39,822 cititori

Da’ ce-am făcut, boss?

Alantăseară, dupe ce-am ieşit dă la sală, am zis să dau şi io o gheară pân oraş, să văz ce mai mişcă, că ie o plictiseală în Lupeniu’ ăsta de-ţ’ vine să-ţ’ baţ’ copiii care nu-i ai. Am băut fo opt beri la o cârciumă dă la ieşirea spre Târgu-Jiu, da’ bulangiii a-nchis dăvreme şi-a trebuit să mă mult în altă parte. Am sunat-o pă Delia, coarda aia care s-a-ntors dân Italia, să văd dacă e loc de-o babardeala, da’ bagaboanta era la produs cu un ciumete dîn Huila ş-a zis s-o lăsăm pă măine. Ce să fac, am plecat în Straja, la Taho, că ăia ţine dăşchis până târziu şi mereu ie plin dă bagaboante care face atmosferă.

Pă drum m-am întâlnit cu Limbă şi Gamelă ş-am vrut să-i iau cu mine, da’ jmekerii a zis că are ceva combinaţie în centru cu două arfiste şi n-are cum să vină. Gamelă mi-a strigat dân drum să conduc uşor că ie poliţie la ieşire, pă dreapta. Stai, coae, liniştit că ie fraierii de la circulaţie, băeţii noştri valabili. Era acolo la ieşire, cu radaru’, Vasile şi guşteru’ ăla nou venit dă la judeţ, Doru. Când mi-a recunoscut bemveu’, a oprit băeţii aparatu’ şi mi-a făcut semn dă respect cu bastoanele. Cum să mă oprească ăjtia pă mine, când Vasile mai are şi acum să-mi dea dăcât fo două miare dă la o combinaţie?

La Taho, când să intru, vine un puţulache la mine să-mi spună că ie petrecere privată şi n-am voie să intru! Bă, coiţe, poate vrei să te bag io cu capu’-n privată până nu mai răsufli. I-am zis că-l pupă mă-sa rece dacă mai stă la discuţii cu băiatu’ şi să scoată mâinile din buzunar, când vorbeste cu oamenii mari, că-i mănâncă pula unghiile. S-a-nmulţit puţoii ăştia cu gura mare ceva de speriat. Tre’ să vorbesc cu şefu’ să facem o acţiune, să mai dăm iama-n iei, ca să nu uite cine le dă să mănâncă în oraşu’ ăsta ‘mpuţit.

În cârciumă nu ierea mişcare mai dăloc. Fraierii speriaseră bagaboantele cu petrecerea lor privată, de m-a luat şi nervii. Am intrat cu capsa pusă dân prima. La o masă era bulache ăla dă colindă munţii-n uniformă, cu un beşleagă pe care-l ştiam dă undeva, da’ nu mai ştiu dă unde. M-a luat cu “ooo, să trăiască bosulică, da’ m-am uitat odată urât la ei şi s-a prins că nu ie loc de glumă cu mine în seara aia”. Până la urmă am stat la iei la masă, că în rest ierea plin de gorobeţi d-ăia micii care dansează cu căciulili pă cap şi să mişcă de parcă-i fute scaraoţchi în găoz. Emo, d-ăia sau hipşteri, dracu-i mai jtie, că io nu-i halesc dăloc, parcă ie cu minţile pă altă lume.

Când începusem să mă simt umpic mai bine şi să-mi treacă nervii, mi-am zis să mai dăşchid un pic atmosfera cu nişte poante, că prea ierea tristeţe mare p-acolo. L-am întrebat tare p-ăsta, pă jandarm, când se apucă şi el d-o meserie serioasă, să facă caşcaval şi să nu mai bată munţii la picior ca prostu’. Da’ fraerii ăia dân bar, în loc să râdă, se uita geană pă mine. Când io vă zic că ăştia tinerii d-acuma ie cu minţile pă altă lume. Dau să mai arunc o poantă, când o văd pă una dîn grupul de zgrepţănaţi că vine spre mine. Hopa, i-am căzut drag lu’ asta mică. O ştiam dă prin oraş, e tot d-aia care n-are ce face p-acas’ şi când o cauţi e pă Jepii Mici. Îi fac cu ochiu şi-i zic tare că io dansez dăcât bluzuri, să nu se-nghesuie pă mine. Da’ nu-mi termin vorba când o aud:

-Nu vă supăraţi, v-am permis să intraţi aici, deşi era o petrecere privată, aş avea rugamintea să vorbiţi mai încet…

Io am crezut că glumeşte, da’ m-am uitat în ochii la fraieră şi ierea serioasă. Până să răspund ceva, îi scap un dos de labă peste faţă, c-aşa sunt io mai iute la mânie.

-Ce-ai zis, fă, zdreanţo? Şi o împing uşor cu dreapta, ca să am timp să-mi pregătesc stânga.

-Nu vă permit să vorbiţi aşa cu mine şi nu vă permit să vă manifestaţi în acest mod…

Baaaang, a plecat stânga ucigătoare. Fraiera e grămadă pă jos, cu aurolacii ăia ai ei peste iea s-o ridice. Când să mă aşez din nou la masă, îmi zice ăsta jandarmu’ curului:

-Sorine, vezi, mă, că te-a-njurat şi ăla micu’ de la bar, digeiu’.

