Treaba e că de plâns ne plângem cât de des putem. Cel puțin pe Facebook, nu există zi în care să nu văd postări pline de nemultumiri împotriva celor care ne hotărăsc destinele prin puterea semnăturii din pix. Iar aici, pe blog, în rarele ocazii când am mai catadicsit să mă simt si eu nemulțumit politicienii zilei (în rest, fiind prea scârbit ca să mai zic orice), am primit recomandarea să „fac ceva”.

Well, uite că acum putem toți să facem toți ceva. Se pare că diriguitorii Europei ne pregătesc niște suprize mai puțin plăcute, de genul înlesnirii legislației referitoare la mediu, la nivelul întregului continent. Mai pe scurt, ceva legi care vor duce pe termen mediu și lung la punerea în pericol a celor mai valoroase zone naturale și specii din țările Uniunii Europene.

Ok, știu că percepția generală este „caca-maca, dacă nu mă afectează pe mine, mă intersează prea puțin spre deloc”, că doar n-am inventat eu celebra „după mine potopul”. Da’ eu zic că până la urmă, dincolo de orice, Planeta asta e tot ce avem. Poate totuși nu se alege praful de ea.

Bun, acum vă zic repede ce putem să facem ca să le punem niscaiva bețe în roate, pentru că e fun, jur. Intrați pe platforma celor de la WWF, alegeți limba română (dreapta sus), apoi băgați-vă să compuneți o melodie (buton stânga jos). Stați liniștiți că nu vă trebuie aptitudni de Rahmaninov, o s-o compuneți din niște sunete predefenite, șmecheria fiind că sunt exact cele scoase de animale în natură. Eu am intrat și m-am jucat, e mișto.

Iar acum, vine partea funny. După ce-ați compus „melodia”, aveti la dispoziție butonul „trimite”. Ei bine, știti unde o expediați? Fix pe adresa de email (oficială) a Ministrului Mediului, Doamna Cristiana Pașca Palmer. Melodia voastră și niște cuvinte bine simțite. Deci, ne băgăm să-i umplem doamnei ministru căsuța poștală de triluri de mierlă, boncăluit de cerb și răgete de urs?

P.S. Campania este activă în 18 țări europene. Deci puteți să faceți același lucru, chiar dacă nu sunteți în România. Email-ul cu melodia va pleca spre Ministrul Mediului din țara pe care o selectați.

P.P.S. Aruncați un ochi și pe video-ul ăsta. Mie-mi place.

mihai_vasilescu_wwf