Treaba e că aseară am ajuns cam târzior acasă (a se citi pe la miezul nopții) și pentru că la ora aia oamenii normali dorm, nu scriu de nebuni pe bloguri, am simțit așa un fel de atracție irezistibilă către pat, pernă, pătură și alte obiecte din astea domestice care au avantajul de a-ți face somnul dulce.

Prin urmare, m-am târât cu greu până la laptop, dar chiar când mă pregateam să vă scriu că azi ne uităm după floricele pe câmpii și să-l închid, mi-am adus aminte că de multă vreme am eu o întrebare de suflet, pe care aș fi vrut să o las aici și să vă dau ocazia să răspundeți.

Oameni buni, există ceva în viața asta pentru care vă pare rău? Dar rău de tot. Nu mă luați cu „am ratat filmul de duminica trecută de la Mall pentru că nu m-am trezit”. Vreau ceva hard, ceva ce să țină de cele mai adânci resorturi ale voastre. Ceva care vă face pielea de găină atunci când vă amintiți.

Nu știu ce anume, fiecare puteți avea cu totul alte motive decât cele pe care le-aș imagina eu. O decizie pe care n-ați luat-o cum trebuie și acum ați da orice s-o schimbați. O persoană cu care v-ați certat și ați vrea să-i spuneți că vă pare rău, dar nu puteți din motive care vă privesc. O femeie pe care ați iubit-o (sau o iubiți) și n-ați putut niciodată să-i spuneti. Sau invers, un bărbat căruia n-ați avut puterea să-i spuneti ce voiați voi să-i spuneți. Un vecin cu care vă dușmăniți, dar parcă a trecut prea mult timp și nici nu mai știți de la ce v-ați luat. Un părinte căruia ați vrea să-i spuneți chestii pe care nu ați avut curajul să i le ziceți în față. Ceva care odată rostit/scris v-ar aduce măcar o părticică de ușurare.

Dacă vă e mai ușor, puteți să semnați cu alt nume, nu cu cel pe care-l folosiți de obicei. Schimbați și adresa de email, ca să nu-mi dau nici măcar eu seama cine sunteți. Anonimat absolut, dacă asta v-ar ajuta să vă ușurați suflețelele mult încercate.

mihai_vasilescu_ochi1

sursa foto