Cum e să dai drumul la televizor vineri noaptea, pe la ora unu, să zappezi un pic pe motiv că nu te ia somnul și să dai peste “Asfalt Tango” al lui Nae Caranfil? Vă spun eu cum e. Nu mai schimbi canalul, mai ales dacă l-ai văzut o singură data, la cinematograf, când a apărut. Adică exact ce-am făcut și eu vinerea trecută.

Dar cum e să dai să intri în lift a doua zi dimineață, sa se deschidă ușile și în cabină să dai de Dan Chișu căruia să-i spui “ce chestie, acum câteva ore mă uitam la Asfalt Tango, pe Prima, și acum ne întâlnim în lift”. Pretty cool, nu?

Ei bine, și întâmplările de genul ăsta fac farmecul unui festival de film. Pentru că faza de mai sus este reală, fix așa s-a întâmplat sâmbata trecută, când eram la Festivalul Internațional de Film BUZZ CEE, la Buzău. Din păcate n-am stat decât o zi și jumatate acolo, dar evenimentul a a vut loc pe parcursul a patru zile (între 4 și 8 mai). Dar pot să vă spun că publicul a avut la dispoziție 53 de filme. Not bad. N-o să vi le înșir aici pe toate, că nu-s nebun, dar vreau să vă zic care au fost cele patru categorii la care s-a concurat și filmele care au câștigat. Pentru că sunt deosebit de drăguț și numai pentru voi trăiesc, v-am dat mură-n gură și trailerele. Cu plăcere!

Trofeul Long Buzz (secțiunea lung metraj) – Sin & Illy Still Alive (Germania, 2014)

Trofeul Real Buzz (secțiunea documentar) – Roboțelul de aur (România, 2015)

Trofeul Short Buzz (secțiunea scurt-metraj) – Dispozitiv 0068 (România, 2014)

Trofeul Pop Buzz (premiul special al publicului) – Zăpada/Snow (Bulgaria, 2015)

De-aia ziceam în titlu că îmi place când se întâmplă chestii. Și-mi place că se întâmplă si în alte orașe, nu doar în București, unde publicul este oricum semi-plictisit și blazat.

Long live, BUZZ CEE! Poate ne-om vedea și la anul, ca eu m-am simțit tare bine la voi acolo.

mihai_vasilescu_film

sursa foto