Bă, futu-vă morţii-n gât, voi chiar vă căutaţi belele cu mine? L-am luat şi p-ăla cu muzica într-o serie, ca să-nveţe cum e cu respectu’. Am mai împărţit nişte avioane în stânga şi-n dreapta, că tot mă ridicasem de la masă, să nu fie degeaba. ‘Rea-ţi ai dreacu’, s-a umflat tărâţa-n voi, lasă că vă arăt io vouă, sărăciilor!

Mi-a sunat telefonul la fix, că obosisem de la dat din brand. Ierea Delia, plecase guguştiucu’, ş-acu’ zicea că pot să vin când vreau. Am plecat, ce iera să fac, că la Taho se spărsese treaba dă tot, fraierii plângea urât prin toate colţurile.

Ieri dimineaţă, aud bătăi în uşă. Mă uit la ceas, nu iera nici doişpe. Da’ ce-aveţ’, coae, nu mai poate omu’ nici să doarmă? Dau să ies să iau în şuturi pă care-o fi la uşă, când colo, unu’ dă la poliţie, dă la judeţ, în mare uniformă, cu maşcaţii dupe el.

-Bună ziua, sunteţi domnul Constantin Sorin Palesică?

-Da, zic, io sunt.

-Vă rog să mă urmaţi la maşină, sunteţi sub arest preventiv.

Mă uit la el să văz dacă vorbeste serios. Nu glumea, avea o faţă aşa dă lache flauşat care nu ştie multe. Dau să-i fut una în barbă, da-i văd pe maşcaţi că pune mâinile pă puşcoace. Ca să nu iasă nasulie mare la mine-n faţa căşii, bag mâinile în buzunarul dă la treling şi-o arunc:

-Da’, pentru ce mă luaţ’, boss? Să moară mama care-am mai făcut io ceva nasol!

Pă drum mi-a sunat telefonul. Era primaru’, că am număru’ lui in memorie şi mereu mă umflă râsu’ când îi văd faţa aia de şoarece obosit pă ecran.

-Sorine, stai liniştit, nu face vâlvă, du-te cu baieţii care au venit după tine, c-o rezolvăm noi, dar să treacă patru-cinci zile, să se mai liniştească fraierii ăştia de la televiziuni.

-Bă, primare, io îmi bag p*la în tine şi-n familia ta, dacă mă saltă ăştia pen’că-am cuminţit o paraşută şi tu nu faci nimic, o să am io grijă să spun tot ce ştiu şi ce nu ştiu. Şi aranjez io să fii în celulă cu mine!

-Sorine, am zis că mă ocup personal, ce naiba!

-Domnu’ Sorin, că nu ieşti la perpulis cu mine!

Şi i-am închis, dă-l dreacu’ dă martalog, că ma piş pă iel dacă nu rezolvă.

P.S. Orice asemănare cu fapte care s-au întâmplat sau personaje reale este absolut întâmplătoare. Dar dacă Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Hunedoara dă un comunicat fantezist, care-mi jigneşte inteligenţa, am si eu dreptul să-mi imaginez lucruri care s-au petrecut sau nu. Nu?

P.P.S. Multumesc televiziunilor din România. Fără invitaţii lor deosebiţi mi-ar fi fost imposibil să imaginez acest text, pentru că în lumea mea oamenii folosesc un altfel de limbaj. Aşa, cu ajutorul neprecupeţit al domnilor Capatos şi Măruţă, am reuşit să mă identific cât de cât cu trista realitate care ne înconjoară.

mihai_vasilescu_palesica

sursa foto

129 de păreri la “Da’ ce-am făcut, boss?

 1. Am un feeling că exact așa s-au intâmplat evenimentele din acea zi !

  Comentariu beton! Thumb up 51 Thumb down 4

  • @Florin, şi eu. Sau pe-acolo. Cu mici variaţiuni.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

  • Sanchi, filing! Ai fost acolo, boss! Sau ai ascultat interceptările și ambientalele! Lăsind la o parte caterinca, așa se întîmplă cu toți mardeiașii ăștia cu stăpîni politici!

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

  • @gheo, eu totuşi mă întreb care e stăpânul cui.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 2. Și mă dor ochii… Mă dor !!!

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

 3. Ha, ha, ha ! Esti bun, fraticule !

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @zazania, am şi materiale pe care să aberez. Unde te uiţi, dai de câte ceva.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 4. Băi pişpiricilor, vă puneţi voi cu Palesică , păi ăsta-i cel mai jegos interlop cu pile mari ! Să nu ziceţi că nu v-am spus !

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • @Cristina, am înţeles, şefa. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 5. Sa moara ochii mei daca nu mi-a dat putin sânge pe nas dupa ce am terminat de citit. Noroc ca am ob mereu la mine si acum stau la cafenea cu o ața atârnând din nas. Ce dracu’ sa mai zic, ca imi e frica ca fac si vreun avc daca recitesc.

