandu-ma doar pe ce aud pe la stiri, se cam cred cowboys in vestul salbatic. Nu ma intelegeti gresit, nu vreau sa gasesc scuze pentru oligofrenul care a tras. Nimic nu justifica violenta sau crima. Doar constat care sunt cauzele.
  Din fericire, la noi nu se intampla asa ceva si un mare merit il au serviciile si Politia Romana. Inca mai consider ca Romania este una din cele mai sigure tari, comparativ cu altele pe care le-am vizitat sau cu cazuri pe care le-am auzit.
  In privinta a ceea ce ai scris tu….hmm…..sa vedem…

  “..Pe final, am să încerc să definesc polițistul, așa cum îl văd eu și, cum cred că îl vedeți voi, cu scuzele de rigoare, dacă greșesc. Polițistul trebuie să fie model de cinste și onestitate, trebuie să fie o mână de fier într-o mănușă de catifea; trebuie să fie vigilent, să fie un munte în fața celor care spun nu respectului pentru lege…. ” – @SorinB, tu poate asa il vezi. Eu, cu cateva exceptii, nu prea il vad asa, din pacate. Si acele exceptii sunt nesemnificative. Nu are rost sa discutam despre politie, politie rutiera, politie locala, jandarmerie. Eu stiu diferentele dar nu ma incalzesc cu nimic. Nu ma contrazic deloc. Da, nu se trage cu pusca pe strazi, nu sunt psihopati si criminali in serie ca in alte tari, nu exista cartiere “interzise” nici atentatre teroriste, si asta, repet, este meritul politiei. Dar micile sicane, micile abuzuri, chestii nu deosebit de grave, dar sacaitoare si suparatoare, micii “dumnezei” care cred ca uniforma aia e pentru a-i pune deasupra cetateanului si nu in slujba lui, bocancii si bastoanele date, uneori, cu sete, ura si fara discernamant in capul nevinovatilor, toate astea fac ca imginea politistilor sa nu fie cea pe care ti-ai dori-o tu.

  “..Dar, pot spune NU și voi spune NU oricărei încercări de a defăima instituția din care fac parte cu drag. Eu o voi respecta, pentru că așa vreau EU. Nu voi lăsa pe nimeni să mânjească în nici un fel uniforma pe care o port cu drag, cu mândrie de 22 de ani. Nu voi permite nimănui să jignească meseria pe care eu am îmbrățișat-o acum mult timp și, pe care, am făcut-o cu pasiune, în ciuda tuturor greutăților…” – Ok, pe Facebook poti face chestia asta si multe altele. Ce te faci cu cei care fac asta in viata reala? Sa ma astept, la un moment dat, la vreun bocanc intre omoplati (nu neaparat de la tine) daca voi avea curajul sa zic ca niste politisti dobitoci mi-au facut si mi-au dres? Fiindca, da, cateodata cam asta se intampla. Va aparati intre voi, @Sorine, va acoperiti, sunteti, de multe ori, intangibili, chiar daca nu aveti dreptate, chiar daca faceti abuzuri. (cand vorbesc la persoana a doua plural, ma refer la un personaj colectiv din care poti sau nu sa faci parte – eu as zice ca nu faci parte, dar tu te incadrezi la exceptiile alea de care vorbeam mai sus 😉 ) Cred ca aici i-am raspuns si lui @Andrei, colegul care a sarit repede sa te sustina, si care i-a pus o intrebare lui @Radu sibiu. Da, de multe ori, @Andrei, nu prea ai ce face altceva decat sa injuri. Pentru ca, de multe ori, daca reclami un abuz sau o neregula facute de un politist, ti se rade in nas sau, mai rau, pici de fraier si iti faci dusmani.

