Şi pot să apară cei mai mari critici literari din lume, să-mi explice că în balada lu’ peşte este vorba despre iminenţa destinlui implacabil, că eu o s-o consider în continuare o odă adusă laşităţii şi lipsei de coaie. Două lucruri care ne caracterizează din plin ca popor.

M-am enervat rău ieri când am citit că fata aia, salvamontista Miruna Inel, cea pocnită cu pumnul în faţă la Straja, vrea să-şi retragă plângerea. M-am enervat şi mi-a părut rău că am scris despre asta şi mi-a părut şi mai rau că am avut dreptate sută la sută.

Şi nu, nu sunt dezamăgit de atitudinea fetei, pentru că sunt convins că se fac presiuni mari asupra ei si primeşte ameninţări din toate părţile. E greu să rezişti la aşa ceva, când nu ai pe nimeni de partea ta. În schimb atitudinea autorităţilor locale este absolut căcăcioasă. În loc s-o sprijine cu absolut orice, ca să facă în plm un pas spre curăţarea oraşului ăla, sunt convins că au lăsat-o să se descurce singură. „Ţi-a trebuit reclamaţie, eşti pe cont propriu, pe noi să ne scuteşti cu căcaturile astea!”. Sunt convins că este aşa, sunt absolut convins că dacă ar fi simţit cel mai mic sprijin salvamontista nu ar fi cedat Uitaţi-vă la ce cuvinte scoate pe gură avocatul ăla, ce acuzaţie îi aduce notarului care nu vrea să semneze „împăcarea”, ce vomă verbală debitează: „Nu vrei să speli obrazul oraşului”.

Păi futu-ţi morţii mă-tii de jegos, aşa se spală obrazul oraşului? Lăsând tot felul de infractori, foşti şi viitori puşcăriaşi, cu creierul cât o alună şi bicepsul lucrat, să facă legea pe strazi? Asta înţelegi tu prin „spalat”? Doamne, cât aş fi vrut să fie mă-ta, fie-ta, nevastă-ta sau proasta aia pe care-o mai fuţi tu când scapi de-acasă, în locul fetei care şi-a luat pumnul în bărbie. Să fi văzut atunci dacă te mai interesa pe tine de „obrazul oraşului”.

În încheiere nu vreau să mai spun decât un mare „bravo” pentru atitudinea notarului. Am şi intrat pe profilul lui de Facebook, să fac printscreen pentru voi, îl aveţi mai jos. Poate că asta ar fi singura şansă, să refuze cazul toţi notarii din ţara asta, să vedem cum o vor scoate şmecherii la capăt. Eh, vrabia mălai visează.

mihai_vasilescu_notar

P.S. Paleşică, bravo coae, ne-ai înfrânt!

P.P.S. Unde-s feministele alea atât de vocale cu alte ocazii? Unde-s apostolii internetului acum? Unde? Cum „unde”, la ei acasă, vine weekend-ul, se anunţă vreme frumoasă, au altele de făcut. Plus că s-a schimbat şi butonul de like pe Facebook, o chestiune mult mai importantă decât mizeriile care se întâmplă în ţara asta!

mihai_vasilescu_palesica