5,644 cititori

Cu organele nu te joci

În urma textului de ieri şi a faptului că nu îmi explicam de ce jandarmul ăla nu numai că n-a intervenit, dar n-a schiţat nici măcar un gest (în afară de cel de a-şi scutura ţigara), am primit pe mail o scurtă povestioară de la unul dintre colegii noştri de comentarii, mister Georgian. Citiţi-o! E amuzantă şi pe lângă asta te face să nu te mai întrebi retoric de ce merg lucrurile aşa în tara asta.

………………………………………………………………………………………………..

De alatăieri am tot auzit și citit despre cazul gorilei din stațiunea Straja care a trimis în lumea viselor o fată de 21 de ani, fără s-o legene sau s-o pupe de “noapte bună”. Nu, el s-a gândit că metoda cea mai scurtă şi fezabilă este o directă de stânga trimisă în obrazul drept al fetei. Nu mai reluăm tot cazul, dar pentru că tot era la faţa locului un jandarm care se uita la spectacol fără să plătească bilet, vreau să vă povestesc o experiență trăită de doi foști colegi de-ai mei.

S-au dus într-o zi însorită să ia masa pe terasă la Hanul Drumețului, un restaurant “drăguț” de prin Drumul Taberei, cu specific românesc, cu orchestră, cu ospătari cu cămăși albe și cu prosopel pe mână. Au mâncat băieții, au băut un vinișor, au spus bancuri, s-au simțit bine și la un moment dat au hotărât că este momentul să se retragă, așa că au cerut nota. A venit ospătarul cu nota, numai că unul dintre cei doi foști colegi (mai prostănac, dar foarte “bășinos”) spune că el vrea și factură. Omul îi răspunde politicos că nu are cum să-i dea, că e Sefu’ plecat şi numai el taie facturile.

Colegului mei i se umflă ochii în cap și începe să urle că nu este posibil aşa ceva, că EL vrea factură! Dacă nu, cheamă OPC-ul, OMS-ul, CIA, FBI-ul, NASA și Sanepidu’! Pe toate în acelaşi timp ca să-i controleze şi-n fund. Ospătarul se uită calm la el și îi spune politicos: “Vă rog să mă scuzați, trebuie să dau un telefon, revin imediat”. Se lasă colegul meu satisfăcut pe spătarul scaunului și se uită la celălalt: “ai văzut, mă, așa se face!”

Peste câteva minute lângă terasă opreşte un bmw de culoare neagră, cu geamuri fumurii,  din care coboară doi malaci, tiparul gibon urban. Unul dintre ei, ăla mare cât un frigider promoţional Skoll, se duce cu pas apăsat spre ospătar și îl întreabă: “Care, mă, ăsta?”. Ospătarul încuviințează elegant din cap şi cu un scurt “îhî”. Gibonul fără să se oprească, din fuleu, îi f*te “băşinosului” una peste față, cu ureche și juma’ de ochi la un loc. A zburat spectaculos de pe scaun şi a aterizat cam brusc cu fața pe dalele de pe terasă. Până să se ridice, gibonul i-a comunicat şi un scurt: “Băăă, să vă iau morții-n carici, ești șmecher mă…?” și alte câteva chestii la fel de finuţe şi la obiect, asezonate cu tot felul de părţi anatomice.

Se culege ăsta de pe jos, ajutat de colegul celălat, și începe să țipe că el sună la poliție. “Sună, bă, la poliţie, sună!”. Apoi, cu o vădita lipsă de imaginaţie a luat-o de la capăt cu “Să vă iau morţii morții…” şi restul de vorbe de duh pe care deja le mai spusese o dată.

După ceva timp apare o mașină de poliție din care coboară un soi de băiețel în uniformă și o fetiță, de asemenea tot cu uniformă, dar mai drăguţă şi cu părul prins stil coadă de cal, ieșind elegant de sub caschetă. “Dar ce s-a întâmplat, stați puțin că nu este frumos cum procedaţi, de ce faceți scandal?”. Gibonul, uluit de tupeul copilașilor în uniformă, se uită cu scărbă la ei si le spune “Bă, plecați că va iau și pe voi! Ce dracu’ vreți, mă?”

Ăștia doi, săracii, mai speriați decât colegii mei, au lăsat capul în jos studiindu-și îndelung pantofii și gândindu-se ce naiba caută ei acolo! De ce trebuia să se întâmple tocmai pe tura lor? Moment în car celălalt coleg, cel nevătămat, se revoltă: “Dar domnule polițist, nu se poate! Faceți ceva! În ce țară trăim, chiar așa?!?!”. Gibonul se uită scurt către el și-i spune pe un ton calm:”Coițe, se pare că nu te-am băgat suficient în seamă. Stai liniștit că am şi pentru tine”. A înghiţit ăsta în sec şi-a bagat capul între umeri în timp ce de pe fată îi dispăruse orice urmă de revoltă.

Într-un final au plecat de acolo, dar tot fără factură. Ăsta lovit s-a dus la IML să-şi scoat a certificat medico-legal, apoi a mers la poliţie, a făcut plângere, s-a deschis dosar penal, toată procedura normală în cazuri de genul asta.