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 4

  • @Ana, eu am avertizat că e pentru curajoşi. 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 6. Io astept acum un reality show, la Wowbiz, asa de juma da an, cu Sorin, printul interlopilor, invitat permanent. Pardon, cu domnu’ Sorin… Nu de alta, da mi se vede si poza…

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 2

  • @opantazi, eu la Capatos l-aş vedea.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 7. Initial am vrut sa zic :”Hai, mai Mihai, a 3-a zi cu variatiuni pe aceeasi tema? Schimba placa!”??, dar….m-am razgandit. Hai cu share-ul, petitii on-line (inutile, sau poate nu), comentarii…Ultimele evenimente au aratat ca procurorilor, judecatorilor si altor “organe abilitate” le e mai frica de indignarea “internautilor” decat de cei pe care ii judeca sau de proprii lor sefi. Foarte bine. Orice ar zice unii, ca “generatia Facebook”, ca tinerii cu ochii in tastatura, ca…etc., se pare ca doar asa se poate misca tara asta in directia corecta. Fara presiune, se pune batista pe tambal si gata, dovada fiind comunicatul “organelor”.
  Limbajul folosit ilustreaza destul de fidel modul de gandire al acestui tip de cetatean, ti-o spun sigur. Si eu am alte surse de inspiratie decat tine.?? Daca nu ar fi avut legatura cu un caz real, as fi ras cu lacrimi.

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • @Ionut, da, ieri ar fi fost ziua în care trebuia scris, dar dacă nu mi-a venit ideea.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 8. Dacă nu era PS și PPS puteam sa jur ca ai pus mâna pe declarația ăstuia de la poliție! ?

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • @Elena, sună ca şi cum, nu? :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 9. Trăițar familia, m-am chinuit ceva să citesc, vorba @anei, aproape mi-a dat sangele pe nas de sforțare. Cât te-ai chinuit sa îl scrii ?

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Ciprian, a mers aşa de uns, că am început să-mi fac probleme. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 0

 10. Haoleo! Cred ca ne-au gasit deja, ca, uite, toti de comentaram pe-aici avem cate un unlike. 😀

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @opantazi, neee, sunt haterii casei. Interlopii nu ştie să cetească. 😉

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • Tocmai că le-o fi mers în sfârșit la lingurică “menunea, menunilor” că au înțeles IN SFÂRȘIT toate cuvintele?

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @kya, 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Chiar aș vrea să știu cine e looser’ul care tot dă unlike/ dislike/ thumbs down la orice comentariu. Nu de alta dar poate ne oferă și o părere. Pertinentă !

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • @Florin, boss, ce nu înţelegi tu este că dislike-urile astea nu au legătură cu o părere, ci cu invidia. De-aia eu le ador. Daca nu mai apar, deja încep să-mi fac probleme. Ce poate fi mai frumos dăcât să fii invidiat şi să ţi se mai şi spună asta? Trust me, ştiu ce vorbesc.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 2

  • Ala nu are păreri, dă numai de ciudă dislike-uri.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 11. Boss, da’ te mãnâncã pelea? Te trezesti naibii cu bemveu’ negru in fața blocului și nuț ei bãtaie numa tu’…

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • @OanaM, asta în varianta nefericită că vreunul dintre cei din bemveu ştie să citească. Ceea ce, trebuie să recunoşti, e cam fantezist. 😉

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • Eeei…Mihai, ai grijă…au angajați care să le citească…nu-i costă mult…?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Corina, angajaţi să ce? Să le citească? Hai s-o vad şi pe-asta. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Mihai, scuze…am văzut după că a zis cineva același lucru…nu-i a bună dacă începem să gândim la fel…pentru mine, o zi în care nu m-a contrazis nimeni e o zi tristă ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @OanaM, astia nu-si incalca teritoriile, ca iese scandal. Sunt oameni de onoare, integri, cu principii.?? @Mihai poate sa stea linistit. Dar l-as sfatui sa evite Lupeni-ul pentru o vreme. Asa, preventiv.?? Si sa se fereasca de jandarmi montani.?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @Ionut, pfuuu, şi tocmai voiam să dau o fugă la Straja. Zici să nu?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Mihai, daca te simti bazat, du-te. Da’ nu te lua de interlopi care vorbesc tare prin baruri. Stai…mai la firu’ ierbii.??
   Si nu m-as baza ca astia nu stiu sa citeasca. Precis are pe vreunul care il tine la curent cu directia in care bate vantul. Parca aud convorbirea: “Boss, e unu’, Vasilescu, instiga si face caterinca de tine pe blog.” “Cine e, mah, asta? Duceti-va si explicati-i ca nu e gigea ce face.” “Nu putem, e in Bucale, prin 4, cred. Stii tu, nu prea ne inghit Sportivii de cand cu treaba aia nasolita.” “Sa ma pis pe blogul lui. Ia-i numaru’ de la pantof si il bagi in seama cand trece prin zona.”

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @Ionut, trag nădejde că baiatu’ ăsta o să stea măcar vreo doi anişori la adăpost şi nu va mai deranja pe nimeni. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • ”Instigă”?? crezi că au auzit ei cuvinte de-astea? cel mult o sa zică ” boss, te ia unu la p*** pă net” :))

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • @OanaM, n-ai citit mai jos ce zice baiatul ala? P-acolo interlopii sunt culti, nu ca prin Bucuresti. Nu folosesc expresii licentiate. ? Mie chiar mi s-a parut ca sunt vulgar. Gibonii de Ardeal vorbesc ca Plesu si Patapievici, nu stii tu.???

