LATER EDIT

Gata, avem câștigătorii. Prin urmare, îi rog pe Onas1, Viorela și Ana Timuc sa-mi trimită câte un email cu datele de livrare, pe adresa de la „Contact”. Dar vreau să vă mulțumesc tutoror pentru implicare, pentru că este o campanie la care țin foarte, foarte mult. Mă înclin!

Exact acum o lună, scriam despre tentativa de înlesnire a legislației referitoare la mediu. Se pare că oamenii (a se citi „miniștrii mediului din țările Europei”) își văd nestingheriți de ale lor și, la începutul lunii iulie, o să aibă loc Consiliul care va lua în discuție această problemă. Pentru a atrage atenția că nu e în regulă să ne jucăm cu viitorul acestui continent și asupra consecințelor nefaste pe care le-ar putea avea o legislație prea permisivă, cei de la WWF au creat campania „Dă natura mai tare”, care la această oră este în plină desfășurare în 18 țări simultan, inclusiv în România.

Ei bine, cu ajutorul vostru, aș vrea să punem niște presiune suplimentară pe cei din Consiliul de Miniștri, iar pentru treaba asta, eu pun la bătaie trei bucăți Ipod Shuffle, ca să fie joaca mai interesantă.

Ce aveți de făcut pentru ele? Aproape nimic. Intrați pe platforma WWF, apăsați „Start”, compuneți rapid o piesă din câteva sunete din natură pe care le găsiți acolo (sunt predefinite, doar trebuie selectate) și apăsați „Trimite”, moment în care o să plece un email către Ministrul Mediului de la noi, Doamna Cristiana Pașca Palmer.

Atenție! Înainte de a putea trimite, o să vă ceară să vă logați și pentru asta aveți două variante: direct cu contul de Facebook sau doar cu adresa de email. Voi hotărâți ce și cum.

Ideea este că dupa ce ați trimis, o să primiți pe loc un email de confirmare. Exact ca ăsta al cărui început vi-l las aici:

Dragă Mihai

Mulțumim că ai dat mai tare volumul naturii! În Europa avem un patrimoniu imens în arii naturale și specii: păduri virgine ca cele din țara noastră, lacuri și râuri naturale, Delta Dunării – unică pe acest continent, mii de animale unice și rare, cum ar fi râsul, lupul, ursul, dar și fluturi, țestoase, sturioni și balene. … „

Clar? Atât trebuie să faceți. Copiați începutul email-ului de confirmare pe care-l veți primi și lăsați-l într-un comentariu la textul ăsta. Iar eu mâine seară (joi) trag la sorți cei trei câștigători. Am și un pont pentru voi: dacă utilizați mai multe adrese de email, foarte bine. Trimiteți de pe cât mai multe și vă creșteți șansele de câștig. Dar, repet, să fie diferite. Nu iau în considerare decât o singură dată aceeași adresă. Acum, vă mai las încă o dată link-ul pentru platforma WWF.

P.S. Nu merge cu șmecherii de genul să copiați textul pe care l-am lăsat spre exemplificare mai sus și să schimbați doar numele. Pentru validarea câștigătorilor voi verifica direct în platformă (am acces nelimitat) dacă s-a creat vreo melodie de la adresa de email care a câștigat. Deci, exclus să meargă trișatul. Dar zic eu că e o cauză destul de mișto ca să nu îndemne la lucruri de genul ăsta.

P.P.S. Ipod-urile vor ajunge la câștigători având în memorie „melodii din natură” create de useri din toată Europa. Le păstrați, le ștergeți, faceți ce vreți cu ele, vor fi acolo doar ca să vedeți că și în alte țări există oameni cărora le pasă de ce se va întâmpla cu continentul ăsta.

sursa foto