După vreo două zile venea omul acasă de la serviciu și în fața blocului unde locuiește vede frumuseţe de bmw negru, cu geamuri fumurii. iar în el gibonul chel cu ceafă lată. “Coițe, vezi că am aflat unde stai? Nu vrei tu să îți retragi plângerea, că să fie bine pentru tine şi familia ta?”. Şi-a demarat în trombă. Ăsta al meu, trebuia să plece într-o delegație pentru vreo două săptămâni, iar acasă rămâneau singure soția și fetița. Așa că, în încheiere, va provoc la un concurs la care puteți câștiga un televizor color alb-negru Sirius  (de colecție!) dacă răspundeţi corect la întrebarea: oare ce credeți că a făcut colegul meu a două zi la prima oră?

88 de păreri la “Cu organele nu te joci

 1. Ca sa raspund la intrebare, colegul tau, a doua zi la prima ora, te-a sunat pe tine si pe inca trei tovarasi si ati mers peste gibon cu intentia clara de-al reeduca.

  Comentariu beton! Thumb up 42 Thumb down 2

  • @Redoo, am o bănuială că nu este răspunsul câştigător. 😛

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @Redoo, exact asta am visat ca s-a întâmplat, din păcate la un moment dat s-a făcut dimineață și a trebuit să mă trezesc…Nu, sincer nu a avut nimeni curajul să se gândească la asta…Instantaneu te gândești la cei dragi care pot suferi pentru ca la un moment dat te crezi mai puternic si mai bun decât un gibon fără minte. Din păcate ăștia sunt o specie care nu poate fi educată.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • @Redoo, exact asta am visat si eu numai ca la un moment dat s-a facut dimineata si a trebuit sa ma trezesc…Nu, nu s-a intamplat asta pentru ca am ajuns cu totii la concluzia ca nu trebuie sa-i facem pe cei dragi sa sufere pentru ca ne-am gandit noi sa fim justitiarii lu’ peste prajit…Gibonul urban este o specie care nu poate fi reeducata pentru ca nu a fost educata de la bun inceput.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 2. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 5 Thumb down 19

  • @Radusibiu, desi asa cum am spus, omul este cam prost si basinos, a cerut un lucru normal, noua ni se pare anormal pentru ca nu facem asta. Te rog sa ma crezi ca mie mi-e rusine sa cer bon fiscal la spalatoria auto de frica sa nu-mi scuipe aia pe scaun? Tu stii cum se uita la mine, parca le cer si un masaj cervical…Iar sfarsitul nu este bun. Pentru ca daca am fi mai multi asa cum am fost zilele astea legat de fetita de la Salvamont poate ca vom schimba ceva in nenorocita asta de tara. Pana la urma in jungla nu este nevoie sa te descurci numai cu maceta, desi este de ajutor.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

 3. Chiar nu mă miră faptul că omul și-a retras plângerea. Ar fi facut-o chiar dacă nu era nevoit să plece in delegație. Pentru că in momentul de fața organele abilitate să asigure protecția incă mai pot fi cumpărate. Din păcate.
  Uite d-aia , acum ceva timp , mi-am cumpărat un mic prieten ajutător. Just in case !
  Și ,incă o dată, s-a dovedit că “gura bate curu”

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 0

  • Te’o mancat sa raspunzi 🙂 acu zi ce faci cu tv`u ala 🙂
   Eu n-am raspuns de frica, ca de mi-l trimite prin curier dau un salar sa-l ridic

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 0

  • Mă duc să il ridic personal. Ca intru in faliment dacă il trimite prin curier ?

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • ai duba? 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @shutzu123 si @Florin Ionita, eu il am pregatit. La sfarsit facem o tombola sa vedem cine este fericitul castigator. Si mai am un premiu de consolare, un peste din sticla si un mileu.

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 0

  • Georgian , te miră?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Florin Ionita, sincer da. Las-o naibii, am vazut io in film cum că ăia de la “witness protection” ar incasa si un glont numai sa-i apere pe aia care trebuie sa depuna marturie la tribunal ca sa mai scape de o jigodie ordinara! Deci nu este asa in realitate?!?! Sa-mi fut una…

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • Georgian , timp de 10 ani (fără suspendare ) ai interzis să te mai uiți la filme !