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Am citit după ce am lăsat comentariul…gata, nu mă mai bag, se vede că n-am nicio treabă cu lumea interlopă. Dar după ce zici tu, mai mai că te și roagă frumos înainte să te bată și spun și mulțumesc după

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @OanaM, “boss, cre’că dă tine zice ăsta”. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 12. Vezi…trebuia să fie și hipsterii cumva implicați.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @ealeganus, da, da, ai văzut ce elegant i-am băgat în joc?

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Eşti un maestru.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 13. Mihai, este unul dintre textele alea care – deși lucrat cu umor – devine trist când te trezește la realitate…Mda, pentru mine este unul dintre cele mai triste texte. N-am putut să râd…De ce? Păi fiindcă ne luăm zi de zi cu trebușoare care mai de care mai inutile și uităm că există și astfel de trepanați care mai sunt și ”stâlpii societății”…(nu știu dacă e doar pe plaiuri mioritice sau așa o fi peste tot) De mine nu prea-mi pasă, dar pentru copiii – atât al meu personal cât și cei de pe la școală – care au planuri, vise, trăiri, mi se pare al naibii de trist. Să te duci într-un bar, la ski sau la șuetă cu prietenii, pe munte sau unde o fi și să facă ăsta legea pe acolo!! Nasol…Mă gândesc la părinții fetei …ce-o fi în sufletul lor?
  Cât privește povestea, i-ai dat mult credit bătăușului…prea l-ai făcut să gândească și el coerent…vorbește binișor, cunoaște ceasul, are umor, face mișto-uri relaxate…nu prea cred. Ce l-ai ridicat bre, așa? Pana ta de artist!!

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • @Paula, crede-mă, mai “jos” mi-a fost imposibil să cobor.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • La cum scrii și cum gândești, te cred că n-ai avut cum…dar pentru ăla e nemeritat!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Paula T, credeam ca eu sunt singura care nu a ras deloc la textul lui Mihai. Pur si simplu nu am fost capabila sa trec de socul realitatii din el. E ingrozitor de trist ca exista oameni care gandesc asa. Mihai cred ca era acolo cu reportofonul, altfel nu imi explic, a fost mult prea real. Se mai si lauda ca i-a fost usor sa il scrie. Asta presupune ca a auzit genul asta de discurs de cateva ori. Deci astfel de personaje sunt mai vizibile decat credem.
   Mi-am adus aminte de o intamplare a unor cunostinte ce traiesc in Germania si erau in vizita in tara. Oamenii aveau o remorca mica si se chinuiau sa iasa din parcare, Sotia statea in spatele masinii si ii dadea indicatii sotului. In spatele lor o masina cu doi baieti cu cefe late au inceput sa claxoneze. Se grabeau, sau ceva. Ea se intoarce la ei si ii intreaba daca nu vad ca se straduieste sa scoata masina din parcare. Unul dintre ei se da jos si incepe sa o injure, dar atat de tare si de oribil incat pe ea o apuca plansul. Ii spune printre sughituri, “mai baiatule, baietii mei au aproape aceeasi varsta cu tine dar eu nu i-am auzit vreodata sa injure asa, mama ta asa te-a invatat?” Ala a mai boscorodit un pic si apoi s-a urcat la volan. Absolut nimeni nu a reactionat, ca de obicei.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Ana R., exact, exact! Despre acest gen de întâmplări ziceam! N-am cum să mai râd – oricât ar fi de bine scris textul, fără supărare, Mihai – când știu că se petrec astfel de lucruri și că d-ăștia ”cu cefe late”, cum bine zici, au împânzit locul. Nici nu prea văd vreo schimbare prea curând…Aștept scrierile tale, Ana!!

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @ Paula T, tocmai de aia ziceam ieri că ne-am putea face bine prin si impreună cu noua generație, cu ăștia mici pe care îi educi și le deschizi tu mintea. Ar fi un punct de plecare existența mai multor profesori precum tu. Bine, sumând și participarea părinților la formarea lor.

   @Mihai, când ai pus înregistrarea asta acum vreo 2 zile, n-am dus-o până la capăt. Astăzi am putut, dar m-au luat niște valuri de furie, neputință, scârbă prin măruntaie și mi-am amintit că emoțiile astea le-am trăit de vreo câteva ori (parcă am mai scris-țigani, vremea liceului, tren personal București-Titu, etc). Deși, pare că nu e aceiași mâncare de pește , în fond, e același cadru.

   Textul e în stilul tău inconfundabil, dacă nu m-ar sugruma nodul din gât (de data asta de indignare și rușine pentru ceea ce am ajuns să trăim și să simțim în țara asta), poate numai așa mă puteam tăvăli pe jos de râs.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @lectorarumana, nu trebuia să te uiţi la video, dacă ştiai că-ţi face rău.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Pe sistemul ăsta, ar trebui să-mi pun un sac pe cap și așa să merg prin lume. 🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @lectorarumana, dacă ai ști cât îmi este de dificil să văd zi de zi că mă lupt cu morile de vânt…pe de-o parte văd că multă lume din jurul meu deja stă blazată pe principiul ”nu se mai poate face nimic” și ”asta este”, pe de altă parte mă lovesc de ”adaptarea la societatea asta”, din partea părinților mai ales; cu copiii este minunat să lucrezi, dar după ce reușești să schimbi o fărâmă de suflețel, să-l încurajezi, să îi arăți și alt mod de acțiune, totul se năruie când auzi replici de genul: ”I-am zis copilului meu că, dacă vreodată vine lovit de la școală, îl bat și eu și mai tare…” sau ”trebuie să se adapteze, nu vedeți că nu-ți trebuie multă școală, ci doar să ai gura mare și nițică șmecherie și reușești în viață…”
   Totuși, astea sunt amănunte…încă merg – după 22 de ani de activitate – zi de zi cu plăcere și cu intenția să fac atât cât bine pot…mai mult, dacă reușesc în viața asta măcar cu un copil să îl fac mai bun, cred că nu muncesc degeaba…
   Na, scuze că textul ăsta e cam patetic, dar așa mi s-a învârtit tastatura…