  Inchei spunand ca m-a impresionat textul tau, respectul pe care il ai pentru uniforma pe care o porti, pentru colegii tai, pentru meseria ta. As vrea sa fie mai multi ca tine, mult mai multi, pentru a nu mai fi nevoiti noi, ceilalti, sa generalizam. E regretabil ce s-a intamplat, imi pare rau ca ai avut si prieteni sau cunoscuti printre cei ucisi. Sper sa nu mai existe un alt prilej pentru un asemenea text.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 2

  • @Ionut. Ar fi mult de comentat la ce ai spus tu. Un singur aspect vreau să subliniez, un aspect cu care nu sunt de acord. Ai spus că, în cazul în care sesizezi un abuz, ți se râde în nas. Nu știu dacă e așa în toate cazurile, se poate să fi întâlnit situații de genul ăsta și nu le neg. Dar, eu mă întreb dacă nu cumva trebue să avem curajul să facem lucrurile astea. Dușmani? Vom avea mereu, indiferent ce facem și cum/unde trăim.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 5

 13. Indirect am trait si eu asemenea momente atunci cand camarazii sotului au fost rasi de pe fata pamantului de catre un IED…:-((

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Camelia, Îmi pare rău să aud asta.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 14. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 7 Thumb down 16

 15. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 2 Thumb down 11

  • @Fido, de obicei nu intervin în comentarii când public câte un guest post, dar acum o s-o fac. Văd că-i aduci niste acuzații lui Sorin. Nu-mi dau seama dacă sunt reale sau trolezi. Sub acoperirea anonimatului, n-o să te ia nimeni în serios. Sorin știu cine e, pot să-l identific. Pe tine nu te pot lua de nicăieri. Prezintă-te, spune cine ești si explică ce vrei de la omul ăsta.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 2

  • @Mihai, răspunsul corect este că nici eu nu știu cine sunt. Rămâne sa constați asta atunci când e nevoie de noi. Nu trolez pentru că nu am de ce. Luați ce vă face să vă simțiți bine din informațiile primite. Eu nu mi-am ales acest job din aceleaşi motive ca Sorin. Eu și toți cei din mediul meu vom evita din acest moment contactul cu persoane ca el și ca tine. Suntem scârbiți de analogia asta, tu fa ce vrei cu ea. Și el. Crede-mă, nu aș murdări niciodată eroismul românilor mei. Mai ales pentru că nu voi mai fi niciodată întreg fără ei.
   Și mai e ceva: toate femeile soldat care si-au dat viața, să numească Sorin una. Mai ales că…. da. Din cauza lui si-a pierdut viața. Acum vreau sa văd cât de erou este.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 9

  • @Fido. Am hotarât să nu mai răspund la ce postezi tu. Dar, acum văd că mă ataci direct. Aici, în fața cititorilor, spune exact cine ești, de unde mă cunoști pe mine personal (dacă mă cunoști) și, mai ales, spune exact cine a murit din cauza mea, în ce condiții.

   Ia să vedem dacă ai curajul de a-ți asuma cele scrise.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @SorinB, nu are niciun curaj. De acum intră în spam.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Fido, mă lasă complet rece că o să eviți tu și cei “din mediul tău” contactul cu mine. Ideea este că ești atât de curajos pe cât lași să se vadă. Adică fix cât să jignești un om sub acoperirea anonimatului. Good job! A, și în cazul ăsta n-am nevoie să “constat când am nevoie de voi”. Din acest moment orice comentariu jignitor mai postezi, o sa rămână în spam. Na, dacă tot ne jucăm de-a anonimii…

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 16. Din păcate acolo mai toți au arme și pot face uz de ele(prin prisma indoctinarii prin jocuri/filme/emisiuni violente/ce instiga la violenta) extrem de usor! Deci, mitingul a fost momeala pentru victimele politisti. Multi americani sunt rupti de realitate, considerand ca sunt mai presus de ceilalti, chiar si față de ai lor? și la noi sunt bătuți/injunghiați/loviți cu mașina polițiști, deci extremiștii/elementele turbulente vor fi mereu impotriva legii? dar in America a fost clar un atentat impotriva polițistilor. Și totul de la un polițist ce a impușcat un negru. Dacă impusca un chinez?Chestiile rasiale sunt “spinoase” mereu? imi pare rau, sincer, ca asa ai aflat despre colegul tau? e o meserie frumoasa si periculoasa? ai curaj sa faci ce faci?