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

 4. Pentru gibonii ca ala exista o singura solutie: .45 mm! Scurt, intre ochi, de preferat si cu amortizor! Si gata! Eventual sa se si povesteasca faza asta, ca alti giboni sa stie ce ii paste! Dar, asta ar fi posibil doar daca ai avea acces la asa ceva, sa te aperi de specimenele astea! Dar, cum nu avem… inghiti in sec! Intrebarea mea e: Cum de a aflat ala unde statea prietenul tau? Eh, si aici se impute treaba cu “Siguranta si increderea!” Desi, la un moment dat, mai explodeaza si mamaliga, vezi protestul ciobanilor! Cam asta e! Pentru ca, daca m-as trezi cu unul din asta ca vine si imi ameninta familia, trecem la alt nivel! Si atunci nu ma intereseaza ca politie, ca interlopi ca….dracu mai stie ce! Atunci devine personal si decat sa planga mama…

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 1

  • @nonblond, EXACT! Asta este intrebarea pe care nu am pus-o in text pentru ca stiam ca cineva de aici isi va da seama. De unde a aflat gibonul adresa colegului? Exact! Pentru ca se stie ca politia “colaboreaza” cu haitele de giboni cu scuza “macar asa ii tinem sub control, nu fac altele mai rele…”

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • Inca cineva care a vazut prea multe filme cu Bruce Willis!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • @Nickname: Iti dau un exemplu cu unul care nu avea treaba cu Bruce Willis si si-a facut dreptate singur pentru ca militia nu facea nimic. Se numea Eugen Grigore. Si asta se intampla pe vremea lui Ceasca! Mamaliga explodeaza, mai greu, dar…

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 5. Eu am patit-o prin Vaslui, intr-o vizita la rude. Mergem noi, rockeri, pletosi, intr-o crasma, bem bine, langa noi niste cefe late dupa ce au baut si ei ale lor, au inceput sa se ia de noi.. din vorba in vorba ne ridicam unii la altii si incepem sa ne dam, care cu sticle, care cu scaune, fetele au iesit afara, cativa “prieteni” si ei, s-a chemat politia, jandarmeria, s-au postat in usa si au asteptat sa se termine bataia, nu lasau pe nimeni nici sa intre, nici sa iasa. la un moment dat ne pun astia jos si incep sa care picioare si pumni.. ne-am prefacut ca suntem lesinati, s-au oprit, a intrat si politia in bar, si incepe ancheta.. cefele late au inceput sa planga, ca ei vor la spital, ca sunt loviti, ca au capete sparte, picioare julite (cam ca ala de s-a julit in cot)… ne duc pe toti la sectie la declaratii.. explicam ce ne mai aminteam ca s-a intamplat, scriem pe foi, la care un dom politist “dom’le.. nu stiti cu cine v-ati pus, eu va sfatuiesc sa nu va intoarceti prea curand prin oras.. oricum vreau sa va felicit ca ati apucat sa dati si voi”. dupa o vreme vin si cefele de la spital, schiopatau de ziceai ca nu mai au picioare, se tineau de toate bubele de ziceai ca’s bocitoare la inmormantare.
  la scurta vreme, in scara rudelor apare asa scrijelit pe pereti: https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/216386_1328319745030_7527540_n.jpg?oh=e562fbd998f0dbe57b0608e3588fe503&oe=576E2CF4
  Si asa am decis sa nu-mi mai vizitez rudele din Vaslui

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @shutzu123, asta s-ar traduce “vedi Vaslui poi muori”…In traducere libera “Bine ati venit in Vaslui, vrei sa mai plecati?”. Acum va rog sa nu sariti in capul meu, imi place Vasluiul…

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

 6. Este de plâns rău de tot! La noi, în Rm. Vâlcea, sâmbătă dupa-amiază în Mall o cunoștință de-a mea era cu băiatul (7-8ani) la plimbare /cumpărături. Rămâne copilul sa se uite la o jucărie, iar tatăl vrea sa coboare pana la parter. Pe scara rulantă un țigan dă sa-l opereze la buzunar. El simte, se întoarce la țigan sa-l ia la întrebări iar țiganul îl împinge pe scara. El cade iar la baza scării vine restul şatrei si-l iau la bătaie. Ca n-a intervenit nimeni e una, dar ca n-a intervenit nici paza mall-ului e alta! La poliție I s-a spus ca ei au interzis sa intre in mall ca au pază și deranjează grupurile de țigani strânse la mici discuții. .. Ajungem ca în timpul zilei, dacă suntem furați sa ne facem ca plouă și sa gândim “măcar îmi fura banii dar sa nu mă și bată “???
  Așa ca … politia, firmele de paza, chiar și civilii care nu intervin nu fac decât să le încurajeze acțiunile.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Elena P, o coleaga de-a mea era intr-un autobuz si a simtit ca cineva ii umbla la geanta. S-a intors, era un tigan care in momentul ala a scos o lama de barbierit si i-a spus “daca faci gura, iti fac o pi’z’da pe fata”. A inghetat dar a scapat fara sa i se taie geanta pentru a a plecat usurel de langa el. Cazurile cu tiganii care umbla in haita sunt peste tot nu numai in Rm. Valcea. Iar paznicii aia de la Mall nu se baga tocmai pentru ca le este frica. FRICA este sentimentul pe care mizeaza, tocmai de aceea merg in haita, precum hienele!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 7. 1.Colegul nu știe să se poarte în lume…Să mănânce mai bine acasă, primește factură de la soție. 2.Micii polițiști nu aveau nici o șansă în fața gibonului…chemat întăriri și intrat în programul de protecție a martorilor. 3.În final, a procedat corect și a retras plângerea…probabil cuvântul ,,factură ” a dispărut din vocabularul lui…dar a trăit o experiență…priceless…

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • Programul de protecție a martorilor? Sper că nu ai vorbit serios?! Sau ai vrut să faci o gluma? ?