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @ Paula T, nu-ți face griji, nu am găsit nimic patetic în scrierea ta, patetici sunt părinții care-ți fac observații de genul celor scrise de ține. Îți înțeleg frustarea, în special ținând cont că meseria ta face să te ciocnești deseori cu astfel de comentarii. Dacă până și părinții încurajează “banii vorbește”, “lasă, merge și așa”, etc, parcă totul e în detrimentul sănătății societății românești. Nu ne mai facem bine nici cu medicamente importate.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 14. Oare a caftit-o si pa Delia :)))).Ma-i luat pe neveu Domn Mihai, In comunicatul ala am citit jandarm motan. M-am defectat :)))).

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Dede Cati, lu’ Delia cred că i-a făcut totuşi altceva. :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 15. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 1 Thumb down 9

  • @Eo, mă scuzaţi că nu m-am ridicat la înălţimea pretenţiilor dumneavoastră. Promit că altădată voi studia mai bine limbajul interlopilor şi orientarea geografică. Acum atât am putut. Geez, cred că fac eu ceva greşit de se adună idioţi de genul tau aici. Trebuie să schimb ceva.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • @Eo, ah, btw, eu pot să-ţi spun despre momentul ăla când ai impresia că dacă-ţi cresc doi floci pe faţă ai barbă şi-ţi mai stă şi bine cu ea.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Articolul ca articolul, ca mi s-au cam strepezit ochii la citit, da’ comentariul asta……. De-acum, cand voi vedea cate un “barbos rarefiat”, imi voi aduce aminte de acest comentariu…. sper sa ma pot abtine sa nu-i rad in nas……

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @ada_mesaj, lasă că şi “bărbos rarefiat” a sunat bine. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 1 Thumb down 10

  • @Eo, cu plăcere! Aşa e viaţa, nedreaptă. Cât despre glumele cu ochelarişti, lăsaţi-le să vină la mine. Eu le-am inventat. Dar floacele alea de la tine de pe faţă sunt ele însele un banc. Prost.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Eo, momentul ala cand te legi de amanunte si pierzi esentialul. Sau cand crezi ca Ardealul e o tara separata de restul Romaniei in care nu exista analfabeti, interlopi, curve, cretini, oamenii injura politicos la persoana a 2-a plural si “miticii” sunt de vina pentru tot ce se intampla in tara asta, altfel ar curge lapte si miere pe strazi. Este? Vezi ca ai intrat pe pagina gresita.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

  • Tu esti haterul ala care da unlike? 😛

   Pe acelasi principiu, de la Cluj la Turda sunt vreo sapte-opt sate, dar nimeni nu zice “iesirea din Cluj spre Martinesti, Tureni” sau ce-o mai fi, ci “iesirea spre Turda”. Indicatiile se dau de obicei cu nume de localitati mari.

   Cat despre accent, parca nu mi-l imaginez pe Ceafa-Lata asta zicand molcom ceva de genul: ‘Noo, apai hai s-om mere sa bem ompicut la carciuma cee’ ”

   Si Brasovul e in Ardeal, dar cand am fost acolo mi s-a parut ca intonatia celor de acolo seamana mai degraba cu cea din sudul tarii decat cu cea din vest.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Rox, îţi baţi gura de pomană. Crezi că eu nu puteam să-i spun că de la Vâlcea la Sibiu mai sunt 30 de locaităţi, dar toată lumea zice “ieşirea spre Sibiu”? Omul a încercat să fie funny, dar e doar tăntălau.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 16. Până nu o să fie băgați direct la terapie intensivă respectivii jăndari, cu tot cu familiile lor și judectorii care-i eliberează pe toți jegoșii ăștia mari și mici, nu cred că există vreo șansă de mai bine. Și la cât de inebunită de furie a devenit lumea, tare mă tem ca nu mai e mult până acolo. Oricum, ce li s-ar putea intampla? Doar e plin de penali în libertate care continuă să se pişe pe legi și nenorocesc tot ce se poate, demenții. Doar îi au în spațe pe toți cei enumerați mai sus, sunt o gașcă.
  Știu, nu vrem să se ajungă acolo.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Dragnea, chestia este că în oraşele mari au început să se mai mişte lucrurile. Dar în cele mici, unde toată lumea cunoaşte pe toată lumea, e nenorocire. 🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • Așa-i. Am văzut cum țiganii vindeau droguri în ușa clubului și stăteau de vorba relaxati cu polițaii în timp ce făceau asta. După ce plecau polițiștii, intrau în club și stăteau la o masă, vindeau de acolo.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Dragnea, cât să stai şi în picioare, la uşă? Te mai iau şalele, plus ca trage şi curentul.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 17. Când am început să citesc articolul am crezut că e de la un “blogger wannabe”, prea multe “minunății” pe cm2.(ceteam ceteam da’ nu înțălăgeam nik, să moară Cibilan?) Din păcate, ai acoperit 90% din volumul vocabularului indivizilor de tipul acela….restul de 10% e acela cu multe €%%&@sdff șamd…. Dureros e că ei fac asta(folosirea intimidării, forței brute oricând și cu oricine, așa cum vrea mușchiul lor, tăia-l-aș cu foarfeca tocita de la oi?) scapă,(tocmai datorită lingăilor de peste tot) râd in nas tuturor, continuă și cresc copiii cu aceeași mentalitate?