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 17. Sunt situatii in care chiar ca nu stii ce sa faci/cui sa te adresezi (referitor la faptul ca erai curios de un raspuns la ceea ce a postat Radu Sibiu;am incercat sa raspund acolo dar nu stiu de ce nu reusesc).
  Te admir pentru valori si sunt sigura ca tu chiar iti faci datoria.
  Dar pentru cei care se lovesc de reprezentantii Politiei care ar trebui sa aplice litera legii si nu o fac, te simti dezamagit si absolut deloc aparat.
  Eu am probleme cu fostul sot si de fiecare data cand am chemat Politia, mi-au spus ca nu au ce sa ii faca. Este atat de frustrant sa povestesti cunoscutilor cum m-a scuipat, lovit, amenintat individul si cand ma intreaba:”pai bine si Politia ce a facut?”, sa le raspund cum imi raspunde si Politia:”nu avem ce sa ii facem. Va rugam sa incercati sa va intelegi pentru copil, etc. etc si sa nu ne mai chemati pentru astfel de situatii deoarece va amendam atat de d-voastra cat si pe dansul.”
  Stiu, pare neverosimil dar este realitatea cu care ma confrunt.
  Si nu, nu am lasat lucrurile asa; m-am dus, am facut plangeri penale, etc. Dar sa-i fi dat politistii o amenda de fiecare data cand au fost solicitati, macar pentru tulburarea linistii publice, poate nu mai facea scandal, stiind ca nu pateste nimic. Sau sa-i fi dat amenda cand el a chemat Politia ca l-am acuzat eu ca mi-a taiat cauciucurile pentru solicitarea apelului 112 fara motiv real de urgenta. Cand au auzit politistii pentru ce i-au chemat, s-au intors pe calcaie spunand ca ei treburi mai importante de facut dar nu l-au sanctionat in niciun fel. Ceea ce l-a facut pe domnul sa mai apeleze pe acelasi motive Politia de cateva ori..

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • @Tweety. Îmi pare rău să aud asta. Nu cunosc speța în amănunt și nu mă pot pronunța. Este posibil să fie la mijloc lipsa de implicare a celor descriși de tine, sau, pur și simplu carențele legislative. Îți pot da doar un sfat: consultă un avocat specializat, el este cel mai în măsură să îți dea răspunsuri. Cât despre neimplicare polițiștilor veniți la fața locului, ai la îndemână modalități de a te plânge de atitudinea lor.

   După cum spuneam, nu merge totul ca pe roate în insituția noastră. Sunt oameni și oameni. Eu pot vorbi doar în numele meu.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 8

 18. Situatia in SUA si nu numai acolo a ajuns de asa natura incat in 2 secunde daca nu tragi tu, risti sa fii impuscat pe loc.
  Multi confunda Politias Romana cu angajatii ei si de aici apar tot felul de catalogari negative ale institutiei.De asemenea, e greu sa faci ordine intr-o tara corupta unde angajatii politiei au salarii mici si unde nu pot sa-si faca cu adevarat meseria. Daca politistul ar fi protejat de sefi, procurori si judecatori, elementele negative nu ar mai fi atat de sfidatoare si ar disparea multe dintre ele. Parerea mea este ca daca ar avea mana libera nu si-ar mai permite multi idioti sa-i sufle-n ciorba politistului! Fac comparatie nu numai cui tarile vestice ci si cu, de ex, Rusia, Ungaria, etc.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 2

  • @Gabriel Mircea. Domnule drag, nu va cunosc. Pot, doar sa va multumesc pentru ce ati scris. Va doresc o zi buna.

   Singurul comentariu…cred ca, intotdeauna trebuie sa existe un echilibru. Daca am avea mana libera, exista riscul abuzurilor. Mie de asta imi e frica, de aceea limitez pentru legi clare, protectie pentru politisti dar si pentru cetateni importiva abuzurilor comise fie de politisti, fie de alti functionari publici.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 19. Trebuie să fac niște precizări:

  1. Nu m-am considerat erou, nu mă consider și nu o voi face. Sunt un om normal cu bune și rele (mai ales rele:). Am ales meseria asta de drag și o practic atât de bine pe cât pot eu.

  2. Prin postul meu îmi apăr meseria și instituția. Am zis că nu accept să fie defăimate, pe pagina mea de FB. Acolo am dreptul să aleg ce vreau să postez și ce nu.