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @Florin Ionita, Exact! Eu am ras de ma doare burta! Oi fi facut vreo intoxicatie?

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • De ironie nu a auzit nimeni?!!!?

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Corina, scuze! Se pare ca suntem putin incordati…Uite, pastrez pentru tine pestisorul din sticla, te rugam numai sa nu fii suparata pe noi. Eu mi-am dat seama de prima data ca esti o persoana foarte simpatica!

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Varianta simpatică…1.Nu am râs când am citit minunatul text 2.Eu nu aș face scandal pentru o factură, aș face o reclamație la instituții, anonimă desigur…nu vreau în programul de protecție a martorilor…3.Ca observator al spectacolului, i-aș atrage atenția colegului că mă deranjează circul lui…eu am venit să mă simt bine bla bla (primul pumn primit ) 4.Gibonului îi ziceam că violența nu rezolvă nimic (scăpam cu viață…sunt norocoasă de fel) 4.În final, o amendă de la micii polițiști pentru tulburarea liniștii publice…Și priceless pentru mine, complimente ca…a primit ce-a meritat idioata. …Abia acu’ am murit de râs ???????

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 3

  • @Corina, 1. Asa este, ce tupeu pe el sa se creada smecher, sa ia masa in oras. Daca vroia sa ia masa in oras, de ce nu si-a mancat sendvisul pe o bancuta in parc!.2. Am spus mai sus despre “programul de protectia a martorilor”. Pe scurt “fassss”. “Protectie” este un cuvant care se refera la cei care au imunitate! Iar la partea cu intaririle care vin in forta…cu sirene…cu pistoale…Poate in alta tara…. 3. Prefer sa cred ca ai fost ironica.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Probabil nu ați înțeles că m-am referit la comportamentul colegului. ..trebuia să facă ce a zis nu doar să amenințe cu opc mma etc. …Cumva nu are încredere în statul de drept? Cum așa?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Corina, :)) Pe bune m-ai facut sa rad cu zgomot, asa cum ar spune gazda noastra Dl. Vasilescu. Auzi, “statul de drept”! Pai nu au stat politistii aia “drepti” in fata gibonului, nu reprezinta ei statul?

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Mi-am atins scopul….in fiecare zi trebuie să fac o faptă bună ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 8. As inclina sa dau acelasi raspuns ca @Redoo, dar ceva ma opreste..??
  Am asistat acu’ vreun an la o faza beton. Iesisem la o bere cu un prieten la o terasa prin Berceni. Terasa full. La o masa, 4 pustani “bazati”, 18-20 de ani, oleaca “afumati”, se dadeau in spectacol: vorbit tare, facut misto de chelneri sau de cei care treceau pe strada, injuraturi aiurea etc. La un moment dat, apar doua fete si se aseaza la o masa, aproape de ei, singura libera. Instant, unul din cei 4 le-a “atacat”. Mai intai replici de “lipeala”, de cartier, dupa care s-a dus la masa lor. Fetele erau deja destul de deranjate, pe punctul de a pleca, iar indivizii devenisera agresivi. Restul oamenilor sorbeau bautura preocupati. Pe mine ma cam zgandare asemenea treburi, mai ales cand sunt in zone unde nu ma cunoaste nimeni si nu risc sa fiu asteptat si luat la intrebari mai tarziu. Ma duc la bar si il intreb pe chelner:” Bah, ce e cu astia? Le permiteti asa ceva? Dati-i dracu’ afara!” “Stai linistit, sefu’, ca se rezolva. S-a mai intamplat!” Cum, s-a mai intamplat?? In sfarsit, in 5 minute apare o masina de politie, se da jos un nene politist maaare si fioros si se duce direct la pustani, il ia pe ala mai agresiv de mana si zice:” Hai, urca in masina. Si voi, restul…valea!” Aia se executa instant, politistul mai sta un pic de vorba cu cineva si pleaca. Maaama, ia uite dom’le, politia romana….eficient, frumos, bravo! In timp ce discutam cu prietenul si laudam actiunea “organului”, vine chelnerul cu inca un rand de bere, rade si zice (stiti reclama, nu?): “Sefu’, ala era ta-su! De ce crezi ca-s putoii aia asa smecheri si-i doare la basca? Intervine taticu’ si se rezolva.?” No comment.

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • @Ionut, in timp ce citeam ma umpleam de admiratie dar m-am uscat la sfarsit…Macar s-au linistit, nu-i asa? Nu ar fi fost frumos ca pe gibonul din bar, ala de-a lovit-o pe fata de la Salvamont, sa vina tac-su si sa-l ia acasa de o ureche? Crezi ca mai facea pe viitor vreun scandal, macar de rusinea lu’ tac-su!