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @kya, mi-a păcut aia cu un blogger wannabe. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Ms, ms, mi-am băut cafeaua? păi poate “vrea domnul…sau domnul” ceva de genul?(am crezut c-ai băgat vreun editorial ce-ți veni pe mail?) crezi că doar cei culți pot fi bloggeri???? eheeeeiiii uite la ăl de sus cu “idei”, ce se simți călcat pe bombeu? fiecare “cultivă” sau “se cultivă”…..cum se pricepe?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 18. Probabil va face o idee de pușcărie, va ieși și o va lua de la capăt…doar a mai facut-o, nu? Ăștia nu au nici măcar vreo minimă șansă de reabilitare, este modul lor de viață

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @NagaQ, fiecare ce-a învăţat, nu?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 19. Stiu ca nu trebuia, avand in vedere conjunctura in care s-au inamplat faptele, dar nu m-am putut abtine sa nu rad cu lacrimi. Am putut sa ma abtin pana la “petrecerea privata” si interlopul care-l baga cu capul in privata. De acolo pana la sfarsit m-am tinut de burta.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Maolarul, da, ştiu ce zici. E ca atunci când cazi pe noadă şi-ţi vine să râzi şi să plângi in acelaşi timp. Cine-a păţit-o ştie ce zic.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 20. Ar fi de ras daca n-ar fi de plans.
  Mi-a placut cum ai scris, dar m-am intristat cand mi-am dat seama cat e de real.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 21. Frate .. esti cel mai tare =)))) deci n-am mai ras asa cu pofta de mult :))) este amuzant ce ai scris dar la fel de trist intamplarea 😐

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Alexone, da, dacă faci abstarcţie de faptul că fata aia s-a ridicat de jos printr-un miracol, e amuzant.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 22. Ai “consumat” prea multe cratime pentru un asemenea personaj ??…in “veatza” reala prea putini “si-o pun” acolo unde trebuie (cratima).

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Delia, trebuia să semnezi şi tu cu alt nume, că mi-a stat inima. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 23. Asa fratica, zi de astia care ne strica firma. Cum o zici tu p-aia dreapta da fiecare data, da’ ma faci si sa ma rad, nu o dai cu labareli triste. Ejti al mai barosan dantre blogheri, sa moara gicu

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 24. Adevărul este că m-ai speriat, noroc că am citit PS-ul. Credeam că ai devenit de-al lor, limbajul e fix de-acolo. 😛
  Cum zicea şi Rox, ar fi de ras…

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 25. Auzi tu…. citesc prin comentarii , ca unii ar crede ca eczista interlopi si interloape care cica ar citi bloguri…. Ba’ej nebun? Crezi tu ca stiu aia sa citeasca cu diacritice? si cratime? si neologisme…si altele?

  Iar pentru cei ce fac efortu de a citi comentariile am sa scriu si ceva ce merita scris. In general noi , aici pe plaiuri mioritice unde sportu olimpic de baza e “furatu’ caciulii unu altuia “, folosim mult un principiu care a dar roade inca de cand romanii futeau femeile dace. Principiu “problema – reactie – solutie ” . Si am sa argumentez cazu asta. Cu cat “ceafa-lata” e mai solid si mai mult cu atat gandeste mai putin. E logic. Inima are multa suprafata de acoperit. Intelegi tu? Iar creieru cere mult oxigen cand gandeste rapid si bine..Sangele aduce oxigenu la creier, da? Calculati voi cam de cat sange e nevoie sa umpli o ceafa lata si un cap cat bostanu de placinta a lu’ mamaia ala de il tine de 5 ani. si mai tre sa ramana sange si pentru oxigenarea la restu de grupe de muschi.

  Adica “mare si prost” are 90% sanse sa fie real. 😀 Buuun. Avantajul lor e ca sunt buni de “CREAT PROBLEME”. Deci nu vor intra niciodata la puscarie… :)))))) . Vor veni REACTIILE din partea localnicilor, celor afectati…. etc…intelegeti voi. Si imediat se vor infiinta niste “autoritati” (pentru care va trebui sa platesti deseori pentru serviciile lor) care vor rezolva PROBLEMA. … =))))) temporar. Il “baga la puscarie” :)))) Sa ne intelegem. “Cefe late” gasesti greu. Si sunt si greu de stapanit. Asa ca il “extragi” de acolo cand se supara lumea…ca nah… doar nu vrei sa iti afecteze ( raneasca distruga…) marfa, nu?? 😀 Zici ca il bagi la zdup ca sa fie lumea multumita si sa plece fericiti acasa…… si asta e. 😀

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @meshteruyoda, din păcate… 🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 26. Dacă nu era de plâns, râdeam cu lacrimi. Parcă ai fost la pas cu animalul ăla.Din păcate râsul este cam amar …