  3. Postul meu a fost un răspuns la ce s-a întâmplat în SUA.

  4. Fiecare cititor de pe blog are dreptul la opinia lui, pe care o voi respecta. Voi iniția sau continua dialog cu oricine, indiferent de părere. O singură clauză impun: respectul reciproc. Așa cum eu nu jignesc pe nimeni, nu accept să fiu jignit. SImplu. Cine are o problemă cu mine, îi dau adresa bucuros. Să vină și să îmi spună în față ce are de spus. Sau, dacă respectiva persoană are convingerea că, din cauza mea au murit oameni, sau că am comis vreo infracțiune, este liber să facă plângere la Parchetul competent. Atunci, voi avea și eu ocazia să mă apăr și să fiu față în față cu acuzatorul meu.

  5. O spun din nou: Poliția Română nu este o fată mare, neprihănită. Este o instituție vizibilă, care nu e iubită. Asta e realitatea. Cei din jurul meu, care întâlnesc acele cazuri de polițiști care greșesc sau refuză să își facă meseria, au posibilitatea de a adresa plângeri scrise la Serviciul Control Intern la DGPMB, Direcția Control Intern la IGPR, Corpul de Control al Ministrului la MAI, in funcție de gradul și locul de muncă al polițistului respectiv. Unitățile menționate, sunt OBLIGATE DE LEGE să răspundă în scris petiționarului, iar, în cazul în care acesta e nemulțumit de rezulattul cercetărilor, sunt căi de atac ale deciziilor.

  De asemenea, respectivele unități au obligația de a sesiza Parchetul competent dacă polițistul a comis vreo infracțiune.

  6. Dacă aveți plăcerea să discutăm pe marginea postului meu, perfect: voi încerca să răspund la orice întrebare. Dar, oameni buni, eu nu pot să răspund la toate spețele. Riscul de a da informații greșite este mare și nu îmi place ideea.

  7. Mesajul postului meu este unic: uciderea unor oameni NU ESTE UN RĂSPUNS la nicio tragedie.

  Vă rog scuzați greșelile. Graba

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

 20. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 5 Thumb down 16

  • @Papagalule, eu zic să desființăm și Armata și Pompierii. Sau mai bine, să desființăm tot și fiecare să fie pe cont propriu și să ne folosim de “cărțile sfinte” să ne conducem viețile! Ce zici? Instaurăm și la noi Sharia?

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 4 Thumb down 12

 21. Felicitari, Sorin! Acum, lasa blogging-ul si treci inapoi la invatat 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Irina. Sărut mâna. Am înțeles, să trăiți!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 22. E plin internetul de principiali! Nu poti exprima o parere despre un eveniment, nu poti empatiza cu niste oameni daca nu o insotesti cu un tratat de filosofie cu privire la toate problemele omenirii! Ce importanta are CUM este unul sau altul din politie? Ce importanta are CUM este in inginer sau altul? Niste oameni au fost luati la tinta de un dezaxat si un alt om care impartaseste axelasi set de valori a simtit nevoia sa se distanteze de cei care prezinta simptome incipiente…
  Sorin, eu sunt de acord cu ce ai scris si as fi ramas si tacut daca nu erau atatea comentarii pe aratura!

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 3

  • @Adrian. Multumesc pentru ce ai scris. Pe mine nu mă deranjează opiniile contra ceea ce spun/scriu eu, atâta timp cât sunt argumentate. Argumentelede genul ”că spun eu” nu au valoare pentru mine. Simplu.