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Georgian, asta cu “linistitul..”…Mie mi-a ramas in cap mai degraba treaba cu “s-a mai intamplat” si “se rezolva”. Ma indoiesc ca taticul chiar isi tempera de fiecare data beizadeaua.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Ionut, si mie mi-e greu sa cred asta, dar intr-o foarte mare masura tac’su este vinovat de rahaturile putoiului. Pentru ca daca ii explica de mic “tati, sa nu faci ca mine, numai eu am voie sa fiu arogant, sa mai bat pe cate unul din cand in cand, sa mai iau si cate o spaguta”, atunci poate ca era un baiat cuminte.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 9. E trist că trăim zi de zi aşa ceva, minunata noastră poliţie străluceşte prin absenţă, frică şi mai ales corupţie, aşa că dacă vrei linişte şi siguranţă (parcă aşa era sloganul poliţiei ) bagi capul între urechi şi nu vezi, nu auzi.Oribil !

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Cristina, asa este din pacate…Din ceea ce ai spus cel mai important este cuvantul coruptie pentru ca au salarii mizerabile pentru care se gandesc ca nu merita sa-si nenoroceasca familia, le este frica pentru ca sunt si ei oameni, asa umflati cum sunt.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 10. Tot e bine că nu l-au bătut şi poliţiştii. Acu’ câteva luni, şeful poliţiei din Lugoj, s-a dus la un bar dintr-o comună învecinată şi pentru că nu i-a convenit ceva a devastat barul, a bătut patronul şi apoi a chemat poliţia economică şi mascaţii. Bineînţeles era beat mangă. Colegii abia l-au potolit şi l-au dus înapoi în oraş.
  Patronul a făcut plângere, dar apoi totul s-a rezolvat pe baza unui “viciu de procedură”. Şi între timp ăla şi-a retras plângerea, că îl călca economicu’ din 2 în 2 zile.
  Aşa că nu era greu de căştigat premiul, trebuia să pui o întrebare mai dificilă.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Gabi I, nu ma mira ceea ce ai scris mai sus. In multe localitati seful de post si popa sunt Dumnezei! Primarul este si el un mic apostol dar nu se compara cu astia doi. Si eu cred ca pana la urma carciuma aia avea nevoie de o renovare, poate ca si pe mine ma apucau dracii daca nu imi placea barul, nu? SI mai vine si patronul sa faca gura? Al dracu’ de ignorant!

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Anonim, nu cred ca o sa-l intreb pentru ca ar insemna sa ii readuc aminte de o trauma care sunt sigur ca l-a marcat. Au trecut vreo doi ani de atunci, probabil ca baiatul a uitat si unde se afla restaurantul .

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Ah, ok. 🙁 Mulţumesc oricum.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Anonim, cu placere.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Georgian
   noroc ca esti sigur ca basinosul nu l-ar citi pe Vasilescu

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 11. Imi place ca toti cititorii tai se dau pasnici si mari iubitori de dreptate si lege dar aproape toti afirma ca n-ar sta o clipa pe ganduri sa se doteze cu un Kanasnikov si sa-i secere pe cei care vorbesc mai tare sau gesticuleaza sau au moaca de cocalar. Ba unii chiar se lauda ca au facut-o. Si se mai minuneaza in ce tara traim! Aferim!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 2 Thumb down 6

  • În opinia ta, care ar fi soluția, cînd vezi comportamentul de milogi al celor care ar trebui să protejeze cetățeanul?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Comportamentul asta s-a instaurat in niste ani buni in care ne-am facut ca nu vedem cum se fac angajarile in politie si jandarmerie. Personal cunosc cazuri de tineri care au lucrat un an in afara cat sa adune bani pentru a cumpara un post cald la politie. Se plang de salariile mici, de faptul ca sunt prea multi intr-un birou iar conexiunea la internet e proasta:))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Pai se stie asta inca de cand s-a facut scoala de politie de la Campina. Pe vremuri cica se intra daca veneai cu cheile de la Dacie si le puneai pe masa comandantului. Nu cred ca sunt posturi calde in politie pentru ca au si eu stresul lor, legat de conexiunea la internet de exemplu, nu?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Drakiula, nu stiu cui ai adresat intrebarea asa ca raspund eu: solutia o avem chiar in fata ochilor nostri, cu cat mai multi care se revolta, care iau atitudine, care prezinta imagini la stiri cu nedreptati, atunci poate ca va incepe schimbarea. Schimbarea trebuie sa o aducem noi, dar nu putem individual, trebuie sa fim cat mai multi, pentru ca gibonii nu ne pot lua pe toti la bataie, iar politia va incepe sa isi face treaba la un moment dar. Eu asa cred. Va rog sa ma combateti dar cu argumente.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Nu era adresată întrebarea cuiva anume, dar ăsta este răspunsul așteptat, și singura soluție, părerea mea. Din păcate, trebuie să aibă loc vreo tragedie, pentru a lua mai multă lume atitudine în același timp.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • zazania , ce ai fumat frate? Că vreau și eu!