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @LillysBoutique, ştiu ce zici, că am trăit aceleaşi senzaţii când îl scriam.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 27. @Carri, jmeker dă jmeker. Aş vrea io. 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 28. Superb!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 29. @ Mihai, am duplicat un comentariu, te descurci tu, te rog, să ștergi unu`? Cam greu cu blogu` după-amiaza asta sau e rapandula mea de vina?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @lectorarumana, am rezolvat. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 30. Constat cu tristețe că-i subestimați pe oamenii ăștia! Foarte mulți dintre ei sunt uimitor de inteligenți. Ca dovadă, sunt chiar rândurile tale: fac tâmpenii cât cuprinde dar au gândit înainte măcar cum să facă să-și asigure spatele.Însă aici – spre deosebire de alte locuri din lumea asta mare – cei ce le țin spatele nu sunt la fel de inteligenți ca ei și astfel sunt ținte ușoare, slabe, șantajabile….Ăia sunt adevărații vinovați! Voi ce părere aveți?
  P.S. Așa rău îmi pare că ajung tot târziu acasă, de nu mai am parte de replici…și asta nu pentru că nu mă simt băgat în seamă 🙁

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Haide, VictorR, că ”io” mereu citesc ce zici… și te bag în seamă, deși tu nu vezi… În altă ordine de idei, lasă, dom.le, nu te plânge!! Ești comentator de bază pentru mine! Ce zici de chestia asta? Doar ce am venit de la un control de ochi, după trei ore de chestii-socoteli: e posibil să îmi pierd vederea! Haaa? Ce zici? Încă sunt sub stare de șoc, dar blogul lui Mihai mi l-o citi cineva…ca și comment-urile tale!!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • :(. Îmi pare sincer rău să aflu așa ceva! Aș fi vrut să-ți răspund mai multe dar nu (mai) pot…. Offff!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 31. Să nu-ți pară, Victor! Mie nu-mi pare. Ce a fost de văzut am văzut!! Toate cele bune!! Eiii. și nu sunt nici genul care pică în melancolie! E așa mișto să nu vezi mizeriile lumii! Ce tare!!!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Ultima ta replică mi-aduce aminte de o poveste trăită într-o farmacie acum vreo 15 ani: Înaintea mea, cu două persoane, la ghișeu ajunge nenea Pătrule (Dumnezeu să-l ierte!) care cam surzise (bătrânețea, deh!). La o întrebare a farmacistei zice nenea Pătrule, cu mult aplomb (fusese notar! 🙂 ): ”Doamnă, vă rog repetați! Am auzit atâtea prostii în viața mea încât am asurzit!” Reacția tuturor? Ca-n reclama cu MasterCard: de neprețuit! Cred că s-a râs neîntrerupt mai bine de două minute. Și femeia de serviciu râdea undeva în încăperea alăturată! Memorabil!!!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • ”Iegzact! Am văzut atâtea la viața mea că îmi ajunge…!!” Te pup, Victor!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Sărut-mâna! O seară liniștită!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 32. Și ca să închei în notă optimistă…vă zic o poveste…după cum știți. Cică am nu-știu ce chestie cu ochii..bine, eu simțeam de ceva vreme…Azi era acolo și un practicant…după multe investigații, ăla zice: ”Aveți ochi frumoși…” Să mor de râs…hahaha…ai ochi frumoși dar care nu văd…hehehe…ironia sorții…Plus că îmi făcea tot felul de analize și se proptea sensibil în umărul sau ființa mea…mda…am ochi frumoși, dar care nu văd!! Să mori de râs!! Cică am și gene prea lungi!! Ei, zii, nu le-ai rade pentru o porție de vedere? Salutare, oameni!! La ce-ți trebuie și ochii ăștia! Mai rău te încurcă!! Și mai ai și gene lungi…ce naiba! Merită să orbești! Vorba lui nea Sorin, hai, să fiți iubiți!!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 33. @pentru toti care comenteaza acilea…

  Sa moara Afinica ca v-am prins pe toti, bagabonzilor…nu stiati, dar eu sunt Sorin Palesica…am stat ascuns aci, sa astept sa vad cine indrazneste sa comenteze…vedeti ca am esit de la sala acuma 5 minute si am lucrat numa’ bicepsu’, asa ca cu scuzele de rigoare fata de la domnisoarele de la saitu’ asta de bagabozi, va sparg, sa moara cinspe lei.

  Acu, printesele sa nu se sperie ca el care este eu, adicatalea Sorin zis “ciocan” (adica sa intelege printesele la ce ma refer), zis “muschi de fer”, zis “Bossu”, sa nu le fie frica, adica sa intelege ca el le are in grija lor..si sa moara cinspe lei daca se atinge cineva din parul lung care cade frumos pe umeri ca I-a luat dracu

  Pana acu v-am babardit ca sunt gabor si sunt sub acoperire, dar acu’ ati incurcat-o de tot…