   In plus, dacă nu existau hate-ri, nu aveam ziua faină….:)

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 1

 23. Mulţumesc.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @diana973. Eu ar trebui sa iti multumesc. Si o fac

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 24. Sorin B, din păcate, în ce privește Poliția Română, realitatea vine să te cam contrazică. Și asta pentru că vîrfurile și îndrăznesc să afirm majoritatea, nu prea fac cinste uniformei. Pentru că dacă ar fi altfel și ar fi vorba de doar cîteva uscături nu s-ar simți și n-am mai avea atîta haos pe străzi, atîtea furturi cu autori necunoscut, atîta indolență și teamă cînd maneliștii fac legea în cartier, atîta sluj la un telefon dat de un ciumeg cu bani și cîte altele.
  Cînd un ofițer ca cel din fruntea poliției de acum are doctorat plagiat dar șade bine mersi pe coadă că nu-l deranjează nimeni, cînd un semianalfabet ca Oprea transformă polițiștii în paji personali, cînd polițiștii curajoși nevoie mare protestează în piață acoperiți de măști Anonimus, nu prea ești credibil cu ce spui despre poliția română. Și nici nu prea e mare chestie să fii atît de pornit și înverșunat pe cei care văd cu ochii lor altă realitate. Că riști să rămîi singura floare cu care sigur nu se va face primăvara.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • @krantz. Iti respect opinia, e dreptul tau. Dar, daca cineva imi va demonstra ca, dintre cei 55000 de politisti, sunt 50% sau 60% corupti, atunci voi inchide gura. Pana atunci, eu consider procentele de corupti sunt destul de mici. Mi-as dori sa nu fie, dar asta este utopie, iar eu cred ca sunt destul de realist.

   In plus, m-ar fi bucurat daca ai fi citit cu atentie postul si ai fi inteles ce vreau.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • @Sorin, eu nu am spus că ar fi o majoritate de corupți ci că nu fac cinste uniformei. Și aici o poți face și fără să iei bani murdari. Prin nepăsare, prin delăsare, prin acțiuni de forță asupra unei băbuțe ce vinde la colț de stradă mărar fără bon fiscal în timp ce pe bagabonții de vis-a-vis se fac că nu-i văd. De altfel, populația și-a exprimat încrederea în Poliție și în ultimul sondaj pe care l-am găsit, http://www.gandul.info/stiri/sondaj-inscop-cati-romani-mai-au-incredere-in-armata-si-biserica-14769526 , aceasta e pe undeva la 52%.
   Eu rămîn la părerea mea că poliția și-a pierdut puterea și prestanța și cît timp lumea își permite să comenteze cu agentul pe stradă nu mi se pare un lucru de bine pentru poliție.
   Eu cred că am înțeles ce ai vrea. Poate că avînd și precedentul cu Godină se mai schimbă ceva. Poate…

   Comentariu beton! Thumb up 5 Thumb down 0

  • @krantz. La faza cu babutele, aia erau si sunt de la politia locala…care e cu totul altceva..aia nu sunt politsti. Sunt paznici de parcuri, gardieni publici. Te rog, nu fa confuzii.

   Despre incredere in institutie, hmm..sondajele nu reflecta intotdeauna realitatea, depinde cine le face…eu pot face maine un sondaj pe 1000 de persoane si rezultatul va fi 70%. Nu asta e relevant. Increderea populatiei este rezultatul muncii, atitudinii noastre, a tuturor politistilor,a respectului nostru pentru lege, in primul rand, a respectului pentru uniforma si cetatean. Aici vreau sa muncim. Eu o fac, sau incerc, atat de bine pe cat pot. Altii, langa mine, fac la fel. Si nu e putin.

   Da, o spun direct, deschis: oamenii isi vor schimba opinia despre institutie, cand o vom schimba NOI din temelii. Simplu.

   Despre putere si prestanta, e mult de discutat. Trebuie schimbarea la nivel legislativ, facuta. Agentii din strada sunt ciuda bataii unor sefi incapabili, din apcate, sefi ajunsi pe filiera politica. Cat timp isi baga nasul politicul, institutia va fi sau se va duce de rapa. Simplu. Profesionistii se formeaza prin educatie, in timp, foarte mult timp. AAAA, conteaza foarte mult ADN-ul propriu. Sunt unii care au intrat sa fie “jmekeri”, doar capoarta pulan si pot da amenzi…gresit, dar e un fenomen, exista.

   Putem discuta mult si bine pe tema asta.

   Nimic nu se schimba peste noapte. trebuie munca multa si, unii nebuni ca mine, isi doresc sa faca nebunia asta.

