Mărturisesc, cu uimire, că îmi scăpase reclama de mai jos. Deşi are mai mult de doi ani şi mie mi se pare una dintre cele tari făcute vreodată, dacă nu mi-o arăta un prieten ieri, nu cred că mai dădeam de ea pe undeva. Şi dacă tot am spus asta, trebuie să-mi scot pălăria în faţa celor de la Carlsberg. Adicătelea, vorba englezului: chapeau bas!

Dar pe lângă clip (la care vă rog să vă uitaţi înainte să continuaţi să citiţi), mai voiam să vă spun nişte chestii. Pentru că mi-a cam dat de reflectat. Adică am stat să mă gândesc câţi oameni aş putea suna în condiţiile astea. Noaptea, târziu, dintr-un cartier dubios, cerându-le să-mi aducă şi nişte caşacaval. Uite, ca s-o translatez pe plaiuri mioritice, cam aşa ar suna:

-Bă, m-am luat cu nişte unii la jucat cărţi şi m-au chelit de-am rămas caşbec şi dator vândut. Te roagă fratele tău să vii cu cinşpe milioane până în Rahova, că altfel mă taie ăştia! 

Mă rog, voi puteţi să înlocuiţi „Rahova” cu cel mai şmenar şi plin de golani cartier de prin oraşele unde locuiţi.

Ha? Cam cum sună? Am stat, am socotit, i-am numărat şi i-am socotit din nou, dar mai mult de cinci oameni pentru care aş băga mâna în foc că ar face asta pentru mine, nu am reuşit să găsesc. Bineînţeles, doar cu condiţia să-şi audă telefoanele.

După care am stat să mă gândesc pentru câţi aş face-o eu, dacă aş fi sunat. Mi-au ieşit şapte, ăia cinci plus încă doi. Mno, nu e rău, să ai cinci prieteni pe care stii că te poţi baza în orice condiţii, cred că sună binişor. Plus încă doi care se pot baza ei pe mine.

Ce ziceţi? Vă băgaţi să faceţi exerciţiul ăsta? Dar cu simţ de răspundere şi sinceritate. Nu de alta, dar dacă aveţi impresia că o să vină să vă salveze colega de la financiar pe care aţi babardit-o în teambuilding-ul ăla de la Sovata, s-ar putea să fiţi uşor în eroare. Sau daca vă bazaţi pe tot felul de amici cu care mai împărţiţi câte o ladă de bere, la fel, s-ar putea să aveţi uşoare surprize.

De-aia vă rugam să vi-i evaluaţi bine de tot şi să-mi spuneţi şi mie cum staţi cu numărătoarea.

sursa foto