Post scris de Duamna Vio.

Azi mor 3 milioane de unicorni, pentru că alte 3 milioane de cetățeni români  au semnat o petiție prin care cer reglementarea Constituției taman la capitolul: „Cum și cu cine se poate împreuna capra vecinului?”. Duamna Liana Stanciu împreună cu varii ONG-uri au avut grijă să monteze 3 milioane de români împotriva comunității LGBT. Asta era ultima chestie de rezolvat în țară, Liano? Le-am făcut pe toate și mai trebuie „decât” să batem în cuie, prin Constituție, că familia e formată obligatoriu doar din bărbat și femeie?

Avem spitale funcționale și școli cu încălzire? A dispărut buda din fundul curții și avem apa la robinet? Avem protecție socială, infrastructură, toate merg brici și numai niște gay ne mai tulbură fericirea? Avem? N-avem! Suntem rupți în cur, dar grija celor 3 milioane de cetățeni e ce fac alții cu al lor.

Eu zic că Dumnezeu nu mai crede în noi. Se uită de acolo de sus și e complet dezamăgit când vede milioane de habotnici care cred că știu ei ce-i mai bine pentru alții. Asta e adevărata erezie din perspectiva mea, să crezi că deții adevărul absolut și să îl impui altora. Când tună afară, de fapt cred că încearcă ăla bătranu’ să ne spună: „Nu există normalitate, băi, proștilor! Nu există oameni normali, ci numai oameni pe care nu i-ați cunoscut încă destul de bine. Ne conducem toți cu blândețe și empatie prin golgota asta de viață și atât. Eu v-am făcut așa mișto și diferiți, dar v-au prostit religia și politica, de-ați început să vă rotisați pe rug și să vă băgați sulițe în ochi în numele meu. Mă dezic de voi și o să trec în locul vostru curcile, pe lista de ființe raționale, stilate și inteligente.”  

Dumnezeu nu mai crede în noi pentru că ne-am urâțit și ne-am înrăit peste măsură. Nu mai crede în noi pentru că nu ne vedem de sufletele noastre, ci ne băgam în sufletele altora și ne impunem regulile acolo. În sufletul altor oameni nu se intră cu bocancii și afecțiunea nu crește sau scade prin constituție. Altele sunt resorturile fine care ne fac să fim Oameni. Poporul ăsta nu știe să fie solidar și să își asume lucruri. Nu ne strângem să ieșim în stradă când Constituția e încălcată sau când e marțea neagră și orcii aia din Parlament își votează super-imunitatea, când mai dispar doi munți și-o vale sau când ard câteva zeci de tineri din cauza corupției. Suntem un neam de oi condus de lupi semianalfabeți, lacomi și flămânzi, dar asta nu ne deranjează și împotriva chestiei ăsteia nu semnăm nimic, nicăieri. Ăștia fură și diluează tot și noi suntem zen și stăm cuminței pe canapea. CSF? N-AI CSF!

Nu pricep.  Oamenii sunt greu de urnit și mă amărăște gândul că prima dată când reușește să arate solidaritate și coerență un grup foarte mare de oameni, de vreo trei milioane, așa, e când vor să le impună ceva altor cetățeni. Strângem rândurile distructiv și ne folosim drepturile civice pentru a le îngrădi pe ale altora. Halal!

Democrația stă într-un colț și plânge când ne vede. Îi vine să intre în pământ de rușine. Dintre toate motivele din Univers, pentru care putem cere referendum, noi l-am ales pe ăsta. Și cine a spus că dacă sunt Adam & Eve și nu, Doamne ferește, Adam & Steve, or să trăiască în pace și dragoste și o să fie numai zen și parfum de roze? Nu spune nimeni. Va dau eu niște exemple de cupluri din astea hetero fucked up, de se ascunde Constituția sub o piatră de rușine.

Mă uit cu tristețe la fețele celor care au depus petiția. Ce mândri sunt ei de heterosexualitatea lor pioasă. Și cel mai tare mă surprinde pretextul lor jenant: “Ce le voi spune eu copiilor mei, dacă văd doi gay?”. Păi e problema ta ce le vei spune copiilor, că nu e treaba altora să le explice, să ți-i educe sau să te educe. Este pur și simplu incapacitatea ta de a înțelege o speță și de a da explicații unor copii. Dacă nu știi să le spui ce-i cu oamenii aia, cel mai probabil nu te-ai prins nici tu… dar ai semnat împreună cu alte 2.999.999 de cetățeni scrisoarea care să le limiteze drepturile. Nici eu nu știu cum să le explic că o parte dintre cetățenii acestei țări încă trăiesc mental în Evul Mediu, dar voi încerca să înțeleg fenomenul de dragul lor și pentru binele meu. Aș mai întreba cu ce încurcă pe oricine că ăia vor să aibă drept de moștenire, de exemplu? Numai așa de-ai naibii? Pentru că sunt altfel? Ochi pentru ochi și… lumea va orbi. Poate de asta ne împiedicăm de toate nimicurile și ratăm mereu esențialul.

Cum ar veni, să moară capra vecinului și, dacă nu e hetero, să moară singură, dă-o naibii! Pentru că așa vor alte 3 milioane de vecini perfecți, hetero și preocupați de binele cetatății. Mă întreb cum or fi văzut să semneze împotriva paielor altora și nu i-or fi încurcat bârnele din proprii lor ochi?

P.S. [Și îmi aparține mie, nu Duamnei Vio]. Dacă e să mă întrebați pe mine, baiatul ăla, cântâciosul care e căsătorit cu Liana Stanciu ar fi trebuit să fie primul care să ceară desfacerea căsniciei pe motivele invocate de petiție. Nu de alta, dar nevastă-sa aduce bine de tot a bărbat. Și încă unul zdravăn, nu vreun hipster angelic purtător de eșarfă și blugi skinny. Dar asta, repet, doar dacă e să mă întrebați pe mine. 

mihai_vasilescu_capra_vecinului

sursa foto