   Intrebare (si vreau raspuns sincer de la tine). Daca eu iti spun ca voi planta 1000000 de copaci, vei rade de mine, sau ma vei considera cel putin nebun, este? Si iti pot demonstra cum se poate face asta, cu exemple clare. La fel e si cu ceea ce am discutat mai sus.

   krantz, se poate si eu vreau sa se poata. Alaturi de mine vin cei cu sangele albastru si cei din afara sistemului. Si, vor veni…

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Sorin, cît timp pe uniforma unui agent scrie ”Poliția”, omul de pe stradă nu stă să facă diferența.
   Legat de întrebarea cu copacii, nu văd de ce te-aș considera așa? Timp și ajutoare să ai. Iar mișcarea merită aplaudată.
   Ideea e că, pentru a putea reuși să facă ordine în societate, poliția trebuie mai întîi să-și facă ordine la ea în curte și abia după aia să iasă pe străzi. Asta ar însemna credibilitate. Știu că e greu, vezi cazul Berbeceanu, dar asta e singura soluție. Că altfel e doar suflare în vînt.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 25. Are cineva idee pentru ce se organizase manifestatia respectiva? Numa zic…. atentie ca de obicei orice poveste poate fi spusa din (cel putin) doua perspective.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 26. @autor: Ce politie desfasoara operatiuni in afara teritoriului tarii? pm? ca nu ma prind ce fel de politist esti..

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Bruce. Sunt ofiter de politie din cadrul IGPR. In afara teritoriului tarii, sunt misiunile ONU (le gasesti pe site-ul http://www.un.org), unde participa politisti din absolut toate directiile, sau de la IPJ-uri. Se da examen (UNSAT), pe baza caruia, politistii respectivi sunt selectati pentru misiune. De asemenea, participa jandarmi si militari. Mai sunt misiunile OSCE si EU, la care, de asemenea, participa politisti din toate structurile, doar ca selectia este diferita, putin.
   EU sunt ofiter de polite judiciara. Mai pe intelesul tuturor, am terminat Academia de Politie si am inceput munca de jos, de la sectie, ulterior am lucrat pana la nivelul IGPR, unde sunt acum.

   PS. scuze, inainte de examene, sunt cursuri monitori ONU, dupa absolvire urmeaza examenele.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • merci de raspuns, m-am lamurit 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 27. RESPECT Sorin B!!!
  Nimeni nu o putea spune mai bine ca tine…sunt profund mișcat de cuvintele scrise de tine si înțeleg perfect ceea ce simți. La fel am simțit si eu, dupa muuuuuulți, mulți ani petrecuți în România ca și polițist și simt în continuare aici, peste ocean fiind și având aceeași profesie, poate un pic diferită ca denumire, în sensul strict literal și anume aceea de Deputy Sheriff. In esenta, dragul meu camarad, munca este cam la fel cu deosebirea ca aici sunt destul de mulți descreierați care ies la “vânătoare” de polițiști sau șerifi și nu se sfiesc sa folosească tot arsenalul pe care îl au. Spre exemplu, cel care a impuscat, în Dallas, 12 frați de-ai noștri din care 5 mortal, avea acasa un arsenal întreg de armament militar, muniție și tot felul de substanțe si materiale explozive care urmau sa fie folosite împotriva membrilor law enforcement și să producă foarte multe victime. Nivelul de pericol in care un polițist și familia sa, se afla zilnic, este foarte foarte mare oriunde acesta își desfășoară activitatea, in această lume.
  În încheiere, te rog să-mi dai voie să-ți zic așa…
  My dear brother in blue take care of you and your family. STAY SAFE BROTHER!!!

  BLUE LIVES MATTERS!!!

  Cu profund respect, de aici de peste ocean, te saluta un fost și actual camarad Eugen Stoica, fost polițist român in cadrul IGPR – BCCO care nu a mai suportat umilință la care eram supus/supuși zilnic de mizerabili care au condus și încă mai conduc tarisoara noastră dragă și a plecat departe, departe.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • Mulțumesc pentru vorbele frumoase. Știu și eu ca munca de polițist în State este diferita,riscurile mult mai mari. Sții, am convingerea ca Michael Smith a fost cu mine în Kosovo. Ceea ce am scris, a fost din suflet. Mă bucur ca sunt oameni care apreciază. Sunt destui cei care înjură, lor le dau ignore.ma bucur sa team în lista mea . Sper sa mai vorbim

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Oricand cu mare drag Sorin.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Mike nu a fost in Kosovo, Sorin. Probabil are o fata mai comuna. Deci…
   Michael Smith, 55, Dallas Police Department officer.
   Michael Smith was a 27-year veteran of the Dallas Police Department — the longest-serving member among those who died in the shooting.