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @Florin Ionita, ma bag si eu! :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @zazania, eu cred ca din contra, foarte putini ar alege sa se doteze cu cate un Kalasnikov, majoritatea isi doresc niste institutii ale statului care sa isi faca treaba pentru ca de aceea sunt platiti din banii nostri, sa ne apere. Si da, sunt de acord ca acestea sa poarte Kalasnikov si sa le foloseasca atunci cand este nevoie (nu sunt de acord cu abuzurile!).

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 12. uite de asta e bine ca americanii au drept de port-arma.
  dupa ce malacul l-a pus jos pe primul, colegul celui cazut putea sa ii bage 2 boabe in cap malacului.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Zici tu? Și românii au drept de port arma. E adevărat…după obținerea unor documente. Dar….crezi ca nu sunt destule persoane care au in posesie o armă fără documentele necesare?
   Ăla scoate pistolul….tu scoți pistolul..scoate și prietenul un pistol….unde am ajunge?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Florin Ionita, stii care este ironia? Majoritatea celor care au permis de port arma in Romania sunt tot aia care se gandesc cum si cand sa le foloseasca. Si nu in scop de autoaparare. Le poarta ca smecherii, eventual sa se si vada. Stiu ce spun, am un prieten care poarta tot timpul arma (cu gaze, bineinteles) dupa el si se crede invincibil.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Cică a fost odată un bloggăr rromân.
   Unu’ d-ăsta, Rambo, tatuat pă brand, tuns zero, cu cioc şi vestă de piele, de ziceai că e o variantă mai perfecţionată a lui Bruce Lee Aurolacul. Pasionat de arme de foc, mereu făcea aluzii la pistoale, pumnale, cai şi flinte.
   Nu avea nicio treabă cu armele de foc şi nici măcar prin viteaza Armată Română nu trecuse.

   Românii care ştiu cum stă treaba cu armele de foc şi care au, cu toate condiţiile legale, arme în 7,62x54R (sau .338LM, sau chiar .50BMG) mai ştiu şi să se gândească de 2 ori cum, unde când şi în cine poţi trage şi de ce.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Florine, legea 295 cu privire la armele de foc e atat de stricta si prost intocmita incat, pentru a detine o arma de autoaparare (cu gaze sau bila de cauciuc,letale nu e voie decat daca esti politist, mapn-ist, judecator sau procuror, sau minunat parlamentar!!) trebuie sa indeplinesti o gramada de conditii. Daca mai punem la socoteala si idiotenia cu proportionalitatea apararii din codul penal atunci calcarea cu masina, din greseala, evident!, ramane cea mai buna solutie! App, interlopii ca Palesica asta sau altii, crezi ca au o jena sa aduca in tara pentru uz propriu arme letale? Da, stiu, ii impiedica legea!!! Care lege, ca ei fac legea! Tu, ca simplu cetatean, nu ai voie sa detii arme letale! Pai cum ar fi daca martalogu’ ar sti ca se poate trezi fata-n fata cu o teava plina cu plumbi gata sa il zgarie pe la organe? S-ar gandi de doua ori…daca fraieru’ are arma? Pai cam da! Dar explica asta politicienilor si militistilor din IGP!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @speedy.gonzales, nu este bine frate! Pai si la americani, cate nenoriciri nu se intampla din cauza armelor, au ajuns aia sa instaleze detectoare de arme la intrarea in scoli. Iti recomand filmul “Bowling for Columbine (2002)”.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

 13. Scenariu.A doua zi si-a luat familia, a ascuns-o in munti { acolo oricum nu te gaseste nimeni, chiar daca esti prabusit cu avionul ],sa apucat de tras la fiare,haltere,gantere + steroizi la greu,etc. A devenit un 4/4, cu tractiune mare pe pumni,si dupa ceva timp sa dus dupa gibon. Gibonul acum mai mic decat el, la intrebat umil care-i treaba ?? In momentul ala domnul gibon si-a luat o scatoalca peste bot, si a sunat la politie.Au venit, din pura intamplare tot cei doi, iar omul nostru le-a zis raspicat “Bă, plecați că va iau și pe voi! Ce dracu’ vreți, mă?”.Factura pentru pumni nu dau, decat sefu da :)))

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • @Dede Cati, :)) Sa stii ca te urmaresc, imi plac foarte mult comentariile tale!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • @dede cati, eu acum am văzut ce-ai scris. Am râs cu zgomot. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 14. Peștele se împute de la coadă și sistemul de la “cefosii” ăștia. Sigur și-a retras plângerea, în astfel de cazuri primează nevoia de protecție a familiei.
  Asta nu înseamnă că nu e revoltător și că nu fac cu capu` când citesc sau aud despre cazuri asemănătoare. Există soluții? Probabil, cu o altfel de educație a generației actuale și a următoarelor, putem stârpi corupția instaurată la toate nivelele.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @lectorarumana, eu cred ca nu mai avem scapare pentru ca genratiile care ar trebui sa schimbe ceva aleg sa plece. Aici raman numai cei resemnati, cei care sunt indignati in fiecare zi dar care din pacate mai spera. Si eu mai sper. Ce anume nu stiu.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 15. O autoare libera de conventii, sloboda la gura, sturbulatica de felul ei, hai, c-o stiti si voi Ioana Duda, s-a apucat sa scrie despre zestrea femeii in dragoste, imbiind cititoarele sa enumere si ele cateva trasaturi sau calitati feminine ce-o implinesc. Neintarziat si aproape la unison cititoarele i-au raspuns “pe masura” scopului nobil urmarit: “da’ barbatii, ‘te-ne-am pe ei, cu ce contribuie ?”, ba mai mult, majoritatea lor covarsitoare nesfiindu-se defel sa ni se **ce-n cap, cu “respectul” datorat plevei sau pe meritul unor trantori, iar ghinionistii posesori ai altor pareri s-au ales cu cracii ferfeliti din toata valtoarea creata.