  Deci, domnu’ vasilescu pupa-t-as talpile matale de boss jmeker, vezi k pe tine te salt…trimiti repde lista cu toti care are ceva de comentat acilea pe pagina la matale si scapi usor..promit ca nu dau decat o stanga, asa de control, ca sa te inveti minte, dar ai noroc, ca la restu’ le bag famelia la cheltuieli

  hai sa fiti iubiti cat mai puteti ca v-am spart, sa moara…

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Un tip sună la interfon:
   – Salut, sunt Sorin și am venit s-o fut pe mă-ta!
   – S-o CE?
   – So-rin!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Liana, eşti mai nouă pe aici, nu? Noi am avut bancul ăsta pe blog acum două săptămâni. 🙂 Bine ai venit!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Ma tem ca da. 🙂 Dar bine v-am gasit!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Liana, eşti binevenită. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 34. “Bine BOSS” ! Frumos acest scenariu realist dar trist din pacate.
  Vezi ca nu mai spun nimanui ca lucrezi la securitate :))

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Johnny, păi ce sunt nebun? Rămâne între noi.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 35. ai scaldat o la sfarsit sa nu ajungi si tu ca primarul…..dragul meu….esti tare ….bun ……traiasca Romania ….si smenarii…

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 36. Permite-mi sa corectez expresia : a da o gheara , care in limbaj de strada inseamna a juca barbut ( joc de noroc cu zaruri/zar)

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 37. Ma bucura glumele comentatorilor si ma bucura si articolul insa imi e evident ca majoritatea persoanelor de aici, nu au avut de-aface in mod direct cu personajele cu ceafa lata. Nu este de glumit cu ei. De obicei sunt 3 nivele de astfel de personaje:
  1. Nivelul inofensiv, care doar se sparge in figuri, se imbraca tipator, are lantul gros la gat, traieste pe banii parintilor si pe ce invarteli mai reuseste sa faca. Influenta si sursa lui de jmecherie provine din admiratia fantastica pe care o manifesta fata de nivelul 2 si nivelul 3.
  2. Nivelul potential periculos, care nu se sparge in figuri in schimb il recunosti dupa imbracaminte. Nu e guraliv insa e mereu inconjurat de personaje de nivelul 1. Isi trage banii cat si faima de la faptul ca umbla si isi petrece timpul cu personajele de nivelul 3.
  3. Nivelul de pericol iminent. Sunt personajele care fac ceea ce bine stim ca se face. Prostitutie, camata, droguri, talharie, batai, furturi, spargeri si crima. Reprezinta nivelul de maxima importanta pentru ca fara el, nivelele 2 si 3 nu ar avea baza de existenta. Acest nivel este motorul de propulsare a coruptiei de : functionari publici, politisti, comisari de judet, procurori, judecatori, SENATORI si ( recent ) chiar DEPUTATI. Interactionarea cu astfel de personaje poate fi letala. E netul plin de exemple.

  Responsabilii principali ale existentei acestui fenomen numit ,,interlop” sunt functionarii publici, politistii, comisarii de judet, procurorii si judecatorii care se lasa mituiti si prin mita lor astfel devin partasi la orice ilegalitate pe care o acopera pentru personajele de nivel 3.

  Nu stiu ce putere au cetatenii mai mult decat sa scrie un comentariu, sa faca o constatare pe un blog.
  Ce vedem noi acum prin aceste recente stiri, este adevarul care roade la societatea romaneasca de la 89 incoace.

  Protejarea cetatenilor din partea institutiilor si autoritatilor devine defuncta in clipa in care functionarii publici responsabili cu protectia lor este cumparata prin mita – coruperea politistilor, comisarilor, procurorilor locali.

  Ce pot cetatenii sa faca, este sa isi procure arme letale pentru a se proteja pe ei si pe cei dragi lor de la eventuale ,,conversatii”.
  In speranta ca nu va fi vreodata cazul sa aveti de-aface, desi cu siguranta veti avea, va doresc o zi buna !

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Johnny, am copilărit la Vâlcea unde tot interlopii locali făceau legea. Ştiu despre ce vorbesti.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 38. Fiind născută în Olt zic: trăi-v-ar familia, că văzui, că spusei… asta e, luai una peste bot, viața merge înainte.:-))
  Trist este când vâd (rar, pentru că nu mă uit la tv) mamă arestată, pentru că a fugit din Canada ca să-și salveze copilul de tatăl interlop.
  Oare mai există rațiune? Mai există judecători imparțiali sau întregi la mansardă?
  Nu am cuvinte să-mi exprim revolta sufletească.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 39. Nu aș fi comentat despre tipa aceea… cred că banii o bucură mult așa că-și merită soarta.
  Vorbeam de aia bătută nu de cea din Canada…

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 40. Caracteristic ptr. acest popor de ”viteji”. Miorita sa traiasca…!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 41. mi se limba plinba-n gura dupa ce am citit la orele astea asa text… vai de capul meeeu… o alta romanica.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 42. N-am ochi de rezervă, s-a schimbat ceva între timp sau te-ai răzgândit?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 43. “copiii pe care nu-i ai”… Nu-i așa că așa ai vrut să scrii?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Asta e singura chestie care ti s-a parut in neregula in tot textul? Si dupa ce l-ai citit pana la capat tot nu te-ai prins?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Rox, asta am vrut să întreb şi eu. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Pai da, pentru ca “alantăseară”, “dupe”, “pân” sau “ie” sunt perfecte asa cum sunt :)) Si asta doar in prima fraza.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Rox, mă gândesc că poate trola. Îmi vine greu să cred că m-ar citi astfel de oameni.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 44. Pingback: mihai vasilescu blog | Ce să vă aducă 2017

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.