   Smith also worked as a uniformed security guard for his church, the Watermark Community Church in Dallas.

   Smith was a U.S. Army Ranger before joining the Dallas Police Department in 1989.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 28. @SorinB: Frumos, spus cu multa pasiune, subiectivitate. Dacă aş fi avut ocazia sa citesc rândurile tale pe la 18 ani eram acum poate in poliție… Azi, la 35 de ani, intrebarea care mi-o pun citind ce ai scris: de ce nu te revolta ca un on de culoare a fost impuşcat la fel de mult? De ce nu ai vazut in fata ochilor diavolul din spatele politistului? De ce nu ti-a aparut ranjetul politistului in fata ochilor si durerea celor care au cunocut victima? Nu conteaza daca a fost un ucigas, talhar, violator sau pedofil… Eu nu vad nici o diferenta intre situatii…dar poate la 35 inca sunt naiva …
  Cu respect pt meseria ta pt ca stiu ca nu este usor..cu noi, oamenii de rand…
  Eli

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Eli, bineînțeles ca este subiectiv, cum sa fii obiectiv? Cum sa privești prin ochii unui ucigaș, tâlhar, violator sau pedofil, polițist fiind?
   Am 15 ani de serviciu numai în structurile de intervenție, știu despre ce vorbesc!
   Și sa știi ca ma străduiesc sa ii înțeleg pe cei despre care vorbim!
   Tu sau oricare din cei care citiți, credeți ca în momentul în care viața va este amenințată mai aveți timp de obiectivism ori analiza a situației în ansamblul ei?
   Eu, dar și cei pe care ii cunosc și cu care lucrez, nu sunt în stare de astfel de analize!
   Doar reacționezi!
   Nu ca sa îl omori pe cel care te amenință.
   Doar să îl oprești.
   Sigur că ești tentat uneori să dai o lecție (bătaie), ba chiar am făcut-o acum 15-14 ani!
   Recunosc și nu sunt mândru de asta!
   Dar, cu timpul ne maturizat și conștientizăm ca nu suntem nici judecători, nici calai
   Numai bine

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Eli. Am spus ca nu știu ce s-a intamplat acolo. Nu știu dacă polițistul care a tras a fost în legitima apărare sau a comis un abuz. Ăsta doar justiția trebuie sa spună. Ești tu sigura ca cel din mașină nu avea pistol?!?? Eu nu știu. Eu am comentat ce au făcut niște imbecili care au tras fără discernământ. Orice polițist care comite abuz, trebuie sa plătească. Simplu. Mâine, dacă un coleg de-al meu te injura/bate, etc….tu vii și mă împuști pe mine??? Ăsta era esența postului. Dar, fiecare e liber sa înțeleagă ce dorește.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 29. In dulcele stil traditional romanesc comentariile au alunecat spre penibil si grotesc. O tragedie… Asa vad eu cele petrecute in SUA. Si cred ca totul pleaca de sus. De la , onor, conducerea fiecarei tari. De la faptul ca nu exista o cultura si educatie a intelegerii democratiei. Fiecare o intelege cum vrea. SUA, campioana in acest domeniu are mari deficiente in domeniu… Asa vad eu lucrurile. A comenta, noi cei de aici, ce s-a petrecut acolo e ca si cum Dorel s-ar apuca de prognoza meteo pe Marte. Revenind la oile noastre, a se citi ciobanii nostri… Nu pierdem nici o ocazie de a ne face de cacat in fata altora. Trebuie “neaparat” sa vada toata lumea cat de murdari la cur si gura suntem. Felicitari celui care a scris articolul. Politist sau nu. Felicitari Omului ce empatizeaza cu cei aflati in suferinta chiar daca sunt la mii de km. Am ajuns sa criticam sistemul… OK, e dreptul nostru si merita criticat, dar hai sa ne criticam si pe noi daca vrem sa fim corecti asa cum ne pretindem. Pe zi ce trece ma conving ca anarhia si faradelegea se instaureaza peste tot in lume.