  Corect, zic eu, Mihaie, ar fi fost sa pui si al doilea film, cel care contine dovada irefutabila a iubirii, a tandretii, de care se bucura Palesica (sau cum naibii l-o chema), si la care, eu, ala sau ala, jegosii care avem indrazneala sa le mai amintim notiunea de conduita decenta, suntem somati sa nici sa nu visam. Mai pe intelesul tuturor, in timp ce eu ma aleg de regula cu capu’ spart, femeile inteleg sa-i suga **la-n draci lui alde Palesarica !

  Daca voi azi scrieti despre imposibilitatea de a actiona, ei, bine, eu, unul nu vreau sa ma mai bag in apararea lor. Da, mie imi trebuie motive solide pentru a-mi invinge frica. Si luminita de la capatul tunelului: mi-am furat-o, poate pentru tot restul vietii, dar s-a meritat, societatea se-ndreapta spre alte orizonturi morale. Simpla minctionare verbala pe capul meu, c-as fi las, ramane la fel de ignorabila, precum cerintele mele pentru ele.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 4

 16. @Faiantaru’, frate…sincer am citit cu greu ceea ce ai scris. Te rog foarte mult sa reformulezi mai clar si cu cuvinte mai putine. Eu sunt sigur ca esti bine intentionat dar uite, un ignorant ti-a aratat deja degetul in jos! Si sunt sigur ca nu meriti asta.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @ Georgian

   In al doilea film, in timp ce copilul ala mai zacea in coma pe pavaj, vine una la gibon si-l tine dragostos minute-n intregi de brat, de parca el ar fi fost victima. Ala e bun pentru ele, eu si multi altii, niste moralisti de **hat. In cazu’ asta, pentru ce sa ma mai bag ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • @Faiantaru’, Aha. Nu am vazut al doilea film dar te-ai gandit ca poate il tinea dragastos de brat pe ideea “ia-l pe gibon cu binisorul ca poate se linisteste”? Eu cred ca incerca sa il linisteasca. Sunt de acord cu tine ca sunt destule care sunt topite dupa farmecul lui irezistibl dar isi merita soarta. Fetita de la Salvamont sigur nu facea parte din categoria alora.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @ Georgian

   In calitatea ei de … ? O femeie neimplicata in vreo relatie cu el se mai duce sau se mai uita la asemenea scursura ?Zau, hai sa nu facem pe prostii, ala fiind condamnat anterior pentru c-a tabarat impreuna cu alti doi pe unu’ cu batele. Inclusiv ea stia deja ce poama e.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

  • @Georgian, simplu. Toate doamnele si domnisoarele care se intrebau ieri de ce nu au intervenit ceilalti masculi din bar, uita ca exista o mare categorie de fiinte de acelasi sex cu ele, care accepta si admira tipul ala de interlop si ii accepta comportamentul, chiar il incurajeaza. Asa ca de ce si-ar sparge capul un barbat normal, incercand sa salveze o femeie abuzata de un gibon, cand exista sanse foarte mari ca, in conditii diferite, femeia respectiva sa prefere tot gibonul cu bani, vila, relatii si masina smechera, in detrimentul unuia cu bun simt, respectuos, “legal”. Cam asta am inteles eu din ce a zis @Faiantaru. Nu il aprob intru-totul, dar o doza de dreptate are. Comportamentul abuziv si violent al acestui tip de animale este incurajat de autoritati, dar si de o parte a oamenilor care ii admira si ii prefera. Si aici se regaesc si cele care mai tarziu ajung batute la spital. Nu generalizez, dar….

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • @Ionut, ai dreptate. A doua oara am inteles ce a vrut sa spuna @Faiantaru’ si sunt de acord cu ceea ce a spus el si cu ceea ce spui tu. Tocmai de aceea ar trebui sa se schimbe ceva in optica oamenilor in uniforma (fie ei politisti, jandarmi, pompieri, militari etc.), sa fie ei cei care iau atitudine nu sa ne transformam in justitiari. Ce-ar fi insemnat daca in bar era unul mai tare decat gibonul Sulica si il trantea pe ala cu capul de toti peretii, ii rupea o mana si-i scotea mandibula? Pentru toata tara era un erou dar legal ar fi tras cu tot felul de dosare penale, declaratii a politie sau bomboana de pe coliva sa-i mai plateasca si spitalizarea gibonului. Cine dintre noi cei de-aici eram langa el sau familia lui sprijinindu-l?

