Din când în când mai pomenesc pe aici că mă uit la știri, la tv, și lumea mă ceartă pe motiv că n-ar mai trebui să fac asta. N-ai cum, frate, din când în când mai apare câte una la care râd cu zgomot. Uite, exact cum a fost asta cu hacker-ul plictisit.

Știu că nu ați dat click pe link, deci vă zic eu pe scurt. Băiatu’ ăsta, hecăru’, pe lângă alte chestii mega-aiuristice, zice așa:

„Sincer m-am saturat de Romania. M-am saturat sa incerc, m-am saturat sa astept. Nu mai vreau sa mai incerc sa ma angajez aici pentru ca m-am saturat sa fiu umilit. (…) Vreau doar sa fiu prins odata si sa merg sa lucrez pentru rusii care au incercat sa ma recruteze in trecut sau cei din China.”

Iar eu am rămas cu gura căscată. Cum adică „vreau doar să fiu prins odată”? Da’ cine te ține băbăiatule să te duci la prima secție de poliție și să le zici ălora „am venit, legați-mă”. Dai frumos o declarație prin care recunoști că ai comis infracțiuni cibernetice și te bagă băieții la zdup pe loc, fără alte figuri, nu mai apuci nici s-o suni nici pe maică-ta să-ți aducă de-ale gurii.

Numai că omului nu cred că-i este foarte clar cam ce ar însemna asta cu „prinsul” și care sunt consecințele. Altfel nu-mi explic continuarea absolut ilogică: „vreau doar sa fiu prins odata si sa merg sa lucrez pentru rusii care au incercat sa ma recruteze sau cei din China”. Deci domnu’ hacker crede că după ce l-au săltat, gaborii își vor cere scuze politicos pentru deranj, ba chiar o să-i ureze drum bun și multă baftă cu angajatorii ruși sau chinezi: „Te pupăm și-ți ținem pumnii! Să nu ne faci de râs pe-acolo, da? Suntem mândri de tine!”. Se pare că nici prin cap nu-i trece că niște ani de zile unicul calculator pe care îl va mai vedea la față este pentiumul patru pe care notează gardienii când intră în tură și singurul lucru pe care îl va avea de muncă va fi curățatul cartofilor la bucătăria închisorii.

Ah, și încă o chestie ce mi se pare la fel de șocantă. Tipul ăsta postează în mediul online, apare pe la televizor, pune poze cu el pe Facebook, recunoaște senin și peste tot cu ce se ocupă și pe ce servere a intrat, dar pare că nimeni din poliție nu se agită în legătură cu asta. De aici, concluzia mea logică ar fi că sunt doar două posibilități.

Prima. Ori nu-l caută nici dracu’, el fiind singurul care se crede hacker și râd băieții de la poliție cu lacrimi când se roagă de ei să-l prindă. Pe sistemul: „Vasileeee, deschide, mă, televizorul pe protv, că e ăla care a venit anul trecut la noi și ne-a rugat cu lacrimi în ochi să-l arestăm. Hai să-i facem o glumă și să-l plimbăm cu duba până la grădina zoologică, să-l punem să ne spargă cușca tigrului cu o sârmă”.

Și a doua. Poate ăștia din poliție sunt prea proști și până nu le lași o postare pe Facebook cu adresa exactă, ziua și ora când te vor găsi acasă, n-au nicio șansă să prindă pe cineva. Exact ca acum câțiva ani, când Nicu Gheară era dat în urmărire generală prin Interpol și eu stăteam într-o seară la semafor exact lângă Mercedesul lui, ba i-am mai făcut și semn să mă lase să fac stânga, că mă încadrasem greșit. Mi-a zâmbit relaxat și m-a lăsat.

Mno, una peste alta, știrea asta cu hecăru’ plictisit de România m-a amuzat bine de tot. Mi-l și imaginam pe om mergând cu metroul, cu o mască din aia de „Anonymous” pe față, de sub care se auzea suspinând din când în când: „Nu mai poooot, nu mai reziiiiist, m-am săturaaaaaat”.

În încheiere, nu vreau să fiu foarte rău, da’ după ce am aruncat un ochi pe fotografiile lui (aici și aici), mi-a trecut prin cap că recent a reușit să spargă o rețea de frigidere și a consumat în timp record tot ce a găsit în ele. Clar nu erau pline cu salată. Dovadă că nici statul ăsta în fața calculatorului nu e printre cele mai sănatoase lucruri din lume.

mihai_vasilescu_anonymous

sursa foto