  Comentariu beton! Thumb up 5 Thumb down 0

  • Nu pot comenta. Respectele mele. Despre comentarii? Nu mă deranjează cele care sunt argumentate. Fiecare are drept la opinie. Putini au înțeles postul. Pentru mine ei contează. Marea majoritate de pe blog sunt oameni super inteligenți. Ceilalți, care știu doar sa înjure, au și ei rolul lor

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 30. @SorinB…tot respectul.
  Legat de politia romana…lucrurile se misca inspre bine, dar pana nu-i respectam la ce rahat le cerem sa ne respecte?…ia injurati un bucatar sa vad ce mancati din farfurie…sau un mecanic sa vad cum va repara masina…
  Ex: Duminica pe la 10 plec cu una din masini…filtru de politie, verificau inst. de lumini…desigur sunt oprit – torpedoul gol (in graba uitasem actele acasa – nu circul cu respectiva masina).No acuma ce trebuia sa fac? sa ii cer OZU?…sa ma cert cu el?…nu – miam asumat gafa, dar la un control amanuntit pola RCA…mno zic acu am belit belingaru’…ete ca nu…dupa ce am ascultat ce a avut de zis el ca politist, i-am explicat de ce nu am actele la mine dar ca de asigurare nu stiam ca nu mai e…bineinteles ca am facut asta dand vina pe mine ca nu am verificat nu pe el ca ma oprit…acuma astept de la toti gica contra sa imi spuna ce amenda am luat.(si da…am facut parte din statistica PRO Tv cu amenzile).A…si la sfarsit i-am multumit frumos si i-am urat servici usor…fara ironie.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Io presupun ca ai luat un avertisment. Cel mult o amenda pentru lipsa documente,,,,,

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 31. Din punct de vedere emoțional e bun articolul! Persistă in mintea mea, totuși, niște întrebări aproape retorice.
  De abuzurile celor cu sânge aproape albastru împotriva afro americanilor și nu numai nu ai auzit nimic?
  Nu îți este rușine că te-ai inhaitat cu amicii de peste ocean să distrugeți o țară care își merita un viitor mai bun decât sa fie fărâmițata in avantajul amicilor tai de peste ocean si al amicilor amicilor tai din Europa?
  Iugoslavia putea deveni o forță in Europa, un popor mândru și neînfricat iar voi v-ați adunat o haită de șacali și le-ati distrus țara si tu te și lauzi cu asta. Rușine!

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 32. Eu înțeleg perfect rolul polițistului și când văd unul corect și cum ar trebui să fie, îmi scot pălăria în fața lui. Situația din România o cunoaștem cu toții și e limpede că ține de calitatea umană a fiecărui polițist pentru a rămâne cinstit. Referitor la situația din SUA, nu știu dacă urmăriți ceea ce se întâmplă acolo. Abuzurile, crimele comise de poliție, au atins un nivel alarmant. De asemenea sunt conștient că nu sunt toți la fel, însă majoritatea sunt răi și îndoctrinați să subjuge orice drept al cetățeanului. Bineînțeles, sunt și cazuri în care cetățenii sunt cei răi. Însă, mă refer strict la acele abuzuri și crime comise de acei polițiști în situații în care nu se cerea violență sau uz de armă. E adevărat că asta nu justifică acei polițiști omorâți, care, probabil nu erau unii răi. Însă, violenta atrage violență, din păcate.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 33. Pingback: Un nou FENOMEN. Polițistul din Neamț cu cele mai tari mesaje de pe internet - Stiri-Neamt.ro

 34. Puștiu ….mai taie .Ai fost în 3 misiuni pentru ca ai dat spaga .Ce așterni tu aici sunt poveștile de viață ale altora .Ești o copie proasta a lui Godina .Dar se pare ca romanul e născut sa scrie ,orice și despre oricine . Subces …justitiarule care nu ai luat în viața ta spaga …?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.