Să presupunem că ai o fabrică de cuie. După ce produci primul stoc de cuie ai vrea să le și vinzi. Dar, să vezi ce, nu știe nimeni că tu produci cuie. Așa că următorul pas logic este să-ți promovezi fabrica de cuie. Și cum altfel, dacă nu pe Facebook? Faci o pagină, pozezi ăl mai frumos cui care iese de pe linia ta de producție, concepi și un text despre cât de bune, minunate și neasemuite sunt cuiele tale, iar apoi aștepți cu înfrigurare să dea lumea like și, mai ales, să-ți trimită comenzi impresionante de cuie.

Din păcate, ce surpriză neplăcută, se pare că nimeni nu este interesat de cuiele tale. Evident, nu înțelegi de ce. Doar ai fotografiat cu mâna ta cele mai mirobolnate cuie din depozit și Flori de la contabilitate scrie textele pentru pagina de Facebook atât de frumos. Uite așa trec vreo câteva luni pâna te prinzi că ceva parcă n-ar fi în regulă. Moment în care te hotărăști să-ti joci ultima carte: apelezi la unii care cu asta se ocupă și se spune că s-ar pricepe, la o agenție dă advărtaizing.

Client: – Bună ziua, știți, am o fabrică de cuie și aș vrea să-mi promovez cuiele. Puteți să mă ajutați?

Agenție: – Bună ziua! V-ați găndit bine, normal că vă putem ajuta. Haideți să facem ceva frumos și care să producă, să fie bine.

Câteva ore mai târziu.

Agenție: – Bună ziua! Avem o idee pentru promovarea fabricii dumnevoastra de cuie. Dăm drumul la o campanie “Ce s-ar fi făcut omenirea fără cuie?” și venim cu un concept prin care arătăm că până și „Mona-Lisa” a avut nevoie de un cui ca să poată fi pusă în valoare. Pornind de aici, vom evidenția câte mari realizări ale omenirii n-ar fi fost posibile, dacă n-ar fi existat cuiul, și facem legătura cu dumneavoastră, producătorul de cuie.

Client: – Cum adică? Și nu spunem nicăieri că fabrica mea de cuie produce cele mai bune și senzaționale cuie din Univers, la cele mai bune prețuri? Nu punem nicăieri pozele cu cuiele mele, cele mai cuie dintre cuie?

Agentie: – Păi, să vedeți, ați făcut deja asta și nu s-a întâmplat nimic notabil…

Client: – Nu discut! Vă bateți joc de mine! Pe banii mei, ori facem cum spun eu, ori o să lucrez cu alții!

mihai_vasilescu_fabrica_cuie

sursa foto