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 17. E amuzanta, dar nu prea povestea asta. Pana acum n-am avut de-a face cu malaci nici macar din pura intamplare…dar voi avea contact cu ei probabil. Si malacii vin la spital..si nu se transforma in mielusei acolo, din pacate, cunosc cazuri. Nu e normal sa faci ciocu mic si joc de glezne in fata unor scursuri, dar bine macar ca am aflat de acum ca nici pe poltie nu ma pot baza in caz de ceva

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @OanaM, din pacate povestea nu este amuzanta, asa am ales sa o spun. Pentru ca daca eram acolo sigur nu as fi ras. Legat de “baza” pe care o aveai pe politie, imi pare rau daca ti-am naruit-o. Din pacate noi avem acum tendinta da generalizam, sunt sigur ca sunt foarte multi oameni in uniforma dedicati meseriei lor si mai ales constienti de juramantul pe care l-au facut. Ca si tine dealtfel pentru ca banuiesc ca esti medic. Sunt destui medici pe care i-as rupe pe genunchi dar pe marea majoritate ii respect!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • Eu nu am cunoscut, inca, la 53 de ani, politist dedicat! Dar mai stii, o fi vreunul!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @gheo, nici eu dar nu am vrut nici sa-l caut. E mai bine sa previi decat sa tratezi…

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 18. Politia și-a arătat implicarea în urma unui conflict direct. Așa că persoana în cauza ar fi fost singura în conflictul cu gibonul. Fără sprijinul poliției nu merita…

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 19. da, ingrozitor ce s-a intamplat cu prietenul din articol si cu prietenii din comentarii. Asta dupa clipul batausul de femei si cel cu politistii batausi – http://casajurnalistului.ro/jurnalist-batut-de-politisti/. Stateam si ma uitam si ma gandeam de ce nu intervine nimeni, apoi mi-am dat seama ca nu mai avea cine, politia il batea pe bietul om…

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 20. @sisley4ce, am citit articolul. Mi-am adus aminte ca am vazut stirea pe la un jurnal de stiri. Nu s-a alarmat nimeni. Nu s-a indignat nimeni. Poate familia jurnalistului si cunoscutii lor. Problema cea mai grava stiti care este? Ca acesti politisti smardoi sunt tari in pumn doar cu oamenii obisnuiti, cu homlesii, cu babele de prin piete si cu tiganusii aia care se mai invart prin Centrul Istoric. In cazul in care ai nevoie de ajutor nu misca un deget, asteapta sa se stinga conflictul dupa care ies si ei de dupa zid si-i mai fute una aluia de pe jos, asa drept incalzire. Daca se leaga vreun gibon de tine in Centru Istoric nici macar nu se uita la tine, exact ca jandarmul din barul din Straja. Asta ma doare pe mine, ipocrizia omului in uniforma!

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Eu vad 2 probleme aici:
   1. faptul ca nu intervin cand e nevoie de ei, practic nu servesc scopul pentru care exista
   2. abuzul de putere, adica nu doar ca nu isi fac treaba, dar te mai si incurca din treaba ta
   Nu-mi place deloc ce se intampla…

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @sisley4ce, 1. Si daca ar interveni, de cele mai multe ori nici macar simpla prezenta nu ajuta. 2. De cele mai multe ori, puterea in mainile unei persoane cu un IQ scazut duce la abuz/uri. Nici mie nu-mi place deloc ce se intampla. Ce propui sa facem?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 21. ATENTIE! A aparut omu’ negru care da dislike! Tinere (sau tanara), avem medici printre noi, te putem ajuta! Doar cere.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

 22. Eu propun sa trimiteti toti interlopii la Piatra Neamt.
  In 2003 unul cu un pic de tupeu l-a taiat pe Yeti (interlop cunoscut pe toata Moldova), prin 2010 sau 2011 un interlop mai mic l-a impuscat pe Mararu (alt interlop cu relatii prin conducerea PSD).
  Faceti-i colet ca-i rezolva nemtenii 😀

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @skogentrollet, nu este o idee rea…Dar in cazul asta ar trebui relocati oamenii cinstiti. Si atunci cum s-ar mai distra gibonii in Piatra Neamt fara “civili”? Tu iti dai seama ca ajung astia sa dea “buna ziua”, sa-si duca gunoiul, sa intoarca si celalalt obraz…Doamne fereste, ce imagine…

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 23. Oameni, vreti ordine in tara?
  https://en.wikipedia.org/wiki/Cesare_Mori
  Ordinea se face asa, dar pe cat faceti voi pariu ca daca am avea si noi un Cesare Mori, ar sari multi cu ”drepturile sociale” si alte kkt-uri?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Batranu’, ar fi bine dar din păcate ar însemna sa ne întoarcem in timp câteva zeci de ani. Acum ar trebui in primul rând o schimbare a legilor, o lege care sa permită folosirea forței de către cei care sunt pusi sa ne apere de giboni. Si bineînțeles un mai mare respect fata de “organe”.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.